פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• השפעת ריטלין
    עירית
    15/03/2010

הבן שלי בן 12 ואחרי מעקב של 3 שנים אצל הניירולוג החלטנו להתחיל לתת לו ריטלין בשל הפרעת קשב וריכוז. כיום הוא נוטל כבר חודשיים 30 מ"ג ריטלין מדי יום וההתחלה נראתה מבטיחה מאד אולם היום הסתבר לנו שבמקום לגרום לו להיות מרוכז וקשוב ללימודים הוא הפך להיות " שנטי" הכל עובר על ידו בעודף רוגע הוא לא מכין שיעורים וכמה שלא יעירו לו ויענישו אותו בבית הספר זה לא מזיז לו בכלל דבר שקודם לקבלת התרופה היה מטריד אותו מאד. השאלה שלי האם לריטלין יכולה להיות השפעה הפוכה כלומר במקום לרכז אותו ולגרום לו להתקדם בלימודים היא גורמת לו לריחוף וחוסר אכפתיות למתרחש סביבו והאם קיימת תרופה חלופית שיכולה כן לאפס אותו ולעזור לו במהלך יום הלימודים ואולי בכלל המינון הוא גבוהה מדי ובכך תלויה הבעיה אודה לכם על תשובה מהירה עירית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    השפעת ריטלין

הוספת תגובה

• השפעת ריטלין

ד``ר אריה בקלו
    15/03/2010

שלום,
    ריטלין במינון לא מתאים עלול לגרום לתוצאות הפוכות מהמצופה.
    מינון לא מתאים יכול להיות בעודף אך גם בחוסר!
    אינני יודע כיצד פעלתם, אך מקובל להתחיל במינון נמוך ולעלות בהדרגה עד לקבלת תוצאה רצויה.
    אני ממליץ לחזור לרופא המטפל לצורך התאמת מינון או שינוי סוג.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן טובה
    הדס
    15/03/2010

האם ילד שסובל מהפרעות של קשב וריכוז שלא מסביות פיזיות ,אלה מסביות אחרות כגון ילד שלא אוכל טוב ומגיע רעב או שלא ישן טוב בלילות ומגיע עייף או בגלל סיבות רגישיות כאלה ואחרות האם כשיגע לבחינת טובה(כאמור כשהוא עייף רעב או כל דבר אחר המונע ממנו להתרכז)
    הוא יאובחן כבעל הפרעות קשב וריכוז ?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    מבחן טובה

הוספת תגובה

• מבחן טובה

ד``ר אריה בקלו
    15/03/2010

שלום,
    נראה לי שיש לך טעות בסיסית בהבנת הבעיה.
    הפרעת קשב וריכוז היא הפרעה נוירו-קוגניטיבית ולכן או שזה קיים או לא.
    סיבות פיזיות כגון עייפות ורעב עלולות להחמיר את הבעיה, או להיות תוצאה של ההפרעה אבל לא הסיבה להפרעה.
    ברור שבדיקת TOVA בתנאים לא טובים עלולה להכשיל כל ילד.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש לי הפרעת קשב וריכוז?
    רז
    14/03/2010

אני בת 27 ובשלוש שנים האחרונות אני סובלת מחוסר יכולת להתרכז, והעניין רק הולך ומחמיר.
    גם בעבודה וגם בלימודים אני לא מסוגלת להתרכז במשהו אחד יותר מחמש דקות (כמו קריאה, למשל)
    אני תמיד קופצת מדבר לדבר, לא מסוגלת לסיים משהו אחד, ומיד מתחילה לעשות משהו נוסף.
    בסופו של דבר, אני תמיד מסיימת את המטלות שלי, אבל זה לוקח לי יותר זמן.
    לפעמים אני מרגישה חסרת אנרגיות לפעול, אבל הדבר האחרון שאפשר להגיד עליי שאני עצלנית או לא מתמידה.
    יש לציין, שזה משהו שהתפתח אצלי רק בשנים האחרונות, בתור ילדה ונערה הייתי מאוד מרוכזת, הייתי קוראת ולומדת במשך שעות בלי להתעייף.
    אני מניחה שיש הרבה סיבות לתופעה הזו, אחת הסיבות העיקריות שאני יכולה לחשוב עליהן הוא- המחשב, שהפך לחלק בלתי נפרד מהחיים שלי (כמו של כל כולם) במיוחד בשלושת השנים האחרונות, ועליו אני עובדת רוב שעות היום.
    אני מתנצלת על הבורות, מכיוון שאינני בקיאה בכל מה שקשור לנושא- האם יכול להיות שיש לי הפרעת קשב וריכוז? איך מאבחנים וכיצד ניתן לטפל (בדרכים טבעיות) בהפרעה?

תודה רבה

הוספת תגובה

• האם הפרעת קשב וריכוז?

ד``ר אריה בקלו
    15/03/2010

שלום,
    את מעלה סימנים קליניים רבים העונים לקריטריונים של הפרעת קשב וריכוז.
    יחד עם זאת , בהגדרה הבסיסית לאבחנה ,יש צורך שלפחות מקצת התסמינים היו קימים כבר בילדות,עובדה שאת שוללת.
    זה מקרה קלאסי לפנות לאבחון או לפחות לנסות אבחון ממוחשב עצמוני הנמצא באתרי אנטרנט שונים.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסנפת ריטלין
    שלום דוד
    14/03/2010

בס"ד
    חברי לחיים אובחן לפני כשנתיים אצל נוירולוג כ- ADHD וקיבל מרשם לריטלין.
    בשנה האחרונה הו א החל לקחת את הריטלין בהסנפה בטענה שכך ההשפעה היא יותר טובה. עליי לציין כי במשך כל שנות בגרותו הוא השתמש בסמים קלים , ולאחרונה הפסיק.
    שאלתי היא האם יש סכנה בשימוש בריטלין בהסנפה? ואם כן, מהי? אני מרגישה שיני בהתנהגותו ולא יודעת אם לייחס אותו לכך, או שפשוט הזוגיות שלנו הולכת ונעשית פחות טובה..

לקביעת תור
    סגירה
    הסנפת ריטלין

הוספת תגובה

• הסנפת ריטלין

ד``ר אריה בקלו
    15/03/2010

שלום,
    הכפפת תרופת הריטלין לפקודת הסמים נוצרה בדיוק עקב מקרים כגון זה שאת מציינת.
    ריטלין בהסנפה פועל בצורה דומה לקוקאין והתוצאה בהתאם.
    הטענה שזה משפיעה עליו טוב יותר נכונה אולי למצב רוחו והתנהגותו אבל לא להפרעת הקשב והריכוז.
    אינני יועץ זוגיות אבל אני חושב שעניתי גם לשאלה זו.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקיחת רטלין la20
    צופית הראל
    14/03/2010

הבן שלי אובחן כADHD והתחיל לקחת רטלין LA20 חל שיפור משמעותי אבל הגננת אומרת שבתחילת הבוקר הילד חסר חיות שקט מדי אינו מוכן לבלוע אני פותחת את זה בתוך כוס מיץ אולי זה בגלל זה?
    האם תוכנת אימון מוחי ATNGO יכולה להועיל
    כשפג השפעת הרטלין הילד מתפרע ומשתולל

לקביעת תור
    סגירה
    לקיחת רטלין la20

הוספת תגובה

• ritalin la 20

ד``ר אריה בקלו
    15/03/2010

שלום,
    מהסוף להתחלה.
    כשפגה השפעת הריטלין יכולה להיות תגובת ריבאונד המתבטאת בהיפרקינטיות.
    תגובות אלו נמשכות לרוב כחצי שעה וחולפות. במצבים אלו רצוי לתת לילד "לפרוק" אנרגיה.
    תוכנות האימון המוחי לא הוכחו מספיק כיעילות במחקרים מבוקרים. בכל מקרה הן יקרות ומועילות למי שמוכר אותן.
    את הריטלין LA ניתן לפזר במעדן או מיץ ובתנאי שהילד לא לועס את הקפסולות הקטנות דבר שעלול לפגום ביעילות התרופה.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בהבנת סיכום אבחון
    אמא
    12/03/2010

שלום רב לכם,
    לבני בן ה- 10 בוצע אבחון רב תחומי של כשרי למידה ולקויות למידה. יש ביידי את סיכום, אשמח אם תוכלו לעזור לי להבין אותו יותר (במילים פשוטות).

להלן הסיכום:
    הממצאים מצביעים על הפרעה קלה לתהליכי הקצאת קשב מתמשך ועם אפקט תואם באשר לשליפת מידע מזיכרון הצהרתי. במישור ההתנהגותי נצפו מאפיינים לאי שקט פסיכו מוטורי קל וללא עדות לתגובות אנטגוניסטיות ו/או קושי ביצירת קשר בין אישי מותאם לנסיבות ולגיל.

תודה מראש
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בהבנת סיכום אבחון

הוספת תגובה

• עזרה בהבנת סיכום אבחון

ד``ר עדי אדר
    12/03/2010

שלום לך!

אמנם הניסוח קצת "עמוס" אבל נמצאו הנמכה מסוימת בתפקודי קשב - היכולת לשמור קשב לפרקי זמן ארוכים. כמו כן נצפתה עדות לאי שקט גופני, תזוזות וכ''.

לא נמצאו קשיים ביצירת קשר עם המאבחנת במהלך האבחון.

כמובן שניתן להתקשר למאבחנת לקבלת פרטים נוספים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בהבנת סיכום

ד``ר אריה בקלו
    13/03/2010

שלום,
    אם יורשה לי ,ובנוסח מעט ציני,
    הסיכום שקיבלת מזכיר לי במשהו את הניסוחים והביטויים הגבוהים(יש אומרים פלצניים)של פקודות המבצע של צה"ל במהלך מלחמת לבנון השניה.
    סיכום אבחון רפואי צריך להיות כתוב בשפה מקצועית מובנת לקורא הסביר !
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין ותופעות לוואי
    אלונה
    11/03/2010

אני בת 23, לוקחת ריטלין באופן. אני לוקחת 20 מג כל יום, ולפעמים פעמיים ביום.
    רציתי לדעת:
    1. האם זה מינון גבוה מידי לקחת 40 מג ביום
    2. האם יש תופעות לטווח הארוך כמו סבילות לתרופה, טיקים ועוד?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין ותופעות לוואי

הוספת תגובה

• ריטלין ותופעות לוואי

ד``ר אריה בקלו
    11/03/2010

שלום,
    על תופעות הלוואי השכיחות של הריטלין נכתב רבות בפורום.
    עקרונית אפשר להגיע עד 90 מג. ריטלין ליום למבוגר לפי שיקול דעתו של הרופא המטפל.
    התרופה איננה ממכרת .
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון דידקטי
    ענבר
    09/03/2010

שלום,
    בתי בת 5 נורמטיבית לחלוטין ונמצאת בגן חובה. חשנו שהיא אינה מוכנה הן ריגשית והן באספקטים נוספים לעלות לכיתה א'. בשיחה עם הגננת מסתבר שהיא חושבת כמונו - להשאירה שנה נוספת וכך החלטנו לעשות. במקביל - המליצה הגננת לעבור במכון כלשהו אבחון דידקטי שהבנו כי מדובר באבחון כולל המראה בעצם את התמונה השלמה מאספקטים רבים לגבי הילדה.

שאלתי היא:
    אני מרגישה וחושבת כי לבתי יש הפרעת קשב. לא העליתי נושא זה עדיין בפני הגננת או אדם נוסף למעט בעלי שחושב כמוני. האם האבחון הדידקטי אמור "לעלות" גם על בעיה זו (במידה וקיימת כמובן - אינני איש מקצוע) או שנדרש אבחון מסוג אחר ? האם אבחון זה והטיפול שיוצע בעקבותיו יכול לתת מענה לבעייה כזו ו/או לשלול קיומה?

תודה, ענבר

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון דידקטי

הוספת תגובה

• אבחון דידקטי

ד``ר אריה בקלו
    09/03/2010

שלום,
    במסגרת אבחון דידקטי, אמור המאבחן לזהות סימנים המחשידים להפרעת קשב וריכוז.
    האבחון הדידקטי כשלעצמו איננו אבחנתי לנושא הקשב וריכוז.
    אישית, אינני חסיד גדול של אבחונים דידקטיים כבר בגילאים מוקדמים כגון זה של בתך. זה מוקדם מידי לטעמי.
    כבר ניתקלתי במקרים לא מועטים שמיחסים בטעות קשיים לימודיים לילד שיש לו בעצם בעיה בקשב וריכוז.
    ולכן אם קיים חשד בנושא, הרי שבגיל 5 הייתי פונה קודם לאבחון הפרעת קשב וריכוז.
    אבחון מקצועי ומלא אמור לזהות גם קשיים דידקטיים.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לריטלין כדי לזכור לקחת ריטלין
    ענת
    09/03/2010

אלמלא זה היה עצוב, זה היה באמת מצחיק, אני יודעת ועדיין אלה החיים שלי.

אובחנתי כסובלת מ-ADD לפני כשנתיים בשנות ה-30 לחיי. אני אמורה לקחת ריטלין 40 מ"ג, 3 פעמים ביום בשל משקלי.
    כשלמדתי ולקחתי ריטלין גיליתי עולם שלם שלא הכרתי של יכולת ריכוז והקשבה מצד אחד ותחושה גופנית לא הכי נעימה מצד שני (מעין רעידות קטנות בגוף - נאמר כמו התחושה אחרי שתיית 5 כוסות קפה).
    העניין הוא כזה: כיום אינני לומדת ומחפשת עבודה, אבל בגלל התחושה הלא נעימה, אני אומרת לעצמי שאני אקח את התרופה מאוחר יותר (למשל אחרי האוכל), אבל אף פעם לא מגיעה לזה כי אני פשוט שוכחת!
    כשלמדתי היתה לי מעין נקודה קבועה בה הייתי לוקחת את הכדורים (לפני הכניסה לאוניברסיטה).
    עכשיו כשאני צריכה לחפש עבודה מתישהו משעות היום, אני נזכרת שלא לקחתי רק מאוחר בלילה כשאני מגלה שלא חיפשתי דבר באותו היום.
    זה נורא מתסכל כי אני כבר "לא מחפשת עבודה" מזה חודשים כשכל לילה אני מבטיחה לעצמי שמחר יהיה היום בו אני שוב אקח את התרופה, רק כדי לגלות למחרת ששוב לא עשיתי זאת.
    אני יודעת שזה חלק מתסמיני התסמונת, אבל אני לא מצליחה להתמודד איתה. אני זקוקה לריטלין כדי לקחת ריטלין, אם אפשר לתאר זאת כך.

השאלה היא האם יש דרך להתגבר על כך?! מה עושים? איך לזכור לקחת את הריטלין לפני שאני לוקחת אותו כש-2 מהתסמינים הרציניים ביותר אצלי הם דחיינות כרונית ושיכחה?!

הוספת תגובה

• לזכור לקחת ריטלין

ד``ר אריה בקלו
    09/03/2010

שלום,
    יש לי 2 פתרונות להציע לך.
    האחד הוא מאמנות אישית לקבלת פתרונות לבעיית השכחה והדחיינות, כולל טיימרים והתראות אלקטרוניות למינהן.
    השני, מעבר לטיפול בקונצרטה שאותו נוטלים רק אחת ליום בבוקר ושלום על ישראל.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על העצות, אני אנסה אותם.

ענת
    10/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ADHD
    אמא
    05/03/2010

שלום רב,
    בעקבות תלונות של המורה כי בני בן ה- 10 אינו מרוכז מספיק בלימודים (למרות שציוניו מעולים - מעל 90) החלטתי לקחת אותו לאבחון מאוד כולל. פסיכולוגי, נוירולוגי, קשב וריכוז, דידקטי.
    אתמול קיבלנו את התוצאה ונאמר לי כי בני נכנס לקטגורייה של ADHA. אך לא הומלץ לתת ריטלין כי בבדיקות העלתה רמת חרדה גבוהה אצל הילד (לפי הבנתי ריטלין יכול להגביר חרדה).
    צר לי במידה ואני מחסירה פרטים פשוט אין לי את הדוח הכתוב (יגיע בעוד שבוע) ואני רושמת מהזיכרון של השיחה שהתנהלה.
    לבני אין בעיית קשב חזותי, ונאמר לי גם שזה משהו שרוב הסיכויים יחלוף לו בגיל 12-13, אך בחרדה המולץ מאוד לטפל בתרפייה.
    לשאלתי: איך יכול להיות ילד מאובחן כהיפרקטיבי כאשר הוא ילד שקט וחיובי מאוד. (גם לפי המורה אינו מפריע במהלך השיעור לא לה ולא לשאר הכיתה אלה מתעסק עם הטושים שלו).
    האם באמת זה יחלוף בעקבות הטיפול בחרדה? כי לפי מה שהבנתי יכול להיות שבעצם הכל נגזרת של היותו ילד חרדתי. (מתעסק לא מעט במה יקרה אחרי שנמות, או בבתי יתומים).

סליחה על אורך ההודעה
    תודה אמא

לקביעת תור
    סגירה
    ADHD

הוספת תגובה

• למה ההודעה עברה לסוף הדף?

אמא
    08/03/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ADHD

ד``ר אריה בקלו
    08/03/2010

שלום,
    לא כל מי שמאובחן כסובל מהפרעת קשב וריכוז זקוק לטיפול בריטלין. הכל לפי הנסיבות.
    אינני יכול לתת תשובה ברורה לשאלותיך כי אין בידי את תוצאות האבחון, אך ישנה בהחלט אפשרות שהבעיה המרכזית של בנך הוא בבעית החרדה שלעיתים מעפילה ומעוותת את שאר הבעיות המאובחנות.
    במקרה כזה ברור שיש לטפל תחילה בבעית החרדה ורק בהמשך לבדוק שוב את שאר מרכיבי הבעיה.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התייחסותך

אמא
    08/03/2010

אך לשאלתי האם ילד יכול להיות מאובחן כהיפרקטיבי ובכלל מדובר בילד חיובי וחברותי מאוד שאינו מפריע במהלך השיעור ו/או לסובבים אותו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אימיפרמין?
    דוד
    02/03/2010

האם יש לכם ניסיון עם התרופה אימיפרמין ממשפחת הטריציקלים. אני קצת מבולבלת. הילדה בת 6 וחצי מאובחנת עם ADHD . רטאלין מגביר עצבנות ולא עוזר. הגעתי לרופא שהמליץ על אימפרמין כקו שני. (אמר שסיכויי הצלחה דומים לסטרטרה והרבה יותר זול). וכאן מתחילה הבעייה שלי. גלישה באינטרנט מלמדת אותי שהתרופה אכן מקובלת ונמצאה יעילה כקו שני בעיקר בארה"ב.

אבל בארץ משום מה אף אחד לא שמע על זה. כולל רופאת הילדים. אני קצת חוששת כי הבנתי שזו תרופה עם פחות שולי ביטחון?. תוכלו לעזור לי להבין מה קורה כאן?.

הרופא אמר שבמינון נמוך ולא מסוכן?.

לקביעת תור
    סגירה
    אימיפרמין?

הוספת תגובה

• אימיפרמין

ד``ר אריה בקלו
    03/03/2010

שלום,
    תרופה זו שייכת לקבוצת האנטי דכאוניים וכמעט איננה בשימוש בארץ לטיפול בהפרעת קשב וריכוז, גם עקב נטיה לגרום להפרעות קצב הלב.
    לי אישית אין ניסיון טיפולי בתרופה זו ל ADHD.
    האם ניסיתם סוגים אחרים של ריטלין כגון RITALIN LA ?
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניסו LA

דוד
    03/03/2010

תודה

כול סוגי הרטאלין נוסו. LA וקונצרטה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

ד``ר אריה בקלו
    04/03/2010

יש עוד סוגים שניתן לקנות באישור מיוחד 29-ג .
    תבדקי עם הרופא המטפל.
    לי כאמור אין ניסיון עם אימיפרמין.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אילת
    08/03/2010

תודה רבה על התשובות

תודה על הכנות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות אצל בן 6 לאחר חצי שנה
    תור
    02/03/2010

בני בן ה- 6 כבר חצי שנה על קונצרטה אחרי איבחון של ADHD
    הקונצרטה עשתה פלאים לגבי התנהגותו בגן ויוכלת ההשתתפות שלו.
    עם זאת מלפני חודש החל בהתנהגות קשה מאד ללא הקונצרטה, אם זה בשעות הערב או/ו שבתות (בהם הוא לא לוקח)
    התנהגות המאופיינת בדווקא ובהצקה לאחיות (הגדולות שלו), שבירה ואי התחשבות באחרים.
    (א) מה עושים (ב) האם זה אופייני
    תודה
    אם מודאגת

הוספת תגובה

• שינוי התנהגות

ד``ר אריה בקלו
    02/03/2010

שלום,
    התגובות שאת מציינת אינן אופיניות לתרופה עצמה.
    בולטת העובדה שזה קורה ללא השפעת הקונצרטה כך שבהחלט ניתן לייחס זאת להפרעת הקשב וריכוז(כשהיא ללא טיפול) ויתכן שגם לתחלואה נילווית השכיחה במקרים אלו.
    יש בהחלט מקום לקבל טיפול התנהגותי לילד, הדרכת הורים , וגם לשקול טיפול תרופתי בשבתות.
    אני מזכיר שאת הטיפול התרופתי נותנים לא רק לצורך שעות הלימוד אלא לפי צרכי הילד.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה לטיפול
    אמיר
    25/02/2010

היום הייתי בניצן לצורך אבחון (אני בן 29) והפסיכולוגית לאחר שיחה הבינה שכנראה יש לי בעיית קשב וריכוז והמליצה לי לא לבצע את האבחון ברגע זה אלה לטפל באופן מיידי בבעית הקשב וריכוז והמליצה לי להיפגש עם נירולוג שמתמחה בבעיות קשב וריכוז
    אני גר בנתניה ואשמח לקבל שמות של רופאים פרטיים אשר עובדים עם קופת חולים לאומית
    גם באיזור המרכז (רעננה , תל אביב , הרצליה )

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    המלצה לטיפול

הוספת תגובה

• המלצה לטיפול

ד``ר עדי אדר
    26/02/2010

שלום לך!

אניננו נוהגים להמליץ עלרופאים כי יש בכך משום פגם קולגיאלי.

אני ממליץ לך לפנות למוקד לאומית והם ישמחו למסור לך את שמות המומחים הובדים עם הקופה שלך!

בברכה וחג שמח!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פגות
    הגר
    21/02/2010

שלום,
    בתי בת 5, נולדה בשבוע 26 במשקל 600 גרם, מועמדת לעלות לכיתה א'
    במאמרים רבים שקראתי הובהר כי יש קשר ישיר בין פגות להפרעות קשב וריכוז או לאיטיות בלמידה.
    רציתי לדעת להיכן אני צריכה לפנות על מנת להתיעץ בנושא? ואיזה איבחון מתאים?

לקביעת תור
    סגירה
    פגות

הוספת תגובה

• פגות

ד``ר אריה בקלו
    25/02/2010

שלום,
    אכן יש קשר בין פגות לבין בעיות התפתחותיות/לימודיות/קשב וריכוז.
    ככל שהפגות קיצונית יותר כך עולה הסיכון.
    הפניה לאבחון מחויבת רק אם יש בעיה באחד התחומים . יש?
    כל פג,כגון ביתך,נמצא במעקב יחידה להתפתחות הילד שאמור לזהות בעיה באחד התחומים שציינתי ולהפנות לטיפול בהתאם.
    במידה ומאיזו שהיא סיבה הילדה לא הייתה במעקב כזה, יש לבקש הפניה לבדיקה התפתחותית.

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקתeeg
    מונה
    21/02/2010

בני בן ה5.4הופנה לבדיקת eeg ורציתי לדעת מה בודקים בדיוק?

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקתeeg

הוספת תגובה

• EEG

ד``ר אריה בקלו
    25/02/2010

שלום,
    הבדיקה סוקרת את הגלים החשמליים של המוח בדומה ל ECG שעושה את אותו הדבר עם הלב.
    ניתן לקבל מידע רב על תפקוד המוח, הפרעות כגון אפילפסיה,אזורים לא מתפקדים,גידולים וכו'
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה