מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעת לוואי של הקונצרטהאורנה19/11/2009
בני נוטל ריטלין 10 מ,ג וזה לא מספיק לו ויש צורך להגדילאת המינון גם בגלל משקלו 33 ק"ג וגם בגלל המעבר ליום לימודים ארוך.
מכל מה שקראתי באתר ובכלל על הקונצרטה אניבבילבול גדול.
מהן תופעותהלוואי שלה והאם באמת הילדים נראים כמו זומביומ ומאבדים את שמחת החיים ונכנסים לדכאון בזמן נטילת התרופה .
מהן באמת תופעות הלוואי. של התרופה ןמה הוא טווח ההשפפעה.
ובעצם איך אנו יודעיםשזה אכן מועיל ולא מזיק?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של תכשירי ריטלין
ד``ר עדי אדר20/11/2009שלום לך!
לדבי תופעות לוואי של תכשירי ריטלין שונים כולל קונצרטה : במינונים המקובלים כמעט ולא מדווחים תופעות לוואי להוציא תופעות של חוסר תאבון, לעתים בחילה או כאבי ראש. יש לזכור ריטלין היא תרופה מאוד בטוחה לשימוש כי התנאי להצלחת הטיפול הוא תחושה טובה וברור כי אם מופיעות תופעות לוואי יכולת הקשב והריכוז נפגמים וממילא הטיפול לא מצליח.
מבין תופעות הלוואי ניתן לציין (אם כי שוב מודגש כי כי בהחלט ייתכן כי לא תופענה כלל תופעות לוואי או שרק באופן חלקי ומתון):
- חוסר תאבון – תופעת לוואי שכיחה הנעלמת בדרך כלל לאחר תום השפעת התרופה.
- כאבי ראש.
- בחילה, כאבי בטן
- קשיי הרדמות
- יובש בפה
- עצבנות, אי שקט (בעיקר לאחר חלוף השפעת התרופה),
- טשטוש ראייה
- דופק מהיר, עליה בלחץ דם.
- פריחה בעור
- טיקים
- עצירה זמנית בגדילה אשר מתוקנת בהמשך. במחקרים לא נמצאה לאורך זמן השפעה על הגדילה בילדים המטופלים בריטלין. עם זאת וכאמצעי זהירות מומלץ מעקב כמצוין בסעיף ב' לעייל.
- מתוארים לעתים הפרעות במצבי רוח, דכדוך, הסתגרות, נטייה לבכי ובמקרים מאוד נדירים (שכיחות של אחד לאלף מטופלים) תוארו הפרעות פסיכאטריות כולל מחשבות דמיוניות, הזיות. מצבים אלו לא שכיחים אך חובה לעקוב אחר כל ילד המטופל תרופתית (ראה לעייל לגבי חוזר משרד הבריאות בנדון) ועל ההורים לדווח מיידית לרופא המטפל ולי אם הילד מדווח על תופעות כאלו. חשוב באופן כללי מדי פעם לתחקר את הילדים ולשאול אותם לגבי תחושות שונות שהם חשים במהלך נטילת התרופה.
הערה : אין דיווחים בספרות הרפואית על התמכרות של ילדים לריטלין!! (לפחות לי לא מוכר).
ניתן לתת מנה שניה גם בצהריים אך לא לחרוג ממנה יומית כוללת לפי מינון של מ"ג/ק"ג. (במקרים יוצאי דופן ניתן להגיע למינון של 2 מ"ג לק"ג). מקסימום מינון יומי לילדים 40-50 מ"ג.
בשיקול הדעת האם לטפל בריטלין יש לקחת בחשבון האם יש מומי לב מולדים /מחלה לבבית או הפרעות קצב/לחץ דם גבוה/מקרי עילפון לא מוסברים. בכל מקרה של ספק מומלץ להתייעץ עם קרדיולוג ילדים.
ניתן לא לטפל בסופי שבוע ובתקופות של חופש (כולל חופש גדול). עם זאת במידת הצורך ניתן לטפל גם בסופי שבוע/חופש במצבים הדורשים קשב וריכוז וכן ויסות התנהגותי.
ולבסוף - האם הטיפול מועיל? זוהי שאלה מורכבת והתשובה מורכבת מבחינה האם חל שיפור התנהגותי, לימודי, חברתי ורגשי - כמובן שחלק מהשיפור הוא סוביקטיבי ואין אמות מידה מוחלטות לענות על שאלה זו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפראקטיביות - ילד בן 3אריק18/11/2009
שלום,
בני בן שלוש, ילד מאוד פעיל, רץ, קופץ (לדעתי יותר קופצני ותזזיתי מילדים אחרים). יש לו תנועות יחסית לא עדינות. חייב לגעת ולמשש כל דבר. בגן לא תמיד מקשיב (אני חייבת לציין אבל שדעתי על הגן הנוכחי לא כ"כ טובה, ושמרבית הילדים בגן הנוכחי לפי מה שראיתי לא מקשיבים לגננת).
אבל כל הקופצניות נעלמת כאשר מקריאים לו סיפור בשעות הערב. הוא יושב ומקשיב מאוד יפה, ומבקש שיקריאו לו עוד ועוד.
האם ייתכן שילד היפראקטיבי יקשיב לסיפור?. האם התסמינים שתיארתי מעידים על בעיה שיש לו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפראקטיביות בגיל 3
ד``ר אריה בקלו18/11/2009שלום,
כבר בגיל 3 ניתן לזהות ילדים היפרקינטיים עם טווחי קשב וריכוז קצרים יחסית לגיל.
ציינת מספר תכונות שמחשידות לקיום הבעיה.
גם ילדים כאלו מסוגלים לבצע משימות ולהקשיב לסיפור שמעניין אותם ,כך שזה לא שולל.
במקרה של ספק ,מומלץ לבקש הפניה לנוירולוג ילדים או למרכז התפתחות הילד.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין או משהוא אחראורנה18/11/2009
שלום הבן שלי בן 8 שנים ושוקל 32 ק"ג ומקבל ריטלין 10 מ"ג . עד לא מזמן הכדור הספיק לו כמעט עד סוף יום הלימודים . השנה התחיל ללמוד יום ארוך וכבר בשעה 11:00 בבוקר נגמרת השפעת הכדור יחד עם בחילה . ובעצם בזה נגמר עבורו יום הלימודים כי אין הוא מסוגל להתרכז ולעבוד . האם יש כדור בעל טווח השפעה ארוך יותר או האם בכלל יש מה לעשות במקרה כזה כדי לעזור לו.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי ריטלין
את סוגי הריטלין והמינון המתאים ,רשאי לקבוע רק הרופא המטפל.
ריטלין 10 פועל עד 4 שעות.
ריטלין SA פועל עד 6 שעות.
ריטלין LA פועל 8-10 שעות.
קונצרטה פועל עד 12 שעות.
מקובל להתאים את סוג הריטלין לפי צרכי הילד: שעות הלימוד, שיעורי בית,חוגים וכו'.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין - הגדלת המינוןיול18/11/2009
שלום,
אני בת 30 והתחלתי בטיפול רק לפני כמה שבועות לאחר אבחון, הרופא רצה לתת לי LA30 אך התנגדתי כיוון שלא זקוקה לכ"כ הרבה שעות ריכוז (מספיק 3-4). אז הוא אמר שאמשיך לקחת את הרגיל 10מ"ג כי הוא מרוכז יותר.
אחרי השימוש השני התחלתי להרגיש תחושה שאני מחכה לריכוז והוא איפשהו ליד אבל לא ממש מגיע, גם התאבון לא אבד לי כמו מקודם והיום ניסיתי בהרצאה של 3 שעות וחשתי תסכול מוכר שאני לא עוקבת.
התור לרופא בעוד כמה שבועות והשאלה היא האם לחזור בי ולקחת מינון גבוה שמשפיע 8 שעות או לנסות לשחק ****אם מותר בכלל???**** עם הרגיל 10 מ"ג ולקחת 2 כדורים ביחד ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון ריטלין
בריטלין LA30 יש שווה ערך ריטלין של 18 מג. כך שמדובר בכמות גדולה יותר מאשר ריטלין 10 הרגיל, ובנוסף זה עובד עד 10 שעות.
כמובן שאיננו נוהגים לתת המלצות מינון טיפולי דרך הפורום. את זה עושה רק הרופא המטפל.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות ריטליןפזית16/11/2009
שלום,
בני בן 7.5 אובחן בקיץ האחרון כ - ADHD,
מקבל ריטלין LA30,
לאחר תופעות לוואי רבות: כאבי גרון, כאבי שרירים, חוסר תאבון וירידה של 4 ק"ג במשקל בחודשיים (ילד ששקל לפני 30 ק"ג), מצב רוח ירוד ועוד החטנו בעלי ואני לנסות למצוא תרופה אחרת וכך הגענו למדבקות רטלין.
לפי מה שהבנתי מהרופאה שלנו יש למדבקות תופעות לוואי מעטות יחסית.
מכיוון שאני לא מכירה משהו שמשמש בהם רציתי לדעת קצת יותר מהניסיון שיש לכם עם מטופלים על תופעות הלוואי ושיעורי ההצלחה (פחות תופעות לוואי עם אותו אפקטיביות של טיפול),
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות ריטלין
ד``ר אריה בקלו17/11/2009שלום,
כאבי גרון ושרירים אינם ברשימה המוכרת לי כתופאות לוואי לריטלין. מצבי רוח וירידה במשקל מוכרים יותר.
מדבקת הריטלין "עוקפת" את הספיגה של הקיבה ולכן אמורה להפחית תופעות לוואי הקשורות למערכת העיכול.
מעבר לכך , מדובר באותו החומר הרפואי.
כמובן שיש הבדלים בין סוגי הריטלין השונים ותתכן שונות נוספת גם עם המדבקה.
אין לי עדיין ניסיון קליני עם מטופלים במדבקה ולכן אינני יכול להביע מניסיוני בנושא.
יתכן ולדר' אדר יש ניסיון קליני ויוכל להוסיף בנידון.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון מבוגרים, האם מספיק רקליאור15/11/2009
לגשת לאבחון של פסיכיאטר או נוירולוג?
או שחייבים ומחוייבים לעבור אבחון 'מסודר' עם בדיקת טובה ורק אחר כך לקבוע תור לנוירולוג/פסיכיאטר ולקבל את חוות דעתו והמלצתו?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון למבוגרים
ד``ר עדי אדר15/11/2009שלום לך!
אין הגדרה מוסכמת מה כולל אבחון של מבוגרים. האם "חובה " לבצע מבחנים ממוחשבים או "מספיק" אבחון רפואי.
אני לא מבצע אבחון למבוגרים ללא מבחנים ממוחשבים כי אחרת כל האבחון מתבסס על נתונים סוביקטים שנמסרים על ידי המבוגר ולא מתבסס (אם כי לא בלעדית) על מבחנים "אוביקטיבים" כגון טובה או BRC.
בברכה
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובות בשני הנושאים,
ליאור15/11/2009וימים טובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטה בשילוב ריטליןליאת15/11/2009
בהמשך לשאלה שלי בעניין שילוב קונצרטה עם ריטלין, כתבתי בטעות קונצרטה 10מ"ג במקום ריטלי
למעשה השאלה היתה אם ניתן היה לקחת בימים שאין מבחנים ריטלין 10 מ"ג וביום של מבחנים קונצרטה?
האם זה לא פוגע בריאותית, ומה ההשלכות שיכולות להגרם כתוצאה מכך
תודה
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה בשילוב ריטלין
ד``ר עדי אדר15/11/2009שלום לך!
בעיקרון מותר לשלב קונצרטה עם ריטלין אך כמובן שישי לעשות זאת לפי המלצות הרופא המטפל.
איני ממליץ לטפל רק לפני מבחנים כי הקשיים הם למעשה במהלך כל שנת הלימודים.
כמו כן שכיחות תופעות הלוואי גבוהה יותר במתן לא המשכי. כלומר ככל שמטפלים בצורה מתמשכת כולל בסופי שבוע תופעות הלוואי פוחתות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מבולבל ולא יודע מה עושיםיוסי14/11/2009
בני הוא בן 7 ויש לו בעיות קשב וריכוז ובנוסף הוא מאובחן כPDD ואיני יודע מה לעשות וכיצד לפעול אני לא מבין בתחום ואני מרגיש אבוד בתוך המערכת הזו שהיא תורה שלמה בפני עצמה. אשמח לקבל עזרה מימי שיכול ליעץ לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבולבל
ד``ר אריה בקלו14/11/2009שלום,
ראשית, אני מציע לך לקרוא את תשובתו של דר' אדר לשאלה דומה מה 08.09 .
מאחר ו PDD היא בעיה מורכבת שאינה קשורה לפורום זה, אני מציע לך לבקש תשובות ברורות ומפורטות מהגורם המטפל שהוא מרכז התפתחותי ו/או נוירולוג הילדים.
העובדה שיש לילד שלך גם PDD וגם ADHD אינה מפתיעה ואף שכיחה. הטיפול צריך לקחת בחשבון את השילוב בין הגורמים.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין ומאניה דיפרסיהלוקה13/11/2009
האם מסוכן לתת ריטלין ליד שאימו חולה במאניה דיפרסיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין ומאניה דפרסיה
ד``ר עדי אדר13/11/2009שלום לך!
השיקול במקרה זה צריך להיות מצבו הרגשי של הילד ולא של האם ולכן אם אין חשד למצב דכאוני אצלו ניתן לטפל בו בריטלין כמובן על פי הנחיות הרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני לא יודעת אם זה קשור לפורום הזהגל13/11/2009
שלום למומחים.
רציתי לשאול לגבי הבעיה הבאה: אני בת 22, בשנה האחרונה אני שמה לב שכאשר אני כותבת ממש ממש מהר בהרצאות באוניברסיטה, אני מפספסת אותיות במילים, מחליפה בין אותיות, או למשל אני רוצה לכתוב לפיכך, אז אני אכתוב לפיך (זה קורה ממש שאני כותבת מהר בלי לשים לב, נראה לי כאילו כבר כתבתי את הכ)...
זה אף פעם לא היה לי קודם, אין לי בעיות של דיסלקציה או ריכוז....
אז השאלה שלי אם זה פשוט בגלל הכתיבה המהירה או שנוצרה בעיה.
תודה רבה
אשמח לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קשור לפורום.....
ד``ר עדי אדר13/11/2009אכן לא כל כך שייך לפורום....
סביר להניח כי הכתיבה המהירה היא הגורם לתופעה שאת מתארת.
תשקלי לעבור להקלדה במחשב...... יש היום מחשבים קטנים המיועדים בדיוק לצורך זה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מאל איי לקונסרטה, בן 6.5ליאור13/11/2009
היי ותודה רבה מראש על עבודת הקודש שאתם עושים כאן. ת-ב-ו-ר-כ-ו.
ולשאלתי,
בני בן 6.5 מטופל בחודש האחרון באל איי לאחר שאובחן כ- ADHD. תרופה שהתגלתה כנהדרת. החסרון היחיד בה הוא שכידוע היא פועלת 6-8 שעות כך שבשעות הצהריים המאוחרות ההשפעה פגה והילד שב 'לעצמו' מה שקשה לו ולנו, (הוא מאודדד אינטיליגנט רגשי ומסביר לנו שהתרופה הלכה ועכשיו שוב יוצא ממנו הילד הרע ))-: כהגדרתו. בהתייעצות עם רופא הילדים הוא קיבל קונסרטה והיום היום השלישי לנטילתה. השאלה היא- האם נכונה תחושתינו שהכדור פחות חזק ויעל ופשוט משפיע לזמן רב יותר ??. כי התחושה היא היא שהאל איי היה הרבההה יותר טוב לו..... האם ייתכן כי מדובר בהסתגלות ובהמשך התרופה תורגש אצלו טוב יותר? ובמידה ולא- האם ניתן יהיה ליטול אל איי ואחר הצהריים להוסיף את הריטלין הרגיל? האם אכן מקובל כפי שהבנו?..... זה לא מרעיל את הגוף כלומר בכל זאת ילד בן 6.5 עם שני כדורים ביממה?... מה דעתכם?..
סליחה על האורך והמון תודה מראש.
שבת שלום. גאיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלה לגביי התאחרות שעת השינה
ליאור13/11/2009עם הקונסרטה מתעכבת שעת השינה של הילדון עד לשעה עשר וחצי בלילה, כך שבבוקר צריך 'לגרד' אותו מהמיטה. כאמור רק 3 ימים עם קונסרטה. האם יש סיכוי שהדבר ישתנה לטובה ויסתדר בהמשך או שזהו חלק מהתנהגות של הקונסרטה?.. זה קשה ומעייף (אותו ואותנו). תודה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה רק לציין- מדובר בקונסרטה 27 .
ליאור13/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמעבר לקונצרטה...סבלנות....
ד``ר עדי אדר13/11/2009שלום גאיה!
בעיקרון קונצרטה היא תרופה יעילה מאוד כאשר היא ניתנת במינון הנכון.
על מנת להתרשם ממידת יעילותם של תכשירי הריטלין השונים יש להתאזר בסבלנות כשבועיים-שלושה לפני שמגיעים למסקנות לגבי יעילות התרופה.
במינון נכון אין סיבה להניח כי הקונצרטה יותר "חלשה" בהשוואה לריטלין LA .
כמו כן לא מומלץ לטפל בריטלין LA אחרי הצהריים כי התרופה עלולה לגרום לנדודי שינה.
תודה בשם דר' בקלו ובשמי על המחמאות.....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה! והתכוונתי
ליאור15/11/2009להוספת ריטלין רגיל (10 מ"ג) בשעות אחה"צ המוקדמות, 15:00-16:00 , ולא לאל איי נוסף חלילה, כך שאם אנו מבחינים שהוא היפראקטיבי עם ירידת השפעת ה-אל איי, או שצריך לבקר אותו חבר מהגן, נוכל לתת לו את הרגיל שישפיע 3-4 שעות נוספות... הבנו נכון שזה 'מקובל'?...
ואני מניחה שהאכזבה מהקונסרטה נולדה פשוט בגלל שהאל איי השפיע מדהים! כבר מההתחלה, מהיום הראשון, מהשעה הראשונה. ובשל העובדה שזה באמת כדור פלא בעיננו. (וגם בעיני הילדון האינטיליגנטי). לכן- כשראינו שהקונסרטה 18 וגם הקונסרטה 27 נראות כלא באמת משפיעות (ה-27 יותר סבירה אבל גם לא מושלמת) הנחנו שהיא לא האל איי ה'משופרת וארוכת הטווח' אליה משום מה שאפנו....
אני מניחה שאת הקונסרטה 36 לא ייתנו לו בגילו הצעיר של שש וחצי?... (הוא בממוצע מבחינת גרף התפתחות).
תודה רבה רבה על הכל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תורשה של הפרעת הקשבלילך12/11/2009
אם שני בני הזוג סובלים מרמות שונות של הפרעת קשב (ADD), האם יש סיכוי שזה יעבור לצאצא ברמה גבוהה?
האם זה צריך לשמש שיקול בפירוק זוגיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורשה של הפרעת קשב
ד``ר אריה בקלו13/11/2009שלום,
יש תורשתיות להפרעת קשב וריכוז. ברוב המקרים ,אחד ההורים ידוע כסובל מההפרעה או שלפחות קיימים אצלו תסמינים רבים של ההפרעה.
כששני בני הזוג סובלים מהבעיה ,יגבר הסיכוי שגם לילד תהיה בעיה דומה. לא ניתן לחזות באחוזים מדוייקים את ההסתברות אך בהחלט להיות יותר מודעים.
מאחר ולא מדובר במחלה גנטית חמורה עם השלכות בריאותיות חסרות תקנה,ממש לא הייתי ממליץ על פירוק זוגיות! נהפוך הוא , אתם מכירים את הבעיה ויודעים טוב מאחרים כיצד להתמודד איתה.
ולבסוף בל נשכח יש מענה טיפולי להפרעה.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין LAשולי דור11/11/2009
שלום,
בני החל לקחת זה היום השני רילטין LA לאחר שלקח 10 מ"ג וזה לא הספיק. לאחר שמונה שעות הוא החל להתלונן על סחרחורות וכאבי ראש חזקים ואף החל לבכות ללא סיבה. הוא אף התעורר בלילה עם כאבי ראש ממש חזקים ונאלצתי לתת לו תרופה מונעת. אני מודעת לתופעת הריבאונד הקיימת, אך האם זה משהו חריג?, הוא ממש סבל. מתי אני אמורה לפנות לרופא המטפל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר RITALIN LA
ד``ר אריה בקלו13/11/2009שלום,
בהנחה שהילד מקבל ריטלין LA 20 הרי שמדובר באותו המינון כמו ריטלין 10 רק מושהה .משך הפעולה הוא עד 10 שעות.
כמו בכל שינוי טיפולי יכולים להיות תופעות לוואי כמו שציינת החולפים ברובם בתוך שבועיים,ולכן הייתי מנסה להמשיך בטיפול עוד מספר ימים.
חשוב לי לציין שהריטלין LA נחשב לפחות בעייתי ועם פחות תופעות לוואי.
האם שללתם אפשרות שלילד הייתה בעיה רפואית אחרת בו זמנית כגון מחלה וירלית ?
במידה ןתופעות הלוואי שציינת יחזרו על עצמם יש לחזור לרופא המטפל להערכה מחודשת.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימונילטליה10/11/2009
שלום
בני בן 6 עבר אבחון אצל פסיכיאטר ונמצאה (כמובן שידענו) הפרעת קשב וריכוז כמו כן הוא חושב
שלילד יש נטיה לחרדות , הוא מציע -טיפול פסיכולגי, וטיפול תרופתי פרימוניל
אני לא ראיתי בשום פורום או מאמר באינטרנט תזכור לפרימוניל כתרופה לקשב ,
מה דעתך בנושא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימוניל לטיפול בהפרעת קשב
ד``ר עדי אדר11/11/2009שלום לך!
פרימוניל היא אכן תרופה נוגדת חרדה והיא אינה מהווה תרופה קו ראשון או קו שני לטיפול בהפרעות קשב.
אני מניח שהנימוק למתן התרופה היה לא כטיפול להפרעת קשב אלא למצב החרדתי אשר כנראה הילדה נתונה בו.
כלומר - פרימוניל אינה מהווה תרופה ראשונית לטיפול בהפרעות קשב וריכוז. עם זאת לעתים משתמשים גם בתרופות נוגדות דיכאון לטיפול בהפרעת קשב.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולי תקוה לקבל מענה שיכוון אותיאורנה09/11/2009
בני בן ה- 11 אובחן ADHD לפני כשנתיים ומאז הוא מקבל קונצרטה 36 מ"ג. לצערנו, אנו מרגישים שהקונצרטה לא מספיקה ונוסף לכך בעיית התנהגות בבית הספר: לצאת מהשיעורים ללא רשות, לקום מהכיסא באמצע השיעור ולהסתובב בכיתה, להתפרץ, לצעוק , לנבל את הפה וכד'.בבית הוא לא מספר, משקר , חי עולם שונה לגמרי. האם זה חלק מהבעיה של ADHD או פשוט זה משהו נוסף שצריך לטפל בו בלי קשר לכלום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקווה
ד``ר אריה בקלו10/11/2009שלום,
חלק מהדברים שכתבת אופיניים להפרעת קשב וריכוז.
יש לקחת בחשבון שלרבים מהסובלים מההפרעה יש גם תחלואה נילווית גם בתחום הריגשי.
במקביל לא הייתי שולל גם בעיה במינון, ולכן אני ממליץ לחזור לרופא המטפל בשאלת מינון מתאים ואם לא יכול שיפור יש לשקול הרחבת הברור לתחום הרגשי.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)