מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה לגבי מינוןאביטל30/08/2009
קודם כל, אני רוצה לציין שאני לא מרגישה הכי נעים עם השאלה כי אני באמת סומכת על הםסיכיאטרית שלי בעיניים עצומות. אובחנתי בתור ADD. התחלתי בטיפול בריטלין LA 30 מיליגרם ובחיים שלי התחולל שינוי פלאים. (נכון, יש תופעות לוואי. אני לא אגיד שלא, אבל בחישוב של תועלת זה לא נורא.) אחר- כך ניסיתי קונצרטה והקונצרטה לא כל- כך עזרה. (אין מה להשוות לריטלין בכלל.) ביקשתי לחזור לריטלין ואז היא אמרה לי שהיא רוצה לתת לי 90 מיליגרם ליום. בפתק לרופא משפחה ראיתי שהיא כתבה על הריטאלין הרגיל. זה לא היה לי הגיוני. אני חשבתי שהיא התבלבלה. היא גם לא אמרה לי בפגישה שהיא מתכוונת להעביר אותי לריטאלין רגיל. הסברתי לרופא שכנראה היא הצבלבלה. האמת שכרגע אני לוקחת 60 מיליגרם ביום של ריטאלין LA ולא את ה-90 כי אני לא מרגישה צורך. בשבתות ובחגים אני לוקחתלפעמים כדור אחד של 30 מיליגרם LA או לפעמים בכלל לא. תלוי לפי הצורך. 90מיליגרם שך LA נשמע לי מיותר. כי הרי כל כדור משפיע ל-6-8 שעות. יש מצב שבכל זאת היא לא טעתה והתכוונה מלכתחילה לריטאלין רגיל כי הרי ריטאלין רגיל משפיע לארבע שעות ואז שלוש פעמים ביום זה יותר הגיוני כי זה יוצא שתיים עשרה שעות?
אני יודעת שעשיתי טעות שהייתי בטוחה מראש שהיא התבלבלה (ואני חלילה לא באה בטענות כי זה יכול לקרות לכל אחד.) ולא שאלתי אותה מאז.
אני בת 26 ואני שוקלת כ- 80 קילו. זה כמובן עודף משקל. ירדתי במשקל. שקלתי לא מזמן בסביבות ה-90 קילו.
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ תרופתי אישי בפורום
ד``ר עדי אדר30/08/2009שלום לך!
אני מודה לך על השאלה המפורטת אך איננו נוהגים לתת יעוץ תרופתי ספציפי בפורום.
זה לא נכון מקצועית לתת המלצה רפואית לגבי מינון למישהוו שלא בדקת אותו, שאתה לא מודע לכלל קשייו ויש בכך גם מבחינה מדי-קלגלית משום טעם לפגם כאשר את מטופלת אצל רופא אחד ורופא שני נותן יעוץ תרופתי. יכולת השיקול להמליץ על טיפול תרופתי קשורה להכרה של המטופל, האם יש תחלואה נלווית (כגון דיגכאון, חרדה וכו').
לכן אני ממליץ להתיעץ עם הרופאה המטפלת.
בהחלט ניתן להתיעץ בפורום לגבי תופעות לוואי אפשריות או נושאים אשר לא קשורים למתן המלצצה רפואית ספציפית.
בברכת שנה טובה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לתופעת ADHDכוכבית27/08/2009
שלום רב,
בתי בת 5 וקצת, טרם אובחנה בנוגע להפרעה הנ"ל, היתה בטיפול במשך שנה וחצי במרכז התפתחות הילד של קופת חולים, קיבלה טיפולי ריפוי בעיסוק +קלינאית תקשורת,השיגה פערים באופן משמעותי ומפותחת יפה לגילה . השיגה את הפערים היטב ואף מעל לממוצע לגילה.
הבעייה אצלה היא בעייה התנהגותית בעיקר, התקפות זעם ואלימות כאשר אינה מקבלת את מבוקשה, השתטחות על הרצפה, צעקות מחרידות, תנועתיות יתר ודברנות רבה, גם הגננת מתלוננת על כך.
השנה היא אמורה להתחיל גן חובה ויש לי המון המון חששות לגבי ההתנהלות בגן. כל יציאה החוצה איתה הופכת לסיוט אחד מתמשך, כמו כן, אינה רוצה לעשות דבר מלבד צפייה בטלויזיה ללא הגבלה, לא מוכנה לקבל גבולות, בעיות גדולות באכילה, כמעט ואינה אוכלת שום דבר, רוצה רק ממתקים ושטויות , אני בזה עוד איכשהו מצליחה לשלוט ולא להכנע בנושא הממתקים, אולם בשאר הדברים יש כאמור המון בעיות.
הרופא ההתפתחותי בביקור האחרון שהיינו אצלו הגיע למסקנה כי הם אינם יכולים עוד לתת מענה במרכז ההתפתחותי והפנה אותי למרכז פסיכאטרי לגיל הרך הוא הגיע למסקנה שאני הגעתי אליה כבר מזמן שיש לה בעיות רגשיות (היא אומצה לפני שנתיים וחצי , בגיל כמעט 3).
אציין כי מדובר בילדה מאוד מאוד חריפה ואינטלגנטית (אני לא משוחדת בכך..., כולם אומרים זאת).
הייתי בפגישה ראשונה במרכז ניצנים וכעת אני אמורה לפגוש את העובדת הסוציאלית של המרכז, אין לי מושג מדוע דווקא עובדת סוציאלית, כאשר התלונות הנם על רקע של בעיות רגשיות .
האם לדעתך בהמשך העניין יטופל על ידי פסיכולוגים, איזה טיפולים הם יכולים להמליץ האם מדובר על ריטלין ? כמו כן אני צפיתי בסדרה שהפיקו לגבי התרופה הזו ויש לי די הרבה חששות אולם המצב מאוד מאוד קשה ואיני יודעת מה יהיה , האם יש תרופות יותר טובות עם פחות תופעות לוואי ובאיזה גיל אפשר לתת אותם?
אודה מאוד על תשובה וסליחה על אורכה של השאלה.
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות ADHD
ד``ר אריה בקלו30/08/2009כוכבית שלום,
מצטיירת תמונה של בעיות רגשיות, בעיות התנהגותיות, חוסר גבולות וכו'.
לעיתים יש קשר בין תופעות אלו להפרעת קשב וריכוז ,אך זה כמובן לא מחייב.
לא ברור לי אם במסגרת המעקב בהתפתחות הילד נקבע שיש לילדה גם הפרעת קשב ?
הטיפול נקבע לפי האבחון ולכן לא כדאי לרתום את העגלה לפני הסוסים ולהתחיל להסביר על טיפולים שעדיין לא ברור אם תזדקק להם.
לעובדת הסוציאלית יש חשיבות כיוון שבעיות התנהגות אינם קשורים רק לילדה אלר מקרינים על כל הבית ,על הקשרים בין ההורים לילדה וכו'.טיפול נפשי/רגשי משפחתי בהחלט נשמע לי הגיוני.
אני ממליץ להשלים את הברור בסבלנות ולהיות "פתוחים" להצעות הטיפול.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בגיל הרך
ד``ר עדי אדר30/08/2009שלום לך!
אכן המסגרת שביתך הופנתה אליה היא המסגרת המקובלת כיום לטיפול בבעיות התנהגות בגיל הרך. האבחון עשוי להיות רב שלבי כאשר עובדת סוציאלית היא לעתים הגורם הראשוני המתרשם מאופי ההפרעה ובהמשך על פי הצורך מעורבים גורמים נוספים כולל פסיכולוגים וכן פסיכיאטרים.
כמובן שלא אנסה להתוות דרכי טיפול אך התרופה שהזכרת עשויה להיוות אחד מדרכי הטיפול בהמשך וקיימות אפשריוית טיפוליות (כולל תרופתיות) נוספות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ר אדר - קבוצות להורים וילדיםאירית27/08/2009
השאלה מופנית לד"ר אדר, כי אני מתעניינת על קבוצות באזור באר שבע.
האם אתה מכיר או יודע?
אם כן, הייתי מעוניינת להשתתף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קבוצות להורים וילדים
ד``ר עדי אדר28/08/2009שלום לך!
אכן קיימת לפחות קבוצת תמיכה אחת בבאר-שבע בתחום זה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר מרטלין LA20 לרטלין SRאירית27/08/2009
בתי בת 10, מתקשה בבליעת כדורים ולכן אנחנו משתמשים מזה כשנה ב LA20 כאשר אני פותחת את הקפסולה על קצה הלשון שלה.
תופעת הלוואי היחידה ב LA, היא כאבי בטן - לא תמיד, לעיתים.
כרגע אנחנו "מתאמנים" בבליעת כדורים בעזרה של סוכריות TIK TAK ודווקא נחמד הרעיון....
האם מומלץ בעבורה לעבור ל SR?
אני אציין שהשיקול שלי לעבור ל SR הוא אך ורק שיקול כלכלי (יש לי עוד נער בוגר מאובחן שנוטל קונצרטה - והעלויות גבוהות....)
אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעבר תרופתי
ד``ר אריה בקלו27/08/2009אירית שלום,
השיקול הכלכלי בהחלט מובן.
כאבי בטן יכולים להופיע בכל סוגי הריטלין .אפשר להפחית אותם ע"י הקפדה על אכילה לפני נטילת הכדור. בכל מקרה ,זה נוטה להעלם תוך כשבועיים.
ריטלין SR 20 פועל פחות שעות (עד 6 ש) וסטטיסטית יש לו מעט יותר תופעות לוואי.
פרט לכך ,אין הבדלים משמעותיים אחרים.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון היפראקטיביות בגיל 4?וקנין אורלי26/08/2009
שלום רב!
בתי בת 4. ילדה חכמה ונבונה מאין כמותה. הבעיה אצלה היא שאינה מסוגלת לשבת בכיסא מבלי לזוז ולהתנועע, נורא קשה לה להיות במקום אחד. כשהיא עייפה יש התפרצויות זעם קשות, מרביצה ואף זורקת דברים. השאלה שלי היא האם יש לי מה לאבחן פה או שמא זה דבר נורמלי. אם יש צורך לאבחן לאן עליי לפנות בגיל הזה. אשמח לשמוע טיפים למיניהם -אם קימות כאלו-ע"מ למגר את תופעות ההתפרצויות
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון בגיל צעיר
אכן יש מקום לבצע אבחון מכיוון שהמצב שאת מתארת מפריע – מפריע לילדה וגם מפריע לסביבתה.
ניתן לבצע אבחון במסגרת אבחון של פסיכולוגית התפתחותית. כמו כן קיימות גם יחידות לטיפול בגיל הרך הממוקמות בין היתר במספר בתי חולים אשר נועדו לילדים צעירים עם הפרעות התנהגותיות .
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף ריכוזאלה26/08/2009
שלום רב,
בני בן 9.5 מטופל בריטלין LA20mg וכן בריספרדל עקב בעיות התנהגות (היה מאוד עצבני, חסר שקט, חוצפן. לכן הנוירולוג המליץ לנו לשלב). הריספרדל אכן הפחית את התפרצויות הזעם והעצבים(עם כי עדיין פה ושם זה קורה), אך לאחרונה מטריד אותנו שהילד שקוע בעצמו מאוד וקשה לתקשר איתו. הוא לא מקשיב, כאילו לא שומע אותנו. התייעצנו טלפונית עם הנוירולוג האם יש מקום להעלות את מינון הריטלין, אך לדבריו מדובר בעודף ריכוז ולא בחוסר ריכוז ולכן העלאת המינון לא תעזור. מה ניתן לעשות כדי "לחבר" את הילד אלינו ולנתקו מהעולם הפנימי שלו? אנחנו חוששים שבצורה כזו יהיה לו קשה להצליח בשנת הלימודים - מבחינה לימודית וחברתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודף ריכוז או גורמים אחרים?
אני מתקשה להבן על פי התיאור על מה מדובר. יתכנו סיבות רבות לכך שילד שקוע בעצמו כולל תהליכים רגשיים שונים.
לא ברור האם התנהגות זו מוגבלת לשעות השפעת התרופה ואז יתכן וקיימת תופעה של מיקוד יתר.
במידה והתופעה קיימת במהלך שעות בהן התרופה לא אמורה להשפיע יש לחשוב על סיבות אחרות לתופעה זו.
במקרה כזה רצוי לבדוק את מצבו הרגשי ולטפל בהתאם.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך לקחת ריטליןענת24/08/2009
שלום,
בתי בת ה14 אינה מסוגלת לבלוע כדורים לכן, אני מרסקת לה את הריטלין ומוהלת במים. הכדור מספיק לכ 3 שעות. הבעיה היא בהמשך היום בבית הספר. האם יש אפשרות למהול את הכדור במים בבוקר ולשתות אותם כעבור 3 שעות? האם האיכות של הכדור תישמר?
האם יש כדור אחר במינון גבוה יותר שניתן לרסק ולהמיס?
תודה,
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נטילת ריטלין
ד``ר אריה בקלו25/08/2009ענת שלום,
לדעתי, יעילות הכדור פוחתת עם הזמן מרגע שמרסקים ומוהלים אותו ולכן לא הייתי ממליץ על שימוש מאוחר לאחר המהילה.
קיימת אפשרות להשתמש ב RITALIN LA המופיע בצורת קפסולה הניתנת לפתיחה ,ואת תוכנה ניתן לערבב עם מעדן ולבלוע ללא לעיסה. כדור זה פועל 8-10 שעות.
כמובן שכל שינוי טיפולי יעשה רק בפיקוח הרופא המטפל.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה חצי הכדור של הריטלין לא השפיעה?שני24/08/2009
עשינו לילדה מבחן טובה. כשנתנו לה ריטלין (חצי כדור) לא ראיתי שום השפעה. האם זה בגלל שהמינון קטן מידי? היא בת 10. איך זה עוזר לבדיקה, אם ההתנהגות אותה התנהגות עם הריטלין? (יש לי ילד שנוטל ריטלין כמה שנים וזה משפיע מצויין).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת ריטלין
ד``ר אריה בקלו25/08/2009שני שלום,
מינון הריטלין נקבע לפי המשקל. תגובת הריטלין משתנה מילד לילד גם אם הם באותו המשקל.
לכן, מינון חד פעמי של 5 מג. אינו אומר דבר.
ועדיין לא קבענו שהילד בכלל צריך ריטלין.....?
ילד עם הפרעת קשב וריכוז שמקבל ריטלין במינון נכון ,משפר בדרך כלל את תוצאות מבחן הטובה.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מישהו מכיר את ד"ר ארז מילר ?אבי24/08/2009
שלום לכולם
האם מישהו מכיר את ד"ר ארז מילר פסיכולוג מגדרה ?
האם יש המלצות או ביקורות לגביו ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן וממליץ בחום
יוחאי17/10/2009מטפל בבתי מזה כחצי שנה
משתמש הרבה מאוד במשחקים ויצירתיות
נעים הליכות חכם וחריף והכי חשוב עשה מהפך בחיה של הקטנטונת שלי
בעזרתו הי עברה מקפריזיות ולחץ מתמיד לאורך חים רגוע יותר ופרופורציונאלי אמנם עוד רבה הדרך אבל מצד שני השיפור אדיר והעליה באיכות חיה (וחינו) ניכרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש תחליפים לריטאליןבועז21/08/2009
שלום רב,
רציתי לדעת האם יש כדורים אחרים חוץ מי ריטאלין, כאלה בלי תופעות לוואי בתוכנית בארוץ שתיים דיברו על כדורים אחרים שלא עושים תופעות לוואי, איפה ניתן להשיג כדורים כאלה?, מה ההבדל בינהם לריטאלין?
תודה מראש,
בועז יערי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליפים לריטלין - סטרטרה, אדרל
ד``ר עדי אדר21/08/2009שלום לך!
התרופות אשר הוזכרו בתוכנית הן סטרטרה , אדרל .
גם לתרופות אלו תופעות לוואי, יתכן ולאדרל במידה פחותה מאשר ריטלין.
תרופות אלו לא יותר יעילות מאשר ריטלין וגם להן תופעות לוואי.
לא ידוע לנו כיום על תרופות להפרעות קשב ללא תופעות לוואי! קיימים חומרים שונים בשוק שרובם לא עברו בדיקה מדעית רצינית ולכן הן לא מומלצות על ידי המימסד הרפואי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהעדי19/08/2009
מה זאת תסמונת אספגר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת אספרגר
ד``ר אריה בקלו20/08/2009מדובר בתסמונת השייכת לספקטרום הרחב של אוטיזם/ הפרעות תקשורת.
להבדיל מאוטיזם קלאסי הם סובלים פחות מבעיות בתחומי השפה, ופחות הפרעות כפייתיות.
עיקר בעייתם הוא במה שמכונה הפרעת תקשורת לא מילולית המתבטאת בעיקר בתחומי התקשורת הבין אישית, הבנת מצבים חברתיים, תקשורת חברתית , פירוש נכון של הבעות פנים וכו'.
יחסית לספקטרום האוטיסטי, מדובר בתסמונת קלה יותר.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
עדי20/08/2009האם זה כמו pdd nos
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספרגר
ד``ר אריה בקלו21/08/2009
לא. זו אחת התסמונות על "קשת האוטיזם".
PDD NOS זו תסמונת אחרת על אותה הקשת.
קשה להסביר את ההבדלים, שלא תמיד גדולים, בפורום זה.
במקרה של חשד לאחת מהתסמונות הנ"ל יש לפנות לבדיקה התפתחותית או פסיכיאטר ילדים.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפול משמעותי לאחר אבחון קואורדינציהד"ר ורטהיים15/08/2009
רוצה לשתף את ההורים וגם את הרופאים על הצלחה במרכז ורטהיים בטיפול דרך קואורדינציה בבני יש דוגמאות רבות לכך
ראוי לציין שהרופא שלח אותנו לפעילות ספורטיבית אך עברנו מחוג לחוג עד שהגענו לבעייה קואורדינציה כי בלעדיה אין חוג !!
במקביל ההפרעה ADD ותופעותיה בבית ובבית הספר כמעט נעלמו
ממליצה מאוד מיתן לקרוא גם בגוגל תחת
הילד לא השתלב בחברה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בקואורדינציה
ד``ר אריה בקלו16/08/2009שלום לכולם,
לטיפול בקואורדינציה יש הצדקה כשמדובר בילד עם הפרעת קואורדינציה(.D.C.D ).לחלק מהילדים עם הפרעת קשב יש גם את הבעיה הזאת, ולהם כאמור זה יכול להועיל.
בברכה
דר' אריה בקלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה דעתכם על כף ידע-ככלי איבחוני ?חביבה15/08/2009
kafyeda
לי נשמע כהזוי כמו גם מרכז אורה גולן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ממליץ
גל27/09/2014אל תילכו לכף ידע איבחון ביומטרי פשוט חארטה רחוק מלהיות איבחון אחרי היתנסות והרבה כסף שהלך לפח לא ממלץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכף ידע
ד``ר אריה בקלו16/08/2009שלום לכולם,
אבחון ביומטרי באמצעות כף היד אינו מוכר לי מהתנסות אישית.
אין לאבחון זה הכרה מעולם הרפואה ומבחינתי זה דומה לכל סוגי האבחון המשויכים לרפואה משלימה.
כרופא, לא הייתי מסתמך על אבחון זה כהוכחה להפרעת קשב או שלילתה.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון דרך כף יד
שולי17/08/2009כמטפלת בשיטת אלבאום, אני יכולה להעיד כי אבחון כירולוגי, הינו אמצעי מעולה לאיבחון הקושי , לאיתור הגורם שלו ומכאן גם "מקצר" את תהליך הטיפול..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרטבה בלילהענת12/08/2009
לבני בן ה 6 יש ADHD. אני לא יודעת אם יש קשר או לא אבל הגמילה איתו היתה מאוד קשה וארוכה. עד היום הוא מרטיב בלילה. כל לילה. הוא ישן מאוד חזק וגם כאשר הוא מרטיב במיטה הוא לא מתעורר מזה, עד הבוקר. אנחנו לוקחים אותו כל לילה לפני שאנחנו הולכים לישון להשתין אבל לפעמים לא מספיקים והוא רטוב כולו. מה לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרטבת לילה
ד``ר אריה בקלו16/08/2009שלום
אין קשר ישיר בין הרטבת לילה לבין הפרעת קשב וריכוז. בכל נושא יש לטפל לחוד.
הפורום הזה אינו מתעסק בבעיה זו.
תנסי בפורום לרפואת ילדים.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא קשור ברפואה אך מאוד קשור בחיים
sss26/08/2009גם לי יש ילד המאובחן ADHD כיום בן 13 ורק בגיל 12 נגמל מהרטב לילה,
אחרי נסיונות רבים של שיטות שונות בינהם של דר' קושניר, הומופאטיה ועוד.
אני מוצאת שבתקופה בה הפנים ולמד על הזהות העצמית שלו הכוללת גם את היותו ילד ה- ADHD עם כל החבילה ועם ההסכמה לקבל עצמו כפי שהוא ולקבל אחריות על חייו כל זה ביחד עם כל הנסיונות הטיפוליים, השיחות ועוד השפיעו על הגמילה, והחלט ממיצה ל להפסיק לנסות כי הנסיון הוא בעצם תהליך ההבשלה של ילד ושל המשפחה כולה ובגלל זה אני מוצאת שיש קשר בין זה לבין התסמונת גם ם לא ישיר.
בה צ ל ח ה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד חוצפןפ11/08/2009
יש לי ילד בן 6 יש לו בעית קשב וריכוז מטופל בכדור קונצרטה 18 מיל ילד נורה חוצפן ואגרסיבי השאלה שלי פונה לאדי אדר האם הילד שיש לו בעית קשב נוטה להיות חוצפן עד כדי כך שזה מוציא אותך מהדעת ועוד בהשפעת כדור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד חוצפן
ד``ר עדי אדר16/08/2009שלום לך!
הפרעת קשב וריכוז מתאפיינת גם בהעדר גבולות, חוצפה, אגרסיביות וכו'.
אכן זוהי הפרעה מרגיזה וההורים , מורים וגם חברים לעתים מתקשים לקבל התנהגות זו. גם הורים שברור להם כי מדובר בהפרעה עם בסיס נוירולוגי מתקשים לשנן לעצמם ולהגיד - "אבל יש לו הפרעה וכו'...".
רצוי לבדוק עם הרופא המטפל לגבי המינון התרופתי כאשר יתכן והמינון נוכחי מעט נמוך.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)