מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחפש אבחון הפרעת קשב למבוגריםאור09/11/2009
שלום לכם! לאחרונה החלטתי לעבור אבחון להפרעת קשב, אך אינני מצליח למצוא איפה ניתן לעבור אבחון כזה. יש לציין שאני לא מעוניין ב- "מכון ייחודי" עם "שיטות טיפול ייחודיות" וכו' כמו שמציעות עשרות הפרסומות בגוגל אלא רק במישהו (פסיכיאטר? נוירולוג?) שפשוט יקבל אותי לשיחה ויאבחן אותי. יש לציין כמובן שאני מבוגר ולכן הוא צריך להתמחות באבחון למבוגרים.. אני גר באזור המרכז אם זה ממקד את התשובה :) תודה אור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת לשאלה
אינה10/11/2009ואם אפשר להוסיף משהו-
אני מחפשת מקום שבו אוכל לעבור איבחון מקיף של הפרעת קשב ולקויות למידה וגם לאבחן את החלק של לחצים נפשיים ופחדי התמודדות בתסמינים שלי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון הפרעת קשב למבוגרים
ד``ר עדי אדר11/11/2009שלום לך!
פורטל BEOK מאפשר ליועצים המקצועיים פרסום עצמי במובן של מתן טלפונים , הכוונה למכון שלהם וכו' - עם זאת אני אישית חושב שהיעוץ צריך להיות מקצועי ולא למטרות פרסום של מכונים או רופאים פרטיים כולל של היועצים.
אני חושב שהשיטה הפשוטה ביותר היא לפנות למוקד הטלפוני של הקופה אליהם אתם משתייכים ולברר שמות של רופאים יועצים. אפשרות נוספת היא להכניס לפורום של הפרעות קשב במבוגרים בתפורטל תפוז ותקבלו שם עצות ממאובחנים....
בל מקרה האבחון מתחלק לשני סוגים - אבחון נוירולוגי/פסיכיאטרי לאבחון הפרעות קשב והפרעות רגשיות נלוות וכן אבחון לליקויי למידה. בדרך כל לא אותו גורם מבצע את שני האבחונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על הקשר בין הפרעות קשב ורכוז ויעל08/11/2009
האם ישנם מחקרים שמצבעים על קשר בין pdd ו adhd* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשר בין PDD ל- ADD - האמנם?
ד``ר עדי אדר08/11/2009שלום לך!
בהחלט! חלק גדול מהילדים עם PDD יש גם הפרעת קשב אם כי קיים ויכוח האם זוהי הפרעה ראשונית או משנית.
יתרה מכך לעתים ילדים עם PDD מאובחנים בטעות כילדים עם ADD -חולמנים, שקטים, מופנמים,....
לכן חשוב מאוד לברר את התפקוד החברתי בכל הילדים האלו.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון רטלין 10 מ"ג- 4 שעותלילי08/11/2009
שלום
בעבר רשמתי באתר שלקחתי מינון של 15 מ"ג. והיתה לי כאב ראש נוראי וחוסר התרכזות מוחלט. ועוד הרבה תופעות ובמשך 5 ימים אחרי הרגשתי רע. עצבנית היפר כאבי כאב.. וזה היה רק פעם אחת נטילת הכדור. יום אחד בלבד.
בכל מקרה הפסקתי לתקופה של שבוע וחצי
והלכתי לנירולוג והוא בדק אותי אמר לי שהכל בסדר ושאני אנסה לקחת חצי כדור.
לקחתי אתמול והיה כאב ראש קל והרגשתי טוב. אבל לא הרגשתי ריכוז מעל הנורמה.
היום לקחתי כדור שלם (10 מ"ג) והכאב ראש הפך מקל לבינוני. ועדיין רמת הריכוז שלי לא השתפרה
בילדותי לקחתי את הרטלין אותו סוג רק מינון של 10 מ"ג - ילדה בת 8-10
ולא היה לי כאבי ראש ורמת הריכוז שלי היה נתון במחלוקת -חלק הסכימו וחלק לא. (על פי ההורים. אני לא זוכרת דבר)
השאלה זה שכל עוד שאני לוקחת מינון יותר גבוה אני מרגישה פחות טוב.
זה אומר שיש לי בעיה עם הכדור הספציפי הזה אוו שיש לי בעיה עם כל סוגי התרופות לריכוז?.
ואם אני לא מרגישה ריכוז זה אומר שלא ארגיש ריכוז עם כל סוג אחר?
ובכלל אני אמורה להרגיש ריכוז מידי אוו שזה גם הסתגלות לכדור?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי בעקבות נטילת ריטלין
בארץ יש מספר תכשירי ריטלין ולמרות שהחומר הפעיל בכולם הוא אותו חומר הרי שהתגובה משתנה ואינדיבידואלית. כלומר בהחלט יתכן מצב בו אין תגובה חיובית לתכשיר אחד לעומת תגובה טובה לתכשיר אחר.
בד"כ ההסתגלות באה לידי ביטוי לאחר שבועיים-שלושה של נטילה רציפה (כולל בסופי שבוע!)
בברכה!
דר' עדי אדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןאורנה08/11/2009
הבן שלי בן 8 מאובחן כ ADHD ומקבל ריטלין 10 מג הוא מתלונן על בחילה וכאבי בטן הור מקבל את הכדור בשעה 07 30 ותלונן על כאבי בטן ובחילה בסביבות השעה 11 00 האם יהתופעות חולפות עם הזמן או האם יש מה לעשותעל מנת להקל על התופעה כי עם בחילה וכאב בטן גם כן אי אפשר ללמוד ולהתרכז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של ריטלין
ד``ר עדי אדר08/11/2009שלום לך
תופעות לוואי של ריטלין בד"כ מתמנים לאחר כשבועיים שלושה אם כי לעתים הם מתמידים.
תופעות אשר מופיעות לאחר שהשפעת התרופה חולפת (במקרה זה לאחר כארבע שעות) מכונות גם רבאונד וניתן להפחיתם או על ידי מעבר לתכשיר ריטלין אחר או מתן מנה נוספת!
מומלץ להקפיד על ארוחת בוקר קלה.
לעתים אם התופעות נמשכות יש לשקול מעבר לתכשיר ריטלין אחר כמובן תוך תאום עם הרופא המטפל.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזהרי מריטלין
שמרית10/11/2009לחברה שלי יש בן שרק עם הפסקת הריטלין נפסקו תופעות הלוואי. מוצרים טבעיים מחנות טבע וסדר חדש בחיים, כמו תשומת לב, גבולות ולבוא לקראתו בתחומים שהוא הכי אוהב. פתרו את הבעייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אפשר דרך מכבי לעבור אבחון רציניגיל08/11/2009
לגילוי הפרעת קשב וריכוז, אם קיימת כזו או שעדיף לפנות למכון פרטי?
אם כן - מה ההליך? והתשלום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון במכבי
מכבי היא קופה רצינית וברור שאפשר לעבור דרכם אבחון רציני כגון במרפאת קשב שלהם בהרצליה.
יש תמיד אפשרות לעבור אבחון פרטי ולקבל החזר ממכבי.
ממליץ שתפנה בשאלה זו למוקד המידע של מכבי.
בבררכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשיים בגיל 4ח.ז04/11/2009
שלום רב,
בני בן ארבע הנו נבון, חכם, קליטה מהירה מאוד, אך יש לו קושי רב בריכוז, אינו מסוגל לשבת ולהתרכז. הוא חייב להיות בתזוזה (למעט כשהוא צופה בטלוויזיה), מפריע לילדיםבריכוז, התפרצויות זעם. כמו כן הוא עדיין לא יודע איך לצבוע "בקווים" ולהחזיק את הצבעים והוא מקשקש על הדף.
לטענת הגננת כדאי לקחת אותו לאיבחון, למרות שמבחינת חוכמה הוא מתקדם מאוד.
אכן בכוונתי לעשות איבחון אך האם נלפי הנתונים הנ"ל ניתן להסיק מכך שיש לו בעיות של קשב וריכוז או היפראקטיביות? ומה הטיפול הניתן בגיל 4.
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיים בגיל 4
ד``ר אריה בקלו07/11/2009שלום,
ניתן בהחלט להגדיר ילדים בגיל 4 כילדים היפרקינטיים וזה עשוי לנבא על ילד עם הפרעת קשב וריכוז בעוד שנתיים שלוש.
כמובן שלפני כל מהלך טיפולי יש לאבחנו במרכז התפתחותי מוסמך ובהתאם לממצאי האבחון יקבע גם הטיפול.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטהשירה04/11/2009
בני כבן 13 אובחן אצל רופאת ילדים המתמחה בקשב וריכוז והמליצה על מתן ריטלין .בני בעיקר מתקשה להתרכז בבית ספר ובהכנת שיעורי בית.בעבר סבל מבעיות התנהגותיות אך הן חלפו לאחר טיפול וייעוץ פסיכולוגי לנו ההורים.כרגע הוא מטופל בקונצרטה 27 מ"ג.פרט לחוסר תאבון אין תופעות לוואי אך גם אין שינוי משמעותי בהתנהלות של הילד ,הוא אינו מדווח על שינוי בריכוז ואף שנוי בהתנהגות אינו נראה לנו.שאלתי היא האם יכול להיות שהתרופה אינה משפיעה במיידי או בכלל? לא הייתי רוצה בשלב זה להעלות את המינון,הבנתי שגם במינון הזה שינוי אמור להראות במיידי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז (קונצרטה)
אורטל06/11/2009שלום , אני אורטל אמא לילדה בת 12 שהובחנה על בעית קשב וריכוז ,אני מעונינת לשאול האם 27 ML (מיליגרם) קונצטרטה מספיק , ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם המינון מספיק?
ד``ר עדי אדר06/11/2009שלום לך!
בעיקרון איננו נותנים יעוץ תרופתי ספציפי בפורום כי מבחינה רפואית לא נכון לנסות ליעץ למישהו שלא נבדק אישית, אינך מכיר נתונים בסיסיים כגון אבחנה ראשונית, משך יום הלימודים, משקל הגוף , סוג הפעילות הלימודית הנדרשת, האם קיימות בעיות התנהגותיות וכו'.
בפורום אנחנו נותנים יעוץ כללי בהתייחס לתרופות כאשר הנחיה ספציפית תינתן אך ורק על ידי הרופא המטפל.
קונצרטה 27מ"ג שקולה למתן שלוש רבעי כדור ריטלין רגיל ( של 10 מ"ג) שלוש פעמים ביום. באופן כללי זהו מינון נמוך יחסית המתאים לילדים במשקל עד 30-35 ק"ג. עם זאת התגובה היא אינדיבידואלית וקשה להחליט מראש מה המינון המדויק המתאים כאשר כל אחד מגיב קצת שונה לתרופה ולמינון שלה.
בברכה,
דר עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקונצרטה - האם יש לעלות את המינון?
ד``ר עדי אדר06/11/2009שלום לך!
מכיוון שעניתי היום לשאלה דומה נדמה לי כי יש בתשובה בהמשך תשובה עקיפה לשאלה שלך כאשר כנראה עליכם לשקול עם הרופאה המטפלת אפשרות לעלות במינון התרופה.
ברור כי במינון נמוך יתכן כי לא תהיה תגובה או אפילו תגובה הפוכה של עייפות וחוסר ריכוז. מאידך לעתים צריך להמתין בסבלנות כשבועיים-שלושה עד שמתרשמים מהשפעת התרופה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דרכי טיפול (לא תרופתי)מור04/11/2009
בינ בכיתה ג , יש לו הפרעות קשב וריכוז. טפלנו ומטפלים בקטע הרגשי ומעונינים לטפל גם בנוסף אולי... באומנות, תקשורת קבוצתית,ספורט ו...? קשה לבחור , רוצה שיתן מענה לבעיותיו, יש לו התפרצויות בעיקר במשחקי כדור...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרכי טיפול
רבות האפשרויות ואין חכם כבעל ניסיון.
ניתן לנסות כל סוג של ספורט המשלב הוצאת אנרגיה תחת מסגרת וחוקים ברורים(כגון ג'ודו,קארטה,חוג להתעמלות,שחיה וכו') או ללכת בכיוון של רכיבה טיפולית .
ללא הכרת הילד ותכונותיו אינני יכול לתת מענה מדוייק יותר.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביופידבק
שלי09/11/2009שלום
ניתן לשלב במקרה זה גם ביופידבק מצויין לויסות רגשי , התפרצויות וכו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לבדיקת TOVAאורלי03/11/2009
דר קאלו הנכבד שוב שלום,
בהמשך ל= ישנם רופאים שאינם משתמשים כלל בבדיקת TOVA. מה הסיבות, מה החלופות, כיצד יודעים מה נכון ? ודבר אחרון - מהידוע לך - איזו חלופה יש להפרעות קשב וריכוז פרט לריטלין ודומותיה, ומדוע למעשה - קיים קשר בין הפרעת קשב וריכוז לקושי לגייס מאמץ מנטאלי ולהמנעות מהתמודדות עם דברים "קשים" ? מה מידת החוסן הרגשי נפשי של הילד בתוך המקום הזה.
תודה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר tova
ד``ר אריה בקלו04/11/2009שוב שלום,
ההחלטה להשתמש או לא במבחן ממוחשב היא החלטה רפואית של הרופא המאבחן .דומה הדבר לרופא המחליט על אבחנה לאחר בדיקה קלינית ובמקרה אחר מחליט לבצע גם ספירת דם.
קיימות מספר תרופות להפרעת קשב וריכוז,רובן ממשפחת הממריצים. הסוג והמינון נקבעים ע"י הרופא המאבחן בלבד. אין לדידי תרופה חליפית, יש רק תרופה מתאימה.
הקשיים שציינת הם חלק מההפרעה עצמה . הסיבה היא נוירו-אנטומית ובפורום זה נכתב רבות על ההפרעה עצמה- פשוט תעקבו אחר תשובות קודמות.
בעיות רגשיות הן חלק מהתחלואה הנילווית להפרעת הקשב והריכוז, והיא כמובן משתנה מילד לילד.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בגיל הרךaz03/11/2009
בני בן 3 וחצי , שנה שניה בגן מתנ"ס ( 35 ילדים – אותה גננת ) ,בשיחה עם הגננת היא מספרת שהוא מתקשה לשבת בזמן הריכוז ולכן מבלה הרבה בשירותים , כמו כן הוא נוטה להתפרץ הרבה בזמן מפגשים , מתקשה לשבת בנחת על הכיסא , תזוזתי , אינו נינוח לאורך זמן , מתקשה בדחיית סיפוקים מידיים , ופועל מהר יותר מאשר חושב ,כמו כן היא טוענת שהוא מרבה לרוץ ולהיות בתנועתיות .
במקביל היא גם ציינה שהוא בעל ביטחון רב , מאוד נבון ( מדבר מגיל צעיר מאוד ) , חברותי מאוד , בעל תכונות של מנהיג וכו
לטענתה זוהי בעיית קשב וריכוז ומומלץ מאוד ללכת לאיבחון , . אני לעומת זאת הגבתי כי נראה לי שמוקדם מדי לשפוט ,
הוא אכן ילד עם הרבה מרץ שאוהב להשתולל ולרוץ אבל השאלה עם זה לאיעבור שהוא יתבגר קצת ?
יש לציין כי כרגע הוא עדין בן יחיד , ובבית כאשר אני מספרת לו סיפור הוא שואל הרבה מאוד שאלות במהלך ההקראה , או לדוגמא בארוחות ערב הוא זז בשולחן , מדבר בלי סוף מזיז את הכפית , מזלג וכו' ,ותוך עשר דקות הוא דואג לצעוק סיימתי לאכול ורוצה לקום מהשולחן .
האם יש אפשרות לדעת האם זוהי תחילתה של הפרעה?ואם כן האם יש אפשרות לצמצמה או לשפרה כבר בגיל זה ??
אשמח לשמוע את עצתך המקצועית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות בגיל הרך
מכל מה שכתבת מצטיירת תמונה של ילד אנרגטי,יתכן אף היפרקינטי.
אני מסכים איתך שזה מוקדם להגדירו כילד עם הפרעת קשב וריכוז אבל יש לקחת בחשבון שילדים המוגדרים כהיפרקינטים בגיל הרך ,עשויים להפוך ל ADHD בעוד שנתיים שלוש.
אני ממליץ לך לבקש את הפנייתו לאחד ממרכזי התפתחות הילד לצורך אבחון.
לאחר האבחון ,לבטח יהיו גם המלצות טיפוליות בהתאם לממצאי האבחון.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת TOVAאורלי02/11/2009
שלום רב,
מבקשת לדעת מדוע את הבדיקה הממוחשבת יש לעשות פעמיים. פעם אחת בלי ריטלין ופעם אחת עם. אם יש בעיה - מגלים אותה בלי ריטלין, ואם לוקחים ריטלין, ממילא הוא יועיל לכל אחד וכביכול זו לא חכמה ... ברור שתוצאות הבדיקה תשתפרנה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TOVA
ד``ר אריה בקלו03/11/2009שלום,
אכן מקובל לבצע את בדיקת הטובה ב 2 חלקים:בלי ועם ריטלין על-מנת לראות את ההבדלים ורמת השיפור.
אינני מסכים שהריטלין ישפר את הביצוע לכל אחד. הוא בטוח ישפר, ולעיתים באופן משמעותי,את הביצוע למי שיש הפרעת קשב, אך לא בהכרח למי שאין את ההפרעה.
הדעות חלוקות בנושא ולכן יש רופאים שלא ממליצים על ביצוע חוזר עם ריטלין ומסתפקים בחלק הראשון ויש גם רופאים בתחום שכלל לא מסתמכים על בדיקת ה TOVA .
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב ולקויות יציבהצפריר יצחק02/11/2009
אני מבקש לשאול את הרופאים בפורום אם לדעתם ומנסיונם יש קשר בין עקמת ולקויות יציבה ובין הפרעות קשב, והאם קיים מחקר רפואי שעוסק בסוגייה. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב ולקויות יציבה
יש קשר בין עקמת ולקויות יציבה. יש קשר בין הפרעת קשב וריכוז לבין הפרעת קואורדינציה ( C.D.D) -נחשבת לתחלואה נילווית.
למיטב ידיעתי והבנתי אין קשר בין לקות יציבה על רקע עקמת לבין הפרעת קשב וריכוז.
לא בדקתי אם נעשה מחקר בשאלה הספציפית.
אני מציע שתפנה בשאלה לדר' (לספורט)מרק וורטהיים מחיפה המתעסק בטיפול בבעיות קואורדינציה.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 6.5 עם בעיית קשב וריכוזאימא מתוסכלת02/11/2009
ביתי בת ה6.5 אובחנה על ידי נורולוגית של התפתחות הילד בadhd זה היה שהילדה עדיין הייתה בגן חובה,הנורולוגית אמרה לחזור אליה כהילדה תהיה בכיתה א',הזמנתי תור אבל הוא רק לחודש מרץ ,רציתי לדעת אם זה לא מאוחר מדי ?למרות שהילדה מקבלת בבי"ס עזרה ממורת שילוב והילדה התחילה לקרוא ,ולחבר תרגילים בחשבון, יש לה את כל הסימפטומים של הבעיית קשב וריכוז אבל בלי היפראקטיביות .היא מאוד שקטה בכיתה ,חולמנית,לא חברותית במיוחד,קשה לה להתרכז בבית או בבית הספר עם יש רעש בסביבה,אשמח אם תעזרו לי....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדה בת 6.5
אין הצדקה להכנס לתסכול בשלב כה מוקדם.
הילדה נמצאת במעקב ומקבלת עזרה כפי שציינת. האבחון החוזר יקבע מן הסתם את האבחנה באופן סופי, ואז גם יוחלט אם היא זקוקה גם לטיפול תרופתי.
חשוב לזכור שהטיפול בהפרעת הקשב נועד לנטרל את הקשיים בתחומי הלימודים, בית וחברה.כל עוד אין קשיים משמעותיים ,גם אין בהכרח צורך בטיפול.
בסיכום, כפי שפתחתי, אין הצדקה לתסכול.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין או אומגה 3?סטודנט30/10/2009
סובל מהפרעות קשב מאז ומתמיד אבל רק באוניברסיטה עשיתי את האיבחון
יודע מחברים שלוקחין ריטלין על כל מיני תופעות לוואי
אדם שמאוד קרוב אליי לוקח כדורים של אומגה 3 ואומר שזה מאוד עוזר ואצלו לא מופיעים תופעות הלוואי
אז מה עדיף? הפסיכולוגית טוענת שאומרגה 3 לא הוכח מדעית כיעיל להפרעת קשב וריכוז
אבל בכל זאת ממליצה לקחת
הייתי מנסה בעצמי אבל אומגה 3 מאוד יקר יחסית לריטלין (בכל זאת סטודנט)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין או אומגה 3
ד``ר אריה בקלו31/10/2009שלום,
למעשה אין כאן בכלל שאלה.
אין הוכחה מדעית על יעילות אומגה 3 להפרעת קשב וזה וודאי לא יכול לבוא במקום הטיפול התרופתי. יש מחקרים הטוענים שאומגה 3 יכול לסייע כשניתן יחד עם ריטלין.
לא צריך להבהל מהריטלין או מתופעות הלוואי שברובן קלות וחולפות.
אני מציע לך לקבל הסבר ברור מהמאבחן שלך ולא מרב סרן שמועתי.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול תומך בריטליןאילת29/10/2009
ביתי בת השבע (כתה ב) נוטלת קונצרטה מאז התחילה ביה"ס לפני שנה. היא ילדה נבונה וחברותית עם קוצים בישבן. ככל שמתבגרת מגלה יותר ויותר סימנים של שתלטנות וחוסר סבלנות, דבר המפריע לה בקשר עם חברים. חברה חשובה לה מאוד והיא מאוד רוצה להפגש עם חברות אך לא מצליחה להתנהל מולן לאורך זמן ללא התקיפי עצבנות וכעס כשלא עושים בדיוק את מה שהיא רוצה.
חשוב לציין שהיא מלאת ביטחון עצמי ושמחת חיים.
היינו מאוד רוצים לעזור לה בפן ההתנהגותי ומעוניינים לדעת אם יש טיפולים תומכים (ריפוי בעיסוק?? וכו') שיכולים לעזור לה ביחסיה הבין אישיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול תומך
ד``ר אריה בקלו31/10/2009שלום,
טיפול בקונצרטה במינון מתאים אמור לשפר גם את הבעיות ההתנהגותיות שציינת.
במקביל , אני ממליץ לפנות לטיפול פסיכולוגי/ התנהגותי תוך שימת דגש על כל הנקודות שציינת.
ריפוי בעיסוק לא יועיל לדעתי, אך רכיבה טיפולית עשויה להתאים במקרה זה.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)