מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות קשב והיתנהגות למופתגלית20/01/2010
ביתי בת 8 כיתה ב' ועשו לה אבחון מצומצם (הגיעו מאבחנים לבית הספר מניצ"ן) ואמרו שיש חשש לבעיות ריכוז. ההתנגהגות שלה היא מופתית - ילדה מאוד טובה ושקטה.
1. האם עלי לגשת לנוירולוג או בחינת "טובה" או מי עושה מבחנים דידקטיים - אם זה מה שצריך.
אני לא יודעת איפה להתחיל- מרוב ששמעתי על הרבה מבחנים וכו'.
2. האם במידה וכן - ריטלין או כונצרטה עוזר במקרים של קושי בריכוז ?
מה שמאפיין אצלה שצריך להסביר לה כל דבר כמה פעמים - במסגרת הלימודים / שעורי בית
בכל משימה צריך להסביר למה הכוונה.
מאמא מתוסכלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קשב והתנהגות למופת
ד``ר עדי אדר21/01/2010שלום לך!
אני ממליץ שתתיעצי עם המחנכת והיועצת החינוכית אשר יכוונו אותך אם לדעתן יש לילדה קשיים תפקודיים המצדיקים כיום גם אבחון נוירולוגי.
על סמך תאורך קשה להשיא לך עצה מעשית בנושא.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 7-הומלץ התחלת טיפול בריטליןגלית20/01/2010
שלום רב,
בני בן 7, נשאר השנה גן חובה ועבר לחינוך מיוחד עקב איחור התפתחותי בהרבה תחומים.
בבית יש קושי רב מבחינת התנהגות, התארגנות, וביצוע הוראות.
לפני שנה וחצי עשיתי לו בדיקת טובה שיצאה עם תוצאות נמוכות. הומלץ על טיפול תרופתי (שלא בוצע בפועל). אני אישית לא התרשמתי כ"כ מבדיקת הטובה כי גם לאחר הבדיקה עם הריטלין לא היו תוצאות טובות יותר אלא להיפך.
לאחרונה, בגן הצוות והפסיכולוגית -ביקשו שאגש ליעוץ אצל נוירולוג ע"מ שיאבחן את הילד אם זה בעית קשב וריכוז או בעיה התנהגותית כי הוא לפעמים מאוד מטעה .
הנוירולוג לאחר עיון במסמכים שהצגתי בפניו, קבע אבחון של ADHD , המליץ על התחלת טיפול בריטלין, הדרכת הורים, ואבחון פסיכולוגי לקראת שנה הבאה ע"מ לקבוע מסגרת מתאימה.
נורא קשה לי ההחלטה - האם באמת יש צורך בטיפול תרופתי ואין משהו אחר שיכול לעזור ? יש כ"כ הרבה בעד ונגד נושא הריטלין.
בנוסף - הילד התחיל לפני כשלושה חודשים טיפול בהורמון גדילה עקב איחור התפתחותי בגדילה וגובה נמוך מאוד יחסית לגילו.
האם יש התנגדות כלשהי ליטול גם ריטלין וגם הורמון גדילה ?
אשמח לכל מענה, עצה ותגובה שלכם . תודות מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לטפל? זו השאלה.....
ד``ר עדי אדר21/01/2010שלום לך!
נתחיל מהסוף... עלייך להתיעץ עם האנדוקרינולוג המטפל גלבי האפשרות של טיפול בריטלין והאם מחבינתו זה אפשרי.
לגבי כן או לא טיפול-
השיקול למתן התרופה צריך לקחת בחשבון את הנזקים האקדמיים/ חברתיים/ פסיכולוגיים ובהמשך אף תעסוקתיים העלולים להיגרם לילד ולמתבגר אשר מגלה תסמינים שונים של ADHDולא מטופל עקב כך לעומת הסיכון (הנמוך) להופעת תופעות לוואי. על הרופא המטפל לקחת שיקולים אלו ואחרים בחשבון ולהגיע להסכמה עם ההורים לגבי דרך הטיפול הנאותה.
יודגש כי הריטלין מהווה אמצעי יעיל, מהיר השפעה (התגובה נצפית החל מהיום הראשון לטיפול), זול וכמעט נטול תופעות לוואי לשימוש בהפרעה התנהגותית אשר יכולה לגרום לילדים ולמשפחותיהם קשיים משמעותיים ביותר בתחומים אקדמיים וחברתיים/משפחתיים.
הניסיון שנצבר במשך עשרות שנים בטיפול בריטלין במיליוני ילדים מאפשר לרופאים להמליץ על תרופה זו כחלק חשוב מהטיפול ב"תסמונת טווח הקשב הקצר עם (וללא) פעילות יתר.
הנסיונות החוזרים ונשנים ליחס לתרופה זו השפעה ממַכרת עם תופעות לוואי בריאותיות קשות מטעים ועלולים למנוע מציבור הילדים וההורים (החווים את קשיי הילד ומצוקתו) טיפול פשוט, יעיל ובטוח המסייע להם לעבור תקופה קריטית בעיצובם החברתי האקדמי והנפשי. יש לחזור ולהדגיש כי במרבית המקרים משמש הריטלין תוספת לשיטות טיפול אחרות ולא טיפול יחיד, ובלעדיו תקטן ההצלחה של שיטות טיפול חינוכיות, פסיכולוגיות ואחרות.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחקרים על הפרעות קשב וריכוזאביטל17/01/2010
שלום, אני עושה עבודה על הפרעות קשב וריכוז בכללי ובקרב מתבגרים..
אשמח אם תוכל להמליץ לי על מאמרים מחקריים שעוסקים בנושא תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחקרים
ד``ר אריה בקלו19/01/2010שלום,
מאחר ונעשו אין סוף מחקרים ונכתבו ספרים רבים בנושא, אין באפשרותי להמליץ ספציפית.
תתחילי לחפש תחת הערך ותתמקדי במאמרי סיכום. (REVIEW).
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטה, תופעות לוואי, תחליפיםיעל17/01/2010
בת 25, סוכרתית מטופלת באינסולין, מאובחנת כ ADHD רשמית מגיל 18. מטופלת מגיל 18 וחצי תרופתית, קודם ריטלין, אח"כ בגיל 19 קונצרטה. הטיפול בקונצרטה סייע מאד מבקושי תעודת בגרות בסוף התיכון- סיימתי לימודי משפטים, עו"ד בהשכלה ובמקצוע, מתלבטת לגבי המשך לימודים (תואר שני במשפטים או רפואה- אחרי שהצלחתי לשקם את מה שהרסו בבית ספר).
בשנת 2007, התחילה תופעה של יל.ד בינתיים לא נמצאה סיבה. (מגיע עד לערכים של 100/175).
כמו כן, טכיקרדיה שהייתה קיימת בעבר- הוחמרה (דופק מגיע עד 205 בסינוס טכיקרדיה). גם כאן, בדיקות עזר לא העלו דבר. אין עדות לפגיעה סוכרתית. עלתה שאלה של דיסאוטונומיה.
כרגע מטופלת תרופתית בקונצרטה, אינסולין, איקקור 80 3 פעמים ביום, ואוקסאר 50 פעם ביום.
כמו כן שאלה נוספת שעלתה היא כמובן השימוש בקונצרטה. הולטרים מהירים מאד התבצעו שלא תחת השימוש בקונצרטה. דפקים בין 180-205 נמצאו במהלך אשפוז שגם הוא לא היה תחת קונצרטה.הקונצרטה הופסקה במהלך הזמן לתקופה של חודשיים ימים שבמהלכה לא נרשם שיפור כלשהו- לכן גם בהוראת נוירולוג חזרתי.
השאלות שלי כדלקמן:
1. האם ייתכן שהקונצרטה אכן תורמת לדיסאוטונומיה (אם בכלל קיימת)?
2.תרופות קו שני שניסיתי בעבר לטיפול בחרדה ודיכאון (שנגרמו לדעתי האישית עקב הפסקת השימוש בקונצרטה שהקשה עלי מאד בחיי היום-יום שכן הוא פגע בהכנותיי לבחינות הלשכה, עד שבסופו של יום נאלצתי לגשת במועד השני משום שהלימודים שלי לא היו פוריים מספיק, אז ניגשתי על קונצרטה ועברתי) מסוג SSRI לא תרמו כלל וכלל לנושא הקשב. הן אומנם טיפלו בחרדה אך גם גרמו לעלייה במשקל, חוסר איזון של הסוכרת, ועליית מינוני אינסולין.האם יש תרופות אחרות שכן יעילות ואינן אמפטמינים או גורמות לסיבוכים קרדיו-וסקולאריים?
3.ייעוץ תרופתי במסגרת EPS שהיה תקין, העלה שוב את נושא השימוש בקונצרטה. ואחת ההצעות לתחליפים היה שימוש בקלונידין. מעבר להתנגדות החמורה בינו ובין האיקקור, האם נכון שהקלונידין שאינו מהווה תרופת קו ראשון, יעילותו פחותה במקרים בהם הסימפטום העיקרי הוא חוסר קשב?
4. האם יש פתרון כלשהו? הבעיה איננה בעיה פסיכוסוציאלית לטעמי. בהעדר הקונצרטה, המוח שלי בורח, וגם אם אני שקועה שעות ושעות בחומר (בין אם הוא קשור לעבודה או ללימודים)- זה פשוט לא אפקטיבי. הייאוש, הדיכאון, והתסכול, מתפרצים כתוצאה מכך, ולא הם המקור.עבודה שלוקחת שעה תיקח 4 שעות, מבחן אמיר (בזמנו לפני האבחון) נפלתי להקבצה 2 (אני עם אנגלית ברמת שפת אם), מבחן אמיר אחרי אבחון- פטור.
אשמח מאד לעיצה כלשהי בטרם כמובן אפנה להמשך התייעצות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליפים
המקרה שלך מעניין אך מורכב . לבטח לא אוכל לתת תשובות פסקניות.
לא ידוע לי על קשר בין דיסאוטונומיה (מחלה גנטית-תורשתית) לבין הפרעת קשב וריכוז.
אני מניח ומקווה שעברת ברור קרדיולוגי כולל מתן אישור לטיפול בסטימולנטים.
אין לי נסיון עם קלונידין ולכן לא אחווה דעה.
יש מגוון של תרופות חדשות כולל כאלו שלא מקבוצת הריטלין .
ההתאמה חייבת להיות אישית ובהמלצת הרופא המטפל בלבד.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונצרטה ריטלין ותרופות נוגדי חרדה
אלון18/03/2010שלום,
אני בן 38 סובל מהפרעות חרדה ודיכאון ומטופל ב- קסנגיס 0.5 שלוש פעמים ביום +פריזמה 20 מ"ג
ומדי פעם sos ואבן או סטילנוקס לשינה, בעקבות חוסר ריכוז בלמודים לתואר ראשון הופניתי ע"י נוירולוג לבדיקת TOVA שהדגימה הפרעת קשב וריכוז ב- 99% , הוחלט ע"י הנוירולוג לתת לי כניסיון 10 מ"ג ריטלין רגיל בעקבות נטילת הריטלין חשתי תחושה ש ל היפר ולא יכולתי לשבת במקום אחד, הנוירולוג החליט לתת לי קונצרטה 27 מ"ג ובמידת הצורך נתן הנחייה לרופא משפחה להעלות את המינון ל- 36 מ"ג.
שאלותיי הן:
1. האם יש בעייה עם הקונצרטה בנוסף לתרופות שאני נוטל?
2. כמה זמן עליי לבדוק את התוצאות על מנת שאני יגיע למסקנה עם להעלות את המינון או לא
מכיוון שבמקום להתרכז בכיתה אני מנסה כל הזמן לחשוב על הכדור ולכן אני לא יודע מה התוצאה,
מה שכן אני יכול לומר זה שהקונצרטה נותנת לי תחושה של רוגע אך כ- 8- 9 שעות אני מרגיש חרדה קטנה ופחדים שאיני יודע לומר האם התופעה היא של הקונצרטה או מכיוון שאני אדם חרדתי כרוני?
איך ניתן לבחון האם באמת הכדור מתאים לי במינון הזה וכמה זמן עליי לקחת אותו בכדי לדעת שזה מה שמתאים לי (ריטלין ברור לי מאוד שזה לא בשבילי) אך יש לי תחושה שהקונצרטה כן תביא אותי בספו של דבר לתוצאות. אודה לתגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונצרטה ונוגדי חרדה
ד``ר אריה בקלו30/03/2010שלום,
המקרה שלך לא בדיוק מתאים לרופא ילדים.....
כללית אוכל לומר שהמינון אותו אתה נוטל הוא כנראה נמוך , שאין הבדל בחומר הרפואי בין ריטלין לקונצרטה, ובאשר לשילובי התרופות אותם אתה נוטל עליך להתייעץ עם נוירולוג /פסיכיאטר מבוגרים.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב אצל בן 5mirit17/01/2010
בחודשים האחרונים מתלוננת הגננת של בני הבכור בן החמש על בעיות משמעת משמעותיות בגן.
בני מראה חוסר שקט קבוע שבא לידי ביטוי בחוסר יכולת לשבת על הכסא בשעת מפגש, הפרעה ליתר הילדים המנסים להקשיב (מנסה להצחיק אותם או מציק להם) ורק בשעת הציור (דבר האהוב עליו במיוחד) הוא שקט ומרוכז.
יש לציין כי בבית הוא מאוד רגוע ומעולם לא ראיתי אותו בהתנהגות מסוג זה. כמו כן מאוד מפותח (לדעת הגננת) מבחינה קוגניטיבית - וגם כשאר יודע יפה את התשובה לשאלה שנשאל בשעת הריכוז יאמר אותה בבדיחות הדעת תוך כדי הפרעה לשקט מסביב.
יש לציין כי בבית הוא יכול מספר שעות (!) לשבת מרותק לעשיה של יצירה או כל דבר אחר.
הגננת הציעה להעביר את הנושא לבדיקה ותצפית של פסיכולוגית הגן.
אשמח לקבל מספר כלים מנחים על מנת לאבחן האם מדובר בהפרעת קשב הדורשת טיפול או אולי מדובר בשעמום וצורך להתמודד עם הבעיה בסה"כ עם כלים חינוכיים ...
למה יש לשים לב באבחון? אני שואלת מכיוון שאינני עדה להתנהגות במהלך היום בגן ובכל זאת מעוניינת לנסות ולהבין בכוחות עצמי את שורש הבעיה לפני שרצים ושמים תוית דרמטית יותר על התנהגות בני.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב בגיל 5
נראה לי שעלית על הנקודה המרכזית.
ילדים נבונים יכולים להתנהג באופן לא רגוע עם טווחי קשב וריכוז קצרים כאשר הם במצבים של חוסר עניין/שיעמום.
העובדה שזה לא קורה בבית אינה סותרת.
יחד עם זאת צריך לדעת שגם ילדים עם הפרעת קשב וריכוז פועלים על אותו העקרון.לעומתם,ילדים ללא ההפרעה ישארו קשובים,עד נקודה מסויימת, גם כשמשעמם.....
אני ממליץ לאפשר תצפית פסיכולוגית בגן ואם המסקנות לא יהיו ברורות או לא יראו לך, לפנות לאבחון מלא.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב וריכוזאורית17/01/2010
שלום,
בני בן 7, לה השנה לכתה א'. אובחן עם בעיות קשב וריכוז וטופל במחצית השנה האחרונה בקונצרטה 27 . בשבוע האחרון התבשרתי כי חל שינוי התנהגותי וכי הוא מרבה להפריע וצריך כל הזמן "לאסוף אותו". הוחלט על ידי הנורולוג להעבירו לקונצרטה 36.
גובהו 1.19, משקלו 21 קילו.
מבקשת לקבל חוות דעתך בדחיפות!!! האם ממולץ לתת מינון שכזה לאור נתוניו.
בברכה ותודה,
אמא מאוד מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון תרופתי
אין זה מקובל לתת הנחיות על מינון טיפולי דרך האתר.
בעקרון , המינון המוצע איננו חריג.
מי שמחליט זה הרופא המטפל.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בהתבטאותענת16/01/2010
שלום רב. בני בן ה-6 בכיתה א' אובחן כ ADHD ומטופל בריטלין. השיפור משמעותי בעיקר במסגרת ביה"ס. קיימת בעיה גם בביה"ס וגם בבית בנושא ההתבטאות שלו. יש לו אוצר מילים מצוין ובסך הכל מדבר ומתבטא רוב הזמן בסדר. הבעיה שלו היא במקרים שאינו מרוצה ממשהו או כשהוא כועס וכו' -הוא לא מרבה לדבר אלא להשמיע קולות (כמו שאגות אריה למשל) או להשתמש בגוף שלו כמו לעשות תנועות עם הידיים או להושיט אגרופים בזמן שהוא כועס בלי לדבר כלל. שאלתי היא: האם זה משהו שאני צריכה לטפל בו באמצעות קלינאית תקשורת למשל שתעזור לו לבטא את התחושות שלו (ואז גם הסביבה תבין אותו) או שזוהי תופעה אופינית להפרעת קשב שנקווה שתלך ותפחת עם הזמן? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בהתבטאות
ד``ר אריה בקלו17/01/2010שלום,
קשיי ההתבטאות קשורים למצבי לחץ של הילד ואינם קיימים כשהילד מתפקד רגוע.
מכאן ניתן להסיק שלא מדובר בבעיית דיבור שיכולה להעזר ע"י קלינאית תקשורת, אלא בבעיה מתחום הרגש , הוויסות וההתנהלות החברתית, בעיות שאכן קשורות להפרעת קשב וריכוז.
אם לא יכול שיפור בתחום ,אני ממליץ לקבל טיפול רגשי/ התנהגותי שילמד אותו כיצד לתעל את מחשבותיו ורצונותיו לשפת הדיבור ולא לשפת סימנים.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלה כרוניתמוריה15/01/2010
רציתי לשאול- האם ניתן להגדיר הפרעת קשב וריכוז כמחלה כרונית (עם דגש על המילה מחלה וכן על המילה כרונית)?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה קשב ולא מחלת קשב.......
ד``ר עדי אדר15/01/2010שלום לך!
זוהי לא מחלה אלא הפרעה מכיוון שהו מצב תפקודי המפריע בסיטואציות שונות אבל זוהי התנהגות אנושית ולא מחלה הפוגמת בארים שונים בגוף או נכרמת על ידי חיידקים/וירוסים או מחוללים אחרים.
לגבי נושא הכרוניות אכן ניתן להתייחס להפרעה זו כמצב מתמשך כרוני המתקיים (במרבית הלוקים בהפרעה) בדרגות חומרה משתנות למשך כל החיים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב וריכוזמור14/01/2010
אני בת 25 ולמרות שאף פעם לא איבחנו לי את הבעיה , אני תמיד הרגשתי שיש לי משהו . אני נוטה לשכוח מדברים הרבה , קשה לי להתרכז , כשמדברים אלי קשה לי להקשיב כמו שצריך ,
תמיד הרגשתי שיש בי משהו לא בסדר.. ואני לא רוצה להיות מטופלת על ידי תרופות .
יש בי קטעים שאני חושבת שאני יכולה לשלוט בזה אבל קורה לי הרבה פעמים שקל מאוד להשיח את דעתי.. ואז אני שוכחת לעשות משהו אחר.. וזה מפריע לי בעבודה .
אני רוצה לדעת איך אפשרי לטפל בזה .
אני אודה לך אם תחזרי אלי בהקדם למייל .
תודה רבה .!
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז
ד``ר עדי אדר15/01/2010שלום לך!
ראשית עלייך לעבור אבחון מסודר שאכן ינסה לאפיין את בעייתך ולהתוות דרכי טיפול.
קיימים כמובן גם דרכי טיפול לא תרופתיים הכוללים הקניית אסטרטגיות למידה, יעוץ פסיכולוגי וקאוצ'ינג אשר לאחר אבחון בעייתך עשויים לסייע .
עם זאת אם כן מדובר בהפרעת קשב ראשונית ומשמעותית הטיפול היעיל ביותר הוא הטיפול התרופתי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לרטליו????שטיימן אילן14/01/2010
שלום רב דר'
הבן שלי אובחן אצלך לפני כמה שנים כלקוי קשב וריכוז (HDHD) והתחלנו טיפול ברטלין שלפני כשנתיים הוחלף לרטלין בשיחרור איטי.
לפני כחודשיים התחיל להתנגד קלות ללקיחת התרופה והתחלנו לחפש אולי יש דרכים חלופיות
ונודע לי שיש טיפול בשיטה שנקראת "נוירופידבק " רציתי לדעת מה היא עמדתך בצורת טיפול זאת ?
האם ידוע לך על מישהו שהתנסה בה ?
האם יש תוצאות לכאן או לכאן?
רציתי במידת האפשר לדעת קצת יותר בנושא זה.
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לרטליו????
ד``ר עדי אדר15/01/2010עניתי על הנושא במייל אישי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי כמה שאלות.מורן13/01/2010
שלום,רציתי לשאול על הריטלין והמינון בו.
האם נכון כול מה שאומרים על הריטלין שהוא סם ממכר וכו'......
למה לבחור דווקא בריטלין?,הרי יש כול כך הרבה סוגים ותרופות במטפלות באותו עניין.
האם עדיין ריטלין הוא לדיכאון?
בני בן ה17 וחצי התחיל היום שימוש בריטלין הבעיה יהא שהרופא נתן לדעתי ולדעתו מינון נמוך של 20 מ"ג.
מהו המינון הנכון לגביו
הוא בן 17.6
משקל:86 בערך
גובה:171-172.
אני רוצה שיהיה מרוכז בכל שעות הלימודים ואפילו כול היום.
במיוחד עקב המבחנים והבגרויות.
הרופא נתן את זה בזלזול אפילו שלבני יש את הבעיה.כאילו בזלזול מבחינת המינון חוץ מזה הכול בסדר.
והאם בכלל כדאי לתת לו או להפסיק.
או שיש טיפולים אחרים חוץ מריטלין?או מכדורים.
ומהו המינון שצריך לפרטים למעלה גיל משקל וגובה.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות
ד``ר אריה בקלו14/01/2010שלום,
הריטלין איננו סם ממכר, להיפך, הוא מקטין משמעותית את הסיכוי להתמכרות בחומרים מסוכנים בקרב מי שסובל מהפרעת קשב וריכוז.
הבחירה בסוג הטיפול והמינון נתונים לשיקול דעתו של הרופא המאבחן ולכן לא אוכל להכנס לזאת.באופן כללי אני יכול לומר שמינון של 20 מג. לאדם השוקל 86 קג. יכול להתאים בתור התחלה.
ישנם תרופות כגון הקונצרטה הפועלים עד 12 שעות ביום .
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לאגשת לאבחוןהגר12/01/2010
פנינו עם הבן לפסיכיאטר פרטי לאבחון על רקע קשיים בבה"ס ובבית. האבחנה היתה של ODD ונאמר שאחרי שתושג רגיעה (ע"י ריספונד) ניתן יהיה לבדוק האם קיימת הפרעת קשב וריכוז נפרדת. מזה שבועיים הוא מקבל את התרופה ויש שיפור גדול בהתנהגות ובקבלת גבולות אבל קשיי התפקוד בבה"ס (העתקה, מילוי משימות וכו') עומדים בעינם. מתי נכון לגשת להמשך האבחון (בהנחה שלא אצל אותו פסיכיאטר מטעמים כלכליים, אלא אצל מישהו מטעם הקופה)? כמה זמן רגיעה צריך לפני שיהיה אפשר לבדוק הלאה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לגשת לאבחון
ד``ר אריה בקלו13/01/2010אינני יכול להמליץ על זמן מדוייק.
זה תלוי במצבו של הילד.
אם חלה רגיעה משמעותית במצבו אז כנראה שמתאים כבר כעת.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לקשב לריכוזהגר11/01/2010
איך עוזרים לילד עם בעייה זו חוץ מריטלין? איך ניתן ללמד אותו לשבת על שיעורים בצורה רציפה ואפקטיבית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי
הגר11/01/2010האם לבה"ס יש ידע וכלים כיצד להתמודד טוב יותר עם ילדים שסובלים מבעיית קשב וריכוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה
ד``ר אריה בקלו12/01/2010שלום,
אינני בטוח שהבנתי את שאלתך, ולכן אענה באופן כללי.
הטיפול בהפרעת קשב וריכוז מתבסס על האבחון , אמור להיות מותאם לכל ילד לפי ממצאי האבחון, ומורכב מהדרכת הילד ומשפחתו, טיפול פסיכולוגי, הדרכה והנחיות לבית הספר וטיפול תרופתי.
אי אפשר לדבר על כל בתי הספר כמכלול אחד.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
הגר12/01/2010למה הכוונה "נותן את הכלים לטיפול" (מעבר לטיפולים הנפשיים למיניהם)- האם האבחון קובע גם לאיזה סוג של עזרה דדידקטית זקוק הילד?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההגר
ד``ר אריה בקלו15/01/2010אבחון קשב וריכוז איננו אבחון דידקטי ולכן גם לא אמור להגדיר איזה סוג של עזרה דידקטית צריך הילד.
במסגרת אבחון מלא צריך המאבחן לזהות אם ישנם קשיים בתחום הדידקטי ולהמליץ ,אם יש צורך,על אבחון דידקטי.
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוז , תמונה נראיתדורון10/01/2010
שלום רב. אני חייל בן 19 וחצי
ושאלתי היא . אני מגלה אצלי כבר שנים בעיות קשב, בכל מאפייניה של בעעית הקשב ממחשבות בלתי פוסקות, כלומר זמזום תמידי של הקול שלי ומחשבות באוזן, העובדה שלעולם לא סיימתי ספר, וספר הפך להרפתקאה עצובה מבחינתי כמו גם לימודים, (למרות שהייתי תלמיד טוב)שכחה של פרצופים או דברים שעשיתי ממש לפני כמה שניות מזכיר זיכרון של דג ממש!. אך יש איזשהו מאפיין שהייתי יכול לחבר אותו לאותה בעייה , ורציתי לשאול אם יש באמת קשר או שמעת קשר דומה אצל מישו אם בכלל אם בעיית קשב תיאורטית יכולה לגרום לדברים מן הסוג הזה: הבעייה בשורה האחרונה היא בעייה של ראייה , כלומר תחושה שכמו שבעיית קשב היא קושי בארגון הגירוויים ומן " "התפרעות" של התהליך העצבי , האם זה גם אפשרי בקשר שבין ראייה לצורה בה התמונה נראית, אני קצת אספר על הבעיה, יש תחושה תמידית של טשטוש ובלבול קצת כמו מאחורי בועה , לפעמים זו ההרגשה, התמונה מרוחה והצבעים מאוד חזקים , לדוגמא שאני הולך בשדרת חנויות או מביט מטה לכיוון הרצפה שבה הרבה קווים יש תחושה של דברים זזים טיפה וממש תחושה לא נעימה בעין, תחושה שגורמת לתחושת ריחוק קצת מהנעשה. אני ממש יכול להרגיש את הדבר .בעיית ראייה שגורמת להתמצאות לקויה ואף מוזרה שמובילה לחרדות שגוברות.
האם שמעת על דבר מן הסוג הזה , זה פוגע בי נפשית , רגשית חברתית ואישית .
לתשובתכם! טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אכן הפרעת קשב?
ד``ר עדי אדר11/01/2010שלום לך!
בתיאור שמסרת יש מספר נתונים העשויים לתמוך בהפרעת קשב אך גם מרכיבים שלא קשורים לכך כולל נושא ההתארגנות והגירויים שקושרים לראייה. הם לא קשורים במישרין להפרעת קשב ויתכן מרכיבים אחרים רגשיים או חרדתיים.
התיאור שאתה מדווח עליו מעניין ונראה כי מן הראוי שתעבור אבחון ואולי אף יעוץ פסיכולוגי על מנת לנסות והלבין יותר טוב את הדברים שמטרידים אותך.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה פסיכודידקטיאהרון10/01/2010
יש לי ילדה בת 8 מלאת שמחת חיים ומשתוקקת לחברה , לעיתים בכדי למצוא חן בעיני בנות אחרות היא מציקה להן ולעיתים זה מגיע למכות למרות שלא תמיד זה באשמתה .
בלימודים היא בסדר הציונים בין 70 ל 100 \מנהלת בית הספר לוחצת שנשלח אותה לבדיקה שלדעתי מאוד מיותרת ואף מאיימת שתערב את המפקח .
האם אני חייב לקחת את הילדה לבדיקה ?
והאם המנהלת יכולה לחייב אותנו באיומים לעשות זאת ?
אודה על תשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם בית הספר יכול לחייב ביצוע אבחון
ד``ר עדי אדר10/01/2010שלום לך!
לא ברור לי למה אתה מכנה את הבדיקה פסיכו דידקטית כי אני מניח שלא לזה המנהלת התכוונה.
אחבון פסיכו-דידקטי בוחן כישורי למדיה, יכולות קוגניטיביות ובעיות רגשיות.
אם יש הפרעות התנהגותיות אז מפנים לאבחון נוירולוגי ולעתים גם אבחון פסיכיאטרי.
איני יודע מה טיב הקשיים התפקודיים אך נראה לי כי אתה מציג תמונה מעט ורודה "לעתים זה מגיע למכות...". מכות זה אלימות ואלימות היא מצב פסול שעל הנהלת בית הספר לנקוט בכל האמצעים אשר משרד החינוך מרשה כדי לבער את התופעה.
איני יודע אם הנהלת בית הספר יכולה לחייב אתכם לבצע אבחון (נוירולוגי) אך ברור כי אין לאפשר התנהגות אלימה בבתי בית הספר. קיימות אפשרויות שונות לטיפול במצב זה החל מענישה, שיחה עם ההורים, השעיה, הרחקה מבית הספר, אבחון וכו'.
אני חשוב שכדאי לא להתעמת עם הנהלת בית הספר אלא לנסות להגיע איתם להבנות. להערכתי אתם צריכים להיות הגורם הראשון המעונין שבתכם תעבור אבחון מקצועי כדי להבין את הגורמים להתנהגותה.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)