פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זו הפרעת קשב?
    אביבה
    24/05/2009

שלום רב,
    בני הבכור בן קרוב ל-7. לומד בכתה א'. אין עליו שום תלונות מבית הספר. הוא לומד יפה, מתנהג יפה, חברותי ושמח. ה"תלונה" היחידה ששמעתי מהמורה היא שהיא שמה לב שלפעמים הוא "מתנתק" (זו היתה המילה שהיא בחרה) וצריך כאילו להעיר אותו כדי שיחזור לעבוד בחוברת העבודה בכתה. לטענתה היא לא מרגישה שזה מפריע לו בלימודים (והוא גם נמצא בקבוצת למידה מתקדמת בכתה). בבית מה שאנחנו רואים בהקשר הזה זה בעיקר חוסר רצון להכין שעורי בית, כאשר ככל שהשיעורים דורשים יותר כתיבה (כגון - התכוננות להכתבה, דף לכתיבה חופשית כמו סיפור על חוויה, להבדיל משאלות קצרות וממוקדות) ההתנגדות שהוא מפגין היא יותר גדולה (ההתנגדות הזו הרבה יותר חלשה כשמדובר על שיעורים בחשבון, ואפילו תרגול כתיב פחות מפריע לו). ההתנגדות שלו מתבטאת בויכוחים אין סופיים לגבי עצם הישיבה להכין שיעורים, וכשהוא כבר יושב הוא מפגין "מסכנות" וצריך לעזור לו (בעיקר בלהיות בסביבתו ולעודד אותו) או שהוא "מבזבז את הזמן" בקשקושים על דף העבודה, במשחקים עם המחק וכו'. הוא גם מחפש כל אפשרות לעשות הפסקות בשיעורים ולמעשה השיטה שהכי עובדת היא לאפשר לו לעשות את השיעורים במנות עם הפסקות בין לבין ועם הרבה עידוד מהצד. אני חוזרת ומציינת שחוץ מההקשר הזה, הוא ילד שמח ולא שמענו עליו תלונות, לא בהקשר הלימודי ולא בהקשר ההתנהגותי.
    שאלתי - עד עכשיו (ובמיוחד לאור העובדה שמדובר בבן בכור בשנה הראשונה בבית הספר) חשבתי שמדובר בילד רגיל שלא אוהב לעשות שיעורים. תיאור ה"התנתקויות" של המורה כאילו זרק אותי לכיוון של הפרעת קשב וריכוז. איך יודעים אם יש פה מצב נורמטיבי או איזו בעיה שמחייבת טיפול? אני לא ששה לרוץ ישר לאבחונים...
    המון תודה על עצתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם זו הפרעת קשב?

הוספת תגובה

• האם זו הפרעת קשב?

ד``ר עדי אדר
    24/05/2009

שלום לך!
    אכן מספר תחומים שהזכרת מעלים את חשד לכיוון של הפרעת קשב. עם זאת צריך לזכור כי אנחנו מגדירים הפרעה כאשר היא מפריעה... כלומר אם אין תלונות מיוחדות ורמתו הלימודית וההתנהגותית תקינה אין צורך כיום לבצע אבחון אלא להמשיך ולעקוב אחר תפקודו.
    ניתוקים וקשיים בהכנת שיעורים מאוד מאפיינים הפרעת קשב ולעתים תופעות אלו מחמירות בכיתות הגבוהות יותר. לכן יש מקום לעקוב ועל פי תפקודו לשקול גם ביצוע אחון.

בברכה!
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על תשובתך ושאלה נוספת

אביבה
    24/05/2009

האם יש לנו מה "להרוויח" מביצוע אבחון בשלב זה, כשעוד לא מדובר ב"הפרעה" כדבריך? כלומר, האם יש כיום כלים לפתור את הבעיה (ואז יש אולי יתרון באיתור מוקדם) או שמדובר רק בטיפול בסימפטומים שלה באמצעים תרופתיים כאלה או אחרים?

שוב תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מקפיצה למעלה, כי דלגתם עלי...

אביבה
    27/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לבצע אבחון?

ד``ר עדי אדר
    01/06/2009

שלום לך!
    להערכתי וכמובן מבלי להכיר את הילד אן צורך כיום לבצע אבחון.
    ניתן גם כיום לטפל בהבטים שונים שציינת כולל הצבת גבולות, חיזוק דפוסי התנהגות חיובית וזאת כמובן ללא טיפול תרופתי (בשלב הנוכחי).

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות קשב וריכוז
    איתן
    21/05/2009

מה זאת אומרת בעיה בקשב הממוקד והמתמשך. בעיה פרואקטיבית.
    קשיים בניהול הקשב. קשיים בפיצול הקשב.
    כל אלה אובחנו אצלי באבחון שנעשה לי.

האם יכול להיות קצר בריכוז בזמן שאני חושב מחשבות בלב, ככה שאני לא אצליח לעבד את מחשבותיי, או לחשוב באופן רציף, ככה שאני אעבד את מה שאני חושב או אומר?.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות קשב וריכוז

הוספת תגובה

• סוגי קשב

ד``ר אריה בקלו
    23/05/2009

איתן שלום,
    ישנם סוגים שונים של קשב: שמיעתי, חזותי,מתמשך וכו'.
    כולם או חלקם יכולים להפגע ברמה שונה אם ישנה הפרעת קשב וריכוז.
    מוסחות- כזאת המשפיעה על יכולת הריכוז, היא אחת הסיבות לבעיות הקשב.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן טובה
    רוז
    20/05/2009

שלום,
    אני בת 24
    עשיתי מבחן טובה, ומעניין אותי לדעת מזה אומר, (אין לי סבלנות לחכות...)
    הבעיה היחידה שלי במבחן היתה, שמראים לי את התמונה שצריך ללחוץ כמה פעמים רצופות, ואז מגיע שלא צריך ובאופן אוטומטי לחצתי על הלחצן, עם הריטלין זה קרה לי רק פעם אחת. נהניתי מהמבחן (הוא לא שעמם אותי בכלל) הבוחן אמר לי שבמבחן השני קבלתי 2.5 (עם הריטלין), ובראשון בלי הריטלין אין תשובה מדויקת כי היו פרקי זמן שהצלחתי יותר ופרקי זמן שהצלחתי פחות, הוא אמר לי שהממוצע של הנבחנים זה 1.8,
    ז"א שאם יש בעיה זה אמור להיות פחות מהממוצע, נכון?
    זה אומר שאין לי בעיה, הלא כן?
    מה זה אומר שאחרי שלקחתי את הריטלין הצלחתי יותר?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    מבחן טובה

הוספת תגובה

• האם מבחן טובה מאבחן הפרעות קשב?

ד``ר עדי אדר
    20/05/2009

שלום לך!
    צר לי לאכזב אותך אבל מבחן טובה לא מאבחן הפרעת קשב ואין משמעות רבה לתוצאות המבחן!
    אני אסביר את עצמי – מבחן טובה הוא מבחן ממוחשב הבודק מספר תכונות אשר באופן סטטיסטי הן יותר נמוכות באנשים עם הפרעות קשב. דיוק הבדיקה הוא כשמונים אחוז כלומר שולי הטעות לכאן או לכאן הוא גדול.
    יתכן מבחן טובה תקין לחלוטין באדם עם הפרעת קשב משמעותית וגם ההפך.
    לכן אין להסתמך על בדיקה זו. זוהי בדיקת עזר בלבד וחשוב המכלול השלם של התסמינים. חשוב להדגיש כי אסור לאבחן הפרעת קשב רק על סמך מבחן טובה!
    מעבר לכך על סמך הנתונים המאוד חלקיים שמסרת לא ניתן להגיע למסקנה כלשהי לגבי המבחן.
    עם זאת כנראה שיש לך הפרעת קשב מכיוון שלאנשים עם הפרעת קשב סבלנות מעטה.
    בקיצור, תמתיני בסבלנות לתוצאות המבחן ותבצעי אבחון מלא!

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הריטלין הפסיק להשפיע-היתכן?
    לילי
    20/05/2009

בני בן 8 מטופל בריטלין 10מ"ג בבוקר ו 10 מ"ג בצהריים מזה 4 חודשים. בימים האחרונים נראה כי התרופה אינה משפיעה עוד. בא לידי ביטוי בקושי להתרכז בכיתה, אינו מצליח להתחיל ולסיים מטלות, לא מסוגל להתרכז בזמן הכנת שיעורי בית, התפרצויות זעם קשות ביותר, כל זאת בזמן שהתרופה אמורה לפעול.
    האם יכול להיות מצב שהריטלין הפסיק להשפיע? מדוע זה קורה? מה ניתן לעשות? הילד הפך שוב להיות אומלל וכך גם אנו ההורים.
    אודה לתשובתך.
    לילי

הוספת תגובה

• הריטלין הפסיק להשפיע-היתכן?

ד``ר עדי אדר
    20/05/2009

שלום לך!
    קשה לענות לך שאלתך מבלי להכיר את מלוא הנתונים הקשורים לילד .
    הסיבה השכיחה ביותר למצב זה היא אי נטילה סדירה של התרופה. לעתים תכופות ילדים מסרבים לקחת את התרופה מצליחים להערים על ההורים ועל המורים ולכן צריך לבדוק היטיב האם אכן הוא בולע את התרופה.
    חשוב לדעת מה משקלו, מי נתן לילד את התרופה בצהריים, האם התעוררו בעיות חברתיות או אחרות בבית הספר או בבית, האם הילד חלה לאחרונה, האם עלה במשקל באופן פתאומי, האם בוצע מבחן טובה ואם כן מה הייתה התגובה לתרופה במבחן.
    מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל!

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היפראקטיביות ותינוקות
    ליבי
    19/05/2009

שלום רב!!
    ביתי בת ה7.5 חודשים מתאפיינות בעירנות יתר: במשך היום כמעט ואינה ישנה, בלילה מתגלגלת במיטה (תוך כדי שינה), מתעוררת בקלות. השבוע קיבלה מנת הרדמה לצורך בדיקה מסויימת ולפליאתנו היא נרדמה כשעה וחצי (!) לאחר מתן ההרדמה!. ברצוני לשאול האם יש קשר בין הדברים? האם זה מאפיין ילדים בעלי ADHD? ואם כן, האם יש טיפול לתינוקות בגיל זה? אבחון?
    תודה רבה
    ליבי

לקביעת תור
    סגירה
    היפראקטיביות ותינוקות

הוספת תגובה

• ADHD בגיל 7 חודשים?

ד``ר עדי אדר
    20/05/2009

שלום לך!
    יש לך תינוקת ערנית!
    לא הייתי ממהר להגיע למסקנות מרחיקות לכת. אכן יש קורלציה בין טמפרמנט סוער לבין התפתחות תסמיני ADHD אבל בהחלט לא ניתן להסיק על סמך התנהגות קופצנית בגיל זה לגבי אפשרות הופעת הפרעת קשב וריכוז אלא להסתפק במעקב בשלב זה.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת ריטלין בהריון
    אישה
    19/05/2009

אני אמא לילדים, ומעוניינת בעוד ילד. הבעיה שבשנה האחרונה התחלתי לקחת ריטלין ולא הצלחתי להבין אם מותר או אסור בהריון
    הריטלין שינה את חיי ולא בטוח שאני מוכנה לעוד הריון אם אאלץ להפסיק לקחת את התרופה לשנתיים הקרובות
    מחכה לתשובתך
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    נטילת ריטלין בהריון

הוספת תגובה

• מתן ריטלין בהריון!?

ד``ר עדי אדר
    20/05/2009

שלום!

אכן שאלה מעניינת ועקרונית!
    ריטלין שייך לקטגוריה C – משמעות הדבר שזוהי תרופה אשר בבדיקה על חיות מעבדה יכולה לגרום נזק לעובר (של בעלי חיים). לא בוצעו מחקרים על השפעת התרופה על נשים בהריון ולכן למעשה כיום לא מקובל לתת את התרופה בהריון.
    עם זאת רשאי רופא והאישה המטופלת לבחון את התועלת והנזק האפשריים ובהתאם לשקול מתן טיפול זה. כלומר אין איסור מוחלט וגורף על שימוש בתרופה בהריון.
    הנטייה שלי במקרים אלו להמליץ לא לטפל בריטלין!

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכיאטר ילדים
    יפעת
    19/05/2009

בוקר טוב,
    לד"ר עדי אדר הייתי מעוניינת להבין כיצד משתלבת אשתך הפסיכיאטרית באבחון שנעשה .
    האם חלק מהאבחונים נעשים על ידה וחלק על ידך ? ומי קובע ?
    כמו כן שאלה נוספת האם בכל אבחון מתבצעת בדיקת טובה ?

לקביעת תור
    סגירה
    פסיכיאטר ילדים

הוספת תגובה

• פסיכיאטר ילדים

ד``ר עדי אדר
    20/05/2009

שלום לך!

עניתי לך במסר פרטי....

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רכיבי קשב
    גליה
    18/05/2009

שלום רב,
    רציתי לדעת מי אמור לאבחן ולטפל בקושי ברכיב מסויים של קשב: קשב שמיעתי, ללא כל סימן אחר ל ADHD. כלומר, ילד בן 4.5, שקשה להעריך מתי בדיוק הוא קולט אינפורמציה ורבלית ומתי לא, ופעמים רבות לאחר שמדברים אליו שואל "מה ?" .
    מצד שני אין שום בעיה בישיבה על מטלות לאורך זמן ובריכוז בהן (גם מונוטוניות וקשות ומשעממות) וכן פעמים רבות מפנים ומעבד מידע למעלה מגילו (בהקראת ספרים, אינפורמציה ממפגשים בגן למשל).
    האם יתכן שמדובר בקשב עמוק מדי וקושי להעביר קשב מהתרחשות להתרחשות... או אולי קושי ב"עיבוד שמיעתי" ? מי אמור לאבחן ומי לטפל ובאיזה אופנים ? תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    רכיבי קשב

הוספת תגובה

• קשב שמיעתי בגל 4.5 ש'

ד``ר עדי אדר
    20/05/2009

שלום לך!
    לא ברור אם אכן קיימת בעיה. יתכן ושי מקום לביצוע בדיקת שמיעה paוטה.
    ניתן בנושא זה להתייעץ עם הפסיכולוגית של הגן אך לפי תאורך איני משוכנע שקיימת בעיה משמעותית.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין בשעות אחר הצהרים
    רונית
    18/05/2009

שלום רב,
    בני בן 6 אובחן בשבוע שעבר עם הפרעת קשב וריכוז מקבל חצי כדור ריטלין
    הוא נמצא בגן שפתי ושנה הבאה יש עדין חששות לגבי כיתה א' למרות שהגננת ממליצה
    לעלות אבל לכיתה קטנה שאני מתנגדת ...שאלתי היא האם אפשר לתת עוד חצי כדור אחר הצהרים
    ולשבת איתו על חוברות כי הילד מאוד רוצה לעבוד אבל בגלל הקשב וריכוז קשה לו להתרכז
    ביום שבת הבאתי לי חצי כדור ועבד יפה מאוד .
    אשמח לתשובה מהירה
    רונית

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין בשעות אחר הצהרים

הוספת תגובה

• ריטלין בשעות אחר הצהרים

ד``ר עדי אדר
    20/05/2009

איני נוהג לתת עצות טיפוליות ספציפיות לילד שלא אובחן על ידי ובנושא כזה רצוי להתייעץ עם הרופא המטפל.
    ברמה העקרונית אינן מניעה מלתת לילד הזקוק לטיפול בריטלין מנה נוספת אחרי הצהריים.
    בעיקרון מומלץ (על פי הצורך כמובן) לטפל למשך כ-12 שעות. ההנחיה לטיפול קשורה לתפקודו הלימודי וההתנהגותי של הילד.
    אני מניח שמסגרת ההמלצות של הרופא הוזכר גם נושא הטיפול אחה"צ ואם לא כדאי בהחלט לפנות אליו בנושא זה.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיית קשב וריכוז
    מרינה
    17/05/2009

שלום
    בני הוא בן 4.5 ילד מאוד נבון אבל לא מצליח לשבת שניה אחת בשקט הוא כל הזמן בתנוע ויש גם חשד להפרקטיביות הוא לא מקשיב לשום דבר שאומרים לו לא מעניין אותו כלום הוא לא מסוגל לעסיק את עצמו הוא יושב בשקט רק שהוא במחשב שעות הוא יכול לשחק במחשב וכל הזמן שומעה בקול רם אומרים לו להנמניך את הווליום אך הוא לא מוכן אני קבר האמת די מיואשת כי אי אפשר לצאת איתו לשום מקום כי ישר הוא משתולל והורס כל דבר שהוא רואה הוא כל הזמן נוגע בדברים שאסור וכל דבר אצלו בבכי ברגע שאומרים לו להפסיק העונשים לא עוזרים לו כבר כי אחרי עונש הוא ממשיך להתנהג אותו הדבר
    אני צריכה עזרה והמלצה מה עושים במצב כזה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיית קשב וריכוז

הוספת תגובה

• בעיית קשב וריכוז בגיל 4.5 ש'

ד``ר עדי אדר
    17/05/2009

שלום לך!
    התמונה התפקודית שאת מתארת מצריכה אבחון במכון להתפתחות הילד או ביחידה לגיל הרך. ניתן להפנות את הילד גם לאבחון של פסיכולוג התפתחותית.
    יש לציין כי הגיל שלו מוקדם עדיין לקביעה מדויקת של אבחנה של ADHD אך אפשרות זו באה בחשבון.
    חשוב במקרה זה יעוץ משפחתי של פסיכולוגית התפתחותית בתחומים של הצבת משמעת, סמכות הורית (אשר היא כנראה מאוד לא יעילה על פי המתואר).

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד pdd עם הפרעת קשב וריכוז.
    שלומית
    14/05/2009

בני בן 5 כנראה pdd (לא אובחן אך מסתמן שזה המצב). האם זה נכון שכמעט כל ילדי ה-pdd סובלים מבעיות קשב וריכוז? בנוסף לאחרונה החל בני לקבל ריטלין על סמך המלצתו של נוירולוג. בני לא עבר כל אבחון אלא רק מבדיקה קצרה של הנוירולוג. הריטלין משפיע נפלא(על פי דיווח הגננת). האם הדבר מראה שהוא אכן סובל מהפרעת קשב וריכוז או שכדאי לערוך לו בדיקה רצינית יותר ואבחון? לפי ידיעתי ריטלין משפיע על התאבון אך בני אוכל כרגיל, איך ייתכן הדבר?

הוספת תגובה

• ילד pdd עם הפרעת קשב וריכוז.

ד``ר עדי אדר
    17/05/2009

שלום לך!
    לא ברור לי למה הכוונה הילד לא אובחן – האם נוירולוג קבע את האבחנה או שזה חשד שלכם.
    ברצוני לציין כי איכותו של אבחון לא נקבע על פי אורכו – נוירולוג מיומן יכול לאבחן PDD תוך פרק זמן קצר ואיכות האבחון לא בהכרח קשור לזמן האבחון.
    סביר מאוד להניח כי אכן קיימת הפרעת קשב וריכוז אשר מגיבה לריטלין. הפרעה זו שכיחה מאוד בילדים עם PDD אם כי לא ברור אם ניתן להגדירה כהפרעה ראשונית או משנית ל- PDD .
    מרבית הילדים מגיבים בחוסר תאבון למתן ריטלין אך לא בכל המקרים. מדד התיאבון לא מהווה מדד ליעילות הטיפול –

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משפט לא ברור

שלומית
    18/05/2009

תודה על התגובה. אולם המשפט הבא אינו ברור לי, אשמח להסבר נוסף - "אם ניתן להגדירה כהפרעה ראשונית או משנית ל- PDD ".

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטילת ריטלין בהתחלה
    עידן שטיינר
    13/05/2009

ד"ר שלום רב,

אני בן 33 ושוקל 83 ק"ג .לאחר מבחן TOVA בתוצאה מינוס 15 הוצג שיפור לאחר נטילת הכדור למינוס 1.5 נרשם שהשיפור הוא גבוהה אך לא מלא .
    הומלץ לי על נטילה של רטלין במינון 27.5 מ"ג.
    אני עובד בחברת היי טק כך שאני אמור לשמור על ריכוז גבוהה כ- 9 שעות .
    הרופאה נתנה לי כמרשם ראשון לקחת 5 מ"ג פעמיים ביום בוקר + צהריים .
    לא הרגשתי שום שיפור.
    כמרשם שני הרופאה נתנה לי 10 מ"ג פעמיים ביום.
    גם לא הרגשתי שום שיפור .

1. במשך כיומיים אני נוטל 10 מ"ג בבוקר ובצהריים ,וכשאני לוקח את הכדור בצהריים אני מרגיש קצת חולשה ואפילו חוסר ריכוז ,האם זאת תופעה שאמורה לחלוף?
    2. מה אתה חושב על המינונים? הומלץ לי על 27.5 , יש איזה כדור במינון הנ"ל שיכול להשאר לאורך זמן (כ- 9 שעות) (קראתי שקונצרטה 54 מ"ג הוא כמו 18 מ"ג ריטלין -לדעתי זה נמוך לצרכים שלי) האם יש קומבנציה אחרת שיכולה להתאים לי?
    3.בבדיקת ה- TOVA נרשם שהיה שיפור גבוהה אך לא מלא (מינוס 1.5) ,סביר להניח שאם הייתי לוקח מינון קצת יותר גבוהה היה שיפור מלא?

תודה מראש
    עידן שטיינר

לקביעת תור
    סגירה
    נטילת ריטלין בהתחלה

הוספת תגובה

• מינוני ריטלין

ד``ר עדי אדר
    17/05/2009

שלום עידן!

אתחיל מהשאלה האחרונה.
    השיפור במקרה שלך היה מלא, לפחות לפי הציון הכללי. מינוס 1.5 הוא ציון תקין לחלוטין.
    יש לדעת כי ציון זה הוא רק אחד המדדים ויש עוד מספר מדדים שלא פרטת אותם.
    כמו כן שוב להדגיש כי מבחן טובה לא מאבחן באופן בלעדי ADHD ויש צורך בנתונים נוספים.
    לא ברור לי מה הכוונה שהומלץ לך מינון של 27.5 מ"ג – מן הסתם קיימת איזו אי הבנה.
    איני נוהג לתת המלצות רפואיות ספציפיות באתר (זוהי מלאכתו של רופא המטפל).
    עם זאת המינונים שאתה מטפל בהם מאוד נמוכים ודביר להניח כי הם לא אפקטיביים ורצוי להתיעץ בנדון עם הרופא המטפל.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאומים לקראת כיתה א'
    מירב
    13/05/2009

יש לנו תאומים - בספטמבר הקרוב עולים לא' ויהיו בני 6 וחודשיים.הם בגנים נפרדים מגיל 4
    הבת חכמה חברותית אחראית ובהחלט מתאימה לעלות ל א'
    הבן פיקח מאוד אך מתמודד בקושי רב עם גן החובה - בוכה כל הזמן ולא יודע להתמודד במריבות עם חברים, מעט מרחף , כל משימה שמוטלת עליו נעשית בקצב איטי יותר ממה שהייתה צריכה להעשות ולא בשמחה
    חשבנו - בעיית שמיעה , בדקנו - אין בעיה, חשבנו להתיעץ עם פסיכולוג הגן - אמר : הכל בסדר יהיה קשה ב - א אך זה האופי שלו.
    לנו נדמה שיש לילד בעיה רגשית ובעית ריכוז , אין במדובר בילד היפראקטיבי ,אלא בפיקח , חברותי
    וללא בעיות מוטוריות אך הרצון שלו "להיות גדול" לעלות לכיתה א' " הוא חלש
    יש לציין כי יש ילדה בת שנה ו7 בבית אהובה עליהם מאוד
    אנו מרגישים אבודים - יודעים שיהיה קשה , לא יכולים להחליט על השארותו בגן ולתת לשניה לעלות ל - א
    אך רוצים לסייע. רוצים שהתמודדות עם ריכוז וקשב לא תהיה וכמובן המעבר לא יהיה לו קל יותר ולא טראומתי
    מה עושים? למי פונים תחילה ? הצוות של הגן התחלף השנה לצערינו מספר פעמים לכן אנחנו לא חושבים שהם מכירים מספיק טוב את הילד בכדי לתת המלצה טובה - השארות בגן לא באה בחשבון בחינתם וגם לנו לא נראית

לקביעת תור
    סגירה
    תאומים לקראת כיתה א'

הוספת תגובה

• תאומים בכיתה א

ד``ר אריה בקלו
    17/05/2009

מירב שלום,
    הנקודה המרכזית לדעתי היא האם הבן "בשל" לכיתה א. נושא הפרעת קשב וריכוז הינו משני במקרה זה.העובדה שאיננו היפראקטיבי אינה שוללת את אפשרות האבחנה.
    אני ממליץ לפנות לבדיקה התפתחותית במסגרת היחידה להתפתחות הילד ורק על-סמך האבחון שם ניתו להמשיך בברור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נתינת ריטאלין
    אב
    13/05/2009

מי מוסמך לתת לילד ריטאלין,
    ביתי ביקרה במכון להפרעת קשב ושם תוך כדי המבדק ללא נוכחות הורים ניתן לה כדור ריטאלין, כמובן עד לאותה רגע הילדה לא קבלה אף פעם כדור וכן לא היה שום הפניה מרופא לתת כדור.

לקביעת תור
    סגירה
    נתינת ריטאלין

הוספת תגובה

• מתן ריטלין ללא המלצת רופא! היתכן?

ד``ר עדי אדר
    13/05/2009

שלום לך!

שאלה מצוינת! האמת שלדעתי אין חוק ברור בנושא.
    רשאים לבצע אבחון להמליץ על טיפול נוירולוגים, פסיכאטרים ורופאים התפתחותיים.
    לגבי אבחן אני לא משוכנע שקיימת הנחיה ברורה של משרד הבריאות – לדעתי רק רופא רשאי להמליץ על המינון גם בעת ביצוע אבחון ממוחשב. לא נראה סביר כי גורם לא מקצועי יחליט על מינון זה אפילו בצורה חד פעמית. באותה מידה האחות לא ממליצה על מתון מינון חד פעמי של תרופה גם אם היא מיומנת וכו'.

איני מייצג את משרד הבריאות אך להערכתי אם ניתן מינון של תרופה ללא המלצת רופא יש בכך משום "טעם לפגם" ............
    בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 8 עם בעיות קשב וריכוז
    ורד
    13/05/2009

שלום לבני יש בעיות קשב וריכוז האם זה אומר שאני חייבת לתת לו רטלין ? או שאפשר לטפל בזה בדרך אחרת ? אולי בדיקור סיני ? אולי בדרכים אחרות ?
    ועוד שאלה האם כל ילדי קשב וריכוז הם ילדים היפרקטיבים ? מפני שבני חצי לא בדיוק היפרקטיבי אבל גם לא בדיוק שקט !!

הוספת תגובה

• ילד בן 8 עם בעיות קשב וריכוז

ד``ר עדי אדר
    13/05/2009

שלום לך!

ילד עם חשד לאבחון הפרעת קשב עם הפרעה תפקודית בתחומי למידה, התנהגות, חברה או משפחה צריך לעבור אבחון.
    קיימים מגוון טיפולים כאשר אחד מהם הוא הטיפול התרופתי. לבעיות קשב זהו הטיפול הנחשב ליעיל ביותר!
    לא כל הילדים עם הפרעות קשב עם "היפראקטיביים. בערך כמחציתם עם תסמיני פעילות יתר. כלומר יתכן וילד יהיה שקט מאוד, חולמני ועדיין עם הפרעת קשב!

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה