מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היכן ניתן להשיג עותק של קונורס מלארחל10/02/2010
נתבקשתי להביא לנויורלוג טופס כזה שכולל גם מקום למלל חופשי של המורה לצורך אבחון פסיכו דידקטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלון קונרס מורחב.
ד``ר עדי אדר10/02/2010שאלון קונרס הוא שאלון עם זכויות יוצרים ולכן יש לקבל אותו מגורם מוסמך העוסק באבחון.
קיים שאלון קונרס מקוצר שהוא קל יותר להשגה ובמקרה כזה יש לקבל אותו מהנוירולוג המאבחן.
לעתים שאלון זה קיים גם בבתי הספר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין רגיל לעומת LAדינה10/02/2010
האם קיים הבדל משמעותי בין לקיחת 2,3 כדורי ריטלין 10 פעמיים ביום ללקיחת ריטלין LA . בני בן 22 קיבל כדורי LA . האם ניתן במקום זה לקחת 2-3 כדורי ריטלין 10 . יש הבדל משמעותי מבחינת המחיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין רגיל לעומת LA
ד``ר עדי אדר10/02/2010שלום לך!
ההבדל הוא דרמטי! ריטלין LA שקול למינון של 8 מ"גריטלין קצר טווח פעמיים ביום. 2-3 כדורי ריטלין "רגיל" שקולים למנה של פי 2-3.5 מהמינון של ריטלין LA 20 מ"ג.
לכן אין שום בסיס להשוואה בין המינונים. כדור של 20 מ"ג פחות חזק ליחידת זמן מכדור של 10 מ"ג.
הערה - לא ציינת באיזה מינון הוא מטופל ולמה בעצם ריטלין LA שהוא כדור שניתן בד"כ לילדים צעירים (או בגלל תופעות לוואי לכדורים אחרים)
בברכה,
דר' עדי דר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד היפרסמדר10/02/2010
שלום רב,בני בן 6.5 לוקח ריטלין LAמתחילת השנה אך לא בכל יום הריטלין משפיע עליו, ישנם ימים שהוא מסוגל להיות קשוב ומרוכז וישנם ימים בהם הוא מתחצף, לא לומד, כאילו הוא לא לקח ריטלין כלל ,המורה התריאה בפניי שאם עוד פעם אחת הוא יתחצף ויפריע לכתה הוא יושהה מבית הספר אני מאוד מיואשת מה עושים???? זה אומר שהריטלין לא עוזר, שאני צריכה מינון אחר
אשמח לקבל תשובה וייעוץ, את ההבחנה ביצעתי אצל ד"ר מיה שפירו מקופת חולים מכבי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך לשאלותיי
סמדר10/02/2010בנוסף חוץ מלקיחת הריטלין הוא לא מטופל אצל אף אחד מבחינה נפשית, יכול להיות שיש צורך בהשלמת טיפול ע"י פסיכולוג? ואם כן איך אני יכולה למצוא פסיכולוג שמתחמה בילדים היפאקטיביים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר עקביות תפקודית
יתכנו שינויים התנהגותיים גם בילד מטופל תרופתי. עם זאת אם השינויים הם יקצוניים אז סביר להניח כי התרופה לא יעילה ושי לשקול עם הרופא המטפל מינון או תכשיר מתאים.
בררו כי ילד כזה חייב בטיפול פסיכולוגי משולב ביעוץ משפחתי ויש להתיעץ עם הקופה שלך לגבי פסיכולוגים העובדים עם הקופה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התמכרות ותופעות ריטליןחיים הורוביץ10/02/2010
שלום דוקטור,
התחלתי לקחת ריטלין 25 מ"ג, משקלי 86ק"ג רק למטרת לימוד לבחינות אודה אם תתיחס לשאלות שמטרידות אותי:
1. האם יש אפשרות לדעת מה המינון המתאים ביותר לאו דוקא לפי כלל אצבע של משקל/יחס.
2. כיום יכולת הריכוז והמיקוד שלי ללא הריטלין לא טובות, במידה ואקח את הריטלין באופן יומיומי, האם אצטרך לאורך זמן להעלות את המינון ע"מ להתאים את אותה רמת מיקוד לקודמת ז"א מרגע שהתחלתי לקחת ריטלין ע"ב יומיומי לא אוכל להתרכז כמו שיכולתי עוד לפני שהתחלתי ללא הריטלין במידה ויום אחד ארצה להפסיק בכלל.
3. ישנה הנחה אצל חלק מהפסיכיאטרים ששאלתי כי אם מתבצעת הפסקה של 12 שעות לאחר תום השפעת הריטלין (התנקות הריטלין מהגוף) ועד לקיחת חדש, האם זה מבטל את תופעת ההתמכרות שתארתי ב-2.
4. במהלך ההשפעה של הריטלין אני חווה מן אופוריה מעין ציפה וקרה גם לאחר ששילבתי בסוף תמצית פרחי בך הרגשתי חרדות ודיכאון האם בסוף ההשפעה יש נטייה לדיכאון.
אודה לכם מראש על התייחסותכם הרצינית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התמכרות???
אין אפשרות מדויקת לחשב מראש את המינון המתאים אלא בהתחשב במדדים שונים כגון משקל, גיל, זמן השפעה נדרש, מהות ההפרעה (צורה פעלתנית בד"כ דורשת מינון תרופתי גבוה יותר).
בסיכומו של דבר ההשפעה הקלינית תהיה המדד העיקרי כמובן בכפוף לתופעות לוואי ומינונים מקסימלים לפי גיל.
לגבי השאלה השניה התשובה היא שלילית. התרופה לא משנה את סף המיקוד והריכוז שלך כאשר אתה לא מטופל בה. עם העלמות התרופה מהגוף התפקוד חוזר למצב התחלתי ואין שום בעיה להפסיק את הטיפול.
אין התמכרות לריטלין ומה שאתה מתאר פשוט לא קיים!
בסוף השפעת התרופה תתכן לעתים תקופה קצרה של תחושת דכדוך או אי שקט. זהו מצב הקרו רבאונד וישנן דרכים לטפל במצב זה.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמכרות למיקוד
חיים הורוביץ13/02/2010דר' עדי אדר שלום,
בשאלתי לא כיוונתי להתמכרות לריטלין או לכל סוג אחר של תרופה העוזרת למיקוד שהמשמעות היא התמכרות לחווית המיקוד כפי שחויתי במהלך השפעת התרופה עליי, אסביר עצמי,
אני לוקח כבר מעל חודש ריטלין, 25מ"ג, משקל 85, גיל 38, בריא בד"כ,
עשיתי על עצמי נסיונות כבר מס' פעמים, בזמן שלקחתי ריטלין יכולת המיקוד שלי ויכולת "הכנסת" חומר לימודי למוח כזאת שמעולם לא חויתי אך שניסיתי כמה ימים לאחר נטילת הריטלין לנסות להתרכז ללא ריטלין, חויתי יותר הפרעות ריכוז - יותר מלפני שנטלתי בכלל את הריטלין - זאת ניסיתי כמה פעמים ולכן
1. אני חושש להמשיך בנטילת הריטלין היות ועבודתי דורשת התמקדות בפרטים ולא ארצה להיות משועבד ליכולת מיקוד רק עם ריטלין.
2. שמתי לב לתחושת אופוריה במהלך ההשפעה של הריטלין, אני חושש לקחת גם לפני מבחן גדול ומשמעותי עבורי (נערך אחת לשנה ) ולעומת זאת מכיר ביכולת הריטלין למקד אותי, לכן בדילמה.
שוב תודה על התייחסותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתמכרות למיקוד
ד``ר עדי אדר13/02/2010שלום לך!
אני ממש לא מבין את הדילמה שלך..... זה בערך לחשוש להרכיב משקפיים כי רק כך תראה טוב....
אין מניעה רפואית מלהשתמש בריטלין לפרקי זמן ארוכים.... אם זה עוזר לך אל תחשש... שוב לא מדובר בהתמכרות פיזיולוגית אלא בתחושה טובה מעצם היכולת שלך להתרכז... ואגב לעתים תחושה זו פוחתת בעוצמתה בהמשך (ואז תתאכזב כי ההשפעה פחתה...).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןמאוכזבת10/02/2010
שלום בני בן 5 פלוס .היום קיבל מרשם לקבלת ריטלין אחר בדיקה ומעקב אצל נירולוג ילדים.84.87%ADHD .בנוסף לבעיות בריאותיות שיש לבני .כגון אסטמה נשימתית אסטמת עור העין אצלה כולסטרול גובה ובעבר ריפלוקס בקיבה.נוטל תרופות באופן קבוע.הרופא מודע לכל המצב הבריאותי של הילד.ואהים הוחלט לתת ריטלין .כדור 1 ביום 10 מ"ג .למשך חודש ואז ליראות העם יש שיפור .ואני ממש לחוצה עדיין לא קניתי את התרופה ואני בדילמה חזקה מאוד לגבי הכדור מה עליי לעשות אני רוצה רק בטובתו של בני אני חוששת לגבי בטיחותה של התרופה קראיתי בכל מיני אתרים ונילחצתי ממה שהיה כתוב .
השמח מאוד לקבל עזרה ותשובה מהירה
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן ריטלין
אני כמובן לא מחליף את הרופא המטפל ואתמערכת שיקוליו המקצועיים
באופן כללי ניתן לציין כי זוהי תרופה מאוד בטוחה והמצב הרפואי שלו לא אמור להיות מוחמר ממתן התרופה.
אני מניח שיש סיבות סבירות להחליט על מתן הטיפול התרופתי.
בהצלחה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4 ...יתכן היפר אקטיבי הפרעותגלית09/02/2010
שלום בני בן 4 , מאז ומתמיד היה ילד שובב , סקרן , נוגע בכל דבר ולא מקשיב אולם המצב לאחרונה החמיר. אציין כי עוברת על בני תקופה לא קלה , התגוררנו בחו"ל עם בעלי ולפני חצי שנה חזרנו לארץ , נפרדתי מבעלי. בעלי נשאר בחו"ל , מגיע לביקור כל חודשיים לערך.
הגננת בגן ציינה בפני כי ההתנהגות שלו מאופיינת בחוסר שקט , חוסר ריכוז , מרביץ לפעמיים ולא מקשיב, כמו כן יש לו רגישות למגע של בגדים /אוכל וכדומה (אם נשפך על החולצה/גוף למשל אורז מיד רוצה להחליף בגדים)
הגננת הציעה לפנות למכון להתפתחות הילד בטענה כי יתכן ויש לו הפרעות קשב וריכוז בשילוב עם היפר אקטיביות.
בבית המצב הינו כך שאם אנו יושבים לעשות חוברת עבודה או משחקים בפאזלים /משחקי קופסא אז הוא יושב (מתנועע בחוסר שקט לפעמים ) במשך כחצי עד שלושת רבעי שעה .מיותר לציין כי במחשב /טלויזיה הוא מרוכז ויכול לשבת שעות.
שאלתי: האם יש צורך לגשת עימו לאבחון בגיל כה מוקדם? האם סימנים אלו מעידים בהכרח על ADHD ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4
ד``ר אריה בקלו10/02/2010שלום,
פנייתך מפורטת וברורה.
אני מסכים עם הגננת וחושב שיש להפנותו לאבחון במסגרת מרכז להתפתחות הילד לא רק עקב תסמינים המתאימים להפרעת קשב וריכוז ,אלא גם עקב הבעיות הרגשיות שסיבתן ברורה.
הפניה למרכז כזה אינה רק לצורך אבחון אלא גם לצורך טיפול בהתאם לצורך.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות ריכוז בהלך בחינות ובמהלך היושלומי07/02/2010
לד"ר שלום רב
אני היום בן 24 כמעט וסטודנט בתחום מדעי החברה . אני בתקופה האחרונה נמצאה בתקופת בחינות ושמתי לב שלמרות שאני לומד לפני הבחינה ומבין את חומר הנדרש במהלך הבחינה אני מקבל בלק אוט וכאילו שאני לא למדתי את החומר ולא תרגלתי אתו. אחד מהתופעות שמוםעיות לי במהלך הבחינה היא מצב של הרגשה שאני נמצאה בעולם אחר ואני לא מסוגל חשוב .
חוץ מזה אני לפעמים יכל לבצעה בפעולה פשוטה בבית ולא לזכור מה עשתי ( למשל איזה כוס אני שתיתי)
לפי דעתך מה ניתן לעשות? (אני נראה שאני נכנס למצב של לחץ מקסימלי)
בתודה ובברכה שלומי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדת בחינות!
ד``ר עדי אדר07/02/2010שלום לך!
התאורשלך מתאים כנראה לחרדת בחינות ולאוו דווקא להפרעת קשב וריכוז.
כמובן יש ללבן נושא זה עם רופא ובמידת הצורך ניתן לשקול אף טיפול הרגעתי כאשר טיפולים כאלה יכולים להיות בתנחום ההתנהגותי או התרופתי (כגון דרלין).
ממליץ בשלב ראשון להציג את הבעיה לפני רופא המשפחה שלך.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לעשות אבחוןבבקשה עזרה07/02/2010
שלום, אני בן 16, בכיתה יא
שמעתי וקראתי כל מיני מאמרים ומידע על הנושא של לקויות למידה..
לפי אותם אתרים, אני חושב שאולי עלולה להיות לי לקות למידה..
למשל, יש זיכרון ממש גרועה..[שוכח עבודות להגשה, שיעורי בית,אפילו פעולות כמו להתקשר למישהו], אני עושה טעויות שטותיות במבחנים, מוצא את עצמי מרחף בשיעורים הרבה.. קופץ המון נושאים[הרבה פעמים, כל פעם עולה לי מחשבה לראש שמתפתחת ואז אני חושב הרבה מחשבות שונות ואני מאבד את הנושא. קורה הרבה בזמן שיעורים או כשאני מנסה לעשות שיעורי בית או איזה עבודה], אם אני קורא סיכומים, אני יכול לקרוא ולשכוח מה קראתי לפני, מאבד ריכוז ממש מהר, כל רחש מסביב תופס את תשומת הלב שלי.. אובד לי החשק הרבה..[אם אני מתחיל משהו, מפסיקה לכמה זמן או לא מצליח, אני פשוט מאבד עניין ולא חוזר לזה.. למשל קורא ספר בקביעות, מפסיק לכמה ימים ואובד לי החשק], מתחיל הרבה דברים ואף פעם לא מסיים..
הסיבה שאני שואל אם ללכת לאבחון היא, שמידי פעם אני יכול למצוא את עצמי מתעמק בנושא. למשל אם אני מוצא חידה נחמדה[ במיוחד עם מספרים] אני יכול לעבוד זמן רב בניסיון לפתור אותה. או שאני מצליח להתרכז באיזה פרוייקט שאני עושה[אוהב לבנות דברים].. אז אני לא יודע אם זה לקות למידה או שפשוט עצלנות, חוסר רצון..
העניין הוא שחשבתי על זה רק השנה, כי הציונים שלי ממש ירדו, יש הרבה עבודות להגשה שאני לא מגיש, והרבה בעיות בבית ספר.. אז אני לא יודע אם ללכת לאבחון. כי לפי מה שהבנתי זה הרבה כסף.. ואני לא בדיוק יכול להרשות לעצמי סכום מאוד גדול.. ומה אם אני אעשה אבחון ובכלל אין לי שום לקות למידה, אלא זה סתם אישיות ותרנית...
אז ללכת לעשות אבחון או לא? צריך בכלל? יש אולי עוד איזה סימפטומים ללקות למידה.. לראות אם יש לי..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעשות אבחון!
ד``ר עדי אדר07/02/2010שלום לך!
כל הכבוד על השאלה המפורטת והמושקעת!
הנתונים שאתה מעלה בהחלט יכולים לכוון לכיוון של הפרעת קשב וריכוז אם כי כמובן חייבים לבצע אבחון מסודר ומעמיק.
ילדים ומבוגרים עם הפרעות קשב יכולים בהחלט לבצע ולתפקד משימות שמעניינות אותם ולכן ההערה שציינת לא שוללת אפשרות של הפרעת קשב.
לכן לאור הירידה בתפקודך הלימודי והתסמינים אתה מתאר אני בהחלט ממליץ על ביצוע אבחון.
בברכה!
דר' עדי אדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני צריך ללכת לנוירולוג לאבחון?
בבקשה עזרה15/02/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מתחיל הריטלין לפעולהגר06/02/2010
כמה זמן אחרי נטילת הריטלין "הרגיל" הוא מתחיל לפעול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי מתחיל
ד``ר אריה בקלו06/02/2010שלום
פעולת הריטלין מתחילה כחצי שעה לאחר נטילתו.
שיא הפעולה הוא לאחר כשעה וחצי.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיי הירדמת עם ריטאליןאורית05/02/2010
לבני בן ה- 7 אובחן ADHD והוא נוטל ריטאלין LA 20 מ"ג בשעה 07:00 בבוקר. לפני נטילת הריטאלין הילד היה נרדם בסביבות השעה 20:00 אך מאז נטילת התרופה הא מתקשה להירדם ונרדם רק בסביבות השעה 22:00. האם אלו חלק מתופעת הלוואי והאם ניתן להקל על ככך באיזושהי צורה?
בנוסף , לפני קבלת הריטאלין היו הרבה התפרצויות וגם אלימות עליהם התגבר גם בעזרת טיפול פסיכולוגי. לאחרונה הוא מרבה בבכי במקום בהתפרצות זעם, האם זוהי תופעה שמושפעת מהריטלין או שעלינו לבדוק רק בכיון הרגשי?
האם אחרי שנה עלינו לבוא לביקורת אצל הנוירלוג המאבחן?
בתודה מראש
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הירדמות עם ריטאלין
ד``ר עדי אדר05/02/2010שלום אורית!
אכן קשיי הרדמות הן חלק מתופעות הלוואי של ריטלין.
ניתן להקל על כך או במעבר לתכשיר ריטלין קצר טווח או ביצירת סביבת שינה רגועה לילד לקראת השינה.
במקרים של קשיי הרדמות משמעותיים ניתן אף לשקול מתן מלטונין שהוא חומר טבעי משרה שינה.
לגבי תופעות הכי אם הן מופיעות לקראת סיום השפעת התרופה הרי שיתכן ומדובר בתופעה המכונה רבאונד ומשמעותה שינויים שונים במצבי רוח המופיעים כאשר נגמרת השפעת התרופה.
ברור שלא ניתן לשלול גורם רגשי ויש לבחון נושא זה עם הרופא או הפסיכולוג המטפל.
לגבי המלצה לביקור אצל הנוירולוג הרי עפ"י הנחיות משרד הבריאות : "הטיפול דורש טיפול מקצועי הדוק, על ידי הגורם שהתחיל במתן הריטלין, של פעמיים בשנה לפחות, במטרה לעקוב אחר השפעת התרופה והאם קיימת אפשרות להפסקתה" (חוזר משרד בריאות 23/2002).
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ADD עזרה בבקשהאפרת05/02/2010
אני בת 20 ומאז ומעולם היו לי בעיות להתרכז בזמן מבחנים הייתי נלחצת היה לי בלאק אאוט וכו.
אבל הדברים החמירו לי בזמן האחרון מאד! אני לא מצליחה לראות סרט אפילו, אני מתקשה להרדם בגלל כל מיני מחשבות והסחות דעת פנימיות וחיצניות.
מעולם לא הובחנתי בעבר, הייתי אצל נוירולוג לפני שבוע ונתן לי הפניה למבחן טובה, אני צריכה הקלות מכיוון שאני סטודנטית, האם מבחן טובה יתן לי את ההקלות אותן אני צריכה?
לגביי טיפול תרופתי- מה עדיף ריטלין או קונצטרה? אני הבנתי שקונצרטה ניתן לקחת פעם אחת בבוקר וזה משפיע למשך 12 שעות האם זה נכון?
ואיך יכול להיות שבתור ילדה מעולם לא אובחניתי בבית ספר? אומנם היו לי קשיים אבל תמיד היו לי ציונים טובים ורק בשנה האחרונה זה פשוט משבש לי את החיים.
תוך כמה זמן התרופה משפיעה מהפעם הראשונה שלוקחים אותה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון הפרעת קשב בגיל מבוגר
ד``ר עדי אדר05/02/2010שלום לך!
לתיאור שנתת יכולות להיות סיבות שונות כולל הפרעת קשב וריכוז.
אכן נכון שהפרעה זו באה לידי ביטוי בגיל צעיר אמור ובדרך כלל יש רמזים לקיומה בבית ספר יסודי ובתיכון אם כי לעתים היא מתעצמת בגיל מבוגר.
מבחן טובה לכשעצמו לא מאבחן הפרעת קשב! הוא רק מהווה בדיקה שמסייעת ויש צורך באבחון נוירולוגי מסודר כדי לקבוע את זו האבחנה הנכונה (יתכנו גם מצבי חרדה או חרדת בחינות המתבטאים בתסמינים אשר תארת).
לכן – בסיכומו של דבר יש צורך באבחון נוירולוגי מסודר!
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאיזה טיפול עליי לפנות?נועה04/02/2010
אני סטודנטית בת 25 בעלת לקויות למידה.
לקויות הלמידה שלי מתבטאות בעיקר בהפרעות קשב וריכוז, איטיות וקושי לזכור דברים.
מעבר להשפעה על הלימודים (אני נאלצת לפרוס את התואר על 5 שנים במקום 3 שנים, ואני עדיין עומדת על ציונים מאוד גבוליים), זה משפיע לי על העבודה.
הגעתי למצב שאני עוד לא 4 חודשים בעבודה וכבר מוצאת את עצמי תחת זכוכית מגדלת של המנהלת בגלל שאני לא עומדת ביעדים שהעבודה דורשת.
אני מניחה שכנראה זה תחום שאינו מתאים לי (מוקד טלפוני שדורש "לתקתק" כמה שיותר שיחות בכמה שפחות זמן), אך בתור סטודנטית- כרגע אני קצת מוגבלת מבחינת תחומי העבודה בהם אפשר לעבוד.
חוסר העמידה ביעדים, גם בעבודה וגם בלימודים, גורמים לי להרבה חרדות ולחצים, מה שהוביל אותי לפנות לפסיכולוגית ממיינת בקופת חולים במטרה לקבל הפניה לטיפול, אך אותה פסיכולוגית התעקשה לשלוח אותי לטיפול המתמקד בדיאטה.
אומנם אני אכן סובלת ממשקל עודף, אך עניין המשקל מתגמד ביחס לשאר הבעיות (לסיים את התואר עם ציונים שיאפשרו לי גם להתקבל לתואר שני ולהצליח להחזיק עבודה ליותר מארבעה חודשים- נראה לי קצת יותר חשוב מאשר להיות רזה).
אשמח לקבל המלצה לאיזה טיפול עלי לפנות.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה טיפול ?
ד``ר אריה בקלו05/02/2010שלום,
אם יש לך חשד ,והוא נשמע מבוסס,שיש לך הפרעת קשב וריכוז ,עלייך לעבור אבחון מלא שבו יקבע אם יש לך את ההפרעה ובעקבות האבחנה יקבע מהו הטיפול שאת זקוקה לו.
באשר להצעת הפסיכולוגית- חשבת להציע לה טיפול דיאטתי זוגי.....?
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעת ריבאונד עם ריטליןהגר04/02/2010
שמעתי שעלולה להיות תופעה כזו אבל לא בדיוק ברור לי במה חוץ מרעב.
אודה על תשובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת הריבאונד
ד``ר אריה בקלו05/02/2010שלום,
תופעת הריבאונד מתרחשת עם סיום פעולת הריטלין בגוף.
זה יכול להתבטא בפעלתנות יתר, עצבנות יתר,או לחילופין ירידה במצב הרוח.
כאמור, זה נובע מסיום פעולת התרופה והסתלקותה מהגוף ,לעיתים בצורה מהירה מידיי.
בתרופות מהדור החדש יותר כגון הריטלין LA והקונסרטה, התפנות הריטלין מהגוף נעשית בצורה הדרגתית ולכן תופעות הריבאונד פחותות ונדירות יותר.
בכל מקרה מדובר בתופעה זמנית החולפת תוך זמן קצר.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בשאלונים לאבחון עצמיליאת כרמל04/02/2010
דר' דר שלום רב
אני סטודנטית לתואר שני ועורכת מחקר (תזה) על למידה מוטורית של מבוגרות צעירות עם הפרעת קשב וריכוז. בחיפוש אחר שאלון סינון ראשוני שיעזור לי לאפיין את קבוצת הביקורת (ללא פרעת הקשב) ולשלול חשש להפרעת קשב לא מאובחנת, איתרתי את האתר המעניין שלכם.
שאלתי היא - האם אוכל להשתמש בשאלון למבוגרות לצורך הסינון הראשוני שלי, האם יש לשאלון הנ"ל תקפות או מהימנות והיכן אוכל לקרוא עליו (מקור בבליוגרפי)?
בתודה מראש
ליאת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בשאלונים לאבחון עצמי
ד``ר עדי אדר05/02/2010שלום לך!
השאלון מבוגרים אשר ראית באתר של מכון אדר לא מתוקף. הוא נבנה על ידי בהתבסס על שאלונים ועקרונות מקובלים אבל הוא לא קיבל מעמד של שאלון רשמי ולכן הוא נועד לצורכי התרשמות ראשונית בלבד.
קיימים כמובן שאלונים מתוקפים כגון שאלון קונרס מורחב שאני מרבה להשתמש בו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משמעות TOVAדוד03/02/2010
ילדה בת 6 וחצי. עשתה מבחן TOVA ללא רטלין ציון 0.8 עם רטלין ציון 0.3. הבדיקה תקינה. המדד היחיד שהיה בעייתי היה התעייפות . הייתה הדרדרות בביצועים בין רבעים. עם רטלין היה שיפור בהתעייפות.
כיצד היית מתייחס לבדיקה כזו תקינה או לא?
ילדה מקסימה קצת חרדתית, בבית יש גם אימפולסיביות, גם המורה מדווחת על ירידה בקשב לאורך השיעור.
יש במשפחה גנטיקה של ADHD
מצד שני לא רוצים למהר לתת תרופות.
גם הרופאים קצת מבלבלים אותנו. אחד אומר שיש מקום לתרופות והשני שהוא לא רואה את ההפרעה בקליניקה ולכן שלח ל TOVA
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משמעות מבחן טובה
ד``ר עדי אדר03/02/2010שלום לך!
אמנם לא מסרת את כל המדדים אך כנראה שאכן הבדיקה תקינה.
הדיוק של מבחן טובה הוא כ- 80% ואסור להסתמך בלעדית על הבדיקה לצורך קביעת אבחון.
בסיכומו של דבר האבחנה היא קלינית ומסתמכת על נתונים שונים כולל גם מבחן טובה.
השיקולים להתחלת טיפול תרופתי באחד מתכשירי הריטלין קשורים לא רק לעצם קיום האבחנה (כלומר לא בכל מקרה של הפרעת קשב וריכוז "חייבים" לטפל תרופתית – יש מקרים שניתן להסתפק במעקב או בטיפולים אחרים כולל פסיכולוגיים וכן טיפולים תומכים נוספים) אלא למידת ההפרעה שלה בתחומים התנהגותיים, לימודיים, חברתיים ומשפחתיים.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)