פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למי פונים ??
    דבורה חודפי
    02/02/2010

יש לי ילד מחונן עם דיסגרפיה וקשיים שפתיים במקצוע לשון.
    הוא אמור להיבחן במחבחן מותאם בלשון בבגרות. למי פונים ? פניתי לבית הספר והם אמרו שהם פונים למשרד החינוך בנושא. אך מבדיקה שערכתי הנושא נופל בין הכסאות למי פונים במשרד החינוך. אני אפנה אליהם ישירות.
    תודה אמא מודאגת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למי פונים ??

הוספת תגובה

• למי פועים?

ד``ר עדי אדר
    03/02/2010

שלום לך!

אמנם הנושא הזה לא ממש בתחום עיסוק הפורום אך בהחלט כל נושא מתן התאמות על רקע ליקויי למידה בסמכות משרד החינוך והוועדה הפדגוגית של בית הספר.

צריך לברר את הנושא שוב עם היועצת החינוכית.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    מעיין
    01/02/2010

היי אני בת 14 וחצי וכבר מגיל 3 אבחנו כי יש לי בעית קשב וריכוז .
    לקחתי רטלין קונצרטה עוד ועוד שום דבר לא עזר לי .. עכשיו לפני כבערך שנה לקחתי "סטרטרה" של 60 מיליגרם אני מאוד מבולבלת ולא יודעת עם זה בדיוק עוזר לי אני מרגישה יותר שקטה ופחות עצבנית זה עוזר לי לזכור דברים וגם לישון בצורה יותר טובה אבל מכל הדברים האלו אני לא בטוחה עם זה עוזר לריכוז שלי כלכך .. עם וכל הדברים החיובים שבכך.
    יש לי גם בעיה שאמרו לי לקחת את זה עם האוכל אבל אחראי האוכל הבטן שלי קצת "מנופחת" וקשה לי אח"כ לשתות הרבה מים כי הם ממלאים לי אותה ואז עם אני לוקחת עם האוכל זה עושה לי בעיות בבטן ובא לי להקיא וכו..
    תודרה רבה אשמח לעצות ועזרה מעיין .

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• מבולבלת

ד``ר אריה בקלו
    02/02/2010

שלום,
    נראה לי שהסטרטרה פשוט עוזרת לך.....
    אם בנוסף למה שאת כותבת, יש גם יכולת לימודית, הצלחה סבירה במבחנים ואין תחושת תסכול הרי שהמטרה הושגה.
    תופעות הלוואי הבטניות קיימות כמעט בכל סוגי הטיפול. אני עדיין ממליץ לאכול לפני נטילת הכדור על-מנת למזער את תופעות הלוואי.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטאלין עיוותים וטיקים
    חלי
    01/02/2010

בני בן 10 לקח בגיל 7 רטאלין אשר גרם לו טיקים קשים עייותים בידיים ותנועות מוזרות החלטנו להפסיק על דעת עצמנו,היום בית הספר לא מרפה ומבקש שוב לתת לו טיפול תרופתי מה עושים הריי הרטאלין לא מועיל איזה תרופה אחרת יכולה להועיל מבלי לגרום טיקים כאלו

לקביעת תור
    סגירה
    רטאלין עיוותים וטיקים

הוספת תגובה

• ריטלין וטיקים

ד``ר אריה בקלו
    02/02/2010

שלום,
    ידוע שהתרופות מקבוצת הסטימולנטים ובהם גם הריטלין, עלולים לגרום להופעת או התגברות תופעת הטיקים. למרות זאת יש הבדל בין סוגי הריטלין וגם המינון יכול להשפיע.
    אני ממליץ לפנות לרופא המטפל ולנסות תרופה אחרת מהקבוצה ,כמובן לפי שיקול דעתו.

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לתגובתך

חלי
    03/02/2010

ראשית תודה אבל רק רציתי להבין שינם סוגים שונים של רטאלין ?אם זה ככה אתה כן ממליץ למי שיהיה לו טיקים ועיוותים לקחת רטאלין מסוג אחר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר אריה בקלו
    04/02/2010

הכל לפי חומרת המקרה.
    אפשר כאמור לנסות סוג אחר של ריטלין, ואם גם זה לא עוזר יש לחשוב על תרופות מקבוצה אחרת כגון סטרטרה.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת טורט - צבא
    איתי
    30/01/2010

שלום
    יש לי בדיקת פרופיל ואני רוצה להגיע ליחידה מובחרת
    יש לי תסמונת טורט ( טיקים - הזזת הצוור והכתפיים) ורציתי לדעת האם מורידים פרופיל על זה בצבא?

תודה
    איתי

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת טורט - צבא

הוספת תגובה

• תסמונת טורט ופרופילרפואי

ד``ר עדי אדר
    31/01/2010

שלום לך!

איני מעודכן בנושא אך למיטב ידיעתי אם אכן יש אבחנה של תסמונת טורט הרי ששי בכך כדי לגרום להורדת הפרופיל.

ניתן לקבל מידע על כך בלשכת גיוס אשורית או בענף מיון רפואי מקרפ"ר.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוטרופיל
    לי
    30/01/2010

שלום רב,

בני בן 16 מאובחן כ ADHD תרופות הרילין גורמות לו לעייפות ולהתנתקות חברתית.

הפסיכיאטר המליץ על נוטרופיל 800 מ"ג פעמיים ביום,

האם טיפול זה מוכר ויעיל?

בברכה

לקביעת תור
    סגירה
    נוטרופיל

הוספת תגובה

• נוטרופיל - לשימוש בהפרעת קשב

ד``ר עדי אדר
    31/01/2010

שלום לך!
    נוטורופיל או פירצטם לא תרופה המקובלת לשימוש שגרתי בהפרעת קשב ולי אישית אין ניסיון עם תקופה זו.
    התרופה לא בשימוש נפוץ בארץ אך יתכן והיא משפרת תפקודים קוגניטיביים שונים- נטען בעבר כי היא גם משפרת זיכרון).

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבקשת עזרה והכוונה-ילד בן 4
    אילנה
    27/01/2010

שלום רב, בני בן ה- 4 ילד נבון ,חכם ורגיש אשר מראה סימנים ברורים לתנועתיות יתר, בעיית וויסות ושליטה על גופו במרחב , אוהב מגע (מרגיע אותו) וחיזוקים אישיים,פעלתן וחברותי מאוד, לא תמיד ממושמע ומבצע מה שמבקשים ממנו (כאילו לא שומע/לא מתייחס בסוף יכול שכן לעשותבעיקר אם מתנים זאת עם משהו שחשוב לו).1. הגננת מציינת כי בזמן האחרון היא נאלצת להוציא אותו מהמפגש כי הוא "מפריע".נרגע בחוץ ואז לרוב חוזר. זה לא קורה באופן עקבי אבל לרוב בכל מפגש אחרי רבע שעה -עשרים דקות (מתוך חצי שעה של מפגש) מתחיל לניות לו קשה, מתחיל להתנועע, לעשות פרצופים וכו.2. שיעור תנועה- לא מקשיב להנחיות, "מתנתק" מהנעשה עם הקבוצה ועסוק בעצמו. נאלץ לשבת בצד כדי לא להפריע (מצחיק את כולם מהצד- מנהיג)3. שיעור ריתמוסיקה- בוחר במה להשתתף, מה לעשות ומה לא על אף שאוהב מאוד מוסיקה, מכיר מילות שירים ושר בבית.יש לציין כי הגננת חשה שיש לו קושי בחלוקת קשב(מישהו אמר משהו באמצע מפגש , בני יכול לצחוק על כך ולא יוכל לאסוף את עצמו ולחזור חזרה להתרכז במפגש. יכול להמשיך לצחוק)4. בני מרבה לצעוק, לצחוק גם בלי סיבה ממש,לעשות פרצופים, משתעמם מהר , מחפש כל הזמן גירויים.
    5. אוהב מאוד לצייר ועוש/ה זאת מפותח מאוד לגילו, מסוגל לצפות זמן ממושך בטלוויזיה בעניין,משחק יפה עצמאית.פסיכולוגית הגן תיצפתה והרעיפה רק שבחים. זה היה יום מצויין שלו.
    כך שניתן להבין שזה מאוד משתנה. יש לציין כי בחודשים האחרונים הוא פתאום החל לפחד (הסטרית) מדמויות מחופשות שהוא רואה בהצגה או בהפנינג (בובות ענק מחופשות).לאור התנהגותו
    קבעתי תור לריפוי בעיסוק (איבחון טיפול בוויסות) אך יש לי תחושה שיש צורך יותר מכך. האם יש צורך באיבחון כללי ורחב יותר. איזה? איפה מומלץ?מה ניתן להסיק מהתנהגותו של בני?האם זה נכון לאבחן בגיל צעיר כ"כ? האם טיפולים אלטרנטיביים(דיקורסיני, הומופתיה או אחר) יכולים לעזור? מה כן יכול לווסת את התנהגותו. הוא ילד מקסים שלרוב כולם מייחסים את התנהגותו לשובבות (יתר אומנם). אך כאמא אני לא רוצה לפספס אלא להקל ולפתח אותו.
    אשמח לקבל עצה מקצועית באשר לכל האפשרויות (שחייה טיפולית/רכיבה וכו..האם יכולים לעזור. מה כן ומה לא. נראה כאילו הכל בנמצא אך יש קושי לקטלג מה נכון , מה לא ולאיזו מטרה ישמש?תודה רבה מראש.

הוספת תגובה

• עזרה והכוונה

ד``ר אריה בקלו
    27/01/2010

שלום,
    לאור הפירוט המדויק שלך אני יכול לומר שיש סימנים קליניים לבעיה היפרקינטית ולטווחי קשב וריכוז קצרים לגילו. לא מקובל לתת אבחנה של הפרעת קשב וריכוז לפני גיל 7.
    הכתובת הטובה ביותר בגיל זה היא אבחון התפתחותי במסגרת אחד ממרכזי התפתחות הילד-באמצעות קופת החולים.
    טיפולים במסגרת ריפוי בעיסוק כמו גם טיפול רגשי/ התנהגותי וחוגי ספורט מתאימים, עשויים לעזור בגיל זה.
    אני לא ממליץ לפנות בשלב זה לטיפולים אלטרנטיביים שתועלתם בספק.

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אומגה גולד כתחליף לקונסרטה?
    איריס
    25/01/2010

האם זה נכון שלאומגה 3 בריכוז גבוה יש יכולות להרגעה ולקשב ?
    האם אפשר להשתמש באומגה גולד בנוסף לקונסרטה או בכלל במקומה?
    (הקונסרטה מדכא לו את התאבון ולכן הוא רזה מאוד) האם יש איזה כדור שפותח את התאבון
    שאפשר לתת לו יחד עם הקונסרטה?
    תודה

הוספת תגובה

• אומגה כתחליף

ד``ר אריה בקלו
    25/01/2010

שלום,
    אין הוכחה מדעית מוצקה על תועלת האומגה בהפרעת קשב וריכוז למרות שיש מספר עבודות שהראו שיפור מסויים.
    זה לבטח לא בא במקום הקונצרטה אבל אפשר להשתמש בשניהם במקביל.
    כל התרופות הסטימולנטיות מפחיתות את התאבון ולכן חשוב מאוד ללמד את הילד לאכול ארוחת בוקר טובה ומלאה וארוחת ערב משלימה. באמצע היום ניתן לנסות סוגי מזונות שהילד אוהב ואפילו חטיפי אנרג'י.
    אין תרופה "שפותחת תאבון" .

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר של ODD ו-ADHD
    הגר
    25/01/2010

מה ידוע על הקשר בין שתי ההפרעות ועל כך שהן מופיעות ביחד?
    אשמח שתעירו את עיניי
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הקשר של ODD ו-ADHD

הוספת תגובה

• הקשר בין ODD ו ADHD

ד``ר אריה בקלו
    25/01/2010

שלום,
    להפרעת קשב וריכוז ADHD יש תחלואה נילווית מרובה שאחת מהן היא הפרעה מרדנית סרבנית ODD .
    השילוב בין השניים מופיעה באחוזים גבוהים יחסית (כשליש מהמקרים) ומגביר משמעותית את הבעיתיות של ההפרעה בעיקר בתחומי ההתנהגות, משמעת, תקשורת חברתית ועוד.
    ילדים הסובלים משתי ההפרעות ,ובעיקר אלו שלא מטופלים, עלולים להתדרדר ובחלקם יהפכו ל CONDUCT DISORDER -הפרעה התנהגותית.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוטי
    שאלה למומחים
    25/01/2010

שלום אני בן 27 אחרי שיחה אם הפסיכולוגית שלי החלטתי ללכת לאיבחון קבעתי תור לבדיקת טובה לפני שעוד ביקרתי אצל פסיכיאטר האם זה יהיה בסדר שאני יגיע אליו אם התוצאות ישר או שאני אמור לראות פסיכיאטר לפני כל הפרוצדורה ?כי חשבתי שאני יעשה איבחון ויגיעה אליו אם התוצאות מראש מה אתם חושבים זה דרך מקובלת ?

לקביעת תור
    סגירה
    מוטי

הוספת תגובה

• שאלה למומחים

ד``ר אריה בקלו
    25/01/2010

שלום,
    בדיקת TOVA הינה בדיקת עזר לצורך האבחון לפי שיקול דעתו של הרופא המאבחן.
    הבדיקה איננה אבחנתית, ולכן הדרך הנכונה היא לעבור קודם את האבחון הרפואי ורק בהמשך,ולפי שיקול דעתו של המאבחן,לבצע בדיקה ממוחשבת.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא רואים שיפור עם רטאלין
    דוד
    24/01/2010

ילדה בת 6 וחצי עם אבחנה של הפרעת קשב. כחלק מהאבחון נעשה גם TOVA . השיפור שהרטאלין נתן ב TOVA היה זניח. למרות זאת , הוחלט להתחיל טיפול ברטאלין (שוקלת 21 ק"ג בטובה קיבלה 3/4 כדור ובבית ספר מקבלת כדור שלם 10 מ"ג).

כמה זמן להמשיך לנסות רטאלין?

האם לוקח לגוף זמן להתרגל לתרופה?

האם יש טעם לנסות רטאלין ארוך טווח?. הרופא אמר שכדאי . לא ממש ברור לנו ההגיון. זה אותו חומר פעיל.

ואם רטאלין לסוגיו לא יעיל מה השלב הבא?

בתודה

לקביעת תור
    סגירה
    לא רואים שיפור עם רטאלין

הוספת תגובה

• ריטלין

ד``ר אריה בקלו
    25/01/2010

שלום,
    כה רבות נכתב בפורום על תרופת הריטלין שאין טעם לחזור על-כך.
    המינון וצורת הריטלין נקבעים ע"י הרופא המטפל בלבד.
    צריך להמתין לפחות שבועיים לפני שקובעים את מידת היעילות של הטיפול.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב ושמירות בצבא
    יקיר
    24/01/2010

שלום רב !
    ברצוני לשאול יש לי הפרעת קשב ADD ללא היפראקטיביות ,האם הפרעות קשב יכולות לגרום לקושי כל כך גדול בשמירות בצבא ? (דכאונות, עצבים כל פעם שיש את המחשבה שצריך לשמור מתחיל להיות לא רגוע מתוח ופשוט לא רוצה שזה יקרה. במילים אחרות פשוט מתחרפן).בשמירה עצמה אין כל תעסוקה רק ישיבה לא לקרוא לא מוזיקה לא כלום וכמעט שאין תנועה של אנשים.
    ואם כם האם ידוע על דרך טיפול או פטורים למינהם בצבא ?
    תודה מראש
    יקיר

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קשב ושמירות בצבא

הוספת תגובה

• שמירות בצבא

ד``ר אריה בקלו
    25/01/2010

שלום,
    הפרעת הקשב לא אמורה להפריעה לך בשמירות .
    אני ממליץ לך לפנות לרופא היחידה שיחליט כיצד להמשיך בברור בעיותך.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבולבלת
    חגית צור
    22/01/2010

שלום. שמי חגית לבני בן 5 יש מאפיינים של ADHD ברצוני לקחת אותו לאבחון שישים אצבע בדיוק ממה נובעת הפרעת הקשב ויתן טיפולים בהתאם. במכוןם של ד"רמי כץ ואניגמה טוענים שעושים כן. האם כך הדבר? או שאני יכולה להסתפק באבחון של התפתחות הילד?
    האם יש טיפולים אלטרנטיביים מומלצים יותר או פחות או שצריך לנסות את כולם לראות מה עוזר?
    האם יש ילדים שנצליחו בעזרת טיפולים אלטרנטיבים להמנע מריטלין?
    אנא עזור לאמא מבולבלת.
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מבולבלת

הוספת תגובה

• אבחון בגיל צעיר

ד``ר עדי אדר
    22/01/2010

שלום לך!

בגיל 5 ש' לא ניתן לאבחן במדויק הפרעת קשב אם כי ניתן להתרשם אם יש ממצאים התומכים אפשרות זו.

איני נוהג להמליץ פרטנית על מכונים רפואייים אבל ברמה עקרונית מכון אניגמה הוא מכון רפואי מצוין ומוכר בתחומו. לגבי דר' רמי כץ אשר נחשב לפסיכולוג עם מוניטין רב אך יש לדעת כי אבחון הפרעות קשב מתבצע על ידי רופאים ולא על ידי פסיכולוגים. זוהי הפרעתה קלינית התנהגותית אשר משרד הבריאות קבע מי מוסמך לאבחן אותה.
    לגבי נושא הטיפול התרופתי - ילד בגיל כה צעיר לא בהכרח זקוק לטיפול תרופתי ויש דרכים נוספות לטפל בהפרעה כולל עיצוב התנהגותי, ספורט ועוד.

בברכה,
    דר' עד יאדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון הפרעת קשב בגיל הרך
    אירית
    22/01/2010

שלום רב,
    בני בן שנתיים ו-3 חדשים.היחידי שלא מסוגל לשבת בגן במפגשים יותר מ 2-3 דקות.הגננת מציינת שיש לו "קוצים" בטוסיק.הוא אוהב מאוד תנועה ומשחקים בחוץ:נדנדה,מגלשה וכו.עדיין לא יושב לשחק בפזלים ומאבד ענין מהר כשמנסים להקריא לו סיפור.(מעביר כל הזמן את הדפים.)
    האם ניתן בכלל לאבחן/לנבות בגיל כה צעיר הפרעת קשב? והאם ניתן לעשות משהו בינתיים כדי לגרום לו להיות קשוב יותר?
    תודה על תשובתכם,
    אירית.

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון הפרעת קשב בגיל הרך

הוספת תגובה

• אבחון הפרעת קשב בגיל הרך

ד``ר אריה בקלו
    22/01/2010

שלום,
    ניתן להגדיר ילדים בגיל הרך כבעלי טווחי קשב וריכוז קצרים, פעלתנות יתר וכו'.
    אם קיים חשד, ניתן לבקש הפניה לאחד ממרכזי התפתחות הילד.

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה מבדקים בנוסף
    הגר
    21/01/2010

האם בנוסף לריטלין כדאי ללכת למישהו שילמד את הילד התארגנות ותכנון מול משימות?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איזה מבדקים בנוסף

הוספת תגובה

• מבדקים בנוסף

ד``ר אריה בקלו
    21/01/2010

שלום,
    מאמנות(קואוצ'ינג) מותאמת ל ADHD , היא השלמה טיפולית חשובה ומועילה הנותנת כלים למתמודד ומשפחתו, בשלל בעיות היומיום כולל בעיות התארגנות ותכנון משימות.

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה בדיקה לעבור
    מון
    20/01/2010

שלום

אני אמא לילדה בת 8.5 בכיתה ג ילדה טובה בזמן המבחנים לומדת בבית איתי הכל בסדר אבל בכיתה היא טועה בדברים שהיא יודעת לענות עליהם ויודעת את התשובות כי אחרי שמקבלים המבחן שואלת אותה והיא עונה נכון השאלה מה קורה בזמן המבחן פחד לחץ לא יודעת התשובה למי לפנות ואיזה בדיקה היא צריכה לעבור
    תודה לכל הצוות

לקביעת תור
    סגירה
    איזה בדיקה לעבור

הוספת תגובה

• איזה בדיקה לעבור?

ד``ר עדי אדר
    21/01/2010

שלום לך!
    אני ממליץ שתתייעצי עם המחנכת והיועצת החינוכית אשר יכוונו אותך אם לדעתן יש לילדה קשיים תפקודיים המצדיקים כיום אבחון נוירולוגי.

על סמך תיאורך קשה להשיא לך עצה מעשית בנושא. הפרעת קשה באה לידי ביטוי בסיטואציות נוספות ולא רק בזמן מבחנים אלא גם במהלך השיעורים, הכנת שיעורים בבית ועוד.
    יתכן וקיימת חרדת מבחנים ולכן חשוב לקבל פרטים נוספים ולדון בנושאים אלו עם הצוות החינוכי בשלב ראשון לפני שמחליטים על אבחון.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה