מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה בבקשהדני26/10/2009
שלום אני תלמיד בבית ספר תיכון ובשנה האחרונה אובחנתי כסובל מ-ADHD.
עברתי אבחון מלא,הותאם לי טיפול תרופתי וזה באמת עוזר לי.
הבעיה שלי היא אחרת.נוסף על הקושי להתרכז ועל "הקוצים בתחת" שתמיד היו לי ואכן אובחנו כ-ADHD תמיד גם הייתי מזיז את הרגליים וזה דבר שכן הטיפול עוזר לי ובזמן השפעת התרופה הרגליים שלי יציבות ואני לא קם מהכסא.
יחד עם זאת אחד הדברים שיש בי מגיל ממש קטן הוא נדנוד.אני סובל מדחף בלתי נשלט להתנדנד על הכסא בכל כסא שאני יושב עליו.אני לא מתכוון לנדנוד עם הכסא עצמו אלא ממש רק לחלק העליון של הגוף כמו אדם דתי שמתפלל.תמיד היו צוחקים עליי ושואלים אותי "אתה בתפילת שחרית או מנחה?" בבית הספר או בכל מקום אחר ואני כדי לא להכנס לדיכאון מזה שצוחקים עליי הייתי מחייך ועובר הלאה.לפעמים כדי להסתיר את זה בכתה אז אני מתנדנד ממש עם כל הכסא ואז הגוף לא זז אלא מזיז את הכסא עצמו וזה דבר שהרבה תלמידים עושים ככה שזה לא "חריג".מעולם לא בדקתי את זה למרות שזה כן הפריע לי בתפקוד היום יומי וגם כשאני עומד זה אף פעם לא בצורה יציבה וגם כמעין נדנוד(אני אפילו לא שם לב לזה אלא מעירים לי).זה מביש אותי ליד אנשים וממש מעיק עליי ומלווה אותי לאורך כל היום מהרגע שאני מתעורר עד הרגע שאני הולך לישון.ל"תופעה" הזו של הנדנוד הרטלין לא עזר לא משנה באיזה מינון או סוג שניסו איתי(ארוך או קצר טווח),מה גם שלשאר הסימנים התרופה כן עזרה.אני מדבר על נדנוד שקורה כל הזמן כשאני יושב או עומד,וגם לפני השינה אני מתנדנד על המיטה כמה דקות ואז נשכב ונרדם.תמיד התביישתי לספר על זה לרופאים כי אני מרגיש שמשהו בי מוזר אבל לא יודע מה וקיויתי שעם אבחנת ה-ADHD גם זה "יעבור" לפחות בזמן השפעת התרופה אבל לצערי זה לא ככה.מחיפוש באינטרנט כל פעם שהקשתי את המילה נדנוד בהקשר הזה קיבלתי לינקים לאוטיזם משהו שקצת הבהיל לא בגלל שאני חושב שאני אוטיסט אלא בגלל שאני רואה שזה דבר דיי נדיר מה שיש לי אם לא מדברים עליו.
השאלה שלי האם נדנוד בלתי פוסק ובלתי רצוני זו באמת תופעה של ADHD והאם רטלין אמור לעזור לזה?ואם זו לא תופעה שקשורה ל-ADHD אז מה זה יכול להיות?
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נדנוד ללא הפסקה.....
דר' עדי אדר28/10/2009שלום ךל!
אני מוכרח לשציין שזוהי שאלה מאוד מקורית!
אכן נדנוד גוו היא תופעה מובהקת ואפיינית של הפרעות קשב. במקרה שלך זה כמעט נושא אופי אובססיבי. מרבית האנשים עם הפרעה זו נוטים לנדנד רגליים, לפכור אצבעות, לתופף ועוד.
אין לסימפטום זה טיפול ספציפי להוציא הטיפול בריטלין כחלק מהטיפול בהפרעת קשב. אם אכן קיים מרכיב ואבססיבי בהתנהגות ניתן לשקול גם טיפולים תרופתיים אחרים.
ניתן לשקול במצב זה גם טפול התנהגותי אשר יתכן ויעזור לך למתן תסמין מרגיז זה.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7 מתחיל עם ריטליןלי26/10/2009
היום זהו היום השני שאני נותנת לבני בן ה-7 ריטלין LA 20 מ"ג ואתמול בתחילת היום לאחר שלקח היה מאוד עצבני ואכ"כ יותר טוב אבל זה היה ביום שבת שלא במסגרת ביה"ס
היום נטל ב-7:30 בבוקר לאחר ארוחה קלה והלך לביה"ב ושהגעתי לאסוף אותו ב-13 המורה אמרה ש/ב3 שיעורים הראשונים היה מרוכז מאוד טאז בשיעוא השלישי איבד סבלנות ובעט בילד והיה מאוד עצבני וחסר מנוחה ואכל רק פירות
כשאני הגעתי לקחת אותו הוא ברח ממני לאחר שישב בחדר מורים מתסכול של כנראה חשש מעונש ממני ולאחר שהרגעתי אותו שמתי לב שהוא מאוד תזזיתי וחסר מנוחה יכול להיות שהמינון של 20 מ"ג גבוה לו מידי(שוקל 31-33 ק"ג) רצינו לתת לו קונצרטה 27 מ"ג אבל הוא לא מסוגל לבלוע את הכדור ואת הקפסולה אני מפזרת את התוכן על כפית ריבה או יוגורט ואז קל לא לבלוע זאת? האם לוקח זמן לגוף להתרגל או שהמניון בהחלט לא טוב לא? איך יודעים? האם כדאי מחר להוריד חלק מהגרגירים מהכפית כדי שלא יבלע את הכל וכך המינוטן יהיה נמוך יותר? האם יעש עוד תרופות שיועילו חוץ מריטלין וקונצרטה? אני לא יודעת משום דבר אחר ואני ממש מיואשת ודואגת לשלומו ובריאותו ומצד שני לא רוצה לקבל יותר תלונות מהמורים ומהמנהלת
היום נתנו לו ריטלין 10 מ"ג והיה לו יום מוצלח בבית הספר אך בשיעור אחד לפני אחרון הוא איבד כבר סבלנות וירד לקרוא ספר אך כל ילד שעבר לידו הוא זרק לו קללה או בעט לעברו האם הריבואנד טבעי ויכול לחלוף? אילו עוד תרופות הן לא על בסיס מטילפינדנט?איך אני יודעת אם המינון מסיק לו כי קונצרטה נראה לי אידיאלי אבל הוא לא מסכים לבלוע בשום פנים ואופן
עכשיו הוא קצת פעיל יתר על המידה והיפר? האם זה חלק מהריבאונד?
לא ישנתי כל הלילה מרוב דאגה
אמרו לי שיש עוד חומרים אבל הריטלין 10 מ"ג עזר לו היום במשך 4 שעות והמורה אומרת שהוא היהי ממש מרוכז אז מה עלי לעשות? לחפש תרופה אחרת שלא מקבוצת המטילפנידט או לחכות ויכול להיות שהתופעות לוואי והריבאונדים יעלמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בריטלין
ד``ר אריה בקלו28/10/2009שלום,
מכתבך אומנם ארוך אך דבר אחד בולט לכל אורכו וזו רמת החרדה הגבוהה שאת משדרת. חשוב לי לציין זאת ,כי החרדה הזאת משפיעה ומקרינה על הסביבה ובעיקר על בנך.
לעצם העניין, התאמת התרופה והמינון הנכון הם תפקידו של הרופא המטפל ולא ניתן לתת יעוץ בשלט רחוק. צריך סבלנות. לא נכון לקבוע תוך יומיים שהתרופה/מינון לא מתאימים.
ב RITALIN 20 יש פחות חומר מאשר בריטלין 10 שלדבריך מועיל יותר מה שמעלה בי את המחשבה שיתכן ובמקרה של בנך מדובר דווקא בתת-מינון. כאמור, ההחלטה על מינון היא בסמכותו של הרופא המטפל בלבד!
כמובן שיש עוד סוגי טיפול אך אני הייתי ממתין עם נסיונות נוספים ופועל למציאת המינון המתאים.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריבאונד
לי28/10/2009תודה רבה על תשובתך אך מה שמדאיג אותי בעיקר היא העובדה שעדיין קשה לו במשך היום והריטלין לא פותר את כל הבעיות של הקשב וריכוז ובמיוחד הריבאונד וההתנהגות לאחר שהריטלין יוצא מהמערכת היא התנהגות קיצונית ואחוזת תזזית האם זה משהו שיעבור או ניתן להסיק מזה שריטלין לא טוב לא או כמה זמן יש להמתין כדי להסיק כזו מסקנה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין
לי29/10/2009אנחנו היום ביום החמישי והריבאונדים אחרי ביה"ס לא טובים עדיין התייעצתי עם הרופאה ואמרה שאם עד יום ראשון ימשיך כך נאלץ למצוא פתרון אחר
שמעתי על אדרל וסטרטה מה ההבדל ביניהם ולבין ריטלין והאם אדרל חזק מאוד? למה יש פחות תופעות לוואי וריבאונדים?<
גם שמעתי על מדבקות או נוירופידבק? יש המלצה למרות היוקר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין
ד``ר אריה בקלו31/10/2009שלום,
כפי שכבר כתבתי לך, את ההחלטה על סוג הטיפול והמינון יקבל הרופא המטפל בלבד.
על תרופות האדרל והסטרטה נכתב רבות בפורום וניתן לאתר בקלות את התשובות. במקביל ניתן לקרוא על כך באתר " בתי מרקחת קשובים"
נוירופידבק אינה תרופה ואינה יכולה לבוא במקום תרופה. אין הסכמה ברורה לגבי מידת ההצלחה !
ושוב אני חוזר על עצתי: סבלנות.
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכרת ADHD +קצב לב מהיריעל25/10/2009
בת 25, סוכרתית, מאובחנת כ ADHD מגיל 18 מטופלת בקונצרטה 36 מ"ג. לפני שנתיים וקצת החל להופיע י.ל.ד שמגיע עד לערכים של 100/160 +דופק מהיר (בהולטר תועד 197). לפי ההורים קצב מהיר כבר מגיל קטן, אבל התחיל להפריע לפני שנתיים וקצת. אין עדות לפגיעות סוכרת, אין אנמיה, בלוטת תריס תקינה, נשלל פאוכרומוציטומה, ובעיות אינדוקריניות נוספות.
באקו- אי ספיקה טריסקופידלית קלה. הולטר שבוצע בלי קונצרטה מהירות ממוצעת 116 מהירות מינימאלית 72, מקסימאלית 197. 239 PVCS בעיקר בלילה משני מוקדים. הולטר עם קונצרטה מהירות ממוצעת 121 מהירות מינימאלית 82, מהירות מקסימאלית 194. 286 PVCS בין 4:00-5:00 בבוקר. שניהם בסינוס טכיקרדיה (לפי מה שנאמר על ידי חלק מהרופאים).
לפני 3 שבועות ביום בלי קונצרטה התעלפות (ללא היפו גליקמיה), 10 שעות אחרי ההתעלפות במוקד היה דופק 171 ל.ד. 100/150 נאמר לי שהיה בסינוס טכיקרדיה.
הקרדיולוג שמטפל בי שראה את המסמכים אמר שיש SVT והוא חושב על אבלציה. הוא יודע שאני לוקחת קונצרטה אך לא ברור לי אם מובנת לו השפעתה. הקונצרטה כן מועילה ומטיבה עימי (מבחינה תפקודית ומסייעת לי לנהל את הסוכרת בצורה טובה יותר) יחד עם זאת:
האם ייתכן שהקונצרטה חישפה SVT קיים? האם השימוש הממושך בקונצרטה גרם ל SVT? האם ההמלצות בד"כ הן להפסיק קונצרטה במקרה זה? הקרדיולוג אמר שאני יכולה להמשיך לקחת וזה מה שגורם לי לתהות האם הוא מכיר את התרופה
בברכה ותודה
יעל
-* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה והלב
ד``ר אריה בקלו26/10/2009שלום,
אינני חושב שהשימוש בקונצרטה גרם להופעת SVT ,אני מניח ,ואני מבין שכך גם מניח הקרדיולוג,שזה הופיע על רקע אחר.
השיקול אם להמשיך טיפול בסטימולנטים עם רקע של בעיות לבביות ,נתון להחלטתו של הקרדיולוג.
אם הוא מאשר לך להמשיך אז לא אמורה להיות בעיה.
כמו בכל תחום ברפואה , כשיש ספק, מותר לפנות לדעה נוספת.
אני נוהג להפנות את כל הגילאים לקרדיולוג ילדים .הם בטוח יודעים על התרופה ועל ההקשרים.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןלילי22/10/2009
שלום
אני התחלתי לקחת רטלין בפעם הראשונה אחרי שבילדותי במשך שנתיים לקחתי את אותו הכדור.
לא זכור לי על תופעות לוואי חוץ מכאבי בטן בהתחלה ועבר אחרי ההסתגלות.
עכשיו לקחתי היום לנסות שוב לצורך לימודים וכמובן ניסתי כשאני צריכה לתרגל בבית ולא בחוץ
לקחתי כדור וחצי. ההמלצה של הרופא אוו זה אוו 2. לנסות מה יותר עוזר.
התופעות אשר הופיעו לי הן רבות מאוד!. תחושת חום כללי של הגוף (אין חוםבדקתי) יובש נוראי בפה הגורם לי לשתות הרבה וכמובן לגשת לשירותים הרבה. סחרחורת כאב ראש . אין האפשרות למקד את הראיה. הזעה. וחוסר ריכוז מוחלט!. מרגישה תחושה של סימום עצמי.. ממש כמו לקחת כדור שינה .
אין לי בעיה שזה הסתגלות ויעבור אבל זה שזה לא נתן לי ריכוז זה כן מטריד אותי.
אתה יכול להגיד לי מה נורמלי מה לא נורמלי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
לילי22/10/2009ותחושת עייפות מיידית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
לילי22/10/2009ותחושת עייפות מיידית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי של ריטלין
ד``ר עדי אדר23/10/2009שלום לך!
תופעות הלוואי של ריטלין מפורטות להלן. ברור כי אם אלו התחושות שלך עליך להוועץ ברופא המטפל להחליט על המשך מתן התרופה, שינוי מינון או החלפתה.
להן תופעות הלוואי:
- חוסר תאבון – תופעת לוואי שכיחה הנעלמת בדרך כלל לאחר תום השפעת התרופה.
- כאבי ראש.
- בחילה, כאבי בטן
- קשיי הרדמות
- יובש בפה
- עצבנות, אי שקט (בעיקר לאחר חלוף השפעת התרופה),
- טשטוש ראייה
- דופק מהיר, עליה בלחץ דם.
- פריחה בעור
- טיקים
- מתוארים לעתים הפרעות במצבי רוח, דכדוך, הסתגרות, נטייה לבכי ובמקרים מאוד נדירים (שכיחות של אחד לאלף מטופלים) תוארו הפרעות פסיכאטריות כולל מחשבות דמיוניות, הזיות. מצבים אלו לא שכיחים אך חובה לעקוב אחר כל ילד המטופל תרופתית (ראה לעייל לגבי חוזר משרד הבריאות בנדון) ועל ההורים לדווח מיידית לרופא המטפל ולי אם הילד מדווח על תופעות כאלו. חשוב באופן כללי מדי פעם לתחקר את הילדים ולשאול אותם לגבי תחושות שונות שהם חשים במהלך נטילת התרופה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
לילי23/10/2009אני מכירה את התופעות לוואי האלו שרשמת. כי גם אני רשמתי. שאני יודעת שזה שכיח
בתחילת הטיפול.
השאלה שלי. האם אני אמורה עם כל התופעות האלו להרגיש ריכוז.
כי אני לא הרגשתי. הכאב ראש היה חזק מידי בשביל שתיהיה לי היכולת להתמקד בחומר.
והיה רעש מסביר שלא יכלתי להתעלם ממנו. ו2 הדברים האלו זה הסיבה היחידה שאני לוקחת את הכדור. אין לי היפרקטיביות בכלל. אלא רק הפרעת ריכוז.
ואני לא מתכוונת לקחת אותם כל יום אוו איפלו כל שבוע.
ואני לא רוצה תהליך גמילה אוו תחהליך הסתגלות על פעם שאני לוקחת את התרופה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי של ריטלין
ד``ר עדי אדר23/10/2009שלום לך!
הטיפול בריטלין לעתים כרוך בתופעות לוואי אך לא בעוצמה שאת מתארת. ברור כי במצב כזה אין אפשרות להתרכז!
אמנם יתכנו שבועיים-שלושה עד שתופעות הלוואי מתמתנות אך במקרים שעוצמת תופעות לוואי היא כפי שאת מתארת יש בהחלט מקום להערכה מחודשת אצל הרופא המטפל גבי המינון או סוג התרופה המתאימה.
יש תכשירי ריטלין עדינים יחסית אשר יתכן ולא יגרמו לתופעות אלו.
כמו כן יש לציין כי לעתים הפיתרון הוא לקחת את התרופה ברציפות ואז תופועת הלוואי לא מתחדשות או אף נעלמות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמיני בעיות קשב וריכוזתומר21/10/2009
שלום,
קראתי מאמרים באינטרני לגבי בעיות קשב וריכוז והיפראקטיביות.
90% מהתסמינים תואמים לי אך העיניין של זמ תגובה לפי דעתי לא נכון אצלי
מכיוון שיש לי זמן תגובה מעולה,יכל להיות שהבעיה שלי היא לא קשורה לזמן תגובה
או שהכוונה בזמן תגובה זה משהו אחר בכלל ולא הזמן שלוקח לי להגיב לגירוי כול שהוא?
תודה רבה ויום טוב,
תומר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן תגובה ב- ADHD
ד``ר עדי אדר21/10/2009שלום!
זמן תגובה לא חייב להיות איטי בכל המצבים. עם זאת לעתים תכופות זמן התגובה בסיטואציות משעממות הוא אכן איטי.
בכל מקרה זמן תגובה כשלעצמו לא מהווה קריטריון אבחנתי להפרעות קשב וריכוז!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התגובה!
תומר21/10/2009זמן התגובה שדיברתי עליו הוא בתחביב שאנ עוסק בו ומאוד מאוד אוהב לעסוק בו.
בכול מקרה, תודה רבה! אני שמח לראות שיש פתרון לקשיים שלי. :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתפקוד בסיטואציות מעניינות ו- ADHD
ד``ר עדי אדר21/10/2009עוד הערה
לאנשים עם הפרעות קקשב זמן התגובה יכול להיות מאוד מהיר בסיטואציות שמעניינות אותם.
במצבים מעניינים הפרעת הקשב לא באה לידי ביטוי!
לכן זה הגיוני שזמן התגובה שלך מהיר!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך גורמים לילדה בת 8 לקחת ריטליןאורית21/10/2009
יש לי אחיינית בת שמונה שהוריה התגרשו ואביה (אחי) קיבל חזקה עליה. יש לה הרבה בעיות רגשיות והתנהגותיות שנובעות מהרבה סיבות בינהן הגירושין של ההורים שלה והעובדה שאמא שלה אינה מגדלת אותה.
בנוסף יש לה בעיית קשב וריכוז והיא מקבלת ריטלין הבעיה היא שהיא לא מוכנה בשום פנים ואופן לבלוע את התרופה ואחי נאלץ לרסק לה אותה בתוך מעדן או בצורה אחרת על מנת לגרום לה לקחת.
אם היא לא לוקחת את התרופה אינה מקשיבה כלל למורה ומפריעה במשך כל היום.
אחי אובד עצות וכבר לא יודע כיצד להתמודד
האם מישהו יכול לעזור בעצות חכמות מלבד הפנייה לפסיכולוג וכיוצב (היא מטופלת) כיצד לגרום לה או להסביר לה לקחת את הכדור?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סמכות הורית!
ד``ר עדי אדר21/10/2009שלום לך!
השאלה שאת שואלת היא למעשה לא רפואית והיא מהווה חלק מהסמכות ההורית כלומר ילד צריך לקבל את הכללים שההורים מכתיבים.
נושאים כאלה יכולים להיות הכנת שיעורים, חזרה הביתה בשעה מוסכמת ובגיל ההתבגרות נושאים נוספים....
יש כללי ענישה ויש שיטות לתגימול והענקת פרסים....
ניתן לנסות לתת כדורים במאכלים טעימים כגון במבה, מרשמלו...
ובהחלט גם הטיפול הפסיכולוגי הוא חלק מהענין.
זהו - אין שיטות קסם....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
אורית21/10/2009אבל מה עושים כאשר ישנה בעיה כזו שנובעת אמנם מבעייה התנהגותית אולם התוצאה הסופית היא שישנם ימים שילדה נשלחת לבית הספר ללא הכדור.
איך ניתן להסביר לילדה בגילה שגם כך לא מפותחת דיו כמו ילדה בגילה על מנת שתשתף פעולה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים......
ד``ר עדי אדר21/10/2009אין על כך תשובה חד משמעית.
לצערנו צריך להסביר לילדה גם נושאים כבדים יותר כמו למה הורים צריכים להיפרד....
בכל מקרה כמובן שמומלץ להסביר בסבלנות אך במקביל ובמידת הצורך להפעיל סמכות הורית.
אני אישית נותן לילדים המגיעים אלי לאבחון ריטלין בתוך במבה וזה עובד מצוין....
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין באבקה
אורית21/10/2009אני יודעת שאחי מרסק את הכדור ושם אותו באיזשהו מעדן או משהו כזה ולכן היא מרגישה נעשית חשדנית ולא מוכנה לאכול כלום בבוקר.
הסברים על גבי הסברים תכניות תגמול וכיוצב לא מועילים עם הילדה הזו היא פשוט עקשנית ולא מוכנה בשום פנים ואופן
שמעתי שיש ריטלין בכדור שניתן לפזר את התכולה שלו בתוך מעדן האם נכון והאם קיים בכל סוג של מינון ריטלין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"אבקת" ריטלין....
ד``ר עדי אדר21/10/2009את מתכוונת לריטלין LA (זו לא אבקה אלא כדוריות קטנות).
יש גם טיפות ריטלין אבל המחיר הוא יקר - עם זאת זוהי גם אופציה.
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ADD ודיכאון..אילה20/10/2009
איך מומלץ לטפל בדיכאון אם יש לי ADD? הפסיכיאטר המליץ לי על תרופה בשם ויפאקס שהיא ממשפחת ה-SNRI, האם אפשר לשלב אותה עם קונצרטה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של קונצרטה וויפאקס
ד``ר עדי אדר21/10/2009שלום לך!
אכן ניתן לתת ויפאקס עם קונצרטה.
כמובן ישלעקוב אם אין החמרה במצב הרגשי בעקבות מתן ריטלין. עם זאת לעתים תחושות הדיכאון אף משתפרות לאחר מתן קונצרטה עקב שיפור תפקוד בתחומי חיים שונים.
לכן, שילוב זה אפשרי תוך מעקב רפואי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 4הילה19/10/2009
יש לי ילד בן 4 שנים בגן עירייה. ברצוני להציג פעולות חיוביות ושליליות שלו על מנת תוכלו לקבל תמונה כללית האם יש לילד סימני קשב וריכוז.
פעולות חיוביות
1. אין לו בעיה מוטורית (הוא עובד יפה, גוזר, צובע)
2. אין לו בעיות שינה, הולך לישון בלי בעיות.
3. ילד עליז אוהב חברה (מעדיף את התוססים ומתחבר גם עם בנות
שלא שובבות)
4. יודע אותיות, מתחיל לקרוא (בחטף פתח,קמץ) קליטה טובה של
החומר, כנ"ל בחשבון.
5. מבקש ממני לשמוע סיפור בלילה (מקשיב לסיפורים קלילים כמו
איה פלוטו? כספיון... לא סיפורים מורכבים מדיי)
6. לומד איתי קריאה, העשרת אוצר מילים, חוברות עבודה.
7. לא ילד אלים, ואין לו התפרצויות זעם.
8. הוא כן בכיין.
חסרונות
1. כשמבקשים ממנו להביא משהו, אני יודעת שהוא שמע את הבקשה (הוא מציץ מזוית העין) אך מתעלם מהבקשה. וכשאני דורשת בקול שיעשה את מה שביקשתי הוא מתחיל (לקטר ולבכות (בכי יבש סתמי) כדי להראות שאינו מרוצה מהבקשה. ומפנה את גבו ברוגז אליי.
2. אני צריכה לחזור על הבקשות שלי לפעמים כמה פעמים (ואני יודעת שהוא הקשיב להם כי הוא מביט לעברי ומתעלם)
3. הוא די קוטר, מטרטר, אוהב למשוך תשומת לב.
4. בגן, הגננת אומרת שבתחילת השנה הוא היה תזזיתי, לא ממש מרוכז. (לאחר ששוחחתי איתו בבית הוא מקשיב יותר ואף אמר שהוא מנסה להשתתף.
5. לאחרונה הגננת אמרה לי שיש לו מצבי רוח (כל דבר שלא נראה לו הוא מתחבא בברוגז או עושה עצמו עצוב ואומר לחברים "ברוגז"- כאיום. או שמעניש את עצמו "טוב אני לא חבר שלך" או "טוב,
אני לא משחק". לפעמים הוא אומר "אני עצוב". למרות שגם אני למדתי פסיכולוגיה אני רואה שהוא לא ילד עצוב (איתנו הוא משתולל, משתובב, הוא ממזר לא קטן ובגן הגננת אומר שיש לו חברים (זה לא ילד דחוי)
6. הוא שועליסט, ממזר לא קטן. תחמן.
7. לפעמים (לא תמיד) כשאומרים לו בגן: לא להיכנס לפינת קוביות כי עכשיו אוספים הוא ישאר ויתמהמה שם כדי שיעירו לו שוב לפנות את פינת הקוביות.
אני יודעת שהעמסתי הרבה (וזה מכיוון שאני מודאגת ולחוצה, יש לי 2 ילדים גדולים ממנו שהם ההפך הגמור שלו. אחד מחונן, והשנייה חכמה לא פחות, ילדים נוחים, אחראיים...שונים לגמרי ממנו, כך שזה קצת יוצא דופן מבחינתי.
נ.ב. לא אני ולא בעלי סובלים מהפרעת קשב.
שרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד בן 4
ד``ר אריה בקלו20/10/2009שלום,
בהחלט מכתב מפורט וברור.
אני מתרשם שלא מדובר בהפרעת קשב וריכוז אלא בילד אינטליגנטי הבוחן את הגבולות עם מספר בעיות התנהגות.
במקרה זה הייתי מפנה אותכם לפסיכולג התנהגותי במסגרת המכונים לגיל הרך, לקבלת יעוץ והדרכה.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב וקשיי הרדמותמירי18/10/2009
שלום,
ביתי בת 9.5 אובחנה לפני כחצי שנה ADD
סובלת מקשיי התארגנות ואיטיות בביצוע כל מטלה.
בית הספר קיבל את האבחון ושילב אותה בתוך שיעורים של הוראה מתקנת.
איך מסבירים לילדה אשר נמצאת כבר שלוש שנים בבית ספר ומרגישה כישלון שיש לה הפרעות קשב
איך מוצאים מילים לא שליליות....???? איך מעצימים אותה? איך נותנים תחושת בטחון שהיא מצוינת ?
בנוסף לילות רבים סובלת מקשיי הרדמות.... אני יודעת שזה נובע מההפרעות קשב.
היא יכולה להיות במיטה ערה שלוש שעות עד שנרדמת
אין לדעת מה עובר על מוחה ברגעים אלו.... אני יודעת שזה יכול לגרום נזק לטווח הרחוק.
איך עוזרים לה?
אני אובדת עיצות.... יש לזה שם, יש אבחון, יש הוראה מתקנת, אך איך מקלים על הנפש העדינה כ"כ???
אשמח לשמוע תשובות, הפניות לעזרה וכו'...
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קשב וקשיי הרדמות
ד``ר עדי אדר18/10/2009שלום לך!
ילדים זכאים לדעת את האמת בצורה פשוטה ברורה וזה לעתים מקל עליהם. הרבה יותר קל להבין ולקבל שיש לך הפרעת קשב שהיא הפרעה שכיחה וקיימת אצל הרבה מאוד ילדים וגם מבוגרים כולל מבוגרים מפורסמים (ואפשר לצטט שמות). המחשבה הזו הרבה יותר קלה מאשר שילדה תחשוב שהיא עצלנית או טיפשה וכו וכו'.
ניתן להיעזר בפסיכולוגית על מנת להסביר נושא זה ואחרים לילדה.
לגבי קשיי הרדמות ניתן לטפל במלטונין שהוא חומר טבעי משרה שינה.
כמובן שאפשר לדבר עם הילדה בנושא זה ואחרים!
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לתת לילד ליפול ?חנן17/10/2009
בני אובחן שיש לו קשיי למידה במיוחד בהבנת הנקרא ובסגנון הכתיבה הוא היום בן 13 ומקבל עזרה גם בהכנת השעורים , כנ"ל אובחן שיתכן והבעיות רגשיות
הוא אובחן שהמוטיבציה שלו להצליח מאוד נמוכה ונראה אדיש להצלחה או לכשלון .
הוא עושה לנו טובה שהוא לומד והוא לומד עבורנו כך הוא טוען .
הציעו לנו ביעוץ להניח לו ולא להתייחס לכשלונות / ההצלחות שלו ולהפסיק להשגיח ולעקוב אחר הלימודים שלו כולל הכנת השעורים כי גם את זה הוא לא עושה באם אנחנו לא בסביבה , הכוונה היא לתת לו ליפול לזמן קצר ויתכן שאז מהבושה מחבריו או מכך שיקראו לו לסדר בבית הספר ירד לו האסימון ויתיחס ללימודים ביתר רצינות .ז"א שהוא ימישך לקבל עזרה בלימודים אבל אנחנו ההורים נצא מהסיפור .
האם הגישה הזו נכונה ושווה לנסות אותה לזמן קצר ונראה מה יקרה כי ניסינו את כל הדרכים האפשריות מלבד הדרך הזו ?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתת לילד ליפול?
ד``ר אריה בקלו17/10/2009שלום,
פנית לפורום הפרעות קשב וריכוז ולכן אינני בטוח שאנחנו הכתובת הנכונה לשאלתך.
אנסה בכל זאת להתייחס.
יתכן והבעיות הרגשיות שלו הן על רקע כשלונותיו בתחום הלימודי על רקע לקויות הלמידה. אם זהו המצב הרי שהוא כנראה לא "אדיש" אלא ברמה מסויימת של דכאון.
נכון שמעקב צמוד מידי מפריע לעיתים יותר משמועיל אבל נראה לי שיש צורך בהערכה קלינית טובה, עדיף של פסיכיאטר ילדים שיאבחן את מצבו הנפשי ויתן הנחיות.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- odd &adhdרונית15/10/2009
שלום
בני בן השמונה וחצי אובחן לפני כשנה וחצי על ידי מילוי שאלונים מורים,הורים ותוצאות ע"י נוירולוג
כסובל מההגדרות הנ"ל.נוטל טיפול תרופתי של קונצרטה 27 לבעיית הקשב וריכוז ורספרידל לתת
מענה לODD האם מקובל לשלב בין שתי התרופות?
האם שילוב זה לא יגרום להתמכרות?
שמנו לב שכשמפסיקים את הקונצרטה בשבת יש נפילה בראשון,עד כמה נורא לתת טיפול זה ללא הפסקה?
כיום אנו בעיצומו של אבחון באחד מהמכונים,אך האם הODD משוייך כמאובחן על ידי מכוני הפרעות קשב וריכוז,בכלל קצת מידע או הפניה לגבי הODDיעזור לנו וירחיב את אופקינו בתחום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב של ריטלין וריספרדל, מה זה ODD
ד``ר עדי אדר16/10/2009שלום לך!
בהחלט ניתן לשלב בין שתי התרופות והן לא גורמות להתמכרות לא כל אחת לחוד ולא שילוב שלהן.
רצוי מאוד לתת טיפול המשכי בקונצרטה על מנת למנוע "נפילה". זהוי טעות נפוצה לעשות הפסקה בסופי השבוע ואז שוב מתחדשות תופעות הלוואי.
לגבי ODD – זוהי ההגדרה של הפרעה זו
1. התנהגות שלילית, עוינת, מתריסה הנמשכת לפחות 6 חודשים והמתאפיינת לפחות על ידי 4 קריטריונים המופיעים לעתים קרובות מהמקובל:
א. מאבד את הסבלנות, מתעצבן.
ב. מתווכח עם מבוגרים (הורים, מורים).
ג. מתנגד למלא את ההנחיות/כללים של מבוגרים.
ד. מציק לאחרים.
ה. מאשים אחרים בהתנהגות שלו או בשגיאות שלו.
ו. מתעצבן או נפגע בקלות על ידי אחרים.
ז. עצבני או כועס בקלות.
ח. התנהגות "להכעיס", זדונית.
2. ההתנהגות גורמת להפרעה תפקודית משמעות במישור החברתי, לימודי.
3. דפוס התנהגותי זה לא מופיע במהלך Psychotic or Mood disorder
4. הקריטריונים לא מתאימים ל- Conduct disorder
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמענה תרופתי
רונית18/10/2009שלום שוב ותודה רבה על התשובה המפורטת
בהמשך לתשובתך בהקשר הODD האם כטיפול מונע או כמענה מעבר לטיפול רגשי ועיצוב התנהגותי
הקונצרטה יכולה להוות טיפול מתאים,או שמא היא מיועדת רק לבעיית קשב?
אשמח להמלצות מעבר למוזכרות כמענה לטיפול בODD
האם הODD בד"כ מופיע יחד עם הADHD?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם קונצרטה יעילה לטיפול ב- ODD?
ד``ר עדי אדר19/10/2009שלום לך!
למרות שקונצרטה לא מהווה מענה טיפולי ישיר ל- ODD הרי שתרופה זו יכולה למתן תסמיני אימפולסיביות, וכחנות המאפיינים הפרעה מתנגדת מתמרדת (ODD).
הטיפול העיקרי בהפרעה זו הוא התנהגותי כולל יעוץ משפחתי וכן הרבה הרבה סבלנות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעבודת קודש
רונית20/10/2009תודה רבה לכם על היותכם זמינים כל הזמן!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרל ו סטרטרהיפעת13/10/2009
שלום,
בני בן 9 נוטל ריטלין LA שלוש שנים. לאחרונה הוא מתלונן על הכדור, מתאר מצב שבו הוא מרגיש כלוא בגופו ללא יכולות לעשות דברים שרוצה ואוהב. הוא נראה סובל מה גם שהמורה מתלוננת שהוא תזזיתי ולא מרוכז (כאילו לא לקח תרופה). הפסיכיאטר המליץ על שינוי התרופה לאדרל או סטרטרה אך הבחירה בידינו ההורים. קשה לי להחליט כי אין בידי את כל המידע הדרוש להחלטה גורלית זו. שאלותיי: איזה מהכדורים הנ"ל ניתנים לפירוק על מנת לבלוע עם מים?
לעיתים בני שרוי בדיכאונות ומצבי רוח קיצוניים (היי ודאון) האם הסטרטרה יכולה לעזור בו זמנית גם לבעיה זו בנוסף להפרעת קשב?
אודה באם תוסיפו מידע על שני הכדורים בכדי נוכל להחליט על הטוב ביותר לבננו.
תודה יפעת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרטרה או אדרל?
ד``ר עדי אדר14/10/2009שלום לך!
ראשית את יכולה לקבל מידע רב בעברית ואנגלית לגבי שתי התרופות באתרים שונים כולל באתר של הרוקח חגי שור, בתי מרקחת קשובים ועוד.
שנית, לא ברור לי האם אכן הפסיכיאטר השאיר את ההחלטה בידיכם. איני מתערב בשיקול דעתו אך אני אישית מקשיב כמובן ללקוחות ולמטופלים אך ממליץ ולא משאיר להם את ההחלטה בדיוק מהסיבות שמנית.
לשתי התרופות יתרונות וחסרונות כולל השפעה על מצבי רוח (סטרטרה כנראה קשור גם לעלייה בשכיחות מחשבות אובדניות אצל ילדים! עם זאת עדיין מדובר בתופעה נדירה יחסית אך כמובן שיש לקחת אותה בחשבון אם אכן הילד תנודתי במצבי רוחו) ואיני יכול לציין כי הן מסייעות בתחום של איזון מצבי רוח. עם זאת כהשפעה משנית במידה והן משפיעות לטובה אז סביר להניח כי גם מצב הרוח יותר מיוצב.
לא ניתן לפרק את התרופות ויש לבלוע אותן בשלמותן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקות למידה או הפרעת קשב?יעל12/10/2009
שלום,
בתי בת ה- 9 אינה מספיקה להעתיק מהלוח ולבצע את המשימות הנדרשות בכיתה. שיעורי הבית לוקחים זמן רב מאוד. האיטיות גורמת לה קושי רב בכיתה. בנוסף היא סובלת מקשיי התארגנות. מעבר לכך, היא ילדה מאוד מוכשרת ויצירתית והיא קוראת המון ספרים (קוראת מהר).
איזה סוג של אבחון עליה לעבור? לקות למידה או הפרעת קשב?
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה בדיוק הבעיה ואיך פותרים אותה?
מיכל14/10/2009ילדי בן 7 ולומד בכיתה ב' את השנה הראשונה עבר בקושי רב, היום הוא ברמה נמוכה מאוד ,אינו קורא ואינו כותב רק מעתיק,בחשבון הוא בעשרת הראשונה שגם שם ישנה בעי,המורה רשמה לי אתמול הודעה ביומן שהוא מתקדם יפה ומתנהג למופת אבל...אני לא רואה התקדמות כול כך כי כיתתו כבר בשלב התקדמות עצום לעומתו ,הוא אינו מוכן לעזרה אחה"צ ולא רוצה לשבת (הוא הובחן שיש לו בעית קשב וריכוז והוא נוטל ריטלין sr ? מה עושים ואיך פותרים את הבעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בקשיי למדיה והפרעת קשב.
דר' עדי אדר14/10/2009שלום לך!
לצערי אין פיתרון לבעיות אלו כלומר ללקויות למידה או להפרעות קשב. ניתן לסייע, ניתן להקל, ניתן לקדם אך לא לפתור....
עם זאת ברור כי ניתן לעשות רבות בשני המישורים. לא ברורה לי מידת הפרעת הקשב שלו אך ברור כי קיימים קשיי למידה משמעותיים וחשוב מאוד סיוע לימודי מסיבי כולל שעות שילוב וסיוע בבית. יתכן כי יהיה צורך לאחר ביצוע אבחון פסיכו-דידקטי לשקול השמה במסגרת קטנה יותר.
חושב כמובן להיות במעקב רפואי על מנת לטפל בהפרעת קשב אשר כנראה יש לו ואשר טיפול בה עשויה להקל על קשייו הלימודיים.
בהצלחה ובהרבה סבלנות שלכם!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקות למידה או הפרעת קשב?
ד``ר אריה בקלו14/10/2009שלום,
תסמינים כגון אלו שציינת ובעיקר בעיות התארגנות,איטיות בכתיבה והעתקה ו"מריחה" של הכנת שיעורי הבית ,מתאימים להפרעת קשב.
כמובן שגם ידוע לנו שיש כ 40% סיכוי שבמקביל להפרעת הקשב ,תהיה לה גם בעיה דידקטית כלשהי.
אני, במקרים כאלו , ממליץ קודם על אבחון קשב מלא שבמסגרתו ניתן לאבחן אם יש צורך גם באבחון דידקטי.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נהיגה בהשפעת ריטליןטלי12/10/2009
שלום, אני מתחילה לקחת שיעורי נהיגה ורציתי לדעת האם יש סיכונים בנהיגה תחת השפעת ריטלין, בזמנו הנוירולוג אמר לי שיש איזשהו סיכון אך לא העמיק בנושא כי עדיין לא נהגתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נהיגה בהשפעת ריטלין
ד``ר אריה בקלו13/10/2009שלום,
בהשוואה סטטיסטית שנעשתה בין הלוקים בהפרעת קשב וריכוז שנטלו ריטלין לבין אלו שלא נטלו ( ואת 2 הקבוצות הישוו לאוכלוסיה הרגילה) נמצא כי אלו הלוקים בהפרעת קשב ושלא נוטלים ריטלין ,מעורבים עד פי 2 בתאונות דרכים לעומת אלו שנוטלים טיפול .
מכאן המסקנה ברורה שהריטלין מפחית את הסיכוי לתאונות בקרב אלו הזקוקים לטיפול.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pdd מה היא?יעל12/10/2009
שלום, שמי יעל!
אני עובדת עם ילד שאובחן כחולה pdd, הילד בכיתה ה' (10).
הילד מאוד מתבייש בעובדה שיש לו בעיה ולכן עבודתי איתו היא בצורה עקיפה.
אשמח לקבל מידע על הדרך היעילה ביותר לעבוד עם הילד מבלי ליפגועה בביטחון העצמי שלו.
(וכן לילד ישנה בעיה תקשורתית רבה כך שזה הופך את העבודה עמו רגישה יותר.)
ובנוסף אשמח לקבל עוד מידע על התופעות של חולי pdd ועל הדרך שבה ניתן לתת מענה לילד בצורה החיובית ביותר מבלי לפגועה בערך העצמי שלו.
תודה יעל!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PDD
ד``ר אריה בקלו14/10/2009שלום,
PDD -הפרעה התפתחותית נרחבת, שייכת לספקטרום האוטיזם או במילים יותר פשוטות לאחת מהפרעות התקשורת.
קצרה היריעה בפורום זה כדי לפרט את הנושא.
בעבר כבר כתבנו על נושא זה כך שאת יכולה פשוט להקליד את הנושא בגוגל ולהכנס למאמרים שפורסמו ולאתרים ספציפיים שיתנו לך אנפורמציה נרחבת.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)