מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אי תגובה לטיפול ריטליןליטל29/11/2009
היי, מזה שבוע וחצי בערך אני לוקח ריטלין
במינון של שני כדורים של 10 מילגרם
בתקופת התיכון הייתי לוקח ריטלין וזכור לי תופעות לוואי חמורות כמו דכאון עצבנות חוסר תאבון חוסר חשק וכו
מזה 3 חודשים אני לוקחת ציפרלקס כמו כן לטיפול בהפרעות קשב וכעת אני משלבת בין שניהם
אומנם כבר שבוע לא לקחתי ציפרלקס כי שכחתי
אני עדיין לא מבינה למה אני לא מרגישה שינוי ממש בעקבות הריטלין
אולי כי אני מצפה לריכוז על או משהו כזה?
אבל אני לא מרגישה שינוי יותר מדי
אולי ריטלין לא מתאים לי... אבל למה בתיכון למרות התופעות לוואי עזר מבחינת ריכוז?
האם צריכה מינון יותר חזק?
האם עוד מוקדם מדי להחלליט??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי תגובה לטיפול ריטלין...סבלנות!
ד``ר עדי אדר29/11/2009שלום לך!
בדרך כלל מומלץ להמתין לפחות שבועיים שלושה עד שמתרשמים אם אכן יש שיפור.
בהחלט יתכן והמינון של 10 מ"ג נמוך למשקל גופך וצריך יהיה להתיעץ לגבי המינון עם הרופא המטפל.
כמובן יתכן וגם המצב הרגשי מקשה על קבל האפקט הטיפולי הרצוי.
לכן על פי המצב וההמלצות שניתנו יש מקום להתייעץ בעוד כשבועיים שלוש עם הרופא המטפל!
בברכה!
דר' עד יאדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשךבחור3229/11/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
המשך 1
בחור3229/11/2009למעגל העבודה בו אני עדיין מתבזה בעבודות זוטרות מאד שאינן הולמות אחוז קטן
מיכולתי .
אציין,כי הנני אדם משכיל,בעל אופקים נרחבים וידע בשלל תחומים,הקורא מספר
עיתונים מדי יום,ספקי מדע ומתמטיקה וכן ספרים ברמה גבוהה במדעי הרוח (זה שאני
לא זוכר אחר כך כמעט כלום לא מרפה את ידיי,כי אני קורא מתוך בחירה ועניין ולא
חובה\מטלה של לימודים או עבודה) .
לפני אבחון האיי-די-די ,עקב הנ"ל,פניתי לטיפול וניתנו לי כדורים עקב דיכאון
(שכלל לא הייתי צריך!!) משלל סוגים,שלא השפיעו עליי כלל,והפסקתי את נטילתן.
וכאמור,לאחר מכן,*ולפני 3 שנים בגיל 30,שמעתי ל-ר-א-ש-ו-נ-ה בחיי על "ריטלין"
ו-"קונצרטה"* ועברתי איבחון בו אובחנתי כבעל הפרעות איי-די-די (ללא
היפר-אקטיביות) שבעקבותיי נרשמו לי מינונים מקסימאליים (60 מ"ג ליום) עם
קפסולות הן "שחרור רגיל" והן "שחרור מושהה" .
*בשבועות הראשונים ההשפעה הייתה מדהימה,הרגשתי כאילו לראשונה בחיי אני לומד
וזוכר,חומר לימודי שבעבר לא הצלחתי להבין\לזכור לאחר עשרות שעות,הובנו לאחר זמן
קצר וגם לאחר מספר שבועות שניסיתי לשחזר אותם,זה נעשה בקלות ויעילות* !
הרגשתי איך מרגיש אדם נורמאלי שלומד חומר וניגש למבחן ולא מרגיש שהוא רואה
שאלות הבחינה פעם ראשונה בחייו ולא מבין מה רוצים ממנו,וגם אם היו נותנים לו
מבחן עם שאלות לא הגיוניות\חסרות נתונים או שנותנים לו בחינה עם חומר דומה אבל
שונה לחלוטין ,הוא לא יכל אפילו להבחין בכך !!
*אולם תוך פחות מחודשיים מהתחלת נטילת ה"ריטלין"\"קונצרטה" על מינוניהן וסוגי
קפסולות השחרור "רגיל"\מושהה",ככל הנראה גופי התרגל ,וההשפעה פגעה כמעט לחלוטין
!*
המשכתי למרות זאת ליטול ה"ריטלין"\"קונצרטה" על מינוניהן וסוגי קפסולות השחרור
"רגיל"\מושהה" עד לפני כמה חודשים,וסך הכול כשנתיים וחצי מהיום הראשון לנטילה,
למרות שהן אינן משפיעות עליי כלל .
נכון להיום,מצבי עגום מאד,אני עובד בעבודה זוטרה מאד ונודד מעבודה לעבודה עקב
המצב במשק,אין לי ידע מקצועי או קורות חיים לסמוך עליהם,ופוחד שיפטרו אותי ולא
אוכל להתפרנס,למרות יכולות האינטלקט הגבוהות שלי,המוטיבציה האין-סופית והתשוקה
העזה ללמוד ולדעת
ולרכוש מקצוע מכובד והן כדי פשוט ללמוד כדי לדעת ולנצל את מלוא כישורי המוח
האנושי .
אני מרגיש שפשוט יש לי מחסום על הזיכרון וההבנה,כמו לנסות לרוקן בריכה עם
מסננת,או סוג של תקרת זכוכית לכל דבר שהוא קצת יותר מורכב מפיתרון אינטגרל.
בראיה לוגית ופשוטה,אני מבין שרוב הדברים הנלמדים ,למשל בקורסים מקצועיים
בסיסיים כמו הנהלת חשבונות או תכנות
הן בהישג ידו של האדם הממוצע הנחוש,אולם אני,שלשכל הפחות הנני אדם ממוצע
ובוודאי יש לי מוטיבציה ונחישות אין-סוף,
אין סיכוי שאמליח לעבור !! (נכשלתי בקורסים דומים ע-ש-ר-ו-ת פעמים !!!) .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך 2 ואחרון
בחור3229/11/2009*שאלותיי:*
1) האם יש בעיה אחרת הגורמת לכך,כגון חוסר תפקוד בבלוטה מסוימת או מחסור בחומר
מסוים שלא נראו בבדיקות דם ?
2) האם כדאי לעשות בדיקת "*אם-אר-איי*" למוח כדי לראות האם יש א-נורמאליות או
תופעות חשודות אחרות ?
3) האם התופעה הזאת מוכרת לרפואה \ מומחים לנושא (המאבחן שלי שנתן לי הכדורים
התייאש) ?
4) האם כדאי לפנות לנוירולוג ולמי, והאם יש תת תחום ספציפי בנוירולוגיה ?
5)האם יש אנשים עם בעיה דומה כלשהיא,שניסו להשתמש ב"*סטרטרה*" או "*אדרל*"
(לצערי,כזכור "ריטלין"\"קונצרטה" הפסיק להשפיע עליי אחרי חודשיים...)
6) אם יש רעיון או עצה - אשמח לשמוע,כי אני אבוד לגמרי ועל סף ייאוש לראשונה
בחיי...
(למרות הנחישות האין סופית והמוטיבציה בעלת מנוע בעירה החסרת גבולות) .
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם אכן הפרעת קשב בלבד?
ד``ר עדי אדר29/11/2009שלום לך!
תשמח לדעתשמעולם מישהו לא כתב פנייה כל כך ארוכה ומפורטת במגרת פורום זה.... שברת אותי.....
בכל אופן צריך להיות לך ברור ששלל נושאים שהעלת לא יכולים לבוא לידי פיתרון ומענה מעמיק במסגרת הפורום אלא יש צורך באבחון מסודר ומפורט, רצוי על ידי פסיכיאטר ילדים, אשר יוכל להתייחס בצורה מכובדת לתהייות השונות שהעליית.
בהחלט יש מקום לבירורמעבדתי בסיסי לשלול הפרעות שונות, בירור שניתן להעשות על ידי הרופא המטפל. אין צורך בבדיקות MRI במצבים כאלה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה לד"ר אדר
בחור3230/11/2009שלום ד"ר אדר ותודה על תשובתך ,
צר לי שההודעה הייתה ארוכה , אולם גם זאת קוצרה למינימום...
אשמח לשלוח לך הנוסח המלא במייל .
האם תוכל להפנות אותי למומחה בתחום ?
כמו שכתבתי,ואולי נבלע בשלל במילים,אני אדם בריא לחלוטין וכל הבדיקות דם שלי תקינות.
האם יש בדיקות של,למשל,בלוטות כלשהן או אחרות שצריך לעשות ?...
האם משום העובדה שריטלין לא משפיע כדאי לנסות "אדרל" או "סטרטרה" ?...
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאן לפנות?
ד``ר עדי אדר02/12/2009שלום לך!
לא הצלחתי להבין סופית - האם עברת אבחון מסודר בתחום הפרעות קשב?
בכל מקרה, למרות שאיני נוהג בדרך להציע שמות של מומחים עליך לשקול לפנות ליעוץ אצל דר' אורי שוורצמן (במידה והוא בארץ). הוא פסיכאטר מבוגרים ובעל ידע נרחב ביותר בתחום הזה.
לגבי בדיקות מיוחדות - תתיעץ בנושא עם רופא המשפחה - לא ניתן על סמך מה שדיווחת להמליץ מעבר לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעברתי אבחון מסודר בקשב וריכוז.
בחור3206/12/2009שלום ד"ר אדר ותודה על תשובותיך ,
עבתי אבחון מסודר ומקיף .
נרשמו לי מינוני "ריטלין" ו "קונצרטה" במינונים מקסימליים , אולם לאחר חודש-חודשיים השפעתם פגה לחלוטין .
כמו שציינתי אני בחור בריא לחלוטין , לא נוטל תרופות ולא נטלתי מעולם , אני לא חולה אף םעם באלרגיות או דלקות וכדומה .
ניסיתי לראות לשם ההתנסות בלבד אם תרופות משםיעות עליי כגון "ויאגרה" ו "סיאליס" אולם גם הן לא השפיעו עליי כלל !
אני אובד עיצות...
האם כדאי לנסות ,אדרל" או "סטרטרה" ?...
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון מסודר..ועכשיו מה עושים?
ד``ר עדי אדר06/12/2009שלום לך שוב...
כמובן שתרופות אלו באות בחשבון לטיפול (במידה ואכן הגורם לקשייך הוא הפרעת קשב ולא הפרעה "רגשית" הממסכת את עצמה כהפרעת קשב).
יש לזכור כי ריטלין לאיעיל בכל המקרים ואם נוסו תכשירי ריטלין שונים במינונים נכנוים (במבוגרים ניתן להגיע עד 90 מ"ג) אז יש , כמובן עם הרופא המטפל, לבחון אפשרות לטיפול באחת מהתרופות הללו- סטרטרה או אדרל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי של רטליןעדי25/11/2009
ילד בן כמעט 10 החל השבוע לקחת רטלין.מינון 10. לדברי הרופאה המינון הנמוך ביותר. לוקח בבוקר עם קורנפלקס בחלב. היום, אחרי 3 ימי נטילה מתלונן על כאבי בטן ובחילות משעות הערב. האם יתכןנותופעות לואי של בחילות כל כך הרבה שעות אחרי הנטילה? האם יכול להיות ששילוב התרופה עם החלב בבוקר אינו טוב (קראתי במקום מסוים שעדיף לקח את הכדור עם פחמימות)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילה כתופעת לוואי מאוחרת של ריטלין
ד``ר עדי אדר27/11/2009שלום לך!
אין קשר בין מתן חלב לתופעות לוואי אפשריות של ריטלין.
בעיקרון לא סביר כי התלונות שלו בערב קשורות לנטילת התרופה אם כי יש לעקוב אחר תלונה זו. ייתכנו לעתים תופעות של בחילה בשעות הבוקר בזמן השפעת התרופה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לעלות מינון קונצרטה עקב הישגיםרותי25/11/2009
דר אדר היקר
איתי בן 13.5 תלמיד תיכון בכיתה ח' מאשקלון ..
הנמצא בטיפולך החל מגיל 6 שנים ולאחרונה ביקרנו במירפאתך הניפלאה
החל טיפול בקונצרטה 36 מ"ג בהשפעה טובה ,הילד רגוע ונינוח יותר בבית
אולם החל מתחילת הטיפול הישגים בלימודים התבטאו בציונים נמוכים של 40-50
כאשר עם טיפול בריטאלין הציונים היו סביב 60-70
האם לעלות מינון של קונצרטה ? או לחזור לריטאלין בתדירות של פעמיים ביום ?
אשמח לקבל את תשובתך המקצועית
בברכה וכל טוב
רותי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לעלות מינון קונצרטה עקב הישגים
ד``ר עדי אדר25/11/2009שלום לך!
תודה על המחמאה אך לא ציינת מתי הייתם אצלי.
עפ"י הנחיות משרד הבריאות : "הטיפול דורש טיפול מקצועי הדוק, על ידי הגורם שהתחיל במתן הריטלין, של פעמיים בשנה לפחות, במטרה לעקוב אחר השפעת התרופה והאם קיימת אפשרות להפסקתה" (חוזר משרד בריאות 23/2002).
כלומר אם עברה חצי שנה מהביקור הקודם יש מקום לביקורת נוספת.
יתכנו מספר סיבות לירידה בתפקוד ולא תמיד העלאת המינון הוא הפיתרון וצריך גם לבחון מה הסיבה לירידה התפקודית.....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה מביה"סיורם25/11/2009
שלום ,
בני דניאל אובחן כבעל בעיות קשב וריכוז,
הוא לומד בכיתה ב ומתקשה לרכוש מיומניות קריאה.
רציתי לדעת מה אני בתור הורה יכול לצפות/ לדרוש מביה"ס על מנת לעזור לו
האם יש אפשרות לשעות הוראה מתקנת, עבודה עם סייעת או שיטות טיפול אחרות?
תודה
יורם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה מביה"ס
התשובה חיובית, בהחלט בתי הספר מתוקצבים וערוכים לאפשר שעות שילוב וסיוע לימודי (לאחר דיון במסגרת וועדות שילוב).
עם זאת סיוע זה בדרך כלל צנוע ולא מספיק ועל ההורים להערך לסיוע במסגרת הביתית .
בברכה!
דר' עדי אדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת טיפול ברטליןליטל24/11/2009
שלום
אני בת 22
התחלתי לקחת ריטלין במינון של כדור אחד של 10
והרגשתי כבר קצת שינוי
והרופא אמר לי להעלות ל2 כדורים בגלל המשקל
היום לקחתי את השתי כדורים ולא הרגשתי יותר מדי שינוי.. אולי ממש טיפה
האם זה אומר שריטלין לא עוזר ולא משפיע עליי???
תןדה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת טיפול ברטלין
צריך להמתין בסבלנות שבועיים-שלושה עד שמחליטים לגבי יעילות תכשיר ומינון ספציפי.
לכן אין למהר להסקת מסקנות.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפראקטיביתיעל24/11/2009
שלום
אני היפראקטיבית בת 17
יש לי בעיה אני כל היום היפראקטיבית...עד שאני ישנה ..
אבל בכל אופן, בביה"ס יש לי מצב של היפראקטיביות אני משתגעת לא מצליחה להשתלט על עצמי..
מפרקת הכל ..(אם זה להפריע למורים,לזרוק דברים,לדבר,להצחיקק...)
אני לא לוקחת קונצרטה..למרות שאני אמורה אבל זה עושה מצב רוח באסה..
..
יש דרך אחרת להירגע או בכל אופן להשתלט על ההיפר?
תודה~* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפראקטיביות..........
ניתן לטפל במצבים אלו גם על ידי טיפול התנהגותי פסיכולוגי.
עם זאת חומרת המצב כמתואר על ידך מצריך שיקול נוסף לגבי הטיפול התרופתי ובמיוחד לאור העובדה שתא מתקרבת לסיום לימודייך התיכוניים.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- stateraס.ב24/11/2009
שלום.
בתי בת ה12 אובחנה כסובלת מהפרעת קשב וריכוז שמתאפיינת בין הייתר בטיקים. היא טופלה ברטלין LA 30MG, אשר החמיר לה את הטיקים. ולכן, הומלץ להתחיל ב stratera.
האם הטיפול ב stratera יכול להחמיר את הטיקים?
מהם תופעות לוואי של הכדור?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של סטרטרה
ד``ר עדי אדר25/11/2009שלום!
לעתים נדירות סטרטרה עלולה גם היא להחמיר טיקים.
תופעות הלוואי השכיחות ביותר של סטרטרה : בחילה ועייפות. תופעות לוואי אחרות ונדירות: מחקרים אחרונים מעידים כי יתכן ויש עליה בשיעור ניסיונות אובדניים בילדים - כחצי אחוז. על ההורים לעקוב אחרי מצב הרוח של הילדים בתחילת הטיפול. יש גם שני דיווחים על מקרים של נזק לכבד (מתוך שני מיליון משתשמשים). הנזק היה הפיך עם הפסקת השימוש.
כמו כן ניצפו: בילדים: הפרעות במערכת העיכול, כאבי ראש, אי שקט, סחרחורת, שיעול. במבוגרים הפרעות שינה, הפרעות בזיקפה, אבדן תיאבון. תפעות אלו נעלמות עם הפסקת השימוש.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריכוזיתקדם אליזבט24/11/2009
שמעתם על התרופה ריכוזית
יש לי בן בן 13 וחצי שמאובחן תסמונת טוראט ו- ADHD
לוקח ריטלין וקסלוקסין נגד טיקים
אנחנו ההורים לא מרוצים מכל הכימיקלים הנל ומחפשים דרך בתרופה טבעית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריכוזית? האמנם?
אין שום הגיון רפואי לתת חומרים כגון ריכוזית לילד עם תסמונת טורט והפרעת קשב.
ריכוזית זוהי תערובת צמחית אשר רוקחיה (למעשיה רוקחותיה כי מדובר שתי נשים אשר החליטו כי זוהי תערובת מתאימה לטיפול בהפרעות קשב) העבירו אותה בדיקה ראשונית בבית חולים תל השומר ואחר כך יצאו בתופים ומחולות בכל העיתונות שנמצא חומר טבעי יעיל להפרעות קשב.
המחקר הזה בוצע על מספר מאוד קטן של ילדים, למיטב ידיעתי לא פורסם מעולם וברור כי מבחינה רפואית אין אפשרות למליץ עליו מבלי שיעבור תהליך בדיקה מסודר.
קיימת אמונה עממית שחומרים טבעיים הם בריאים – לעתים כן ולעתים ממש לא – יש הרבה חומרים טבעיים כמו ניקוטין, מריחואנה שהם טבעיים ורעילים ולמעשה איני משוכנע מה מסוכן יותר "כימיקלים" או חומרים טבעיים.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב ולקות למידהעינב24/11/2009
מה ההבדל בינהם ? האם כל ילד שאובחן כסובל מהפרעת קשב |(לא היפראקטיביות) מטופל ברטלין, או שיש מצב טיפול אחר לא תרופתי...?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב ולקות למידה
ד``ר עדי אדר25/11/2009שלום!
לקוית למידה היא הפרעה ברכישת מיומנויות למידה כגון קריאה, חשבון וכו'.
הפרעת קשב היא הפרעה שונה לחלוטין של פגיעה בתהליכי מיקוד וריכוז.
לעתים תכופות בשליש עד חצי המקרים הפרעות אלו באות במשולב ולכן לעתים מבלבלים ביניהן אך מעשית אין שום קשב ביניהן והפרעת קשב היא לא לקות למידה!!! לעתים מאבחנות דידקטיות וכן פסיכולוגיות מתייחסות להפרעה זו כלקות למידה).
האם ניתן לטפל בתרופות אחרות או רק בריטלין?
זוהי שאלה הנשאלת לעתים קרובות ע"י הורים החוששים מהטיפול בריטלין. הריטלין אכן התרופה העיקרית והשכיחה ביותר לטיפול בגלל ההשפעה המהירה והיעילה וכן מיעוט תופעות לוואי. קיימות תרופות נוספות אשר ניתן להשתמש בהן אך מידת יעילותם נמוכה יותר .
הטיפול התרופתי מתחלק לשלוש קבוצות עיקריות :
1. תרופות מעוררות (פסיכו-סטימולנטים) כדוגמת הריטלין
2. תרופות נוגדות דיכאון (כגון דפרקסן).
3. תרופות להורדת לחץ דם – תרופות אלו (כגון קלוניריט – Clonnirit) במינונים נמוכים מומלצות במקרים בהם יש הוראת נגד לשימוש בריטלין (או שהריטלין לא יעיל).
הטיפול בהפרעת קשב הוא לא רק ריטלין! חשוב כי הטיפול יהיה רב מערכתי ויכלול על פי הנסיבות טיפול פסיכותראפי, הוראה מתקנת וטיפול תרופתי (ואמצעים נוספים על פי הצורך).
בברכה!
דר' עדי אדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך אפשר לבלוע את הקונצרטהאורנה24/11/2009
האם אפשר לשים את הכדור בתוך כפית מעדן חבל וכך לבלוע אותו?
הבן שלי לא בולע כדורים בצורה אחרת
מה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה בתוך מעדן - מעדן מרץ.....
אין בעיה לשים את הכדור במעדן.....
שיהיה לו בתאבון!
צריך להשתדל לא לרסק את הכדו אך הכדור ממילא הכדור קשה וקשה מאוד ללעוס אותו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונדרטה. והבדל במינוניםלילי23/11/2009
התחלתי לקחת קונדטה 18 מ"ג אחרי שלקחתי 5 מ"ג כל שלוש שעות ברטלין ה-4 שעות
לא יכולתי לקחת כדור שלם.
הרגשתי רע. ו5 מ"ג עזר לי.
עכשיו אני לוקחת את הקונצרטה ואני מרגישה עייפות וריכוז אבל לא מספיק.
אני יודעת שקונצרטה משתווה ה18 ל5 וה36 ל10
אבל יש מינון של 27 מ"ג. שזה באמצע.
אפשר להניח שזה יהיה מינון מתאים לי?
ואם הנירולוגית רשמה 18 מ"ג.
זה לא ישנה לרופא משפחה לתת לי 27 נכון?. כל עוד שהיא רשמה שהיא מאשרת קונדרטה
אז זה משנה?. כי בסופו של דבר אני אמרתי לה 18. אני החלטתי מה טוב לי. אבל אולי בגלל ההשפעה לתווך הארוך צריך מינון קצת יותר גבוה .לעומת הרטלין שזה ב"בום".
אודה לתגובה מהירה.
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדלי מינון של קונצרטה
ד``ר אריה בקלו23/11/2009שלום,
אין מניעה לעלות במינון הדרגתי של קונצרטה עד לקבלת אפקט טיפולי מתאים ובתנאי שזה נעשה תחת פיקוחו של הרופא המטפל.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין ויצירתיותאביטל23/11/2009
אני בת 24 ולומדת עיצוב גרפי
בתקופת התיכון אובחנתי כסובלת מבעיות קשב וריכוז ולאחרונה עשיתי אבחון נוסף בעקובתו קיבלתי ריטלין
בזמן הכנת עבודות הבית קשה לי מאוד להתרכז אבל אני נמנעת מלהשתמש בריטלין כדי לא לפגוע ב"יצירתיות"
האם המחשבה שלי מוצדקת? האם נעשו מחקרים בנושא ריטלין ויצירתיות בעבר?
בנוסף, אני שמה לב שאני מצליחה מעט להתרכז רק בזמן שאני לומדת ובמקביל-מנשנשת אוכל, לועסת מסטיקים , מעשנת...
רציתי לדעת למה בעצם? ואם יש אופציות אחרות שיעזרו לי להתרכז, כי ה"נשנוש" זה לא פתרון טוב...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין ויצירתיות
ד``ר אריה בקלו23/11/2009שלום,
אני מסכים איתך שנישנוש מוגזם זה לא הפתרון במיוחד אם מעונינים לשמור על הגיזרה...
כל דבר שמזרים אדרנלין כגון עישון,קפה או אף נישנוש עוזרים לשמור על ערנות.
תפקיד הריטלין, מעבר להיותה תרופה ממריצה ,הוא להסדיר את הפרעת הקשב והריכוז ומקובל ליטול אותו לא רק בזמן לימודים ,אלא בכל עת שנזקקים לרמת קשב וריכוז נאותה לצורך התפקוד.
למיטב ידיעתי ,תרופת הריטלין לא פוגעת ביצירתיות ולכן אני ממליץ לך ליטול אותה גם לצורך הכנת עבודות בית .
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ADDעינב21/11/2009
מה זה ADD במה זה שונה מADHD ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה ADD?
ד``ר עדי אדר22/11/2009שלום לך!
למעשה אין כיום אבחנה של ADD!
השם של ההפרעה הוא ADHD . עם זאת כיים סוג של ההפרעה אשר אינו מתאפיין בריבוי תנועתיות יתר אלא יותר בתסמינים של קשיי מיקוד וריכוז, חולמנות, פיזור דעת, קשיי התארגנות. כמו להם ייתכו תסמיני פעילות יתר אם כי בעוצמה נמוכה.
כמובן יש ספרות עשירה בנושא כולל באינטרנט.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחולמניות
עינב22/11/2009אני מבינה שרטלין זו תרופה כאשר יש תנועתיות יתר, האם המצב השני שתיארת חולמנות, קשי ריכוז וכו' גם כן מטופלים באותה דרך ? או שילד שאובחן כך מטופל ללא תרופות רק הקלות כאלה ואחרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיפור ריכוז לבחינהדן21/11/2009
אני בן 45 ובעוד כ 4 חודשים עומד בפני בחינה מאוד משמעותית להמשך חיי המקצועיים. האם שימוש בריטלין או כל תרופה אחרת לתקופה מוגבלת אפשרית? באיזה מינון ומתי להתחיל? אני בריא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור הריכוז
ד``ר אריה בקלו21/11/2009שלום,
אדם בריא לא זקוק לתרופות!!
התרופות הממריצות כגון הריטלין עוזרות למי שיש להם בעיה -במקרה של הפרעת קשב - פינוי מהיר מידי של הדופמין מהרווח הבין סינפטי.
נטילת תרופה שלא לצורך היא מיותרת ואף עלולה להיות מסוכנת.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)