פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד שאלה לגבי התמכרות לתרופה
    שירז, אמא
    29/09/2009

אם אתם טוענים שזה לא סם ולא ממכר, אז למה אתם אומרים שיש פונטציאל להתמכרות? זה לא סותר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ריטלין ופוטנציאל להתמכרות

ד``ר עדי אדר
    30/09/2009

שלום לך!

זה בהחלט לא סותר- המשמעות היא פשוטה. אם משתמשים בתרופה במינונים לא נכונים היא אכן עלולה לגרום להתמכרות. כלומר הכוונה היא אם משתמשים במינונים מאוד גבוהים.
    ריטלין אשר ניתן על פי המינונים המומלצים לא גורם להתמכרות!

בברכה!
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז גם אקמול יכול לגרום להתמכרות לא?

שירז, אמא
    01/10/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התשובה שלי מעט מפתיעה......

ד``ר עדי אדר
    01/10/2009

שוב שלום לך!

אין מקום להשוואה בין תרופה מסוכנת כמו אקמול לבין ריטלין! - התשובה היא רצינית בהחלט וגם מעט צינית
    אקמול במינונים גבוהים עלול לגרום למוות! זהוי תרופה בעלת סיכון מוחשי לגרום לנזק בכבד במינונים גבוהים - לעתים גם מינון יחסית לא מאוד גבוה מופיע נזק כבדי! לכן כמה שזה נשמע מוזר אקמול עלול להיות יותר מסוכן מריטלין!

עם זאת אקמול גם במינונים גבוהים לא גורם להתמכרות.

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחרי כמה זמן רופא נותן מרשם לריטלין
    שירז, אמא
    29/09/2009

היינו במכון שלך (ד"ר אדר) ובתי בת ה10 אובחנה כסובלת מadhd. הומלץ לתת לה ריטלין. אם אני באה עם ההמלצה (החוברת שנתתם לי) לרופא משפחה, האם הוא ירשום תרופה מיידית או ידרוש בדיקות דם ובדיקות אחרות לפני שירשום את המרשם?

תודה

הוספת תגובה

• זמן עד תחילת הטיפול.....

ד``ר עדי אדר
    30/09/2009

שלום לך!

נושא בדיקות המעבדה הוא מאוד פשוט. מרגע נטילת הבדיקות ניתן לקבל את התשובות תוך מספר ימים. מבחינתי אין זה מחייב להמתין עם הטיפול עד לקבלת התשובות אבל זה משתנה על פי המדיניות של הרופא.

לגבי בדיקות נדרשות הן מופיעות בצרה מפורת במסגרת ההמלצות שקיבלתם.

שנה טובה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיפור קשב וריכוז בעזרת תוכנות מחשב
    רועי כהן
    29/09/2009

שלום אני בן 32 ואובחנתי כסובל מבעיות קשב וריכוז
    מעניין אותי לדעת מה אתם יודעים על היעילות של עבודה עם תוכנות מחשב

למשל תוכנות מחשב מ Nasa

הוספת תגובה

• תוכנות מחשב

ד``ר אריה בקלו
    29/09/2009

שלום,
    קיימות תוכנות רבות המתיימרות לשפר/ לטפל בהפרעת קשב וריכוז. מספרן של התוכנות גדל בהתמדה.
    אין לי שום מידע, המבוסס על מחקר מדעי רפואי ,התומך ביעילות התוכנות.
    מאחר ותוכנות אלו גם עולות לא מעט כסף , אני מציע לשקול בזהירות את הכדאיות.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תחושת ניתוק ועירפול
    עופר
    29/09/2009

שלום,
    לפני כשנה אובחנתי כסובל מADD . ניסיתי ריטלין אשר עזר בתפקוד אולם הפסקתי ליטול עקב חרדות . מזה כמה שנים אני סובל מתחושות של ניתוק ועירפול מעיין התכנסות בעצמי אשר קורות במיוחד בשעות הערב שאני נמצא באיזורים הומים רועשים או סואנים . התופעות גם קורות כאשר אני חש שעמום רב ממושך למשל ביום שבת אם אני לא עושה כלום במהלכה . האם התופעות הללו יכולות להיות קשורות לADD או שמא כדאי לבדוק כיוונים פסיכיאטרים נוירולוגיים אחרים?

תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    תחושת ניתוק ועירפול

הוספת תגובה

• תחושת ניתוק

ד``ר אריה בקלו
    29/09/2009

שלום,
    תופעות חרדה יכולות להיות קשורות כתחלואה נילווית להפרעת קשב וריכוז.
    אתה מציין בנוסף תופעות ניתוק ועירפול הנמשכות מספר שנים וזה כבר שיך לתחום הפסיכיאטרי.
    אני ממליץ לך להתיעץ עם פסיכיאטר.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמר חתימה טובה
    צופית
    29/09/2009

בני בן 12 ואובחן כ ADD טהור הומלץ לקחת ריטלין אשר גרם לו לתגובות דיכאוניות שהתבטא בבכי עצבות והרגשת חולי חזרנו לנויירולוג אשר החליף לנו את הריטלין לסוג אחר ואחר כך עוד פעם סוג אחר גם בסוג האחרון עם שחרור איטי ל8 שעות אשר עלתה לנו מאוד יקר ניסינו אך התופעות חוזרות על עצמם הבן שלי אמר משפט כזה "כדי להצליח ללמוד אני צריך להרגיש חולה אבל בלי הכדור אני מרגיש בריא אך לא מצליח ללמוד " והוא מתחנן לעזרה כי הוא מאוד רוצה להצליח ואין לי תשובה למענו אנא עזרו לי בבקשה גמר חתימה טובה

לקביעת תור
    סגירה
    גמר חתימה טובה

הוספת תגובה

• חתימה טובה

ד``ר אריה בקלו
    29/09/2009

שלום,
    בהנחה שהתגובות הדכאוניות מופיעות אך ורק לאחר נטילת אחת מהתרופות הסטימולנטיות(ריטלין רגיל או מושהה) הרי שיש 2 אפשרויות: האחת-מינון לא מתאים כולל תת מינון, והשניה- שהתרופות מקבוצת הממריצים לא מתאימות לבנך ואז ניתן לשקול מתן תרופות מקבוצה אחרת.
    תרופות אלו ניתן לרכוש רק באמצעות בקשה מיוחדת (29 ג).
    אני מציע לך לחזור לנוירולוג המטפל עם 2 ההצעות.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון הפרעת קשב וריכוז במבוגרים
    עדי
    29/09/2009

שלום,
    לאחרונה מחפשתי לרשימת התסמינים של הפרעת קשב וריכוז במבוגרים והזדהתי איתה מאוד.
    מהו האבחון המומלץ? שכן אני בוגרת תואר שני ולא זקוקה לתעודה לקבלת הקלות אלא לסיוע בהתמודדות יומיומית עם ההפרעה.
    אשמח קבל המלצות למאבחנים בתל אביב וסביבה

הוספת תגובה

• אבחון מבוגרים

ד``ר אריה בקלו
    29/09/2009

שלום,
    אבחון צריך להיות טוב וממצא ללא קשר לקבלת הקלות. הוא נועד לקבוע אם יש לך הפרעת קשב או לא, האם זה פוגע בהתנהלותך בתחומי העבודה,חברה,בית,זוגיות, והאם זה מחייב טיפול .
    איננו נוהגים להמליץ על מאבחנים. רצוי לקבל חוות דעת מאנשים שאובחנו ולוודא שמדובר במכון/רופא המוכר ע"י משרד הבריאות.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממליץ על המרכז של הכללית

יואב
    29/09/2009

המרכז של הכללית נמצא בפ"ת.
    איבחון מלא למבוגרים עולה כאלף ש"ח לחברי הכללית (עוד כ-200 ש"ח לחברי קופות אחרות).
    האיבחון כולל 3 מפגשים: שיחה עם פסיכולוג, מבחן טובה ופגישת סיכום עם פסיכיאטר. כמו כן יש למלא שאלונים מקיפים על ההווה ועל הילדות.
    אחרי האבחון (אם חיובי) יש אפשרות לפגישות תמיכה פרטניות במקום.
    סיימתי את האיבחון ממש לאחרונה ואובחנתי כסובל מ - ADHD. בימים הקרובים אתחיל לקחת ריטלין ולראות איך זה משפיע.
    מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ממליץ על המרכז של הכללית

יואב
    29/09/2009

המרכז של הכללית נמצא בפ"ת.
    איבחון מלא למבוגרים עולה כאלף ש"ח לחברי הכללית (עוד כ-200 ש"ח לחברי קופות אחרות).
    האיבחון כולל 3 מפגשים: שיחה עם פסיכולוג, מבחן טובה ופגישת סיכום עם פסיכיאטר. כמו כן יש למלא שאלונים מקיפים על ההווה ועל הילדות.
    אחרי האבחון (אם חיובי) יש אפשרות לפגישות תמיכה פרטניות במקום.
    סיימתי את האיבחון ממש לאחרונה ואובחנתי כסובל מ - ADHD. בימים הקרובים אתחיל לקחת ריטלין ולראות איך זה משפיע.
    מומלץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מישהו שמע על תמצית ריכוזית סופר
    כוכבית
    27/09/2009

שלום רב,
    אני שמעתי שיש בשוק להשיג תמצית מצמחים שנקראת ריכוזית סופר והיא מיועדת לילדים עם הפרעות קשב וריכוז והיפר אקטיביות.
    רציתי לדעת האם מישהו מכם שמע על זה והאם יש ניסיון בשימוש עם התמצית הזו, במקום ריטלין.
    בתודה מראש על תשובה

הוספת תגובה

• ריכוזית.....

ד``ר עדי אדר
    27/09/2009

שלום לך!

אכןם קיימת תמצית כזו. היא פותחה בארץ, עד היום נעשה רק מחקר רפואי אחד בתל השומר שלא פורסם ואשר כנרא ההדגים שיפור מסוים לאחר מתן התמצית.

מעבר לכך אין שום עדות מדעית לגבי היעילות או הבטיחות של השימוש בצמחי המרפא הקיימים בתכשיר זה.

מבחינה רפואית אנו מתייחסים לתכשיר כמו לעשרות תמציות דומות המתיימרות לתת סיוע בתחום זה. איננו יכולים לאשר או להכחיש את היעילות או הבטיחות לשחומרים אלות.

מבחינה רפואית אנו ממליצים רק על חומרים שיש להם הוכחה מדעית בדוקה ומבוססת ומומלצים על ידי משרד הבריאות- ריכוזית לא שייך לקבוצה זו נכון להיום.
    כמובן שכל אדם רשאי להשתמש בחומרים כאלו על דעתו ובדרך כלל זה מתבצע תוך קבלת חוות דעת מחברים, אתרי אינטרנט וכו'.

שנה טובה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 10
    רוני
    27/09/2009

בתי בת 10 . היא סובלת מפרצי אלימות מילולית, לא מוכנה לקבל מרות וסמכות.
    כל משימה פשוטה כגון רחצה, הכנת מערכת, וכיוצ"ב יש לבקש ממנה מס' פעמים עד שהיא נענית.
    היא מרבה לריב עם אחיה הקטן.
    ההרגשה שצריך ללכת לידה על קצות האצבעות.
    כשהיא עושה שיעורי בית או לומדת למבחנים היא מבקשת שיהיה מישהו לידה אעפ"י שהיא תלמידה מצטיינת.
    מעולם לא הפנו אותנו לבדיקת הפרעת קשב וריכוז או היפראקיביות והיא כבר בכתה ה', רק מורה אחת הפנתה את תשומת לבי כי בשיעורים היא מציירת או נעה בכסאה, אך אם שואלים אותה מה נלמד היא תמיד יודעת את התשובה.

האם כדאי שתעבור אבחון, ואם כן איזה?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 10

הוספת תגובה

• האם לעשות אבחון?

ד``ר עדי אדר
    27/09/2009

שלום לך!

על פי התיאור שלך קיימת בעיה בכל הקשור לקבלת גבולות ללא קשיי למידה כלומר הפרעה בתחום ההתנהגותי. לעתים הפרעות אלו באות לידי ביטוי בעיקר בבית ופחות בבית הספר.

התיאור עשוי להתאים להפרעת קשב קשב וריכוז ובמצבים כאלו מומלץ לבצע אבחון מסודר או לחלופין יעוץ פסיכולוגי/עיצוב התנהגותי.

שנה טובה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה.

רוני
    28/09/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אורי
    26/09/2009

שלום,רציתי לשאול האם יש משהוא לא מתחום הריטלין והסמים שמרפא ועוזר לבעיות קשב וריכוז,תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תחליפי ריטלין

ד``ר עדי אדר
    27/09/2009

שלום לך!

ריטלין הוא לא סם. זוהי תרופה אשר יש לה פוטנציאל מאוד נמוך להתמכרות ומעשית לא מוכרים לי מקרים של מטופלים בריטלין במינונים המקובלים ואשר פיתחו תסמינים של התמכרות וכו'.

עם זאת עקב הפוטנציאל להתמכרות התרופה בפיקוח תחת חוק לפיקוח על סמים .

בארץ קיימת לפחות תרופה אחת שאין לה פוטנציאל להתמכרות והמאושרת לטיפול בהפרעות קשב - סטרטרה- התרופה יעילה בדרגת יעילות מעט נמוכה יותר לעומת הריטלין ויש לקחת בחשבון שהיא יקרה מאוד.

כמובן שקיימים גם טיפולים לא תרופתיים כגון טיפול פסיכולוגי ועוד.

שנה טובה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת ריכוז בעיקר
    נורית
    25/09/2009

בני בן 3.10 ש', נולד לו אח לפני 1.4 ש'. מאז - אימפולסיבי, מציק לאחיו, מיילל.
    באופן כללי - ילד חמוד, לא ממוקד במשחקי חשיבה, לאחר כן 5 דקות מעיף אותם.
    בגן - גם הקודם וגם בגן הנוכחי - על פי הגננת - הוא משחק, רגוע. כאשר נמצא בחברת ילדים
    (בעיקר בנות) - לכל חבריהם יש בנות - בגינה או כל מקום אחר - הוא נהנה, משחק יפה, משתולל כמו ילדים בני גילו. נכון, מדי פעם מציק אבל כמו כל ילד אחר.
    לציין - הוא מאד אוהב צעצועים (בעיקר כלי משחית) וכלי מטבח- אם משחקים איתו אחד-על-אחד.
    כמו כן - סרטים באורך אפילו מלא מרתקים אותו בעיקר סרטים עם מפלצות.
    מה דעתך? האם הוא ילד די נורמטיבי שנולד לו אח או שאנחנו הוריו לא עושים משהו נכון.!
    תודה מראש על תשובתך.

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת ריכוז בעיקר

הוספת תגובה

• הפרעות ריכוז בגיל 3 שנים....

ד``ר עדי אדר
    25/09/2009

שלום לך!

לא ברור לי מה מטריד אותך. ילדך צעיר מאוד, חמוד לפי הגדרתך, אם כי כנראה בעל טווח ריכוז נמוך.

תגדלי אותו בכיף ותמתיני בסבלנות – סבלנות ואורך רוח זה שם המשחק!..... וקצת גבולות כנראה לא יזיקו לו.....

לגבי העתיד...קשה לדעת מראש אך לפחות על פי תיאורך לא נראה לי כי צריך לנקוט באמצעים מיוחדים כיום. בהמשך כמובן יהיה צורך לבחון את השתלבותו במסגרת הגן ומוכנותו ללמידה.

שנה טובה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה
    רחל
    23/09/2009

דר' עדי שלום, ברצוני לדעת מה ההבדל בין קונצרטה לריטלין?האם בקונצרטה יש פחות תופעות לוואי?

לקביעת תור
    סגירה
    קונצרטה

הוספת תגובה

• קונצרטה.....סימפוניה של 12 ש'

ד``ר עדי אדר
    23/09/2009

שלום לך!

קונצרטה היא תכשיר ריטלין דור שלישי....

היא מתאפיינת במשך פעולה ארוך של 10-12 שעות, שחרור מבוקר יותר הודות למערכת שחרור מתוחכמת של החומר הפעיל, מתילפנידט (ריטלין).

עקב צורת השחרור של התרופה היא אכן מתאפיינת בפחות תופעות לוואי אם כי הן נמשכות ליותר זמן....

שנה טובה !
    שר/ עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קןנטרטה לא דור שלישי

אילת
    25/09/2009

קונצרטה היא אותו ריטלין שכולם מכירים ולא דור שליש,במחיר אסטרונומי.היא לא פועלת 12 שעות שלא יבלבלו לכם את המוח.כולם חושבים שאם יש לה שם אחר אז זה לא ריטלין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קונצרטה דור שלישי של ריטלין, אכן כן

ד``ר עדי אדר
    25/09/2009

שלום עינת!

למרות הטון המתלהם שלך קונצרטה הוא אכן ריטלין דור שלישי כאשר ריטלין 10 מ"ג הוא דור ראשון, ריטלין SR הוא דור שני וקונצרטה שיצא לשוק רק לפני מספר שנים הוא אכן דור שלישי.

על פי הממצאים היא פועלת כ- 12 שעות אך אכן נכון שלא בכל המקרים היא משפיעה לפרק הזמן המצופה . הסיבה לכך היא בדרך כלל מתן מינון נמוך מדי.

בכל מקרה חשוב לשמור על תרבות דיון ודיבור נכונה - זו עצה נכונה לכולם ובמיוחד לאלו הסובלים הנוטים להתלהב ולהתלהם בדיבורם . אגב כהערה כללית חלקם סובלים מהפרעות קשב ולכן יש להם פתיל קצר, חוסר נימוס (כלפי רופאים למשל) ועוד.

לגבי המחיר של קונצרטה - הוא לא אסטרונומי, הוא נע סביב ה- 180 עד 250 ש"ח לחפיסה של 30 כדורים ולמי שההוצאה כבדה הוא כמובן לא חייב לרכוש את התרופה. זוהי מדינה דמוקרטית....

שנה טובה!

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין la

אילת
    27/09/2009

איזה דור ריטלין la?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין LA

ד``ר עדי אדר
    29/09/2009

שלום לך!

גם ריטלין LA משתייך יחד עם קונצרטה לדור המתקדם, השלישי של תכשירי ריטלין.

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב
    מאי
    19/09/2009

האם הפרעת קשב יכולה להיות גם עם ציונים מאוד גבוהים ( לצורך העניין לתלמיד כיתה ג').?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וציונים

ד``ר אריה בקלו
    20/09/2009

מאי שלום
    בהחלט כן. ילדים רבים עם הפרעת קשב וריכוז הם ילדים עם מנת משכל גבוהה ,דבר המאפשר להם להצליח בלימודים ובמבחנים עם יכולת הקשבה חלקית.
    זה יכול להמשך עד שיתקלו במשוכה גבוהה מספיק , במקצוע ספציפי או בכיתה גבוהה יותר ואז יגיע המשבר.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב

מאי
    22/09/2009

ראשית תודה רבה על ההתייחסות ,אבקש לשאול באם הפרעת קשב הינה מולדת או שיכולה להפתח בעקבות טראומה או מצב נפשי כלשהוא ? ובמידה והיא קיימת והטיפול שניתן הוא טיפול תרופתי האם הטיפול הינו לכל החיים?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב

ד``ר אריה בקלו
    23/09/2009

להפרעת הקשב יש בסיס כימי/נוירולוגי כולל הבדלים אנטומיים מסויימים במוח. לפיכך אפשר לומר שנולדים עם הבסיס להפרעה.
    טראומה או מצב נפשי אינם הגורמים להופעת הפרעת הקשב אך בהחלט יכולים להעצים את הבעיה.
    כ 60-70 אחוז מהילדים עם הפרעת קשב וריכוז יהיו גם מבוגרים עם ההפרעה. האם כולם יצטרכו טיפול תרופתי? זה כבר תלוי בכל מקרה לגופו.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ADHD
    נורית
    17/09/2009

שלום

ילדי בן ה 4.5 אובחן כבעל הפרעת קשב וריכוז עם היפראקטיביות ברמה גבוהה ביותר
    הוא שוקל 22 ק"ג ולאחר מס נסיונות הוא נוטל 10 מ"ג וזה עוזר לו ל 3-4 שעות לאחר מכן כנראה סובל האיזשהו ריבאונד, ומאוד מאוד קשה לו לעבוד ליד שולחן בגן, לשבת במפגש או להתמיד במשחק, הוא קופץ מדבר לדבר, משתולל, צועק וקשה מאוד מאוד לשלוט עליו

היה ניסיון לפני מספר חודשים לתת לו ריטלין 20 מ"ג, אך באמצע ההשפעה הייתה נסיגה רצינית, עצבים וכעס רב שלפעמים נמשכו בין 5 - 30 דקות ואז זה התחיל להשפיע, הבנו בעצת הפסיכיאטר שזה לא מתאים לו, והוא אף המליץ להעלות לו את המינון ל 30 מ"ג בתואנה ש 20 זה כנראה לא מתאים, עוד לא ניסינו מינון של 30 מ"ג וחזרנו ל10 מ"ג שחרור מיידי, יש לי מספר שאלות:

מדוע הייתה "הפסקה" בפעילות התרופה כשהוא נטל 20 מ"ג SR ריטאלין??
    האם קונצרטה 18 מ"ג תשפיע יותר טוב? האם לא תהיה "נפילה" אחרי כמה שעות??
    האם 30 מ"ג זה לא קצת גבוה לגיל ולמשקל הזה?? הפסיכיאטר טוען שלא...

אנא אל תשפטו אותי, משתתפי הפורום, תאמינו לי שניסינו הכל לפני הריטאלין וגם עכשיו, יש לו טיפול תומך, אני יודעת שהוא ממש צעיר, אבל ההפרעה שלו ברמות הגבוהות ביותר, תאמינו לי.

נא תשובות מכל מי שיכול לעזור, תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    ADHD

הוספת תגובה

• ADHD

ד``ר אריה בקלו
    18/09/2009

נורית שלום
    ראשית דבר ,אינני מבין מדוע את מתנצלת בפני קוראי הפורום. אין לך על מה להתנצל.את פועלת בעצת רופאים לטובת בנך !
    לעצם העניין. לRITALIN SR 20 יש "נפילה" ברמת התרופה בדם במהלך השעות, כלומר ששחרור התרופה איננו אחיד.
    תרופת הקונסרטה משחררת את התרופה באופן אחיד ולכן זה יכול לשפר את תופעות הלוואי.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

נורית
    21/09/2009

תודה רבה על תשובתך

אני פשוט מורגלת לקבל ביקורות ותגובות בפורומים שאני מתייעצת בהם, אנשים לא מבינים שלפעמים אין מנוס.

תודה רבה על תשובתך, אני אנסה לתת לו קונצרטה

ראיתי לפי הטלפונים שאתה מהצפון, היכן ממקוקמת המרפאה שלך?

אורלי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לנורית

ד``ר אריה בקלו
    22/09/2009

כפי שגם מופיעה בפורום, המרפאות שלי הן בעכו ובנהריה.
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בדיקת טובה
    דרעי שרית
    16/09/2009

ביתי בת 11. לפני כשנתיים עשיתי לה בדיקה פסיכודידקית שבה התגלו לקויות למידה בתחום השפתי. רמת הייקיו בנורמה לבני גילה. עד היום (היא בכיתה ו') היא לא מסוגלת לעשות שיעורים בלי תיווך שלי והרבה פעמים גם רוצה שאני אשב איתה, לקרוא ספרים היא אומרת שקשה לה, ציונים יש לה בינוניים ומטה. בקיצור אינני יודעת איך להתנהג עם הילדה האם לכעוס עליה שתתאמץ יותר או להניח לה, ולכן השבוע לקחתי אותה לעשות בדיקת טובה לבדוק אם יש לה בעיות של קשב בבדיקה לא התגלו שום בעיות ונאמר שהיא לא צריכה לעשות את החלק השני של הבדיקה (עם הכדור). השאלה שלי האם בדיקת טובה היא מספיק מהימנה או שאני צריכה לבדוק עוד דברים, האם יכול להיות שהילדה "סתם" לא רוצה להתאמץ ?. אודה לכם על תשובתכם ויעוצכם ..

לקביעת תור
    סגירה
    בדיקת טובה

הוספת תגובה

• בדיקת TOVA

ד``ר אריה בקלו
    17/09/2009

שרית שלום,
    אינני יכול לקבוע אם ביתך סתם לא רוצה ללמוד או שיש לה בעיה.
    אני יכול לחזור ולומר שבדיקת TOVA איננה אבחנה. מדובר רק בבדיקת עזר לרופא המאבחן.
    ולכן אני ממליץ לפנות לאבחון עם כל בחומר שכבר אספתם.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למרות שהגבתי גם בשרשור עם יוני,
    ליאת
    16/09/2009

פותחת גם הודעה חדשה כדי שאדע שהמסר אכן יופיע.... אז אני עושה גזור הדבק מההודעה שלמטה. שנה טובה לכולכם. ליאת.

זה בדיוק המקום 'להידחף' כדי להודות לכם, ולא אכפת לי מה יחשוב יוני או דפנה או סיינטולוג (או בעל קרדיט אחר). יש דעות לכאן ולכאן והנה אני מבליחה לאחר שהייתי פאסיבית בפורום הזה בעת האחרונה.
    אני אם לילד שסובל מהפרעת קשב וריכוז משולבת, מטופל בריטלין לאחר שנתיים של סבל בהם העברנו אותו אני ואביו, ללא היכולת לראות, כי לא יהיה מנוס למעשות שימוש בתרופה זו, שהצילה אותו מעצמו . כמה סבל הוא עבר וכמה סבלנו אנחנו. והכל לחינם. תודה לאל שהבנו.
    לפני שנתיים קיבלנו את הבן האהוב שלנו בחזרה. החל מכיתה א' אז הוא אובחן, שינסנו מותניים וכיתתנו רגליים והלכנו לכל מי שרק היה מוכן לספר לנו שיש דרכים אחרות. ניסינו טיפולים הומופאתיים ואלרנטיביים אחרים, וללא הועיל. אני המון קוראת על הנושא ונכנסת הרבה לפורומים ולא רק לפורום הזה, לרוב פאסיבית אבל נהנית מכל רגע ולומדת כל כך הרבה. כמו תמיד אני לוקחת רק את מה שטוב לי ועוברת הלאה, לא תמיד מסכימה עם כל דבר, אבל מוצאת ודולה לי את מה שטוב ו'מדבר' אליי בקשר לילד הפרטי שלי. את הפורום הזה גיליתי לאחרונה אבל למדתי ממנו הרבה. דיי הזעזעתי לראות את ההתנגחות שהביא כאן יוני כי אם כבר מדברים על מינונים אז יוני, הגזמת. מה שלא טוב לך או לבנך, אם אתה בכלל אב לילד שסובל מהפרעה, או סתם סיינטולוג כפי שזה נראה גם לי- הריי שכך או כך נראה כי עברת את המשוכה בה אמור כל אדם לעצור ולומר לעצמו 'אוקיי השמעתי, התבטאתי, סלאמת'. חבל.
    ובנשימה חדשה ורעננה לקראת השנה החדשה אני מוצאת זה לגמריי זה הזמן והמקום להגיד תודה לכם על הכל. אתם עושים עבודת קודש ולכן החלטתי לצאת לרגע מהעמדה הפאסיבית הדווקנית שלי, ולעודד ולהודות ולאחל שנה נפלאה. תודה.

הוספת תגובה

• וסליחה על שגיאות הניסוח פה ושם

ליאת
    16/09/2009

בשל המהירות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

ד``ר אריה בקלו
    16/09/2009

לליאת שלום,
    תודה על תגובתך. זה בהחלט מעודד ומדרבן להמשיך ולענות בפורום לאנשים מסוגך המפיקים מכך תועלת.
    שנה טובה לכולם
    בשמי ובשם דר' אדר
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה