מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות לוואי קשות באדרלרשת18/07/2010
הבן שלי , בן 15, ADD + אספרגר.
ניסה את כל האפשרויות במשפחת הרטלין ולא ניתן לתת כי הוא לא אוכל בכלל.
ניסינו אדרונקס+רמוטיב, התגובה היתה טובה אבל הוא התלונן על התכווצויות שרירים.
נתנו אדרל חצי כדור כחול וזה היה בסדר.
בחבילה האחרונה שקיבלתי הכדורים היו כתומים. נתתי חצי כדור מזה.
הילד הרגיש מאוד לא טוב (בחילה קשה) ואחרי 5 שעות היה ריבאונד נוראי.
לא יכול לתפקד. רעב אבל לא אוכל.
מה לעשות , האם להמשיך באדרל + כדור רמוטיב
או לחזור לאדרונקס+כדור רמוטיב?
אני די חסרת אונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי לאחר כדור בודד של אדרל
ד``ר עדי אדר18/07/2010שלום לך!
אנחנו לא מתיימרים לתת יעוץ תרופתי פרטני בפורום בנושא זה יש להתיעץ עם הרופא המטפל.
עם זאת ברמת העיקרון לא ניתן להסיק מסקנות על סמך נטילה של כדור בודד ומומלץ להמתין שבוע שבועיים של טיפול רציף לפני שמגיעים למסקנות לגבי יעילות התרופה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןנעה17/07/2010
שלום אני סטודנטית בת 22,משקל 55 קילו,סובלת מבעיית קשב וריכוז.
קיבלתי כדורי ריטלין LA 30 מ"ג.
נטלתי כדור אחד לראשונה היום בבוקר ועד רגע זה (5 וחצי שעות אחרי) אין שום שינוי.לא לטובה ולא לרעה.כאילו לא לקחתי כלום.
אם אני ימשיך לקחת במהלך הימים הבאים יש סיכוי שהכדור יתחיל להשפיע?או שפשוט אני נמצאת באחוז המסוים שלא מושפע מהכדור?
מה עליי לעשות?
תודה ושבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין
ד``ר אריה בקלו17/07/2010
שלום,
התשובה שלי היא מאוד פשוטה, סבלנות.
יש כאלו שחווים תגובה כבר מהכדור הראשון ולאחרים זה לוקח שבועיים.
תמתיני בסבלנות ואם כלום לא ישתנה במהלך השבועיים הקרובים , אז תפני שוב לרופא המטפל להתאמת מינון.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחברה שלי יש הפרעות קשב !גוני16/07/2010
שלום ד"ר יקר
כמי שאובחן בעל הפרעות קשב וריכוז ונהיה מומחה :) באבחון אנשיםעם הפרעות קשב וריכוז גליתי שלחברתי האהובה יש גם הפרעות קשב וריכוז וכשנסיתי להסביר לה את הנושא ולהמליץ לה לפנות לרופא מתמחה בנושא לבדיקה היא נזפה בי ואמרה לי שהיא לא משוגעת ואם אני משוגע וחולה נפש אז שלא אפיל את זה עליה
הבעיה שאצלנו במגזר הערבי הנושא אינו מפותח מספיק ואנשים נוטים להתיחס למי שיש לו הפרעות קשב וריכוז כאל חולה נפש דפוק ומנודה
כיצד אדוני מציע לי לפעול בנדון ?
הרבה תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחברה שלך יש דעות קדומות.....
ד``ר עדי אדר16/07/2010שלום לך!
התשובה של חברה שלך היא מוזרה כי אם אכן יש לך הפרעת קשב ואתה חברה האהוב אז היא אמורה לדעת שאתה לא חולה נפש....
הייתי מציע לך להראות לה אתר שעוסק בתחום זה , לתת לה לקרוא קצת על הנושא ולהבין שזוהי הפרעה התנהגותית אשר יש לה מספר דרכי טיפול פשוטות העשויות מאוד לשפר איכות חיים.
אנשים עם הפרעות קשב המטופלים נכון יש להם גם סיכוי לחיי נישואין יציבים יותר.
כמובן יש לקחת חבשבון כי היא בן אדם מבוגר, אי אפשר לכפות עליה דעות ולעתים קשה להילחם בדעות קדומות.
במקרהזה כדאי לנסות!
בברכה,
דר' עד יאדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף.. מחר יש לבנינטלי14/07/2010
מבדק טובה. בני בן 22 מעונין לאבחן את עצמו מבחינת קשב וריכוזז ובמידת הצורך ליטול ריטלין
בעבר אובחן עם לקות למידה וקיבל הקלות במבחנים.
לפני חודש החזרנו אותו מתאילנד לאחר שנחשף לסמי הזיה וחזר במצב מניפורמי
טופל בזיפרקסה 3 שבועו ולפני שבוע זרק את התרופה.
מחר בבקר יש לו מבדק טובה. האם יש סיכון בלקיחת ריטלין בזמן המבדק?
בבקשה לא להפנות אותנו לפסיכיאטרית שטיפלה בה כי נתקנו עימה את הקשר.
תודה לכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
ד``ר אריה בקלו15/07/2010שלום,
מאחר ואין בידי נתונים מלאים על מצבו של הבן, אינני יכול לתת תשובה.
זה מקרה שמחייב התייעצות עם פסיכיאטר לגבי השלכות אפשריות של טיפול תרופתי.
אם אינכם מרוצים מרופא מסויים, תמיד אפשר להיוועץ ברופא נוסף מהתחום.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא בטוחה שילד חייב רטליןויקטוריה13/07/2010
בני בן ה- 9 צורך רטלין זה שנתיים. ואני עם נקיפות מצפון רציניות ביותר.
יש לו התנהגויות מוזרות ביותר: בבית הוא מציק , קופץ לא ממושמע, והכי קריטי שהוא עושה פרצופים מוזרים ביותר ומוציא קולות כמו של ילד מפגר.(הוא קיבל תעודת הצטיינות בלימודים).
נאמר לי שבחופש אין צורך לתת רטלין.
אני זקוקה לאיבחון מקיף ורציני שיעזור לי להחליט האם לבן שלי יש הפרעות קשב או שיש לו בעיות התנהגותיות שנובעות מ"השד יודע מה"
איזה איבחון יכול לעזור לי ואיפה ניתן לעשותו (את הפרצופים הצרחות והקולות המוזרים הוא עושה רק בחברת אנשים שהוא מכיר.).
מה דעתך על התנהגות זו?
בתודה , ויקטוריה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשם כך מבצעים אבחון!
ד``ר עדי אדר13/07/2010שלום לך!
אין משמעות מיוחדת לקולות מוזרים שילד משמיע - כמובן בתנאי שהם מתבצעים בסביבה הגיונית כמו בבית ולא במהלך השיעורים למשל.
איני נוהג להמליץ באופן פרטני על מכוני אבחון ואני פשוט ממליץ לך לפנות למוקד המידע של הקופה שבה הילד מבוטח על מנת לקבל מידע אל מאבחנים באיזור מגורכם.
אבחון הפרעות קשב מתבצע על ידי נוירולוגים, פסיכאטרים ורופאים התפתחותיים אשר הוסמכו לכך על ידי משרד הבריאות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתייםדנה12/07/2010
בני בן שנתיים וחודש, סובל מזה כמה חודשים מנוזלים באוזניים. בדיקת שמיעה אחרונה הראתה ליקוי קל. הוא אומר כל הזמן מילים חדשות, אך עדיין לא מחבר למשפטים. הוא ילד נמרץ ופעיל, חברותי וחייכן, בחברה לפעמים קצת ביישן. הוא מאוד סקרן (תמיד היה) ולכן גם מנסה כל מיני דברים "נועזים", למשל: יש לו מיטת מעבר עם מעקה ויש לו 2 פתחים לרדת ובראש המיטה יש גם מעקה קטן, הוא אמנם יכול לרדת משני הפתחים שבצידי המיטה, אבל לפעמים הוא בוחר לטפס מעל מעקה הראש כדי לרדת. אגב, בגיל שנה ושלושה חודשים, כאשר בסיס המיטה כבר היה בשלב התחתון ביותר שלו, הוא בכה כדי שנוציא אותו מהמיטה ומשחיכינו מעט לראות אם יפסיק לבד, הוא נפל ממנה (אין לי מושג עד היום איך הוא הצליח לטפס על מעקה המיטה ולהתגלגל החוצה, שכן המעקה היה מורם ולא היה לו שום פריט במיטה כמו כרית, שמיכה או בובה שניתן לטפס עליהם...). בנוסף, קשה לו "לשבת", למעט בפעילויות בגן. אגב, הגננת מדווחת שאין שום דבר חריג בהתנהגותו שמחייב אבחון כלשהו ושהוא יושב בפעילויות בגן. יחד עם זאת, היא מספרת לי שכשהוא מבצע פעילות סביב לשולחן למשל הוא מסתכל מסביב כאילו כדי לא לפספס כלום ולכן לפעמים לוקח לו קצת יותר זמן לסיים, ושהוא מנסה לטפס על כל מיני דברים בגן ולמשל שהוא הילד היחיד בגן שלא יושב על הבימבה, אלא עומד מאחוריה, אוחז בידית שלה ורץ איתה במהירות במורד מדרון משופע שבחצר, ולכן לפעמים נופל. כמובן שהם לא מרשים לו לעשות כך. אציין שהוא יושב איתי בסבלנות לקרוא סיפורים קצרים כמו האריה שאהב תות ומעשה בחמישה בלונים ומשחק לבד למשך כמה דקות ומעסיק את עצמו. כשהוא צופה בטלוויזיה (פעם ביום-יומיים למשך כ-20 ד') הוא לא קם, אלא קשוב. יחד עם זאת, הוא לא כ"כ אוהב לשבת בעגלה/באופניים אם יוצאים לטיול, אלא הוא רוצה ללכת לבד (או יותר נכון, לרוץ. רוב הזמן הוא רץ ולא הולך כשאנחנו בחוץ), בבית אם הוא לא מקבל מה שהוא רוצה הוא צורח או מרביץ (ואנחנו מציבים את הגבולות, כמובן) ולפעמים הוא יכול לשחק עם משהו או לצייר כשהוא נראה מאוד נינוח ואז לזרוק את המשחק/הטושים לרצפה. האם יש מקום לאבחון, ואם כן - איזה ואיפה ואיך עושים את זה? האם מאבחנים בגיל כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשוב לדעת-שכחתי לציין
דנה12/07/2010אדגיש שאני לא רואה בעיה כלשהי (וכמו שאמרתי, גם הגננת לא), ואנחנו הורים מאוד מכילים, סבלניים, אוהבים, קשובים ותומכים וזורמים עם הילד, תוך הצבת גבולות לרבות גבולות ברורים לגבי דברים שאסור כמו מכות. הוא ילד פיקח ומבין הכל, ואני רואה בו ילד נמרץ ואולי קצת "שובב", אבל לא חריג מהרגיל. מאחר שכמה מחברותיי העירו לי שאולי כדאי לבדוק את העניין ולקבל תשובה מקצועית (למרות שמבחינתי היה די בתשובת הגננת), החלטתי לשים סוף להערות ולקבל דעה מקצועית כדי להחליט אם לפעול איכשהו.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון בגיל הרך?
למרות התיאור המפורט (כדאי עם זאת לערוך טקסט, לסמן פסיקאות ולהפוך אותו ליותר ידידותי לקריאה....) נראה לי כי כדאי שתגדלי את ילד.לך בכיף ותניחי לו מאחבחונים בשלב הנוכחי.
גיל שנתיים עד ארבע שנים הוא גיל של פעילת מוטורית רבה, התנסויות, חבלות קלות וכו' ולא הייתי מלחיץ אותו כיום באבחונים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
דנה13/07/2010תודה על ההארה (לגבי עיצוב הטקסט) ועל התייחסותך!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין והשפעה על הקשב והריכוזרימון11/07/2010
שלום רב
אני קיבלתי מינון של 20 מ"ג ריטלין SR פעמיים ביום.
והאמת ההשפעה לא טובה. מצד אחד אני לא מרגיש אחידות. לפעמים אני יותר מרוכז ולפעמים פחות. לפעמים יש לי גם חוסר סבלנות ועצבנות קלה. לכן אינני יודע אם אמשיך עם זה
השאלה שלי היא כזאת האם עצם העובדה שיש לי בעיות קשב וריכוז ובמרוצת השנים למדתי להסתדר איתם (אני בן 22) האם כשאני אחליט להפסיק לקחת ריטלין. האם אני לא אוכל לתפקד כלל ללא ריטלין? אני לא מדבר על תלות אלא על הבעיות קשב וריכוז כלומר הגוף (המוח) אשר התרגל לתרופה לא יוכל להסתדר כלל ללא התרופה?. אני לא רוצה למצצוא את עצמי עוד כמה שנים חייב לקחת ריטלין בשביל לקרוא ספר כי בלעדיו המוח כלל לא מתרכז
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב עוד כמה שאלות
רימון12/07/2010החלטתי להפסיק לקחת את הריטלין בגלל כמה סיבות בין היתר הוא לא השפיע עלי טוב, התחלתי להראות כמו נרקומן ולהפך קיבלתי רק יותר תזזית במקום רגיעה
החלטתי להפסיק עם התרופות הללו. השאלה שלי היא כזאת האם ישנו מצב (גם אם מאוד נדיר)
שהשתנה לי משהו בראש. שזה שינה לי משהו בתאים ושהמצב לא יכול לחזור לקדמותו או שאין סיכוי לפגיעה קבועה.
תודה מראש דימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת קשב וריכוז במהלך השנים
אין עדות מחקרית שריטלין בשימוש לפרקי זמן ממושכים מחולל שינוי קבוע במוח המשפיע על הפרעת הקשב - כלומר אין מצב של תלות ומאדך היא גם לא מרפאת את המצב. ההשפעה של תכשירי ריטלין הוא לפרק זמן קצר וחולף .
עם זאת יש לקחת בחשבון שחלים במהל ך השנים שינויים בעוצמת הפרעת הקשב, בתסמינים שלה כאשר בהדרגה מתמתנים תסמיני פעילות יתראם כי כי בהחלט עלולים להשאר תסמינים כגון אי שקט פנימי וכן כמובן קשיי מיקוד וריכוז.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין + ויאפקס XR = פסיכוזה?אורה10/07/2010
ד"ר שלום,
מה ידוע לך על שילוב בין 2 התרופות הנ"ל?
לאחרונה קראתי בכל מיני מקומות שהשילוב עלול לגרום להתקפים פסיכוטיים ואכן היה לי התקף קצר כאשר עליתי במינון הויאפקס מ-150 מ"ג ל-225 מ"ג וזה היה מפחיד ברמות מזעזעות.
האם זו תופעה ידועה? כיצד ניתן להזהר / להמנע מזה בעתיד?
יש לציין כי אני לוקחת ריטלין רגיל לטיפול בהפרעות קשב.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לשלב ריטלין ואפקסור?
ד``ר עדי אדר11/07/2010שלום לך!
לא ידוע לי כי השילוב של אפקסור וריטלין "שווה" פסיכוזה. אין הוראת נגד למתן שתי התרופות ביחד.
ברור עם זאת כי במידה וחווית "התקף קצר" חובה עלייך לגשת לפסיכיאטר המטפל על מנת לסכם איתו האם מותר להמשיך בטיפול התרופתי כאשר עצם קיום התקף פסיכוטי עלול להוות הוראת נגד להמשך הטיפול בריטלין!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- על סף ייאושדניאל10/07/2010
בתקופה האחרונה ניסיתי את כל סוגי הריטלין (רגיל, SR, קונצרטה...)
לאף אחת מהם לא הייתה תוצאה טובה עליי....
לכן, חשבתי, האם ייתכן שאין לי הפרעות קשב וריכוז?
אמנם עברתי אבחון (טובה), ואבחון אצל פסיכיאטר ונוירולוגים, אבל מה באמת יכול לקבוע שיש לי בעיות קשב וריכוז??? הרי הכל בסופו של דבר מבוסס על ההרגשות שלי בזמן מטלות כמו לימודים.
לכן, רציתי להתעניין, האם ייתכן שבעיות קשב וריכוז אינן ADHD\ ADD, אלא מסוג אחר? כלומר... ראיתי שיש גם בעיות של וויסות חושי, או LVLD (משהו כזה), שלפעמים קשה לאבחן בין שניהם, ולכן לפעמים לאדם שאין לו הפרעות קשב וריכוז, אלא הפרעה כלשהי אחרת, מאבחנים קשב וריכוז... ואז, ישנה רק המרה בתופעות....
שמעתי שלעיתים נותנים גם תרופות מסוג SSRI, אבל... אלו תרופות פסיכיאטריות......
כמובן שלא ניסיתי את סטרטרה או אדרל, כי הן יקרות מאד.
אם כן, איך באמת אוכל לדעת אם יש לי הפרעת קשב וריכוז? עם הזמן אני מנסה שוב ושוב לראות את השפעת הריטלין, ושום דבר לא עוזר......
הנקודה העיקרית שלי- איך באמת אוכל לדעת בוודאות שיש ךי הפרעות קשב וריכוז?
עד כה אני לא מוצאת פתרון, ואני רק נכנסת לייאוש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העדר תגובה לטיפול תרופתי
ד``ר עדי אדר11/07/2010שלום לך!
התגובה הטיפולית תכשירי הריטלין השונים היא כ85% כלומר קיימים מספר לא מבוטל של מטופלים אשר לא מגיבים לטיפול בתכשירי ריטלין.
העובדה שאין תגובה לא שוללת את האבחנה ויתכן ותהיה תגובה לתכשירי םאחרים.
אין דרך מוחלטת ומדוייקת לחלוטין לקבוע אבחנה! למעשה שום הפרעה "נפשית" לא ניתן לאבחון אותה באופן מוחלט אך לגבי הפרעת קשב קיימים קריטריונים שאנחנו מסתמכים עליהם כמובן בהנחה שמי שמדווח על התסמינים השונים הוא אמין ולא מנסה לרמות או למסור מידע כוזב מסיבותיו הוא.
מומלץ לך לחזור לרופא המטפל לשקול המשך דרכי טיפול.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון אפילפסיהשוקי09/07/2010
ד"ר שלום,
לאחר 5 התעלפויות בפרק זמן קצר של 15 שעות ביצעתי בדיקות רבות בינהן גם בדיקת eeg
הבדיקה לא הייתה תקינה אולם מלבד מעין עוית של רגע באיבוד הכרה ואינה ממש פרכוס לא ניתן להצביע על אפילפסיה.מזה 15 שנה חויתי 8-9 התעלפויות בהקשר למצבים שונים של התרגשות,התייבשות,שתיית משקה אלכוהולי וכ"ו
נוירולוג המחלקה התנגד לרשום כי יש תסמינים לאפילפסיה אולם מנהל המחלקה לאחר אשפוז של שבוע רשם כי הוא מפנה אותי לנטילת כדורים וגם אם לא קרא לילד בשמו ברור כי התכוון לאפילפסיה.
א. האם ניתן להוציא מסקנה שכזו לאחר אשפוז ללא הסכמה בכתב של נוירולוג?
ב.האם בדיקת eeg חסך בשינה או mri יכולות להביא לאבחנה מדוייקת לסיבה להתעלפויות?
ג.האם לחץ ומתח יכולים לעורר בגוף מצב קשה של מס' התעלפויות תוך כמה שעות?
מודאג...
שוקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון אפילפסיה - לא בפורום המתאים.
ד``ר עדי אדר10/07/2010שלום לך!
כנראה שאכן יש לך הפרעת קשב וריכוז מכיוון שלא שמת לב שאתה לא נמצא בפורום המתאים....
פורום זה דן בהפרעות קשב וריכוז ולא באפילפסיה.
אנא תפנה את השאלה שלך לפורום מתאים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון יתר ותת מינוןדניאל09/07/2010
היי ד"ר אדר!
לאחרונה אני מתבלבלת בין התופעות לוואי. הייתי אצל נוירולוג (להפרעות קשב וריכוז) והוא אמר שמינון הריטלין הוא בדיוק המינון המתאים עבורי.
אבל, אני מרגישה שיש לי הרבה שינויים של מצבי רוח. על מה הם מעידים? מינון נמוך או מינון גבוה.
פרטים נוספים:
משקל: 45.
תודה ויום מצויין!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם רבאונד?
ד``ר עדי אדר09/07/2010שלום לך!
קשה לענות על השאלה שלך כאשר לא פרטת האם השינויים מצבי הרוח מופיעים בזמן ההשפעה של התרופה או לאחריה. במידה והשינויים הם לאחר שהשפעת התרופה חולפת מדובר בתופעה המכונה רבאונד ואין היא קשורה למינון אלא מבטאת תסמינים המופיעים לאחר חלוף השפעת התרופה.
כמו כן חשוב להבין באילו מצבי רוח מדובר - האם תחושת עייפות, דכדוך וכו'.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפירוט
דניאל10/07/2010התופעות שאני חווה הן בזמן השםעת התרופה, ולא רק בריבאונד. כשאני נוטלת קונצרטה, ב-4 שעות הראשונות אין את התופעות האלו, אבל ברוב השעות שאחרי, אני מרגישה פסימיות, כועסת על כל דבר, חסרת סבלנות, התקפי בכי (כמעט בכל פעם שאני לוקחת כדור, בכל יום!). המצבי רוח האלו קורים בד"כ רק בזמן נטילת התרופה. ותמיד, יום אחרי, אני מרגישה שהבכי וההתעצבנות היו כל כך מיותרים... זה כאילו כל דבר מעצבן אותי, ואפילו אם מישהו יצעק עליי, זה יגיע למצב שאני ישר אתחיל לבכות.... עייפות (אבל לא ברמה שאצליח לישון, ניסיתי) וורגישות יתר... אני לא היודעת אם זה נובע מהמינון, אבל אני יודעת שפעם כשנטלתי קונצרטה (בשבועות הראשונים) לא היו התופעות האלו....
ובכלל, התחושה המרכזית שלי היא חולשה בכל הגוף, ורעידות לא רצוניות בגוף (שרירים קופצים ברגליים... וזה קורה הרבה!)
תודה רבה על התייחסותך.... אני שוקלת כבר להפסיק אף על פי שאני יודעת שזה לא נכון....
הציעו לי להחיף לתרופות אחרות, הבעיה היא תקציבית... בקושי את הקונצרטה אני מסוגלת לממן...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי בעקבות נטילת קונצרטה
ד``ר עדי אדר10/07/2010שלום לך!
אכן התופעות שאת מתארת מדאיגות ובוודאי שאת לא אמורה לחוות אותן בזמן הטיפול.
חושבבמקרה כזה לגשת לרופא המטפל ולטכס עצה לגבי שינוי מינון, החלפת תכשיר או לחילופין אף הפסקת הטיפול (במידה ותופעות אלו נמשכות מעל שבועיים של טיפול רצוף).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעה של akathisia במינון נמוך?טל08/07/2010
שלום,
אני בן 22, ולאחר שנים של קשיים הבנתי שכנראה יש לי הפרעת קשב.
לפני חודש הייתי אצל פסיכיאטר, ובלי להיכנ לעומק הבעיה או אפילו להקשיב לי, החליט שיש לי דווקא חוסר סדר במחשבות ורשם לי מיד ריספרידון.
אחרי יומיים במינון נמוך מאוד(1 מ"ג לדעתי) התחילה לי תחושת חוסר שקט שהבנתי ששמה הוא .
akathisia.
הפסקתי מיד את התרופה, מה גם שהטלתי ספק בהחלטה החפוזה של הרופא, והלכתי לאבחון מקצועי במכון.
לאחר כמה פגישות, והרבה לבטים של הפסיכיאטר(בעיקר בגלל אולי גורמים אחרים בחיים הדי סבוכים שלי כרגע) היום עשיתי מבחן ביארסי נוסף(עשיתי אחד כחלק מהאבחון) אבל הפעם עם 15 מ"ג ריטלין, על מנת להגיע לאבחון סופי כאשר פגישה עם בני משפחה איששו יותר אבחנה של adhd שהתקיימה בגילאים צעירים יותר.
מיד כשלקחתי את הריטלין, הרגשתי פתאום שיותר קל לי לקרוא פתאום בעיתון מההתחלה לסוף, וגם המבחן הלך לי הרבה הרבה יותר טוב למרות שכמובן אין תשובה עדיין. (למרות שאני מפחד שזה פסיכולוגי, ואולי "רציתי" לא להצליח בראשון וכן בשני).
הבעיה היא, שפתאום עכשיו, כמה שעות אחרי, יש לי תחושה קצת דומה לתחושת החוסר שקט שהרגשתי לפני חודש עם הריספרידון.
יש לי ברקע פיברומיאלגיה, וניסיתי תרופות רבות והייתי רגיש לתופעות לוואי, ואני מפחד שזה יקשה עלי למצוא תרופה שתעזור לי.
מדוע אני מרגיש ככה עם מינון כל כך נמוך? עד כמה שאני יודע, ריספרידון וריטלין מורכבים משני חומרים שונים.
לא התמדתי אף פעם(אולי בגלל הפרעת הקשב? חח) בתרופות לאורך זמן לפיברו, ובעבר עם כמה תרופות אנטי דיכאוניות הייתה לי הרגשה דומה(של חוסר שקט) ואיתה הסתדרתי אפילו פחות מהכאבים, כך שהעדפתי להפסיק מיידית.
האם זה אומר שריטלין לא מתאים לי? או שאי אפשר להניח כלום אחרי כדור אחד של 15 מ"ג?
האם אפשר לקבל תרופות(לדוגמא קלונקס) שיקלו ויעלימו את ההרגשה הזאת? והאם ההרגשה הזאת אמורה לעבור תוך שבוע-שבועיים?
בנוסף, אם אני רגיש לתופעות לוואי, האם אפשר להניח שקונצרטה תהיה יותר יעילה בשבילי מריטלין, מפני שבמינון פי 2 נמוך יותר, היא מחזיקה אותו הזמן? (כדור אחד ל8 שעות במקום 2 כל 4 שעות)
ולבסוף, האם חוץ מריטלין/קונצרטה, קופות החולים באות לכיוון החולים המבוגרים יותר מבחינת הנחה? או שיכול להיות מצב שאם ה2 הללו לא יעזרו לי(והן עולות לדעתי באיזור ה100 שקלים לחודש) אצטרך לשלם גם 500+ ויותר על תרופות כמו אדרל וססטרה שלא בסל?
תודה,
טל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת לגבי היחס לביארסי
טל08/07/2010האם רופאים בקופת חולים יתייחסו אל מבחן ביארסי כמו אל טובה, במיוחד אם עשיתי מבחן שני עם ריטלין והשגתי תוצאות טובות יותר?
או שלמרות אבחון מקיף ממכון, אם אגיע לפסיכיאטר מהקופה, הוא יכול לדרוש מבחן טובה כדי לטפל בי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבחן BRC
ד``ר עדי אדר08/07/2010ושוב שלום טל!
קשה לי לדעת איך רופאים מפענחים או מתייחסים לבדיקת BRC כאשר חלק גדול מהרופאים לא מודעים או לא מכירים את הבדיקה ומתקשים להסיק ממנה מסקנות קליניות.
בכל מקרה דעתי האישית היא שמבחן BRC פחות רגיש ממבחן טובה אך גם בדיקה זו מספקת מידע חשוב.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין ואקטיזיה - האמנם?
ד``ר עדי אדר08/07/2010שלום לך!
נסחפת קצת עם מבול השאלות.....
קושי בדחייית סיפוק היא תכונה אופיינית של מבוגרים עם הפרעת קשב והם לא יכולים להתאפק...
כך אתה ממהר לבנות תילים של השערות אחרי נטילת מנה של ריטלין. אל תמהר - תמתין שבועים-שלושה ואז תבחן את התחושות שלך לאחר נטילת התרופה. אמנם התרופה יכולה לגרום לאי שקט מסוים אבל לא לאקטיזיה. בכלל אתה כנראה טיפוס "פסיכוסומטי" ומגיב לכל מיני מצבים בתחושות שונות ולכן לאט לך.....
אי אפשר לחזות מראש תופעות לוואי של תכשירי ריטלין והתגובה להם היא אינדיביידואלית.
לצערי אכן המימון לתרופות השונות למבוגרים הוא זעום ובהחלט יתכן מצב בו עלות התרופות מגיעה למאות שקלים בחודש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין ותרופות פסיכאטריותבן08/07/2010
בצעירותי אובחנתי עם בעית של קשב וריכוז. כיום לאחר כמה דברים ניתנו לי תרופות פסיכאטריות שמקווה שיהו זמניות לא לכל אורך הדרך.
ריספונד ודקינט לשאלתי את הרופא הוא אמר לי שלא לגעת בריטלין שזה יכול לעשות רק רע והעדיף שאקח קלונקס.
בקיצור כל מה שנוגד את דעותי.
אני מודע לזה שריטלין עוזר מפקס ומרגיע .
רציתי לשאול מה דעתך בנושא ריטלין וצריכת תרופות פסיכאטריות אלו .
עד לפני פרק זמן של לימודים ודברים שמצריכים ריכוז נתלתי ריטלין.
חשבתי לגשת לעשות מבחן טובה אולי יאיר אור על בעיית הקשב והריכוז עדכנית.
ואשמע דעה מחודשת בעינין.
תודה רבה ממתין לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של ריטלין ותרופות פסיכיאטריות
ד``ר עדי אדר08/07/2010שלום !
ברמת העיקרון ניתן לתת ריטלין יחד עם תרופות פסכיאטריות
עם זאת יש לקחת בחשבון כי ריטלין לעתים מגביר מצבים חרדתיים או דיכאוניים וזה אכן שיקול דעתו של הרפא האם מותר לתת תרופה זו למבוגר עם "רקע פסיכיאטרי".
כמובן שניתן לעשות אבחון הפרעות קשב כולל מבחן טובה - עם זאת מודגש שוב כי השיקול האם ניתן לתת ריטלין הוא של הפסיכיאטר המכיר את בעיותיך הרפואיות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי גנים לילדים עם בעיית קשביעל07/07/2010
שלום
רציתי לשאול לגבי ביתי בת השנתיים ושלושה חודשים. אני מאמינה שיש לה בעיית קשב ואולי גם ריכוז אבל לדעתי קשב יותר מכל.
מטופלת אצל מרפאה בעיסוק.
אנו עומדים ללכת בשבוע הבא לאבחון.
תסמינים: עוברת מדבר לדבר במהירות.
יכולה להגיד לי אמא בואי נשחק במשהו מסויים ועוד לא הספקתי לפתוח את המשחק ולרצות כבר משהו אחר.
לא אוהבת להתלכלך בחול, בציור עם צבעי ידיים וכו'.
אוכלת ומתלכלכת זה כן אבל לא בציור ולא בחול את זה לא אוהבת.
מדברת די הרבה לא יודעת אם זה קשור.
מהמרפאה בעיסוק אני יודעת שיש בעייה של ויסות חושי ועל כך אנו עושים לה מין תרגילים כאלו ואחרי זה היא נרגעת ויושבת לשחק אבל גם לא תמיד זה מצליח לא תמיד היא נרגעת ומגיעה לרמה של לשבת לשחק.
השאלה שלי אם לפי התסמינים שכתבתי יש לביתי בעיית קשב וריכוז או רק קשב לדעתכם ואני לא תופסת אותכם על המילה רק לדעת מה לדעתכם לפי מה שכתבתי.
ורציתי לשאול אם בסופו של דבר יתברר שיש לילדה בעיית קשב או בעיית קשב וגם ריכוז או רק קשב האם זה מצריך גן מיוחד? או כיתה מיוחדת? או שאפשר שתהיה בכיתה רגילה או בגן רגיל? האם זה קשור? ילדים עם בעיות קשב וריכוז או רק קשב הם בגן מיוחד? או שזה לא קשור והיא תהיה לפי מה שציינתי ושוב לא תופסת אותכם על המילה בגן רגיל?
תודה רבה
אמא מודאגת שלא ישנה בלילה
יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון בגיל שנתיים ורבע?
ראשית אני ממליץ מאוד שתישני בלילה. אימא עייפה וטרודה משדרת אי שקט לילדים שלה....
שנית, לאיפה אצה לך הדרך???? כבר אבחונים? ולילדה בת שנתיים ורבע....
לא מאבחנים הפרעות קשב בגיל כה צעיר, אין צורך בגן מיוחד לילדה עם אינטליגנציה תקינה וללא בעיות התנהגות מיוחדות.
להערכתי את מעט נחפזת, מותר לילדה בגיל כזה להיות פעלתנית, קופצנית וכו'. ניתן לחשוב על אבחון הפרעת קשב בהמשך בגיל 5 -5.5 ש' לערך ולעתים בהחלט מומלץ להמתין עוד קצת.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדי תודה. אסביר את עצמי...
יעל09/07/2010כתבתי את ההודעה כי לאחר כל התקופה הקשה שעברנו עם הילדה אנו ההורים די מרגישים שיש בעיית קשב אבל אולי זה באמת לא המצב.
אספר לך למה פניתי בכלל בשאלה הזאת.
לקחנו את הקטנה המאמי הזאת לאיבחון בגיל שנה אחרי שעשינו לה בדיקת שמיעה ואמרו לנו ללכת להתפתחות הילד כי הילדה לא מגיבה לרעשים אבל כן שומעת. אמרו שבוודאות היא שומעת.
מפה לשם גילינו שהיא פיתחה שמיעה סלקטיבית כי נתנו לה המון המון אבל המון לראות טלוזיה כמובן בלי מחשבה לעשות רע לבת שלנו פשוט מחוסר ידע.
כך לפחות המאחבן אמר שזאת חלק מהסיבה שהיא לא מגיבה לשמה למשל אחרי תקופה שהפסקנו את הצפייה בטלוזיה העניין הסתדר והיא כן מגיבה לשמה.
הרופא ההתפתחותי אמר שיש לה בעייה של איחור התפתחותי ניכר. הציע לנו לקחת אותה לגן שיקומי.
אנו ההורים החלטנו לקחת אותה לגן רגיל וגם לתת לה ריפוי בעיסוק. והילדה התקדמה פלאים. היום עושה כמעט הכל מבינה הכל מדברת יפה לגילה. אבל המרפאה בעיסוק אומרת שבכל זאת הפער אומנם נדבק אבל לא הכל ובגלל זה היא רוצה שנלך לאיבחון. החלטנו ללכת לרופא פרטי כדי לחסוך את הסחבת של בית החולים. ונלך ביום רבעי הקרוב.
את עניין הקשב אני ובעלי הכנסנו יותר בעלי הכניס לי את זה לראש שכל התסמינים מראים את זה שזאת הבעיה שהיא תזוזתית מידי וכו' מה שציינתי בהודעה הקודמת.
יש לציין שהמרפאה בעיסוק אומרת שיש לילדה בעיה של ויסות חושי ומלמדת אותנו לעזור לה עם דייאטה סנסורית אם ככה כותבים את זה.
בכל מקרה אני מורידה את עניין הקשב ומה שיגיד הרופא המאחבן כך נקבל את זה. המרפאה בעיסוק הסבירה לי היום שחשוב שהיא תלך לאיבחון גם בגיל כזה צעיר כדי לראות עד כמה הפער נסגגר שעוד רופאיראה אותה כי הילדה צריכה להיות במעקב. זה שבחרנו לא לפנות לבית החולים וללכת על פרטי זה לא אומר שלא צריך לאבחן אותה כך אמרה.
זהו הסברתי אם בא לך להציע או להעיר את עיני במשהו אשמח להקשיב.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון התפתחותי
ד``ר עדי אדר09/07/2010שלום!
תודה לך על התגובה המפורטת!
בכל מקרה אני חשוב שכדאי להמתין בסבלנות לבדיקה מסודרת שתבחן את המצב ההתפתחותי והקוגניטיבי של הילדה.
ברור כי אין מקום להוסיף רעיונות אבחנתיים ללא ביצוע אבחון התפתחותי מסודר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני שאת הולכת לאבחון...
ניצה מדמון19/07/2010ממליצה לך לבדוק את הזכויות שמגיעות לך, למשל, אגף לקויי למידה מקצה בכל שנה, בין 700 ל-100 מלגות לאבחונים, ללא תשלום, לילדים שיכולים להעזר בכך.
אז כדאי לך לבדוק טוב את הנושא כי זה יכול לחסוך לך הרבה כסף וכאב ראש...
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצה מבעלת נסיון (רע)
אמא אמפטיה19/08/2010בני בן 3.5, מאובחן דומה לבתך פלוס עיכוב התפתחותי. בשנה שעברה התלבטתי כמוך ובסוף החלטתי לשלוח אותו לגן שפתי (לא דיבר בכלל). הייתרונות: הגננת היתה מסורה ומקצועית, הצוות גדש את הגן והיו מעט מאוד ילדים בגן (וזה לא עולה כסף!) אבל אליה וקוץ בה: הילדים בגן לא היו ממוינים בצורה הומוגנית ואת הטון בגן נתן ילד עם בעיית אלימות קשה וללא כל קשיים שפתיים או תקשורתיים. העניין לא טופל לשביעות רצוני וסיכומו של עניין נאלצתי להוציא את הילד מהגן לפני סוף השנה כי פשוט סירב להכנס לגן (ובצדק). כמו כן, הטיפולים בגן ניתנים פעם בשבוע בשיתוף עם עוד ילד ואינם מקיפים או מספיקים, לדעתי. עוד אגלה לך שברגע שהיה מוגן בבית התחיל פתאום לדבר וההתקדמות שלו השיגה שיאים.
השכבה המנהלת את הקרקס הזה עדיין לא ענתה, אגב, לטענותי ונראה כי אף אחד לא ממש לוקח שם אחריות. בקיצור, לא הייתי ממליצה לך לשלוח לגן כזה ילדה ועוד עם רגישויות בלי לברר היטב מי יהיו שותפיה לגן, כמה, ואת פרטי האבחונים והטיפולים המדוייקים שתקבל. דרשי אחריות והתחייבות לגבי מה שמבטיחים לך. אגב, בגן היתה ילדה אחת בלבד ואני לא מתפלאה..
אם יש לך אפשרות מצאי לה גן קטן עם גננת שמבינה עניין ודאגי לה לטיפולים בנפרד. היא רגישה, תשמרי עליה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רוצה להתיעץ לגבי איבחוןיעל07/07/2010
שלום רב
אני לא יודעת מה יש לי אבל ברור שיש משהו :)) אז לאן פונים? אני רוצה לעשות איבחון כללי כזה. אולי זה בעיית קשב וריכוז או רק קשב מאוד קשה לי ללמוד וכל מיני כאלו. אני יודעת שאני קצת שונה מאחרים בהתנהגות ובדברים שעושה ואולי זה לא קשור לקשב וריכוז בכלל ואולי זה משהו אחר לגמרי? ואולי זה אוטיזם קל? אני לא יודעת מה אבל אני רוצה ממש לבדוק ולאבחן את עצמי. אני חיה עם עצמי בשלום ומסתדרת עם זה ומגדלת ילדים ואמא דאגנית ואוהבת ומסתדרת בחיים אבל מרגישה מועקה שמשהו בכל זאת לא הכי כשורה.
אז כדי לעשות איבחון כולל ולגלות בדיוק מה יש לי מבין כל הדברים שיש לאן פונים? מה עושים? אני רוצה הכוונה לפרטי וגם אם יש דרך לא פרטי אלא דרך הקופה גם מתאים.
אני בת 39
אנא תפנו אותי לאיפה שאפשר לעשות איבחון כזה.
תודה רבה
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני גם יודעת על עצמי
יעל07/07/2010שקשה לי ללמוד. אני עומדת להרשם לאיזה קורס ואני מזה מפחדת לא להצליח במבחן. המבחן עוד שנה הקורס מתחיל בספטמבר ואני כבר חושבת על המבחן. ואם לא אזכור את כל החומר במבחן? ומה עם המבחנונים הקטנים שיהיו בין לבין? ואם לא אצליח? אומנם זה קורס פרטי ואם לא אצליח יש דרך ללכת לעוד מבחן ולעוד עד שאצליח אבל יש לי ממש חרדה מהמבחנים.
אין לי בגרות.
בבית הספר גם היה לי ממש קשה ללמוד. לזכור, להבין, איפשהו איבדתי את הדרך. כשאני מסתכלת על התעודות מימי היסודי אני גם רואה מכיתה ב' שיש לי המון ציונים של ב' וג'. אחרי זה המון בלתי מספיק וכאלו. אני יודעת שמאוד רציתי ללמוד בבית הספר ומאוד התאמצתי אבל אל הצלחתי להבין את החומר וככה נשארתי מאחור. היום שאני מנסה לעזור לבת שלי בשיעורים מאוד קשה לי. היא בת עשר אבל מאז כיתה ג' או ב' היה לי קשה מאוד לעזור לה ללמוד. ובעלי עזר לה בלימודים לא אני.
אני שמה לב גם לדבר מפתיע שקשור בפירות למשל וזה רק דוגמא. במקום לקרא לפרי בשמו אני קוראת לו בשם של פרי אחר בטעות למשל שסק שזיף אני יכולה להתבלבל ביניהם.
אתמול דיברתי עם המדריכה של הבת שלי מהקייטנה היא אמרה לי שיש לונה פארק וצריך להביא נעליים סגורות מים כובע אמרתי לה גם בגד ים? אמרה לי לא לא זה לונפארק אז הבנתי שטעיתי. אמרתי לה ככה כי לרגע חשבתי שלונה פארק זה פארק עם מים בריכות וכל זה. ממש התביישתי אבל זה יצא כאילו טעיתי. איכשהו זה עבר.
לפעמים נעלמים לי מילים היום הבת שלי הקטנה הראתה לי קפיץ צבעוני ואמרה לי מזה? לקח לי זמן לזכור את המילה אז התקשרתי לביתי הגדולה ושאלתי אותה תארתי לה את החפץ והיא אמרה לי קפיץ. ממש מתביישת בכך אבל כך אני מאבדת המון מילים.
כאילו אני כותבת לך את זה עכשיו ובוכה תבין ממש מבהיל אותי כל הדברים האלו.
יש משחק לבת הקטנה כזה שלוחצים עליו וקופצים חיות כתבתי את שמות החיות מאחורי כל חיה כדי לא לטעות וכדי להגיד לה נכון.
אני מקללת המון אם מישהו מעצבן אותי אני פשוט מקללת אותו אומנם לא מישהו מהרחוב. אם בעלי מטריף אותי ומעצבן אני מקללת אותו אם ביתי אני מקללת אותה. יש פורומים באינטרנט שקיללתי אני לא מסתדרת בפורומים. אל דאגה פה לא אקלל :)). יש פורום של אמהות לילדים ואני קיללתי אותם שם חבל על הזמן שאפילו היתה לי משטרה בבית על הקללות והאיומים שהלכו שם.
אני הולכת לפסיכולוגית דרך הקופה אבל אני מרגישה שזה מעבר שזה משהו בלתי נשלט. שאולי באמת יש בעיית קשב וריכוז או שאולי יש פיגור או אוטיזם או כל דבר אחר
אני מאוד רוצה לדעת מה יש לי כדי לנסות לטפל בזה
גם אם יגיד לי שאני אוטיסטית אולי קצת אשמח שלפחות יש שם לבעיה ויש פיתרון לבעיה עד כמה שאפשר לחיות עם הבעיה בצורה סבירה.
אשמח מאוד לתגובה שלך והפניה לאיבחון המתאים.
נואשת.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדבר אחרון-ואין לי חברים בכלל בחיים
יעל07/07/2010גם בביהס לא הייתי מקובלת.יש לי הפרעות אכילה שאני מתגברת עליהם דרך תוכנית OAאכלנים כפייתיים. זהו מיואשת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאן פונים?
כל הכבוד לך על ההשקעה בכתיבת שאלה כל כך מפורטת וברור כי את אכן מוטרדת מהרבה נושאים הקשורים להתנהלותך בחיים.
נראה כי הדבר הנכון הוא לעבור הערכה פסיכאטרית ובהמשך אף לשקול טיפול פסיכולוגי - לא הייתי בודק בשלב ראשון הפרעת קשב וריכוז אלא מצבים רגשיים אחרים.
לכן שוב ההמלצה היא לאבחון על ידי פסיכאטר ולא נוירולוג. ניתן לבצע יעוץ כזה (לפחות של רופא פסיכאטר דרך הקופה).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיה לי קל מאוד לכתוב את הדברים כי
יעל08/07/2010כשכתבתי אותם הרגשתי שאני מדברת שופכת מהלב.
תודה על הפורום הזשה שאפשר היה לכתוב את מה שיש לי בלב
רציתי לשאול אני כבר נמצאת אצל פסיכולוגית בטיפול לא עברתי אבחנה פסכיאטרית אבל אני אצל פסיכולוגית בשיחות פעם בשבועיים.
לא נראה לי שהדברים האלו יכולים להפתר אצלה כשאני נפגשת איתה זה עניין של שעה שנגמרת מהר ואני לא מספיקה המון לדבר על כל הנושאים.
חשבתי על עניין הריטלין שאולי היה יכול לעזור לי להתרכז ולהיות יותר רגועה??
מה אתה אומר על כך?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחובה הערכה פסיכאטרית!
ד``ר עדי אדר09/07/2010שלום לך!
ריטלין היא לא תרופה שנותנים תוך כדי התכתבות קלילה באינטרנט. צריך לבחון את כל הנסיבות, את היתרונות מול החסרונות, האם בכלל קיימת הפרעת קשב והאם במצב מורכב כזה מותר לתת תרופה אשר עלולה להחמיר מצבים דיכאוניים או חרדתיים.
שיקולים כאלה יכולים להתבצע רק על ידי פסיכיאטר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה עדי-אני אטפל בעניין הזה ממש
יעל09/07/2010תודה. אעשה מה שהצעת.
שבת שלום ותודה רבה על הפורום הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)