פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעת לוואי של קונצרטה-מינון חסר ?
    מתעניינת
    10/08/2010

שלום,

אבי בן 67 ADHD אתמול ניסה לראשונה קונצרטה.
    הוא שוקל 72 ק"ג וניסה קונצרטה 63 (36+27)
    ולא חל שינוי
    היום ניסה 72 (36+36) והוא היפר לגמרי
    הוא לא מנסה עם ריטלין רגיל כי יש לו צליאק ולפי היצרן יש בזה גלוטן ומעדיף לנסות על הקונצרטה ולא ה LA

מה אתה חושב ? האם זו תופעת לוואי של מינון חסר ? או אולי מינון יתר ? או אולי הוא באחוז של ה ADHD שעליהם הריטלין לא משפיע טוב ?

הוא כל כך זקוק לזה שאין לך מושג. הוא מפוזר ברמות. על שלא יתוארו מפוזר במחשבות בחפצים לא מרוכז היפר לא סבלני והסביבה מגיבה אליו בהתאם.
    אני כל כך הייתי רוצה שהקונצרטה תעזור לו.

האם להתייאש או להמשיך לנסות ולאיזה כיוון? לעלות את המינון ? אולי זה יעזור ?

אני ממש מרחמת עליו.

תודה
    המתעניינת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זהירות במינונים גבוהים!

ד``ר עדי אדר
    10/08/2010

שלום לך!

אני לא נוהג לתת יעוץ פרטני למטופל שלא עבר אבחון אצלי (חסרים נתונים בסיסיים ויש בכך גם בעיה מדיקו-לגלית).

ברמה עקרונית אני מתחיל במינונים נמוכים יותר של 36 מ"ג ומעלה על פי הצרוך מינון כל 10ימים-שבועיים. אין מה למהר ולעלות במהירות את המינון.

מומלץ להתיעץ בנושא עם הרופא המטפל. בכל מקרה צריך לסבלנות ולא לשנות במהירות מינונים!
    הערה זו נכונה שבעתיים לאנשים מבוגרים כאשר מינונים גבוהים עלולים לגרום להפרעות קשב.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התייחסותך

מתעניינת
    11/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לאבחון ומתן טיפול
    עידו
    10/08/2010

שלום רב,
    בני בן 6.3 , לפני כשבוע קיבלנו אבחון שהילד ADHD והומלץ על טיפול בריטלין. יש לי שאלה לגבי האבחון. האבחון נעשה במרפאת קשב וריכוז ע"י פסיכיאטר. אנחנו והגננת מילאנו שאלונים מפורטים מאוד, היה לנו ראיון ללא הילד עם פסיכיאטר ולאחר מכן היתה פגישה של הפסיכיאטר עם הילד. השאלה שלי אם אבחון ע"י פסיכיאטר מספיק או שצריך ללכת גם לאבחון אצל ניאורולוג?
    שאלה נוספת- מכיוון שמתן הטיפול חשוב ביותר לפני המעבר לכיתה א' ואנחנו רוצים להתחיל כמה שיותר מוקדם, האם צריך להמתין לתשובות של בדיקות דם שנערכו לילד(חלק מהתוצאות יגיעו רק בעוד שבוע)או שאפשר להתחיל בטיפול כבר עכשיו? יש לציין שבדיקת א.א.ג ולחץ דם יצאו תקינות.
    תודה,
    עידו.

הוספת תגובה

• תשובה בקשר לאבחון ומתן טיפול

ד``ר עדי אדר
    10/08/2010

שלום לך!

בדיקה של פסיכאטר כמובן שמספיקה לאבחון הפרעה זו ואין צורך לבצע אבחון נוסף אצל נוירולוג אלא אם יש חשד שקיימת הפרעה נוספת .

בעיקרון לא ברור לי מה החיפזון. בכל מקרה לא חובה לחכות לבדיקות המעבדה ויש צורך להמתין לגמר הבירור המעבדתי רק אם יש מום לבבי המצריך בירור מיוחד.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלות נוספות

עידו
    11/08/2010

תודה על התגובה המהירה.כמה שאלות נוספות:
    קודם כל, החיפזון מכיוון שעוד מעט מתחיל כיתה א' ולא יכול לשבת 5 דק' מבלי לזוז מהמקום. אנחנו רוצים להתחיל מוקדם על מנת להגיע למינון שצריך וגם לראות כיצג משפיע עליו.
    הילד שוקל 16 ק"ג. המליצו לנו להתחיל עם רבע כדור ליום. האם אפשר לרסק את הכדור ולתת אותו בתוך האוכל? תוך כמה זמן אמורים לראות השפעה-האם מהכדור הראשון או רק לאחר שבועיים? וכמה זמן לוקח בד"כ להגיע למינון הנכון?
    תודה שוב,
    עידו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן5 ושמונה חודשים התחיל רטלין
    שרון
    09/08/2010

בני בן 5 ושמונה חודשים אחרי איבחונים רבים (כולל פסכיאטר) הומלץ לתת לו רטלין 10 מ"ג (חצי כדור) בעקבות הפרעות קשב וריכוז , חוסר שקט גדול והיפראקטיביות (מציק לכולם מרביץ מקלל משגע את כולם)ה תחלנו לתת לו לא מזמן את התרופה ולא כל יום (נתנו כשהיה בגן בימים האחרונים ובקייטנה)אבל הוא לא מגיב כל כך טוב אומנם הוא פחות אימפולסיבי אבל ניכר חוסר שקט פנימי ,לפעמים מופנמות - אי רצון לשחק עם אחרים בכי אפילו אפשר להגיד -מעיין פחד .
    אנחנו ממש לא יודעים מה לעשות בלי רטלין הילד משגע את הבית ואת עצמו עם רטלין גם מאוד קשה לו התייעצנו עם הפסכיאטר והוא המליץ להוסיף חצי טיפה של תרופה בשם neuleptil 4% אבל אחרי שקראתי את תופעות הלוואי נבהלתי כל כך.
    אני חייבת פתרון דחוף למצב כי כל הבית סובל ובמיוחד הוא
    אשמח לתשובה דחופה מה עוד אפשר לעשות

הוספת תגובה

• בן 5

ד``ר אריה בקלו
    09/08/2010

שלום,
    קשה לי להתיחס לבעיה עקב מיעוט הפרטים.
    אני משאר שמדובר בבעיה שהיא יותר מהפרעת קשב וריכוז ולכן גם הטיפול יכול להיות מורכב יותר.
    אני חושב שכדאי לכם להיות בקשר עם רופא אחד, במקרה זה הפסיכיאטר המטפל,אשר יכול לעקוב אחר הילד ולנווט את הטיפול.
    אינני חושב שאת צריכה להבהל כל כך מתופעות הלוואי של הנאולפטיל. התרופה מוכרת ונמצאת בשימוש רפואי. המינון שהומלץ לכם הוא ממש מינימלי.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בנאולפטיל

ד``ר עדי אדר
    11/08/2010

שלום לך!

אני מבין את החששות שלך ואכן לעתים יש תופעות לוואי לנאולפטיל.
    מאידך גם למצב הנוכחי כפי שאתה מתאר יש תופעות לואי . לכן על מנת לשמור על הילד ועל מנת לנסות ולהימנע מסיבוכים הכרוכים בהתנהגותו האלימה כיום בהחלט יש מקום לנסות טיפולים תרופתיים כולל נאולפטיל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לכדורי ריטלין
    שלומית
    08/08/2010

אורנה שלום
    אותם תופעות שאת מציינת לגבי הריטלין , ישנן אותם תופעות לבני שהוא בן 8, ניסנו קונצרטה ואת כל סוגי הריטלין, וכל התרופות הנ"ל רק פגעו יותר בבני וגרמו לו לטיקים חמורים ולסיוטים בלילה שלא היו קיימים לפני לקיחת הכדורים. מאחר ובבית ספר לוחצים בגלל שהוא אובחן עם בעיית קשב וריכוז והיפראקטיביות, התשובה שקיבלתי מהרופאים וגם מהפסיכאטר הייתה אותה תשובה, שיתכן שאין קשר לכדור. ברצוני לעדכנך הכל בגלל הכדור, יש ילדים שהכדורים פשוט מאוד לא מתאימים להם, ולכן הפסקנו את הכדורים. אני מעדיפה את הילד בריא בנפשו כי עם הכדורים האלו הילד שלי פשוט משתגע, אני מנסה עתה בחופשת הקיץ כל מיני טיפולים הומפאתיים ומקווה שיעזור. היום הגעתי למושב גמזו ליד שוהם לאדם בשם אליהו מלמד שיש לו תרופה מצמחים לבעיות קשב וריכוז וכן רכשתי כדורי אומגה 3 גליל, שאפשר לקרוא עליהם באינטרנט, שאני נותנת לו כל בוקר 3 כדורים מקווה מאוד שזה יעזור, לגבי התרופה שרכשתי היום הוא הבטיח שתוך 5 ימים אראה שיפור. באם כן אשמח לעדכן אותך. לדעתי עלייך להפסיק עם הכדורים אם הם פוגעים בילדה, כאמא תפעלי לפי הרגשות שלך. בהצלחה,

הוספת תגובה

• שלומית

אורנה
    09/08/2010

בדיוק היום הייתי אצל המאבחן של הילדה על מנת להתייעץ לגבי דרך לבצע גמילה מהריטלין בצורה בטוחה ולתדהמתי הוא הציע להעלות את המינון, מה שבוודאות היה מרע את מצבה ולא היה מוכן כל כך לשמוע על הפסקת הריטלין אף על פי מצבה של הילדה. תודה על התמיכה שלך, אפסיק לה את הריטלין ואתן לה קצת חופש. נראה לי כבר שכאילו בכח מחפשים להפוך את הילדה לחולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחברי הפורום

ד``ר אריה בקלו
    09/08/2010

שלום לחברי הפורום,
    ישנם אנשים המתנגדים אידיאולוגית לטיפולים תרופתיים וזו זכותם.
    אחרים, גם מתנגדים וגם רואים לעצמם חובה קדושה לצרף לדעתם את הציבור הרחב.
    בראש המחנה הזה נמצאים אנשי כת (הכנסייה) הסיינטולוגית שבמסווה שונה כותבים גם בפורום זה.לאחרונה זה נעשה ב"כאילו" התכתבות בין הורים מודאגים, שגם שואלים וגם עונים מה שמתאים להם.
    ועכשיו לעובדות:
    תרופת הריטלין קיימת בשימוש למעלה מ 60 שנה.
    מדובר בתרופה בטוחה, יעילה בלמעלה מ % 85 מהמטופלים, לא ממכרת ובעיקר תורמת לשיפור איכות חייהם של הלוקים בהפרעת קשב וריכוז. התרופה משפיעה על תחומי הלימודים,משפחה וחברה.
    תופאות הלוואי של התרופה הן ברובן קלות וחולפות.
    יש מיעוט נדיר של תופעות קשות יותר המצריכות הפסקת הטיפול והן חולפות עם הפסקת הטיפול.
    מעקב רפואי נכון מונע תופעות מיותרות.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחברי הפורום!

ד``ר עדי אדר
    09/08/2010

שלום לכם!

גם אני מצטרף ומסכים לכל מילה שנכתבה על ידי דר' בקלו.

זהו פורום יעוץ רפואי. כמובן שאף אחד לא חייב לקבל את עצתנו אבל הודעות שהן בעלות אופי פוגע ומעליב ימחקו על מנת להמשיך ולשמור על תרבות הדיון.
    אני מוכרח לציין שחלק מההודעות שנכתבו בזמן האחרון נראות שתולות על ידי קבוצה של כותבים סיינטולוגיים.
    בכל מקרה לאורנה ולכותבים אחרים - אתם מקבלים תשובות מקצועיות רפואיות. אתם לא חייבים לקבל את ההמלצות או את ההסברים אבל נא לא להמשיך ולפתח דיון בנושא.

אתם בהחלט רשאים לנסות שיטות טיפוליות אחרות ויש לכך את הפורומים המתאימים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לריטלין השפעה על המחזור?
    איריס שילה
    07/08/2010

שלום.
    ברצוני לדעת האם לנטילת ריטלין יש השפעה על עיתוי קבלת המחזור אצל בנות?
    האם עקב מתן הריטלין המחזור מקדים? או שמא הוא מתאחר?
    לתשובתכם אודה.
    תודה
    איריס.

הוספת תגובה

• ריטלין ומחזור

ד``ר אריה בקלו
    08/08/2010

שלום,
    למיטב ידיעתי, אין קשר בין תרופת הריטלין לבין המחזור החודשי.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בתי משתגעת לי מול העיניים מהריטלין
    אורנה
    07/08/2010

בבקשה עזרה ! איני יודעת כבר מה לעשות, בתי בת 10 נמצאת שנה על ריטלין. בהתחלה הריטלין עשה אותה שקטה, חסרת מרץ, עם הזמן החלה ירידה דרסטית במשקל, פשוט סירבה לאכול ולשתות. היתה אוכלת ומקיאה. עם הזמן החלו סיוטים בליה וקושי להירדם ואף התחילה לדבר איתנו על מוות ומלחמות, זה ממש לא מתאים לה. ניסיתי להפסיק לה את הריטלין תקופה של כשבוע אך היא היה מזיעה ורועדת ושוברת דברים בבית. בית הספר לחץ להחזיר לה את הריטלין וכיום היא כבר כמו צל מהלך וממש לא מתקשרת וללא שמחת חיים. יש לה גם טיקים בפנים. מה לעשות כבר אין לי מושג, מתי אצטרך להפסיק לה את הריטלין? בית הספר לוחץ מצד אחד אך אני רואה את הילדה הולכת ונעלמת בגלל הריטלין. כיצד אוכל לבצע לה גמילה בצורה נכונה?

הוספת תגובה

• משתגעת ?

ד``ר אריה בקלו
    08/08/2010

שלום,
    מעט תמוה בעיניי שלבתך יש את תופעות הלוואי שאת מציינת מיזה כשנה ,ולא דיווחת עליהם לרופא המטפל...?
    אני כלל לא בטוח אם יש קשר ישיר בין הדברים שציינת לטיפול, אך ברור לחלוטין ,כפי שגם מודגש בתחילת הטיפול בריטלין, שחייבים להיות בקשר עם הרופא המטפל ולדווח על תופעות לוואי חריגות.
    לרופא המטפל יש את האפשרות לשנות מינון, סוג הטיפול או הפסקתו בהתאם לנסיבות.
    קיימת גם אפשרות סבירה של תחלואה נילווית שאינה קשורה בטיפול והמחייבת התיחסות נפרדת.
    לסיכום: עליך לפנות מיד לרופא המטפל.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לאורנה

שלומית
    08/08/2010

אורנה שלום רב,
    שלחתי תגובה לגבי הריטלין, אולם רשמתי זאת כהודעה ולא כתגובה, נא ראי את הודעתי תופעות לוואי לכדורי ריטלין מ-8/8/10..
    שלומית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כל הזמן אני שומעת שאני לא בסדר
    רחלי
    04/08/2010

שלום רב!

אני לא יודעת איפה להתחיל:

אין ספק שבעלי סובל מהפרעת קשב וריכוז, אני לא יודעת כיצד להתמודד עם הבעיה.
    הוא מודע לכך שיש לו הפרעה, הוא תזזיתי, חסר מנוחה, חייב להיפגש עם חברים כל הזמן, לא יכול לרבוץ בבית ימים שלמים.
    הבית עבורו כל הזמן מבולגן, וכשמבולגן הוא ניכנס להתקף של סדר ודוחף מלא דברים לכל מיני מקומות ואחר כך כועס עלי שאני דוחפת דברים לארונות במקום לסדר.
    הכי מעצבן זה כשאני מסדרת מקום מסויים הוא ניגש לסדר שלי ומבלגן מחדש בטוענה שהסדר שלי לא טוב ומסדר מחדש וכמובן עוזב באמצע ואומר שימשיך מאוחר יותר ועוזב הכל בבלן.
    כבר הפכתי להיות אדישה להכל, לכל הבלגן. כשהוא צועק ומקטר אני עוברת חדר ונותנת לו לירטון עד שהוא נירגע.
    אני יודעת שאני בסדר, כי אני מסדרת אחריו כל הזמן. אני מרגישה שאני במרדף אחרי הסדר כל הזמן ונימאס לי.
    את ארונות הבגדים סידרתי למופת, הכל מדוגם ומקופל. הוא מגיע לארון, מעביר לי בגדים מצד אחד לשני, מצמצם מדפים כדי לראות מדפים אחרים פתוחים. יוצא מכך שאי אפשר לשלוף חולצות ממדפים צפופים והכל שוב מתבלגן.

האם אני לא בסדר?

הוספת תגובה

• את בסדר!

ד``ר עדי אדר
    04/08/2010

שלום לך?
    אמנם אנחנו לא פורום יעוץ לזוגות אבל :

השאלה לא ברורה לי. מה לא בסדר בזה שאת מסדרת אחריו ומנסה להכניס סדר בחיים שלכם? מדוע רגשי אשמה?

בהחלט יתכן על פי התאור שלך שלבעלך הפרעת קשב אבל זו כבר שאלה אחרת.

ולך אני מציע להמשיך להיות סבלנית ולנסות לקחת את הדברים בקלילות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נותרו לי רק יומיים להתכונן
    אודה לכל עזרה
    30/07/2010

אני סובלת מבעיית קשב וריכוז שאובחנה רק בגיל 27-ועם זה אני נאלצת להתמודד :)
    בפעם הראשונה בחיים שלי אני מקבלת אומץ וניגשת לראיון עבודה ולמה שנקרא מרכז הערכה- אני לא מאמינה שעברתי את השלב הראשון:) וביום ראשון הקרוב השלב השני,מבחני מחשב-במילים אחרות פסיכוטכני!
    פה הלחץ!ואני כמעט בטוחה במליון אחוז שאיכשל.אנא מכם!תפנו אותי לכל אתר לכל מקום שיכול לעזור לי! אין לי צורך במבחנים וערכות שרוכשים.ממש לא.אני רק צריכה מידע ודוגמאות.
    לקח לי שעה למלא שאלון של פרטים אישיים בראיון.
    ריטלין לקחתי רק פעם אחת בזמן המבדק,לא נטלתי שוב כי עדיין לא התחלתי ללמוד.
    אנא עזרה.התפקיד מאד חשוב לי..
    תודה.

הוספת תגובה

• בהצלחה!

ד``ר עדי אדר
    30/07/2010

שלום לך!

לא ברור לי לאיזה סוג עזרה את מצפה, עצות טובות, שיטות הרגעה, טיפול תרופתי?

דחיינות היא תכונה אופיינית לאנשים עם הפרעת קשב - כלומר דוחים דברים לרגע האחרון. ואכן לא ברור לי איך אפשר בסוף שבוע ובמסגרת פורום רפואי אינטרנטי לתת לך עצות רציניות להצלחה במבחן כזה.
    הנך מוזמנת להפנות שאלות לפורום תפוז בתחום הפרעות קשב.

בכל מקרה אני מאחל לך הצלחה!
    בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה בכל מקרה

;)
    31/07/2010

הפעם לא הייתה שום דחיינות.הדברים קרו מהר מאד.
    אני מקווה שיהיה בסדר.
    תודה בכל מקרה :)

אני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפשת הגדרה לקושי .
    שובל
    28/07/2010

ד"ר שלום ,
    אני תלמידת תיכון .
    ורציתי לקורא על דעתך בנוגע לבעיית המתמטיקה
    ראשית אציין שהציונים שלי לא מזהירים במקצוע הזה ..
    ואני נתקלת בלא מעט קשיים ואתן כמה דוגמאות :

1) אני לא יכולה לחשוב חישובים במוח מבלי לכתוב
    על דף או להעזר במחשבון , גם דברים דיי פשוטים .
    2) אני מתקשה לזכור את כל לוח הכפל, כן , עד היום !
    3) אני לא זוכרת שלבים תהליכים או חישובים שצריך
    לחשב אף פעם ותמיד "נתקעת" בתרגילים לא משנה
    כמה אשנן אותם .
    4) יש מצבים בהם המורה חוזר על תרגיל מסויים
    שנייה לפני שהוא בוחן אותנו ובבחינה עצמה לא אדע
    מה לעשות , כאילו התרגיל חדש לי .
    5) לעיתים , אני מעתיקה מהלוח\מהספר תרגיל ואם
    כתוב לי 24 אני יכולה להעתיק 45 , אני יכולה לבלבל
    סימנים , לבלבל ספרות , אפילו למחשבון אני לא מצליחה
    להעתיק כמו שצריך .

אין לי מושג למה זה קורה , אבל כשזה קורה זה מאוד
    מסתכל, חשוב לציין שדברים כאלה לא קוראים לי במקצועות
    אומניים , כמו לשון וכ'ו אין לי שגיאות כתיב ואני לא מבלבלת
    אותיות .

אשמח אם תחווה דעתך בנושא ותוכל לתת לי כיוון במה מדובר .
    אודה לתשובתך .

לקביעת תור
    סגירה
    מחפשת הגדרה לקושי .

הוספת תגובה

• דיסקלקוליה כנראה.....

ד``ר עדי אדר
    28/07/2010

שלום לך!

ראשית יש לך לא מעט שגיאות כתיב....

התאור שתארת בפירוט רב לא קשור להפרעות קשב וריכוז אלא לקושי ספציפי בתחום המתמטיקה כגון דיסקלקוליה.

מומלץ במצבים כאלה לבצע אבחון דידקטי בתחום זה או באופן כללי אבחון דידקטי מלא.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז היא מחלה רפואית?
    שני
    26/07/2010

הוספת תגובה

• הפרעת קשב

ד``ר אריה בקלו
    27/07/2010

שלום,
    הפרעת הקשב והריכוז היא בעיה נוירו-קוגניטיבית עם רקע גנטי/ אנטומי ומעורבות של חומרים נוירוטרסמיטוריים במוח.
    ההפרעה משפיעה על תחומי חיים שונים: לימודים,בית,חברה,זוגיות ועבודה.
    הטיפול בהפרעה יעיל ברוב המקרים ומשפר את איכות החיים.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז למה הסימפטומים הם התנהגותיים?

שני
    28/07/2010

נותנים ריטלין לבעיות התנהגותיות חברתיות?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול

ד``ר אריה בקלו
    28/07/2010

את הריטלין נותנים למי שאובחן עם הפרעת קשב וריכוז ובהתאם לממצאי האבחון.
    ריטלין לא ניתן כטיפול לבעיות התנהגותיות חברתיות.
    במקרים רבים, כפי שגם הוסבר, ישנם בעיות התנהגותיות וחברתיות כפועל יוצא של הבעיה הבסיסית.
    הטיפול בבעיה הבסיסית-הפרעת קשב וריכוז , עשוי לסייע גם בבעיות הנילוות.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פתיחת קפסולות של ריטלין LA - הבהרה
    אילונה
    26/07/2010

ד"ר שלום,

אשמח להסבר של מומחה.

נאמר לי שמותר לפתוח את הקפסולות של ריטלין LA ולשפוך את החומר הפעיל בפנים לתוך יוגורט וכו'.

קיבלתי מרשם ל-50 מ"ג ריטלין LA ביום.

קפסולה של 30 מ"ג שוות ערך , לפי טבלה שמצאתי, ל-16 מ"ג של ריטלין רגיל.
    קפסולה של 20, שוות ערך ל-8 מ"ג של ריטלין רגיל.

אם כך, מדוע כאשר פותחים את הקפסולות הנ"ל ולוקחים את התכולה בבת אחת, ההשפעה מאוד שונה מאשר לקחת 2 כדורים של 10 מ"ג ריטלין רגיל??

ההשפעה הרבה יותר חלשה.

וזה נראה לי לא הגיוני, כי הרי הקפסולה אחראית על שחרור מושהה וברגע שהיא לא שם ויש רק גרגירים, הריטלין הופך לריטלין רגיל?

אשמח להבהרה.

הוספת תגובה

• RITALIN LA

ד``ר אריה בקלו
    26/07/2010

שלום
    את הקפסולות של ריטלין LA ניתן לפתוח ולפזר את התוכן באוכל או משקה.
    חשוב להדגיש שרצוי לבלוע תוכן זה עם כמה שפחות לעיסה על-מנת למנוע פגיעה באותן מיקרו קפסולות שמכילות את הכדור עצמו.
    ההבדלים בפעולה עלולים לנבוע הן מלעיסת התוכן כפי שציינתי והן מהעובדה הבסיסית שלכל סוג של ריטלין יכולות להיות השפעות שונות גם אם סה"כ כמות החומר (מתיל פנידט)זהה.
    זאת בדיוק הסיבה שבכל שינוי טיפולי יש להשאר בקשר עם הרופא המטפל ולווסת את הטיפול בהתאם לתגובות.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי אבחון
    איריס
    24/07/2010

שמעתי שבאבחון טובה נותנים ריטלין לילד ורציתי לדעת מה הסיבה לכך ואיך האבחון הזה מתבצע?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי אבחון

הוספת תגובה

• אבחון טובה

ד``ר אריה בקלו
    25/07/2010

שלום,
    אבחון TOVA בודק את היכולת של קשב מתמשך בפעולה משעממת מול מחשב.
    למבחן יש 2 חלקים כשלפני החלק השני נותנים מנת ריטלין אחת על-מנת לראות ולהשוות בין הביצועים ללא ועם טיפול.

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין 20 מ"ג
    מור
    20/07/2010

אני בעלת בעיות קשב וריכוז וקיבלתי כדורי ריטלין SR 20 מ"ג,האם מותר לחצות את הכדור?

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין 20 מ"ג

הוספת תגובה

• אסור לחצות כדור ריטלין SR!

ד``ר עדי אדר
    21/07/2010

שלום לך!

ברמת העיקרון אסור לחצות כדורי SR! יש בהם תעלות שומניות הנפגמות ברגע שחוצים את הכדור ובכך גורמים לשחרור לא מבוקר של החומר. זה לא מסוכן אבל זה משנה את הפעילות של התרופה ואת יעילותה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהם התסמינים להפרעות קשב וריכוז
    משה
    19/07/2010

אני לא יודע אם אני סובל מזה...
    אני בן 25 ואני סטודנט. מן הסתם אני מקבל שיעורים וחומרים לקרוא.
    אבל אני לא מסוגל לקרוא את החומרים האלו בריכוז או אפילו להרדם כבר בדף השני למשל.
    אחרי שללא הצלחה ניסיתי ללמוד את החומר...אני עובר למשו אחר שלא קשור ללימודים..ואז אני מרגיש ערני ומרוכז יותר.
    או שקורה לי שאני קורא אמור לקרוא 80 עמודים וכבר בעמודים הראשונים אני מבין שמה שקראתי פשוט לא הצלחתי לקרוא ואז חוזר חלילה ושוב מנסה לקרוא ושוב קולט שלא נקלט החומר.

הוספת תגובה

• תסמינים של הפרעת קשב וריכוז

ד``ר אריה בקלו
    20/07/2010

שלום,
    חוסר אפשרות להתרכז במשימה לימודית או כל משימה הדורשת מאמץ מחשבתי,
    דחיינות במשימות ומריחתן,
    מוסחות גבוהה וכו'
    תסמינים אלו עלולים לנבא הפרעת קשב וריכוז.
    ניתן להכנס לאתרים שונים המציעים אבחון עצמי להפרעת קשב וריכוז או לגשת פשוט לאבחון רפואי.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב שמתבטאת בזיכרון החזותי
    סול
    18/07/2010

ערב טוב,

בני עבר אבחון וגילינו כי יש לו בעית קשב וריכוז המתבטאת בזיכרון החזותי. הומלץ לנו לתת ריטלין אך מכיוון שהילד מאד רזה וסובל ממצבי רוח הנוירולוג המטפל לא אישר את התרופה עד שהוא יעלה במשקל.
    כרגע הילד מקבל שיעורים פרטיים באסטרטגיות למידה וממורים מתקנים ואכן רואים שיפור רב בבית הספר ובציונים שלו.
    קראתי באינטרנט שיש תרופות טבעיות שעוזרות לשיפור הזיכרון כמו לינצ'י שמיועד לאיזון הגוף ולבעיות זיכרון ו Covalol המסייעת להפרעות קשב וריכוז וללקויות למידה.
    האם שמעתם על התרופות האלו? האם הן מומלצות ?

הוספת תגובה

• אלטרנטיבות.... האמנם?

ד``ר עדי אדר
    18/07/2010

שלום לך!

לא מוכרות לי תרופות טבעיות או "כימיות" שמשפרות זיכרון
    קורוולול זהו שיקוי המכיל 30% אלכוהול! האם משקה אלכוהולי משפר ריכוז? קשה לי להאמין.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלתי הקודמת

סול
    21/07/2010

צהריים טובים עדי,

תודה לך על תשובתך.
    האם אתה יכול להמליץ על תרופה טבעית שאתה מכיר ויש לה הוכחות שאכן היא עוזרת בשיפור הזיכרון ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חומר טבעי משפר זיכרון - האמנם?

ד``ר עדי אדר
    21/07/2010

לום לך!

לא מוכר לי חומר כזה אשר הוכח מדעית.
    לאחרונה בוצע מחקר גדול על הג'ינקו-בילובה אשר במשך תקופה ארוכה נחשב כשמפר זיכרון אך התוצאה הפריכה אמונה זו .

מרבית החומרים הטבעיים הנחשבים בעיני הציבור כמשפרים בריאות, מצבי חולי מתבררים במחקרים כלא מועילים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה