פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיסקלקוליה
    אולג
    10/12/2009

שלום !!

ברצוני לדעת איך אני אוכל לזהות אם יש לי דיסקלקוליה, קודם כל אני תלמיד תיכון (י'א) ומאז ומתמיד שאני זוכר את עצמי היו לי בעיות גדולות ופערים ספציפית במתמטיקה, עכשיו אין לי בעיה של קריאה או כתיבה אלא בחישוב מספרים פשוטים מאוד(+/-) , לוקח לי דיי הרבה זמן לפתור את זה בראש, ביקשתי הרבה מאוד פעמים מכיתה ח' שיעשו לי אבחון אך תמיד היו אומרים לי אין לך בעיות יותר בשום מקצוע, אתה צריך להשקיע יותר וכו... ואכן אין לי בעיה בשום מקצוע אחר אני ברמה גבוהה יותר משאר התלמידים. האם יתכן ויש לי בעיה או שזה רק בראש שלי??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיסקלקוליה

הוספת תגובה

• דיסקלקוליה - האמנם?

ד``ר עדי אדר
    11/12/2009

שלום לך!

אכן בהחלט תתכן בעיה ספציפית בחשבון ללא קשיים בתחומים כגון קריאה וכתיבה.
    ניתן במצבים אלו לבצע אבחון ספציפי בחשבון ובהחלט יתכן ויש לך דיסקלקוליה.

יש מאבחנות דידקטיות המתמחות ספציפית באבחון בתחום המתמטיקה וניתן להתייעץ בנושא עם היועצת החינוכית שלך.

בברכה!
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק מואץ בעת השימוש בקונצרטה
    רונית
    10/12/2009

שלום,

אני בת 22, אובחנתי בגיל 16 ב ADAH אצל ד"ר איריס מנור במכון אניגמה.
    בתחילה נטלתי 40 מ"ג ריטלין (SL) במשך כחצי שנה או יותר והופיעו אצלי תופעות לוואי נדירות כגון טיקים (יחד עם כל שאר תופעות הלוואי שהיו על הדרך כגון אישונים מורחבים וירידה בחדות הראייה, יובש בפה, כאבי ראש אדירים, עייפות, חולשה, עצבים בעת פירוק הכדור ועוד...).
    אחרי כחצי שנה החלפתי את הכדור לטיפול ב 36 מ"ג קונצרטה (בתחילה רשמו לי 54 מ"ג - לקחתי כשבועיים אבל במשקל 54 הגוף שלי לא יכל יותר לסבול את זה - בעיקר אחרי המינון הגבוהה של הריטלין). בטיפול בקונצרטה לא הופיעו הטיקים. אני נוהגת ליטול את התרופה בתקופות לימודים. שמתי לב לכך שלעיתים תכופות בזמן שאני על הכדור עולה לי הדופק בצורה כזאת שאני ממש מרגישה אותו עוד רגע יוצא לי מהגוף, הדופק מידי פעם ביום אינו סדיר. בעבר היו גם רועדות לי הידיים בעת נטילת הכדור. ניסיתי 27 מ"ג ואף ניסיתי 18 מ"ג. עדיין הופיעו לי תופעות לוואי וגם הייצי פחות מרוכזת.

בנוסף, מאז שהתחלתי את הטיפולים בריטלין / קונצרטה שמתי לב שחלה ירידה משמעותית בזיכרון!

בדקתי את העלון של הקונצרטה וראיתי שדופק מואץ ותופעות רבות נוספות שאני חשה מופיעות בנותפעות לוואי נדירות - האם עלי להילחץ? מה אני צריכה לעשות ?
    מה הנוגע לזיכרון ? האם ישנם עוד אנשים שנטלו את הכדורים הללו שהתלוננו גם כן על ירידה בזיכון, בלבול וכד' ?

הוספת תגובה

• דופק מואץ בעת השימוש בקונצרטה

ד``ר עדי אדר
    11/12/2009

שלום לך!

אכן דופק מואץ עלול להיות תופעת לוואי של קונצרטה ובהחלט יש להתייחס לנושא זה.
    בעיקרון אין פגיעה בזיכרון בטיפול זה. תחושת בלבול בעת נטילת התרופה תיתכן.

את חייבת להתייעץ עם רופא מטפל גלבי המשך הטיפול!

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה ב5.2 עם "קוצים בטוסיק"
    מיטל
    10/12/2009

בוקר טוב
    יש לי ילדה בת 5.2 ילדה מקסימה ונבונה אבל יש לה "קוצים בטוסיק" קשה לה לשבת ודעתה מוסחת די בקלות מצד אחד ומצד שני היא מסוגלת לשבת ולעשות חוברות ולראות טלויזיה פאזלים וכו', הגננת ביקשה שנקח אותה לנירולוג , האם צריך לקחת אותה?? בנוסף יש לה בעיית מוטריקה עדינה בכתיבה ובגזירה . אני רוצה לציין שהייתי בגילה היו לי לפי אימי ולפי הגננות קוצים ולא הייתי מסוגלת לשבת במקום אחד, יכול להיות שאם היו מאבחנים אז היו מוציאים לי בעיית קשב כלשהי, אבל עובדה שסיימתי תיכון בממוצע גבוה , תור ראשון ובדרך לתואר שני, השאלה שלי האם כדאי לקחת אותה , הבנתי שיש מבחן טובה אבל זה רק החל מגיל 6, אני ממש מבובלת נא עזרתכם

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה ב5.2 עם "קוצים בטוסיק"

הוספת תגובה

• קוצים בטוסיק

ד``ר אריה בקלו
    10/12/2009

שלום,
    חוסר סבלנות ומוסחות גבוהה הם מסממני הפרעת קשב וריכוז. לחלקם יש גם בעיות נילוות בתחומי המוטוריקה, וכמעט תמיד ניתן למצוא שאחד ההורים סבל מההפרעה גם אם לא היה מאובחן.
    זה שניתן לשרוד ואף להצליח גם ללא אבחנה וטיפול מתאימים, לא אומר שאין לכך מחיר וניצול תת אופטימלי של הפוטנציאל.....
    האבחון הופך לחשוב וחיוני כאשר הילדה מתחילה לסבול מההפרעה(בגן,בבית, בחברה) ולכן זה לא הכרחי לביצוע כבר השנה וניתן להמתין לכיתה א'.
    במידה ותחליטו לבצע אבחון ,עשו זאת כראוי אצל רופא מורשה.
    מבחן הטובה איננו אבחנתי ,ואין לבצע אותו לפני בדיקת האבחון הרפואית.

בברכה

דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

מיטל
    10/12/2009

תודה רבה על התגובה
    האם לא כדאי להתחיל את כל האיבחונים כבר עכשיו כדי להגיע לכיתה א' בידיעה שאם קיימת בעיה ובאיזה דרגה ולטפל בה.
    ומה שאתה בעצם ממליץ זה לפנות לניורולוג והוא בעצם ידריך אותנו להמשך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיטל

ד``ר אריה בקלו
    12/12/2009

שלום,
    2 האפשרויות נכונות. הכל תלוי ברמת ההפרעה לתפקוד מחד, ורמת הדאגה שלכם מאידך.

דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת
    דניאלה
    09/12/2009

אני אמא לילד מקסים בן 6. הוא תלמיד כיתה א. והמורה אמרה לי לאחרונה שהוא מאוד לא קשוב, ממש עם קוצים בטוסיק, ולא מסוגל להתרכז ליותר מ-5 דקות. איך אני בודקת אם באמת ישנה איזו בעיה או שהוא פשוט ילד?

אודה על תשובה ממצה, אני ממש מודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• תשובה ממצה....

ד``ר עדי אדר
    09/12/2009

שלום לך!

התשובה הממצה מאוד פשוטה - קיים חשד להפרעת קשב וריכוז ועל מנת להתרשם אם אכן קיימת בעיה כזו או "שהוא פשוט ילד" כהגדרתך צריך איש מקצוע לאבחן אותו על מנת להגיע למסקנות רציניות ומקצועיות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גילוי מוקדם
    ענת
    09/12/2009

שלום,

בני אמנם רק בן 8 חודשים, אבל נראה כי הוא וסוסל מבעיה של ריכוז. הוא נורא פעיל , לעתים משחק וזוחל המון ומוציא אנרגיה רבה ומספר שניות אחר כך יכול להתחיל לבכות ולבקש ידיים.
    יש לו גם תנועות מפחידות לפעמים, הוא מביט ברצפה ועושה פרצוף כאילו כואב לו משהו, הוא התחיל לעשות זאת לפני כשבועיים...הוא חסר סבלנות, קשה לו בכיסא של הרכב, בכיסא של האוכל, לא יכול לשבת יותר מכמה דקות בלי לצעוק ולבכות. צועק כשמאכילים אותו, כאילו הוא מבקש עוד, אבל לפעמים פשוט צועק על מי שיושב מולו. אם משחק עם צעצוע הוא יכול גם לצעוק כי הוא לא מצליח לתפוס אותו. מה עושים? האם אפשר לאבחן בגיל כזה צעיר אם יש היפרקטיביות או הפרעת קשב?

לקביעת תור
    סגירה
    גילוי מוקדם

הוספת תגובה

• אבחון הפרעות קשב בגיל 8 חודשים.....

ד``ר עדי אדר
    09/12/2009

שלום לך!

אין ספק כי זוהי שלאה מאוד מקורית!

יש תינוקות פעלתניים, יש תינוקות עם טמפרמנט ויש תינוקות שחלקם יהיו עם בעית קשב וריכוז.

אם יש במשפחה סיפור משפחתי של הפרעות קשב קיים סיכוי סטטיסטי מוגבר להפרעה זו.

בינתיים תטפלי בו באהבה, תחתלי אותו, תאכילי אותו תהיי סבלנית כלפיו....

לגבי אבחון, המתיני מספר שנים.....

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה
    ליאורה
    07/12/2009

שלום
    בני בן 7 שוקל 31 ק"ג, נוטל כרגע ריטלין LA40. לפי מה שאני רואה הילד מדוכדך, יש לו כאבי ראש, בחילות, מתקשה לישון בלילה ומתעורר מוקדם בבוקר. חסר מנוחה. אני רוצה לנסות את הקונצרטה 54 (לפי המלצתה של ד"ר איריס מנור). אבל קראתי שבקונצרטה רוב החומר משתחרר רק אחרי 8 שעות. מה זה עוזר לשעות הלימודים?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    קונצרטה

הוספת תגובה

• קונצרטה

ד``ר אריה בקלו
    07/12/2009

שלום,
    אינני יודע היכן קראת אבל זה לא נכון.
    לקונצרטה יש מנגון שחרור איטי ומבוקר של התרופה מטילפנידת(ריטלין) לאורך 11 עד 12 שעות ,תוך שמירה כמעט קבועה על רמת תרופה אחידה בדם.
    מדובר בתרופה טובה ובטוחה.

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה

רונית
    13/12/2009

מהרגע שנוטלים את הקונצרטה,תוך כמה זמן התרופה מתחילה להשפיע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה

ד``ר אריה בקלו
    14/12/2009

בתוך כחצי שעה.

דר' בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפניה לנוירולוג לבני
    נופית
    06/12/2009

שלום,
    בני בכיתה א' יש לו בעיה רגשית ולעיתים כועס בכיתה אך בבית מצויין. היועצת הפנתה אותי לנוירולוג
    יש לי בעוד חודש שאלותיי:
    1. כיצד אמור הרופא לאבחן ומה יכול לקבוע?
    2. בשום אופן אנני מסכימה לתת לו טיפול תרופתי ובטח לא ריטלין. איזו עוד פתרונות יש?
    האם מתאים רכיבה סוסים, פרחי באך וכו' .?
    תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה
    הפניה לנוירולוג לבני

הוספת תגובה

• איך מבצעים אבחון?

דר' עדי אדר
    06/12/2009

שלום לך!
    קיימת שיטה (מתודולוגיה) איך מבצעים אבחון של הפרעת קשב והוא כולל שיחה עם ההורים, הילד, קבלת שאלונםי מבית הספר , מההורים, עיון באבחונים שונים שבוצעו, ביצוע מבחנים ממוחשבים (לא חובה) וקביעת אבחנה ודרכי טיפול.

מכיוון שאיני יודע מה האבחנה כמובן שאיני יכוללהתוות דרכי טיפול אך אם אכן מדובר בהפרעת קשב המפריע לתפקודים שונים השיטות הטובות ביותר לטיפול הן הטיפול התרופתי וכן טיפול ההתנהגותי וכן יעוץ משפחתי. שיטות אחרות שהזכרת תועלתן מעטה ועלותן מרובה....

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך עושים את זה?
    טלי
    06/12/2009

שלום,
    בני בכיתה ז' ולומד בחטיבת הביניים במבשרת ציון.
    עם עלייתו לחטיבה רבו ההתראות מצד צוות ביה"ס והבן שלי בדבר קשיי קשב וריכוז.

יועצת ביה"ס הפנתה אותנו למבחן TOVA, לבדיקות דם ואח"כ לפגישה עם נוירולוג.

היכן מבצעים מבחן TOVA?
    האם ניתן לבצע את התהליך דרך קופ"ח? (אנו חברים ב"מאוחדת").
    איזה נוירולוג-ילדים מומלץ בירושלים או במבשרת?

לקביעת תור
    סגירה
    איך עושים את זה?

הוספת תגובה

• כך עושים את זה....

ד``ר עדי אדר
    06/12/2009

שלום לך!
    אני ממליץ שתתיעצי עם מוקד מאוחדת בנושא.
    בדרך כלל איני ממליץ שמית על מאבחנים אך הפעם אחרוג ממנהגי ואציין כי דר' ירון דגני עובד בתחום זה באיזור שלכם אם כי איני יודע אם הוא מאבחן דרך מאוחדת.

האבחון כולל לא רק מבחן טובה אלא אבחון נוירולוגי כולל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מודאג
    אבאלה
    06/12/2009

בני בן שנתיים ושלושה חודשים התפתחות תקינה .
    לאחרונה הגננת הסבה את ליבנו שהוא לא עונה שקוראים לו, גם בבית לעיתים צריך לקרוא לו כמה פעמים עד שיגיב. וגם שיענה על שאלות צריך לעיתים לחזור עליהן. יש שאלות שהוא כבר מכיר ושולף את התשובה, על שאלות חדשות לוקח לו זמן לענות.
    הוא גם לא יוצר עדיין קשר ולא משחק ביחד עם ילדים אחרים אבל עם בני שמשפחה המבוגרים הוא נהנה ומשחק ויוצר קשר עין הכל כרגיל...
    הוא נכנס לגן רק בתחילת השנה הזאת ( 3 חודשים ).
    כמו כן הוא לא רוכב על בימבה או תלת אופן או כל דבר אחר. יש לו זכרון מדהים והוא זוכר בעל פה כל סיפור שמקריאים לו וגם את כל השירים בגן. אותם הוא שר לאורך כל היום.
    האם יש חשש לאספרגר ? PDD ? יש לי אספרגר במשפחה ( בן דוד) ולכן מאוד חושש.

לקביעת תור
    סגירה
    מודאג

הוספת תגובה

• קושי במיומנויות חברתיות?

ד``ר עדי אדר
    06/12/2009

שלום לך!

אני מבין את החשש שלך וכמובן שאין אפשרות רק על סמך תיאור להפיג אותו.
    אני ממליץ בשלב ראשון שפסכולוגית של הגן תתרשם ממנו ומהמיומנויות החברתיות שלו.
    בהמשך כמובן ששיש אפשרות לקחת אותו לאבחון לרופא המתמחה בתחום זה אך אין למהר בכך אלא פשוט להתרשם מתפקודו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הם המיומנויות החברתיות

אבאלה
    06/12/2009

תודה
    אך מה הם המיומנויות החברתיות הנדרשות בגיל שנתיים ושלושה חודשים ?
    האם שינון וחזרה על משפטים שהוא שומע את המבוגרים אומרים הוא סימן אזהרה ?
    האם הוא רק ילד שאוהב לשיר או באמת יש כאן משהו..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיומנויות חברתיות

ד``ר עדי אדר
    09/12/2009

שלום לך!

מיומנויות חברתיות בגיל זה הן בעצם תקשורת, שמחה חיוך, צחוק, חיבוק, הבנת מצבים חברתיים כולל רגשות של בני המשפחה וכן השתתפות במשחקים חברתיים.

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לתת תרופות או לא...?
    ענת
    05/12/2009

בתי בת 6, תלמידת כיתה א'.
    ילדה אינטילגנטית, קולטת את הקריאה יפה מאוד, בעלת חשיבה מתמטית מעולה לגילה. (כפל ראשוני, חיבור וחיסור בתחום המאה וכו').
    גם מבחינה חברתית אהובה ואהודה.
    הציונים שלה במיבדקי חשבון, קריאה והבנה - 100.
    הבעיה שלה שהיא לא יכולה לשבת בשקט, כל הזמן זזה על הכיסא, חייבת להתעסק עם משהו, אך לא מפריעה ולא מציקה לסובביה.
    לדברי המורה גם בכיתה היא לא מפסיקה לזוז ולהיראות כאילו היא לא מקשיבה אך בפועל ביוזמתה או ביוזמת המורה היא עונה תשובות נכונות ולעיניין.
    כאשר היתה בגן חובה, פניתי לנאורולוג, חוות דעתו היתה ADD לעלות לכיתה א' אך לתת לה ריטלין אחרי גיל 6.
    לסיכום האם לתת או לא לתת תרופות, אני מאוד לא נלהבת.
    בתודה
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה
    לתת תרופות או לא...?

הוספת תגובה

• לטפל או לא? - זו השאלה.........

ד``ר עדי אדר
    06/12/2009

שלום לך!

כמובן שקשה לענות על השאלה שלך מבלי לבצע אבחון מסודר, להתרשם, לקבל פרטים מלאים וכו'.
    באופן כללי ההמלצה לטיפול תרופתי היא לא רק כאשר קיימת הפרעת קשב אלא כאשר קיימת הפרעת קשב המפריעה לתפקוד ההתנהגותי, החברתית, הלימודי או המשפחתי.
    לפחות על פניו, על פני התיאור שמסרת לא נראה כי מתקיימים תנאים אלו.

בסיכומו של דבר החלטה כזו צריכה להתבצע בצורה מסודרת עם הרופא המטפל ומומלץ לחזור אליו להערכה מחודשת במהלך השנה.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצים בישבן

רחל
    10/12/2009

לכל האמהות שמתלוננות על חוסר מנוחה אצל הילדים ועם זאת הציונים שלהם הם ציונים גבוהים
    קודם כל תירגעו, תרופה עם תופעות לואי קשות נותנים אך ורק כשהילד לא מצליח ללמוד וציוניו נמוכים או שההתנהגות היא קשה גם בבית הספר וגם בבית.ואני מדברת מתוך ניסיון הילד שלי לא מצליח להתרכז בלימודים ולכן אני מתחילה לתתו לו טיפול תרופתי בקרוב.וזאת באמת לאחר הרבה
    לבטים וחששות מהתופעות לואי .
    יש לי שאלה להורים שכבר נותנים טיפול תרופתי לילדיהם איך היו הימים הראשונים בבית הספר לאחר מתן התרופה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבינה לליבך

מיטל
    10/12/2009

היי
    אני מבינה לליבך זאת בדיוק הבעיה שיש לי
    רק ביתי בת 5.2 בגן חובה ואני רוצה לדעת מה באמת יקרה בכיתה א' שצריך לשבת 4-5 שעות ברצף

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחי טופל מכיתה ב'

רונית
    17/12/2009

אפשר לגמרי להבין אותך כי בהחלט יש על מה להתלבט.

מכיתה א' תמיד ישבתי וציירתי בשיעור, היה לי מאוד קשה להתרכז אך לא הפרעתי, ובבית מעולם לא הצלחתי לקרוא ספר - אם כן זה היה מלווה בבכי, ובכלל הכנת שיעור בית תמיד היתה סיוט!

כשאחי הקטן היה בכיתה ב' (היום בן 14) הוא אובחן שסובל מבעיות קשב, והתחיל לקבל כדורים - מה לא עברנו עד שמצאנו בשבילו את הכדור המתאים - מריבות, דכאונות (של ילד ביסודי) ועוד המון דברים אחרים. כשטופל בקונצרטה (מה שהוא לוקח גם היום) התופעות לוואי פחתו בהרבה, אומנם אמא שלי עדיין מקבל טלפונים מהמורות על כך שהוא מפריע (כי הוא מפטפט - מין הסתם הוא היפראקטיבי, כמה כבר אפשר לשבת, נכון?! :) ) ומידי פעם גם סובל ממגרנות.

בעקבותיו עברתי בעצמי איבחון בגיל 16 וגם אני אתחלתי טיפול תרופתי - הפלא ופלא, הסתבר לי שאני גאונת מתמטיקה (אם בעבר על מבחן ושיעור היה סיוט והממוצע שלי היה 55 - עם טיפול תרופתי, ובלי צחוק, היה לי ממוצע 100 עם חיוך עצום על הפנים!).

בשבוע שעבר אחי קיבל את התעודה של מחצית א' בכיתה ט'. אמא שלי כנראה כבר התרגלה לציונים המאוד מרשימים (ציונים כאלה אני הצלחתי לספק רק אחרי גיל 16) ושיבחתי אותו מאוד על הצלחתו בלימודים (ובאמת על כך שהילד גאון! דבר שבחיים כנראה לא היה מסתבר אילולא היה מטופל בקונצרטה) ואני מצידי התבכייתי לאמא שלי שחבל מאוד שלא אובחנתי קודם בבעיית קשב (למשל בכיתה ז' - כשזה באמת משנה) כי היום אני בטוחה ש:
    א'. היום, לא היה לי כל כך הרבה חוסר ביטחון בכל הנוגע ללימודים.
    ב'. הציונים שלי יכלו להיות לפי היכולות האמיתיות שלי.

לדעתי הכדור הזה פותח דלת לילדים שבאמת יש להם בעיית קשב (כי אני לא חושבת שכולם תמיד מאובחנים נכון) והוא נותן להם הזדמנות להצליח - לפי איך שהם היו מצליחים אם לא היתה להם בעיית קשב.

האמת, לא בטוחה אם הייתי רוצה לתת לילדים שלי טיפול תרופתי ביסודי (כי אחרי הכל כן ראיתי איך שזה השפיע על אח שלי הקטן), אך בהחלט וללא כל צל של ספק - אם היתה לילדי בעיית קשב, הייתי נותנת להם טיפול תרופתי החל מהחטיבה!

מקווה שהצלחתי לעזור.

בהצלחה!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הכדור הזה פותח דלת לילדים !

ד``ר עדי אדר
    17/12/2009

אני מאוד מודה לך על התגובה המפורטת והמרגשת שלך!

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרונית וכולם....

ענת
    20/12/2009

תודה על השיתוף ועל האכפתיות
    אומנם אומרים "צרת רבים נחמת שוטים..."
    אך בכל זאת זה מקל ה"ביחד" שלנו
    המילה, ההכוונה והעזרה
    אפילו שהיא לא פיזית... גם עזרה וירטואלית ונפשית מאוד עוזרת ומקלה..

תודה!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 5 שאינה ממקדת מבט
    איריס
    03/12/2009

בת בת 4 ו11 חודשים. ילדה נבונה ומאוד אלטילגנטית, החלה לדבר בגיל צעיר והשפה מאוד עשירה. מבחינת התפתחות הכל היה תקין.
    (זחילה, עמידה , גמילה וכו)
    השנה היא עברה לגן חדש והגננת אמרה לי שהיא לא תמיד קשובה, צריך לעיתים לקרוא לה מס, פעמים והיא אינה ממקדת מבט למי שמדבר אליה.
    התפתחות מוטורית תקינה(רוכבת על אופניים, רצה, מדלגת, קופצת על רגל אחת) למרות שאינה אוהבת ומעדיפה להתנדנד ולצייר.
    כותבת את כל האותיו על פי הסדר מזכרו. זוכרת מצויין, אך יש פערים בין אינטלגנציה לבין הרגש , מאוד רגישה ולעיתים פורצת בבכי.
    מאוד תקשורתית ומעוניינת בחרבה אך לא קוראת דקויות של יחסים חברתיים וכתוצאה מכך מתוסכת, ומשתפת אותי בתסכול.
    האם התופעה של חוסר מיקוד מבט קשורה להפרעות קשב?

לקביעת תור
    סגירה
    בת 5 שאינה ממקדת מבט

הוספת תגובה

• מיקוד מבט והפרעת קשב

ד``ר עדי אדר
    04/12/2009

שלום לך!

בהחלט יתכן וחוסר מיקוד מבט מהווה תסמין של הפרעת קשב אם כי תמיד יכולים להיות גם סיבות אחרות.
    במצב כזה רצוי שגם פסיכולוגית התפתחותית תתרשם מהילדה, מבשלותה הרגשית, כישוריה הקוגניטיביים וכן מיומנויות חברתיות.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטלין la
    לילי
    02/12/2009

שלום
    אני בשנות ה20 לחיי.
    אני לוקחת כבר 3 שבועות רטלין. לתווך ה4 שעות
    ומעוניינת לעבור לרטלין la
    התייעצתי עם הנירולוג והוא המליץ על 30 אוו אפילו 40 la
    אני לוקחת רטלין של ה4 שעות כדור כרגע וההמלצה הראשונית של הנירולוג היא כדור וחצי
    ואולי 2.. אני הדרגה מנסה לעלות לזה. פעם כדור אחד עשה לי טוב. ועכשיו אני מרגישה עייפות.
    השאלה אם אני יעלה לכדור וחצי אוו איפלו 2. המינון של 30 la היה נמוך מידי בשבילי?
    אוו שזה בתווך המשוואה לכדור וחצי עד 2?

תודה והמשך יום טוב.

לקביעת תור
    סגירה
    רטלין la

הוספת תגובה

• רטלין la

ד``ר עדי אדר
    02/12/2009

שלום לך!

מבחינה מקצועית לא מקובל בפורום לתת יעוץ תרופתי ספציפי כלומר איך לקחת ומתי - בשביל זה יש רפא מטפל והוא אחראי בלעדית.

בכל מקרה ריטלין LA משפיע למשך כשבע עד שמונה שעות וזהי בהחלט תרופה יעילה ועדינה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לתת לבני ריטלין
    אלמוג
    02/12/2009

בני עשה בדיקת טוב"ה ויצא לו ללא הריטלין ציון 2.83- ועם הריטלין ציון 1.38- אני מאוד מתלבטת חוששת לתת לו ריטלין כי בסך הכל הוא לומד יפה ויכול לשבת שעות רבות בלימודים, אך הישגיו בינוניים. קבעתי טור לנוירולוג, אך הטור רק בעוד כמה חודשים. מה כדי לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    האם לתת לבני ריטלין

הוספת תגובה

• סבלנות!!!

ד``ר עדי אדר
    02/12/2009

שלום לך!

מה עושים? - פשוט מתאזרים בסבלנות!
    בשום אופן אין לקבוע על סמך מבחן טובה האם לטפל או לא- צריך לבצע אבחון מקצועי, מסודר, להתרשם על מה מדובר.

הדבר נכון שבעתיים לאור העובדה שסך הכל הוא מתפקד בצורה טובה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המלצה על מקום ל איבחון פסיכו דידקטי
    שרון
    02/12/2009

שלום
    הבן שלי בכיתה ז ויש לו הפרעות קשב
    ביהס דורש אבחון פסיכו דידקטי ואני רוצה לפנות למסגרת הכי טובה שיכולה לעזור לי בעניין
    האם למישהו יש המלצה על מרכז או מטפל שעושה איבחון ויש לו נסיון טוב איתו?

תודה

הוספת תגובה

• המלצה על מקום ל איבחון פסיכו דידקטי

ד``ר עדי אדר
    02/12/2009

שלום לך!

מאוד קשה לתת המלצה מבלי שציינת מיקום מגורים וגם איני בטוח שאנחנו בפורום יש לנו את הידע לכך.

אני חושב שהדבר הפשוט ביותר הוא לפנות ליועצת בית הספר ומן הסתם היא תדע להפנות אתכם למקם איכותי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהיכן מתחילים?
    אורי
    30/11/2009

שלום רב,
    בבית הספר התיכון תמיד סבלתי מהפרעות קשב כאלה ואחרות והייתי מאובחן דידקטית והייתי זכאי לתוספות זמן למיניהן במבחנים.
    התחלתי את לימודי באוניברסיטה לפני כחודשיים לערך. לאחר תקופה קצרה הבנתי כי המצב שלי הוא חמור יותר מאשר היה לפני 6 שנים בבית הספר התיכון, איני מצליח להתרכז, דעתי מוסחת מכל רעש קטן ואפילו בעת למידה (קריאת מאמרים, עבודות וכו') עם אטמי אוזניים איני מצליח להתרכז ומחשבתי נודדת למקומות אחרים תוך כדי קריאה.
    כמובן שאני הולך לבצע איבחון דרך האוניברסיטה על מנת לקבל הקלות אלו ואחרות אך שאלתי היא איך אני יכול להשיג מרשם נסיוני לשימוש בריטלין? האם דרוש איבחון כלשהו או שזה להחלטת הנוירולוג בלבד?
    קבעתי תור לנוירולוג למחרתיים ותהיתי לעצמי האם עקב התלונה והאנמנזה הבסיסית הוא יכול לתת לי מרשם לתקופה כלשהי על מנת לבדוק את השפעת הכדורים עליי או שעליי לבצע בדיקות מקדימות נוספות.

אשמח לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    מהיכן מתחילים?

הוספת תגובה

• מכאן מתחילים.....

ד``ר עדי אדר
    02/12/2009

שלום לך!

ההמלצה למתן טיפול תרופתי בתכשירי ריטלין הוא על פי שיקול דעתו של נוירולוג או פסיכיאטר ואין לזה קשר לאבחונים "דרך האוניברסיטה".
    לגבי בדיקות מקדימות כגון מבחן טובה זה על פי שיקול דעתו של הרופא.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה