פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם לקחת ריטאלין אחרי צהריים ?
    רותי
    15/09/2009

דר עדי אדר שלום רב !
    אתה הרופא המטפל של בני איתי בן 13.5 המאובחן עם קשב וריכוז מטופל בריטאלין 20 מ"ג בשחרור איטי ADHD
    החל מתחילת הלימודים יש בעיות התנהגות קשות של אי קבלת סמכות הורית ,וכחנות אי נכונות להכין שיעורים ולהתארגן לבית הספר וגם הצקות והטרדות מצידו את בני הבית (בעיקר אחותו הקטנה)
    בקשתי ושאלתי אליך היא :האם ניתן לתת לו גם אחרי הצהריים ריטאלין 20 מ"ג וכדי לטפל בבעיות ההתנהגות האם מומלץ עוד טיפול תרופתי ?או להגיע לפסכיאטר ילדים ?
    מודה מאוד ובברכה של שנה טובה וחג שמח
    רותי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם לקחת ריטאלין אחרי צהריים ?

ד``ר עדי אדר
    23/09/2009

שלום לך!
    חזרתי רק אתמול מחו"ל ולכן לא יכלתי להתייחס....

בעיקרון ביקורת רפואית לא מתבצעת במסגרת פורום אלא במפגש מסודר עם כל הנתונים ובמיוחד אם קיימים בעיות התנהגותיות ורגשיות.

עפ"י הנחיות משרד הבריאות : "הטיפול דורש טיפול מקצועי הדוק, על ידי הגורם שהתחיל במתן הריטלין, של פעמיים בשנה לפחות, במטרה לעקוב אחר השפעת התרופה והאם קיימת אפשרות להפסקתה" (חוזר משרד בריאות 23/2002).

ברמת העיקרון מומלץ לתת טיפול גם אחרי הצהריים, במיוחד במצבים בהם יש קשיים תפקודיים התנהגותיים. ריטלין SR הוא לאוו דווקא הטיפול המומלץ אחרי הצהריים עקב קשיי הרדמות אשר יתכנו במתן שלו בשעות אלו.

מומלץ לבצע ביקורת מסודרת....

שנה טובה!
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב VS התרכזות אינטנסיבית
    בתיה
    15/09/2009

אני מודעת לכך שאורח החיים העכשווי גורם יותר להפרעות קשב וריכוז, אפילו עכשיו שאני רושמת את ההודעה יש לי איזה באנר מעצבן מעל כאן.

אני מסוגלת להתרכז באינטנסיביות ולעבוד רצוף ויש רגעים שלא יכולה להתרכז.
    אני נוטה לדחות דברים מסויימים כביכול לא רלוונטים כמו לסדר את החדר או להדיח כלים, דברים שפוגעים באיכות הסביבה האישית שלי.

נדמה שאני לא מסוגלת שיהיה מסודר מדי וכי אני מעדיפה שיהיה בלגן בחדר ובאופן מעוות שיהיה כלים בכיור לדוג'.
    מאידך, אני מרגישה שאני צריכה לטפוח לעצמי על השכם אם אני מצליחה לבצע את הפעולות במקום לחשוב עליהן.

האם מדובר באיזשהו סוג של הפרעה? או משהו אחר לחלוטין?

בכל אופן, אשמח לקבל עצה מה לעשות עם הנ"ל ואם יש טיפ או שניים להתמודד עם זה. תודה.

הוספת תגובה

• הפרעת קשב

ד``ר אריה בקלו
    16/09/2009

בתיה שלום,
    מאחר ואין ציון גיל מאחורי השם אני רק יכול להניח שמדובר בבוגרת.
    כללית ניתן לומר שגם אלו הסובלים מהפרעת קשב מסוגלים להתרכז ככל האדם בפעילות סלקטיבית ,במיוחד כזאת המעניינת אותם.
    דחיינות וקשיי ריכוז תכופים מעידים על אפשרות שמדובר בהפרעת קשב וריכוז ולכן, במידה והתופעות מפריעות לך ופוגמות במהלך החיים, אני ממליץ לך לפנות לאבחון מלא , ולפי תוצאות האבחון גם לקבל הנחיות כיצד לטפל בבעיה.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובות לmri
    עמי
    13/09/2009

שלום !!!

בני בן השנתיים נשלח לבדיקה עקב חשד לחולשה פלג גוף ימין (אגב נולד פג במשקל 1650 בגלל מצוקת הריון ובנוסף מטופל בהתפתחות הילד בשל איחורים מטוריים שרובם אגב השתפרו מאוד)

רציתי בבקשה לדעת מה אומרת התשובה הנ"ל? ומה ההתייחסות?

ספקטרוסקופיה(te-35)יחחס המטבוליים ל-creatine :

בחומר הלבן: naa נמוך מהממוצע,ה-myolnositol מתחת לממוצע וה-choline בתחום הנורמה 0.48 myolnositol מתחת לממוצע.

בחומר האפור:naa ו-sitolmyolnos בתחום הנורמה ויחס ה-choline לקריאטין גבוה.

בסיכום:

1מבנה המח בגדר הנורמה

2 בספקטרוסקופיה יחס קולין לקריאטין בחומר האפור מוגבר.יתר המטבוליים בתחום הנורמה.

אגב קראתי איפו שהו שיש קשר לבעיות קשב בחומר אפור מוגבר האם זה נכון?

לקביעת תור
    סגירה
    תשובות לmri

הוספת תגובה

• בדיקות

ד``ר עדי אדר
    13/09/2009

שלום לך!

התשובות שמסרת לי לא מוכרות לי - אני ממליץ להפנות את השאלה כמובן לרופא המטפל או לפורום למחלות מטבוליות ילדים.

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין יחסי מין לבעיות קשב וריכוז
    עומרי
    12/09/2009

האם יש השלכות לנערים עם בעיות בקשב וריכוז גם במהלך יחסי מין בדרך כלשהי

הוספת תגובה

• יחסי מין

ד``ר אריה בקלו
    12/09/2009

שלום,
    אם התכוונת לביצועים מיניים הרי שאתה יכול להסיר דאגה מליבך.....
    הקשר שכן קיים הוא שכיחות גבוהה יותר של יחסי מין מזדמנים, החלפה גבוהה יותר של פרטרנים והמדאיג יותר, יחסי מין מסוכנים.
    כל זאת על רקע החוסר בבלמים, האימפולסיביות והקשיים ביצירת קשרים חברתיים טובים ועמידים.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשה לשבת על התחת וללמוד
    ירון
    11/09/2009

היי

אני בחור בן 21.
    קשה לי לשבת וללמוד, או יותר נכון "לחרוש" בבית. ככה היה גם בתיכון בבגרויות, כשהייתי לומד רק בדקה ה-90 כשהייתי נלחץ, כשידעתי שאני חייב ללמוד. ותמיד הייתי צריך להכריח את עצמי לשבת וללמוד, ולא לעשות דברים אחרים. פשוט זה משעמם אותי לשבת וללמוד, ואני הולך לדברים אחרים כמו מחשב ואינטרנט למשל. לא הייתי ילד היפראקטיבי אלא ילד רגיל. יש לציין שיש לי OCD מגיל 13 ועכשיו אני מטופל ואין OCD יותר(בזמנו לא הייתי מטופל נכון).

רציתי לדעת האם ייתכן שיש לי OCD או שלכל אחד בעצם קשה לשבת על התחת וללמוד? (בייחוד משהו שלא מעניין)

לקביעת תור
    סגירה
    קשה לשבת על התחת וללמוד

הוספת תגובה

• קשה לשבת

ד``ר אריה בקלו
    12/09/2009

ירון שלום,
    שאלתך איננה פשוטה.
    לא כל מי שיש לו OCD (הפרעה כפייתית) סובל גם מהפרעת קשב וריכוז. יחד עם זאת לרבים הסובלים מהפרעת קשב וריכוז יש גם תחלואה נילווית כגון בעיות חרדה, כפייתית וכו' .
    אני מציע שתבדוק את כל הנושא עם אותו הרופא המטפל בבעיה הכפייתית שלך.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב או סתם עצלנות?
    יהושע
    09/09/2009

שלום,

הכותרת מתייחסת לעצמי ולא לאף אחד אחר (אז מותר לי לקרוא לעצמי עצלן).
    אני בן 30 לומד לתואר שני ולא מצליח להתרכז בלימודים.
    אני עושה כל דבר אפשרי חוץ מללמוד.
    ללמוד משמעו בין השאר לקרוא מאמרים (ולנסות לא להירדם) אבל לא רק זה.
    אני עכשיו מתחיל בכיוון מסויים (לאחר שנכשלתי כבר בכיוון אחר) וגם עכשיו כמו קודם אני מרגיש כאילו המשימה שעומדת בפני עצומה מידי ואני לא יודע היכן להתחיל ומחשבה זו מסיחה את דעתי כל פעם שאני כבר מנסה להתחיל משהו. כשאני מתחיל לקרוא מאמר אני תוהה האם אני קורא את המאמר הנכון או שאני סתם מבזבז זמן ובחרתי בדרך הלא נכונה (מה שמן הסתם מסית אותי מקריאת המאמר).
    כשאני מתחיל לעשות משהו בכיוון הנכון כגון לרשום כמה שורות בתחילת מסמך שאני צריך לכתוב אז אני מרגיש טוב עם עצמי אבל בו בזמן מרגיש צורך לקום ולעשות משהו משחרר, ואז כמובן שאני מפסיק לעשות את מה שאני צריך.
    אז אני תוהה האם יש לי בעיות קשב ריכוז וכו'... או שאני סתם עצלן או סובל מבעיות אחרות שלא דווקא בתחום הנ"ל.
    יש לציין שביצעתי בדיקת T.O.V.A לפני כמה שנים ויצאתי ממנה בסדר ואולי יותר מבסדר.
    מאוד התאכבתי ממנה מאחר ויצאתי בהרגשה ברורה שהבדיקה הזאת הייתה לצאת ידי חובה כדי שאני אדע שביצעתי את הבדיקה והכל בסדר אצלי ואני סתם עצלן. הבדיקה נראתה כמו בדיקה מלפני עשרים שנה (ע"פ האיכויות הגרפיות של הממשק). נתבקשתי לזהות האם ריבוע כהה מופיע בחלק העליון או התחתון של ריבוע בהיר יותר. ייתכן שאני שוגה בתיאור של הבדיקה אבל זה היה משהו דומה לזה. כאיש מחשבים אני מתעניין בדברים שקשורים למחשבים וגם ראיתי בבדיקה אתגר. זה דירבן אותי להצליח במבחן, ולכן הרגשתי שהבדיקה אינה בודקת אותי באופן אובייקטיבי. האם יש משהו בהרגשה שלי הוא שאני שוגה גם כאן.
    בכל אופן, אשמח לשמוע תשובות לשאלות שהצגתי כאן (ואני מקווה שלא הצגתי נאום מבלבל מידי) וגם הצעה לגבי מה אני יכול לעשות מכאן הלאה (אפילו אם יש לך הצעה שאינה דווקא בתחום הפרעות הקשב והריכוז שהיתרון שלהם מבחינתי זה שיש תרופה שעשויה לעזור)

תודה,
    יהושע

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב או סתם עצלנות?

הוספת תגובה

• הפרעת קשב או עצלנות?

ד``ר אריה בקלו
    12/09/2009

יהושוע שלום,
    אפתח דווקא מהסוף. לדעתי לא מדובר בעצלנות !
    אמנם לא קיבלתי ממך מספיק נתונים למרות מכתבך הארוך אך אני בהחלט יכול לומר שיש מספיק נקודות המעלות חשדות להפרעת קשב.
    מבחן TOVA הוא רק כלי עזר נוסף בידיו של הרופא המאבחן ובהחלט לא אבחנתי בזכות עצמו בלבד.
    ישנם לא מעט אנשים, ואתה כנראה אחד מהם, המסוגלים "להתגבר" על הבחינה ע"י מיצוי יכולתם וכושר הריכוז לצורך משימה חשובה וקצרה. אני מניח שזה כבר קרה לך גם בבחינות אחרות שהיו או חשובות או מעניינות.
    אני מציע לך לעבור אבחון מלא .במידה ותתגלה כסובל מהפרעת קשב תוכל לשנות את חייך לטובה.
    זה לא מאוחר מידי.
    בהצלחה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יהושע
    14/09/2009

תודה על התשובה.
    אני חושב שאנסה ללכת לאבחון מלא.
    אני שייך לקופת החולים הכללית, תוכל אולי לומר לי מה ספציפית אני צריך לבקש מרופאת המשפחה שלי כדי שאעבור את האבחון הזה.

תודה,
    יהושע

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון

ד``ר אריה בקלו
    16/09/2009

אינני מתמצא בנוהלי הקופה. פשוט תפנה לרופאת המשפחה ותברר את האפשרויות.
    דר' בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעעת לווי קשה
    חסוי
    07/09/2009

שלום,אני בת 16,לוקחת ריטלין כבר כמעט 10 שנים ויש לי תופעת לוואי שמאוד מפריעה לי ,זיעה.
    יש מה לעשות בנוגע לבעיה זאת?
    אשמח לקבל תגובה.תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תופעעת לווי קשה

הוספת תגובה

• תופעת לוואי

ד``ר אריה בקלו
    12/09/2009

שלום,
    הזעת יתר עקב נטילת ריטלין איננה תופעת לוואי שכיחה.
    אם התופעה קיימת רק מהרגע שבו התחלת ליטול את התרופה בגיל 6 הרי שניתן לקשור בין התופעות. אם תופעת הזעת היתר הופיע רק כעבור מספר שנים, יתכן והיא קשורה בסיבות רפואיות אחרות.
    האם התופעה נעלמת אם אינך נוטלת ריטלין במשך תקופה ?
    בנוגע להזעת יתר -רוב הפתרונות הינם קוסמטיים. ניתן להציע גם ניתוח שמקובל לבצעו בבוגרים בלבד או זריקות בוטוקס.אך על כל אלו עליך להתיעץ עם הרופא המטפל.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין חוסר תאבון
    אילת
    07/09/2009

בני בן השבע אובחן כADD , שוקל 25 קילו ,מקבל ריטלין 20 מ"ג LA בשעה 07:00 בבוקר מעורבב עם לבן וגרנולה {משתדלים שיאכל גם פחמימה כל שהיא)לצערנו הוא אינו מסוגל לאכול עד השעה 19:00 מכיון שזה עושה לו כאב בטן בזמן האכילה ומדכא תאבון וצמא באופן כללי .מה עושים? האם יש תחליף או מינון אחר ? 10 מ"ג רגיל עושה לו ריבאונד חזק (בו הוא נהיה עצבני ואלים) ,ואינו מכסה את שעות הלימוד (בימים שהוא לומד עד 15:00 או 16:00 הוא מקבל ובימים קצרים לא מקבל) הוא מקבל ללא ידיעתו כי בעבר התנגד מאד ,אני יודעת שזה נשמע רע אבל מפח הנפש שנגרם לו עקב כשלון בלימודים יותר גרוע.

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין חוסר תאבון

הוספת תגובה

• ריטלין וחוסר תאבון

ד``ר אריה בקלו
    12/09/2009

אילת שלום,
    ריטלין על כל צורותיו יכול לגרום לחוסר תאבון. תופעת לוואי זו נוטה להעלם תוך מספר שבועות.
    חשוב להקפיד על אכילה מספקת לפני נטילת התרופה ובסיום השפעתה.
    ריטלין LA20 שווה ערך ל 8.5 מג' ריטלין רגיל ,השוני הוא במשך זמן הפעולה.
    אפשר לעשות שינויים טיפוליים הן במינון והן בסוג התרופה אך רק ע"י הרופא המטפל.
    כפתרון ביניים הייתי מנסה לתת לו חטיף אנרגיה לנשנש במהלך היום.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין מגביר הפרעות קצב
    שלמה
    04/09/2009

בני בן ה 14 מאובחן כסובל מ ADHD בבדיקה ספורט שיגרתית נצפו הפרעות קצב שאומתו בבדיקות נוספות לאורך זמן בדיקות מעקב שונות ( הולטר לב וארגומטריה) עם ובלי ריטלין על סוגיו השונים הראו שהריטלין מגביר בצורה משמעותית את הפרעות הקצב מסוג SVT אם כי אינו הגורם להן.
    חשוב לכן להיות מודעים לתופעות לואי אפשריות אלו.
    שאלתי האם יש תרופות להפרעות קשב וריכוז שידוע שאין להן תופעות לואי קרדיולוגיות כמוזכר לעיל.
    תודה
    שלמה

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין מגביר הפרעות קצב

הוספת תגובה

• הפרעות קצב

ד``ר אריה בקלו
    05/09/2009

שלום,
    כל חומר או תרופה ממריצים ,כולל ריטלין,קפה וכו', יכולים לגרום לעלייה בקצב הלב וכמובן גם לעליה בקצב של הפעימות "העל חדריות".
    כמו שציינת בצדק זה לא הריטלין שגורם לבעיה אך יתכן ובמקרים מסויימים עלול להחמירה.
    מקובל במקרים כאלו להפנות את המטופל ליעוץ של קרדיולוג אשר יכול להחליט אם מתן התרופה מסכן את המטופל או לא, ובמקרה שכן ,להמליץ על תרופות אחרות.
    כמו במצבים אחרים ברפואה , יכול להיות מצב בו נמליץ גם על הפסקת הטיפול במידה ונגיע למסקנה שהסיכון עולה על התועלת.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרכז O2 בהדסה הר הצופים

ערן
    29/10/2009

שמעתי שבמרכז O2 מטפלים בהפרעות קצב לב וגם בהפרעות קשב. תוכל לברר זאת בטל: 025810810

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעות של קונצרטה
    דנה
    03/09/2009

שלום!
    ביתי בת ה 8 מאובחנת , הינה עם בעיית קשב וריכוז, הומלץ לי להתחיל טיפול בקונצרטה (יש לציין שהילדה מלאת שמחת חיים ועם בטחון עצמי גבוה) .
    בהמלצת הנורולוג התחלתי את הטיפול( נתתי לילדה במשך שלושה ימים) , נחשפתי לתופעות מדאיגות : חוסר תאבון מוחלט עד שעות הערב המאוחרות, כאבי בטן , והגרוע מכל בשבילי שהילדה נהייתה מאוד רצינית , עצובה, חסרת שמחת חיים , ויושבת בבית כמו זומבי.
    איני יכולה לראות את ביתי בצורה כזאת , זה מאוד כואב לי , והיא טוענת שהריכוז שלה לא גבוה ועדיין כל דבר מסיח את דעתה .
    מה עושים? אני חסרת אונים ולא רוצה לתת לילדה כדור שיפגע באישיות שלה?

לקביעת תור
    סגירה
    השפעות של קונצרטה

הוספת תגובה

• השפעות קונצרטה

ד``ר אריה בקלו
    04/09/2009

דנה שלום,
    תרופת הקונצרטה שייכת למשפחת התרופות הממריצות (כמו הריטלין) ומה שמאפיין אותה זה שחרור מושהה של התרופה למשך של עד 12 שעות. כמו לכל התרופות מהקבוצה ,גם לה יכולים להיות תופעות לוואי קלות כגון חוסר תאבון וכאבי בטן ולעיתים גם כאבי ראש. תופעות אלו ניתנות להקלה ע"י הקפדה על אכילה בבוקר . בכל מקרה ,רוב התופעות חולפות בתוך שבועיים מתחילת הטיפול (מתרגלים לתרופה).
    לגבי התופעה של שינוי מצב הרוח אני מציע להתיעץ עם הרופא המטפל. יתכן מאוד שהמינון לא מתאים. ישנם מקרים שדווקא מינון נמוך מידי גורם לתופעות אלו.
    בסיכום: לא להרים ידיים, לא להבהל ובעיקר לא להתייחס לשרלטנים ומפחידים מקצועיים המתחבאים מאחורי שמות בדויים ומייצגים על-פי-רוב את כת הסיינטולוגיה. צריך סבלנות והתאמת המינון .
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הטיפול בפרחי באך עוזר
    עינבר
    01/09/2009

בני בן השבע משתמש בריטלין LA מעוניינת להתחיל לטפל בפרחי באך
    אני מעוניינת לדעת
    א.מה ההבדל בן טיפול בפרחי באך לבין הומפתיה,ונטאורופתיה
    ב. האם הטיפול בפרחי באך עוזר לבעיות קשב וריכוז והיפראקטיביות
    ג. חוץ מריטלין איזה טיפול אלטרנטיבי מוכח כעוזר בבעיה זו

תודה
    אשמח לתשובה מהירה

לקביעת תור
    סגירה
    האם הטיפול בפרחי באך עוזר

הוספת תגובה

• טיפול בפרחי באך להפרעות קשב.

ד``ר עדי אדר
    02/09/2009

שלום לך –

הפורום שלנו הוא פורום רפואי המנוהל על ידי רופאים העובדים בשיטות של רפואה קונבנציונלית.
    איני מכיר בצורה מדעית שימוש בפרחי באך או שיטות אלטרנטיביות למיטב ידיעתי אין עבודות מדעיות מבוססות המוכיחות את יעילותן של שיטות אלו כולל שיטות שהזכרת.
    אני פוסל על הסף השיטות אחרות אך אנחנו כרופאים מאמצים וממליצים על תרופות או שיטות שהוכחו בצורה מדעית.

אין לי ספק כי יש אינספור טיפולים אלטרנטיבים – האם הם אכן יעילים, האם הם בטוחים, האם הם זולים? לא לנו לשפוט ....

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטאלין הוא סם מסוכן !
    דפנה למד
    01/09/2009

ריטאלין הוא סם מסוכן בפקודת הסמים המסוכנים שהוכח שגורם לתופעות פסיכוטיות לאימפוטנציה להפסקת הגדילה ולעוד רשימה ארוכה של תופעות לא רצויות , אז למה לקחת ? יש כל כך הרבה פתרונות אמיתיים שעובדים ולא הורסים את בריאותנו!

לקביעת תור
    סגירה
    ריטאלין הוא סם מסוכן !

הוספת תגובה

• האם ריטלין הוא סם? האם הוא מסוכן?

ד``ר עדי אדר
    02/09/2009

נשאלת שאלה פשוטה והיא האם ריטלין מוגדר סם ואם כן האם הוא גורם להתמכרות, האם הוא מסוכן ואיך יתכן שניתנים סמים לילדים ועוד לילדים צעירים בגן או בבי"ס יסודי?
    ריטלין או מתילפנידט שייך לתרופות המעוררות הנמצאות בפיקוח עקב פוטנציאל להתמכרות.
    בפקודת הסמים המסוכנים של ישראל, בניגוד לפקודות דומות במדינות כמו ארצות הברית או בריטניה אין חלוקה של הסמים לרמות. בישראל, כל הסמים מוגדרים כמסוכנים ואין שום אבחנה בין סמים קלים לסמים קשים.
    עם זאת באופן מעשי ריטלין לא גורם להתמכרות!!!!!!! מיליוני ילדים נוטלים את התרופה בכל העולם ואין דיווחים על התמכרות.
    סם צריך למלא מספר תנאים –
    1. שינוי במצבי רוח כולל מצבי התרוממות הרוח (אאופוריה).
    2. שינויים במצב תפיסת המציאות – הזיות.
    3. תחושת מתגמלת ולכן צורך כפייתי להמשיך ולצרוך את החומר.
    4. התמכרות פיזית ומנטלית ותופעות של תסמונת גמילה כאשר יש הפסקה של השימוש בחומר.
    את כל התנאים לעייל ריטלין לא ממלא!!! לעתים נדירות יש לאחר נטילת תחושה של מצב רוח טוב ובמקרים מאוד נדירים תוארו הזיות אך ברוב המכריע של המקרים אין כלל תופעות אשר ניתן להגדירן כאופייניות לסמים. ברור כי יתכנו תופעות לוואי שונות בצריכה לא מבוקרת של התרופה.

הנסיונות החוזרים ונשנים ליחס לתרופה זו השפעה ממַכרת עם תופעות לוואי בריאותיות קשות מטעים ועלולים למנוע מציבור הילדים וההורים (החווים את קשיי הילד ומצוקתו) טיפול פשוט, יעיל ובטוח המסייע להם לעבור תקופה קריטית בעיצובם החברתי האקדמי והנפשי. יש לחזור ולהדגיש כי במרבית המקרים משמש הריטלין תוספת לשיטות טיפול אחרות ולא טיפול יחיד, ובלעדיו תקטן ההצלחה של שיטות טיפול חינוכיות, פסיכולוגיות ואחרות.

לסיכום – ריטלין היא תרופה, לא סם! היא שייכת לקבוצת חומרים מעוררים המוגדרים כבעלי פוטנציאל להתמכרות ולכן היא נתונה לפיקוח. ריטלין לא גורם להתמכרות ואין לו מאפיינים אחרים של סמים. השימוש בחומר זה הוא רפואי לכל דבר, הוא ניתן על ידי רופאים מומחים אשר הוסמכו לכך על ידי משרד הבריאות. זוהי תרופה בטוחה מאוד לשימוש כאשר יחד עם זאת יש לה תופעות לוואי קלות (כמו כמעט לכל תרופה הנמצאת בשימוש כיום).

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדל בין ריטלין לתרופה אחרת

יוני
    02/09/2009

ריטלין נמצא בפקודת סמים מסוכנים ובאותה קטגוריה עם קוקאין והרואין. אקמול - לא!

ריטלין לוקחים כל יום במשך שנים! אקמול - לא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליוני ולשאר הסיינטולוגים שלום!

ד``ר עדי אדר
    02/09/2009

שלום יוני!

אם תשמור על תרבות דיבור אשמח לענות לך למרות שמשנתך היא באופן ברור סיינטולוגית.

לצערי הסגנון שלך מחטיא את מטרתו וגם את אתה רוצה להעביר רעיונות מסויימים הרי שאם תנקוט בהשמצות, ציטוט חצאי אמיתות ובשיטה של זריעת פחד מן הסתם תשיג את ההפך.

ריטלין לא גורם להתמכרות - אין דבר כזה! לא מתמכרים לריטלין!!!! אם נותנים את התרופה במינון המקובל לעולם לא תהיה התמכרות ! . אכן אני מסכים כי במינונים מאוד גבוהים, כלומר בנטילה בלתי מבוקרת ייתכנו תופעות כאלה.

בגלל הפוטנציאל להתמכרות התרופה מסווגת כסם אבל היא הרבה פחות מסוכנת מאקמול!

אני יודע שלכם הסיינטולוגים התרופה מהווה סמרטוט אדום- אתם רשאים לנסות לשכנע את הציבור בתורתכם אך לא תוך כדי השמצת רופאים וזריעת פחד.
    אני איני מסמם ילדים, אני מטפל בהם על פי כל אמות המידה הרפואיות והחוקיות. מעולם לא נתקלתי בהתמכרות, התרופה מתפוגגת מהגוף ותוך 24 שעות לא משאירה שום עקבות או תסמינים.

אכן יתכנו הזיות בעקבות נטילת ריטלין! אף אחד לא מסתיר מידע זה אך שכיחות התופעה מאוד נמוכה- אולי אחד ל- 1000 מטופלים. במידע הרפואי שאני מעביר למטופלים שלי הנתונים האלה מופיעים בצורה ברורה!

להזכירך יוני (ובשאר השמות שאתה מופיע) – זהו פורום יעוץ רפואי ולא פורום להפצת דעות או להחלפת מידע בין הגולשים (אם כי במידה מסוימת ניתן לעשות זאת - כמובן בצורה מתורבתת ולא משמיצה!). יש פורומים ובלוגים אחרים לשם כך. בפורום זה מתייעצים אנשים עם רופאים. בפורום זה לא משמיצים אנשים כולל רופאים!!! וכידוע לך בחרתם להעליב ולהשמיץ אותי בעילום שם ובצורה לא מכובדת!
    מערכת הסינון של הפורום מוחקת מידע בעל אופי פוגע, וולגרי ולא תרבותי – במידה ותרצו להביע דעתכם הרי שהנכם מוזמנים להשתתף בפורומים אחרים כגון פורום תפוז. הפורום הנוכחי לא נועד למטרות אלו.

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה רק סיינטולוגים?

יוני
    05/09/2009

לא ברור לי למה הרבה אנשים חושבים שרק סיינטולוגים הם נגד ריטלין?

יש עוד הרבה אנשים שהם מודעים לא פחות למצב ולא פחות אינטיליגנטים להבין שריטלין וכדורים פסיכיאטרים זה תעשייה של כסף ותו לא.

תפסיקו כבר לתת כל כך הרבה קרדיט רק לסיינטולוגים.יש עוד הרבה אנשים שמסוגלים לראות מעבר לתקשורת השקרית והאוטומטיות החברתית שקונה כל מה שהתקשורת הזאת מספרת לה.

פסיכיאטריה שלעצמה היא ההונאה הגדולה ביותר במאה העשרים, וזה רק עניין של זמן עד שמספיק אנשים יתעוררו ויבינו את זה ופסיכיאטריה תהפוך להיות נחלת העבר, בדיוק כמו האינקוויזיציה הספרדית.

ריטלין זה לא כמו אקמול. הנה כמה הבדלים (קטנים):

ריטלין נמצא באותה קטגוריה של סמים ביחד עם הרואין, קוקאין, אופיום וממריצים אחרים.

ריטלין לוקחים על בסיס יומיומי במשך שנים - אקמול לא.

כמו כל משתמש שמתחיל לקחת סמים, הוא מתחיל עם מינון קטן ואז שזה כבר לא משפיע הוא צריך מנה יותר חזקה.

הא לך דיון תרבותי. בבקשה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיון תרבותי עם סיינטולוג

ד``ר עדי אדר
    05/09/2009

שלום יוני!
    אני מרים את הכפפה לגבי נושא של דיון תרבותי!
    ראשית, מה שמך האמיתי, הופיעו מספר הודעות בשמות שונים שברור לחלוטין שהן מאותו גורם. אשמח אם תזדהה בשמך המלא!

שנית, אין לי ספק שאתה סיינטולוג, דעותיך הן אופייניות לכת או כנסיה זו. אתה יודע, מי שמאמין בישו ובאלוהי הנצרות והוטבל וכו' הוא כנראה נוצרי, במוחמד- מוסלמי וכו'.
    מי שחושב שפסיכיאטריה זו הונאה אלו הסיינטולוגים – פשוט מאוד. אף אדם בר דעת (ואגב, מה ההשכלה שלך – אתה רופא – ברור שלא...) לא יגיד ולא יאמין בדברי הבל כאלה. זוהי אחת הדעות המקובלות ביותר על הסיינטולוגים על תעשיה של כסף, קונספירציה של חברות תרופות ורופאים וכו' – אז אנא אל תיתמם ותהיה גאה בדעותיך- ובכל מקרה לא משנה אם אתה קורא לעצמך סיינטולוג או לא - הדעות שלך הן דעות של הכנסייה הסינולוגית וכמובן שאתה יודע זאת!

זכותך המלאה להתנגד לריטלין –זכותך לחשוב מה שאתה רוצה (וברור שלא כל מי שמתנגד לטיפול בריטלין הוא סיינטולוג) אבל תנקוט בדרך חיובית – אל תשמיץ רופאים, אל תזרע פחד ותנסה לדייק בעובדות.

לידיעתך – אפשר להפסיק נטילת ריטלין מתי שרוצים בלי שום תופעות מיוחדות –כמעט ואין צורך להגדיל מינון והדבר החשוב ביותר – התרופה מקטינה את הסיכון להתמכרות!!! אנשים עם הפרעות קשב המטופלים בריטלין בסיכון פי שנים עד שלוש פחות להתמכר לסמים בבגרותם.

איני מתכוון לשכנע אותך כי אי אפשר לשכנע סיינטולוגים וזה בסדר – תחזיק בדעותיך. אבל אני מצפה שלא תעביר את הנושא לפסים אישיים – זה ממילא מוריד מהאמינות שלך וזה גם לא חוקי לאיים ולהשמיץ (בארה"ב אף הייתה תביעה משפטית על כך לאחרונה....).

לסיכום – אני רוצה להבהיר בשמי ובשם דר' אריה בקלו כמנהלי הפורום כי זהו לא פורום להחלפת דעות בין גולשים – יש לכך פורומים אחרים כגון פורום הפרעות קשב בתפוז (למרות שברור לי ששם ימחקו מיידית הודעות שלך...). הפורום הזה הוא פורום רפואי שבו רופאים נשאלים בנושאים שונים. לכן אני מבקש ממך (באיזה שם שתבחר להופיע) לא להטריד בהודעות מעליבות או משמיצות. הבהרת את עמדותיךאך יש לכם פורום שלכם.
    ברוח ימי הסליחות ולמרות הסגנון המאוד לא מכובד שבחרת להשמיץ אותי אני מוחל לך ומאחל לך שנה טובה!

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם ריטלין הוא סם מסוכן

יוני
    06/09/2009

כמו קוקאין, אז האם תואיל בטובך מר ד"ר אדר להסביר במטותא ממך בבקשה לקהל גולשינו הכיצד יקרה מצב שאדם אשר נוטל סם מסוכן, נטייתו להתמכרות תפחת?!?!

האם רופאינו המלומד טוען שככל שאדם לוקח יותר סמים כך הוא פחות יתמכר לסמים?!?!

בבקשה לך דיון תרבותי אנא ענה על השאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגיע הזמן לסיים את הדיון התרבותי...

ד``ר עדי אדר
    06/09/2009

שלום יוני!

אין לי רצון או זמן להמשיך ולעסוק בסוגיות אלו.
    עם זאת ברצוני להסביר בקצרה כי ריטלין היא תרופה במינונים המקובלים. במינונים מוגזמים ובשימוש לא נכון כמו הסנפה היא יכולה לתת תופעות דמויות סם. כלומר זהו חומר המתנהג כתרופה במינונים המומלצים ובעל מספר תכונות של סם במינונים מאוד גבוהים.
    יש חומרים רבים שבמינונים נמוכים יש להם תועלת רפואית רבה כמו למשל בוטוקס המהווה רעלן חזק ביותר ובמינונים נמוכים משמש ברפואה בתחומים שונים וכן בתחום הרפואה הקוסמטית.

מאידך יש חומרים אחרים שהיה מאוד רצוי שתשכנעו אנשים להפסיק שימוש בהם כמו אלכוהול או עישון.היה מצוין אם לזה הייתם משקיעים את נסיונות השכנוע לכם.
    קיימות כיום עבודת מדעיות רבות המוכיחות בצורה ברורה כי שימוש בריטלין מפחית את סכנת ההתמכרות!!!
    בכל מקרה זכותכך לחשוב שזהו חומר מזיק, ממכר וכו'- זוהי מדינה דמוקרטית ואני גם יודע על מספר רופאים (קטן למדי עומת מאות אלפי רופאים החושבים אחרת) שחושבים כמוך וזוהי זכותכם .

אני מבקש להפסיק את הדיון התרבותי הזה כי הרי כל אחד ימשיך להחזיק בדעותיו. זכותך להפיץ את דעותיך אך לא במסגרת הפורום הזה כי זהו פורום רפואי, התארחת בו, זכית לבמה לדעותיך ועכשיו אודה לך אם תפנה לבמות אחרות להפיץ את דעותיך - עם זאת אני מצפה כמו שהתחלת לאחרונה לא לעשות זאת בשיטה של התקפות אישיות אלא בנסיונות שכנוע לגטימי (וכך למשל הביטוי "רופאנו המכובד" הוא ביטוי ציני וגם אם הוא מיותר....).

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמו תמיד, האמת פשוט ממיסה אותכם.

יוני
    06/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנה טובה לך!

ד``ר עדי אדר
    06/09/2009

יוני !
    אני מאחל לך שנה טובה וגמר חתימה טובה!

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 500 רופאים נגד ריטלין

יוני
    06/09/2009

"אדם בר דעת" ממש אין לי בעיה להעלות לך לכאן לפחות 500 רופאים, פרופסורים ועוד אי אילו נוירולוגים ואפילו פסיכיאטרים שטוענים שהריטלין הוא מזיק בצורה הרסנית ביותר, ש"הפרעת קשב וריכוז" היא המצאה והונאה ושחברות התרופות מעלימות את הנזקים מהמחקרים על התרופה הזו וכל מה שמעניין אותם זה כסף.

להתחיל להעלות אותם?

מחכה לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה בדיוק המקום 'להידחף' כדי להודות

ליאת
    16/09/2009

לכם, ולא אכפת לי מה יחשוב יוני או דפנה או סיינטולוג (או בעל קרדיט אחר). יש דעות לכאן ולכאן והנה אני מבליחה לאחר שהייתי פאסיבית בפורום הזה בעת האחרונה.
    אני אם לילד שסובל מהפרעת קשב וריכוז משולבת, מטופל בריטלין לאחר שנתיים של סבל בהם העברנו אותו אני ואביו, ללא היכולת לראות, כי לא יהיה מנוס למעשות שימוש בתרופה זו, שהצילה אותו מעצמו . כמה סבל הוא עבר וכמה סבלנו אנחנו. והכל לחינם. תודה לאל שהבנו.
    לפני שנתיים קיבלנו את הבן האהוב שלנו בחזרה. החל מכיתה א' אז הוא אובחן, שינסנו מותניים וכיתתנו רגליים והלכנו לכל מי שרק היה מוכן לספר לנו שיש דרכים אחרות. ניסינו טיפולים הומופאתיים ואלרנטיביים אחרים, וללא הועיל. אני המון קוראת על הנושא ונכנסת הרבה לפורומים ולא רק לפורום הזה, לרוב פאסיבית אבל נהנית מכל רגע ולומדת כל כך הרבה. כמו תמיד אני לוקחת רק את מה שטוב לי ועוברת הלאה, לא תמיד מסכימה עם כל דבר, אבל מוצאת ודולה לי את מה שטוב ו'מדבר' אליי בקשר לילד הפרטי שלי. את הפורום הזה גיליתי לאחרונה אבל למדתי ממנו הרבה. דיי הזעזעתי לראות את ההתנגחות שהביא כאן יוני כי אם כבר מדברים על מינונים אז יוני, הגזמת. מה שלא טוב לך או לבנך, אם אתה בכלל אב לילד שסובל מהפרעה, או סתם סיינטולוג כפי שזה נראה גם לי- הריי שכך או כך נראה כי עברת את המשוכה בה אמור כל אדם לעצור ולומר לעצמו 'אוקיי השמעתי, התבטאתי, סלאמת'. חבל.
    ובנשימה חדשה ורעננה לקראת השנה החדשה אני מוצאת זה לגמריי זה הזמן והמקום להגיד תודה לכם על הכל. אתם עושים עבודת קודש ולכן החלטתי לצאת לרגע מהעמדה הפאסיבית הדווקנית שלי, ולעודד ולהודות ולאחל שנה נפלאה. תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין איננו סם מסוכן!

ד``ר אריה בקלו
    04/09/2009

אינני משוכנע למי אני עונה אבל ברור לי מתשובתך הלא מנומקת והלא אחראית שאין לך ידע מבוסס בתחום.
    אני בוחר להפנות את כל הקוראים לתשובתו המנומקת של דר' אדר שמופיע בתשובה לתופעות לוואי של ריטלין מלפני יומיים.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין בהחלט איננו סם מסוכן!!!

ד``ר עדי אדר
    07/09/2009

שלום לכל חברי הפורום!

בהמשך להודעות שלגורמים סיינטולוגים אשר כתבו בימים האחרונים (כולל השמצות אישיות שלי ואיומים על דר' בקלו):
    אני מצטרף באופן ברור לדעתו של דר' בקלו - ריטלין מבחינה רפואית אינו סם מסוכן! זוהי תרופה אשר במינונים המקובלים ועל פי התוויות הרופאים אינה מהווה משום סם מסוכן. התרופה נמצאת בפיקוח משרד הבריאות בפקודת הפיקוח על סמים מסוכנים כי אין במדינת ישראל חלוקה אחרת וכל תרופה או חומר בעל פוטנציאל להתמכרות כלול בקבוצה זו. באופן מעשי ובשימוש היום יומי ריטלין אינו בשום פנים ואופן סם מסוכן במובן הרפואי של המילה!!!
    לפני מספר חודשים יצאה פסיקה ברורה בנושא של בית המשפט בחיפה אשר אף חייב אם להסכים למתן ריטלין לבנה אשר נמצא במשפחת אומנה. במשפט זה הופיע גם נציג הסיינטולוגים ועדותו לא התקבלה על ידי בית המשפט אשר קבע כי אין לה סימוכין.

שיהיה ברור לחלוטין - ריטלין היא תרופה, יש לה יתרונות , יש לה גם תופעות לוואי. אף אחד אינו מסתיר את העובדה שהיא נמצאת בפיקוח במסגרת פקודת הסמים המסוכנים. אני אישית מציין זאת בכל חוות דעת שיוצאת ממני. עם זאת ההתנהגות וההשפעה של החומרים במינונים המקובלים היא לחלוטין סבירה וסבילה ולא שונה מתרופות אחרות.

אני מבקש מנציג הסיינטולוגים לא לנסות לאיים על רופאים ! אנו עובדים על פי הנחיות משרד הבריאות. כמובן שרשאי כל גורם לפנות למשרד הבריאות ולנסות לשכנע לשנות את ההנחיות.

עד אז אנו הרופאים מתייחסים לריטלין כאל תרופה ולא כאל סם. המינונים, דרכי המעקב נקבעים על ידי משרד הבריאות ואלו ההנחיות המחייבות אותנו.

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי בעלי
    מאיה
    31/08/2009

חייבת להתוודות ששאלתי את השאלה גם בפורום פסיכיאטריה כי אין לי מושג לאיזה תחום זה שייך:
    אני מאוד מודאגת לגבי בעלי. מאז שהכרנו לפני 8 שנים הוא כבר היה קצת מוזר - הוא לא זכר איפה הוא שם דברים (ובניגוד לזה הוא זכר בעל פה ספרים שלמים), היה מאחר כרוני, לא יכל לארגן את עצמי אפילו לכמה שעות קדימה, פסיבי, יכולתי לראות אותו מדבר עם עצמו באמבטיה לפעמים חצי שעה. בנוסף הוא בן אדם לא חברותי במיוחד עם "פחד מאנשים", אפס "אינטליגנציה רגשית", עם היסטוריה של היפראקטיביות בילדות והתפתחות שפתית מאוחרת.
    לאחרונה המצב החריף מאוד ואני ממש מבוהלת. הוא לא שומע כשפונים אליו, לא תמיד מגיב - פשוט חולף על פניי מרוכז במחשבות לא ידועות, לא שם לב למה שקורה סביבו, התחיל לדבר עם עצמו גם במקומות ציבוריים, הבאת הפנים שלו "קפואה" כאלו הוא הוא חש איזה כאב. בנוסף הוא מתלונן על עייפות כרונית. כל זה לאחרונה מלווה גם בהתפרצויות זעם שלא הכרתי לפני כן.
    חייבת לציין שהוא עובד במשרה מלאה בתחום יצירתי, די מצליח בזה ואין לנו איזה סוגייה כבדה בחיים שבגללה הוא יכול להיות כל כך מדוכא.
    יש לנו ילד מקסים בן שנתיים, ולאחרונה שמתי לב שהוא פשוט לא רוצה להישאר עם אבא, דוחה אותו, לא מוכן לעשות איתו כלום, נדבק אליי ובוכה. בנוסף, לפני חודשיים היה מקרה שבעלי עשה לילד אמבטיה ולא שם לב שהמים היו חמים מאוד, הילד התחיל לצרוח, וגם אז לקח לו איזה 2 דקות לקלוט שמשהו לא בסדר. לפני יומיים הוא פתח על הילד דלת ושבר לו ציפורן ברגל כי הוא לא שם לב שהוא עומד ממש לידו. כאלו יש סביבו איזה ערפל והוא פשוט לא שם לב לשום דבר.
    ניסיתי לדבר איתו ולהפנות אותו לרופא, הוא מתנגד בחריפות ואומר שאני רוצה להפוך אותו למשוגע.
    אני לא יודעת מה לחשוב. מה קורה לבעלי?

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי בעלי

הוספת תגובה

• אבחון בהקדם!

ד``ר עדי אדר
    02/09/2009

שלום לך!

אכן התאור שלך מדאיג!

אין ספק כי הוא חייב לעבור בדיקה רפואית ולא ניתן לתת יעוץ באתר אשר יחליף בדיקה זו.
    אני ממליץ בשלב ראשון לשכנע אותו לבוא יחד איך לרופא המשפחה ולנסות להתחיל תהליך של אבחון מסודר! סביר להניח כי הוא יצטרך לעבור גם הערכה פסיכיאטרית.

בבררה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תיקון למה שכתבתי קודם נא התייחסותכם
    אמא מודאגת
    31/08/2009

בסימנים השליליים שמעידים על קשב וריכוז אצל בני בן 4 שנים כתבתי 1. דברנות רבה.
    זו טעות! התכוונתי לכך שהוא מטרטר, מנדנד..

בברכה אמא מודאגת

הוספת תגובה

• אמא מודאגת

ד``ר אריה בקלו
    31/08/2009

אכן את נשמעת אמא מודאגת, אולי מעט מעבר לנדרש....
    לא כל ילד עם בעיות מהסוג שאת מעלה סובל או יסבול מהפרעת קשב וריכוז.
    נכון שחלק מהדברים שאת מעלה שייכים לתחום ,אבל זה רחוק מאבחנה.
    אם את לא רגועה בנושא, אני ממליץ לך לבקש הפנייה לבדיקה התפתחותית במכון של הקופה .
    שם תוכלי לקבל מענה מדויק יותר אם מדובר בבעיות מהתחום ההתנהגותי/רגשי או מעבר לכך.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סימנים ראשונים להפרעת קשב?
    עדי
    30/08/2009

שלום,
    בני אמנם רק בן שנה וחודש, אבל מאז שנולד מראה סימנים רבים לרצונו בתנועה רבה. הוא נולד חודש לפני הזמן ללא סיבה מיוחדת, ומאז רוצה רק לזוז כל הזמן. קשה לו לשבת במקום יותר מדקה-שתיים גם אם משחק במשחק אהוב עליו, בכסא האוכל לאחר מספר דקות קם ומסתובב ואוכל תוך כדי תנועה, לא אוהב לראות טלויזיה בגלל שזה מצריך הישארות במקום (ואולי גם ריכוז?), ונהנה במיוחד ממשחקי רדיפה (אנחנו אחריו או הוא אחרי הכלבה), מהנפות באויר ומכל מה שקשור בתנועה. מגיל 4 חודשים אנחנו משתתפים בחוג שחייה לפעוטות וזהו הזמן בו הוא הכי מאושר.
    בנוסף, השתתפנו במחקר על התפתחות תינוקות שנולדו טרם זמנם ושם הוא אובחן בגיל שנה כמי שיש לו בעיה בויסות חושי, והומלץ לנו לעקוב אחר ההתפתחות כדי לפנות במידת הצורך לריפוי בעיסוק. ידוע לי שבגילו קשה לתינוקות לשבת ולהתרכז זמן ממושך והם סקרנים במיוחד ולכן זוחלים לכל מקום ובודקים כל דבר, אך נראה לי כי במקרה שלו התופעות האלו חזקות במיוחד. האם יש דרך לאבחן הפרעות קשב/היפראקטיביות בגיל כה רך? והאם אפשר ללמד אותו לשבת ולבצע דברים הדורשים ריכוז? אני פוחדת שיגיע בגן לגיל בו נדרשים לשבת ב"ריכוז" ויהיה לו קשה, ועוד יותר מכך בכיתה בביה"ס. האם יש משהו שניתן לעשות כדי למזער את תסמיני ההפרעה שאולי תצוץ בעתיד, והאם יש בסיס לחשש שלי?
    תודה.

הוספת תגובה

• אבחון בגיל שנה וחודש.....

ד``ר עדי אדר
    30/08/2009

שלום לך!

לא מבצעים אבחון בשלב כה מוקדם והייתי ממליץ להתאזר בסבלנות בשלב הנוכחי.
    אכן יתכן ובעתיד יסתבר כי קיימת הפרעת קשב וריכוז אך בשלב הנוכחי מומלץ להתאזר בסבלנות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה