מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאבים בחזה ודופק מהיר - קונצרטהרון08/01/2010
שלום אני בן 16 וחצי ולפני חודש התחלתי לקחת קונצרטה 36מ"ג, אני שוקל 72 ק"ג (אני במכון כושר אחוזי השומן תקינים ואין בעיה של עודף משקל). לפני שלושה ימים היה לי כאב בחזה בצד ימין, יום אחרי זה לא היה כלום ואתמול זה עבר לצד שמאל איפה שהלב ודפיקות הלב התחילו להתגבר אפילו אם אני רק קם מהכסא והלב מתחיל לדפוק מהר. היום לא לקחתי את הכדור ועדיין ישנה הבעיה הנ"ל.
זה יכול להיות מהקוצרטה?
מה צריך לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בחזה
ד``ר אריה בקלו09/01/2010שלום,
אחת מתופעות הלוואי האפשריות של הסטימולנטים (וקונצרטה שייכת לקבוצת תרופות זו) היא דופק מהיר ופלפיטציות. כאבים בחזה אינם אופיניים אך יתכן והופיעו על רקע קצב לב מוגבר.
אני ממליץ לך לעבור ברור קרדיאלי שיבדוק אם אין לך בעיה לבבית ברקע.
בדיקה שתשלול בעיה לבבית , תאפשר לך להמשיך בטיפול ללא חשש , מה גם שתופעות הלוואי נוטות לחלוף עם הזמן.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעה התנהגותית עם קשב וריכוזלימור07/01/2010
בני בן 7.5 לומד בכיתה ב' אובחן כADHD SEVIR טופל שנה + בריטלין לכל צורותיו ומינוניו כולל ריספונד אך הריטלין עשה אותו כבוי מדוכא וללא שמחת חיים , גם בכיתה הוא חדל ללמוד ולא ישב רגע בכיתה ומיד יצא ועשה בלאגן למורים כולל התקפות זעם ובכי וצעקות .
כיום אנו מטופלים עם אדרונקס וולפורל אך עדיין לא מצליחיים להושיב אותו בכיתה ברגע שהוא עובר את דלת הכיתה הוא הופך למשהו אחר עצבני מתוח ולא מסוגל לשבת שם את האדרונקס הוא לוקח כבר 3.5 שבועות.
אנחנו דיי מיואשים ואובדיי עצות למי אנו יכולים לפנות ?
יש לציין שאחי נתרם לעזרה ונמצא מחוץ לבית הספר ומחכה לקריאה של המורה על מנת לא להגיע להתפרצות ולהרגיעו בטרם הוא מתלקח אך הוא מנצל את המצב לרעה ומחכה 10 דקות בכיתה וכבר מבקש שיקראו לאחי כדי שיוציא אותו. באותו היום שהוא יוצא הוא לומד קצת בבית משוחח איתו ....
הצילו למישהו יש עצה מניסיון של אחרים ??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה התנהגותית עם קשב וריכוז
ד``ר אריה בקלו08/01/2010שלום,
הכותרת שלך אומרת בעצם כמעט הכל.
ברור שהבעיה המרכזית איננה הפרעת הקשב והריכוז אלא הבעיה ההתנהגותית.
במקרים מורכבים שכאלו אני ממליץ לפנות לפסיכיאטר ילדים המתמחה בשני התחומים.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתליה07/01/2010
שלום לכם,
רציתי לשאול.. לא יודעת אם ממש מתאים לכאן, ובכ"ז..
האם יש דבר כזה חרדת יצירה? או משהו בסגנון שגורם לבעיות ריכוז קשות. אסביר, אני בתואר שני ובימים אלו כותבת את התזה שלי.. הענין הוא שעד לשנה זו היתי מצטיינת, ז"א כישורי האקדמיים היו לשם דבר...(סליחה אם זה נשמע שחצני..זה כדי להראות את הפער:) ופתאום עכשיו שכבר הגעתי למטרה שלי..הנה אני פתאום לא מסוגלת! אני לא מצליחה לשבת מול המחשב יותר מכמה דקות רצוף.. קוראת חמש פעמים אותה פסקה ולא מבינה מה רצה המשורר.. שלא לדבר על לארגן את זה לכדי כתיבה.. ואני מיואשת!כ"כ הרבה שעות שהלכו לריק..ימים שלמים! אני מנסה להכריח את עצמי וזה לא מוליד כלום חוץ מכעס ואנרגיה שלילית... אני ממש חסרת אונים. פעם היתי כפייתית סביב הלימדוים, זה היה מרכז חיי. והנה עכשיו הכל התפוגג.. הייתי יושבת ימים ולילות.. לפעמים בלי לישון ממש ברצף (מין O.C.D)..ועכשיו אני כמו סמרטוט פיזית ונפשית. אני לא רוצה להתפתות לחומרים שיעוררו אותי, אני יודעת שגם להם אני אתמכר.. אבל אני רק משוועת לכמה שעות של עבודה יצרנית כמו שהיתי רגילה לה...אתמול פגעתי בעצמי מרב יאוש. אני מרגישה שאפחד לא באמת מבין אותי.. צוחקים עלי כשאני אומרת שאני לא מצליחה לקרוא... ואני מרגישה כמו נכה שאיבד אבר מגופו- ממש ככה.
מכירים תופעה כזו?
אבודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיואשת...
ד``ר עדי אדר08/01/2010שלום לך!
תודה על המסר המפורט!
התיאור שאת מתארת לא מתאים להפרעת קשב ראשונית. הביטויים הרגשיים העזים מתאימים יותר לתחושת ריקנות או אף דיכאון לאחר שהגעת והגשמת את מטרתך. בחזקת "ומה עכשיו?"
הפרעת קשב ראשונית היא הפרעה אשר מתחילה להתבטא בגיל צעיר עם ביטויים תפקודיים אופיינים.
עלייך לשקול יעוץ פסיכולוגי במידה והתחושות שאת מתארת יתמידו!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהדן07/01/2010
אני אובחנתי כלקוי למידה ובאוניברסיטה אני מקבל תוספת זמן
אני פשוט קורא 150 פעמים כל חומר
אני מצליח במבחן ומקבל ציונים גבוהים
אך בלי תוספת הזמן הזו לדעתי היתי מקבל 40
כי אני מבזבז המון זמן במבחן בחוסר ריכוז ותשומת לב לדברים לא רלוונטים כמו רעשים אפילו הכי קטנים
אתם חושבים שהם יבטלו לי את התוספת הזמן בגלל שהם יגידו אתה מצליח ???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
ד``ר אריה בקלו07/01/2010שלום,
ההצלחה בלימודים איננה קשורה לדעתי להקלות שמקבלים.
העובדה שאובחנת כלקוי למידה לא סותרת את האפשרות שיש לך גם הפרעת קשב וריכוז, נהפוך הוא.
אבחון מלא וקבלת טיפול בהתאם יכולים להקל עליך הרבה יותר מעוד תוספת זמן.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מאבד חפציםאורנה07/01/2010
בעלי בן 40. נוטה לאבד מפתחות, כרטיסי אשראי, טלפון נייד, תיק יד. שוכח לנעול את המכונית או את הבית.
נחשב ל"אסטרונאוט", מעופף, הרבה פעמים חולם בהקיץ, גם באמצע שיחה, בוהה באויר. היה מעורב גם בתאונות דרכים בגלל שלא שם לב . שולחן העבודה שלו וגם מכוניתו תמיד מבולגנים. הוא מאבד חפצים ואינו זוכר היכן איבד אותם, או היכן הניח אותם. הוא בן אדם לחוץ .
לעומת זאת, יש לו סבלנות לטלויזיה ומחשב- דברים שהוא אוהב. הוא זוכר טוב מספרי טלפון וימי הולדת.
לאחר שקראתי חומר בנושא, אני טוענת שיש לו הפרעת ריכוז ויש לבדוק אותו. האם אכן זה נראה כקושי בריכוז וקשב, או שפשוט זה אופי??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאבד החפצים
ד``ר אריה בקלו07/01/2010שלום,
נחשי מי זאת החיה שעושה קולות של ברווז, הולכת כמו ברווז ויש לה נוצות של ברווז ?
ניחשת ?
כשני שליש מהילדים עם הפרעת קשב וריכוז ימשיכו להיות כאלו גם כבוגרים.
אם לבעלך היו אותם התסמינים שציינת גם בהיותו ילד הרי שכמעט בטוח שהוא סובל מהפרעת קשב וריכוז.
חשוב להבהיר לו שזה ממש לא מאוחר לעבור אבחון ולשפר את איכות החיים.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהבת ילודים הפרעת קשב וריכוזתהילה06/01/2010
הבת שלי בת 5, נבונה מאוד, יצירתית, חברותית אך סובלת מלקות שפתית קשה.
היא מתקשה ליצור משפטים תחבריים תקינים. כמו כן מתקשה ביכולת הבעה, מדרש תמונה, סיפור חוויותי וכו'.
היא מטופלת אצל קלינאית תקשורת ובנוסף מטופלת אצל פסיכולוגית עקב בעיות קשב .
רציתי לדעת האם נעשו בעבר מחקרים האם יש קשר בין ילדים שסבלו מצהבת ילודים ברמה גבוה במיוחד ( 22.2) לאורך זמן ( הצהבת נעלמה רק בגיל 3 וחצי חודשים).
כמו כן, ביתי נולדה בשבוע 35.
הרופאים אמרו לי בזמנו שהצהבת יכולה לגרום לנזק במערכת העצבים. ורציתי לדעת האם יש קשר כלשהו בין הצהבת שחלתה בה לבין מצבה כיום.
האם תוכלו להפנות אותי למחקרים בנושא? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קשב בילדים שלקו בצהבת ילודים
עידית03/01/2013במקרה קראתי את ההודעה של תהילה ורציתי להגיד שגם לי יש אחיינית שלקתה בצהבת ילודים קשה והייתה לה בעיה שפתית וכן קשיים בלימודים.
האם עוד מישהי/ו מכירה תופעה כזאת אשמח לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצהבת ילודים הפרעת קשב וריכוז
ד``ר עדי אדר06/01/2010שלום לך!
באופן תאורטיי יתכנו הפרעות התפתחותיות בילדים שעברו צהבת ילוד ממושכת אם כי תסמינים אלו נדירים מאוד כיום ובדרך מלווים בתסמינים נוירולוגים אופייניים הכוללים הפרעה התפתחותית ותנועתית.
התיאור של הקשיים של ביתך, כנראה נובעים ממקור אחר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשבliem05/01/2010
תמיד ידעתי שלביתי בת ה-8, (כיתה ב')תלמידה מצטיינת וילדה חיובית נעימה ורצינית. ישנה לקות כלשהי. (כל הסממנים של הפרעת קשב). היא שוכחת כל יום משהו אחר, אחרי 10 דקות של הכנת שעורים היא מתעייפת מהר וכל מה שנלמד עד אותו רגע נשכח. שיעורי הבית הופכים לנצח ומהווים קושי עצום לשתינו. היא מודעת לכך שיש לה בעיה כלשהי והיא אף בוכה כל פעם שהיא שוכחת פריט או מידע שהיא צריכה למסור לי. למרות שבבית הספר לא אמרו לי כלום בנושא, החלטתי לקחת אותה לאבחון במכון פרטי, מבלי ליידע איש ואכן התגלו מס' בעיות שחיזקו את השערותיי. כמו כן הופנתי לנוירולוג שיבצע בדיקת קשב (באמצעות TOVA )אך לצערי הנוירולוגים שעובדים באמצעות קופת חולים מכבי באזור נהריה הם מעטים ופנויים רק באפריל. האם עליי לגשת למכון פרטי שוב כדי לבצע בדיקה נוירולוגית? האם הם אמינים? האם עליי לשלם שוב סכום גבוה יחסית כדי לקבל את אבחנתם? מה עליי לעשות ? כבר שבועיים שאני מחפשת ולא מוצאת שום רופא שמתמחה בתחום שיכול לקבל אותנו בהקדם. חבל לי על כל יום שעובר והילדה סובלת ומתקשה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב - האם חשוב למהר באבחון?
ד``ר עדי אדר06/01/2010שלום לך!
באופן כללי האבחון של הפרעת קשב הוא לא אבחון דחוף. מימד הזמן פחות חשוב מכיוון שאין שום פיתרון קסם שמשפר כהרף עין את המצב (להוציא לעתים הפרעות התנהגותיות משמעותיות העשויות להשתפר במהירות עם טיפול תרופתי).
לפחות על פי תיאורך הראשוני אין לילדתך בעיה משמעותית! היא ילדה חיובית, נעימה ותלמידה מצטיינת. כלומר אין למעשה קשיים לימודיים. עם זאת את מציינת קשיים מסוימים שרצוי לבחון אותם ולהתיחס אליהם.
אני לא אמליץ לך איפה לעשות אבחון אך רצוי לעשות אבחון כזה אצל מומחה שיבחן את ההבטים השונים של הבעיה ואת עוצמתה ודרכי טיפול אפשריות (ולא בהכרח טיפול תרופתי).
לגבי תורי המתנה- אכן התורים ארוכים יחסית אך אם קיימת בעיה למימד הזמן פחות חשיבות כי מדובר בבעיות לטווח ארוך והטיפול בהן הוא לפרק זמן ממושך. לכן תעשו זאת בנחת!
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש ברטלין LAמיה31/12/2009
שלום רב
לאחר אבחון אצל מומחה החל בני לקחת רטלין LA , הוא לוקח את התרופה כבר שבועיים וחצי כשבהתחלה נתנו לו בחופשה לפי המלצה של הרופא כדי לראות את ההשפעה.
לבני היו לפני כן קשיים רבית בבית הספר שכוללים גם התפרצויות אלימות, במשך השבוע וחצי האחרונים (לאחר חופשת חנוכה) היה שיפור רב בתפקודו בבית הספר אך ביומיים האחרונים היו שוב שתי התפרצויות בבית ספר (אחת קשה מאד) וגם בבית פעם אחת. האם יתכן והתרופה לא מתאימה? אשמח לקבל תשובה מהירה ועידוד מכיוון שאנחנו עוברים תקופה מאד קשה בהתמודדות , כבר חשבנו שנימצא הפתרון ועכשיו שוב יש שאלה האם זה הטיפול המתאים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ritalin la
ד``ר אריה בקלו01/01/2010שלום,
הפרטים שקיבלתי לא מאפשרים לי לתת תשובה פסקנית.
כללית אני יכול לומר שהתרופה שאתם משתמשים היא טובה.
יש צורך בסבלנות לפני שקובעים חוסר התאמה תרופתית, וחשוב לזכור שהטיפול בריטלין לא פותר את כל הבעיות.
כאמור, אין בידי את האבחון ולכן אינני יכול לתת מענה מפורט יותר.
כמקובל לאחר כל אבחון , כדאי להיות בקשר עם הרופא המאבחן .
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- strateraויויאן כהן31/12/2009
יש לי ילד בן 12+שעד ליפני חצי שנה קיבל ריטלין 10 לאחר התיעצות עים נוירולוגית ואיבחונים
מקיפים היא הימליצה על ריטלין 30. לצערי הוא הפך להיות מילד שמח וחברותי לילד שקט מידי
ומצוברח שלא נדבר על חוסר תאבון ועיפות .מסוכות היפסקנו את הריטלין 30 ובפגישה נוספת עים הנוירולוגית היא המליצה על כדור ה-STRATERA- או לחליפים להפסיק טיפול תרופתי !ולחזק אותו מבחינת הלימודים אשמח לקבל חוות דעת ולישמוע על כדור הstratera
,תודה ויויאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרטרה
ד``ר אריה בקלו31/12/2009שלום,
אינני נכנס לשיקולי הנוירולוגית לגבי השינוי בטיפול. זה בתחום אחריותה.
הסטרטרה היא התרופה הראשונה לטיפול בהפרעות קשב שאיננה מקבוצת הסטימולנטים(כגון הריטלין).היא איננה מיובאת לארץ על בסיס סדיר.
כמו לכל תרופה ,יש לה יתרונות וחסרונות.
היא פועלת כל היום אך השפעתה איננה מידית ויש ליטול אותה על בסיס יומי קבוע כולל שבתות וחופשות.
תופעות הלוואי דומות במידה מסויימת לאלו של הסטימולנטים .
בהחלט יתכן שילד שלא מגיב טוב לסטימולנטים יגיב טוב יותר לסטרטרה כמו גם ההיפך.
ניתן לקרוא יותר על התרופה בערך "בתי מרקחת קשובים".
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהיואב30/12/2009
יש לציין שלא ידעתי לאיזה פורום לפנות בשאלה מטרידה זו.
אם כי לכאורה היא מתאימה לפורום מיניות, חשבתי לנכון שהיא מתאימה לכאן הרבה יותר.
אגש ישר: אני מרגיש שאוננות ובמיוחד אקט הסיום שלה, מהווה נזק בריאותי ומוחי. כלומר, על סמך הנסיון שלי כאדם אני יכול "להרגיש" מתי דבר גורם לנזק, אם כי זה לא בטוח. הדעות בweb חלוקות על זה, אך העובדות הן: 1.מרגישים תחושה מסעירה בלשון המעטה בריגוז גבוה 2.מרגישים לאחר מכן חוסר ריכוז וחשיבה ניכרים בהחלט. מקווה שלא הבכתי את עצמי בפורום שלא קשור לזה.. תודה מראש
יואב נ.ב אם זה קשור, אני בן 22* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא בפורום זה.....
ד``ר עדי אדר30/12/2009אכן לא קשור לפורום זה.
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יואב31/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה באבחון הבעיה!בעייתי29/12/2009
שלום לכולם.
אני בן 33 גר בדרום הארץ.
אני חבר במרפאוה כללית
שסובל ממס' דברים:
אני שוכח קבוע היכן הנחתי חפצים.
לא מצליח להתרכז כשמדברים איתי,מרחף.
שוכח סדר מאורעות בחיים:טיולים מפגשים אירועים וכדומה
קשה לי לבצע מטלות לפי סדר.ואף שוכח מטלות.
אני דוחה משימות סידרתי.
אשמח להמלצות ודרכים לאיבחו וטיפול
(אם אפשר באיזור מגוריי,לא חייב.)
תודה
.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון
ד``ר עדי אדר30/12/2009שלום לך!
התיאור שאתה מדווח עליו אכן יכול להתאים להפרעת קשב וריכוז.
אני ממליץ שתפנה למוקדד כללית קול לקבל פרטים על רופאים העוסקים באבחון הפרעות קשב באיזרור הדרום. אבחונים אלו מסובסדים במידה ואתה חבר כללית מושלם.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנוקסיה בלידהשחר28/12/2009
שלום,
האם עצם העובדה שהיתה אנוקסיה בלידה יכולה לתמוך באבחנה של ADD?
והאם לילד כזה שהתפתח מבחינה מוטורית באופן מעט איטי יותר (טונוס שרירים נמוך) FLOPY (התחיל ללכת רק בגיל שנה וחמישה חודשים),ובמהלך התבגרותו הוגדר כאיטי חסר קואורדינציה ,שכחן ופזרן חסר יכולת התארגנות,(לדוגמא יכול לשכוח להביא מתנה שקנה למסיבת יום ההולדת) טעויות "טיפשיות" ולעיתים מצחיקות, דוחה דברים תמיד לדקה ה-91, חסר תחושת זמן - מאחר כרוני . אך מאידך בעל אינטלגנציה גבוהה ואינטלקטואל לכל הדעות (בגרות מצוינת עם תוספת זמן)
מתאים ל"פרופיל" של ADD ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנוקסיה בלידה
ד``ר אריה בקלו29/12/2009שלום,
אנסה לעשות סדר בדברים.
אנוקסיה(חוסר חימצון) בלידה היא אחד הפרמטרים הדיאגנוסטיים הנלקחים בחשבון כמו גם פרמטרים אחרים הקשורים להריון ולידה.
קשיים מוטוריים בתקופת הילדות מצביעים על אפשרות מוגברת להפרעת קשב.
שכחנות,שגיעות של חוסר תשומת לב,בעיות התארגנות ודחיינות בהחלט מתאימים.
ולבסוף, רבים מהסובלים מהפרעת קשב וריכוז הם עם רמת משכל בינונית ומעלה מה שמאפשר להם לצלוח את קשיי הלימודים עד לנקודה מסויימת שהיא אישית לכל אחד.
אינטליגנציה גבוהה לא סותרת הפרעת קשב וריכוז !
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה ויעוץ בבקשהמוטי26/12/2009
שלום למומחים אני בן 27 עוד מעט נשוי ואב ל2 ילדים מקסימים .מאז שאני זוכר את עצמי אני שקוע בדבר שנקרא הפרעת קשב לציין לא הייתי ילד היפר מה שכןתמיד היה קשה לי להתרכז בלימודים ולקלוט חומר ולהיות בפוקוס .היום המצב הוא כזה לפני שנתיים בערך בלי שום קשר או כן התחלתי להכיר גם מזה חרדה מה שלא היה לי קודם .היום אני מטופל ללא תרופות כי החרדה במצב לא כזה מתיש אני אצל פסיכולוגיתכמעט 4 חודשים וזה עובד..מה שכן המצב של החוסר ריכוז מתסכל אותי ומתחיל ממש להציק לי בחיים..בשנה האחרונה אני יכול להיות שבוע שבועים ויותר בפוקוס ופתאום יש נפילת ..פיתאום לא מצליח להיתרכז בכלום הכל נשמע כאילו אני מתחת למים"צולל" וזה לא קשור לחרדה אלא פיתאום מן "מוצף מחשבות" ללא יכולת להיתרכז בכלום וזה משגע אותי .מאז שאני ילד אני יודע שגם ההורים שלי לא בפוקוס אף פעם..אולי זה גנטי בקיצור מה עליי לעשות לדעתי אני כבר חייב לעזור לעצמי ..זה משבש את החיים אני לא מאורגן אישתי חושבת שאני לא מתחשב ולא מקשיב ואני כל הזמן שוכח דברים..בקיצור מאיפה אני אמור להתחיל כדיי לעשות סדר בחיים לאיזה רופא אני יפנה על מנת לקבל יעוץ או אפילו תרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד``ר אריה בקלו26/12/2009שלום,
במקרה שלך מעורבים ,כנראה, בעיות בתחום הרגשי /חרדתי ויתכן שגם הפרעת קשב וריכוז.
המצבים האלו יכולים להיות חופפים אך גם לבלבל.
במקרה כמו שלך ,ובגילך, אני ממליץ לפנות לפסיכיאטר לצורך אבחון. רצוי מאוד לברר שמדובר בפסיכיאטר המתמחה גם בהפרעות קשב וריכוז.(רובם באים מתחום פסיכיאטריית ילדים ונוער).
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
מוטי26/12/2009אני מאיזור עכו נהריה האם אני יכול להגיע אלייך או שיש מישהו אחר שאתה ממליץ לי ללכת אליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוטי
ד``ר אריה בקלו26/12/2009אני חושב שאינני הכתובת במקרה שלך. כאמור אני ממליץ על פסיכיאטר ואיננו נוהגים להמליץ על שמות ספציפיים.
תנסה לברר בקופת החולים שלך .
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב?אופטימי24/12/2009
לאחר ששנים חשדתי שיש לי הפרעת קשב וריכוז ,התברר לי שבשל דום נשימה בשינה שממנו אני סובל,הדבר גורם לי לרמת ריכוז נמוכה וזאת על פי איבחון של רופא אאג מומחה, שאלתי היא כזו האם כאשר הרבה פעמים בחיי ביקשו ממני דברים ואני לא זכרתי,האם הדבר קשור לרמת הריכוז הנמוכה שממנה אני סובל כתוצאה מדום נשימה או שזה יכול להיות קשור לגורמים אחרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דום נשימה ובעיות ריכוז
ד``ר אריה בקלו25/12/2009שלום,
הפרעות בשינה ולבטח דום נשימה בשינה הם מהגורמים הידועים ,התורמים להפרעת קשב וריכוז כמו גם בעיות קוגניטיביות אחרות.
ברור שאין טעם לטפל בבעיית הריכוז לפני שפותרים את בעיית השינה.
במקביל אין לפסול גורמים נוספים לבעיות שהעלת ,ואת זאת יש ללבן עם הרופא המטפל.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת התנהגות שמתבטאת בעיקר במגפשיחגית24/12/2009
בני בן חמש מפותח מבחינה קוגניטיבית, מוטורית חברתית ורגשית
למעט בעיה התנהגותית שחוזרת על עצמה לעיתים.
בעיקר במפגשים בגן חובה הוא מתקשה לשבת בשקט בלי להפריע אלה רק אם מבטיחים לו "צופר" ובזמנים כאלו הוא נכנס "לעולם משלו", לא קשוב לגננת, לא יוצר קשר עין, לא מקבל מרות ומפריע לסביבה.
אני מנסה להבין מה הזמנים שהוא מתנהג כך כדי למצוא גורם אבל אין גורם מדויק שבגינו הילד מתנהג כך.
כשהו נכנס "לעולם משלו" הוא לא מתנתק מהסובב אותו , אלה עושה "מה שבראש שלו מבלי להקשיב לאף אחד". לא משתולל יתר על המידה אלה מפריע ולא קשוב.
הייתי רוצה עזרה איך בגלל להגדיר את הבעיה ומה הכלים להתמודד איתה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת התנהגות
ד``ר אריה בקלו25/12/2009שלום,
אני חושב שהכותרת עונה על השאלה.
מדובר כנראה בבעיה התנהגותית (קבלת גבולות, הכרת קודים חברתיים) .
כלל ידוע שלא ניתן לגדל ילד רק על הבטחות לתגמול ויתכן שכאן הבעיה.
לא נראה לי שהבעיה היא בתחום הפרעת קשב וריכוז.
אני ממליץ לכם לפנות לטיפול רגשי/ התנהגותי במסגרת השרות הפסיכולוגי של קופת החולים.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)