פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרשם לרטלין
    אלמוני
    23/12/2009

שלום,
    רצית לדעת האם ניתן לקבל מרשם לרטלין מרופא משפחה או רק מנוירולוג

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרשם לרטלין

הוספת תגובה

• מרשם לריטלין

ד``ר אריה בקלו
    24/12/2009

שלום,
    אם וכאשר אתה עובר אבחון מסודר שבו נמצא שיש לך הפרעת קשב וריכוז ,ונקבע כי אתה זקוק גם לטיפול תרופתי בריטלין, הרי שזה ירשם בתיק הרפואי.
    על-סמך רישום זה ,יכול גם הרופא המטפל לחדש את המרשמים ובתנאי שקיים מעקב רפואי כנדרש בחוק.

בברכה
    דר' אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החרפה בקשב וריכוז
    רחל
    20/12/2009

שלום,

אני בת 25 בעלת ADD, בזמן האחרון (שנתיים שלוש) אני שמה לב שקשה לי להתרכז אפילו בקריאת ספר להנאה, מה שבתור ילדה ונערה הייתי עושה בלי שום בעיה (להיפך לא הייתי מסוגלת להפסיק לקרא, בלי שהיו מחרימים לי את הספר, גם אם העולם התהפך), יכול להיות שקשה לי יותר להתרכז מכשהייתי צעירה?!

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    החרפה בקשב וריכוז

הוספת תגובה

• החרפה בתסמיני הפרעת קשב בגיל מבוגר

ד``ר עדי אדר
    20/12/2009

שלום לך!

במהלך החיים התסמינים של ADD אכן יכולים להשתנות, לעתים להתמתן ולעתים דווקא להחריף.
    כמובן שיתכנו גורמי רקע נוספים לשינויים אלו כולל מצב רגשי.

באופן כללי התסמינים הפעלתניים של הפרעת הקשב נוטים להתמתן עם השנים כאשר התסמינים של חוסר מיקוד וריכוז לעתים יכולים אף להחריף ובכל אופן הם הופכים להיות המרכיב הדומיננטי בהפרעה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי סוגי ריטלין-שאלה לרופאים
    מלי
    20/12/2009

שלום,
    בני בן 6 וחצי ומקבל ריטלין מסוג LA אני מאוד לא שלמה עם זה -בבי"ס עוזר , אך העלה את סף הפחד והחרדות שלו , עד כדי כך שלא מוכן ללכת לשירותים לבד. ניסינו עוד כדור שעשה תופעות לוואי ממש לא טובות-דיכאון .הפסיכיאטרית שהיינו אצלה פעם אחת לא ממש זמינה עבורנו ועבור שאלתנו וקיבלנו תור שני לעוד 3 חודשים.מה לעשות ? אילו כדורים אתם ממליצים? אולי דיקור יעזור?
    תודה

הוספת תגובה

• ריטלין ומצב חרדתי

ד``ר עדי אדר
    20/12/2009

שלום לך!

מעט מסובך לתת יעוץ לילד שלא נבדק על ידי ועוד ידל עם חרדות וכו'.

בכל מקרה לא ברור לי אם הסיבה לכך היא מתן הריטלין. תרופה זו, ריטלין LA נחשבת לעדינה מבחינת תופעות הלוואי שלה וצריך אכן לברר אם הילד נעשה חרדתי בעקבות מתן הרתופה, האם תופעות אלו נעלמות כאשר הוא לא מקבל אותה וכו'.

יש מספר תכשירים נוספים בתחום זה אבל ברור כי את חייבת להתייעץ עם הפסיכאטרית - זה מקרה קלסי לבדיקה וטיפול של פסיכיאטר ילדים.

לגבי דיקור - איני מומחה בתחום זה ואני אישית מתקשה להאמין כי שיטה זו יכולה להועיל במצבים אלו - אבל קשה הלתווכח עם מיליארד סינים....

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת טובה
    שחר
    20/12/2009

שלום , אני בן 17
    עשיתי בדיקת טובה כשהייתי חולה והציון שקיבלתי היה 30- .לאחר מתן ריטלין 10 מ"ג , הציון ירד ל16-.
    הרופא טען כי הציון אינו משקף ואינו מהימן ושלח אותי לבדיקה חוזרת.....האם הוא צודק?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת טובה

הוספת תגובה

• בדיקת טובה

ד``ר עדי אדר
    20/12/2009

שלום לך!

לא ברור לי מה הסיבה שהרופא ביקש מבחן טובה מחדש.
    בכל מקרה אם אני מבין נכון היה שיפור משמעותי בתוצאות ומה שחשוב בבדיקה זו הוא למעשה האינדיקציה שהוא נותן לגבי האבחנה ולגבי שיפור אפשרי עם מתן התרופה.

אני אישית לא מנסה לאזן באמצעות המבחן או לקבוע באמצעותו מינונים. יש לזכור כי המבחן לא מתבצע בסיטואציה "אמיתית" אל א בתנאים שקטים ולכן המינון שניתן בבדיקה הוא לא בהכרח המינון שצריך לתת בפועל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להמליץ להורים
    לירון
    17/12/2009

הבת שלי סבלה מגיל 5 מהפרעות קשב וריכוז - לא הצלחנו לאזן אותה בשום צורה כולל ריטלין.
    ואני התייאשתי ממשרד החינוך שהלחיץ אותנו כול התקופה מרגע שהיא התחילה לימודים

במזל פגשתי באחת מאסיפות ההורים זוג הורים שהבן שלהם היפראקטיבי עם בעיות ריכוז
    הם לקחו אותו לטיפול הומאפתי שעזר לו מאוד.

החלטתי לנסות גם לילדה שלי וזה מאוד עזר לה ולנו. היא חסכה לנו הרבה כאב לב. והילדה היום מתפקדת למופת. הציונים השתפרו פלאים

לירון

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה להמליץ להורים

הוספת תגובה

• הומאופתיה

ד``ר אריה בקלו
    17/12/2009

שלום,
    אינני יכול להכנס ספציפית למקרה של בתכם כי אינני מכיר את הפרטים.
    אני חייב לומר לקוראי הפורום ,כי אין כל הוכחה רפואית מוסמכת ליעילות הטיפול בהומאופתיה בנושא הפרעת קשב וריכוז.
    אנחנו מכירים רבים שניסו טיפול זה ללא הצלחה כלל או הצלחה מועטה וחלקית.
    כל זאת מבלי להזכיר את העלויות הכספיות הכרוחות בסוג זה של טיפול....

בברכה

דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לגבי דיקור? ובאיזו תרופה הומופטי

מלי
    20/12/2009

הי,
    באיזו תרופה הומופטית השתמשת וראיתי שיפור?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון
    מיכל
    17/12/2009

לשום רב!
    אני בת 55 מעוניינת לעבור איבחון. אודה על המלצה על מומחים בתחום מאזור המרכז באופן פרטי.

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון

הוספת תגובה

• אבחון

ד``ר אריה בקלו
    17/12/2009

שלום,
    לא מקובל בפורום זה להמליץ שמית על מומחים.
    ניתן למצוא אותם בפרסומים השונים, לקבל המלצות מחברים או לנסות באינטרנט
    בברכה

דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה
    חנוך
    16/12/2009

שלום
    בני הכמעט בן ארבע אובחן ע"י פסיכאטרית ילדים שהינו סובל מבעיית קשב וריכוז, כיום לתת לו טיפול תרופתי אינו בא בחשבון.
    אני ובן זוגי הולכים להתייעצות אצל פסיכולוגית על מנת לדעת כיצד לשפר ולעצב את ההתנהגות שלו במקביל בני הולך פעם בשבוע לשעור של ג'ודו על מנת לעצב התנהגות וללמוד חוקים.
    אני ובן זוגי מרגישים שאנחנו דורכים במקום,משום שההתנהגות של בני אינה משתפרת.
    שאלתי מה עוד עלינו לעשות על מנת לעצב את בנינו?
    האם להחליף פסיכולוגית?
    מה השיטה הממולצת להרגיע אותו האם באמצעות עונשים?
    בתודה מראש על העזרה

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחופה

הוספת תגובה

• עזרה דחופה

ד``ר עדי אדר
    16/12/2009

שלום לך!

קשה לענות על שאלה כזו בצורה עניינית כאשר לא ברור מה משך זמן היעץ שניתן עד עתה, מה העקרונות שהוצעו לכם, מה מידת הביצוע בפועל וכו'

הטיפול במצבים אלו הוא תערובת של הצבת גבולות ועידוד התנהגות חיובית.

קיימים מרכזים לגיל הרך אשר בדיוק נועדו למצבים אלו ובהם יש צוות רב בתחומי האמור לסייע לטיפול בילדים צעירים.
    מרכזים אלו קיימים במספר בתי חולים וכן בקהילה

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על תופעות לוואי של קונצרטה 36
    רונית
    16/12/2009

שלום,

שמי רונית ואני בת 22.
    אני מטופלת בקונצרטה 36 מ"ג. מזה כשבועיים קופץ לי השריר של זרוע ימין ללא הפסקה. אני פונה לפורום מאחר וזה קורה רק כאשר אני נוטלת את הכדור. לאחר פירוק התרופה לא הבחנתי בבעייה זו וגם בסופי שבוע (שלרוב אינני לוקחת קונצרטה בסופי שבוע) לא הרגשתי (או ראיתי) את השריר קופץ.
    האם, לדעתם, זוהי בעייה הקשורה בנטילת הכדור ?
    האם ספזם מסוג זה הוא תופעת לוואי שיכולה להיגרם כתוצאה מטיפול זה ?

אציין כי כאשר נטלתי 40 מ"ג ריטלין (SLR), הייתי אז בת 16, סבלתי מתופעות לוואי כגון טיקים.

הוספת תגובה

• muscle twitch וריטלין

ד``ר עדי אדר
    16/12/2009

שלום לך!

אכן תופעה זו עלולה להיות תופעת לוואי של ריטלין.

כמה זמן לאחר נטילת התרופה החלה התופעה?

תופעה זו היא נדירה לאחר מתן ריטלין ורק לעתים נדירת אני מקבל דיווח על כך ממטופלי.

התופעה לא מסוכנת. עם זאת מומלץ לפנות לרופא המטפל !

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• muscle twitch וריטלין

רונית
    16/12/2009

כאשר התחלתי את הטיפול, בגיל 16, נטלתי במשך כחצי שנה 40 מ"ג ריטלין. כאשר טופלתי בריטלין אכן היו לי תופעות לוואי נדירות נוספות, מלבד הטיקים, כגון עליית דופק ואי סדירות דופק. אני נוטלת קונצרטה 36 מ"ג מאז ועד היום (היום אני מת 22) לתקופות לימודים. החל מאוקטובר האחרון חזרתי ליטול כדור קונצרטה בכל יום, לעיתים פעם אחת גם בסופי שבוע. הקפיצות בשריר התחילו לפני כשבועיים - הם מתחילים כ-3 שעות לאחר נטילת הכדור (אני בד"כ לוקחת את הכדור אחרי ארוחת הבוקר, בשעה 7:00) והן ממשיכות עד לפירוק הכדור בסביבות השעה 17:00-18:00.

לעומת הריטלין, התופעות לוואי של הקונצרטה פחות נוראיות, אך כאשר עיינתי לתופעות לוואי של הקונצרטה שמתי לב שיש מספר רב של תופעות לוואי (ותופעות לוואי נדירות) שאני מרגישה בזמן טיפול בכדור זה. (חשוב לי להגיש שהתופעות שהרגשתי כאשר טופלתי בריטלין היו הרבה יותר קשות מהקונצרטה, גם מבחינת תופעות לוואי אך בעיקר מבחינת השפעה ופירוק הכדור).

תודה מראש,
    רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• muscle twitch וריטלין

ד``ר עדי אדר
    16/12/2009

שלום רונית!

זה באמת מעניין כי למעשה את מטופלת תקופה ארוכה בריטלין (קונרצטה זה סוג של ריטלין מושהה) ורק לאחרונה הופיעו התופעות של מה שמכונה גם פסציקולציות של השרירים.

כמובן שנשאלת השאלה האם אכן יש קשר ישיר לנטילת הקונצרטה, עד כמה התופעה מטרידה והאם היא מתמידה - כלומר ממשיכה בתקופה הקרובה - אלו יהיו השיקולים של הרופא המטפל האם להמשיך בתרופה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• muscle twitch וריטלין

רונית
    17/12/2009

תודה רבה על היעוץ.

קבעתי תור לנוירולוג כבר ליום רביעי הקרוב. אני מאוד מקווה שהוא יוכל לעזור לי כי לצערי טיפול כלשהו אני אכן אצטרך לפחות עד שאסיים את הלימודים בתחילת פברואר.

בינתיים העיוותים בשריר רק גוברים.

אשמח אם תוכל לענות לי על עוד שאלה אחת:
    אח שלי (בן 14) מטופל בקונצרטה 36 מ"ג כבר מגיל 7. מזה תקופה ארוכה (שנה, אולי קצת יותר) הוא סובל ממיגרנות (הוא מציין כאב חד בעין ובהתאם לעין בכל אותו צד של הראש) ורק כאשר הוא מכסה אותה הכאב נרגע מעט.
    האם זוהי תופעה שכיחה גם בקרב ילדים ? האם יש צורך בבדיקות מסוימות או בבירור כלשהו ?
    (אציין כי, לעומתי, הוא הולך ליעוץ אצל ד"ר ברוריה בן זאב לפחות פעם-פעמיים בשנה).

תודה מראש,
    רונית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ביופידבק
    טל
    16/12/2009

הי,
    אשמח לשמוע דעה מקצועית בנוגע לשיטת הביופידבק/נוירופידבק, בטיפול ב ADD אצל ילד בן 9.
    האם יש חומר שניתן לקרוא בנושא, ושאינו מסובך להבנה למי שאינו ררופא?
    תודה !
    טל

לקביעת תור
    סגירה
    ביופידבק

הוספת תגובה

• ביופידבק

ד``ר עדי אדר
    16/12/2009

שלום!

איני מכיר את השיטה באופן מלא ואין לי ניסיון אישי איתה.

בספרות לא פוסלים שיטה זו אך עלותה רבה ותועלה בהחלט לא מלאה ולכן לא מומלתצת כשיטה ראשונית לטיפול אלא לכ להיותר כטיפול מסייע.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון
    שגית
    16/12/2009

שלום, רציתי להתייעץ בקשר לבני בן ה-8, הוא ילד מדהים וחכם ורוב הזמן גם שקט וממושמע אבל השנה יש לו קושי רב בהכנת שיעורי הבית, הוא פשוט בבית כמעט ולא מוכן לגשת אליהם , לפעמים אני משדלת אותו בדרכים נעימות ולפעמים ע"י סנקציות של איבוד זכויות וכדומה. מבחינת ידיעת החומר אין לו בעיה כי הכול הוא יודע ולפעמים אפילו יותר אבל יש לי הרגשה שאפילו שהתשובה כבר לעוסה לו הוא מתקשה להעביר אותה אל הכתב. הוא מוסח בקלות גם בבית וגם בכיתה וקשה לו לאסוף את עצמו חזרה ללמוד. בנושאים אחרים בחיים כמו חברים אחים יחס להורים הוא ממש בסדר. בשנה שעברה היתה לו תקופה קצרה שגם היו לו קשיים מסוימים אבל הצלחנו יחד עם המורה לעבור אותם. יש לציין כי לפני כחודשיים ילדתי ובבית הם 4 אחים כשהוא הגדול, שניים מתוכם תאומים אבל אי אפשר לומר שהבעיות התחילו ממש עם הלידה. אודה לך לתגובה. שגית.

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון

הוספת תגובה

• האם הפרעת קשב?

ד``ר עדי אדר
    16/12/2009

שלום !
    התאור שדיווחת בהתייחס לבנך לא תומך בכיוון של הפרעת קשב.
    אמנם נכון שילדים אלו לא אוהבים להכין שיעורים (ומי כן?....) אבל ההגדרה של הפרעת קשב היא יותר רחבה כוללת גם קשיים תפקודיים חברתיים, התנהגותיים בבית ובבית הספר.
    מאידך יש לקחת בחשבון שהוא צעיר ויתכן והפרעות אלו עדיין לאבאות לידי ביטוי מלא.

חשוב לקבוע גבולות ברורים בהכנת שיעורים וניתן להתיעץ בנושא זה גם עם פסיכולוגית וכן יועצת בית הספר.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת קשב וריכוז
    מון
    15/12/2009

שלום...

אני אמא לילדה בת 8.5 כיתה ג רציתי לברר אם יש צורך שהבת שלי תעבור בדיקת TOVA הבת שלי ילדה טובה גם בבית וגם בכיתה אין תלונות עליה מבית הספר רק מה שמדאיג אותי בזמן המבחנים אני עושה לה תרגילים עונה עליהם הככל נכון לא יודעת מה קורה במבחן על אותם שאלות שאנחנו עשינו היא טועה בטח לא על הכל אבל זה מדאיג אותי למה בבית ואיתי עושה נכון ובזמן המבחן לא איפה הקושי שלה בריכוז באי הבנה .

לטפולכם תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת קשב וריכוז

הוספת תגובה

• האם לבצע אבחון?

ד``ר עדי אדר
    16/12/2009

שלום לך!
    ראשית השאלה שלך צריכה להיות - האם לעשות לבת שלי אבחון הפרעות קשב ולא האם לעשות מבחן טובה. מבחן טובה הוא לא תחלף לאבחון מלא אלא רק בדיקת עזר בלבד (כך למשל יתכן ומבחן טובה תקין לחלוטין ועדין יש הפרעת קשב ואף להפך).
    לפחות על פי התאור הראשוני שלך אין בעיות תפקודיות בבית ובבית הספר ועיקר הקושי הוא בתחום המבחנים.
    יתכנו מספר אפשרויות לקושי שלה לענות נכון במבחנים ואני ממליץ בשלב הראשוני לנתח איזה סוג טעיות היא עושה מבחן - האם טעויות של פזיזות, האם עקב חרדת מבחנים, האם בתחילת המבחן היא עונה נכון ובסופו היא מתעייפת וכו'. ניתן לבקש סיוע בנושא זה מהמחנכת או מהיועצת.
    כמובן שניתן להתיעץ איתן אם הן מתרשמות שיש לילדה הפרעות קשב.
    לפחות על פי התאור הקצר שלך איני משוכנע כי הסיבה לקשייה היא הפרעת קשב אלא כנראה גורמים אחרים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול נוסף
    עינת
    14/12/2009

שלום רב,
    אני סטודנטית שאובחנה בADD רק בגיל מבוגר (25). אני נוטלת קונצרטה 36 מ"ג כמעט שנה. אני חושבת שמלבד התרופה אני זקוקה גם ליעוץ. למי פונים? פסיכולוג? איזה סוג? האם יש כזה בקופת חולים?

תודה רבה וחג שמח,
    ליאורה

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול נוסף

הוספת תגובה

• טיפול נוסף

ד``ר אריה בקלו
    15/12/2009

שלום,
    הטיפול הנוסף שאת מעוניינת תלוי כמובן בתוצאות האבחון שעברת.
    יתכן ואת זקוקה לטיפול רגשי/פסיכולוגי (ישנו בקופה), או למאמנות אישית (אין בקופה).
    כאמור ההכוונה היא פועל יוצא של האבחון והמלצותיו.

בברכה

דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלה לגבי אבחנה מבדלת
    לילי
    14/12/2009

שלו, אובחנתי בעבר בהק"ר. אחרי כמה שנים גיליתי שיש לי בעיית מיקוד ראייה וכן תסמונת פוסט טראומטית.
    אני תוהה אם בעקבות האחבנה פירוש הדבר שאינני הק"ר? האם להפסיק עם הריטלין?משהו אחר?
    יצאתי מבולבלת.
    אגב המכון שאובחנתי בו לפני שנים בעיר אחרת ואינו קיים עוד(לפחות לא מופיע ב144)

לקביעת תור
    סגירה
    אלה לגבי אבחנה מבדלת

הוספת תגובה

• אבחנה מבדלת,

ד``ר אריה בקלו
    15/12/2009

שלום,

אבחנה מבדלת וזיהוי תחלואה נילווית להפרעת קשב וריכוז הינם חלק בלתי נפרד של אבחון מקצועי מלא.
    אינני אומר שהאבחון שעברת לוקה בחסר. יתכן ונוספו דברים ויתכן שמדובר בבעיות נוספות.
    זה מקרה קלאסי להערכה קלינית מחודשת ע"י גורם מאבחן מוסמך: פסיכיאטר וניורולוג (ילדים) וכן רופאי ילדים מומחים שעברו הכשרה .

בברכה

דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אילנה
    13/12/2009

יש לי ילדה בת שש וחצי, בבית היא מאוד קופצנית כל הזמן זזה לא יושבת דקה , אם זה לאכול זזה כל הזמן מדברת , אם זה ציורים או שיעורי בית כל הזמן בתזוזה , בעלי אומר לי שהיא היפר אקטיבית , אבל שתמיד התלוננתי בגן הגננת הייתה אומרת לי שהיא לא רואה שום בעיה ומתפלאת שאני מתארת לה איך היא בבית , תמיד לטענתה היא יושבת יפה , עובדת יפה , ממש ילדה למופת , גם עכשיו בבית ספר חשבתי לקחת אותה לנירולוג אבל שאני פונה למורה ושואלת איך היא בכיתה , המורה לא מבינה מה פשר השאלות שלי והיא אומרת שהיא עובדת יפה מקשיבה משתתפת ואם היא הייתה רואה בעיה היא הייתה מודיעה לי, כאילו שהיא שני אנשים אחרים לגמרי בבית ובחוץ,
    בבית היא פשוט מטישה אותנו מהתזוזתיות שלה והיא מרבה בדיבורים , גם שהיא משחקת היא לא מפסיקה לדבר עם עצמה ,
    האם יכול להיות שהיא היפראקטיבית? או שבחוץ בגלל שהיא מתביישת היא עצורה והיא מרשה לעצמה בבית להיתפרק .

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• המשך

אילנה
    13/12/2009

רציתי להוסיף שגם אין לה את הקטע הזה שהיא עייפה , זה פשוט מדהים היא יכולה כל היום להישתולל ללכת מפה לשם בלי הפסקה והיא לא מתעייפת לקחת אותה לישון זה פשוט בכוח לסגור את החדר להחשיך אותו ולהרגיע אותה ותוך שניה היא נרדמת , ואני מדברת על ילדה שקמה בשעה שבע בבוקר עם יום מלא פעילות ועד עשר נשארת ערה וזה אחרי שאני מרדימה אותה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב רק בבית?

ד``ר עדי אדר
    13/12/2009

שלום לך!

אכן התיאור שאת מתארת אופייני להפרעות קשב.
    יש לציין כי לחלק מהילדים עם הפרעות קשב קיים קושי בהרדמות.

עם זאת לצורך הגדרה של ההפרעה היא צריכה להתקיים בשני מצבים לפחות- בית ספר ובית ועל פי תאורך אין קשיים תפקודיים בבית הספר.

כיום מומלץ לשקול תהליך של עיצוב התנהגותי וכן יעוץ הורי כאשר ניתן עדיין להמתין עם תהליך של אבחון מלא להפרעות קשב כל עוד תפקודה בבית הספר תקין.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן טובה
    אבי
    11/12/2009

בתי בת 11 נשלחה לעשות מבחן טובה. התוצאות הסופיות של כל 4 המדדים לפני ריטלין היו 3.96 -
    ולאחר ריטלין 1.01-
    הבודקת ציינה שציפתה לציונים גבוהים כמו:4+
    שאלתי היא האם הפרש זה משמעותי ומצדיק נטילת התרופה?
    אני מאוד חוששת מהתרופה ומעדיפה לא לתת אותה כלל אם אין הפרש משמעותי.

תודה על התייחסותך לשאלתי

לקביעת תור
    סגירה
    מבחן טובה

הוספת תגובה

• לא להסתמך בלעדית על מבחן טובה!

ד``ר עדי אדר
    11/12/2009

שלום לך!
    המבחן הממוחשב (מבחן טובה) לא קובע אבחנה !המבחנים הממוחשבים (מבחן טובה, מבחן BRC) לא קובעים אבחנה אלא מסייעים לקביעת האבחנה המתבססת על נתונים שונים כולל התרשמות קלינית, בדיקה נוירולוגית וכן שאלונים המספקים אינפורמציה על תפקוד בבית ובבית הספר (יש לזכור כי לא הנבדק לא תמיד מתנהג בטבעיות בסיטואציה של אבחון והתבססות בלעדית על התרשמות בזמן האבחון ללא אינפורמציה נוספת עלולה להביא למסקנות שגויות!!)

יש מצבים שבהם אין בכלל שיפור במבחן טובה ובפועל בהחלט קיים שיפור קליני. יש גם לזכור שלא תמיד אחרי נטילה של מנה בודדת ניתן להדגים שיפור. יתכנו תופעות לוואי ואזכביכול אין שיפור לאחר המבחן.

לכן אין להסתמך על שיפור או אי השיפור במבחן טובה אלא לבצע אבחון מלא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה