פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי מינון
    אביטל
    30/08/2009

קודם כל, אני רוצה לציין שאני לא מרגישה הכי נעים עם השאלה כי אני באמת סומכת על הםסיכיאטרית שלי בעיניים עצומות. אובחנתי בתור ADD. התחלתי בטיפול בריטלין LA 30 מיליגרם ובחיים שלי התחולל שינוי פלאים. (נכון, יש תופעות לוואי. אני לא אגיד שלא, אבל בחישוב של תועלת זה לא נורא.) אחר- כך ניסיתי קונצרטה והקונצרטה לא כל- כך עזרה. (אין מה להשוות לריטלין בכלל.) ביקשתי לחזור לריטלין ואז היא אמרה לי שהיא רוצה לתת לי 90 מיליגרם ליום. בפתק לרופא משפחה ראיתי שהיא כתבה על הריטאלין הרגיל. זה לא היה לי הגיוני. אני חשבתי שהיא התבלבלה. היא גם לא אמרה לי בפגישה שהיא מתכוונת להעביר אותי לריטאלין רגיל. הסברתי לרופא שכנראה היא הצבלבלה. האמת שכרגע אני לוקחת 60 מיליגרם ביום של ריטאלין LA ולא את ה-90 כי אני לא מרגישה צורך. בשבתות ובחגים אני לוקחתלפעמים כדור אחד של 30 מיליגרם LA או לפעמים בכלל לא. תלוי לפי הצורך. 90מיליגרם שך LA נשמע לי מיותר. כי הרי כל כדור משפיע ל-6-8 שעות. יש מצב שבכל זאת היא לא טעתה והתכוונה מלכתחילה לריטאלין רגיל כי הרי ריטאלין רגיל משפיע לארבע שעות ואז שלוש פעמים ביום זה יותר הגיוני כי זה יוצא שתיים עשרה שעות?
    אני יודעת שעשיתי טעות שהייתי בטוחה מראש שהיא התבלבלה (ואני חלילה לא באה בטענות כי זה יכול לקרות לכל אחד.) ולא שאלתי אותה מאז.
    אני בת 26 ואני שוקלת כ- 80 קילו. זה כמובן עודף משקל. ירדתי במשקל. שקלתי לא מזמן בסביבות ה-90 קילו.
    תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי מינון

הוספת תגובה

• יעוץ תרופתי אישי בפורום

ד``ר עדי אדר
    30/08/2009

שלום לך!

אני מודה לך על השאלה המפורטת אך איננו נוהגים לתת יעוץ תרופתי ספציפי בפורום.
    זה לא נכון מקצועית לתת המלצה רפואית לגבי מינון למישהוו שלא בדקת אותו, שאתה לא מודע לכלל קשייו ויש בכך גם מבחינה מדי-קלגלית משום טעם לפגם כאשר את מטופלת אצל רופא אחד ורופא שני נותן יעוץ תרופתי. יכולת השיקול להמליץ על טיפול תרופתי קשורה להכרה של המטופל, האם יש תחלואה נלווית (כגון דיגכאון, חרדה וכו').

לכן אני ממליץ להתיעץ עם הרופאה המטפלת.
    בהחלט ניתן להתיעץ בפורום לגבי תופעות לוואי אפשריות או נושאים אשר לא קשורים למתן המלצצה רפואית ספציפית.

בברכת שנה טובה!
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר לתופעת ADHD
    כוכבית
    27/08/2009

שלום רב,
    בתי בת 5 וקצת, טרם אובחנה בנוגע להפרעה הנ"ל, היתה בטיפול במשך שנה וחצי במרכז התפתחות הילד של קופת חולים, קיבלה טיפולי ריפוי בעיסוק +קלינאית תקשורת,השיגה פערים באופן משמעותי ומפותחת יפה לגילה . השיגה את הפערים היטב ואף מעל לממוצע לגילה.
    הבעייה אצלה היא בעייה התנהגותית בעיקר, התקפות זעם ואלימות כאשר אינה מקבלת את מבוקשה, השתטחות על הרצפה, צעקות מחרידות, תנועתיות יתר ודברנות רבה, גם הגננת מתלוננת על כך.
    השנה היא אמורה להתחיל גן חובה ויש לי המון המון חששות לגבי ההתנהלות בגן. כל יציאה החוצה איתה הופכת לסיוט אחד מתמשך, כמו כן, אינה רוצה לעשות דבר מלבד צפייה בטלויזיה ללא הגבלה, לא מוכנה לקבל גבולות, בעיות גדולות באכילה, כמעט ואינה אוכלת שום דבר, רוצה רק ממתקים ושטויות , אני בזה עוד איכשהו מצליחה לשלוט ולא להכנע בנושא הממתקים, אולם בשאר הדברים יש כאמור המון בעיות.
    הרופא ההתפתחותי בביקור האחרון שהיינו אצלו הגיע למסקנה כי הם אינם יכולים עוד לתת מענה במרכז ההתפתחותי והפנה אותי למרכז פסיכאטרי לגיל הרך הוא הגיע למסקנה שאני הגעתי אליה כבר מזמן שיש לה בעיות רגשיות (היא אומצה לפני שנתיים וחצי , בגיל כמעט 3).
    אציין כי מדובר בילדה מאוד מאוד חריפה ואינטלגנטית (אני לא משוחדת בכך..., כולם אומרים זאת).
    הייתי בפגישה ראשונה במרכז ניצנים וכעת אני אמורה לפגוש את העובדת הסוציאלית של המרכז, אין לי מושג מדוע דווקא עובדת סוציאלית, כאשר התלונות הנם על רקע של בעיות רגשיות .
    האם לדעתך בהמשך העניין יטופל על ידי פסיכולוגים, איזה טיפולים הם יכולים להמליץ האם מדובר על ריטלין ? כמו כן אני צפיתי בסדרה שהפיקו לגבי התרופה הזו ויש לי די הרבה חששות אולם המצב מאוד מאוד קשה ואיני יודעת מה יהיה , האם יש תרופות יותר טובות עם פחות תופעות לוואי ובאיזה גיל אפשר לתת אותם?
    אודה מאוד על תשובה וסליחה על אורכה של השאלה.
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בקשר לתופעת ADHD

הוספת תגובה

• תופעות ADHD

ד``ר אריה בקלו
    30/08/2009

כוכבית שלום,
    מצטיירת תמונה של בעיות רגשיות, בעיות התנהגותיות, חוסר גבולות וכו'.
    לעיתים יש קשר בין תופעות אלו להפרעת קשב וריכוז ,אך זה כמובן לא מחייב.
    לא ברור לי אם במסגרת המעקב בהתפתחות הילד נקבע שיש לילדה גם הפרעת קשב ?
    הטיפול נקבע לפי האבחון ולכן לא כדאי לרתום את העגלה לפני הסוסים ולהתחיל להסביר על טיפולים שעדיין לא ברור אם תזדקק להם.
    לעובדת הסוציאלית יש חשיבות כיוון שבעיות התנהגות אינם קשורים רק לילדה אלר מקרינים על כל הבית ,על הקשרים בין ההורים לילדה וכו'.טיפול נפשי/רגשי משפחתי בהחלט נשמע לי הגיוני.
    אני ממליץ להשלים את הברור בסבלנות ולהיות "פתוחים" להצעות הטיפול.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול בגיל הרך

ד``ר עדי אדר
    30/08/2009

שלום לך!

אכן המסגרת שביתך הופנתה אליה היא המסגרת המקובלת כיום לטיפול בבעיות התנהגות בגיל הרך. האבחון עשוי להיות רב שלבי כאשר עובדת סוציאלית היא לעתים הגורם הראשוני המתרשם מאופי ההפרעה ובהמשך על פי הצורך מעורבים גורמים נוספים כולל פסיכולוגים וכן פסיכיאטרים.

כמובן שלא אנסה להתוות דרכי טיפול אך התרופה שהזכרת עשויה להיוות אחד מדרכי הטיפול בהמשך וקיימות אפשריוית טיפוליות (כולל תרופתיות) נוספות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר אדר - קבוצות להורים וילדים
    אירית
    27/08/2009

השאלה מופנית לד"ר אדר, כי אני מתעניינת על קבוצות באזור באר שבע.

האם אתה מכיר או יודע?

אם כן, הייתי מעוניינת להשתתף.

הוספת תגובה

• קבוצות להורים וילדים

ד``ר עדי אדר
    28/08/2009

שלום לך!

אכן קיימת לפחות קבוצת תמיכה אחת בבאר-שבע בתחום זה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מעבר מרטלין LA20 לרטלין SR
    אירית
    27/08/2009

בתי בת 10, מתקשה בבליעת כדורים ולכן אנחנו משתמשים מזה כשנה ב LA20 כאשר אני פותחת את הקפסולה על קצה הלשון שלה.
    תופעת הלוואי היחידה ב LA, היא כאבי בטן - לא תמיד, לעיתים.

כרגע אנחנו "מתאמנים" בבליעת כדורים בעזרה של סוכריות TIK TAK ודווקא נחמד הרעיון....

האם מומלץ בעבורה לעבור ל SR?

אני אציין שהשיקול שלי לעבור ל SR הוא אך ורק שיקול כלכלי (יש לי עוד נער בוגר מאובחן שנוטל קונצרטה - והעלויות גבוהות....)

אשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    מעבר מרטלין LA20 לרטלין SR

הוספת תגובה

• מעבר תרופתי

ד``ר אריה בקלו
    27/08/2009

אירית שלום,
    השיקול הכלכלי בהחלט מובן.
    כאבי בטן יכולים להופיע בכל סוגי הריטלין .אפשר להפחית אותם ע"י הקפדה על אכילה לפני נטילת הכדור. בכל מקרה ,זה נוטה להעלם תוך כשבועיים.
    ריטלין SR 20 פועל פחות שעות (עד 6 ש) וסטטיסטית יש לו מעט יותר תופעות לוואי.
    פרט לכך ,אין הבדלים משמעותיים אחרים.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון היפראקטיביות בגיל 4?
    וקנין אורלי
    26/08/2009

שלום רב!
    בתי בת 4. ילדה חכמה ונבונה מאין כמותה. הבעיה אצלה היא שאינה מסוגלת לשבת בכיסא מבלי לזוז ולהתנועע, נורא קשה לה להיות במקום אחד. כשהיא עייפה יש התפרצויות זעם קשות, מרביצה ואף זורקת דברים. השאלה שלי היא האם יש לי מה לאבחן פה או שמא זה דבר נורמלי. אם יש צורך לאבחן לאן עליי לפנות בגיל הזה. אשמח לשמוע טיפים למיניהם -אם קימות כאלו-ע"מ למגר את תופעות ההתפרצויות
    תודה רבה

הוספת תגובה

• אבחון בגיל צעיר

ד``ר עדי אדר
    28/08/2009

שלום לך!
    אכן יש מקום לבצע אבחון מכיוון שהמצב שאת מתארת מפריע – מפריע לילדה וגם מפריע לסביבתה.
    ניתן לבצע אבחון במסגרת אבחון של פסיכולוגית התפתחותית. כמו כן קיימות גם יחידות לטיפול בגיל הרך הממוקמות בין היתר במספר בתי חולים אשר נועדו לילדים צעירים עם הפרעות התנהגותיות .

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עודף ריכוז
    אלה
    26/08/2009

שלום רב,
    בני בן 9.5 מטופל בריטלין LA20mg וכן בריספרדל עקב בעיות התנהגות (היה מאוד עצבני, חסר שקט, חוצפן. לכן הנוירולוג המליץ לנו לשלב). הריספרדל אכן הפחית את התפרצויות הזעם והעצבים(עם כי עדיין פה ושם זה קורה), אך לאחרונה מטריד אותנו שהילד שקוע בעצמו מאוד וקשה לתקשר איתו. הוא לא מקשיב, כאילו לא שומע אותנו. התייעצנו טלפונית עם הנוירולוג האם יש מקום להעלות את מינון הריטלין, אך לדבריו מדובר בעודף ריכוז ולא בחוסר ריכוז ולכן העלאת המינון לא תעזור. מה ניתן לעשות כדי "לחבר" את הילד אלינו ולנתקו מהעולם הפנימי שלו? אנחנו חוששים שבצורה כזו יהיה לו קשה להצליח בשנת הלימודים - מבחינה לימודית וחברתית.

לקביעת תור
    סגירה
    עודף ריכוז

הוספת תגובה

• עודף ריכוז או גורמים אחרים?

ד``ר עדי אדר
    28/08/2009

שלום לך!

אני מתקשה להבן על פי התיאור על מה מדובר. יתכנו סיבות רבות לכך שילד שקוע בעצמו כולל תהליכים רגשיים שונים.
    לא ברור האם התנהגות זו מוגבלת לשעות השפעת התרופה ואז יתכן וקיימת תופעה של מיקוד יתר.
    במידה והתופעה קיימת במהלך שעות בהן התרופה לא אמורה להשפיע יש לחשוב על סיבות אחרות לתופעה זו.
    במקרה כזה רצוי לבדוק את מצבו הרגשי ולטפל בהתאם.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך לקחת ריטלין
    ענת
    24/08/2009

שלום,
    בתי בת ה14 אינה מסוגלת לבלוע כדורים לכן, אני מרסקת לה את הריטלין ומוהלת במים. הכדור מספיק לכ 3 שעות. הבעיה היא בהמשך היום בבית הספר. האם יש אפשרות למהול את הכדור במים בבוקר ולשתות אותם כעבור 3 שעות? האם האיכות של הכדור תישמר?
    האם יש כדור אחר במינון גבוה יותר שניתן לרסק ולהמיס?
    תודה,
    ענת

לקביעת תור
    סגירה
    איך לקחת ריטלין

הוספת תגובה

• נטילת ריטלין

ד``ר אריה בקלו
    25/08/2009

ענת שלום,
    לדעתי, יעילות הכדור פוחתת עם הזמן מרגע שמרסקים ומוהלים אותו ולכן לא הייתי ממליץ על שימוש מאוחר לאחר המהילה.
    קיימת אפשרות להשתמש ב RITALIN LA המופיע בצורת קפסולה הניתנת לפתיחה ,ואת תוכנה ניתן לערבב עם מעדן ולבלוע ללא לעיסה. כדור זה פועל 8-10 שעות.
    כמובן שכל שינוי טיפולי יעשה רק בפיקוח הרופא המטפל.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה חצי הכדור של הריטלין לא השפיעה?
    שני
    24/08/2009

עשינו לילדה מבחן טובה. כשנתנו לה ריטלין (חצי כדור) לא ראיתי שום השפעה. האם זה בגלל שהמינון קטן מידי? היא בת 10. איך זה עוזר לבדיקה, אם ההתנהגות אותה התנהגות עם הריטלין? (יש לי ילד שנוטל ריטלין כמה שנים וזה משפיע מצויין).

הוספת תגובה

• השפעת ריטלין

ד``ר אריה בקלו
    25/08/2009

שני שלום,
    מינון הריטלין נקבע לפי המשקל. תגובת הריטלין משתנה מילד לילד גם אם הם באותו המשקל.
    לכן, מינון חד פעמי של 5 מג. אינו אומר דבר.
    ועדיין לא קבענו שהילד בכלל צריך ריטלין.....?
    ילד עם הפרעת קשב וריכוז שמקבל ריטלין במינון נכון ,משפר בדרך כלל את תוצאות מבחן הטובה.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מישהו מכיר את ד"ר ארז מילר ?
    אבי
    24/08/2009

שלום לכולם

האם מישהו מכיר את ד"ר ארז מילר פסיכולוג מגדרה ?

האם יש המלצות או ביקורות לגביו ?

הוספת תגובה

• כן וממליץ בחום

יוחאי
    17/10/2009

מטפל בבתי מזה כחצי שנה
    משתמש הרבה מאוד במשחקים ויצירתיות
    נעים הליכות חכם וחריף והכי חשוב עשה מהפך בחיה של הקטנטונת שלי
    בעזרתו הי עברה מקפריזיות ולחץ מתמיד לאורך חים רגוע יותר ופרופורציונאלי אמנם עוד רבה הדרך אבל מצד שני השיפור אדיר והעליה באיכות חיה (וחינו) ניכרת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש תחליפים לריטאלין
    בועז
    21/08/2009

שלום רב,
    רציתי לדעת האם יש כדורים אחרים חוץ מי ריטאלין, כאלה בלי תופעות לוואי בתוכנית בארוץ שתיים דיברו על כדורים אחרים שלא עושים תופעות לוואי, איפה ניתן להשיג כדורים כאלה?, מה ההבדל בינהם לריטאלין?

תודה מראש,

בועז יערי

לקביעת תור
    סגירה
    האם יש תחליפים לריטאלין

הוספת תגובה

• תחליפים לריטלין - סטרטרה, אדרל

ד``ר עדי אדר
    21/08/2009

שלום לך!

התרופות אשר הוזכרו בתוכנית הן סטרטרה , אדרל .

גם לתרופות אלו תופעות לוואי, יתכן ולאדרל במידה פחותה מאשר ריטלין.

תרופות אלו לא יותר יעילות מאשר ריטלין וגם להן תופעות לוואי.

לא ידוע לנו כיום על תרופות להפרעות קשב ללא תופעות לוואי! קיימים חומרים שונים בשוק שרובם לא עברו בדיקה מדעית רצינית ולכן הן לא מומלצות על ידי המימסד הרפואי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    עדי
    19/08/2009

מה זאת תסמונת אספגר

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תסמונת אספרגר

ד``ר אריה בקלו
    20/08/2009

מדובר בתסמונת השייכת לספקטרום הרחב של אוטיזם/ הפרעות תקשורת.
    להבדיל מאוטיזם קלאסי הם סובלים פחות מבעיות בתחומי השפה, ופחות הפרעות כפייתיות.
    עיקר בעייתם הוא במה שמכונה הפרעת תקשורת לא מילולית המתבטאת בעיקר בתחומי התקשורת הבין אישית, הבנת מצבים חברתיים, תקשורת חברתית , פירוש נכון של הבעות פנים וכו'.
    יחסית לספקטרום האוטיסטי, מדובר בתסמונת קלה יותר.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

עדי
    20/08/2009

האם זה כמו pdd nos

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אספרגר

ד``ר אריה בקלו
    21/08/2009

לא. זו אחת התסמונות על "קשת האוטיזם".
    PDD NOS זו תסמונת אחרת על אותה הקשת.
    קשה להסביר את ההבדלים, שלא תמיד גדולים, בפורום זה.
    במקרה של חשד לאחת מהתסמונות הנ"ל יש לפנות לבדיקה התפתחותית או פסיכיאטר ילדים.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טפול משמעותי לאחר אבחון קואורדינציה
    ד"ר ורטהיים
    15/08/2009

רוצה לשתף את ההורים וגם את הרופאים על הצלחה במרכז ורטהיים בטיפול דרך קואורדינציה בבני יש דוגמאות רבות לכך
    ראוי לציין שהרופא שלח אותנו לפעילות ספורטיבית אך עברנו מחוג לחוג עד שהגענו לבעייה קואורדינציה כי בלעדיה אין חוג !!
    במקביל ההפרעה ADD ותופעותיה בבית ובבית הספר כמעט נעלמו
    ממליצה מאוד מיתן לקרוא גם בגוגל תחת
    הילד לא השתלב בחברה

הוספת תגובה

• טיפול בקואורדינציה

ד``ר אריה בקלו
    16/08/2009

שלום לכולם,
    לטיפול בקואורדינציה יש הצדקה כשמדובר בילד עם הפרעת קואורדינציה(.D.C.D ).לחלק מהילדים עם הפרעת קשב יש גם את הבעיה הזאת, ולהם כאמור זה יכול להועיל.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה דעתכם על כף ידע-ככלי איבחוני ?
    חביבה
    15/08/2009

kafyeda

לי נשמע כהזוי כמו גם מרכז אורה גולן

הוספת תגובה

• לא ממליץ

גל
    27/09/2014

אל תילכו לכף ידע איבחון ביומטרי פשוט חארטה רחוק מלהיות איבחון אחרי היתנסות והרבה כסף שהלך לפח לא ממלץ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כף ידע

ד``ר אריה בקלו
    16/08/2009

שלום לכולם,
    אבחון ביומטרי באמצעות כף היד אינו מוכר לי מהתנסות אישית.
    אין לאבחון זה הכרה מעולם הרפואה ומבחינתי זה דומה לכל סוגי האבחון המשויכים לרפואה משלימה.
    כרופא, לא הייתי מסתמך על אבחון זה כהוכחה להפרעת קשב או שלילתה.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון דרך כף יד

שולי
    17/08/2009

כמטפלת בשיטת אלבאום, אני יכולה להעיד כי אבחון כירולוגי, הינו אמצעי מעולה לאיבחון הקושי , לאיתור הגורם שלו ומכאן גם "מקצר" את תהליך הטיפול..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרטבה בלילה
    ענת
    12/08/2009

לבני בן ה 6 יש ADHD. אני לא יודעת אם יש קשר או לא אבל הגמילה איתו היתה מאוד קשה וארוכה. עד היום הוא מרטיב בלילה. כל לילה. הוא ישן מאוד חזק וגם כאשר הוא מרטיב במיטה הוא לא מתעורר מזה, עד הבוקר. אנחנו לוקחים אותו כל לילה לפני שאנחנו הולכים לישון להשתין אבל לפעמים לא מספיקים והוא רטוב כולו. מה לעשות?

לקביעת תור
    סגירה
    הרטבה בלילה

הוספת תגובה

• הרטבת לילה

ד``ר אריה בקלו
    16/08/2009

שלום
    אין קשר ישיר בין הרטבת לילה לבין הפרעת קשב וריכוז. בכל נושא יש לטפל לחוד.
    הפורום הזה אינו מתעסק בבעיה זו.
    תנסי בפורום לרפואת ילדים.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא קשור ברפואה אך מאוד קשור בחיים

sss
    26/08/2009

גם לי יש ילד המאובחן ADHD כיום בן 13 ורק בגיל 12 נגמל מהרטב לילה,
    אחרי נסיונות רבים של שיטות שונות בינהם של דר' קושניר, הומופאטיה ועוד.
    אני מוצאת שבתקופה בה הפנים ולמד על הזהות העצמית שלו הכוללת גם את היותו ילד ה- ADHD עם כל החבילה ועם ההסכמה לקבל עצמו כפי שהוא ולקבל אחריות על חייו כל זה ביחד עם כל הנסיונות הטיפוליים, השיחות ועוד השפיעו על הגמילה, והחלט ממיצה ל להפסיק לנסות כי הנסיון הוא בעצם תהליך ההבשלה של ילד ושל המשפחה כולה ובגלל זה אני מוצאת שיש קשר בין זה לבין התסמונת גם ם לא ישיר.
    בה צ ל ח ה !!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד חוצפן
    פ
    11/08/2009

יש לי ילד בן 6 יש לו בעית קשב וריכוז מטופל בכדור קונצרטה 18 מיל ילד נורה חוצפן ואגרסיבי השאלה שלי פונה לאדי אדר האם הילד שיש לו בעית קשב נוטה להיות חוצפן עד כדי כך שזה מוציא אותך מהדעת ועוד בהשפעת כדור

לקביעת תור
    סגירה
    ילד חוצפן

הוספת תגובה

• ילד חוצפן

ד``ר עדי אדר
    16/08/2009

שלום לך!

הפרעת קשב וריכוז מתאפיינת גם בהעדר גבולות, חוצפה, אגרסיביות וכו'.

אכן זוהי הפרעה מרגיזה וההורים , מורים וגם חברים לעתים מתקשים לקבל התנהגות זו. גם הורים שברור להם כי מדובר בהפרעה עם בסיס נוירולוגי מתקשים לשנן לעצמם ולהגיד - "אבל יש לו הפרעה וכו'...".

רצוי לבדוק עם הרופא המטפל לגבי המינון התרופתי כאשר יתכן והמינון נוכחי מעט נמוך.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה