מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספר בנושא ADHD - תגובהאיילת רוז21/07/2009
שלום, פנו אלי המון אנשים בשאלה היכן אפשר להשיג את הספר. אני קיבלתי אותו בקליניקה שבה אני עובדת, אבל שווה לנסות לפנות במייל שכתוב בגב הספר או לחפש בגוגל אנחנו הדי.ג'יי.אים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנחנו הדי.ג'יי.אים סיפורו של ילד
RENE BRENER10/08/2009תודה לממליצה.
לעולם לא אמליץ על ספר במקום כדורים, אבל בחיי שאחרי קריאת הספר היה נדמה לנו, לי ולבעלי,
שהילד מרגיש יותר טוב. במקום טיפול פסיקולוגי הוא למד לעריך את עצמו, דרח הקריאה על ילד כמוהו. אני חושבת שצריך לתת לילדים לקרא ולהבין מה יש להם אפילו לפני שמתחילים עם תחופות.
ככה הם ירגישו שהם מבינים למה הם לוקכים תחופות ויש להם שליטה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנחנו הדי.ג'יי.אים
רותם קרן23/08/2009תודה לבחורה שהמליצה על הספר וגם לאלו שהגיבו, ביום שישי נתקלתי במקרה בחנות הספרים תמיר שנכנסתי אליה לקנות ספרים לילדים בספר הנדון. קניתי אותו וקראתי אותו, בהתחלה מתוך סקרנות ואחר כך מתוך עניין (כי יש לי ילד שאובחן לאחרונה עם הפרעת קשב). רציתי רק להגיד תודה הספר עזר לנו להבין טיפה יותר טוב את הנושא, וכך אוכל גם להסביר יותר טוב. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנחנו הדי.ג'יי.אים - מאת עינב קשר
קרינה08/09/2009קראתי כאן המלצות על הספר, קניתי את הספר בשביל האחיין שלי שסובל מהפרעת קשב וריכוז. החלטתי שלפני שהוא מקבל את הספר אני אקרא אותו, אכן ספר מקסים ומתוק. הספר נתן לי להבין טיפה יותר טוב את עולמו הפנימי של האחיין שלי ואת התסכול שלו כלפי הסביבה שלא מצליחה להבין אותו. תודה לממליצים, אני אישית אמליץ על הספר בפני כל מי שאני מכירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לוואייגאל20/07/2009
שלום!
אני סטודנט ואני לוקח קונצרטה של 54 מ"ג. אני בן 26 ושוקל 56 ק"ג (לא מצליח לעלות.) בלימודים הכדור עוזר לי מאוד. יש יובש בפה ואני לא אוכל, אבל אני לא מתייחס לזה כי אני עסוק כ"כ בלימודים
לקראת סוף היום יש לי דפיקות לב מטורפות. כאבים בחזה. אני לא יכול לשמוע רעש. ואני מעדיף להיות לבד. בנוסף אני מרגיש מחנק ומקיא. אבל אין כלום כי לא אכלתי כל היום
השאלה היא האם אני צריך להפסיק או לשנות את המינון? או שיש פתרונות אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
ד``ר אריה בקלו20/07/2009שלום,
חלק מהתופעות שאתה מתאר מוכרות ושכיחות-יובש בפה, חוסר תאבון. גם דפיקות לב מואצות הן תופעה מוכרת ,אך כאבים בחזה זה לא שכיח ולא בטוח שזה קשור לטיפול.
יתכן והכל קשור לעובדה שאתה ממעט לאכול וכתוצאה מיזה מפתח חולשה, אך התאור נשמע לי חמור מידי ולכן אני ממליץ לך לפנות לרופא המטפל לצורך ברור כללי כולל ברור קרדיולוגי.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון לריטאליןאירית20/07/2009
בני בן 17, נוטל ריטאלין 10 מ"ג * 3 כדורים (כלומר 30 מ"ג)- משקלו 90 ק"ג.
הוא נוטל את הכדור רק בזמני בחינות ובימים של למידה לפני בחינה - אינו זקוק לכדור באופן יומיומי.
בעבר ניסינו טיפול בקונצרטה, אך בשל תופעות לוואי מאוד מאוד חמורות, הפסקנו את הטיפול וחזרנו לריטאלין 10.
הבעיה היא שבריטאלין 10 ההשפעה היא לכ-3 שעות.
שבוע הבא הוא מתחיל לימודים לקראת בחינה פסיכומטרית, ולכן ביקשנו לקבל טיפול עם משך זמן ארוך יותר, טיפול שאינו קונצרטה.
רופא המשפחה המטפל בבני נמצא בחופשה ולכן אתמול היינו אצל רופאת המשפחה מחליפה והיא המליצה לנו שהוא יטול ריטאלין 20 מ"ג SR. בכל פעם כדור אחד.
השאלה היא האם זה המינון שמתאים????
האם המינון לא נקבע לפי משקל גוף?
האם המינון הזה חופף למינון הקודם שאותו נטל?
התשובה שקיבלנו מהרופאה שזה המינון החופף (לנו זה נשמע קצת מוזר....) אז היא הוסיפה ואמרה שניתן להוסיף כדור של 10 מ"ג לאחר כ-6 שעות ואז זה נשמע לנו עוד יותר מוזר.....
לפיכך היא נתנה לנו 2 מרשמים אחד לריטלין הרגיל והשני לריטאלין 20 SR.
ואז יצאתי עוד יותר מבולבלת, כי אני מודעת לבעיות שעושים בבתי המרקחת עם המרשמים האלה.
אני ובני מאוד מבולבלים מאז אתמול.
בנוסף הנירולוג נמצא גם בחופשה אז בכלל.....
אשמח לקבל קצת מידע והמלצות מכאן.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון ריטלין
ד``ר אריה בקלו20/07/2009שלום,
אני לא מתכוון להתווכח עם רופא מטפל מעל גבי הפורום אך אוכל לתת הסבר כללי.
ריטלין SR 20 שווה בערכו ל 8.5 מג. ריטלין רגיל.
המינון שניתן אינו רק לפי משקל ומותאם אישית לכל מטופל גם בהתבסס על התגובה הטיפולית.
כשמחליפים סוג של תרופה, מקובל להתחיל במינון מעט יותר נמוך בחישוב ההמרה למרות שזה לא הכרח.
עצה כללית: ניתן לתת את אותו המינון של 30 מג. גם יותר מפעם ביום.כל זאת רק בפיקוח הרופא המטפל.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב וריכזו בן 7יפה12/07/2009
בני בן 7 וחצי בערך סיים כיתה א' יש לו אח גדול, הבעיה היא כזו, בלימודים מתקשה, הוחלט לתת לו עזרה בשנה הבאה בתחום הלימודי בבית הספר.
ישנה עוד בעיה לילד התפרצויות זעם, לדוגמא אנו משחקים ויגיע ילד אחר ויאמר לו משפט לא במקום ו/או קללה, הילד משתנה בן רגע מסתובב 180 מעלות ומתחיל להתעצבן לגדף ואף להכותצ את אותו הילד.
התנהגות זו מקשה עליי מאוד.
האם הילד סובל מהפרעות קשב וריכוז?
אם נטפל בילד בתרופות מסוג ריטלין וכדומה זה יפתור את בעית ההתנהגות, העצבים שיש לילד.
עליי לציין שגם בבית הספר היו התפרצויות זעם קשות.
אודה על תשובה מהירה ככל הניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התפרצויות
ד``ר אריה בקלו17/07/2009יפה שלום,
קשיים בלימודים והתפרצויות זעם הם אומנם 2 סימנים הקשורים להפרעת קשב וריכוז אך בהחלט לא אבחנתיים,ולכן מוקדם לדבר על האפשרות של מתן ריטלין.
אני מציע להפנות את הילד לאבחון נוירולוגי לפני שמחליטים על דרך טיפולית.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי יפה.
שולי17/08/2009בנוסף לעצתו של ד"ר בקלו, לעשות לילד אבחון, הרי שכדאי לשקול טיפולים אלטרנטיביים
שיעזרו לילד להתמודד עם כעסים, למתן את ההתפרצויות וכמו כן גם יאפשרו לו גם להיות קשוב יותר בשיעורים. אני מטפלת בקשיים כאלו באמצעות "שיטת אלבאום" אך קיימות שיטות נוספות שמטרתן להשיג את אותה התוצאה והן אכן עוזרות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף הומאופתי לקונצרטהשירה07/07/2009
שלום לכם,
אני בת 22 ולפני פחות משנה אובחן אצלי ADD, התחלתי ליטול קונצרטה 36 מ"ג.
לאחר כחצי שנה של שימוש הבחנתי ב"התקפי דיכאון" ובכי לא מוסבר, שינויים קיצוניים במצב הרוח, ולעיתים עצבנות קיצונית. כל אלו מצבים שלא הייתי בהם עד התרופה.
לאחר ייעוץ עם הנוירולוג שנתן לי את הקונצרטה הוא טען כי יש להפסיק ליטול את התרופה בגלל ההשפעות ה"פסיכוסומטיות" שלה ובאותה עת המליץ על השירותים הפרטיים שנותן (מחוץ לקופ"ח) ושיש פיתרון הומאופתי להפרעה זו שדורש כסף וזמן רב.
רציתי לדעת אם באמת קיים פתרון מוכח ומוכר בתחום ההומאופתיה?
אם כן מה הוא? היכן אני יכולה לקבל מידע נוסף ?
יש לציין כי מאז נטילת התרופה חיי השתנו ללא היכר רמת הלימודים העבודה והריכוז שלי גדלה והשתבחה.
איני רואה כיצד אני חוזרת לחיים ללא התרופה או לתחליף המשפיע עליי בהתאם.
אודה על חוות דעתכם!
המון תודה,
שירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירה אשמח ליצור איתך קשר
לי11/07/2009עברתי חוויה דומה ונראה לי שאוכל לעזור לך
מה המייל שלך ?
לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
שירה16/07/2009מייל:
j4uab1364@wal* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחליף?
ד``ר אריה בקלו17/07/2009שלום,
אומר זאת בקיצור: אין תחליף הומאופטי,או "טבעי" אחר לתרופת הריטלין/קונסרטה.
התחליפים למיניהם מעולם לא הוכיחו את יעילותם בצורה מדעית מוכחת. הם בהחלט יעילים ומייטיבים עם מי שמוכר אותם......
התופעות שאת מציינת הופיעו לדבריך לאחר מספר חודשים ולכן אינני בטוח שזה קשור דווקא לתרופה. למאובחנים רבים עם הפרעת קשב וריכוז יש גם תחלואה נילווית כגון זאת שציינת ולכן יש פשוט צורך בהערכה אבחונית נכונה , לעיתים גם אבחנה חוזרת.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בליריקהשולי בק06/07/2009
האם שימוש בתרופה ליריקה יכולה לפגוע בריכוז?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליריקה או PREGABALIN והפרעות קשב
ד``ר עדי אדר07/07/2009שלום לך
ליריקה או PREGABALIN - התרופה מיועדת לטיפול בפיברומיאלגיה המהווה מצב רפואי המוריד באופן ברור ריכוז עקב התחושות השונות המלוות מצב זה כולל תשישות עייפות.
גם לשימוש בתרופה בתרופה, לליריקה יתכנו תופעות לוואי כמו סחרחורת, בלבול, הפרעה בריכוז או בזיכרון או עצבנות.
כמובן שאם מופיעות תופעות חדשות בזמן הטיפול בליריקה יש להתייעץ עם הרופא המטפל ולשקול תועלת מול תופעות לוואי.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן c.p.tאתי דרעי05/07/2009
שלום
בגיל 5 ערכתי לבני את מבחן ה-c.p.t תוצאתו היה גבולית להפרעת קשב וריכוז , כיום הוא בן 7 אם אני יעשה שוב את המבחן זה ייתן תוצאה אחרת ? כדי לדעת בוודאות אם הוא בעל הפרעת קשב וריכוז ולהתחיל לטפל .
בתודה מראש
אתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן CPT בלבד לא מאבחן הפרעות קשב!!
ד``ר עדי אדר07/07/2009שלוםך לך!
מבחן CPT בגיל 5 שנים - רמת דיוקו לא רבה!
בכל מקרה מבחן זה לא קובע אבחנה! זוהי בדיקת עזר בלבד ויש לבצע אבחון מלא כמקובל!
יש בהחלט לשקול לבצע מבחן זה מחדש - מבחן CPT יכול להיות קונרס ממוחשב או מבחן טובה או מבחן BRC ורמת הדיוק של כל מבחן שונה . יש לשקול ביצוע מבחן טובה אך זהו שיקול דעתו/ה של המאבחן/ת
בברכה
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב וריכוזהלינג26/06/2009
שלום לכם
יש לי שאלה
היןעצת של בית הספר טוענת שלבן שלי יש בעיות קשב וריכוב ורוב התלונות הם על התנהגות האם יכול להיות קשר בין התנהגות לבעיות קשב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות התנהגות והפרעת קשב
ד``ר עדי אדר26/06/2009שלום לך!
כמובן!
הפרעת קשב וריכוז מהווה הפרעה התנהגותית שהביטויים שלה הם הפרעות בתחום הריכוז, המיקוד, האימפולסיביות ופעילות יתר. כלומר בהחלט הפרעות התנהגותיות עלולות להוות חלק מהפרעת הקשב.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מאבחנים בגיל מבוגר ADHD ???חן22/06/2009
שלום רב
הנני בחור בגיל 32 וב-3 השנים האחרונות התחלתי בלימודי תואר ראשון
אלו הם לימודי הראשונים מזה שנותיי בבית הספר היסודי ...
הבחנתי כי יש לי קושי להתרכז במשך זמן קבוע - ואני חייב להפריע לעצמי במהלך רציף של לימוד
ולהתעסק בדברים אשר אינם קשורים
על אף ניסיונתי - הנני מרגיש כי הדבר קשה לי .
כיצד ניתן לאבחן בגילי את הנושא בצורה מקצועית ומקיפה ?
לאן עליי לפנות ?
אשמח ליידע בנושא ופרטים ככל האפשר
בתודה מראש
חן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבוגר עם ADHD
ד``ר אריה בקלו22/06/2009חן שלום,
כיום אין בעיה לאבחן גם מבוגרים וזה נעשה במרכזים רפואיים,מכונים פרטיים וכו'.
במקרה של מבוגר ,בנוסף על נתונים עכשוויים, משתדלים לקבל מידע גם משנות הגן ובית הספר(מהורים,חברים,בת זוג וכו').הצורך בבדיקה ממוחשבת נעשה ע"י הרופא המאבחן.
אם מצבך הנוכחי מזכיר לך בעיות דומות שהיו עם הלימודים גם בתקופת היסודי-תיכון, ואם אתה חש שזה מגביל את יכולתך ללמוד ולהגיע להישגים,הרי שיש טעם לפנות לבדיקת אבחון.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש הפרעה או שאין ?חנן21/06/2009
בני בן 13 עבר בדיקת TOVA התוצאות מעלות חשד כי הוא סובל מהפרעות קשב וריכוז וזאת בגלל :
א. השמטת יתר .
ב. ציון ADHD בלתי ניתן לחישוב בשל לחיצות מוקדמות מרובות ( נורמה מעל 1.80 - ) .
בבדיקה לאחר מתן 10 מ"ג רטלין נרשם שיפור אם כי לא מלא בביצוע הבדיקה בפרמטר של קשב למעט ברבע הראשון אשר היה גבולי .
האם לדעתך על סמך התוצאות בני סובל מהפרעות קשב וריכוז , אנחנו ההורים מתקשים להבין על סמך התוצאות האם התשובה היא חד משמעית או רק חשד להפרעות קשב ואם קיים רק חשד האם כדאי לדעתך לבצע את הבדיקה מחדש על מנת לקבל תוצאות ברורות .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן להסתפק מבחן טובה ????
ד``ר עדי אדר21/06/2009שלום לך!
אין שום אפשרות לקבוע על סמך מבחן טובה אם יש או אין הפרעת קשב. פעם אחר פעם אני שומע מהורים, מורים שמתייחסים לבדיקה הזו כאל בדיקה המסוגלת לאבחן הפרעת קשב.
מבחן טובה מהווה בדיקת עזר בלבד! אין שום ערך לתוצאות שלה ללא ביצוע אבחון מלא כולל קבלת נתונים מדויקים על המצב ההתנהגותי, הלימודי, הרגשי, החברתי והמשפחתי של הילד.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה כולל איבחון?חמי ענתבי21/06/2009
אני יודע שיש מבחנים מסוימים (מיבחן טובה, מיבחן BRC) אבל לפי מה שהבנתי מספר שאני קורא המיבחן הוא רק חלק מהאיבחון, מה עוד כולל האיבחון כדי שאני אדע מה לשאול.
תודה מראש,
חמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האבחון כולל :.......
אני מפנה אותך לאתר שלי בו מוסבר תהליך האבחון.
יש לציין כי תהליך זה שוניה במעט מרופא לרופא וייתכנו דגשים שונים.
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבול גדול וחוסר אוניםענת21/06/2009
שלום רב. בני בן ה-6 אובחן ע"י נוירולוג כסובל מ ADHD והמליץ על ריטלין. חשוב לציין שהאבחון נעשה ע"י קריאת חוות הדעת של הגננת, שאלות ששאל אותנו (ההורים) ושאלות ששאל את בני (שבקושי רב שיתף פעולה). האם על סמך זה (אבחון שארך כשעה) ניתן לאבחן ADHD ? מרוב כתבות ומאמרים שאני קוראת, אני מבולבלת מאוד וחוששת מהתרופה. האם יש איזשהו טיפול אחר שיכול לעזור לנו? הנוירולוג אמר שלריטלין אין השפעות לטווה ארוך. מצד שני, אני קוראת שזה יכול לגרום לשינויים בקצב הלב ולדום לב. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול גדול וחוסר אונים
לגבי האבחון הנוירולוגי. איני מחלק ציונים , מבקר או מחמיא לרופאים אחרים כי זה לא מדיקו-לגלי. אבל אני חייב להבהיר נקודה חשובה. משום מה אנשים מצפים שרופא ישב יאבחן הפרעת קשב לשמך שעות, יעשה כל מיני בדיקות מיוחדות ומרוכבות, יתרשם אך ורק ממראה עיניים ולא יסתמך על דיווחים.
למה?
כל אבחנה רפואית מתבססת על נתונים, דיווחים, בדיקות מעבדה וכו'. הפרעת קשב היא הפרעה התנהגותית ואין שום שיטה מדעית, מעבדתית מדויקת שמאפשרת אבחון מדויק של ההפרעה! לא בדיקות דם, לא בדיקות דימות (CT או MRI מוח).
אחת הטעויות השכיחות היא ניסיון לעתים למנוע מהמאבחן את כל האינפורמציה כגון דיווח של המורים: "אני רוצה שתבדוק אותו נקי"... "אנחנו לא רוצים לשתף את בית הספר".... "אני יכולה לדווח לך כל מה שאתה רוצה".
עליכם לדעת שהרופא אינו קוסם, הוא זקוק לנתונים, לעובדות, תסמינים ואת כל הנתונים האלו הוא יכול לקבל מדו"חות של ההורים, בית הספר, אבחונים פסכיולוגים ושל גורמי מקצוע אחרים וכמובן שיחה עם ההורים, הילד (או המבוגר הנבדק). לא ניתן בד"כ לאבחן רק על סמך מראה עיניים. משל למה הדבר דומה? לצפות ששופט יכריע במשפט ללא ראיות או עדויות ורק על סמך מראה עיניו.
יש לזכור כי ילד המגיע עם הוריו לאבחון קצת מבוהל, מתוח ולא מתנהג בטבעיות. חשוב מאוד לקבל מידע על התנהגותו ותפקדו בסיטואציות טבעיות מחוץ לחדר הרופא ומי שרוצה אכן אבחון מעמיק ומהימן חייב לבוא עם נכונות, פתיחות וכל המידע לו נזקק המאבחן!
אכן הנוירולוג צדק ואין השפעות לטווח רחוק של התרופה. כמו כן זוהי התרופה היעילה ביותר והנחקרת ביותר מבחינה מדעית בתחום של הטיפול בהפרעות קשב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צומת קונצרטהלי18/06/2009
שמחתי לגלות את הפורום הזה ונוכחתי לדעת שהתשובות שלכם הן מפורטות ולא לקוניות ו"פוטרות" כמו בכל הפורומים שנתקלתי בהם.
אני לי בת 28 ADD מובהקת לפני כ 8 חודשים התחלתי ליטול קונצרטה 36 מ"ג (משקלי עומד על 50 ק"ג) על בסיס יומיומי (בהמלצת הפסכילוגית שלי).
חיי השתנו ללא הכר, אני אדם חדש, אני כאן ועכשיו! ולא כל הזמן בעולם המרחף שלי.
אני מתקשרת עם העולם החיצון לראשונה בחיי, מצליחה ליצור קרבה עם הסביבה ואחרי 5 שנים באותו תפקיד סוף סוף קיבלתי את הקידום שחיכיתי לו הרבה זמן ואין מאושרת ממני.
יחד עם זאת אני עוברת תופעות לוואי שמשרישים בי המון פחדים וחרדות
- החל מכאבים חזקים בבית החזה ובחזה עצמו,
- לעיתים חולשה עקב קצב לב מהיר,
- לעיתים קושי לנשום עמוק,
- שטפי דם וורידים בולטים
- וחדש חדש טרי.... כתם שחור שהופיע לי פתאום ומפריע לראיה שלי בעין שמאל.
מודה שמאז שהתחלתי לקרוא על התרופה הפכתי להיפוכנודרית !
כל דבר קטן מפחיד אותי.
אני מנסה ומשתדלת להוציא את הרעיון שאני מרעילה את עצמי מהראש אך ללא הצלחה.
הפסיכולגית שלי חושבת שבמצבי עדיף לקחת את התרופה ולסבול מהתופעות מאשר לחזור למצב הקודם.
- מה אני עושה לעצמי ? האם אני אכן מרעילה את עצמי עם התרופה הזאת ?
-האם תופעות הלוואי הנ"ל מצריכות התייחסות מיוחדת ?
אני מודאגת ונמצאת בצומת דרכים שבה אני חייבת לקבל החלטה, ממשיכה או מפסיקה
תודה
לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה - צומת החלטות......
ד``ר עדי אדר19/06/2009שלום לך!
התופעות שאת מתארת לא בהכרח קשורות לנטילת התרופה.
את מעידה על עצמך כי את חוששת מאוד מהטיפול ואכן שלל התופעות שאת מתארת לא בהכרח קשורות לנטילת התרופה.
עם זאת צריך להיות זהיר במתן יעוץ אינטרנטי. כלומר, את מתארת תופעות כגון דופק מהיר, ורידים בולטים וכו' - מן הראוי להיבדק אצל הרופא המטפל ואף אצל הרופא אשר המליץ על מתן התרופה על מנת שאכן ייתרשמו אם קיימות תלונות אוביקטיביות או תחושות סוביקטיביות שלך.
את יכולה כמובן להפסיק לפרק זמן את הטיפול ולהתרשם אם התופעות אכן נמשכות.
בכל מקרה הצעד הנכון אשר עלייך לנקוט הוא לעבור בדיקה יסודית אצל הרופא המטפל (יש לשקול ביצוע בדיקות דם, א.ק.ג ועוד)!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה בבקשהגלי16/06/2009
שלום רב!
בן בני 7 אובחן כאפרקטיב+קשב וריכוז ,והשבוע הובחן כדיסלקטי.
בהמלצות :הוא קיבל המלצות לכיתה קטנה בבית ספר רגיל,הטבות בבה"ס כגון: הערכת זמן במבחנים,הוראה מתקנת,תרפיה אומנותית,וכמו כן המלצה לסייעת צמודה.
יש לו בעית זיכרון לטווח ארוך וקצר.
-בני לוקח תרופות ריטלין 10, וקונסרטה 36 ,מקבל באופן קבוע רכיבת סוסים טיפולית.
האם במסגרת בה"ס רגיל יש אפשרות לקבל סייעת,במידה וכתוב המלצה כזאת?
מה ההטבות שמגיע לבני ?
מה אני יוכולה לעשות כדאי לסייע לו?
האם אני בתור אימו יוכולה להיות הסייעת שלו?האם זה מומלץ?
בבקשה תענה לי אני אובדת עצות
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי....
גלי16/06/2009בגלל שאת האיבחון הוא עשה רק השנה, לא תהיה אפשרות שהוא יעלה לוועדת השמה השנה
וכולם בתקווה שהוא ישתלב בשנה הבאה בבה"ס רגיל בכיתה קטנה,
האם הוא יוכל לקבל את הדברים שהוא זכאי להם גם בבה"ס רגיל בכיתה רגילה?
ושוב תודההההההההה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאמות לימודיות....
ד``ר עדי אדר17/06/2009שלום לך!
כאשר מבצעים אבחון פסיכו-דידקטי ו/או אבחון נוירולוגי ניתנות המלצות שמוגדרות כ"התאמות" – לא הטבות ולא הקלות אלא התאמות למצבו של הילד כולל ישיבה בקדמת הכיתה,הארכת זמן, לעתים הקראת מבחנים, היבחנות בנפרד ועוד –
בית הספר לא מחויב לקבל המלצות אלו אלא יש ועדה פדגוגית של בית הספר אשר מחליטה אילו מההתאמות ישימות בבית הספר.
לכן המלצות על סייעת וכו' הן על פי שיקול ותקציב בית הספר.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפראקטיביות - גיל 4טל15/06/2009
שלום
בני בן ה 4 הוא ילד חכם ונבון אך נראה כי לא משתלט על עצמו
חייב לגעת לשבור ולזרוק דברים
קשה לי להפגיש אותו עם חברים - בעיקר אם זה בבית
תמיד תמיד נפצע
ישן מעט מאוד- גם בתור תינוק
לא מתעייף אף פעם!! - גם אחרי שחבריו למשחק עייפים לגמרי
קופץ המון במקום, מטפס- לא חשוב לו אם מענישים או צועקים עליו..ממשיך להתנהג כך
נראה כי לא שולט במעשיו אילו למרות שיודע כי יענש
אוהב לצעוק ולהשמיע קולות
עדיין אוכל כך שכל סביבתו מתלכלת (ריצפה , בגדים וכו)
האם זהו מצב אופייני לגילו, שכן לא ניתן לאבחן בשלב זה היפראקטיביות וקשב טריכזו
או שמה ישנה בעיה
כיצד אדע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל 4
ד``ר אריה בקלו16/06/2009שלום רב
אני ממליץ להפנות את הילד לאבחון במסגרת היחידה להתפתחות הילד.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)