מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ADD והפרעת שינהטלי12/10/2009
שלום,
אני בת 17 ואובחנתי כסובלת מבעיית קשב לפני כשנתיים ומאז אני מטופלת בריטלין (טיפול שמוכיח את עצמו ומפתיע אותי כל פעם מחדש).
אני סובלת מקשיים בהירדמות, בהתחלה חשבתי שזו בעיה חולפת אך לצערי היא ממשיכה כבר תקופה ארוכה. הבנתי שקיים קשר בין ADD לקושי בהירדמות, הקושי אצלי מתבטא בתנועת רגליים שלא בשליטתי, כלומר אני לא יכולה לשלוט ברצון הזה להזיז את הרגליים ב"עצבנות", זה חוזר על עצמו בכל לילה כשאני מנסה להירדם ולעתים קרובות אני מתייאשת מהניסיונות ולא ישנה לילות שלמים, בדר"כ איני ישנה שני לילות ובלילה השלישי אני "נופלת" למיטה וישנה שינה טובה ורצופה עד הבוקר.
חשוב לציין כי איני מתונה בשום מצב של דיכאון ואין מחשבות מיוחדות שמטרידות את ראשי.
איך אני יכולה לטפל בבעיה לאן עלי לפנות כדי לקבל עזרה ובקיצור מה אתה מציע לי לעשות? אני כבר כמעט מיואשת.
אשמח לתגובה מפורטת ובונה וגם להסבר על הקשר בין תופעת הרגליים העצבניות לבין בעיית הקשב.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר add והפרעת שינה
ד``ר אריה בקלו14/10/2009שלום,
מתוך מה שכתבת ,אינני משוכנע שיש קשר ישיר בין הפרעת הקשב ובעיות ההרדמות שלך.
אין קשר ישיר ומחייב בין 2 הבעיות. לרוב הילדים עם ADD אין בעיות שינה ולכן הייתי ממליץ לך לנסות לברר את הבעיה במרפאה להפרעות שינה .
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול רגשיפ.10/10/2009
שלום רב,
בני בן שנתיים ו4 חודשים. בגיל שנתיים אובחן כPRESCHOOL ADHD והוא באמת כל הזמן בתנועה, ריצה, טיפוס וכד' (לא מסוגל לשבת אלא רק אם הוא קשור בתוך כיסא וגם זה ל10 דקות גג). כמו כן אובחן שמבחינה שפתית הוא מתאים לגיל שנה וחצי ומבחינה קוגניטיבית ביצועית מתאים לגילו. הומלץ לנו על טיפולים של ריפוי בעיסוק, קלינאית תקשורת, טיפול רגשי ונאמר לנו לשים לב אם מתפתחת אצלו בעיית תקשורת. בינתיים עזבנו את האבחון כי התמקדנו בבעיות רפואיות אחרות. עכשיו אני מתלבטת מה לעשות כי מדובר בטיפולים יקרים שלמרות ההמלצות לא ממש מתלהבים לאפשר בקופ"ח ובעיקר שעות פעילות הן בשעות הבוקר ובמקומות מרוחקים (ז"א על חשבון עבודה שלנו ועל חשבון סדר יום נורמלי במשפחתון בתוספת טרטור בכמה אוטובוסים לכל כיון).
מסביבי אני שומעת דעות שונות לגבי הטיפולים בגיל כה צעיר. יש לציין שבני נולד פג ולכן יש אלה שאומרים כי זה טבעי ופשוט יבוא טיפה מאוחר יותר ויש את אלה שטוענים שדווקא בגלל זה יש צורך להתערב. האמת אני מאוד מבולבלת כי אני חושבת על טובת הילד ועל נוחות ומזהה ששינויים בסדר יום מקשים עליו, נסיעות בתחבורה ציבורית גורמים לבכי כי אני לא מרשה לו לקום ןלהסתובב חופשי. אני שואלת את עצמי מה עדיף יום במשפחתון או טיפול של חצי שעה (הכוונה מבחינת קידום התפתחותו)? מצד שני בשנה הבאה עליו להכנס לגן עירייה כבר וזה נראה לי מאוד מלחיץ.
השאלות הן:
1) האם אכן טיפול רגשי בגיל שנתיים וקצת הוא מועיל? מה זה בכלל כי בקופ"ח נאמר לי שאין להם מושג מה זה (הם יודעים על קלינאי תקשורת ועל ריפוי בעיסוק).
2) האם יש אלטרנטיבה אחרת או מה כדאי לנו לעשות כדי להכינו בשנה זו לקראת גן גדול? אולי חוג לתינוקות במסגרת מתנ"ס יכול לקדם משהו?
3) האם יש דרך לקדם דיבור ע"י טיפול? זה לא משהו טבעי שמתפתח בעצמו? הוא מדבר במשפטים קצרים של 2 מילים לפעמים 3 מילים ובעיקר זה משפטים שלנו שהוא מחזיר ואומר אותם כתגובה או סתם כדי לציין משהו שרואה.
הייתי שמחה לשמוע דעה נוספת לגבי טיפולים אפשריים ואמינותם ויעילותם ביחס לגיל ולמצב הכללי. במה הכי חשוב לנו להתמקד כרגע? איך אפשר לקדמו ולהעשירו?
תודה רבה מראש,
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בגיל הרך.
דר' עדי אדר12/10/2009שלום לך!
כתבת מסר מפורט ומושקע וזה מאוד מוערך על ידי.
עם זאת אני מוכרח לציין שאני לא מבין את הדילמה - על הילד להיות במעקב מרכז מקצועי המתמקצע בטיפול בילדים קטנים כגון יחידה לגיל הרך או מכון להתפתחות הילד. מומלץ לכם לקבל את המלצותיהם המקצועיות כאשר השיקולים של השקעת זמן וכסף הם חשובים מבחינתכם אבל הם לא מקצועיים.
ברור כי יכולת ההתערבות בגיל זה מוגבלת ולכן חשוב "לא להתפזר" לכיוון של טיפולים רבים שתועלתם שולית יחסית למשאבי זמן וכסף הכרוכים בהם. לכן שוב, מומלץ מעקב וטפול במרכז אחד כאשר כיום קיימים יחידות לגיל הרך המתמקצעות במיוחד בתחומם זה.
לא נכנסתי להסבר פרטני כי לצורך כך יש לבצע אבחון אינדיבידואלי ובהתאם להמליץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה קטנה
פ.12/10/2009שלום רב,
תודה רבה על התשובה. היה לי מאוד חשוב לשמוע "לא להתפזר" כי הבלבול שלי נובע בעיקר מעומס טיפולים שהומלץ לנו לבצע (עשינו אבחון במכון להתפתחות הילד). הבעיה היא שקופ"ח לא מאפשרת טיפולים במכון אלא רק אצל מומחים של הקופה ומכאן מתחיל סוג של טלפון שבור וריבוי דעות ואבחנות. אני מרגישה שגם אם בקופה יסכימו להשתתף בטפסי 17 אנו לא נצליח לעמוד בקצב של ריפוי בעיסוק וגם ריפוי בדיבור וגם טיפול רגשי וגם לשמור על איזשהו איזון בבית. לכן אני מנסה לחשוב על סדר עדיפויות הגיוני ןיעיל מכל מיני בחינות. אני אמקד את שאלתי ואודה מאוד לדעתכם:
ידוע לי שיש הרבה סוגים של טיפול רגשי (אומנויות, פסיכודרמה, בעלי חיים וכו') אך כל זה בגילאי בי"ס. איזה סוג טיפול רגשי מתאים לגיל שנתיים ו4 ח' והאם זה הגיל שיש בו פונציאל להצלחה רבה יותר מאשר בגיל יותר מבוגר (יש חשיבות להתחיל דווקא מוקדם כל כך כדי למנוע/לשפר מצב)?
המון תודה שוב,
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול ריגשי בגיל הרך
דר' עדי אדר14/10/2009שלום לך!
אני רוצה לציין כי לא ידוע לי על טיפול רגשי קונקרטי לילדים בגיל כה צעיר.
הטיפול מכוון יותר להוריהם וזאת במידה ואכן יש צורך בטיפול כזה.
על מנת להצליח בטיפול בגיל כה צעיר יש להתייעץ בפסיכולוכים התפתחותיים אשר חלקם מתמחים בגיל הרך כאשר כמובן יש מגבלות לטיפול בגיל זה.
לגבי שלל הטיפולים שהזכרת יש שוב הגיון לשקול אותם מול פסיכולוג לגיל הרך אשר גם מכיר מטפלים ספציפים ולגבי מידת נסיונם והצלחתם.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
פ.15/10/2009שלום רב,
תודה רבה על התשובה. החלטנו בינתיים לוותר על טיפול רגשי כי לא הצלחנו לקבל מידע ממשי על טיפול כזה בהתאם לגילו ומכיוון שנכון לכרגע אין תלונות מהמטפלת שלו במעון והשנה הומלץ לנו על שילוב במעון רגיל. אז בינתיים אנו נפנה מאמצים שלנו לתחומי התפתחות ובעיקר בריאות אחרים ובהמשך עם הגיל נראה. מקווה שעשינו החלטה נכונה עבורו. תודה רבה על המידע והעזרה.
פ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני מעיר את התרנגול....מירה קדם10/10/2009
בני נער כבן 14 וחצי , לוקה בתסמונת דאון.
כבר כתינוק ישן מעט ביחס לאחרים.
הוא ישן בממוצע 6 ,7 שעות,תמיד מקיץ מאוד מוקדם
שנה שעברה הומלץ לתת לו ריטלין ,הבעיה הגדולה שלו היא קשב וריכוז>ללא בעיות התנהגות
נער מאוד פעיל,(כדור סל ,בריכה,צופים)האם התרופה קורולול מוכרת לך ? ואו מניסיונם של אחרים ?
אשמח לשמוע ולשתף
תודה מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורוולול
דר' עדי אדר12/10/2009שלום לך!
זוהי לא תרופה אלא חומר המיובא מחו"ל ועל פ עדותם של המשווקים אותו יעיל להפרעות קשב וריכוז.
החומר כבר נדון בעבר בפורום והוא שייך לקבוצה רחבה של חומרים היעילים מאוד, על דעת המשווקים אותם אך ללא עדות מדעית מבוססת לכך.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית שינה כתופעת לואי לרטלין וקונצרשוהם06/10/2009
בני בן 8 לקח רטלין במשך שנתיים ותמיד היה עירני ביותר והתקשה להרדם בלילה
כעת עברנו לנסות את הקונצרטה (כדי להגדיל את טווח ההשפעה לכל היום וזה אכן עובד!) אבל בעיית השינה אפילו החריפה
הוא לא מצליח להרדם לפני 10 וחצי או 11 בלילה וכל בוקר (6:45) הוא לא מצליח לקום
הרופא המליץ לנסות טיפול תרופתי.
יש אולי דרך אחרת להתמודד עם הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה
ד``ר אריה בקלו08/10/2009שלום,
אם הבנתי נכון הרי שבתחילה נטל הבן ריטלין 10 מג. ריטלין זה פועל עד 4 שעות ולכן כלל לא סביר שהשפיע על היכולת להרדם כ 10-8 שעות לאחר תום פעולתו בגוף.
האם לא היו לילד בעיות שינה עוד לפני תחילת הטיפול? איזה סוג תינוק הוא היה? רגוע שקל להרדימו או ההפך?
אין לי את כל הפרטים ולכן אינני פסקני בתשובתי, אך נראה לי שיש פה בעיה בהרגלי שינה ולאו דווקא תופעת לוואי לטיפול בריטלין.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לגבי בדיקת הפרעות קשב וריכוזסטאס06/10/2009
שלום קוראים לי סטאס אני חייל בן 20, ומאז בערך שאני זוכר היה לי בעיות של ריכוז והתהגות אימפולסיבית לא מובנת .
החל מעשים כגון גזירת כבל של טלפון ופיזור של אבקת כביסה בבית בגיל חמש בערך, לאחר מכן בגילאי הגן שם הייתי נוטה למריבות רבות ולהשחטה של רכוש.
התנהגות זאת נתפסה תמיד כהתנהגות של ילד מרדן ובעייתי למרות שלא יכלת אפעם להסביר את הרקע להתנהגות זו.
בגילי בית ספר יסודי התווסף אלמנט של חוזר יכולת להתרכז בשיעורים, הפרעות במהלכן ויציאה מריכוז בעקבות גירויים חיצוניים.
לכל אורך הדרך ההתנהגות הפרועה נמשכה ואף נשקל לשלוח אותי לאבחון פסיכולוגי.
לאף מורה או אדם לא היה ספק לגבי האינטגנציה הגבוהה והפוטנציאל הרב שלרוב לא מומש.
בתיכון המצב המשיך והתבטא בכמות הברזות מרובה משיעורים , בריחה ממטלות כגון שיעורי בית ומשימות שונות.
מכיתה י' עד כיתה י"ב מצב ההברזות התדרדר עד למצב של עזיבת בצפר לקראת סופה השנה האחרונה.
הדרך היחידה שהצלחתי ללמוד הייתה כאשר הייתי לבדי בבית ותוך כדי שמיעת מוזיקה , בדרך זו למדתי חומר של שנה תוך חודש ימים , תוך הוצאה של ציונים סבירים של 80 +.
דרך אגב גם כעת אני סובל מחוסר רצון לעשות מאמץ מנטלי וחשיבה מאומצת , מאבד ריכוז דיי הרבה בפעילויות כגון נהיגה ועושה מעשים אימופלסיביים כגון פריקת מטף בשמירה ועוד .
נ.ב במהלך כיתה י"ב סבלתי מדיכאון שנמשך כמה חודשים כנראה בעקבות הכישלון בלימודים, בעיקרון לעיתים תכופות קורה שאני נכנס לסוג של דיכאון אם כי לא רציני כמו שחוויתי אז .
השאלה שלי האם יש מקום לבדיקה ואם בגיל זה יש טעם לבצע אותה ?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי לך לעבור אבחון
ורדית07/10/2009מומלץ אבחון במכון יעל בהנהלת אורן לם בחיפה. מגיעים אליו מכל הארץ קודם כדאי לשוחח איתו טלפונית להתייעץ, לשמוע מחיר ופרטים ואז אם תחליט שמתאים לך חזור אליו טלפונית וקבע אבחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי לך לעבור אבחון
ורדית07/10/2009מומלץ אבחון במכון יעל בהנהלת אורן לם בחיפה. מגיעים אליו מכל הארץ קודם כדאי לשוחח איתו טלפונית להתייעץ, לשמוע מחיר ופרטים ואז אם תחליט שמתאים לך חזור אליו טלפונית וקבע אבחון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון הפרעת קשב עושים אצל רופא
שושנית07/10/2009ולא במכונים שמשלמים לטוקבקיסטים כדי שיפרסמו אותם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהייעוץ לגבי בדיקת הפרעות קשב וריכוז
ד``ר עדי אדר07/10/2009שלום סטאס!
ראשית תודה על התיאור המפורט והמושקע המתייחס לתפקודך.
התסמינים וההתנהגות כפי שאתה מתאר אותה עלולים בהחלט להתאים להפרעת קשב וריכוז.
בהחלט יש מקום לשקול לבצע אבחון. עם זאת אם כיום במהלך שרותך אתה לא חש קשיים תפקודיים ניתן להמתין עם האבחון עד לאחר השחרור לקראת לימודים גבוהים. ניתן לשקול להקדים אבחון אם קיימים קשיים תפקודיים התנהגותיים
בעיקרון – אבחון כזה ניתן לעשות בכל גיל (החל מגיל 5 שנים לערך).
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצוקה נשימתיתחני06/10/2009
שלום,
ילדתי לפני כשלוש שנים , כאשר בני יצא לאוויר העולם הוא אינו הצליח לנשום , האחיות מיהרו לרופא והוא הכניס לו מן צינורות לאף ואז בני נשם .
האם בעיה זו גורמת לבעיות קשב וריכוז ,או לבעיות עתידיות??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו יכול לענות לי??
חני08/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצוקה נשימתית
יש קשר בין מצוקה נשימתית בלידה שגרמה לנזק ,גם מיזערי,לבין הפרעת קשב .
קשר זה קיים גם בנוגע לפגים.
כמובן שכל מקרה נבחן לגופו ולא ניתן לומר זאת על כל מקרה.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ADDאלה06/10/2009
אני סטודנטית בת 25 ולאחרונה אובחנתי כסובלת מADD, כנראה בעקבות מכלול של גורמים גנטיים ולידה קשה (הייתי במצוקה נשימתית). אני מטופלת בקונצרטה 36 מ"ג ואני לא משתמשת בתרופה על בסיס יומי, אלא לקראת מבחנים וכ'ו. לאחרונה יש לי התחושה שהתרופה אינה עובדת יותר. מה יכולה להיות הסיבה לכך? כמו כן אני מרגישה צורך לקחת אותה גם במצבים שאינם ללימודים כמו לפני העבודה למשל.
כמו כן יש לי שאלה נוספת: מה ההבדל בן קונצרטה לריטלין LA?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ADD
את הטיפול התרופתי אני ממליץ לקחת בכל יום שיש צורך.
זה יכול להיות רק בימים של בחינות, אך גם לעבודה, ארועים חברתיים וכו' ,הכל לפי הצורך האישי של כל אחד.
אם את בתחושה שזה לא משפיע עליך יותר,יתכן וצריך שינוי במינון, כמובן בהתיעצות עם הרופא המטפל.
ריטלין LA עובד עד 10 שעות וקונצרטה עד 12 שעות. שניהם שייכים לדור השלישי של הסטימולנטים.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בaddדידי05/10/2009
שלום!
אני בת 26 ואובחנתי לפני כשנה שיש לי הפרעת קשב וריכוז והתחלתי להשתמש בריטלין ל.א 30 מ"ג קודם כל הריטלין מאוד עוזר לי וכדי לתפקד אם זה בעבודה( אם הצלחתי להחזיק בה) אני חייבת לקחת ולא רק לעבודה זה עד לדברים הקטנים אפילו כדי להזיז את עצמי לסדר ולנקות אחרת אני פשוט לא יעשה כלום הבעיה שמאז שהתחלתי לקחת את הריטלין רזיתי המון גם ככה אני מעולם לא עליתי על משקל של 53 אבל עכשיו המשקל שלי נע בין 46 ל 48 ובנוסף לזה אני מרגישה שאני זקוקה מאוד לעזרה מקצועית בנוסף לטיפול התרופתי הבעיה שהכל נורא נורא יקר ולבחורה בגילי עם משכורת רגילה אני לא מסוגלת לשלם סכומים כאלו מטורפים אבל אני יודעת שאני זקוקה לעזרה לכן אני לא יודעת מה לעשות אשמח מאוד אם תוכלו לייעץ לי בנושא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול ב ADD
ד``ר אריה בקלו05/10/2009שלום,
טיפול בהפרעת קשב וריכוז אינו מוגבל לטיפול תרופתי בלבד.
מחקרים הוכיחו שהשילוב של טיפול תרופתי יחד עם עם טיפול ריגשי/פסיכולוגי נותנים מענה טוב יותר מאשר רק תרופה או רק טיפול פסיכולוגי ולכן כדאי לך מאוד לעשות מאמץ,גם כספי ,לפרק זמן מוגבל .טיפול פסיכולוגי ניתן לקבל בעלות פחותה גם במסגרת קופות החולים.
באשר למשקלך, אני מציע לך להקפיד מאוד על ארוחת בוקר טובה ומלאה וארוחת ערב עיקרית עם סיום השפעת הכדור.במהלך היום ,אם אין לך תאבון,ניתן לנסות חטיפי אנרגיה,משקאות אנרגיה וכו'.
וחוץ מיזה את יכולה להרשות לעצמך לאכול מאכלים שהם רק בבחינת פנטזיות לכל שומרי המשקל...
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהadd
דידי05/10/2009הבעיה שגם במסגרת קופ"ח זה עדיין מאוד יקר השאלה מה אפשר לעשות עם זה
ולמה הכל כ"כ יקר ופגישה אחת בטוח לא מספיקה ויש לי עוד שאלה לפעמים הריטלין גורם לי לטיקים
האם זאת תופעת לוואי רגילה שעוברת או שזה משהו שצריך לטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהadd
דידי05/10/2009הבעיה שגם במסגרת קופ"ח זה עדיין מאוד יקר השאלה מה אפשר לעשות עם זה
ולמה הכל כ"כ יקר ופגישה אחת בטוח לא מספיקה ויש לי עוד שאלה לפעמים הריטלין גורם לי לטיקים
האם זאת תופעת לוואי רגילה שעוברת או שזה משהו שצריך לטפל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהadd
טיקים יכולים להופיע כתופאת לוואי לא שכיחה לטיפול בריטלין.
יש להבחין בין כאלו שכבר היו להם טיקים בעבר לבין כאלו שלא.
בכל מקרה, כמות מועטה של טיקים איננה בעייתית ולא מחייבת שינוי או הפסקת הטיפול.לעומת זאת,כמות טיקים מרובה או החמרה משמעותית בטיקים קיימים מחייבים התיעצות חוזרת עם הרופא המטפל.
באשר לנושא הכספי, אינני הכתובת למענה.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לבתיאבא דואג05/10/2009
שלום רב,
בשיטוטי באינטרנט בחיפוש אחר התשובה לשאלה "האם בתי סובלת מהפרעת קשב וריכוז", הגעתי לאתר BEOK ובו הופיעה כתובת המייל שלך, ומאחר ולא ידעתי שיש פורום נפלא שכזה אז כתבתי אליך למייל... כעת כשגיליתי את הפורום, העברתי את הודעתי לכאן.
אשמח אם תוכל לכוון אותי מה לעשות:
בתי בכתה ו'.
תלמידה טובה מינוס.
ציוניה היו טובים בכתות הנמוכות אך ככל שהיא עולה - כך ציוניה יורדים - בעיקר במתמטיקה.
התחושה היא שהיא לא מרוכזת... היא טועה בשטויות, לא מצליחה לבדוק את עצמה, פזיזה בתשובותיה ונראה שהיא לא ממש שולטת בזה.
היא לא תזזתית ולא נעה ללא הפסק אך הרבה פעמים אני מוצא עצמי מעיר לה להתרכז.
גם בשיחה: כאשר היא רוצה לומר משהו, היא לא מאפשרת לך לסיים משפט אלא חייבת לומר את דבריה.
אם אני מאלץ אותה להמתין, ניכר שהיא לא מקשיבה - היא לא איתך.
היא לא זוכרת את לוח הכפל ועד כה ציוניה במתמטיקה בינוניים (80 פלוס -מינוס) בזכות העובדה שהיא ילדה אינטליגנטית מאד.
המורות מעולם לא המליצו על אבחון כלשהו כי היא עדיין נחשבת לתלמידה בינונית וכאמור, לא מפריעה בשעורים ולכן היא לא בולטת.
שאלותיי הן כאלה:
האם כדאי לבצע בדיקת קשב וריכוז? או שאבחון כזה רק ישגע את הילדה?
האם לפי התיאור יש בעיה או שאולי הילדה "בינונית" ועלי להסתגל לכך?
האם לאחר בדיקת קשב וריכוז, במידה ואכן תאובחן עם הבעיה, האם במקרה כזה שאינו בעייתי לגמרי, גם אז הטיפול הנו תרופתי?
אשמח להכוונה,
תודה
אבא מודאג לגמרי!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבא דואג
אני ממש לא חושב שצריך להתרגל ל"בינוניות" של הילדה. היא הרי לא תמיד היתה בינונית.
לפי התאור שלך יש בהחלט מקום לחשוד שמדובר בהפרעת קשב וריכוז מהסוג השקט(ולכן גם הפחות מאובחן). חשוב לדעת שככל שעולים בשנתון הלימודים גוברים הקשיים ואיתם הכשלונות ,התסכול והירידה בתדמית העצמית.
לגבי הטיפול: קודם אבחון מלא ורק לפי התוצאות מחליטים מה הטיפול הנדרש.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדר וארגוןק04/10/2009
בני בן 10 , יש לו קושי בהתארגנות . חלק מהספרים והחוברות שלו נמצאים בלוקר בבית הספר ,פעמים רבות הוא שוכח לשים את כל הספרים ''חוברות''מחברות הנחוצים לאותו יום ,לפעמים הוא חושב שהם בלוקר ובסוף מסתבר שהם לא. הוא לא תמיד מכין את כל שעורי הבית ,הוא לא מוכן לכתוב ביומן את שעורי הבית ,כך שלא תמיד אני יודעת מהם השעורים,כאשר המורה רושמת לו הערה ביומן על אי הכנת שעורים ,הוא אומר לי ששכח שיש שעורים ,או שהחוברת נשארה בלוקר, הוא מגלה התנגדות לכל הצעה מצידי. ברצוני לציין שכרגע הוא נמצא בתהליך של אבחון קשב וריכוז ,בבית הספר לא רואים שום דבר ,אבל אני רואה בבית שקשה לו לשבת הרבה זמן על שעורים ,את השעורים עושה בקצרנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי התארגנות והפרעת קשב
ד``ר עדי אדר04/10/2009שלום לך!
לא ברור לי מה השאלה ואני מבין כי הילד נמצא בתהליך של אבחון הפרעות קשב.
קשיי התארגנות מהווים חלק מהתסמינים של הרפעו קשב וריכוז אם כי כמובן צריכים להיות ביטויים נוספים.
הטיפול בקשיי התארגנות הם בעיקרון על ידי הדרכה בתחום ההתארגנות, ניהול זמן , קביעת סדרי עדיפויות וכו'. עם זאת יש לציין כי טיפול תרופתי עשוי במסגרת השיפור הכולל לטפל גם בנושא זה.
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מתפתחת הפרעה??חני04/10/2009
שלום ,
בני בן 3 וארבעה חודשים ,התחיל השנה גן עירוני של 35 ילדים ( הגן של שנה שעברה היה עם 14 ילדים ו3 מטפלות),יש לציין כי בבית הוא בן יחיד , הגננת ספרה כי הוא מתקשה לשבת בזמן הריכוז הוא עומד הרבה ,בסיפורים הוא יושב אך מתחילת השנה הוא השתפר ,לטענתה זוהי בעיית קשב וריכוז. אני לעומת זאת הגבתי כי מוקדם מדי לשפוט כי עדיין אין חודש בגן ולדעתי זהו קושי בשל העדר תשומת לב לה הוא לא רגיל. בבית כאשר אני מספרת לו סיפור והנייד מצלצל הוא אינו יכול להקשיב להמשך הסיפור עד שאענה לנייד , באמצע האוכל הוא יכול לראות עכביש שאף אחד לא רואה - הוא שם לב לפרטים קטנים . אני מאוד מודאגת האם יש אפשרות לדעת האם זוהי תחילתה של הפרעה?ואם כן האם יש אפשרות לצמצמה או לשפרה כבר בגיל זה ??
אשמח לשמוע את עצתך המקצועית בעניין .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעה?
ד``ר אריה בקלו04/10/2009שלום,
קשה לקבוע כבר בגיל כה רך. אני גם מסכים איתך שאין למהר בהדבקת תוויות לילד שעבר לגן חדש עם פחות תשומת לב אליה הוא התרגל.
אני ממליץ לקחת אוויר ולהמתין מספר חודשים.
אם התופעות לא יעלמו, יחמירו ויפריעו לילד בהתנהלותו התקינה בגן, אז ניתן להפנותו לבדיקת אבחון באחד ממרכזי התפתחות הילד הקשורים לקופת החולים.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
רעיה04/10/2009תודה רבה על התשובה המהירה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת בגיל בגיל הרך- היתכן?
ד``ר עדי אדר04/10/2009שלום לך!
כיום יותר ויותר אנו מאבחנים ולעתים אף מטפלים (כולל טיפול תרופתי) בילדים עם הפרעות קשב בגיל הרך.
עם זאת ברור כי הגיל של בנך הוא צעיר מאוד, הוא החל רק עתה לשהות במסגרת הגן ובהחלט אין למהר ולהוציא מסקנות על דפוס התנהגותי זה או אחר.
רמזים נוספים לקיומה של הפרעה בגיל זה הוא סיפור משפחתי - כלומר האם יש ילדים נוספים עם הפרעת קשב ובמקרים אלו ניתן לזהות דפוסי התנהגות דומים.
יש לזכור כי מבחינה התפתחותית גיל שנתיים עד ארבע מאופיינים בשינויים מהירים במצבי רוח, התקפי זעם- temper tantrum אשר בהחלט מחקים תסמיני הפרעת קשב.
בהמשך במידה והקשיים יימשכו או יתמידו יש לשקול אבחון במסגרת יחידות לגיל הרך - אלו יחידות אשר הוקמות במספר בתי חולים בניהולם של פסיכאטרים לילדים. יתרונם של יחידות אלו בצוות הרב תחומי שלהם ואשר מתאים לאבחון הפרעה זו בגילאים צעירים.
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה ,לשאלתך,
חני05/10/2009במשפחתי, לא אובחנו עם בעיית קשב וריכוז .
א.האם תוכל להגדיר לי בקצרה מהם הסימנים להפרעה
הנ"ל בגיל הרך ??
ב. שמעתי על מרכיב שיש באומגה 3 : EPA , האם זה עוזר לבעיות קשב וריכוז או יכול למנוע /לצמצמם אותן בעתיד ??
אשמח לקבל את תשובתכם המקצועית בעניין .
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר לקבל תשובה בבקשה ???
רעיה08/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרעיה או חנה???
לא ברור10/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות החלפה לתרופה הומופאטיתמיכל01/10/2009
שלום
בני בן ה4 וחצי אובחן כבעל בעיות קשב וריכוז ברמה קל עד בינוני
מכיון שהדבר מאוד הפריע לו במסגרות מחוץ לבית בגן בעיקר
החלטתי לנסות טיפול הומופאטי
הטיפול הראשוני שהיה חד פעמי לא עזר ,לאחר קיבלנו תרופה על בסיס יומי שעבדה נפלא אך פסקה להשפיע לאחר כחודש מאז החלפנו כבר 3 תרופות במהלך כ4-5 חודשים מכיון שנמצאו כלא מועילות.
השאלה שלי האם ההחלפה לא התבצעה מהר מידי או שפשוט ההומפאט ניסה דברים לשווא.
למען האמת אני שוקלת להפסיק את הטיפול כי אני מרגישה שהילד הוא מעין שפן ניסיונות של ההומפאט.
רציתי גם לדעת אם מישהו שמע על רכוזונ טק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרופות הומאופטיות
ד``ר עדי אדר02/10/2009לום לך!
את פנית לפורום יעוץ לא נכון. דר' בקלו ואנוכי רופאים קונבנציונלים אשר לא משתמשים בתרופות הומאופטיות.
לי אישית כרופא מאוד לא ברור לי אם אכן קיים בסיס מדעי אמיתי ליעילות חומרים אלו- מחקרים רצינים וגדולים אשר בוצעו ואף פורסמו לאחרונה לא הוכיחו שאכן חומרים הומאופטים יעילים יותר ממה שמכונה פלצבו (תרופות אינבו). מאידך יש רבים המאמינים מאוד בחומרים אלו ומעידים על יעילותם.
קיימים פורומים המיעצים בתחום זה .
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת ריטלין במהלך היוםיואב01/10/2009
שלום,
שתי שאלות ברשותכם:
1. התחלתי לקחת ריטלין המשפיע 4 שעות (במינון של 30 מ"ג). ידוע לי כי הכדור מתחיל להשפיע כשעה וחצי לאחר הנטילה, ולמשך ארבע שעות. במידה ואני מעוניין בשמונה שעות השפעה רצופות פחות או יותר (עם הכדור הנוכחי ולא עם גרסאות אחרות של ריטלין), מתי אני יכול לקחת את המנה הבאה? האם ניתן לקחת את המנה הבאה שעה וחצי לפני שהמנה הנוכחית מפסיקה להשפיע, או כדאי לעשות הפסקה באמצע היום?
2. האם שינוי גירסה של תרופה (לדוגמא מעבר לקונצרטה) יכול להתבצע אצל רופא המשפחה, או שמומלץ ללכת לפסיכיאטר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת מנה נוספת של ריטלין
ד``ר עדי אדר02/10/2009שלום לך!
לא ברור לי איזה תרופה אתה נוטל - בכל מקרה השפעת התרופה בדרך כלל מתחילה כמחצית השעה-שעה מנטילתה. ריטלין קצר טווח משפיע ל- 4 שעות ואילו ריטלין ארוך טווח (SR או LA) משפיע ל 7-8 שעות.
במידה ונוטלים ריטלין קצר טווח מומלצת מנה נוספת (כמובן תוך התיעצות עם הרופא|) לאחר כשלוש וחצי שעות מנטילת המנה הראשונה.
בדרך כלל מומלץ לבצע את החלפת התרופה אצל הרופא המומחה (פסיכיאטר או נוירולוג) אך יש רופאי משפחה אשר מבצעים שינוי זה בעצמם.
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטה, עישון ואונסיסיביותאילנה01/10/2009
שלום,
אני מאובחנת עם ADHD ובת 35
לקחתי לפני כשנה ריטלין LA, לאחר מכן קונצרטה במינונים שונים,התהליך נעשה בתיאום עם פסיכיאטר על מנת להתאים לי את התרופה המתאימה והמינון המתאים.
הפסקתי לשנה
התחלתי שוב עם קונצרטה, עכשיו עם 18 מ"ג ואני צפויה לעלות ל 36 ואחר כך ל54. אני שוקלת 70 ק"ג. האם ייתכן ש"אובסיסיביות" היא תופעת לוואי של קונצרטה? יש לי דחף לעשן סיגריות כאילו אין מחר, וגם לעיתים ג'וינטים (מריחואנה), ממש בצורה אובסיסיבית. הייתכן? אני מסוגלת לשבת שעות על שעות עם המחשב, הרבה מעבר למצב הטבעי שלי שגם כך מאוד גבוה.
וערות יתר מטורפת, אני כרגע כבר ערה למעלה משתי יממות ולא מרגישה עייפות או צורך ללכת לישון. מה עושים? איך גם ככה עם ההיפר אקטיביות שלי אני אמורה להירדם עם התרופה הזו?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דר' אדר, האם אתה יכול להתייחס
אילנה01/10/2009האם קונצרטה יכולה לגרום לאובסיסיביות? ובעיקר האם נתקלת בתופעה של עישון מוגבר? הייתכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונצרטה והתנהגות אובססיבית
ד``ר עדי אדר01/10/2009שלום לך!
למיטב ידיעתי קונצרטה לא גורמת לתופעות אובססיביות וגם לא לעישון מוגבר. עם זאת לגבי עישון יתכן כי אנשים מרוכזים יותר בכל זאת יזדקקו לתוספת "עישון" כדי להתמקד.
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחג שמח
אילנה02/10/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד לפתור בעיית שינה לילד ADDעעע30/09/2009
ידוע שחלק מהילדים שהם ADD יש גם בעיות שינה. כיצד ניתן לפתור או להקל על בעיית השינה ( גם הרדמות וגם התעוררות באמצע הלילה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות שינה
ד``ר אריה בקלו30/09/2009שלום,
אכן ידוע שבעיות שינה יכולות להיות חלק מהפרעת קשב וריכוז ואף לתרום במידה מסויימת להחמרת הסימפטומים, אבל זה לא נכון לחשוב שהפרעת הקשב עצמה היא זו שגורמת לבעיות השינה.
לדעתי יש להפנות את הילד לברור הפרעות שינה בלי קשר להפרעת הקשב.
כמובן שיש להקפיד על מתן טיפול תרופתי שלא יגלוש בהשפעתו לשעות השינה.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)