פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילד בן 5
    נננ
    21/02/2010

בני נמצא בחנוך מיוחד מזה שנתיים עקב עכוב התפתוחתי.אכן הוא עשה כברת דרך גדולה אך עדיין יש קשיים.הומלץ לבדוק נתינת רטלין 5 מג בתור התחלה בהמלצת נוירוולגית עקב בעית קשב .מוסח בקלות עובר מדבר לדבר במהריות מבלי להתמיד..
    אני מתלבטת אם זה הפתרון ועוד בגילו הצעיר כל כך?
    יש לי בבית ילד בן 10 שמטפול ברטלין מגיל 6 וזה מאד עוזר לו בביס ואחהצ.מקבל בבוקר 20 לא ואחהצ 10 מג כודר וחצי,נמצא בחנוך הרגיל .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 5

הוספת תגובה

• ילד בן 5

ד``ר אריה בקלו
    25/02/2010

שלום,
    זה לא חריג לתת ריטלין לילד בגיל 5 .
    המינון המומלץ איננו גבוה ,ואם ההמלצה היא של הנוירולוגית שלו אז אפשר בהחלט לנסות.

בברכה
    דר' אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרכיבי הטובה
    אורלי
    20/02/2010

במבחן הטובה ארבעה מרכיבים שנבדקים: השמטות, מוסחות וכו'. ממה מורכב המדד שנקרא ADHD SCORE . אצל הבן שלי אין הבדל לפני ואחרי ריטלין בכל המדדים מלבד ב- ADHD SCORE שם יש הבדל של פי חמש לפני ואחרי.

לקביעת תור
    סגירה
    מרכיבי הטובה

הוספת תגובה

• מרכיבי הטובה

ד``ר עדי אדר
    26/02/2010

שלום!

מדד זה מהווה למעשה נוסחה מתמטית המורכבת ממדד העקביות, זמן תגובה ומדד ההשתעממות. מדד זה לא מושפע משגיאות קשב או שגיאות אימפולסיביות ובהחלט מהווה מדד שיש להתחשב בו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות עם הריטלין
    אורלי
    18/02/2010

בני בן ה-10 החל ליטול ריטלין SR 20 מ'ג (הוא גדול פיסית ושוקל 45 קילו) המורה מדווחת על שינוי. הבעיה היא שהוא החל לסבול מכאבי בטן כעבור שבוע של שימוש וכן הופיעה אצלו עצבנות בלתי נסבלת בשעות שאחרי בית ספר. ביומיים האחרונים הוא הולך ללא ריטלין והמורה זועקת (בשיחות איתי) בייאוש מהמהומה שהוא מחולל בכיתה. מה עושים במצב כזה שהריטלין נחוץ, אולי אפילו נחוץ מינון גבוה יותר אבל יש לו תופעות לוואי.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות עם הריטלין

הוספת תגובה

• בעיות

ד``ר אריה בקלו
    19/02/2010

שלום,
    כאבי בטן היא תופעת לואי שכיחה בעקבות נטילת ריטלין ,אך זו לא סיבה להפסקת הטיפול.
    יש ליטול את התרופה לאחר אכילה ולהתמיד בטיפול. ברוב המקרים ,התופעה חולפת תוך שבועיים שלושה.
    אינני חושב שבשלב זה יש לשנות את המינון, ובכל מקרה את זה יעשה רק הרופא המטפל.

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אורלי
    19/02/2010

תודה רבה. אני ובעיקר המורות של בני מודים לך. אמשיך בטיפול עד המפגש עם הרופא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 2 מחקרים בנושא קשב וריכוז ADHD
    נועה
    18/02/2010

ערב טוב- אני לומדת הוראה באונ' וזקוקה נואשות ל-2 מחקרים עדכניים בנושא ADHD: חוץ ממאמרים ברחבי האינטרנט לא מצאתי שום דבר ולכן אודה לכם באם תפנו אותי מכיוון שאני כבר מיואשת הרי לא יתכן שעל נושא כה נרחב ונפוץ אין מחקרים חדשניים

תודה רבה על הסיוע

נועה פאר

הוספת תגובה

• 2 מחקרים בנושא קשב וריכוז ADHD

ד``ר עדי אדר
    19/02/2010

שלום לך!

תוכלי לפרט איזה נושא? עדכניים זה מאוד כללי....

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמינים של ADHD משני הטיפוסים+

נועה
    21/02/2010

שבוע טוב וצהריים נעימים!

אני מחפשת 2 מחקרים אקדמיים מן ה-5 שנים האחרונות בנושאי תסמינים של הפרעת קשב וריכוז יחד עם היפראקטיביות, כמו כן על התמודדות נוער עם התסמונת מבחינתה חברתית ולימודית, התמודדות הורית עם התופעה (מסתכם בגילאי חטיבת הביניים ילדים בני 13-16)

אודה לך כ"כ על עזרתך המבורכת בשל בעיה רפואית איני יכולה לצאת מן הבית ולחפש מחקרים שכאלה במקורות אחרים מלבד האינטרנט ששם כאמור לא מצאתי דבר

רוב תודות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחקרים

ד``ר עדי אדר
    26/02/2010

שלום לך!

אני יכול להמליחץ בעיקר על מחקרים רפואיים שאותם ניתן למצוא גם ב- Medline אשר האתר שלהם גםנמצא באינטרנט.

להערכתי את מחפשת מחקרים בתחום הפסיכולוגיה ולצורך כך ניתן לפנות לאתרים פסיכולוגים ולא רפואיים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפר זוהי מחלת נפש?
    סמדר
    16/02/2010

הנירולוגית של הבן שלי אמרה שהיפראקטיביות זוהי מחלת נפש, האם זה נכון???????

לקביעת תור
    סגירה
    היפר זוהי מחלת נפש?

הוספת תגובה

• מחלת נפש

ד``ר אריה בקלו
    17/02/2010

שלום,
    תחת הכותרת של מחלת נפש אפשר להכניס הרבה דברים.
    כל הנושא של הפרעת קשב וריכוז עם או בלי היפראקטיביות ,מתקבלת לפי ההגדרות של
    DSM-4 שהוא "התנ"ך" של הפסיכיאטריה .מצד שני לא כל מה שנמצא שם מוגדר כמחלת נפש.
    אני אישית לא משתמש במונח זה בכל הקשור להפרעת קשב וריכוז.
    מדובר בהפרעה נוירו-קוגניטיבית עם רקע אנטומי מוחי.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איזה אבחון לעשות?
    יפעת
    16/02/2010

שלום רב
    שאלתי היא מה ההבדלים בין איבחון נוירולוגי לאיבחון פסיכאטרי? ואיך אדע לאיזה מהם עליי לפנות בהקשר של הפרעת ADD (ילדה בכתה ב')
    שאלה שניה מהי בדיקת BRC ואילו נתונים נוספים היא מגלה מעבר לבדיקת TOVA

לקביעת תור
    סגירה
    איזה אבחון לעשות?

הוספת תגובה

• איזה אבחון

ד``ר אריה בקלו
    16/02/2010

שלום,
    אבחון הפרעת קשב וריכוז יכול להיעשות ע"י פסיכיאטר ילדים,נוירולוג ילדים ומומחים לרפואת ילדים שקיבלו היתר לכך ממשרד הבריאות.
    עקרונות האבחון הם אחידים ומוכתבים ע"י משרד הבריאות.
    כמובן שלכל רופא יש את הגישה האישית שלו.
    בדיקת BRC היא בדיקה ממוחשבת חדשה יותר ובודקת יותר תחומים מאשר בדיקת ה TOVA כגון:קשב שמיעתי,קשב חזותי, זכרון עבודה ותפקודי ניהול.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין 10 מ"ג
    כנרת
    15/02/2010

על פי המלצת הרופאה בני מקבל ריטלין L.A לשעות הבוקר בבית הספר .
    הומלץ לתת עוד כדור ריטלין 10 מ"ג לאחר הצהרים אם יש שעורי בית והתכוננות למבחנים.
    שאלתי היא : האם אפשר לתת לו חצי כדור של ריטלין 10 מ"ג בהנחה שיהיה מרוכז לשעתיים בערך , או שיעילותו של הכדור תיפחת אם נחצה אותו ?
    תודה מראש על תשובתכם.
    כנרת.

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין 10 מ"ג

הוספת תגובה

• ריטלין

ד``ר אריה בקלו
    15/02/2010

שלום,
    אני מציע לעשות קצת סדר.
    ראשית, לא מקובל עלי שבית הספר מציע מינון טיפולי.....! זה ממש לא תפקידו.
    שנית, ריטלין LA פועל כ 8-10 שעות ולכן אם הוא ניתן בסביבות 0730 הוא בוודאי מכסה את שעות אחה"צ הראשונות ולכן אין צורך בשום תוספת.
    חצי כדור של ריטלין 10 יעבוד 4 שעות כמו כדור שלם. השאלה היא רק אם המינון מתאים וגם ישפיע.

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ייעוץ
    סמדר
    15/02/2010

לאחר שרטלין LA 20 מ"ג לא ממש משפיע על בני בן 6.8 שנים הנירולוגית נתנה לו אתמול קונצרטה 27 מ"ג, ואני מאוד חוששת לתת לילד קטן כדור כזה, שאלתי היא האם זה בסדר?? האם הוא בסופו של דבר יתרגל לכדור ואז גם הוא לא ישפיע???
    בנוסף הרופא נתנה לו לבצע בדיקת EEG עקב התפרצויות זעם ומרדנות ולטענה אם הקונצרטה לא תתאים אז היא תיתן לו כדור לאפילסיה שלטענה הוא עוזר להפרעות קשב אני מפחדת מאוד!!! קראתי שבדיקת EEG בילדים היפרים יוצאת לא תקינה עקב התזוזות הרבות שלהם אז איך היא יכולה לאבחן את תוצאות הבדיקה??? אני ממש מבולבלת ולא יודעת על מי לסמוך אבקש שתנחה אותי מה אני אמורה לעשות אני מוכנה לשלם כל סכום העיקר שלבני ימצא פיתרון ובנוסף אבקש את עזרתך במציאת פיסכולוג/ית שמתמחה בילדים היפראטיבים (פרטי כמובן)
    מתנצלת מראש על כמות המלל אך אני לא מתפקדת בחיי כלל אשמח לקבל תשובה בהקדם

לקביעת תור
    סגירה
    ייעוץ

הוספת תגובה

• ייעוץ

ד``ר אריה בקלו
    15/02/2010

שלום,
    קונצרטה 27 הוא כדור עם מינון קטן יותר של החומר הרפואי (מתילפנידת) מאשר LA20 ,ולכן אין לך מה לחשוש .הייתי אפילו מסתכן ואומר שאם זה לא ישפיע יתכן ומדובר בתת מינון.
    בכל מקרה לא מתרגלים לחומר הרפואי וניתן להפסיק את הטיפול בכל עת.
    בדיקת EEG בילדים נעשית בשינה ולכן אין להיפראקטיביות משמעות.
    איננו נוהגים להמליץ על מטפלים ספציפיים במסגרת הפורום.

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

סמדר
    16/02/2010

תודה רבה על הסבלנות,האיכפתיות והתשובות המהירות במיוחד כשקשה לנו האמהות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן BRC
    תמי
    14/02/2010

עשיתי לבתי בת ה - 11 אבחון BRC.
    התוצאות כללו את המידע הבא בלבד:
    זמן תגובה פשוט - לא תקין
    כל היתר - תקין
    מישהו יודע מה זה אומר? ?
    ובכלל, ככה מגישים תוצאות מבדק BRC? בלי פרשנות נלווית? סטיות תקן? משמעות המדד הלא תקין?
    אודה להתייחסות והארות בנושא.
    שבוע טוב!

לקביעת תור
    סגירה
    מבחן BRC

הוספת תגובה

• *הערה נוספת חשובה*

עדן
    14/02/2010

אני לא צורך ריטלין באופן יומיומי, למרות שקיבלתי הצעה, אך לא מימשתי אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן BRC

ד``ר עדי אדר
    14/02/2010

שלום לך!

האם אכן התשובה היא מה שציינת למעלה????????????????

אם כן, אתנסח במלוא העדינות, התשובה לוקה במידה מסויימת של שטחיות.............

מבחן BRC כולל תפקודי זיכרון שונים, תפקודי, קשב, תפקודים ניהוליים ועוד מספר מדדים חשובים. בדרך כלל מקובל להתייחס לכל המדדים האלה וכמובן להסביר את משמעוות הממצאים.

אני ממליץ לך לעיין באתר שלי בההסבר המתיחס למבחן BRC

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכן כך

תמי
    15/02/2010

כך קיבלתי את התשובה. 14 מדדים בערך צוינו כתקינים. אחד לא. שום הסברים מעבר.
    למרבית הביזיון, המכון שאבחן גם לא עונה לטלפונים. מוקדנים עונים ומוסרים הודעה והם לא חוזרים.. די מזעזע... בכל מקרה, אנסה למצוא תשובה באתר שלך, כפי שהמלצת.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון BRC מחוייב בפרשנות מקצועית

רותי זמיר
    01/03/2010

שלום רב לתמי ולכל ציבור ההורים והמבוגרים הפונים לאבחון BRC-
    כל המרפאות והמכונים אשר משתמשים באבחון BRC מחוייבים לספק לפונים פרשנות וסיכום כתובים בצורה בהירה ומפורטת לגבי ממצאי האבחון. אין בשום אופן אפשרות לתת בידי הפונה את המצגת הסטטיסטית ללא פרשנות + סיכום והמלצות. עדיף כמובן גם לקיים גם שיחת משוב וייעוץ עם איש המקצוע אשר הכין את הדוח הכתוב.
    בכל מקרה של פניה וודאו מראש שאמנם התנאים האלה מתממשים ובמידה ולא, אני אשמח לקבל את פנייתכם ולהפנותכם למכון בו תקבלו את השירות המלא המגיע לכם.
    בברכה,
    רותי זמיר-דייויס
    נציגת BRC בישראל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות קשב וריכוז לגבי פרופיל צבאי
    עדן
    14/02/2010

שלום, שמי עדן ויש לי שאלה לגבי בעיות קשב וריכוז ופרופיל.
    עשיתי אבחון ומצאו שיש לי בעיות קשב וריכוז, ואני אמור לעשות אודישנים ללהקות צבאיות.
    נכון לעכשיו, הפרופיל שלי הוא 97, שאלתי היא, האם אני יכול להסתמך על האבחון בכדי שזה יוריד לי את הפרופיל? מכיוון שלא נותנים לי להיבחן עם הפרופיל שלי.
    אשמח לתשובה בהקדם האפשרי,
    תודה מראש,
    עדן

הוספת תגובה

• האם הפרעת קשב מורידה פרופיל צבאי?

ד``ר עדי אדר
    14/02/2010

שלום לך!

למיטב ידיעתי הפרעת קשב וריכוז בלבד לא מורידה פרופיל אלא אם קיימים ליקויי למידה משמעותיים.
    להערכתי אתה יכול לבדוק את הנושא בצורה יותר מדוייקת בלשכת הגיוס הקרובה או דרך ענף מיון רפואי בחיל רפואה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת טיפול במדבקות-דיטרנה
    איילת נגר
    14/02/2010

התחלתי עם טיפול במדבקות ריטלין לבני בן 5,רציתי לקבל תגובות על שימוש במדבקות
    התחלנו מזה 4 ימים ,יש שיפור משמעותי בחצי השני של היום,בשעות הבוקר פחות השפעה
    האם התגובה הינה מוכרת ?קרה לי גם שנשארו מעט שאריות של דבק על גבי החלק השני
    של המדבקה (שזורקים).תודה איילת.

הוספת תגובה

• מדבקת ריטלין

ד``ר עדי אדר
    14/02/2010

שלום לך!

אכן יתכן והשפעת התרופה יותר איטית מאשר תכשירי ריטלין הנלקחים דרך הפה. גם השפעת התרופה מתפוגגת כשעתיים לאחר הסרת המדבקה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה 54 או מס מנות של משהו אחר?
    רונן
    13/02/2010

אני במשקל 80 קג, זקוק לריכוז המון שעות ביום.

הרופא רשם לי קונצרטה 54. נכון לעכשיו, נדמה לי שזה עובד.

הבעיה: עלות גבוהה.

האם תחליף כמו סדרה של ריטלינים קטנים יותר במשך היום יספק אותה תוצאה?

הוספת תגובה

• קורצרטה או ריטלין זול יותר?

ד``ר עדי אדר
    14/02/2010

שלום לך!

בעיקרון אפשרות זו קיימת ועלייך לגשת במידה ותרצה לרופא המטפל לסכם איתו על תחליף זול יותר.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדל בין קונצרטה לריטלין

רונן
    14/02/2010

אני מתכוין לשאול אם קיימי הבדלים נוספים בין קונצרטה לריטלין מלבד הפירוק האיטי (שזה ענין של נוחות ופינוק)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עיצה
    wolbrin
    12/02/2010

שלום
    אני נבחנתי לפני 10 שנים כשהייתי בוגר במבחן טובה והשגתי מדד +1.45 במדד adhd, לפני מספר שבועות נוירולוג שלח אותי לעשות את המבחן שוב עם ריטלין (כדור קטן-אני מניח 0.1), כאמור ביצעתי המבחן והשגתי באותו מדד +4.80, כמו כן במדדים הפרטניים השגתי שיפור של כ15 נקודות ואף יותר הפרש בין המבחן דאז וכיום.
    אני מניח שאם אני לא בגדר של -1.80 אז אין הפרעה מהותית אך בכל זאת יש הפרשים,
    בנוסף הנוירולוג העלה 2 אפשרויות למצבי או שאלך לפסיכולוג/ פסיכיאטר לבדוק הפרעה התנהגות, או שאלך לעשות מבחן חוזר עם ריטלין כמצויין לעיל (הוא תיאר מצב שלגבי אדם עם יכולות המבחן לא יעלה על ההפרעות מכיוון שהוא עדיין יהיה בגדר התקין).
    קצת עליי, אינני מזיק או פוגע באנשים ובכלל, אני מצליח בד"כ במה שאני עושה (כמובן תלוי במהות העניין), אני מנהל אורח חיים תקין ובריא.
    נתון אחרון ביצעתי לפני 10 שנים גם אבחון נוירוקוגנטיבי ונאמר לי שהשגתי תוצאות גבוהות ואוכל לעסוק בכל תחום.
    אני באופן אישי חש לפעמים קצת תקוע במקום במקום להתרומם גבוה כמו שאני חש לפרקים שאני מסוגל.
    ושאלתי כדי למקד את העניין היא האם הפרש בתוצאת adhd למרות שאני בגדר החיובי גם לכתחילה
    הוא מהותי וכדאי לי להמשיך לבדוק הנושא??

לקביעת תור
    סגירה
    עיצה

הוספת תגובה

• האם מבחן תקין =אין הפרעת קשב?

ד``ר עדי אדר
    14/02/2010

שלום לך!

התוצאות שהשגת במבחן טובה מאוד גבוהות ובהחלט לא תומכות בהפרעת קשב ראשונית.
    עם זאת דיוק המבחן היא כ- 80% ויתכנו מצבים בהם גם מבחן תקין לא שולל הפרעת קשב.
    התאור הראשוני שאתה מתאר לא תומך בהפרעת קשב ראשונית אם כי שוב רק אבחון מלא יכול לעמוד על נושא זה ביתר דיוק.

כדי לסבך את התמונה אנשים עם יכולת קוגניטיבית גבוהה יכולים לעתים להשיג תוצאות תקינות ואף גבוהות במבחן טובה.
    התחושה שאתה "תקוע במקום" יכולה לנובע מהרבה גורמים כאשר הפרעת קשב ראשונית יש לה ביטויים תפקודיים והתנהגותיים שונים.

איני יכול להמליץ לך על סמך תאור קצר האם יש מקום לבירור בשאלה של הפרעת קשב ראשונית אך לפחות התאור שמסרת (וגם התוצאות של מבחן טובה) לא מכוונות לאפשרות של הפרעת קשב.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא ברור

wolbrin
    14/02/2010

אם יש שיפור בתוצאות, באם נלקח ריטלין או לא בהפרש של (1.45-4.80 רק ששניהם במדדים החיוביים), האם זהו לא מהווה מדד??
    או לחילופין בחלקים הפרטניים במבחן הפרשים מעל 15 נקודות(לפי מה שמצויין באתר כאן, זהו נתון מעורר ומקפיץ)??
    האם זה לא אומר שאוכל להגיע להישגים טובים יותר מאשר ביום יום שלי?
    האם כדור ריטלין קטנטן כמו שלקחתי גורם לאנשים רגילים, לכאלה קפיצות בתוצאות?? באם כן אקח את דבריי בחזרה.
    ועניין אחרון את גוף ההודעה הקודם סיכמתי בשאלה האם הנושא ראוי לבדיקה מדוקדקת מצידי, אשמח לחוות דעת(מה גם שלי יש קשיים והפרעות רק שלמדתי לשלוט בהם ולא לתת להם ביטוי ע"י עקיפה עם אסטרטגיות כאלו ואחרות מצידי, למשל שימוש מוגבר בזיכרון ועוד)
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובתך בשנית

wolbrin
    14/02/2010

אינני מבין על מה ענית לי,
    כתבתי שעברתי מבחן טובה פעמיים, פעם ריטלין ופעם בלי
    עם הריטלין השגתי 4.80
    בלי 1.45
    כמו כן שאר הסיפור מפורט שם
    האם זהו הבדל מהותי שדורש בדיקה.
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן טובה והפרעות קשב!

ד``ר עדי אדר
    14/02/2010

שוב שלום!

קשה להשוות בין מבחנים בפער של מספר שנים אך בכל מקרה ברור שאתה מגיע לתוצאה מאוד גבוהה עם ריטלין.
    התוצאה אכן יכולה להצביע על שיפור אפשרי עם ריטלין.

בסיכומו של דבר מה שקובע הוא לא מבחן טובה אלא מה התסמינים שיש לך. אני תמיד מסביר שאין להסתמך בלעדית על מבחן טובה, לבטח אם הוא בוצע בפער של מספר שנים אלא מה הממצאים והתסמינים שמפריעים לתפקוד.
    בסיכומו של דבר, מבחן תקין לא שולל הפרעת קשב ושיפור אפשרי במבחן טובה עם קליניקה מתאימה מצדיק את האפשרות לבצע אבחון.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקויים אפשריים

wolbrin
    15/02/2010

אני לומד כבר פעם 3 לימודים גבוהים ונתקע איפהשהו, מה זה אומר? שקשה לי להשאר בכיתה, אני משתעמם, מגיע פעמים ספורות לכיתה בסמסטר, גם בביה"ס בעבר הייתי מרחף, ישן או בורח למגרש, בגרות הוצאתי בערך 80 ולמדתי במגמות מוגברות(הכל 5 יח"ל),בערך איזה 37 יח"ל סה"כ, מעולם לא הכנתי ש"ב וכמעט לא למדתי למבחנים,מה שקורה היום אין לי עניין בדבר(ולא מכיוון שאני דכאוני או שטויות כאלו).
    אגב בשאלון שלכם פה באתר לפי מה שעניתי יצא שיש לי הפרעות(אני יודע שהשאלון איננו מחייב)
    הדברים היחידים שאין לי לפי מה שתואר פה באתר, אלו לא בעיות שיכחה (אני בעל זכרון טוב למדי-אני לא רושם דברים אלא הכול מאחסן ביומן בראש אפילו מספרי טלפון), אין לי טיקים למיניהם ויש לי את הסדר שלי לגבי דברים אני מסודר מאוד, אני נוטה משעמום לקפוץ קצת (או לתת אגרופים לקירות בסביבתי אך לא בצורה חריגה כל עוד לא רואים), בזמן שאני עם עצמי שזה בד"כ רוב הזמן אני לא זז,(אני לא רגוע שאני נדרש להיות בסביבה עם אחרים).
    אני קורא הרבה ספרים אך קורא רק 40 דף לפני שאני צריך קצת להתאוורר מהספר (אגב אני קורא די מהר).לכשאני קורא ומדברים לידי אין סיכוי שלא אשמע.
    אני חושב הרבה, המון מחשבות מרחפות במוחי, אני נוטה לבהייה,אני תמיד אקטע מישהו בדבריו ואנסה להקדימו כי אין לי סבלנות לאיטיות, אני מבין מהר לכן אני מזרז אנשים בדיבור(אומרים עליי שאני מלחיץ, אינני נלחץ בעצמי ולא נבהל,אני חי מלחץ ולכן אני דוחה דברים לרגע האחרון כדי שיהיה עניין-בעבודה כנ"ל ואומרים עליי שאני חרוץ )
    אני יכול במשפט אחד לקפוץ על פני 6 נושאים(כך אני תמיד רואה אנשים אחרים בוהים בי בעיני עגל, נאמר לי שיש לי קפיצות קוגנטיויות)
    אני מתעניין בהמון תחומים אך לא מתמקצע באף אחד
    אני מניח שסיפקתי לך יותר פרטים, כמובן שהייתי הולך לאבחון אך פה בי-ם ייקח לי עוד 3 חודשים לקבל תור אצל אחד מנכבדי הנוירולוגים בשערי צדק, ועד אז אני אאבד עניין בנושא(מה גם שהנוירולוגית שם כיוונה לשלוח אותי לפסיכאטר על רקע הפרעת התנהגות מ4 דקות צפייה בי שהייתי בחדרה וכל זה על בסיס תימוכין שלדבריי " אני לא טיפוס חם עם אחרים"), וכעת שאני בהצפה של סקרנות הייתי שמח אם היית יכול להנחות אותי ואפילו בתשלום.
    שלך בנאמנות פלוני אלמוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני קצת מבובלבלת מתוצאות ה TOVA
    שולה
    11/02/2010

האם התוצאות האלה תומכות או שוללות אבחנה?

ציון ADHD לפני 0.88רטלין אחרי 0.35
    אימפולסיביות לפני 2 אחרי 12
    השמטות לפני 145 אחרי 53
    זמן תגובה לפני 730 אחרי 737
    שונות -0.16 אחרי -0.79

בעצם זה מתאים לדווח של המורה שהילדה מתחילה את השיעור טוב ואז מתעייפת.

אני מבינה שרק מדד ההשמטות לא תקין ושמדד זה אינו משפיע על הציון הכללי. הבנתי נכון?

בתודה

הוספת תגובה

• תוצאות מבחן טובה

ד``ר עדי אדר
    12/02/2010

שלום לך!

מבחן טובה לא מאבחן הפרעות קשב!
    זהו מבחן של סימולציה של התמודדות עם סיטואציה מאוד משעממת והנחה סטטיסטית שהתנהגות זו יכולה גם לאפיין ילדים עם הפרעת קשב. ניתן כמובן להעזר בבדיקה זו אך לא להסיק מסקנות אך ורק על סמך הבדיקה!!!

אין שום ערך למספרים אבסולוטים. חשוב לרשום ציוני תקן ולצערי יש מכונים מסויימים שבצורה פשוט לא מקצועית ממשיכים ולרשום מספרים אבסולטים. זה כמו לציין מספר שגיאות במבחן מבלי להתייחס לכמות המותרת, גיל הנבחן וכו'.

לעצם הענין- שגיאות השמטות הן שגיאות מאוד חשובות להערכת התוצאות ונראה כי במבחן הנוכחי חל שיפור משמעותי בתחום זה. הציון הכללי אכן לא מושפע משגיאות אלו ולכן חשוב להתייחס לכל המדדים וכמובן להתייחס להבטים נוספים של ההפרעה .

בבררה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון נוירולוג
    יפעת
    10/02/2010

שלום רב
    בתי בת 7 וחצי עברה לאחרונה אבחון פסיכו דידקטי אצל פסיכולוגית חינוכית שבו התגלת הפרעת קשב ADD (הגענו לאבחון בשל הישגים נמוכים וקשיים בלימודים). האם רק על סמך זה כדאי להתחיל טיפול תרופתי או שמה אולי רופא נוירולוג או פסיכיאטר יכולים לתת אבחנה אחרת או לערוך אבחון נוסף? המאבחנת המליצה לגשת לנוירולוג. החשש הגדול שלנו מהתרופה הוא בשל דיכוי התיאבון וזאת בשל ניסיון עם הבן הבכור (9) שנוטל תרופות כבר 4 שנים (ADHD)
    מה דעתכם?

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון נוירולוג

הוספת תגובה

• אבחון הפרעות קשב

ד``ר עדי אדר
    10/02/2010

שלום לך!

החוק במדינת ישראל מאפשר רק לרופאים מסויימים לבצע אבחון של הפרעות קשב וריכוז ועל פי הצורך להמליץ על טיפול תרופתי בריטלין.
    בשום אופן לא ניתן על סמך אבחון פסיכולוגי להתחיל טיפול תרופתי . רופא ילדים או משפחה שמתחיל טיפול ללא אבחון של פסיכאטר, נוירולוג או רופא שהוכשר על ידי משרד הבריאות לאבחון הפרעות קשב עובר על תקנות משרד הבריאות על כל המשתמע מכך.

בברכה
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה