מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי ריטאליןערן06/04/2010
שאלתי היא
מה הכמות של החומר הפעיל (מתילפנידאט) בכדורים הבאים
RITALIN 20 MG SR AND LA
כדי להיות יותר מדויק אני אצין שאני רוצה לדעת האם כל ה 20 מכילים את המתילפנידאט או שמא חלק מה 20 מ"ג הם החומרים שעוזרים בשחרורו האיטי.
היתי רוצה לדעת האם אני יכול לצרוך ניקוטין בזמן השימוש ברטאלין.
תודה ויום טוב
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כמות הריטלין
ד``ר אריה בקלו07/04/2010שלום,
ריטלין 20 גם SR וגם LA מכילים כ 8.5 מג' ריטלין רגיל הקשורים לחומר משהה.
אין מניעה לצרוך ניקוטין תחת שימוש בריטלין אבל למה זה טוב ??
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי תגובה לפנייה אצל ילד בן 1.7דורית06/04/2010
הי
יש לי ילד בן שנה ושבע שמתפתח נורמלי לגילו. מדבר, מבין את כל מה שנאמר לו, אוהב לשמוע סיפורים מצייר ומתקשר עם הסביבה מאוד יפה.
בשבוע האחרון שמתי לב שכשאני פונה אליו למשל כשהוא אוכל ושואלת אותו אם הוא רוצה עוד משהו הוא לא עונה לי ומתעלם. זה חוזר על עצמו מספר פעמים. כך גם בסיטואציות אחרות במהלך היום. לא נראה לי שזה בגלל שהוא עסוק או לא רוצה לענות לי, אלא יותר כאילו הוא לא שומע אותי בכלל. השמיעה תקינה.
האם זה ניתוק, חוסר ריכוז או בעיה אחרת
למי אם בכלל עליי לפנות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי תגובה...
עליך להפנות את הבעיה לרופא התפתחותי או נוירולוג ילדים במסגרת קופת החולים שלך.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדת עצותאור06/04/2010
ביתי היום בת 10 בגיל 6 אובחנה ע"י פרופסור שגיא ADHD
במשך כשנתיים השתמשה בקונצרטה 18 מ"ג עד שהפסיק להשפיע אח"כ עברנו ל 27 מ"ג שהיה יותר גרוע ולבסוף ל 36 מ"ג עד לפני 3 חודשים היה נהדר ועכשיו שוב גרוע ניסינו את הרטלין lh
אבלנורא קשה לי איתה חזרנו לקונצרטה 36 ועדיין גרוע היא מתתהגת כמו ילדה קטנה רבה צועקת ילדותית מאוד
אני כבר לא יודעת מה לעשות האם כדאי להפסיק בכלל מכל התרופות אני חוששת יותר למצבה החברתי שחברות לא יצחקו עליה
תודה אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אובדת עצות
התאמת מינון תרופתי היא לעיתים לא קלה. זה דורש מיומנות וסבלנות.
אף אין לשלול קיומם של בעיות נוספות שצריך לזהות ולטפל בהן במקביל.
בעיות התנהגות הן חלק משמעותי בהפרעת קשב וריכוז אך עלולים לנבוע גם מסיבות אחרות.
האבחון נעשה לפני 4 שנים. אולי צריך לבצע הערכה חוזרת?
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לד:ר עדי אדר לגבי מאמר שכתב באלילי03/04/2010
שלום רב
חיפשתי חומר על BELLS PALSY והגעתי לאתר שלך. כתבת שם, שהסגירה בעין נגרם בגלל השריר levator palpebrae .
אני חשבתי שזה נובע מהשריר orbicularis oculi. האם תוכל להסביר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר BELLS PALSY
ד``ר עדי אדר07/04/2010שאלה מעניינת!
הרמת עפעף נגרמת על ידי השריר שהזכרתי לעומת סגירה מלאה יותר של העין אשר נגרם על ידי האורביקולריס.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בריכוז עם רעש רקעכדשכ03/04/2010
שלום,
אני מוצאת את עצמי לא מסוגלת להתרכז ולהתעמק בכתוב בעת קריאת ספרים כאשר יש איזשהו רעש רקע קרוב או רחוק יחסית, למשל: מוזיקה, טלויזיה בחדר אחר, דיבורים בבית או בחוץ וכדומה.
זה לגמרי מסיח את דעתי ואני נעלצת לקרוא את אותה השורה שוב ושוב ושוב כדי להתעמק בכתוב.
אני מסוגלת להינות מהקריאה ובאמת להתעמק בסיפור רק בשקט גמור או כאשר ההפרעות שציינתי מאוד רחוקות או שקטות.
אני זוכרת שבתקופת הלימודים בבית הספר, לא הייתה לי שום בעיה לעשות שיעורי בית או מבחנים עם רעשי רקע כאלה ואחרים. לצערי, לגבי קריאת ספרים איני זוכרת.
שמתי לב לבעיה הזאת רק עכשיו (אני בת 22),
ונראה לי שהרעשים היחידים שמפריעים לי הם רעשים "בעלי תוכן" (כמו אלה שציינתי), רעשים טכניים (כל עוד נמצאים בטווח שמיעה סביר, כמו לכל האנשים) לא מפריעים לי כלל.
לא נראה לי שיש לי בעיית קשב וריכוז, כי אני סובלת מהבעיה רק בתחום קריאת ספרים,
והבעיה התפתחה רק לאחרונה, כך נדמה לי.
ממה זה יכול לנבוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי ריכוז עם רעשי רקע
ד``ר אריה בקלו03/04/2010שלום,
אחת הבעיות של הלוקים בהפרעת קשב וריכוז הינה חוסר היכולת לסנן גרויים חיצוניים( שמיעה, ראיה,מגע) ולהתרכז בעיקר. במקרה שלך- קריאה.
כמובן שתנאי להגדרת הבעיה הוא שהתופעה החלה בילדות, אבל את לא זוכרת ....
יתכן ובתקופת בית הספר סיגלת לעצמך שיטות עבודה כגון כתיבה בזמן שיעורים שסייעו לך לחצות את הנהר ,גם אם באופן איטי יותר מהיכולת האמיתית שלך.
בסיכום, אני לא הייתי פוסל על הסף את האפשרות של הפרעת קשב וריכוז.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא לתת ריטלין בשבתות וחגים?אמא מבולבלת02/04/2010
שלום רב,
בני הבכור בכיתה א' .עד היום חשבנו כי הוא שובב גדול ומכיוון שמשפחת בעלי ארגנטינאים חשבנו שזו הסיבה להיפראקטיביות שלו .לאחר שהמורה סיפרה כי לא יכול לשבת בכיתה ומפטפט ומפריע , הלכנו לאיבחון אצל פסיכיאטרית והחשש הגדול שלי אומת הוא אובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז והחל לקחת ריטלין 10 מ"ג .לאחר כשבועיים קיבלנו פידבקים חיוביים מהמורה על התנהגות מופתית .(לא שיתפנו את המורה ). לצערי אני לא חשתי בשום שיפור אחה"צ ואפילו החמרה בהיפראקטיביות . שינו לי לכדור של LA20 שאין שום שינוי איתו .הלכתי לאיבחון נוסף אצל נוירולוג הציע לקחת כדור עם שחרור מושהה . לאחר חופשת הפסח .כולם אמרו שהכדור הוא לא רק ללמידה בכיתה אלא לשיפור הריכוז והתנהגות חברתית ולחיים בכלל אם כך מדוע כולם אומרים לא לתת כדור בשבת ולא אחה"צ ונכון לעכשיו לא בחופשת הפסח ??? מאוד קשה לנו ולסביבה להתמודד עם ההיפריות הזו , מה עושים ? כמו-כן מה עושה הכדור של השחרור מושהה ? מה ההבדל בינו לריטלין 20 מ"ג ? תודה רבה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין בשבתות וחגים
הטיפול התרופתי ניתן לפי צרכי הילד ולכן איננו מוגבל רק לשעות ולימי הלימודים .
אם יש ילדים שזקוקים לכך, אין מניעה לתת להם את הטיפול גם בשבתות וחופשות , הכל לפי צרכי הילד.
הריטלין המושהה עושה בדיוק את אותה העבודה עם אותו המינון, רק לפרק זמן ארוך יותר.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון וטיפול למבוגרים - שאלותיהונתן27/03/2010
שלום לכולם
אני מעוניין לבדוק האם אני סובל מהפרעות קשב וריכוז, אך לצערי הרב, אני בור גמור בתחום ולכן יש לי מספר שאלות. אשמח לקבל תשובות, עצות והצעות.
אני בן 30 פלוס ודרכי בחיים אבודה, אני בשלב מיואש בחיי, בעיקר בגלל הציפיות שהיו לי ולסובבים אותי, ממני והאכזבה מהתוצאה הנוכחית...
אני לא מאשים את ההפרעה הנ"ל (במידה ואני סובל ממנה), אבל בכל זאת, האם יש קשר בין הפרעות קשב וריכוז לאובדן הדרך, חוסר יכולת להתפתח מקצועית וזוגית, התקפי דיכאון, בטחון עצמי והערכה עצמית נמוכים וכו'?
האם הטיפולים בהפרעה באמת עוזרים? כיצד?
האם יש הבדל משמעותי בחיים, אחרי הטיפול?
האם יש טיפול מלבד ריטלין?
מה עלי לעשות כדי לאבחן ובמידת הצורך, לטפל בבעיה? היכן כדאי לאבחן? היכן כדאי לטפל? וכמובן, מהן העלויות, פחות או יותר?
ים של שאלות, אני יודע.... אבל אני מאוד צריך את עזרתכם ואשמח לקבל אותה
שיהיה שבוע נפלא וחג שמח שמח : )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעזור לך
מיני27/03/2010אובחנתי בגיל מבוגר, 28, מאוד מזדהה עם מה שאתה מתאר. רק אחרי שאובחנתי התחלתי להבין למה היו לי קשיים כאלה ואחרים וגם דכאונות וכד'.
אם אתה רוצה אתה מוזמן לכתוב לי
אנסה לעזור בנוגע לאבחון ולתת עוד כמה טיפים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון וטיפול למבוגרים - תשובות
ד``ר עדי אדר28/03/2010שלום לך!
שאלת שאלות רבות ו"כבדות" ולא ניתן לענות עליהם בפורום זה מבלי לבצע בדיקה מלאה , להבין במה מדובר, האם מדובר בהפרעות נלוות, האם אכן יש הפרעת קשב וכו'.
בכל מקרה באבחון מסודר אנחנו מנסים להגיע להגדרה של מהות הבעיות ולתכנן בהתאם טיפול.
ברור כי טיפול תרופתי לא מטפל בכל מגוון הבעיות שהעליית. מאידך בהחלט הפרעת קשב יכולה לגרום גם להפרעות רגשיות ותחושת שונות כגון תת השגיות, חוסר ביטחון ואף תחושת דיכאון.
לכן אני ממליץ לך לבצע אבחון אצל רופא : פסיכאטר או נוירולוג העוסקים באבחון בתחום זה.
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב!גלי26/03/2010
בני מאובחן כקשב וריכוז לוקח ריטלין וקונצרטה.
התחלתי ללמוד לימודים באוניברסיטה והבנתי שגם לי יש הפרעת קשב וריכוז
לקחתי ריטלין 10 וזה עשה לי ריכוז כשעה!
איך אני יוכולה להשיג מרשם לרטלין?
וכמה מילגרם אני צריכה אני בת 30 שוקלת 73?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב - יש לבצע אבחון!
לא ניתן לענות על שאלות אלו מבלי שתבצעי אבחון מקצועי רפואי מסודר!
לא קובעים אבחון באינטרנט.... צריך לבחון מה הבעיה, האם יש הפרעות נלוות וכו'.
לכן אני ממליץ לך לבצע אבחון כמקובל!
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
גלי31/03/2010האם מאבחן יכול לקבוע אם אני צריכה ריטלין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין שעזר ועכשיו כבר לאהגר25/03/2010
בני בן 7, החל לקחת ריטלין 10 מ"ג. בשבועיים הראשונים היתה תגובה מצוינת. הוא הועבר לקונצרטה שלא עשתה את הנדרש בכיתה. הוא הוחזר לאותו ריטלין ועכשיו ההשפעה פחותה. בנוסף, יש לו ירידה במצב הרוח אחרי נטילת הריטלין ומתעוררת חרדה (שתמיד קיימת, אבל עם הריטלין היא מוחרפת). מה ההסבר לכך שבהתחלה היה טוב מאוד ובהמשך הרבה פחות? האם כדאי לשקול ירידה למינון נמוך יותר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע דילגתם על השאלה שלי
הגר28/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין שעוזר...
ד``ר אריה בקלו30/03/2010שלום,
לא ברור לי מדוע עברתם כבר אחרי שבועיים מריטלין 10 מג. לקונצרטה והאם עברתם למינון המרתי תואם (36 ) או פחות מיזה.
שינויים בסוג הכדור ,גם אם זה אותו החומר הרפואי,עלולים לגרום לשינויים בתגובה.
נכון שריטלין עלול לגרום במקרים מעטים להחרפת בעיית חרדה אבל העקר תלוי במינון הנכון, בסבלנות ארוכה יותר לפני שינויים ובמעקב צמוד של הרופא המטפל בעיקר בשלבי הטיפול הראשוניים.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון הפרעת קשב וריכוזאילה24/03/2010
שלום, אשמח לקבל מידע לגבי התהליך הרצוי לאיבחון הפרעת קשב וריכוז אצל בן 5. האם רצוי להתחיל אצל נוירולוג או במקום אחר? כמו כן אשמח לקבל המלצות לרופאים / נוירולוגים או מכונים שעוסקים באיבחון כאמור.
אילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון הפרעת קשב וריכוז בגיל צעיר
ברמת העיקרון איננו ממליצים על מכונים או על רופאים - יש בכך פגם מדיקו-לגלי (שרופא ממליץ או לא ממליץ על רופא אחר...).
לילדים בגיל צעיר יש כים מכונים לגיל הרך במספר בתי חולים ומרכזים רפואיים בארץ המתאימים לאבחון של ילד בגיל צעיר כוללים גם הערכה פסיכולוגית- למשל בבית חולים סורוקה, בית חולים תל השומר ועוד.
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב כתוצאה מפיברומיאלגיהיערה20/03/2010
שלום,
שמי נעמה ואני בת 22,
מעולם לא סבלתי מהפרעות קשב וריכוז עד גיל 18.
לפני מספר חודשים התגלתה הסיבה להפרעות הקשב החמורות שתקפו אותי פתאום- פיברומיאלגיה.
מגיל 18 ועד ספטמבר השנה טופלתי בקונצרטה שעזרה לי חלקית:
בימים הראשונים, הריכוז היה מדהים ממש אופוריה, אחרי יום היה מעט פחות טוב, אחרי שלושה ימים היתה כבר סבילות של ממש לתרופה. מה שהייתי עושה זה לקחת את התרופה שלוש פעמים בשבוע (עם רווחים) על מנת למנוע את התופעה הזו או לפחות להחליש אותה. (אבל בתקופות מבחנים למשל, זו היתה ממש בעיה).
בערך שלושה חודשים אחרי שהתפרצו הכאבים של הפיברומיאלגיה, הקונצרטה התחילה להחמיר את הכאבים ברמות כאלה שהכריחו אותי להפסיק ליטול אותה.
מתחילת השנה האקדמית, אני ללא תרופות, מצבי בכי רע מבחינה לימודית (וגם מכל בחינה אחרת, כי הלימודים הם ממש מרכז חיי וזה מכניס אותי לדכאון).
ניסיתי את כל תרופות הסבתא, הטיפולים האלטרנטיבים, התוכנות ושפכתי כסף רב לשווא.
אני רוצה לחזור לנסות את הטיפול התרופתי כי זו הדרך היחידה שלי ללמוד.
רציתי לשאול אילו עוד תרופות באות בחשבון פרט לריטלין?
ניסיתי לקחת פרוויג'יל, אבל השיפור בריכוז היה קטן מידי ובהחלט לא מספיק.
תודה רבה,
נעמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב כתוצאה מפיברומיאלגיה
ד``ר עדי אדר21/03/2010שלוםן לך!
לא ידוע לי על קשר בין הפרעות קשב לפיברומיאלגיה ועל החמרת התסמינים של המחלה הראומטית עקב נטילת קונצרטה.
סביר כי החמרה התסמינים של המחלה מחמירה את חוסר הריכוז הבסיסי.
הפרעת קשב מתחילה מגיל צעיר ובהחלט לא ברור אם אכן יש לך הפרעת קשב ראשונית או שהיא קשורה לאי נוחות, כאבים וחולשה המלווים את הפיברומיאלגיה.
רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל!
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש קשר הדוק בין פיברומיאלגיה
יערה21/03/2010להפרעות קשב וריכוז...
סתם ציטוט לדוגמא מתוך האתר של עמותת אס"ף:
"מאפיינים שכיחים נוספים: הפרעות בשינה, עייפות, תחושת נוקשות כללית בבוקר, כאבי ראש, קשיים בריכוז ובזיכרון (הפרעות קוגניטיביות), סחרחורות, תחושות נימול בידיים, רגישות לאור, לרעש, לריח, לשינויי טמפרטורה ועוד"
והריטלין מחמיר את הכאבים.
חצי שעה מרגע שאני לוקחת ריטלין- אני מתחילה לסבול מכאבי תופת.
השאלה היא האם יש תרופות אחרות לריכוז שלא ישפיעו בצורה כזו.
תודה וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסטראטרה
עומר30/03/2010היי נעמה,
אני גם חולה בפיברומיאלגיה.
לא השתמשתי בתרופה "סטראטרה" אף פעם, אבל קראתי עליה שמחקרים הוכיחו שהיא לא פחות טובה מריטלין לטיפול בהפרעת קשב וריכוז. סטראטרה הוא תרופה מסוג NRI, כלומר Norepinephrine Reuptake Inhibitor - מעכבת ספיגה חוזרת של נוראפינפרין (בניגוד לתרופה דוגמת קונצרטה שהיא תרופה שלמיטב ידיעתי מעודדת בצורה מסויימת ייצור של דופאמין ואני חושב שגם נוראפינפרין).
בפיברומיאלגיה יש חסרים בדופאמין, נוראפינפרין וסרוטונין - אך מסיבה כזו או אחרת, התרופות הנהוגות היום לשימוש בפיברומיאלגיה הן תרופות שאו מעכבות ספיגה חוזרת של סרוטונין, או מעכבות ספיגה חוזרת של סרוטונין ונוראפינפרין (עיכוב ספיגה חוזרת אומר דבר כזה: חלק מהנוירוטרנסמיטר [דוגמת סרוטונין] שנוצר ואמור כביכול לעבור למקום אחר במוח, נלקח לפעמים לשימוש מחדש על-ידי המקום ממנו הוא הגיע. המטרה של מעכבי ספיגה חוזרת היא להפריע לתהליך זה - ולגרום לנוריטרינסמיטר לעבור הלאה ולא לחזור למקום בו הוא כבר היה, אלא לעבור למקום בו הוא עוזר לדברים שהוא עוזר להם, דוגמת שיכוך כאב, ריכוז וכו').
אינני יודע למה לא משתמשים במעכבי ספיגה חוזרת של דופאמין בחולי פיברומיאלגיה. אולי זה בגלל שלא קיימות תרופות כאלה בשוק או שהתרופות הקיימות הן בעייתיות או שעוד לא נחקרו בתחום - ואולי זה מסיבה אחרת (אולי ידוע שלא עוזר לעשות דבר כזה בחולי פיברומיאלגיה). עם זאת, מה שברור הוא שבמעכבי ספיגה חוזרת של סרוטונין ונוראדרנלין כן משתמשים (סימבלטה ואיקסל), ולכן ייתכן שתרופה שהינה מעכבת ספיגה חוזרת של נוראפינפרין דוגמת סטראטרה, שמחד הוכחה כעוזרת ללוקים בהפרעת קשב וריכוז, ומצד אחר מעכבת ספיגה חוזרית של נוראפינפרין, ממש כמו תרופות אחרות לפיברומיאלגיה - תוכל להוות עבורך תחליף לשימוש בקונצרטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי רטלין 20 מ"גמיקי20/03/2010
שלום רב, אני סובלת מהפרעת ריכוז קלה ומקבלת רטלין בשחרור מושהה 20 מ"ג. כסטודנטית לקחתי אותו בעיקר בעת מבחנים ובמצבים שנדרשתי לריכוז גבוה. מאז תקופת המבחנים אני לוקחת הרבה פחות (משהו כמו פעם בשבוע) הכדור שקיבלתי הפעם נראה שונה מקודמו בגודלו ובצבע המעטפת (לבן) למרות שעד כמה שידוע לי מדובר על אותו כדור. מאז שאני לוקחת אותו אני חשה יותר תופעות לוואי (בחילות, כאבי בטן ותחושה שהוא פחות משפיע מבעבר). האם יכול להיות שאני זקוקה להסתגלות מחודשת? האם עלי לשוב לרופא המטפל (ראיתי אותי לפני כחודש וחצי שעוד הייתי על הכדורים הקודמים).
אודה להכוונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה לגבי ריטלין
ד``ר עדי אדר21/03/2010שלום רב!
ראשית המינון שאת נוטלת מאוד נמוך.
תרופה זו כאשר לא נוטלים אותה בצריפות שכיחות תופעות הלוואי יותר גבוהה!
מומלץ כמובן לפנות לבית המרקחת ולרופא המטפל ולבדוק אם אכן התרופה שניתנת כיום היא אותה תקופה אשר נטלת בעבר.
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה המהירה ברשותך אם
מיקי21/03/2010שאלה נוספת. האם יש אופציה נוספת מלבד קונצרטה (נראה לי מוגזם שאקבל תרופה ל-12 שעות), אציין שאני בת 24 ושוקלת כ-52 קילו, עדיין בעיניך יש להעלות מינון? האם יש אופציית ביניים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטלין LA 40 לילד בן 12.5אסתי18/03/2010
ברצוני להתייעץ ,בני לוקח רטלין LA40 המינון הכי גבוה . הכדור בקושי מספיק ל 4-6 שעות לימוד
בשעות האחרונות של בית הספר ואחה"צ הוא לא מרוכז בכלל, ולכן לא מצליח ללמוד למבחנים, ולא לעשות עבודות מורכבות.
לאחר התייעצות הרופאה החליפה לקונצרטה 36 אך הילד לא מצליח לבלוע את הכדור , כך שאני לא יודעת האם הכדור טוב יותר, יש לציין שהרטלין גם כן לא מי יודע מה משפיע הכי טוב על הילד בריכוז.
מה אפשר לעשות, איך אני יכולה לעזור לו ? האם אפשר לשבור את הכדור לחתיכות ולבלוע?
תודה
אסתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטלין LA 40 לילד בן 12.5
ד``ר עדי אדר19/03/2010שלום לך!
ראשית לא כל הילדים מגיבים לטיפול בריטלין- בערך כ- 85% מגיבים בצורה חיובית.
כדור קונצרטה אסור לחצות ויש לבלוע אותו בשלמותו!
מינון של ריטלין :LA 40 שקול למנה של 15 מ"ג ריטלין רגיל פעמיים ביום. לא ציינת את משקלו של הילד אך בהחלט זה מינון מכובד.לא מצוין גם משך זמן הטיפול עד עתה (יש לכך משמעות על התגובה לטיפול).
רצוי לחזור לרופא המטפל לבדיקת המינון המתאים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטלין LA 40 לילד בן 12.5
אסתי22/03/2010תודה על תשובתך
הילד מקבל רטלין מאז כיתה ב' ז"א גיל 8 , התחלנו אם רטלין 10 מ"ל ועברנו לרטלין LA 20,30 ו-40
הוא שוקל 41 ק"ג וגובהו 1.60
כמו שציינתי הרטלין לא מי יודע עוזר לו בשעות הבוקר, ואחה"צ קשה לו להתרכז למבחנים או עבודות, וכול זאת שהוא רק בכיתה ז', אני חוששת לשנים הבאות.
אני מבקשת את עזרתך, איך אפשר להגדיל את טווח הריכוז, איך לעזור לילד לעמוד בכול המשימות שיש לו ועוד יהיו לו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות לרטליןיוסי15/03/2010
הסיפור של ארוך אז ככה:
אני בן 34 ולפני 4 שנים אובחנתי כADHD .מאז השתנו כול החיים שלי לטובה כמו שקרא להרבה אנשים שלא אובחנו בגיל צעיר. ניסיתי סוגים שונים בעבר של רטלין ארוכי טווח אך הם לא השפיעו עלי ולכן התחילו איתי עם 60 מ"ג שזה היה המקסימום האפשרי.הרבה פעמים אמרתי לפסיכאטר שלי שמינון זה עדיין נמוך לי ולאחר שמשרד הבריאות העלה את המינון היומי של הרטלין ל90 מ"ג ליום הפסיכיאטר שלי הסכים להעלות לי את המינון. לאחרונה בעצם כבר שנה אני נמצא במשבר דכאוני כבר שנה וחצי עקב פיטורים מהעבודה.מפה לשם עקב הדיכאון הלכתי לפסיכאטר במרפאת מבוגרים שלא הכיר אותי ונתן לי לדיכאון טורפה שנקראת ולבוטריין אשר גרמה לי למצבי רוח קיצוניים בכי חוסר שקט והמצב שלי הוחמר. עקב כך הוא שלך אותי לאישפוז יום בטענה שיש לי הפרעה דו קוטבית.
אחרי הפסקת השימוש בוולבוטריין פחתו התסמינים הדו קוטביים אבל מכוון שהזמן שבו הפסקתי את השימוש בוולבוטריין חפף לזמן אישפוז היום והמעקב הם רעו בזה שיפור במצבי ואישור שאיבחנו אותי נכון. דבר שני כאשר הם שמעו שאני נוטל 90 מ"ג ביום טענו כי זהו מינון גבוה מאוד וזהו הגורם להפרעה הדו קוטבית שלי. מה שלא נכון. עוד משהו שעשיתי טעות הוא שסיפרתי להם שאני לוקח הרבה פעמים יותר מ90 מ"ג ביום כאשר אני רוצה להיות מרוכז גם אחרי הצהריים כי הרטלין משפיע עלי לרוב רק ל 3 וחצי שעות .
אחרי ששוחררתי מאשפוז יום נתנו לי לנסות שוב סוגים שונים של רטלין ארוך טווח כי הרטלין הרגיל גורם לי לדיכאון .האמת שאצלי זה ממש הההיפך ההארוכי טווח לא מורגש אצלי בריכוז גורם לי הרגשה של דכדוך.הפסיכאטר הזה החליט על הפסקה של מתן הרטלין לחלוטין.ואמר לי לחפש פסיכאטר אחר שיתן לי שוב אישור לקחת 90 מ"ג ליום. הוא אמר שהוא מצטער הוא יודע שההפרעת קשב שלי חמורה ורואים זאת לפי המבחן טובה שעשיתי פעם וסיכום האיבחון.
אני אובד עצות האם בעקבות המבחן שחרור שלי שטוען "שמינון יתר" של רטלין (ועקב מחקרים שונים הרטלין גורם לדיכאון) גרם לי להפרעה דו קוטבית רמת התיפקוד שלי ואיכות החיים שלי תשתנה לחלוטין? אני לא יודע מה לעשות פשוט לא יודע. הדברים האלו מכניסים אותי לחרדות ולדיכאון כי פעמים ניסיתי כבר להתחיל לחזור לעבודות שונות ותמיד חוסר הקשב שלי גרמו לכך שאמרו לי שאני לא מתאים לעבודה. אני ממש מיואש.
תודה על כול תשובה
יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בתגובה
שלמה30/03/2010אחוז מסוים של אנשים מפתחים תגובה כמו שאתה מתאר לריטלין או קונצרטה (יצרנית קונצרטה מדווחת על מעט יותר מאחוז אחד באוכלוסיה). האם ניסית את הנגזרות האחרות מהמשפחה הזאת שיש להם הרכב כימי מעט אחר (למשל פוקלין) שיכול למנוע את תופעות הלוואי שאתה מתאר? האם שקלת מעבר לאדרל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטה במינון נמוך מדי?ערן15/03/2010
שלום,
אני בן 29, שוקל 105 ק"ג. אובחנתי ADD בגיל 21 אבל העדפתי להמנע מצריכת רטלין/קונצרטה ואף השלמתי תואר ראשון בלי טיפול תרופתי.
לפני כשבוע התחלתי להשתמש בקונצרטה 36 מ"ג בהמלצת נוירולוג מכיוון שחוסר הריכוז מפריע לי מאוד בעבודה (אני עובד 10-11 שעות ביום וקורא המון) ובלימודים למבחנים בתואר השני.
ביום הראשון לשימוש הרגשתי שהשיפור בריכוז קיים אך אינו מספק. מעבר לזה היתה ירידה בתאבון.
ביום השני עשיתי שטות ועל דעת עצמי לקחתי שני כדורים יחד. זה גרם לי לעצבנות שנמשכה שעה קלה ולאחר מכן התחלפה בתחושת היפראקטיביות, קשב נהדר וריכוז גבוה בלמידה. מבחינת התאבון - אותו דבר כמו עם כדור אחד.
דיווחתי לרופאת המשפחה על המקרה, ננזפתי כראוי :-)
אני ממשיך לקחת כדור אחד בכל בוקר וההשפעה היא כמו ביום הראשון, מה גם שההשפעה נמשכת בערך 6 שעות, מלבד הירידה בתאבון שמורגשת בערך 10-12 שעות. לא מדובר בצום, פשוט אין לי צורך לנשנש בין הארוחות ואני מסתפק במנות קטנות יותר בארוחות עצמן.
אני יודע שפורום זה לא תחליף לבדיקה ואין לי שום כוונה לעשות שינוי בצריכת התרופה.
אני רק מעוניין לדעת:
א) האם לוקח לגוף זמן להתרגל לתרופה וצפויות תוצאות טובות יותר בהמשך השימוש?
ב) האם כדאי להפגש עם הנוירולוג שנית כדי לדון במינון? האם תחת נסיבות אלו נהוג להעלות את המינון ל-54 מ"ג? או אולי לקחת כדור 36 מ"ג בבוקר ומספר שעות לאחר מכן לקחת כדור נוסף לחיזוק?
הנוירולוג המדובר הוא רופא מצויין ואני בוטח בו, אני רק רוצה לדעת אם כדאי למהר ולקבוע פגישה נוספת, ומה כדאי לשאול.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתי שאלות ששכחתי להוסיף
ערן15/03/20101) תופעה נוספת שהרגשתי מאז תחילת השימוש בקונצרטה היא שאני מעשן יותר.
בד"כ אני מעשן שתי סיגריות ביום ובימים האחרונים אני מעשן 7-8 סיגריות ביום.
אני לא חושב שזה קשור ללחץ העבודה או הבחינות, ולא יודע אם ניתן לייחס את זה לשימוש בתרופה.
2) האם השפעת התרופה אמורה להיות יציבה במהלך כל טווח ההשפעה? או שזה נורמלי שההשפעה דועכת ולאחר מכן מורגשת עליה?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון קונצרטה
ד``ר אריה בקלו30/03/2010שלום,
המינון שאתה נוטל הוא כנראה נמוך מידי.
את העלאת המינון יש לעשות בהדרגה,במרווחי זמן נכונים ובעיקר תחת פיקוח הרופא המטפל!
השפעת הקונצרטה אמורה להיות אחידה לאורך שעות הפעילות, למעט אולי בקצוות.
לריטלין יש בעקרון השפעה מרסנת על הצורך בשימוש בחומרים ממכרים. העובדה שאצלך זה הפוך נעוצה כנראה בסיבות אחרות. יתכן ואתה מפצה את עצמך על החסך באכילה.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ערן02/04/2010תודה רבה על תשובתך.
לעניין העישון כפיצוי על הירידה באכילה, זה בהחלט חומר טוב למחשבה.
שוב, תודה
ערן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאודה מאוד לתשובה... תודה!
ערן17/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)