פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת קשב וריכוז או אספרגר
    אמא
    10/05/2010

שלום

איך מבצעים אבחנה מבדלת לילד עם ADHD וקשיים חברתיים
    מה עושה את ההבדל בין זה ובין אספרגר, מה אתם כקלינאים
    מחפשים כדי להבחין בין השניים ?

בהנחה שלילד יש קשיים חברתיים ומתקשה בהבנת קריאת מפה חברתית
    דבר המשותף להרבה ילדים עם ADHD

אודה להתיחסותכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעת קשב או אספרגר

ד``ר אריה בקלו
    11/05/2010

שלום,
    קשיים חברתיים הם חלק מהבעיות של הלוקים בהפרעת קשב וריכוז.
    תסמונת אספרגר היא בעיה תקשורתית/חברתית הנמצאת על קשת האוטיזם.
    ישנם מצבים בהם יש לילד את 2 התסמונות וישנם מצבים בהם צריך להבדיל בין השניים.
    מניסיוני, אני יכול לומר שבשני המקרים יש "היסטוריה" לילד שיכולה לכוון ולעזור.
    בכל מקרה אין באפשרותי להכנס לפירוט הדרישות הקליניות כי זה אישי לכל מקרה.
    ניתן לעשות זאת רק במסגרת אבחון כולל.

בברכה
    דר' אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כיתה א
    דנה
    08/05/2010

בני בן 6 וחצי, בכיתה א: הוא תלמיד טוב, אינו זקוק לעזרה בלימודים. יחד עם זאת, מתלוננת המורה שהוא חסר שקט בשיעור. מדבר עם עצמו, זז בכיסאו, דופק עם העפרון על השולחן.אינו מפסיק גם כשהמורה מעירה. הילד מסביר שיש לו קושי לשבת 2 שיעורים רצוף, וגם קושי לחזור לכיתה אחרי הפסקה. נראה שלא תמיד מודע גם לעובדה שמפריע.. האם התנהגותו מעידה על הפרעת קשב?

לקביעת תור
    סגירה
    כיתה א

הוספת תגובה

• כיתה א

ד``ר אריה בקלו
    08/05/2010

שלום,
    כנראה שכן.
    את מצביעה על תכונות של היפרקינטיות העשויות להיות חלק מהפרעת קשב וריכוז.

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות לריטלין
    שירה רוטמן
    07/05/2010

שלום רב. אני אם לילדה בת 5 שאובחנה ע"י פסיכיאטר ילדים כסובלת מADHD. התחלנו במתן ריטלין רבע כדור פעם בשבוע כשכל שבוע התבקשתי לעלות את המינון ברבע כדור עד להגעה למינון המתאים. מדיווח מהגן נמסר לי כי נראה שביתי לא מגיבה היטב לתרופה - עצבנית, החלה להכות, מרבה לבכות, באי שקט וכו. כמו כן ברגע שהשפעת התרוםה פגה - מתחילה להתבודד ומסתגרת בתוך עצמה. שאלתי היא האם זה מהלך נורמלי וצריך לחכות שהגוף יסתגל לתרופה או שאולי ריטלין אינו מתאים לה?

לקביעת תור
    סגירה
    הסתגלות לריטלין

הוספת תגובה

• תוספת להסתגלות לריטלין

שירה רוטמן
    07/05/2010

חשוב לי להוסיף כי אין מנוס מלהתחיל במתן ריטלין היות והתיפקוד לקוי בכל המישורים - ההמלצה ניתנה ע"י פסיכולוגית התפתחותית המלווה אותנו, ע"י מרפה בעיסוק וע"י קלינאית תקשורת וזאת על אף גילה הצעיר. כל כך ציפיתי שהריטלין יחולל פלאים אך נראה שזה ממש להיפך. למה????

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסתגלות לריטלין

ד``ר עדי אדר
    07/05/2010

שלום לך!

צריך לנקוט במשנה זהירות כאשר נותנים יעוץ בפורום לגבי השפעה תרופתית לילדה שלא נבדקה באופן אישי ואין את מלוא הנתונים לגביה.

אני מניחש היא מקבלת את התרופה כל יום ולא פעם בשבוע כפי שכתבת.
    ברור כי התגובה המתוארת היא לא התגובה הרצויה. לא ציינת באיזה מינון והאם התרופה ניתנת כל יום.

אכן לעתים יש צורך להמתין כשבועיים עד התייצבות התגובה וההשפעה ובמידה והתוצאה לא משביעה רצון יש לפנות שוב לרופא המטפל!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בבעיה
    רינה
    06/05/2010

בת 35 יש לי בעיה בלא לסיים דברים אני רוצה לעשות משהו מסויים מתחילה ולא מסיימת , אני לא יכולה לקרוא כתבה בעיתון מהתחלה ועד הסוף אני קופצת שורות כדי לסיים מהר,כשאני מנקה את הבית אני לא יודעת מאפו להתחיל ואני זוכרת מילדותי בבית הספר לא ההיתי יכולה ללמוד למיבחנים תמיד באמצע הקריאה ההיתי חולמת וכמובן באמצע השיעור .
    האם יש לי הפרעת קשב וריכוז ואם כן אפו אני בודקת ומאבחנת את זה ?

לקביעת תור
    סגירה
    אני בבעיה

הוספת תגובה

• המשך

רינה
    06/05/2010

גם הכתב שלי לא ברור .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך ממשיכים?

ד``ר עדי אדר
    07/05/2010

שלום לך!

איננו נוהגים להמליץ במסגרת הפורום על מטפלים ספציפים.
    אני ממליץ שתתקשרי למוקד הקופה בה את מבוטחת והם ישמחו לתת לך המלצות בהתאם למקום מגורייך.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי מבחן טובה לילדה בת 8.5
    רינה
    06/05/2010

עשיתי לבתי את מבחן טובה ,מבחן ראשון אמרו לי שהיא אמפולסיבית ובמבחן השני היא לקחה כדור והיה שיפור מ14- טעיות במיבחן הראשון ירד לטעות אחת ומ-32 לחיצות סתם ירד ל-5 .
    עכשיו אני לא יודעת לאן אני ממשיכה עכשיו ומי קובע עם יש לילדה הפרעת קשת וריכוז , לפי הבנתי אני צריכה לקבוע לילדה תור לפסיכיטר לשיחה האם זו הדרך ?

הוספת תגובה

• ת'שובה לגבי מבחן טובה

ד``ר עדי אדר
    07/05/2010

שלום לך!

מבחן טובה לא קובע אבחנה של הפרעת קשב! זוהי בדיקת עזר הנותנת אינדיקציה מסויימת וצריך לקבל את מלא הנתונים באבחון מסודר המתבצע על ידי נוירולוג, פסיכאטר או רופא ילדים שעבר הסמכה לכך.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי מינון ריטלין
    אני
    05/05/2010

שלום ד"ר,

לפני כשנה אובחן אצלי ADD. ניסיתי ריטלין רגיל 30 מ"ג כמה פעמים (בן 35 שוקל 80 ק"ג).
    בשלב מסויים (לאחר התייעצות) עברתי לריטלין LA שמונים מיליגרם, והוא מוצלח יותר מבחינתי.
    תחת השפעת הכדור אני נמרץ מאוד ומרוכז להפליא וכללית ההרגשה טובה מאוד.

לאחרונה התחלתי לשאול את עצמי האם ההרגשה "טובה מידי"?
    כי ממצב של תת-אקטיביות (ללא כדור) הפכתי להיות "קפיץ" (עם כדור), ולפעמים זה מרגיש כאילו זורמת לי לבה בעורקים (אדגיש שלא מדובר ב"היי" - אני לא מסתובב מסטול או משהו כזה).
    לפעמים אני "קפיץ" יותר משמונה שעות, אל תוך הערב.
    האם זה מצב תקין?
    האם כדאי לדעתך לנסות לרדת במינון?
    האם צריך התייעצות לפני שיורדים במינון?

הערה: אין לי הסטוריה של דיכאונות ו/או מחלות נפש.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    שינוי מינון ריטלין

הוספת תגובה

• שינוי מינון ריטלין - רק על ידי רופא

ד``ר עדי אדר
    06/05/2010

שלום לך!
    בהחלט מומלץ יעוץ רפואי מקצועי במגמה של הפחתת מינון כאשר יתכן והמינון כיום גבוה מדי.

עם זאת החלטה על מינונים תרופתיים לא ניתנת במסגרת הפורום אלא אך ורק על ידי רופא מטפל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייה בראייה עם ריטלין
    אורן
    05/05/2010

שלום לכולם,
    לפני שבועיים התחלתי טיפול בריטלין
    כבר מהשימוש הראשון התחילו לכאוב לי העיינים.
    זה מתבטא בכך שאור בהיר לדוגמא פלורסנט דיי מכאיב לי ונראה יותר בהיר.
    ועבודה מול מחשב מאוד לא נוחה.
    בנוסף כאשר אני נחשף לאור בהיר הרבה זמן אז גם הראש מתחיל לכאוב.
    התופעות לוואי אינם מתרחשות כשאין הרבה אור.
    האם זה מצב מסוכן לעיינים? האם האם זה יחלוף עם המשך השימוש בתרופה.
    הייתי אצל רופא עיניים והוא אמר לי שאולי זה כתוצאה מעיין יבשה, והביא לי טיפות כתחליף לדמעות.

לקביעת תור
    סגירה
    בעייה בראייה עם ריטלין

הוספת תגובה

• בעייה בראייה עם ריטלין

ד``ר עדי אדר
    06/05/2010

שלום לך!

יתכנו שינויים בראיה בעקבות טיפול בריטלין.

ההמלצה הפשוטה היא להפסיק לזמן מה טיפול בריטלין ולהתרשם אם התסמינים חולפים .
    במקביל מומלץ להמשיך בטיפול על פי המלצת רופא העיניים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ADD או לא?
    לאה
    05/05/2010

בתי,בת 5 .ויש לנו בעיה.היא נמצאת בטיפול דרך המכון להתפתחות הילד,והם עדיין לא מצליחים לאבחן אותה,היינו אצל פסיכולוג ילדים+נוירולוג ילדים,אך טוענים שעדיין מוקדם מדי לאבחן בדיוק מה יש לה.בגדול,ילדה מקסימה,עדינה וטובת לב,אך עושה רושם שהיא לא מקשיבה להוראות(בדקנו שמיעה-הכל תקין).בבית,זה מתבטא באימפולסיביות,לדו' אם רוצה מסטיק למרות שאמרו לה לא,היא תעשה הכל כדי להשיג את זה,תטפס לארון הגבוה גם כשמונעים ממנה היא מתחילה ל"השתגע".ז"א אם היא לא תקבל את מה שרוצה זה מלווה בכעסים ולעיתים גם מכה(למרות, שביום יום היא שקטה ועדינה) כשהיא מתנהגת כך אנו מכניסים אותה לחדר להרגע-זה עדיין לא עוזר. בגן היא לא מקשיבה להוראות,לדוג' בחוגים כשאומרים לכל הילדים לכדרר עם כדור היא תעשה עם הכדור משהו אחר.יש לה גם אובססיביות לדברים מסוימים כמו לשאלות חוזרות שהיא שואלת כל הזמן,גם כשהיא יודעת את התשובה,או לצבע הכחול-הכל אצלה בכחול,למרות שאנו מנסים לעניין אותה גם בצבעים אחרים.הילדה נמצאת גם בריפוי בעיסוק ונמצא שקשה לה להתרכז. חשוב לציין שהאב סובל מADD. אנו רוצים לקבל אבחון+דרך טיפול כבר בשלב הזה ,חשוב לציין שהיא כבר נמצאת באבחונים כשנתיים,אך אף אחד לא מצליח לאבחן או שאומרים לנו שהיא צעירה מדי.חבל לנו לבזבז זמן אנו רוצים להתחיל בטיפול לפני שתגיע לכתה א' .

לקביעת תור
    סגירה
    ADD או לא?

הוספת תגובה

• אבחון הפרעת קשב לפני גיל 6 ש'

ד``ר עדי אדר
    06/05/2010

שלום לכם!

ברור שלא ניתן לבצע אבחון על סמך תאור, מפורט ככל שיהיה אך בהחלט התיאור שלך מכוון לאבחנה של הפרעת קשב.
    לא ממש ברור לי למה "בוער" לכם להגיע לאבחנה מדוייקת. ניתן להתחיל לטפל כבר כיום בתחומים תפקודיים שונים שהזכרתם כולל הצבת גבולות, דחיית סיפוק, הפחתת אימפולסיביות ועוד מבלי להתחייב לאבחנה מדוייקת.

בהחלט אין "למהר" לקבוע בוודאות אבחנה של הפרעת קשב לפני גיל 6 ש'.
    בסיכומו של דבר התפקוד שלה במכיתה א' היא חשוב ביותר על מנת לתכנן את המשך הטיפול בה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על תגובתך

לאה
    06/05/2010

ברצוני להודות לך על תגובתך,ובנוסף לברר אצל מי ניתן לקבל טיפול באימפולסיביית,דחיית סיפוק,וכו'...
    חשוב לי לציין, שהצורך באבחון הוא מרצוננו לטפל בה בדרך הטובה והיעילה ביותר ומהפחד שלא "נפספס" את הצורך בטיפול כבר בגילאים מוקדמים,שלא יגידו :"למה לא טיפלתם קודם" או " חבל,קצת מאוחר מדי בשביל כזה טיפול או אחר"

בברכה ,
    לאה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון לילד בן 5.5
    טובה דוד
    04/05/2010

שלום
    בני בגן חובה ואמור לעלות לכיתה א' שנה הבאה.
    הגננת פתאום נזכרה שאולי כדאי לקחת אותו לאבחון כי יש לו
    תנועתיות יתר, חוסר ריכוז בעת הריכוז בגן ואף באופן פרטני, מוסח בקלות.
    איך מתחילים- למי פונים?
    תודה מראש
    טובה

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון לילד בן 5.5

הוספת תגובה

• אבחון לילדים בגיל צעיר

ד``ר עדי אדר
    05/05/2010

שלום לך!
    קיימים מספר רב של מרכזים המאבחנים ילדים בגיל הרך כולל מרכזים לגיל הרך במספר בתי חולים ומרכזי אבחון אחרים.
    רצוי לפנות למוקדי המידע של הקופה בה אתם מבוטחים לקבלת אינפורמציה נוספת בנדון.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה הפרעת קשב?
    גיורא
    04/05/2010

שלום רב,
    אני בחור כבן 34 אשר סובל מתת השגיות כרונית (ציונים נמוכים מאוד, אין תעודת בגרות הדחות כמעט מכל קורס בצבא ובעבודה) לא מרוכז,לא מאורגן, לא מתמיד ושוכח המון (תמיד מתחיל עם מוטיבציה ואח"כ זה יורד) כמו כן למרות גילי אני במינוסים גדולים ללא סיבה ושנים של שיחות של האחים שלי לא עוזרות - אני פותח חשבון חדש מקבל ישרכארט ומשתמש בו באימפולסיביות כאילו אין מחר עד שהבנק מחרים לי אותו וכך זה נמשך כבר שנים (היום אני בחובות של 200,000 ש"ח בלי בית ומשפחה סתם כך. מה קורה לי???? אני לא מצליח ללמוד מטעויות, לא מצליח לתכנן התפוקות שלי בעבודה נמוכות מאוד ואני כבר במחשבות שאין לי תקנה בחיי וזאת למרות אינטלגנציה גבוהה והערות שמלוות אותי מהילדות שיש לי פוטנצייאל וכו'...די נמאס לי מה קורה לי???
    אצין שבילדותי סבלתי מהפרעת OCD שחלפה בערך לפני הצבא.

לקביעת תור
    סגירה
    האם זה הפרעת קשב?

הוספת תגובה

• יתכן, יתכן....

ד``ר עדי אדר
    05/05/2010

שלום לך!

כמובן שלא נ יתן לאבחן על סמך תאור קצר אבל בהחלט התאור שלך מאוד מתאים לאדם עם הפרעת קשב - תת השגיות, פיזר דעת, שכחה, קשיי התארגנות, קשיי התמקדות, קושי להתמקד במשימות לימודיות, קושי להתארגן בתחום הכספי - כל אלו מאפיינים של הפרעת קשב.

בהחלט מומלץ אבחון!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חזרתי לריטלין אחרי שנים
    אסף
    03/05/2010

שלום רב,
    בתיכון, מכיתה ט' עד יב' הייתי נוטל ריטלין SR כל בוקר בביה"ס לטיפול בADHD שהובחן אצלי ע"י רופאים ופסיכולוגים. תופעות לוואי כמובן היו, בחילות, חוסר תיאבון וירידה במשקל למרות זאת אני מכיר בפלא הקטן הזה ויודע שאולי לא הייתי מסיים תיכון עם בגרות מלאה בלעדיו. עברו כמה שנים, צבא אחרי הזה הטיול הגדול ועכשיו אני רוצה, בשעה טובה, אוניברסיטה. התחלתי להתכונן למבחני הקבלה ולקחת שוב ריטלין SR זה עוזר אבל! אני מרגיש פשוט רע. יש צמרמורות, קצת בחילות, קושי להירדם בלילה אבל הגרוע מכולם זה שימים שאני לא לוקח אני בדאון מוזר וקצת תקוע.

מה אלי לעשות?? שקלתי להחליף לריטלין LA שמעתי ממכרים שהטכנולוגיה של הכדור מתקדמת יותר ועם פחות תופעות לוואי.

בתודה מראש! 

לקביעת תור
    סגירה
    חזרתי לריטלין אחרי שנים

הוספת תגובה

• חזרה לריטלין

ד``ר אריה בקלו
    04/05/2010

שלום,
    כשחוזרים לטיפול לאחר הפוגה של שנים, חובה לחזור להתיעצות עם הרופא המטפל בתחום.
    יתכן ואתה זקוק למינון אחר או סוג אחר.
    הכל לפי שיקולו של הרופא המטפל.

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון
    אימאלה
    03/05/2010

מה הדרך המקובלת לאבחן ילד בן 9 וחצי שהופנה לנוירולוג בעקבות אבחון פסיכו דידקטי שבו צויין חשד קל מאוד לקשב וריכוז?

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון

הוספת תגובה

• אבחון

ד``ר אריה בקלו
    04/05/2010

שלום,
    אבחון פסיכו דידקטי איננו אבחנתי, אלא רק מעלה חשדות ולכן נכון עשו כשהיפנו אותכם לבדיקתו של הנוירולוג ילדים המוסמך לקבוע את האבחנה.

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז?
    אלה
    02/05/2010

שלום,
    יש לי בעיה שאני סובלת ממנה מאז שאני זוכרת את עצמי.
    רעשים. כל רעש כלשהו מוציא אותי מריכוז ולא רק אלא גם מעצבן אותי.
    בייחוד רעשים של אוכל, קשה לי מאוד לראות בן אדם אוכל ובטח ובטח לשמוע אותו.
    רעשים של טלויזיה, דיבורים, דיבור בקול גבוה, צעקות מאוד מאוד מעצבן אותי!
    זה מגיע לרמה שזה פוגע לי בזוגיות ובכלל עם האנשים איתם אני עובדת.
    בתקופה של לפני מחזור , בה ההורמונים משתוללים, הכי קשה לי!!
    אין לי מושג אם אפשר לטפל בזה ואיך אם בכלל.
    לתשובתך, אודה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב וריכוז?

הוספת תגובה

• בהמשך להודעה הקודמת.

אלה
    02/05/2010

לא ציינתי שאני בת 30.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רעשים

ד``ר אריה בקלו
    04/05/2010

שלום,
    רגישות לרעשים כמו רגישות למגע או ריחות ,היא חלק מבעיית וויסות חושי.
    בעיות בוויסות חושי יכולות להיות חלק מהפרעת קשב וריכוז אך יכולה להיות גם בעיה אחרת.
    כשמדובר בוויסות שמיעתי ,הייתי שולל קודם בעיה בתחום-לפנות ל א.א.ג.
    באם לא ימצא שם הפתרון יש לחשוב גם על תחום קשב וריכוז.

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה חשובה מאוד בקשר לריטלין
    ליטל
    27/04/2010

ברצוני לשאול האם יתכן שבגלל שאין לי הפרעות קשב וריכוז ואינני זקוקה כלל לריטילין אז הכדור לא משפיע עלי? ברצוני לציין שחברי לחיים סובל מהפעות קשב וריכוז וצורך כדורי ריטלין, את חלקם בבליעה ואת חלקם בהסנפה. כמו שהבנתי השפעת הריטלין בהסנפה היא כמו של קוקאין ואכן הוא אודה בכך. השפעת הריטלין בהסנפה עושה לו תחושות מאוד טובות ולכן החלטתי לנסות... וכמובן שכלום לא השפיע עלי, לא סחרחורת ולא שום תחושה ממה שהוא סיפר לי שהוא חווה. לכן רציתי לדעת האם החומר הכימי הזה הדומה לקוקאין אינו יכול להשפיע עלי בגלל שאין לי הפרעות קשב? הרי זה בכל מיקרה חומר כימי הנכנס ישר למוח. ולסיום אציין שמעולם לא השתמשתי בסמים וגופי נקי מכל חומר כימי.

הוספת תגובה

• תשובה חשובה....

ד``ר עדי אדר
    28/04/2010

שלום לך!

ראשית אני מצטער על השימוש הנלוז והמסוכן שחבר שלך עושה בתרופה זו!
    ריטלין לא משפיע על כל בן אדם - יעילות התרופה הוא כ- 85% והיעילות בהחלט אף פוחתת אם אנשים ללא הפרעת קשב משתמשים בתרופה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יונית מטרסו
    27/04/2010

שלום
    הפרעות קשב וריכוז ,,,או אוטיזיים
    לפי בדיקת דם אפשר לדעת ?
    ואם כן אז אילו בדיקות ניתן לעשות
    תודה
    יונית

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אבחון הפרעת קשב באמצעות בדיקת דם

ד``ר עדי אדר
    28/04/2010

שלום!

אין אפשרות לאבחן הפרעת קשב או אוטיזם באמצעות בדיקת דם!!

אלו הפרעות התנהגותיות וקיימים קריטריונים לאבחון המתבצע על ידי רופאים המתמחים בנושאים אלו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה