פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היתפרצויות זעם
    פ
    11/08/2009

אני אמא לילד בן 6 שיש לו בעית קשב וריכוז יחד עם היתפרצויות זעם והיתנהגות קוגנקטיבית אני נותנת לו קונצרטה 18 מיליגרם ההיתי רוצה לדעת אם מיצמוצים בעיינים הם עכב הכדור המיצמוצים הם בלי הפסקה כל היום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היתפרצויות זעם

הוספת תגובה

• מיצמוצים

ד``ר אריה בקלו
    16/08/2009

שלום,
    מיצמוצים רבים בעיניים עשויים להיות "טיקים" שהיא בעיה נוירולוגית.
    כמובן שחשוב לדעת אם המצמוצים היו גם בתרם הוחל הטיפול בקונצרטה, האם היו אך הוחמרו והאם יש גם תופעות אחרות.
    חשוב להדגיש שהופעת טיקים או החמרתם , אינם סיבה אוטומטית להפסקת הטיפול.
    את השאלה עם כל הנתונים, אני ממליץ להפנות לרופא המטפל שיבדוק ויחליט.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכישת מבחני טובה
    סיון
    11/08/2009

שלום
    האם אתה יודע היכן ניתן לרכוש את התוכנה למבחני טובה?
    אנו מרכז המטפל בהפרעות קשב וריכוז והיינו רוצים לרכוש את התוכנה לטובת איבחונים במרכז....

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    רכישת מבחני טובה

הוספת תגובה

• מבחני טובה

ד``ר עדי אדר
    16/08/2009

שלום לך!

מבחני טובה רוכשים דרך האתר שלהם.
    ניתן ליצור איתם קשר, קונים ערכה בסיסית ואחר כך משלמים לפינ מספר המבחנים המתבצע.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן רוכשים תוכנת טובה או c.p,t?

זוסמן חנה
    12/10/2009

אני בעלת מכון אוריין לאבחונים דידקטיים,פסיכודידקטים ולהוראה מתקנת.
    ברצוני לרכוש את התוכנה הנ"ל על מנת להעמיק את בדיקת הקשב והריכוז.
    תודה על תשובתכם
    חנה זוסמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכישת מבחנים ממוחשבים

ד``ר עדי אדר
    14/10/2009

שלום לך!

תוכנת טובה ניתן לרכוש דרך האתר של החברה בארה"ב - תמצאי אותו בקלות באינטרנט. מבחן CPT הוא מבחן קונרס ממוחשב ואת יכולה לרכוש אותו דרך סייקטק בירושליים 02-6435060

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ספר, תוכנה, תרופה
    ייי
    11/08/2009

המוח הגמיש מאת נורמן דוווידג . ובאותו עינין :
    האם מישהו פה מכירהתנסה בתוכנה "fastforword"?
    מתוך הספר זה נשמע מאוד מרשים.

2. רמוטיב - תרופה שמופקת מצמח , ללא תופעות לוואי ומכיל גם דופאמין (רטלין), גם סרוטונין (פרוזק ומשפחתו) וגם נוירואדרנלין
    (אדרונקס, סטטרה).
    אז מישהו מוכן פה להגיד לי איך זה שכל העולם לא מודע לזה ולא מנסה את זה לפני רטלין?!

נראה לי אבסורד ונדרש.

אני בכל אופן החלטתי שאני מחליפה את כל התרופות (פרוזאק+רטלין ודומיו) ברמוטיב. האם מישהו כבר התנסה בזה?

לקביעת תור
    סגירה
    ספר, תוכנה, תרופה

הוספת תגובה

• רמוטיב=נוגד דיכאון +רטלין

רפאל
    13/09/2009

היות ואני סובל גם מדיכאון וחרדה וגם בעיות קשב
    טופלתי בעבר ברסיטל שהחמיר לי את הפרעת הקשב
    לכן עברתי לתרפה בשם רמוטיב
    סתם בלי שידעתי מה היא עושה פשוט לקחתי
    לתדהמתי נפתרו לי כמעת שתי הפרעות ואני מרגיש כמו שאת אמרת נוגד דיכאון פלוס רטלין...
    אבל עדיין השפעה עדינה אבל עדיפה מנוגדי דיכאון שהחמירו לי את הפרעת הקשב
    אולי אם אני יוסיף במינון יהיה יותר השפעה
    אבל לבנתיים אני ממשיך בטיפול ונראה איך זה ישפיע עלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמוטיב ו- ADHD

ד``ר עדי אדר
    14/09/2009

שלום לך!

המוח האנושי לא עובד לפי נוסחאות פשוטות. לא כל חומר שמשפיע על דופמין עוזר ל- ADHD . המוליכים העצביים מצויים באיזורים שונים במוח ותרופות לא תמיד משפיעות באותן איזורים .

נכון להיום רמוטיב לא מומלץ כתרופת קו ראשון לטיפול ב- ADHD - גם אם משיהו טוען שזה סייע לו אין בכך משום הצדקה של שימוש נרחב.

אנו ממליצים על טיפול תרופתי רק לאחר שהוא נבדק בצורה מדעית תוך שימוש בשיטות מחקריות מבוקרות ולא על פי דיווחים אנקדוטליים ..

שנה טובה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רמוטיב

רפאל
    27/09/2009

יכול להיות שלא נותנים את רמוטיב כקו ראשון כמו רטלין
    כי היא עדינה והיעילות שלה הן לריכוז והן לדיכאון הם לא ברמה הכי חזקה שיש
    שלא כמו הרטלין שעובד על הריכוז באופן דרסתי..
    אבל לי היא הורידה כמעט יותר מ50 אחוז את הפרעת הקשב ועל הדרך את הדיכאון
    לקח זמן עד שהתרופה הזאת השפיעה עלי אומנם זה לא הכי מספיק לי
    אז אני משלב פעילות גופנית שמשלימה את החסר ..וזה מושלם
    במקום שאני יקח נוגדי דיכאון וגם רטלין מצאתי לעצמי אלטרנטיבה מצויינת
    אני מרגיש מצויין וגם מרוכז כמו שצריך
    לדעתי הרבה אנשים יכוים לנשות את מה שאני אומר לראות שזה באמת עוזר ..
    אבל מי שמתעצל לנסות יכול פשוט לקחת תרופות..
    זה מה שאני חושב.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאסטר מיינד
    מוטי
    09/08/2009

אני ממליץ בחום לרכוש את מכשיר המאסטר מיינד לסובלים מהפרעות קשב וריכוז המכשיר עזר מאוד לבני להתגבר על בעיה זו...

לקביעת תור
    סגירה
    מאסטר מיינד

הוספת תגובה

• מאסטר מיינד

ד``ר אריה בקלו
    10/08/2009

כפי שכבר נכתב פעמים רבות בפורום זה, אין הוכחה מדעית ליעילות מאסטר מיינד בנושא קשב וריכוז.
    אני מציע לכל אחד לשקול את היחס של עלות/תועלת לפני שמחליטים להשקיע כסף רב בנושא.

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד שלי מגזים עם הטלפון שלו
    יואב זיידנר
    09/08/2009

הילד שלי אובחן כסובל מהפרעות קשב וריכוז לפני כשנה וחצי. היום הוא בן 6. הדבר היחיד שמצליח להרגיע אותו מעט (לצערי) זה צפייה בשידורים של כדורגל בטלפון הסלולארי. בחדר שלו. לא שמתי לו טלויזיה בחדר בשביל שלא יהיה תקוע שם.

הבעיה שהשידורים בוידאו בסלולאר שלו מאוד יקרים. אני לא יודעת מה לעשות. קשה לי לעמוד בזה. יש לכם הצעה בשבילי?

הוספת תגובה

• הילד עם הטלפון

ד``ר אריה בקלו
    10/08/2009

יעל שלום,
    התכונה הלא מוצלחת של ילדים לשימוש מוגזם בטלפון נייד איננה בעיה רק של אלו עם הפרעת קשב.
    זוהי למעשה בעיה חברתית של תקופתנו יחד עם צפיה מוגזמת בטלביזיה ,ושעות מחשב רבות מידיי.
    נכון שילדים עם הפרעת קשב, מוצאים מנוח בצפיה ממושכת באחד מסוגי המסכים, אבל זה לא אומר שחייבים להכנע לנוהג הזה.
    אני בהחלט מציע שתהיה הגבלה על שעות החשיפה למסך , תוך יצירת סדר יום מוסכם, הפסקות לפעילות גופנית וכו'. באשר לעלות הגבוהה של השימוש בנייד הייתי מציע פשוט להגביל את השימוש ע"י הגבלת הסכום הכספי או ביטול האופציה, בלי לפחד מהתגובה.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיכאון VS הפרעות קשב וריכוז, (??)
    מירו
    05/08/2009

היי,,
    לפני כחצי שנה התחלתי ליטול קונסרטה ומאז חיי השתנו. ציונים, הישגים, ביטחון עצמי, יעילות וסדר שמעולם לא היו לי. הכל נהיה פתאום פשוט..
    במקביל להפרעות הקשב חוויתי המון התקפי חרד במהלך חיי, ספגתי המון צעקות, עלבונות ועונשים מהורי ובעיקר בבית הספר (היום אני בן 23), סיוט.
    שאלה : האם קיים קשר ישיר בין הפרעות קשב להתקפי חרדה?
    אני לא בטוח אבל אני חושב שהשימוש בקונסרטה הגביר את ההתקפים ומאוד קשה לי להתמודד עם קשיי יום יום (כמו דחיינות), אולי בגלל אותם התקפים.
    שמעתי על כדור בשם סטרטרה וגם קראתי תגובות שלכם בנושא. הבנתי שהכדור שייך למשפחת הכדורים האנטי חרדתיים ופותר בעיות קשב וריכוז לסרוגין.
    האם סטרטרה יהיה יעיל יותר במצב זה?

תודה.

הוספת תגובה

• דיכאון VS הפרעות קשב וריכוז

ד``ר עדי אדר
    05/08/2009

שלום לך!

אני לא מבין מה הבעיה – אתה מציין שמאז שהתחלת טיפול בקונצרטה חל שיפור משמעותי. למה להחליף סוס מנצח?....

"התקפי חרדה" כהגדרתך לא מהווים חלק מהתמונה הקלינית של הפרעת קשב אך שכיחותם גבוהה יותר שאנשים עם הפרעות קשב.
    רצוי מאוד לעבור הערכה פסיכאטרית ולבדוק נושא זה לעומק כולל התאמת טיפול על פי הצורך.
    גם לסטרטרה יש השפעה בתחום הרגשי ולא בהכרח לחיוב ולכן לא הייתי ממהר לעבור לטיפול זה.
    לכן –חובש הערכה נוספת של פסיכיאטר ויעוץ של הרופא המטפל.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נפגשתי עם פסיאטרית..

מירו
    08/08/2009

היא לא מכירה את התרופה סטרטרה והמליצה על הכדור ציפרלקס.
    התחלתי ליטול את הכדור (במקביל לקונסרטה) לפני מספר ימים.
    התעניינתי בסטרטרה ממש בגלל שהיא משפיעה 24 שעות והקונסרטה פועל נקודתית לעומת זאת.
    מלבד העובדה שהיא פותרת בעיית חרדות (למיטב הבנתי).
    בימים שאני לא לוקח קונסרטה (או שהכדור לא משפיע) אני לא מצליח לעשות כמעט כלום (לקרוא ספר, ללמוד, גיטרה..) ושלא לדבר על סדר היום.
    אין לי עם מי להתייעץ בנושא, הפסיכיאטרית או הרופא משפחה שלי לא מכירים כלל את התרופה (סטרטרה).
    מלבד זאת אין לי בעיה של תקציב לכן אני מעדיף תרופה יותר איכותית (?).

שוב, תודה רבה על העזרה..
    מירו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש צורך לעבור לטיפול בסטרטרה?

ד``ר עדי אדר
    09/08/2009

שלום לך!

ציפרלקס היא תרופה נוגדת דיכאון ויתכן מאוד כי השילוב עם קוצרטה הוא שילוב המשלים אחד את השני.

גם סטרטרה לא משפיעה 24 שנות ביממה ולסטרטרה יש בהחלט תופעות לוואי לא מעטות כולל אפילו הסכנה למחשבות אובדניות ולכן יש לתת אותה בזהירות באנשים עם הפרעות רגשיות.

במצבים כאלו חשוב מעקב של פסיכאטר ולאוו דווקא של נוירולוג.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיסלקציה ותורשה
    רוני
    02/08/2009

ידוע לי שדיסלקציה יכולה לעבור בתורשה, רציתי לדעת עד כמה
    -אם למשל לשני ההורים יש דסלקציה כלשהי מה הסיכוי שיהיה לילדיהם,
    ובנוסף איפה אוכל למצוא חומר כתוב על עניין התורשה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    דיסלקציה ותורשה

הוספת תגובה

• דיסלקציה ותורשה

ד``ר עדי אדר
    02/08/2009

שלום לך!

יש מאמרים רבים בנושא דיסלקציה וכן הבטים תורשתיים של הפרעה זו. עם זאת ה הפורום שלנו לא עוסק בתחום ליקויי למידה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בבקשה תעזרו לי- בקשר לאחי הקטן
    בת 17
    31/07/2009

יש לי אח קטן, בן 7, שעולה לכיתה ב'.
    הוא מופרע מאוד ומתנהג למשפחה בצורה לא טובה.
    הוא מתפרע, מקלל אותי בלי סיבה, דוחף או מרביץ לי ונותן לי הרגשה רעה.
    הוא עושה לי דברים בכוונה, כאילו שהוא נהנה מזה.
    הרבה פעמים בכיתי בגללו והרגשתי רע.
    הוא מדבר בחוצפה גם להורים שלי.
    אני אוהבת אותו מאוד. אני גדלתי איתו, הוא חלק בלתי נפרד מחיי.
    הוא ילד מלא שמחת חיים אבל לפעמים אנחנו באמת לא יודעים מה לעשות.
    ההורים שלי לקחו אותו לאיבחון ושם קבעו שכשהוא בבית הספר הוא יקח רטלין
    וככה הוא באמת עושה.
    בבית הוא לא לוקח רטלין ולכן ההתנהגות שלו עוברת כל גבול.
    להורים שלי קשה להשתלט עליו ואני כבר לא יודעת מה לעשות.
    ניסיתי להסביר לו בדרך יפה, ניסיתי לתת לו מתנות, ניסיתי לצעוק עליו, ניסיתי הכל.
    שום דבר לא עוזר ואני מיואשת לגמרי. בבקשה תעזרו לי.

הוספת תגובה

• האח הקטן

ד``ר אריה בקלו
    31/07/2009

שלום לאחותו
    נשמע לי שאת ממש סובלת, ואני בהחלט חושב שזו לא צריכה להיות רק הבעיה שלך אלא של כל המשפחה.
    אני לא מתכוון לתת עצות טיפוליות מדויקות כי זה תפקידו של הרופא המטפל, אך אני כן יכול להמליץ על:1. טיפול ארוך טווח כגון קונסרטה שעובד עד 12 שעות ביום. 2. הדרכה משפחתית (מאמנות) להבנה והתמודדות עם ילד הסובל מהפרעת קשב וריכוז.
    בהצלחה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה על האח הקטן שמפריע

פ
    11/08/2009

שלום אני לא רופאה אני אמא לילד שיש לו אותה הפרעה אני ההיתי מיעצת לך לקחת את הילד לנאורולוג ילדים לאיבחון הילד יש נארולוג דר אדי אדר מומחה לילדים עם בעיות קשב אני חושבת שמשם תבוא לך העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית קשב וריכוז למבוגרים
    קסניה
    27/07/2009

מצטערת ששואלת כאן...
    אני ממש לא רוצה ללכת לפסיכיאטר, כי בימינו שואלים ברעיונות עבודה על זה.
    רק לילדים יש אופציה של נוירולוג, או למבוגרים גם?

לקביעת תור
    סגירה
    בעית קשב וריכוז למבוגרים

הוספת תגובה

• אבחון הפרעות קשב וריכוז במבגרים!

ד``ר עדי אדר
    29/07/2009

שלום לך!

כמובן שגם מבוגרים זכאים (ולפעמים חייבים...) לבצע אבחון אם קיים חשד להפרעות קשב וריכוז.

בשלושים השנים האחרוות נושא הפרעות קשב ומבוגרים זכה להכרה ובהחלט יש רופאים המוסמכים לביצוע אבחון טיפול בהפרעות קשב במבוגרים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחפש שותפים לניהול זמן ביחד
    ניר דינור
    25/07/2009

שלום,
    לפני מספר חודשים אובחנתי כסובל מADD. הטיפול התרופתי (ריטלין) עוזר לי לשמור על ריכוז.
    הבעיה שלי עכשיו זה שאני לא מצליח לבצע משימות, אפילו פשוטות, כמו טיפול בתשלומים וקנסות, חיפוש עבודה, לימודים וכו'. במהלך ההתמודדות הזאת גיליתי שני דברים:
    1. אני הרבה יותר יעיל כשאני יוצא מהבית. אם אני לוקח את הלפטופ ויושב בבית קפה אני עובד. אם אני יושב מול המחשב בבית, רוב הסיכויים שאני "אתפזר".
    2. מחוייבות לאחרים הרבה יותר חזקה עבורי ממחוייבות לעצמי. אם קבעתי משהו עם מישהו אחר הרבה יותר קל לי לעמוד בו.

אני מניח שיש עוד אנשים במצבי שמנהלים את אותה התמודדות וחשבתי שיהיה הרבה יותר יעיל לנהל את ההתמודדות ביחד.

אז מה אני מחפש בעצם?
    אנשים שצריכים מסגרת כדי לקדם את חייהם ומוכנים להקדיש לזה זמן ומאמץ. רצוי מתל אביב.

מה אני מציע?
    לקבוע פגישות עבודה מוגדרות בזמן שבהן כל אחד יקבע את המטרות של עצמו באותה פגישה, יפעל כדי להשיג אותן וידווח בסוף הפגישה על התוצאות. את כל הפרטים כמו איפה נפגשים, מתי, באיזו תדירות וכו' נקבע ביחד. מדובר בפגישות עבודה נטו. זו לא מסגרת חברתית ולא קבוצת תמיכה, בסך הכל אנשים שצריכים מסגרת כדי לנהל את הזמן שלהם בצורה יעילה שעושים את זה ביחד.

הוספת תגובה

• ניהול זמן.....

ד``ר עדי אדר
    26/07/2009

שלום לך!

למרות שהנושא לא הופנה בבירור לרופאים, מנהלי הפורום, לא ברור לי איך אתה חש כי התרופה משפרת לך ריכוז כאשר "אני לא מצליח לבצע משימות,אפילו פשוטות...."

יש מקום לבדוק אם הרופא המטפל את היעילות שלהטיפול התרופתי.
    סביר להניח כי אתה צריך לקבל גם הדרכה, קאוצ'ינג, בנושא ארגון, ניהול זמן ונושאים אחרים שיעלו במהלך מפגשים אלו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הסבר

ניר דינור
    26/07/2009

ללא ריטלין כשהייתי מתיישב ללמוד או לעבוד מהר מאוד הייתי מרגיש דחף חזק לקום וללכת. למרות שזה מאוד בריא (היו ימים שביליתי שעות בהליכה) זה מאוד (מאוד) לא יעיל ביחוד שיש לי קושי להתארגן ולהתיישב כל פעם מחדש. כשאני לוקח ריטלין הדף הזה לקום וללכת נעלם. אז חלק חשוב מהבעיה נפתר. כשאני כבר מתיישב אני לא צריך להילחם בעצמי כדי להמשיך לעבוד. עכשיו צריך לטפל בחלק שנשאר בעייתי. איך אני מביא את עצמי בצורה מסודרת לשבת ולעשות את מה שאני צריך/רוצה לעשות. אני עדיין בטיפול ולא מתכוון להפסיק אבל נראה לי שליצור מסגרת חיצונית, שכוללת גם אנשים נוספים יכולה ליצור תוצאות מיידיות ואם זה ככה אז למה לא לעשות את זה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין תופעות לוואי-מצמוצים
    עדנה
    24/07/2009

בני בן השמונה מקבל ריטלין במינון נמוך כדור אחד בבוקר בלבד מתחילת שנת הלימודים ואולם כשבוע לקראת סוף השנה התחילו אצלו מצמוצים בעיניים. הינו בדיקה אצל רופא עיניים שקבע כי יש שריטות בקרנית ומכאן המיצמוצים ונתן טיפול בטיפות. הטיפול לא עזר והמיצמוצים המשיכו עד כשבועיים מתום שנת הלימודים. את הריטלין הפסיק לקבל ביום האחרון לימודים. ז"א שהמיצמוצים נמשכו כשבועיים לאחר סיום הריטלין. בדיקת עיניים באותו זמן העלתה כי השריטות בקרנית השתפרו.
    רופא העיניים תולה את התופעה בשריטות בקרנית ואולם אנו הבנו כי ישנה תופעת לוואי של מיצמוצים או טיקים לריטלין. האם יכולה להופיע לאחר יותר מחצי שנה של טיפול בריטלין? ואם כן האם תעלם כשבועיים לאחר הפסקת הטיפול או מיידית? לא ברור לנו אם אפשר לקשור את המיצמוצים לריטלין?

תודה

הוספת תגובה

• ריטלין ומצמוצים

ד``ר עדי אדר
    24/07/2009

שלום לך!
    איני מתכוון לפסוק מה הגורם למצמוצים אך סביר להניח כי אם אכן יש שריטות בקרנית (על איזה רקע???) הן יכולות להסביר את התופעה של מצמוצים ולא להתייחס אליה כאל טיקים.
    גם אם טיקים מתעוררים בעקבות נטילת ריטלין (ותיתכן הופעתם גם לאחר חודשים של טיפול בריטלין) הם לא חולפים מייד עם הפסקת הטיפול התרופתי ולמעשה החמרתם, הישנותם או העלמותם לא בהכרח קשורה למתן או הפסקת הטיפול בריטלין.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאריה
    ...(:
    24/07/2009

אוקיי אז זה אומר שאני צריכה לקחת את הכדור בשעות הבוקר לאחר ארוחה?(:

חטיף אנרגיה יספיק?

תודה לך שוב מעיין

לקביעת תור
    סגירה
    לאריה

הוספת תגובה

• סטרטרה

ד``ר אריה בקלו
    29/07/2009

רצוי לאכול יותר מחטיף בבוקר ולהשתמש באופציית חטיפי האנרגיה למשך היום אם אינך אוכלת משהו אחר.
    דר' בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דופק לא סדיר לפי רפואה סינית וריטלי
    KH
    24/07/2009

בני בן 16 אובחן ע"י ד"ר איריס מנור, ונוטל ריטלין כ-4 שנים ריטלין .
    כמו כן מטופל בדיקור סיני עקב בעיה של אסטמה של העור.
    לפני כשנה התחיל במינון הנוכחי LA-30, לפני כן נטל 20 מ"ג ולפני כן SR.
    ב4 החודשים האחרונים במהלך הדיקור, טוענת המטפלת שהדופק שלו לא סדיר- עם אי סדירות, כלומר אין אחידות באי הסדירות.לפני כשלושה חודשים נבדק ע"י קרדיאולוג- אקו לב+אקג והכל תקין.
    שאלתי:
    1. האם אי סדירות זו יכולה לנבוע מלקיחת התרופה?
    2. כבר 6 שבועות שאיתי לא נוטל את הכדור כי הוא בחופשה מביה"ס. כמה זמן לוקח לגוף להתנקו לגמרי מהתרופה?
    3. אם זה נראה שהבעיה נובעת מהתרופה, האם יש מקום לבדוק שינוי תרופה ומה מומלץ?

בברכה ותודה, לי.

הוספת תגובה

• האם אכן אי סדירות לבבית?

ד``ר עדי אדר
    24/07/2009

שלום לך!
    אי הסדירות של קצב הלב שאת מציינת יכולה לנבוע מסיבות שונות כולל אי סדירות בידע של המטפלת בדיקור.... מילים אחרות, לא ברור לי מה ההשכלה המדעית של אותה מטפלת, באילו שיטות היא מאבחנת אי סדירות ומהי השכלתה הרפואית.
    אני ממליץ לבחון נושא זה מול רופאים. כמובן שיתכן והיא צודקת אך ברור כי הפוסק המקצועי בתחום זה הוא רופא.

התרופה נעלמת מהגוף למעשה תוך מספר שעות ובהתאם תופעות לוואי אפשריות

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,
    ...(:
    23/07/2009

אני בת 14 לקחתי הרבה כדורים בחיי להפרעות הקשב והריכוז ריטלין קונצרטה וכדומה הכדורים לא עזרו לי ובגללם היו לי הפרעות אכילה ודיכאון .

לפני כחודשיים הלכתי לרופא שבו אני מטופלת והוא נתן לי כדור בשם סטרטרה הכדור עולה כ-1000שקלים מדי חודש הוא מאוד עוזר אבל אני מרגישה שהוא משפיע על כך שאני לא יכולה לישון נורמלי ואני פחות אוכלת למשל שקלתי 46.5 ועכשיו אני שוקלת 42 בערך בחודש ירדתי מלא להתחשב בכך שאני לא עושה ספורט.

מה אני צריכה לעשות
    כדאי לישון ולאכול בצורה נורמלית ?

לקביעת תור
    סגירה
    שלום,

הוספת תגובה

• סטרטרה

ד``ר אריה בקלו
    24/07/2009

מעיין שלום,
    גם הסטרטרה הוא כדור מקבוצת הסטימולנטים(ממריצים) ולכן גם לו יש השפעה על העירנות וחוסר תאבון.
    יש לדאוג לאכול לפני נטילת הכדור וכמובן לא מעבר לשעת הצהריים.
    אם יש תופעות לוואי נוספות, אני ממליץ שתתיעצי עם הרופא המטפל.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היכן אפשר למצוא באתר זה
    דניאל
    23/07/2009

את השאלון למילוי עצמי לבנות? כשמקליקים על השאלון לבנות מקבלים את שאלון הבנים. תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    היכן אפשר למצוא באתר זה

הוספת תגובה

• היכן אפשר למצוא.....

ד``ר עדי אדר
    26/07/2009

שלום דניאל?

לאיזה אתר אתה מתכוון? לאתר של מכון אדר?

בפורום הנוכחי אין שאלונים למילוי....

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה