מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רטאלין סכנה להתמכרות לסמים בעתיד?יעל15/06/2009
ילדי בן ה-8 החל באבחונים בגיל 5. כל האבחונים העלו רמת אינטלגנציה מעל מעל מעל הממוצע בתחומים מסוימים ובתחומים אחרים ברמות גבוהות מאד מהממוצע. ענין של קשב וריכוז היה ברקע אך לא היו בטוחים בעניין. לפני כשנה בכיתה א' עשינו לו לקראת סוף השנה מבחן טובה בה הוא אובחן עם בעית קשב וריכוז גבולית?! יש כאלה שטוענים שאין דבר כזה גבולי. בכל מקרה לא הומלץ על רטאלין מאחר והוא תפקד טוב בבית הספר.
בכיתה ב' החל סיוט שמתמשך עד עצם היום הזה ושהתגבר לאחר חופשת הפסח. ילד שלא לומד, לא נמצא בכיתה לא מוכן להכנס לשיעורים כל פעם שנדמה לו שמישהו מציק לו. לא מקשיב למורים לא מקבל סמכות ועוד. בבית הוא גם ניסה בהתחלה להתנהג כך.ולאחר התייעצות והתחלה של הדרכה הורית אצל מעצב התנהגות חל שיפור גדול בבית..המעצב גם פנה לבית הספר ונתן להם מספר טיפים שלא ממש עוזרים. במקביל אנחנו מטופלים דרך פסיכיאטר ילדים שנתן טיפול ראשוני נגד חרדות, שמהן גם סבל הילד. כיום יש שיפור ועכשיו בשל המצב בבית הספר הוא ממליץ על רטאלין. יש בי פחד גדול מהתרופה הזאת (בכלל מתרופות פסיכיאטריות) הפחד נובע סביר להניח מחוסר ידיעה. אך השאלה העיקרית שלי: האם יש איזשהו צד התמכרותי ברטאלין? מה קורה בעתיד? האם יש סיכון שילד שלקח רטאלין יהפוך בעתיד לנרקומן? מהן ההשלכות של לקיחת רטאלין? אני רואה סביבי ושומעת על אותם אנשים שצורכים רטאלין כסמים? מה עושים???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלינופוביה
ד``ר אריה בקלו16/06/2009יעל שלום,
הפחד מריטלין מתבסס על מידע לא אמין ובחלקו שקרי !
מדובר בתרופה וותיקה, טובה, ואיננה גורמת להתמכרות.
מחקרים הוכיחו שילדים עם הפרעת קשב וריכוז שלא קיבלו ריטלין יתמכרו בעתיד לחומרים אסורים כגון סמים,אלכוהול, עד פי 2 יותר מאשר ילדים עם ADHD שקיבלו ריטלין!!
חומר למחשבה.....
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לאור תוצאות מבחן BRCאמא דואגת15/06/2009
שלום רב,
בתי בת ה- 9 תלמידה טובה אולם מתקשה להתרכז בכיתה, ללמוד למבחנים וכו'.., ערכנו מבחן BRC וסיכום התוצאות הוא: שניכר שעיקר קשייה נובעים מתחום הקשב וכמו כן עולה חשש לשימוש בסגנון עבודה לא יעיל ואימפולסיבי כאשר יתכן שקושי בתחום אחד משפיע על השני ועל מיומנויות וסגנון למידה שסיגלה לעצמה לאורך השנים. ניכר שקשייה באים לידי ביטוי בעיקר אל מול משימות ניהוליות מורכבות שדורשות ארגון ותכנון, יכולת למידה מטעויות וויסות עצמי. ממולץ לסייע לה בחיזוק התחומים בהם היא מתקשה ולסייע בפיתוח מיומנויות למידה ועבודה יעילות יותר.
בקשב מתמשך - תפקוד תקין, קשב מפותל - שילמה מחיר יקר באיטויות ע"מ להמנע מטעויות ובקשב סלקטיבי - בחלק השני ניכר קושי רב ומוסחות גבוהה.
שאלתי הינה - כיצד להמשיך טיפול? והאם יש צורך בריטלין ל"הפרעות" אלו או בהוראה מתקנת כלשהיא? אנא כוונו אותי להמשך דרכנו.
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא דואגת
ד``ר אריה בקלו16/06/2009שלום רב,
תוצאות מבחן ה BRC אכן מצביעות על קשיים בתחומי הקשב, הריכוז והאימפולסיביות.
המבחן לבדו אינו מהווה אבחון אלא רק כלי עזר נוסף לרופא המאבחן.
אתם חייבים לפנות לרופא מאבחן שישלים את האבחון ויקבע אם יש צורך בטיפול.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שני הילדים שלי מאובחנים ומטופליםחמו איריס12/06/2009
הילד שלי בן 6 מטופל ב20 RS ריטלין ואני לא יודעת איך מתמודדים אם זה שהוא לא מפחד מום וממש מסכן את עצמו כמו כן בבעית האכילה המופרזת שלו (הוא כרגע לא שמן )אבל ברגע שאני לא יוכל לשלוט בזה הוא עלול מאוד להשמין מפחיד אותי נורא החוסר פחד שלו התעוזה הוא ילד מאוד חכם ושובה אי אפשר להשאר אדיש כלפיו ואני פשוט לא ישנה בלילות אני נותנת דוגמה קטנה מאתמול בגן השעשועים במושב כולם על המתקנים והוא על תחנת ההסעה (ילדים בגילו אמרו לו שהוא לא יכול לקפוץ)יש לו אח קטן ממנו בשנה ילד טוב ירושליים שפשוט נמצא כל הזמן בהתעסקות סביב האח הגדול וכדי למשוך תשומת לב הוא וכה על כל פסיק אני כבר עייפה ...השנה הילד הולך לכיתה א שזה יציאה מה"חממה" ואני פשוטרדה אשמח אם תכוונו אותי מה אפשר לעשות אם חוסר פחד אני מרגישה היסרית נורא אני פשוטכל פעם קופצת וצורחת עליואחרי שהסברתי מליון פעם הוא פשו לא רואה את הדרך אלא את המטרה ....תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילדים חסרי פחד.....
ד``ר עדי אדר12/06/2009שלום לך!
אכן ילדים עם הפרעת קשב מועדים לתאונות על רקע נטילת סיכונים, חיפוש ריגושים והעדר מודעות לסכנות.
אני ממליץ לעבור תהליך של יעוץ משפחתי פסיכולוגי הכולל גם עיצוב התנהגותי.
במקביל יש לשקול עם הרופא המטפל האם יש מקום לטיפול בתרופה ארוכת טווח כגון קונצרטה.
בברכה!
דר' עדי אדר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נכנסתי לאתר של ד"ר אדר תודה על כלשירה10/06/2009
המידע הכ"כ חשוב שהייתי זקוקה לו מזמן, רק כעת שילדי בן 9 אני מגלה מה הקשיים שהוא ואנחנו עוברים , ושאכן ישנה בעיה שנקראת קשב וריכוז, תמיד חשבתי שאני אמא שלא יודעת לחנך, ושהבעיה אצלי, שאני מפנקת ואו וותרנית, במשך תקופה ארוכה אני תוהה עם עצמי איפה אני טועה?
התיסכול שלי רק החריף עד שהגעתי לאתר של ד"ר עדי אדר, יש לציין שקראתי את כל המאמרים , הקטעי וידאו והפרשנויות, אני לא מאמינה איך כל התמונה התבהרה בבת אחת על כן אני מודה לך מקרב לב זה עזר לי ברמות בלתי נתפסות, אשמח להגיע לאיבחון.
אני רק לא מבינה איך כל המורים מתלוננים כל הזמן וכל יום רושמים לי "מכתב אהבה" ביומן שילדי הפריע , התחצף, לא מכין שיעורים, פיקח ברמות על אבל לא מנצל את היכולות, מס' פעמים נפגשתי בביה"ס עם גורמים מקצועיים ואף אחד לא העיר את תשומת ליבי שייתכן וקיימת בעיית קשב וריכוז.
רק גרמו לי להיות מתוסכלת מיום ליום, חבל שמערכת החינוך נראת איך שניראת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום שירה!
ד``ר עדי אדר10/06/2009שלום לך!
ולו בשביל תגובה כזו היתה שווה הקמת האתר!!!
תודה!
ד' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן טובהגלית07/06/2009
שלום,בני מסיים כיתה ו'.רציתי לדעת האם יש אצלו קושי.כשהוא לומד למבחנים הצורכים ישיבה ממושכת קשה לו מאוד להתרכז.אנחנו בד"כ לומדים ביחד אחרת הוא לא מתיישב ולאחר זמן כבר אין לו סבלנות לשבת.מס' מורים אומרים לי שנוצר אצלו לפעמים נתק. השאלה שלי האם יש צורך ללכת לבדיקות.כי בחטיבה אני מפחדת שהוא יתקשה.הוא תלמיד בינוני.
אם יש צורך ללכת למבחנים .איזה מבחנים אני אמורה לבצע?ואם כן היכן.אני רוצה באופן פרטי.תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה למבחן טובה
גלית07/06/2009מה ההבדל בין מבחן דידקטי,או לקשב וריכוז. אני לא מבינה את ההבדלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון הפרעות קשב , אבחון דידקטי
ד``ר עדי אדר07/06/2009שלום לך
על פי התיאור שלך עולה אפשרות כ כי אכן קיימת הפרעת קשב אם כי לא קיימת הפרעה תפקודית משמעותית. . כנראה שאין תלונות התנהגותיות.
אני מניח שסך הכל המצב סביר. ניתן גם להמתין ולראות איך הוא יתאקלם בשנה הבאה בחטיבת הביניים.
במידה ותחליטו על אבחון ניתן לברר במוקד המידע של קופה שלכם לגבי רופא או מכון לביצוע אבחון זה.
בד"כ מקובל במסגר ת האחבון לקבל שאלונים (הורה, מורה) . מבחנים ממוחשבים (אני מעדיף מבחן טובה ו- BRC – אם כי לא נקבעה מדיניות אחידה בתחום זה) וכן כמובן שיחה עם ההורים וביצוע האבחון עצמו.
אבחון דידקטי לא מאבחן הפרעות קשב !– הוא מאתר ליקויי למידה ויכול להצביע בעקיפין על הנמכה בתפקודי קשב שונים אבל הוא לא מחליף את האבחון הרפואי בתחום זה.
בברכה
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידה לילד בגיל 8סיגל07/06/2009
יכול להיות שקנדידה גורמת להפרעות קשב וריכוז, והשמנה מוגברת.תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה והפרעות קשב
ד``ר עדי אדר07/06/2009שלום לך!
פעם הייתה תאוריה כזו אבל לא מוכרים לי מחקרים המצביעים עלקשר בין קנדידה (פטריה) להופעת קשב וריכוז.
השמנה מוגברת לא גורמת להפרעת קשב.
ברור כי גורמים רגשיים משניים להשמנה יכולים לגרום לקשיים בריכוז על רקע מצב רוח ירוד. זוהי לא הפרעה ראשונית.
בברכה,
דר'עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגננת המליצה על אבחון קשב וריכוזסבתא דואגת05/06/2009
שלום
הגננת בשיחה עם כלתי המליצה על איבחון לנכד שלי ואני מבקשת לתת לו הטוב ביותר במסגרת האפשריות שלנו, ורצוי בדרום מקום מגוריו, ולא יודעת איך ואיפו,
הגננת מכירה את הנכד 8 חודשים ובמכתבה לרופא המטפל כותבת ילד מקסים מתקשר היטב עם מבוגרים ואהוד על חבריו. הילד נבון ותחומי החוזק שלו הם-הבנה,תחום חשבוני ושפה,הקושי העיקרי בו נתקל הוא קושי בארגון, בקשב ובריכוז.
מתקשה בריכוז לאורך זמן ומוסת בקלות מגירויים בסביבה.קשיים אלה באים לידי ביטוי בעיקר בקבוצה קטנה בפעילויות הדורשות מילוי הוראות מורכבות. מוסת בקלות בכל פעילות עצמאית ליד שולחן, פעילויות הדורשת ביצועים מוטוריים וזקוק לתמיכת מבוגר בארגון.תחום קושי נוסף- מוטוריקה עדינה, ציור חופשי, דל יחסית, קושי בגזירה ודיוק בעבודה,
הילד התקדם מאד במהלך השנה,
מקבל סיוע של גננת שיח בגן,
אך עדיין השילוב בין הקשיים מאט מאד את קצב העבודה שלו יחסית לקבוצה.
מעט רקע על הנכד שלי.
עד גיל 3 היה בן יחיד, נולדה לו אחות, ובגיל 4 נולדו לו עוד 2 אחיות תאומות,גר באזור המרכז קרוב לתא המשפחתי בני דודים בגילו ואחת מהם בגילו עברו יחד טיפול אצל הסבתא ומגיל 2 את כל הגנים אביו פוטר מהעבודה ולאור המצב הכלכלי עברו בשנת הלימודים הקודמת לדרום 3 חודשים לפי סוף השנה.
מתנצלת על אורך ההודעה
במידה ומישהו יכול לנתב אותי איך לעזור לנכד ולאן לפנות, אודה
סבתא דואגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגגנת המליצה....
ד``ר עדי אדר05/06/2009שלום לך!
לא ציינת את הגיל של הילד אך כללית על פי התואר שלך איני רואה מקום לדאגה רבה.
אכן כנראה קיימים קשיים מסוימים אך על פי תאורך הוא ילד נבון, חברותי עם קשיים בארגון ובתחום הקשב.
בל נשכח כי מדובר בילד צעיר וניתן בהחלט להמשיך ולחזק אותו בתחומים שונים שציינת על ידי גננת שי"ח. מומלץ שפסיכולוגית של הגן תתרשם מתפקוד.
אני מכיר מספר מאבחנים טובים בדרום הארץ אך אני נמנע מלהמליץ באופן שמי מסיבות אתיות. עם זאת אני יכול להזכיר מרפאה ציבורית הלוא היא היחידה לגיל הרך בבית חולם סורוקה.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר עדי הדר תודה על תשובתך המהירה
סבתא דואגת05/06/2009
הילד בן 5.5 תוך כדי חיפוש נכנסתי לאתר שלך וחלק מהתשובות כבר קיבלתי
בכל מקרה תודה
רציתי לראות ולשמוע יותר אך לא מצאתי כיצד להפסיק את המוסיקה
ושוב תודה
סבתא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איבחון באזור המרכזחמי ענתבי02/06/2009
צהריים טובים
אני בחור בן 34, כבר מספר שנים אני יודע שיש לי בעיה או בעיות כל שהן בריכוז ובלמידה (לא למדתי לימודים אקדמיים בגלל זה, למרות שאני מאד רוצה) ומעולם לא בדקתי את הנושא, לאחרונה חבר המליץ לי לקרוא ספר "מריתת עצבים", ובתור אחד שלא מצליח במיוחד לקרוא ספרים או כל דבר ארוך, קראתי את הספר יחסית מהר (-בישבילי, לקח לי עשרה ימים) וגם הפנמתי את התוכן(ממליץ מאד על הספר בלי קשר להפרעות קשב).
אני סובל ממיגרנות לכן מתופל אצל ניורולוגית ובעיקרון סיפרתי לה את סיפור חיי, ולפי זה היא נתנה לי מרשם לרטלין(לא עשתה לי בדיקות או איבחון), אני נוטל 30 מ"ג כל פעם פעמיים ביום וזה עוזר המון לריכוז(חיי השתנו מהקצה אל הקצה) אבל אני עדיין מרגיש שחסר לי משהו.
בכל אופן אני אשמח אם מישהו יוכל להמליץ לי על מישהו או גוף כל שהוא באזור המרז שגם מאבחן וגם במיקרא הצורך מטפל או מכוון אחרי האיבחון.
אני גר בקיבוץ העוגן ליד נתניה, אין לי בעיה להגיע בין חיפה לתל-אביב.(רכב חברה:-))
מתנצל על אורך ההודעה.(לא ידעתי מה רלונטי ומה לא)
נ.ב
אני חבר כופת חולים מכבי, אם יש אפשרות לעשות את כל התהליך הזה דרכם בפחות כסף אז כמובן יותר טוב.
תודה מראש, חמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון.....
ד``ר עדי אדר03/06/2009
שלום חמי!
אתה מציין במסר שלך כי חסר לך משהו... לא ברור, כמובן, מה חסר אבל יתכן ויש מקום לבצע הערכה וטיפול פסיכולוגי.
מאידך יתכן והמינון התרופתי לא מביא את התוצאות המיטביות ואז כמובן יש מקום לחזור ולפנות לרופא המטפל.
בעיקרון הפרעות קשב וריכוז ממומנות (חלקית) על ידי הביטוח המשלים של מכבי – מגן זהב. הכוונה לשלושה יעוצים רפואיים לשנה (לגבי טיפול פסיכולוגי עליך לברר בקופה).
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק ותופעות לוואיעדי01/06/2009
שלום!
אני בת 17 ושוקלת 93 ק'ג.
אובחנתי הכיתה ו לבעיות קשב וריכוז. באותה תקופה ניסו לתת לי מינון מזערי של ריטלין (5 מ"ג) (וגם אז לא הייתי ממש רזה) אבל תופעות הלוואי היו יותר מידי בשביל אמא שלי..... עכשיו, אחרי פגישה עם פסיכיאטר ובדיקת טובה הוחלט לתת לי שוב רטלין. התחלתי עם מינון נמוך של קונצרטה, תופעות הלוואי היו נוראיות. אחרי חודש העלנו מינון ועכשיו, כמה חודשים מתחילת הטיפול כבר הועלתי למינון הגבוהה ביותר של קונצרטה.
יש לי מספר בעיות עם הכדור:
מצבי רוח (זה ממש מניה דיפרסיה, עם דגש על הדיפרסיה. אני כבר עליתי לכולם על העצבים, נמאס להם שאני מתפרצת.... )
דופק גבוהה: בסביבות ה 100 במנוחה. בתכלס לא אכפת לי אבל עשו לי צו ראשון ועכשיו דורשים ממני לעשות 10 מדידות דופק בזמנים שונים ואני לא יורדת מ 90 !!!
אי השפעה: זה קרה רק פעם אחת, יום לפני הבגרות במתמטיקה. נכנסתי לפאניקה אז אבא אמר לי לקחת עוד כדור קטן (10 מ"ג).
מבחינת השפעה, זה עובד ומאוד נחמד לראות את הציונים במתמטיקה עולים מ 25 ל 100 וגם אני מתרכזת הרבה יותר טוב בעבודה במחשב (לצערה של אמא..) אבל תופעות הלוואי הורסות לי את החיים, לאחותי אין סבלנות לשטויות שלי ולאמא שלי מאוד קשה, כשאני לא מתפרצת אז אמא שלי כול הזמן מציקה לי שאני מדוכדכת או שואלת אותי מה קרה שאת כול כך מאושרת פיתאום (זה קורה לעיתים רחוקות).
כדי לציין שיש לי חוסר תאבון במהלך היום (לא שאני מתלוננת או משהו) ותאבון גדול בלילה, כמו כן הדכדוך פחות קשה בלילה (אולי כי אמא ישנה ולא מציקה לי כול הזמן).
אשמח לתשובה על החפירה שלי.
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר, מצב רוח שפוף
ד``ר עדי אדר03/06/2009שלום לעדי הארכיאולוגית!
ריטלין היא תרופה בפיקוח ואין זה נכון מבחינה רפואית וחוקית לתת המלצות ספציפיות למישהו או משהי שלא עברה אבחון רפואי על ידי. איני יודע מה הן בעיותייך, מה מצבך הבריאותי, מה בדיקות המעבדה שלך, מה מצבך הרגשי לפני הטיפול ועוד נתונים. כלומר המלצה רפואית ספציפית לא סבירה במקרים אלו ועלייך לפנות לרופא המטפל.
כהערות כלליות אציין כי לא ברור האם את במצב רוח שפוף כל היום או רק לאחר חלוף השפעת התרופה (מצב המכונה רבאונד).
מבחינה רפואית לא מקובל שדופק במנוחה יהיה 100 (ומה הדופק כאשר את לא מטופלת תרופתית?).
מבחינתי במצב כזה אני שוקל להפסיק או להחליף את הטיפול התרופתי!
לגבי התיאבון שלך – לא נורא.... ממליץ מאוד שתעשי גם דיאטה וגם ספורט! הרבה ספורט!
בסיכומו של דבר מחד הטיפול מאוד מועיל לך ומאידך הוא כרוך בתופעות לוואי שחלקן (דופק מהיר, מצבה רוח ירוד) מהוות לעתים שיקול להחלפה או להפסקה של הטיפול התרופתי!
לכן – נא לחזור לרופא המטפל!
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
עדי03/06/2009תודה על התשובה. כמו שאמרתי, על הירידה בתיאבון לא התלוננתי.
ניסינו להשיג את הפיסיכיאטר המטפל אבל ללא הצלחה (הוא לא עונה לאימייל). מצב הרוח הרע הוא בזמן פעולת התרופה.
הדופק המהיר לא מפריע לי אבל אני דואגת שיעשו לי בעיות איתו בצבא....
יש דרך למנוע את הדופק המהיר? (אפילו לזמן מסויים וקצר)
הדופק שלי לפני הרטלין היה בסביבות ה 80 במנוחה. עשיתי אקו לב לפני ולא נראו בעיות.
בנוגע לספורט? כן אני יודעת.... בעיות המשקל עלולות ליצור קושי בכול הנוגע לתופעות לוואי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפראקטיביות ללא קשב וריכוזמאיה31/05/2009
בני בן 4 ו-8 חודשים. מאז היותו תינוק היה קופצני ולא רגוע. התנהגותו פעילה(מזיז ידיים ורגליים, לא נינוח) וכן אני משערת שהתנהגותו מאופיינת באימפולסביות. בנוגע לקשה וריכוז הבעיה נראית לי פחות חמורה. הוא מעסיק את עצמו יפה, מתמיד במשימות ואינו נמנע ממשימות שדורשות ריכוז.
כמו כן, בגן אין דיווח מיוחד מהגננת לא בקשר להתנהגות ולא בקשר לריכוז. כשאני קוראת את הכתבות על בעיות קשב וריכוז אני מזהה בחלק שעוסק באימפולסיביות ותנועתיות את ההתנהגות של בני, אבל בחלק של הריכוז והקשב אני פחות מזהה. השאלה שלי היא האם יכול להיות שבני סובל מהיפראקטביות ללא בעיות קשב וריכוז?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקדם לקבוע אבחנה זו!
ד``ר עדי אדר31/05/2009שלום לך!
אכן קיימת צורה של ADHD המתאפיינת בהיפראקטיביות עם מיעוט קשיי קשב וריכוז עם זאת מוקדם מאוד לאבחון סוג זה של הפרעה ואני ממלי להמתין בסבלנות יכולים לחול שינויים רבים בתפקודו של הילד לכאן ולכאן ואין צורך למהר ולקבוע אבחנה זו בשלב הנוכחי.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיקיםאורית29/05/2009
בני בן 4.5 התחיל בשבועות האחרונים לאמץ לו מספר תנועות חדשות וחוזרות,הוא מכניס אצבע לפה, או שתי אצבעות פעם ביד ימין ופעם ביד שמאל לעיתים מלקק את גב היד ולעיתים מנגב את השפתיים, הרבה התעסקות חוזרת עם הפה אולם לתנועות אין אופי קופצני וטיקי, לפחות כפי שאני מבינה טיקיםו גם אין נוכחות דומיננטית, רוב האנשים שבסביבתו לא שמים לב לזה .
שאלתי האם אלו טיקים,האם למעשה כל תנועה שאנו חוזרים עליה היא טיק?בערב כשהוא נינוח מול הטלויזיה הוא עושה את אותן תנועות אבל באיטיות רב ולמעשה בחלק מהזמן מוצץ אצבע?ואם אכן זה טיק באים אימץ לעצמו לאחרונה מספר טיקים האם זו סיבה לדאגה או שזה נכלל בתופעה השכחיה של טיקים שבגיל הילדות, אודה מאוד על תשובה מפורטת תודה אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא טיקים!
ד``ר עדי אדר31/05/2009שלום לך!
בעיקרון לא ניתן לתת תשובה מפורטת על תיאור בלבד מבלי לבדוק זה לא רציני ולא מדעי לאבחון רק על סמך תאור.
עם זאת התיאור של התנועות כפי שאת מתארת הן כנראה לא מה שאנחנו מגדירים כטיק אלא תנועות הקשורות להרגל מסוים.
אין סיבה לדאגה עקב כך ורק צריך לעקוב אחרי תנועות אלו לא מומלצת כיום התערבות מיוחדת
כמובן שאם אתם מודאגים עליכם לקחת את הילד לבדיקה רפואית.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חושב שיש לי הפרעות קשבילד28/05/2009
תמיד היו לי ציונים מאוד גבוהים בבית הספר ונדרש ממני מעט מאוד זמן ללמוד כדי להצליח- אבל למרות זאת אני לא מצליח לשבת וללמוד- וההורים שלי לא מוכנים לשמוע על זה ולא מוכנים להאמין שיש לי בעיה
ניסיתי ללמוד לבגרות בהיסטוריה אבל אני לא מצליח להתרכז אפילו שעה.
מה אני יכול לעשות?
בתחומים אחרים בחיים אין לי שום בעיה ואני ילד רגוע יחסית, אני גם מקשיב למורה בכיתה בלי שום בעיה..
יכול להיות שיש לי בעיה? ומה לעשות עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיה ?
ד``ר אריה בקלו29/05/2009הפרטים שמסרת הם מועטים מידי בכדי שאוכל לחוות דעה מדוייקת.
אם קל לך בכל המקצעות ואתה מקבל בהם ציונים גבוהים אז קרוב לוודאי שאין לך בעיה משמעותית.
לעומת זאת אם קל לך במקצועות הריאליים אך לעומת זאת אתה מתקשה במקצועות עיוניים כגון הסטוריה כי זה לא מעניין אותך ,אתה מתקשה לקרוא חומר עיוני ואתה מתקשה לעקוב שיעור שלם במקצועות מסויימים, אזי יתכן ויש לך בעיה בתחום הקשב והריכוז.
אינני יודע מהו גילך אך ברור לי שהנך קטין הזקוק לאישור הוריך לבדיקות.
אני ממליץ לך לנסות לשתף את הרופא המטפל שלך בבעיה ואולי באמצעותו לשכנע גם את ההורים בצורך באבחון.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למבוגר עם הפרעות קשב וריכוזמזי28/05/2009
היי
אני בת 50 ולאחרונה הבנתי שאני גם סובלת מהפרעות קשב וריכוז
וזאת גם מאחר וביתי בת ה22 עם הפרעת קשב.
לאחרונה -מזה חודשיים וחצי אני וביתי משתמשות במוצר שהוא על בסיס צמחי מרפא -שמבוסס על פילוסופיה סינית.מחזק את מערכת העצבים העליונהמזין את המוח ועוזר לחשיבה ושיפור הזיכרון.ובנוסף מחזק את מערכת העצבים המרכזית-ובכך המצב החרדתי נעלם . אפשרות לעמידה במצבי לחץ .מפיג אאת המתח והחרדותומסייע בשינה. החשוב ביותר מבוסס על צמחי מאכל בלבד ללא שום תופעות לוואי. במידה ותהיה מעוניין תוכל ליצור עימי קשר לאימל או לטלפון -0522909032
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבטחות שווא
ד``ר אריה בקלו29/05/2009אני מציע לכל מי שקורא תגובה זאת לא להתפתות להצעות רבות ומשונות כגון זו שמציעה הכותבת מזי.
למיטב ידיעתי,ושל רוב הרופאים,אין מוצר או תרופה "טבעית" שהוכחה מדעית כיעילה לטיפול בהפרעת קשב וריכוז.
אני אומר זאת הן כרופא "קונבנציונלי" והן כרופא שהוסמך ברפואה "סינית".
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ADD ילד בגיל 4 ?ליזי25/05/2009
ערב טוב,
בני בן הארבע מרבה לחלום בבית ובגן. הוא מרבה ל"התנתק" וחולם.
בגננת מתארת ילד שקט, עדין שאינו מפריע כלל אולם, היא מבחינה בקושי בזכירת מספר משימות ולעיתים קושי בהבנה בקבוצה גדולה (לדברייה, בקבוצה קטנה מבין יפה).
הגננת, הפסיכולוגית ואני, האם, משוכנעים שיש לו ADD למרות שהבנתי לעדיין מוקדם לאבחן זאת.
שאלותיי הן:
האם יש תרופה טבעית שניתן לתת בגיל הזה ויכולה לעזור לו להתרכז יותר?
באיזה גיל ניתן לאבחן בוודאות אם יש לילד ADD ?
אשמח לשמוע את דעתכם המקצועית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ADD בגיל 4 ?
ד``ר אריה בקלו26/05/2009ליזי שלום,
התאור יכול להתאים להפרעת קשב ללא מרכיב של היפראקטיביות.
במקרים כאלו הילדים מתפקדים טוב יותר במשימות פרטניות או קבוצות קטנות.
אבחנה רשמית נעשית החל מגיל 6 למרות שניתן לאבחן גם קודם לכן בהתאם לנסיבות.
אם הבעיה לא גורמת לילד קשיים מיוחדים בגן,בבית או עם חברים לא הייתי מתאמץ לאבחנו יתר על המידה.
אינני נוהג להמליץ על תרופה בגיל זה וגם לא נראה לי שיש כלל הצדקה למקרה זה.בכל מקרה ,אינני מכיר תרופה "טבעית" לשיפור הזכרון.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד להפרעת קשב וריכוז לילד בן 4אלונה25/05/2009
שלום רב ,
בני בן 4 מרבה להשתולל בבית וכן מתקשה להתרכז רק בדבר אחד לאורך זמן (לפי דעתי )
גם בגן הילדים הגננת טוענת כי הוא מרבה להשתולל אולם מצליח לשבת לצייר ולעבוד עם חבריו
בבית הוא מצליח לשבת לצפות בסרט ולשחק במחשב אך תמיד עיניו ואוזניו יהיו בתנועה
רופא הילדים שלל כי יש לתת הפנייה לאבחון בטענה כי גילו צעיר מידיי
האם יש צורך באבחון ?אם כן אשמח לקבל המלצה למקום בקרבת פ"ת
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז בגיל 4
ד``ר אריה בקלו26/05/2009אלונה שלום,
נכון שלא קובעים אבחנה לפני גיל 6 אבל לפי תאורך ישנם סמנים המעידים על טווחי קשב וריכוז קצרים.
המקום המתאים לאבחון בגיל זה הוא מרכז להתפתחות הילד של הקופה.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)