פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת קשב וריכוז
    שובל
    02/09/2010

שלום , רציתי לדעת האם לסובלים מהפרעת קשב וריכוז ADD
    יש גם את התופעות הנ"ל או שמא מדובר בהפרעה אחרת :

-שעמום יתר בזמן השהות בכיתה

-חוסר יכולת להתעניין בכל נושא כלשהו רק במידה והנושא ממש מעניין
    וגם אז קשובה רק לחלק מהנאמר .

-חיפוש אחר ריגושים ואטרקציות הן בכיתה והן מחוצה לה - מה שגורר לחוסר
    יכולת לתפקד כתלמידה דבר המתבטא בחלימת חלומות, הצקות לתלמידים ...

-חוסר סבלנות לשבת זמן ממשוך ללא מעש , לעיתים יכול להיות אחרת-
    סבלנות רבה לשבת ולחלום זמן ממשוך .

-חוסר יכולת לעשות שני דברים פשוטים בו זמנית כגון - למזוג מים ולהקשיב
    להוראות ..

אודה לתשובתך .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב וריכוז

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז

ד``ר אריה בקלו
    03/09/2010

שלום,
    אני חייב להחמיא לך.
    תארת בצורה פשוטה ומפורטת חלק ניכר מהתסמינים של הפרעת קשב וריכוז.
    לא מדובר בהפרעה אחרת.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת קונצרטה
    נבו
    01/09/2010

צהריים טובים

אני מטופל בוויפאקס 225 מ"ג
    מלבד עירנות מוגברת , אין הרגשה של שינוי

שאלתי היא
    רק כאשר אני לוקח קונצטרה , אני מרגיש סיפוק מדברים, יכולת התמדה והנאה,
    ומחשבה קדימה ואופטימיות. שעוברים עם סוף השפעת הכדור.

האם זה מעיד על מחסור בדופמין ?
    או הקלה בתסמיני דכאון קל ?

לקביעת תור
    סגירה
    השפעת קונצרטה

הוספת תגובה

• שילוב של ריטלין ווויפאקס

ד``ר עדי אדר
    01/09/2010

שלום לך!

תכשירי ריטלין, כולל קונצרטה, משפיעים לעתים במסלולים ובהשפעות שלא מובנות לנו עד הסוף. אין בהכרח שההשפעה אשר תארת מעידה על מחסור בדופמין אלא שאכן התרופה משפרת תפקודים שונים, כולל מיקוד, יכולת התארגנות וגורמת לך לתחושות שאתה חש.
    כמובן שיתכן מאוד השילוב בין התרופות הוא שילוב "מנצח" ולכן אתה חש איתן יותר טוב.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בני בן הארבע היפר טקטיבי
    C
    01/09/2010

שלום
    בני בן הארבע הוא ילד מאוד פעיל יחסית לשאר ילדי הגן, הוא מפריע ורודש תשומת לב אך הוא גם משתתק כשאר הגננת דורשת ממנו.
    הוא אוהב טלויזיה ולשמוע סיפורים ויכול לשבת בסבלנות מול אילה וכאשר משחקים משחק קופסא הוא יכול לשבת רב המשחק אך לפעמים הוא מאבד את הסבלנות ופורש.
    אני תוהה עודף מרץ וההפרעות בכיתה-לסירוגין הן סימן להיפראקטיביות?
    היכן ניתן לקבל תפריט מתאים ללא גלוטן או קמח לבן וסוכרים על מנת לבדוק אם התזונה שלו היא שגורמת לעודף המרץ הזה.

תודה

הוספת תגובה

• בנך ילד פעלתן...

ד``ר עדי אדר
    01/09/2010

שלום לך!

אכן הבן שלך פעלתן על פי התאור שלך.

עם זאת הוא ילד צעיר ואם אין הפרעה תפקודית משמעותית או פער התפתחותי הייתי מניח לו ולא מאבחון אותו בשלב הנוכחי.

לגבי תזונה- אין צורך בתזונה מיוחדת כדי לשפר את התנהגותו. עם זאת בהחלט מומלץ אוכל בריא, טבעי ולא משמין כמו לכל ילד ומבוגר!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן טובה
    סטודנטית
    30/08/2010

אני סטודנטית בת 25, ועשיתי היום מבחן טובה.
    הבחורה שערכה לי את הבדיקה אמרה שרואים הבדל משמעותי בין ה-10 דקות הראשונות ל-10 דקות האחרונות - שבהן אני עושה הרבה טעויות.
    אחרי הריטלין הבדיקה השתפרה קצת, אבל עדיין היו הרבה טעויות.

מה שהכי מטריד אותי זה שכשאני עשיתי את הבחינה הרגשתי שהולך לי ממש טוב (ספרתי 5 טעויות במבחן הראשון ו-2 בשני) אבל הבוחנת שהייתה איתי בחדר בזמן שנבחנתי, אמרה לי שהיא הסתכלה על המסך וראתה שאני לוחצת על הכפתור לפני שמופיע משהו על המסך.
    איך זה יכול להיות שאני לא שמה לב לזה?
    כי מבחינתי ראיתי את הכל והגבתי למה שראיתי...

היא גם אמרה שבאיזה משהו שקשור לרגשי היו לי כל כך הרבה טעויות שאי אפשר היה להשוות אותי לנורמה (עם ובלי ריטלין..)

אני יודעת שאני צריכה לחכות לניתוח תוצאות, אבל זה ממש מטריד אותי ואני אשמח לדעת מה זה אומר...

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מבחן טובה

הוספת תגובה

• מבחן טובה

ד``ר אריה בקלו
    30/08/2010

שלום,
    אכן חייבים לחכות לתוצאות הסופיות.
    לא הייתי לוקח ביתר רצינות את מה שנאמר לך.
    רק התוצאות המשוקללות קובעות, מה גם שמבחן הטובה עצמו איננו אבחנתי אלא רק מסייע לרופא המאבחן כחלק מאבחון קליני מלא.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון ADHD
    מנחם
    25/08/2010

בני עולה לכיתה ז, סובל מלקות למידה
    עד כה לא ביצענו מבחן פסיכודידקטי או כל מבחן אחר,
    לצורך קבלת הנחות במבחנים לקראת שלב חטיבת הבינים מהם השלבים הדרושים על ידינו להעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון ADHD

הוספת תגובה

• אבחון פסיכו-דידקטי

ד``ר עדי אדר
    28/08/2010

שלום לך!

פשוט מאוד - אם קיים חשד ללקות למידה ועל מנת לקבל התאמות (לא הקלות ולא הנחות - התאמות!) צריך לבצע אבחון פסיכו-דידקטי אצל פסיכולוגית חינוכית.

מומלץ להתליעץ בנושא עם היועצת החינוכית.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה נכון שרמת המסוכנות של ריטלין
    גלית
    25/08/2010

מדורגת מעל אלכוהול וגראס?!

הוספת תגובה

• ריטלין היא תרופה בטוחה ביותר !!!

ד``ר עדי אדר
    25/08/2010

שלום לך!

אין שום מקום להשוואה בין תופעות הלוואי של ריטלין שהיא אחת התרופות הבטוחות ביותר לשימוש לבין החומרים שהזכרת.

עם זאת מכיוון שקיים פוטנציאל להתמכרות לתכשירי ריטלין כאשר נוטלים את התרופה שלא על פי הוראות רפואיות ובמינון המקובל מסווגת תרופה זו תחת פקודת הסמים המסוכנים. הוראת חוק זו לא מבדילה בין סמים שאכן מסוכנים לבין ריטלין שהיא תרופה בשימוש עשרות שנים ובדגת בטיחות גבוהה ביותר.
    לאחרונה ועדת רופאים בכירים בישראל אף המליצה להמעיט במעקב בדיקות מעבדה בשימוש ממושך בריטלין לאור בטיחות התרופה.

הערה - אם שאלה זו היא ממקור סיינטולוגי הנהלת האתר תמחוק את התגובות אליה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אנא ענה לשאלתי

גליה גרוס
    28/08/2010

אני כבר מכירה את המלחמה שלכם וזה לא מעניין אותי. כל מה שמעניין אותי אלו העובדות. באשר לבטיחות התרופה קיימים מחקרים לכאן ולכאן ולא תוכל להתעלם מהאזהרות הבינלאומיות בנושא. אחזור בבקשה לשאלתי, האם מבחינת רמת מסוכנות הריטלין נמצא מעל אלכוהול וגראס?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עניתי בצורה הכי ברורה!

ד``ר עדי אדר
    28/08/2010

שלום לך!

עניתי לך בצורה המפורשת ביותר בתשובה הקודמת ובצורה שאינה משתמעת לשתי פנים! ריטלין תרופה מאוד בטוחה ואין שום בסיס להשוואה בין רמת הסיכון של אלכוהול או גראס בהשוואה לריטלין.

אלכוהול וגראס אינם חומרים המותרים לטיפול בילדים .... לעומת זאת ריטלין הינה תרופה משמשת לטיפול בעשרות מליוני ילדים בדרך כלל בהצלחה רבה . כמובן שכמו כל תרופה היא מחייבת מעקב רפואי אך הפער בין התדמית שמנסים להדביק לה גורמים שונים לבין השפעתה ובטיחותה בפועל הוא עצום!

אין לנו שום מלחמה עם אף אחד. אנחנו (דר' בקלו ואנוכי) רופאים (ולא לוחמים....) העובדים על פי כל כללי האתיקה הרפואית והנחיות משרד הבריאות.
    זהו פורום רפואי לא להחלפת דעות בין גולשים אלא לשם יעוץ רפאי ולכן אנחנו מבקשים לא להכניס הודעות משמיצות או בעלות תוכן פוגע אחר. לעתים תכופות מוכנסות הודעות "תמימות" המנסות להציג תכנים סיינטולוגים ולשם כך יש להם אתרים משלהם על פי עקרון החופש באינטרנט. מכיוון שהם לא יועצים רפואיים מקומם של הודעות/השמצות אלו לא בפורום זה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות חדשות באמצע החיים
    קרן
    24/08/2010

שלום ,

אני קרן, בת 32 וברצוני לשתף ולהתייעץ לגבי תופעות חדשות שפוקדות אותי בחודשים האחרונים .
    תמיד ידעתי שיש לי קצת בעיות קשב וריכוז, אך אף פעם לא אובחנתי באופן מקצועי.

לאחרונה, שמתי לב שאני מחליפה את מיקום האותיות בתוך מילה לא מעט, יש לי סחרחורות
    חלשות במהלך היום ואני מתבלבלת לא מעט בין שמאל לימין .

חשוב לציין שתמיד , הייתי קצת "מעופפת" ואני נתקלת לפעמים בחפצים שאני הולכת.

האם אלו תופעות שיכולות להיות קשורות לבעיית קשב וריכוז ?
    האם הגיוני שתופעות כגון אלו יופיעו בגיל 30 פתאום?
    ומה ניתן לעשות על מנת שזה לא יחמיר ?

תודה ,
    קרן

לקביעת תור
    סגירה
    תופעות חדשות באמצע החיים

הוספת תגובה

• תופעות חדשות

ד``ר אריה בקלו
    24/08/2010

שלום,
    אני לא בטוח שיש קשר בין התופעות שאת מציינת לבין היותך מעופפת.
    אני מציע לך לפנות לבדיקת נוירולוג לשלילת בעיה אורגנית.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון לילד בן 5
    אמא
    23/08/2010

בני בן 5 ממש בתחילת השנה. הגננת הקודמת המליצה לקחת אותו לאיבחון קשב וריכוז. לטענתה איננו מסוגל לסיים משימות, משתולל ומתרגז מהר, ודעתו מוסחת מכל דבר קטן.
    יש לציין שכשאני יושבת עם בני זה לא נראה וייתכן שבאופן פרטני הוא אחר. גם כאשר אני יושבת עימו בגן בבוקר אז הגננת אומרת לי שרק איתי הוא יושב ככה.
    בכל אופן בני עולה לגן חובה. והייתי רוצה שיאבחנו אותו. בעיית קשב או היפראקטיביות.
    שאלתי היא : האם אני חייבת לערב את הגננת שלו לפני האבחון? הייתי רוצה נכון לעכשיו לשמור על זה בתוך המשפחה כדי לא ליצור סטיגמות מאחר ואני גרה בקיבוץ והגננת גרה באותו קיבוץ. אני יודעת שהיא מחוייבת לשמור על הפרטיות והסודיות בנושא ולמרות זאת אני מעדיפה שגם אם קיימת בעיה אז רק בבית הספר יהיו מעודכנים.
    שנית לאן עליי לפנות קודם?

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון לילד בן 5

הוספת תגובה

• אבחון לילד בן 5

ד``ר אריה בקלו
    24/08/2010

שלום,
    כמובן שאת לא חייבת לדווח לגננת על אבחון, זאת למרות שאני תמיד בעד שיתוף פעולה עם גורמי החינוך לטובת הילד.
    מעשית, אני ממליץ לך לתת לילד להתחיל את השנה עם גננת חדשה ולשמוע ממנה תגובות אם בכלל.
    במידה והתגובות יהיו זהות לאלו מהשנה הקודמת הרי שזה אומר דרשני ומחייב אבחון.
    לגיל 5 פתוחה בפניך האפשרות לבקש הפניה למרכז התפתחות הילד במסגרת קופת החולים או אבחון פרטי.
    ועוד הערה, זה לא בהכרח בעיית קשב או היפראקטיביות, זה יכול להיות גם וגם.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטאלינוס שלי
    emad
    22/08/2010

היי דר

אני משתמשת בריטלין ל.א 30 מג
    מתי התרופה מתחילה לפעול והאם היא פועלת באותה עוצמה במשך שעות פעילותה

תודה תודה
    רינת

לקביעת תור
    סגירה
    ריטאלינוס שלי

הוספת תגובה

• טיפול בריטלין LA

ד``ר עדי אדר
    22/08/2010

שלום רינת!

התרופה מתחילה לפעול בערך כשלושים דקות-ארבעים וחמש דקות מזמן הבליעה

בעיקרון התרופה משתררת ושומרת על רמה אחידה בדם אך באופן מעשי ייתכנו שינויים בועצמת השפעתה במהלך שעות השפעתה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות
    emad
    22/08/2010

שלום

יש לי שתי שאלות ברשותך

1) האם שתיית קפה מרובה יכולה להחמיר הפרעת קשב ?

2) רופאת המשפחה שלי טוענת שמאז שאני לוקח ריטלין אני פחות אינטלגנט, היתכן ?

תודה והמשך יום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות

הוספת תגובה

• קפאין והפרעות קשב

ד``ר עדי אדר
    22/08/2010

שלום לך!

לגבי השאלה הראשונה שתיה מרובה של קפה יכולה לגרום לעוררות מוגברת ולעתים תתכן ירידה מוסיימת בריכוז על רקע מצב זה . מאידך קפאין עשוי להגביר גם מיקוד והתגובה לכך היא אינדיבידואלית.

לגבי השאלה השניה שלך - מי אני שאחלוק על הרופאה שלך, היא הסתם מכירה אותך.... אני כמובן מתבדח כי השאלה היא מוזרה ולא נראה לי לענין לענות על שאלה כזו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שילוב 150 מ"ג וולבוטרין עם ריטלין
    רועי
    21/08/2010

שלום,

כמה ריטלין מותר לי לקחת בעת נטילת וולבוטרין?

אני בבעיה כי הוולבוטרין יתחיל להשפיע עוד 3 שבועות

ויש לי מבחן עוד שבוע. ובלי ריכוז סיכויי ההצלחה שלי אפסיים..

הוספת תגובה

• שילוב תרופתי.

ד``ר עדי אדר
    22/08/2010

שלום לך!

את השאלה הזו צריך להפנות לרופא המטפל.

רופאי פורום זה לא מתימרים להמליץ מינונים ספציפים לאנשים שלא אובחנו על ידם באופן פרטני. שאלות אלו הן בתחום סמכותו של הרופא מטפל ואנחו מנסים לתת יעוץ תאורטי בתחומים שונים.

ברור כי לשיקולים לגבי מינון תרופתי ישלקחת בחשבון מדדים שונים (כגון גיל, מצב בריאותי, אופי התעסוקה, משקל , תחלואה נלווית ועוד) וכלכ תשובה כזו לא יכולה להנתן בצורה מדעית (וחוקית) במסגרת הפורום.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון הפרעת קשב אצל בעלי
    שחר34
    20/08/2010

עפי הסימנים בעלי בן ה-30 בעל הפרעות קשב מאז הילדות. מאז התבגרותו הוא גם סובל מתקופות של דיכאון שאני מבינה יכול להיות מקושר. התקופה האחרונה של דיכאון חלה בחודשים האחרונים מאחר והחברה שעבד בה קרסה. לצורך ייעול עבודה מהבית החליט ללכת לאבחון פעם ראשונה עכשיו. הבעיה היא שקודם כל הנוירולוג לא מאמין שיש לו הפרעת קשב אלא שבגלל שהוא בדיכאון הוא נתפס לזה. דבר שני לבעלי אינטליגנציה מאד גבוהה שאני מאמינה שמפצה על הפרעת הקשב בהישגים שלו, איך מבחן מחשב קצר יוכל לאבחן אותו במצב כזה?
    האם פסיכיאטר טוב יוכל לאבחן ולהפריד את הפרעת הקשב לעומת הדיכאון?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון הפרעת קשב אצל בעלי

הוספת תגובה

• הפרעת קשב ודיכאון - מי קדם למה?

ד``ר עדי אדר
    20/08/2010

שלום לך!

נתחיל מהדבר הבסיסי - אם הפסיכאטר הוא טוב הוא אמור לדעת לאבחן דיכאון וכן הפרעת קשב ולשקלל את "תרומתם" לתפקודו- זה הרי מקצועו של הפסיכיאטר!

לגבי מבחן מחשב - זוהי סימולציה ממוחשבת אשר נותנת אינדיקציות אפשריות להפרעת קשב ותו לא. חובה לברר נתונים נוספים ולא להסתמך עליה באופן בלעדי.

במצב כזה יתכן וצריך להתייחס לשתי התופעות בנפרד ולטפל בכל אחת מהן לחוד וביחד!

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה דחופה להיום
    emad
    19/08/2010

שלום ד"ר

אני נוטל ריטלין 30 LA
    האם אני יכול לקחת עוד כדור לאחר שלוש ארבע שעות מסיום פעולת הכדור האחרון
    זה דרוש לי באופן חד פעמי או דו פעמי בכדי להשלים פרוייקטים רבים שדחיתי בגלל .....נכון הפרעת הקשב שלי..

תודה מראש ד"ר
    אליאס

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה דחופה להיום

הוספת תגובה

• תשובה דחופה להיום....

ד``ר עדי אדר
    20/08/2010

שלום לך!

אין שום בעיה לקחת כדור נוסף מומלץ אחרי 5-6 שעות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות יחד עם ריטלין
    אני
    15/08/2010

שלום ד"ר,

אני נוטל ריטלין LA ארבעים מ"ג כל בוקר.
    עקב כאבי גב האורטופד רשם לי Etopan 400 mg XL פעמיים ביום למשך 10 ימים.
    (רכיב פעיל - ETODOLAC)

האם ניתן לשלב בין השניים?

תודה מראש
    אני.

לקביעת תור
    סגירה
    תרופות יחד עם ריטלין

הוספת תגובה

• תרופות עם ריטלין

ד``ר אריה בקלו
    16/08/2010

שלום,
    אין מניעה לשלב ריטלין עם אטופן.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקות ממוחשבות
    יקי
    11/08/2010

הופניתי לבדיקה ממוחשבת לקשב וריכוז, הבנתי שקיימות מס בדיקות: TOVA, BRC, CPT איזו בדיקה
    מומלצת ומה הסיבה להעדפתה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות ממוחשבות

הוספת תגובה

• בדיקות ממוחשבות - איזו עדיפה?

ד``ר עדי אדר
    11/08/2010

שלום לך!

מתוך נסיוני מבחן טובה הוא מבחן המאפשר פרדיקציה יותר טובה של הלוקים בהפרעות קשב.
    CPT הוא מבחן קצר יחסית (הכוונה למבחן קונרס ממוחשב) ונחשב פחות מדויק. בדיקת BRC היא בדיקה מעניינת ויותר מגוונת אבל לעתים פחות "חושפת" את הנבדקים עם הפרעת קשב.

יש כמובן לזכור ששלושת הבדיקות הן רק מסייעות לתהליך האבחון ואסור להסתמך עליהן באופן בלעדי.

ברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה