מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ילדה בת 4 ...דפנה08/12/2007
עם "קוצים בתחת" - במ צבים בהם צריך לשבת לאורך זמן, כמו במפגש בגן, בזמו הארוחות וכו'.
כשיש מסיבות בגן, מבצעת את מה שמצופה ממנה, אבל די מהר "נשברת" ורצה לאמא ואפילו רוצה לצאת מהחדר.
לא יודעת מה זה. התרגשות ? חוסר סבלנות ? ילדותיות ?
בשולחן האוכל לא מסכימה בשום אופן להישאר לשבת לאחר שסיימה לאכול. ממש לא נסוגלת !
שוחרת חופש באישיותה !
ילדה מקסימה, חכמה, חברותית, אוהבת ושובבה. לא תוקפנית אך פעילה מאד.
לא פעם לא מסיימת משימות, יחד עם זאת יש דברים שמשתפרים עם הזמן.
הגננות לא פנו אלי, אבל כשאני שואלת, תמיד מספרים לע שקשה לה לשבת...
אמי מוטרדת, בעיקר סביב מחשבות על בית הספר. ולא יודעת מאיפה להתחיל (לבדוק).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמי מוטרדת = אני מוטרדת
דפנה08/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבת 4 פעילה
אייל אליאש08/12/2007ליעל
"בעיה" נוצרת במפגש בין אופי הדרישות מהסביבה ( לדוגמא בי"ס ) לבין המאפינים של הילד. כיום עוד אין "בעיה" על פי מה שאת מתארת . אך את חוששת שהיא תיווצר במפגש עם דרישות הלימודיות בבית הספר. ניתן להעריך זאת על ידי עריכת איבחון שיבדוק האם צפויה בעיה מה ואם כן מה הדרכים להתמודד עימה. ניתן להתיעץ עם פסיכולוג/ית הגן .
איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהטל07/12/2007
שלום דר',
התחלתי לטפל בריטלין. בזמן השפעת הכדור, יש לי כאבי ראש. האם מותר ליטול Advil בזמן השפעת הכדור?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר מתן אדוויל יחד עם ריטלין?
ד``ר עדי אדר07/12/2007שלום לך!
כמובן!!!!
אכן לעתים תכשירי ריטלין גורמים לכאבי ראש ובהחלט רצוי טיפול אנלגטי למניעת כאבי הראש וזאת גם על מנת לשפר את השפעת התרופה. ברור כי עם כאבי ראש השפעת הריטלין חלקית.
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטלין בשילוב עם ג'וינטאין שם05/12/2007
מה קורה כשלוקחים רטלין 20 מ'ג ומעשנים ג'וינט ביחד?
האם זה משפיע על הרטלין?
האם זה יכול ליצור נזק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין ושאר ירקות.....
ד``ר עדי אדר05/12/2007כמובן ! ואני לא מתכוון להאריך בתשובה לשאלות מהסוג הזה.....
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפראקטיביותאבישי02/12/2007
אני בן 17.5 אני חושש שאני סובל מהיפראקטיביות...
איך אני יכול לדעת האם זה נכון?
רק בדיקות במכון מיוחד יתנו לי תשובה?
האם יש סימפטומים שמראים שעלי ללכת לעשות בדיקות לגבי זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האמנם הפרעת קשב?
ד``ר עדי אדר03/12/2007שלום לך!
אני שולח לך הסבר קצר על הגדרת ההפרעה וכן על התסמינים המאפיינים אותה:
1. תחילת התבטאות הסימפטומים לפני גיל 7 שנים (במידה והפרעת הקשב והריכוז מופיעה בגיל מאוחר יותר הסיכוי הוא שהגורם הוא לא הפרעת קשב וריכוז ראשונית אלא מצבים אחרים כגון "סערת גיל ההתבגרות", הפרעה חברתית או רגשית וכ"ו).
2. התבטאות ההפרעה קיימת לפחות בשני מצבים חברתיים שונים (בית ספר, בית, בזמן הבדיקה הנוירולוגית).
3. ההפרעה קיימת לפחות 6 חודשים.
4. ההפרעה גורמת לפגיעה משמעותית בתפקוד האקדמי, חברתי או תעסוקתי (תעסוקתי – הכוונה למבוגרים עם ADHD העלולים להתקשות להתמיד או להצליח במקום עבודתם).
5. הסימפטומים לא מוסברים ע"י הפרעה אחרת כגון PDD (Pervasive developmental disorder), הפרעת אישיות, חרדה, דיכאון וכ"ו.
להלן קריטריונים מקובלים כיום כמאפיינים ילדי ADHD עם הפרעות קשב:
1. לעתים קרובות לא מקדיש/ה תשומת לב לפרטים הקשורים לשיעורים או לפעילויות אחרות, עושה שגיאות "טיפשיות" בשיעורים או בפעילויות אחרות בגלל פיזור דעת.
2. מתקשה להתמיד במשימות או משחקים ("מפסיק/ה באמצע").
3. לעתים קרובות נראה כי לא מקשיב/ה למה שאומרים לו/לה.
4. מתקשה למלא הוראות ולסיים שיעורים ומטלות אחרות (אם כי מבין את ההוראות הנדרשות ממנו/ה).
5. מתקשה לארגן משימות (הכנת שיעורים, ארגון חומר לימודי במסגרת עבודות חקר, וכדומה).
6. לעתים קרובות מסרב/ת לבצע משימות הדורשות הקשבה והתמדה (כגון שיעורים או עזרה בבית).
7. לעתים קרובות מאבד/ת חפצים הדרושים לפעילות יום-יומית (צעצועים, כלי כתיבה, ספרים וכו').
8. גירויים חיצוניים (רעשים, מוסיקה , פטפוט של חברים, טלוויזיה) מסיחים בקלות את דעתו/ה ולכן מפסיק/ה להיות מרוכז בשיעורים או במטלות אחרות.
9. "מבולבל/ת ושכחן/ית" בפעילויות יום-יומיות (שוכח/ת למסור הודעות , שוכח/ איפה הניח חפצים, מאבד חפצים…).
מה הסימפטומים של אימפולסיביות?
1. עונה לשאלות לפני שסיימו לנסח אותן.
2. מתקשה לחכות לתורו/ה במשחקים או בפעילויות חברה.
3. לעתים קרובות מטריד/ה או מפריע/ה לילדים אחרים.
מה מאפיין פעילות יתר ("היפראקטיביות")?
1. מגלה סימני אי שקט, "זז/ה הרבה במקום" "קשה לו/ה לשבת במקום", "יש לו/ה קוצים", מרבה להתעסק בידיים או רגליים, ("לא מסוגל/ת לשבת בשקט על הכיסא"), מתופף/ת על השולחן.
2. לעתים קרובות קם/ה מהמקום, עוזב/ת את הכיתה.
3. מרבה בריצה או בטיפוס (על עצים, מקומות גבוהים), נחבל/ת לעתים קרובות, מבצע/ת פעילות מסוכנת.
4. מתקשה לשחק בשקט.
5. מרבה להתרוצץ, להסתובב, לטפס על חפצים בכיתה או בבית.
6. מרבה לדבר, פטפטן/ית.
ועתה – אם הגעת בקריאה לסוף הקטע הזה יתכן ואין לך הפרעת קשב....
בכל מקרה במידה ואתה מוצא תסמינים שמאפיינים את תפקודך עליך לגשת לאבחון מסודר במכון שמתמחה בתחום זה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות קשבדנה30/11/2007
שלום
הבן שלי בן 5.5 הגננת טוענת שיש לו בעיות קשבורכוז
שנעשתה יש לו ירידה בשמיעה בשתי האוזניים וזאת למרות שעבר לפני שנתיים ניתוח כפתורים.
בבית כאשר אני עובדת איתו הוא עובד יפה ומסוגל להיות מרוכז במהלך העבודה (40 דקות)
גם כאשר הוא מצייר או צובע הוא עובד בדיקנות לאורך זמן.הוא שומע ספורים ארוכים בקשב רב.
השאלה אם להסתמך על המידע של הגננת ולקחת אותו לטפול או אבחון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות קשב בגיל 5.5 ש'
ד``ר עדי אדר01/12/2007שלום לך!
כמובן שקשה לציין על פי התאור במסגרת אם אכן קיימים תסמינים של הפרעת קשב וריכוז.
ברמת העיקרון אני בהחלט חושב שצריך להתיחס ברצינות להתרשמות של גננת. במקרים כאלו יש מקום לבצע אבחון במידה וקיימת הפרעה תפקודית משמעותית של הילד במיוחד אם יש גילויי אלימות או אימפולסיביות. כמו כן האם יש תסמיני הפרעת קשב אשר מפריעים למוכנות של הילד לקראת העלייה לכיתה א'.
יש מקום לבצע אבחון בגיל מוקדם אך אם ההפרעה לא משמעותית ניתן בהחלט להמתין להתחלת הלימודים בכיתה א', לבחון איך הילד משתלב ואיך והא מתמודד עם כיתה א' ואז יש בהחלט זמן ומקום לבצע אבחון. לא תמיד יש צורך למהר ולבצע אבחון בגיל צעיר.
ההמלצה שלי במצבים אלו היא להתיעץ עם הגננת ועם הפסיכולוגית של הגן ובהתאם להחליט לגבי אבחון.
ברצוני גם להתיחס לתפקוד של הילד בבית. זה בהחלט נתון מעודד אם הוא מסוגל לעבוד איתך ברציפות כ- 40 דקות. מאידך יש לקחת בחשבון כי ילד מסוגל לתפקד טוב במצבים של "אחד לאחד" ואין בכך להעיד על תפקודו במסגרת הגן, שעת ריכוז וכו'.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהטובה29/11/2007
אני אמא לשני ילדים בגלאי 6.5 ו- 8 הבן בן ה-8 מאובחן כילד בעל רגישות חושית גבוהה, סף תיסכול נמוך, דימוי עצמי נמוך, רגישות יתר בנושא המגע וכו'(וכנראה שהקטן יותר בן ה-6.5 הוא היפו של הבן הגדול אינו יודע פחד ומסכן את עצמו ללא הרף).
שניהם עברו מבחן טובה ושניהם אובחנו בעלי הפרעות קשב וריכוז אך ריטלין החמיר להם את הבעיה והוא אינו מתאים להם, פניתי לרפואה אלטרנטיבית הם קיבלו סירופ טיבעי, וגם כאן נחלתי אכזבה.
אבקש יעוץ דחוף איך אוכל לעזור להם, קשה להם מאוד לאסוף את עצמם ולשבת מרוכזים בכיתה למשך יום שלם, שניהם אמורים לעשות "דחיסות" במשך היום אך מאוד קשה לי לאכוף את הדבר מאחר ואין מי שיעשה איתם את הדחיסות.
תודה על תשומת הלב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין לא מועיל?
את מציינת במסר שלך כי ריטלין לא מתאים לילדים. בהחלט יתכן מצב זה כאשר 10-15% מהילדים לא מגיבים לריטלין. עם זאת לפני שמגיעים למסקנה זו צריך לנסות מינונים שונים וכן מספר תכשירים של ריטלין לפני שאכן מגיעים למסקנה שהתרופה לא מועילה.
יש לציין כי קיימים תכשירים נוספים, "תחליפים" לריטלין והכוונה לאדרל ולסטרטרה שהן תרופות בהן ניתן להשתמש במקרים בהם ריטלין לא מתאים. עם זאת יש לקחת בחשבון כי אלו תכשירים יקרים ונדרשת פרוצדורה מיוחדת על מנת לרכוש את התרופה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לנו בעייה ומאיפה להתחיל ???תמי27/11/2007
ביתי בכיתה ג'. ברקע: מעבר למקום מגורים חדש לפני 3 חודשים, בי"ס חדש, וכו'.
לאחרונה נפל לי אסימון שאולי יש לנו בעייה. תמיד הייתה בעיית התארגנות אבל נראה לי כבר מוגזם שכל דבר לוקח לה שעות, שוכחת דברים, מתקשה מאוד להכין שיעורים וצריך ממש "לאיים" כדי שתשב להכינם. כאשר יושבים כבר על השיעורים, הדבר הכי קטן מסיט את תשומת ליבה והראש שלה כבר בכיוונים אחרים. התנהגות ילדותית מאוד (קשור?), מפוזרת ולא מסודרת. אני תוהה אם היא:
א. משתעממת מהשיעורים או:
ב. לא מבינה כלום ולכן מתחמקת או:
ג. גם וגם או:
ד. שבאמת יש לה בעיית קשב וריכוז.
איך "מסננים" את אופי הבעייה, ומאיפה מתחילים ???
אודה על כל מידע שיכול להאיר את עיני ,
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפה מתחילים?
התיאור לגבי ביתך הוא חלקי וכמובן שלא ניתן להסיק מסקנות אבחנתיות.
אכן את מתארת תסמינים אשר עלולים להתאים להפרעת קשב והכוונה היא לקשיי התארגנות, פזור דעת, שכחה, קושי להתמיד ולהכין שיעורים וכן מוסחות.
חסרים נתונים רבים כולל תפקוד במסגרת בית הספר.
מומלץ במקרה כזה לבצע אבחון במידה והתפקוד הנוכחי מהווה משום הפרעה לתפקוד הלימודי וההתנהגותי בבית הספר או בבית והאם תהליך הלמידה דורש השקעה רבה מדי על מנת לשמר רמה לימודית.
במידה וכן יש לבצע אבחון מסודר אצל מומחה בתחום זה כאשר כמובן לפני כן יש להתייעץ עם הגורמים החינוכיים המתאימים בבית הספר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןיונה26/11/2007
האם יש סכנה בלקיחת ריטלין לפני מבחן? על מנת להיות מרוכזת יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סכנה?
אין סכה בנטילת ריטלין לפני מבחן או אחריו ובכלל אין סכנה בנטילת הריטלין מכיוון שזוהי תרופה בטוחה לשימוש.
כמובן שכמו כל תרופה יש לקחת אותה על פי התוויות רפואיות. זהו לא תוסף מזון או ממתיק שנוטלים אותו לאחר ארוחת בוקר, או לפני מבחן אלא במידה ובוצע אבחון מסודר וניתנה המלצה על ידי רופא המוסמך לכך על פי הנחיות משדר הבריאות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פגיעה בלימודים כשיש הפרעת קשבאורן22/11/2007
שלום שוב... רציתי לשאול על הדרך של האיבחון כי הפסיכיאטר שאיבחן אותי אמר שיש לי הפרעת קשב וכשקראתי קצת על זה ושאלתי רופאים אחרים אמרו לי שכשיש הפרעת קשב צריכה להיות פגיעה בלימודים ובמקרה שלי יש לי ציונים מאוד גבוהים ולא נראתה פגיעה בכלל... מה זה אומר? אולי האיבחון לא נכון?
תודה שוב...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם חייבת להיות פגיעה בלימודים?
ד``ר עדי אדר24/11/2007שלום לך!
איני מתכוון למתוח ביקורת על קולגות ואינו יכול לקבוע כמובן אם יש לך הפרעת קשב אם לאו מבלי לבדוק אותך וללא קבלת נתונים הנדרשים לביצוע אבחון (פרטים רפואיים, חינוכיים לגבי הילדות, שאלון מבוגרים, שאלון הורים, מבחן טובה או מבחן BRC ועוד).
הביטויים של הפרעת קשב הם מגוונים ואכן כוללים לעתים תכופות גם ירידה בלימודים או תת השגיות לימודית. עם זאת יתכנו מצבים שאין ירידה בלימודים והביטויים של הפרעת הם בתחומים אחרים כגון חברתיים, התנהגותיים ועוד.
יש לזכור כי הפרעת קשב כשמה כן היא – היא מוגדרת כהפרעה במידה ומפריעה לנו בתחומים חברתיים, לימודיים, משפחתיים ולא ברור לי מה ביטוייה של ההפרעה אצלך. לעצם שאלתך, הצלחה לימודית עדיין לא מהווה הוכחה לכך שהאבחנה לא נכונה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטלין + אלכוהולאורן22/11/2007
שלום לכולם... התחלתי לקחת רטלין פעם ביום לפני יומיים ע"פ הוראה מפסיכיאטר ורציתי לשאול אם ניתן לשתות אלכוהול בתקופה של השימוש ברטלין... אני גם יודע שהרטלין הזה שאני לוקח פועל במשך 8 שעות אז האם מותר לקחת אחרי 8 שעות שעובר הזמן שהוא פועל?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין ואלכוהול- לא רצוי!
ד``ר עדי אדר24/11/2007שלום לך!
עקרונית לא מומלץ השילוב של אלכוהול ונטילת ריטלין! עם זאת מכיוון שלעתים זוהי גזירה שהציבור לא מסוגל לעמוד בה הרי שניתן לשקול שתיית אלכוהול לאחר חלוף השפעת התרופה דהיינו בערב.
יש לבחון באופן אינדיבידואלי מה השילוב הזה עושה. כלומר אילו תופעת לוואי מופיעות כאשר עקרונית אלכוהול יכול להגביר תופעות לוואי של ריטלין.
במחקר שבוצע לאחרונה נמצאה עלייה בלחץ דם בנוטלי ריטלין אשר לגמו אלכוהול.
לסיכום- מומלץ לא לשתות אלכוהול בשעות השפעה של ריטלין ואף הייתי ממליץ להמנע במידת האפשר משתיית אלכוהול באותו יום בו מטופלים בריטלין. עם זאת הסכנה לתופעות לוואי פוחת בשעות הלילה המאוחרות לאחר שרמת הריטלין יורדת בדם לרמות נמוכות (בהנחה שהתרופה נלקחה בשעות הבוקר).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן ריטלין לילד בלא ידיעתוNATALYA21/11/2007
ילדי בן 10 אופיין כלוקה בקשב וריכוז, קיבלנו ריטלין LA, אני גרושה ובעלי לשעבר אינו מוכן בשום אופן לתת לילד את הכדור ואף מדגיש בפניו את האסון שיקרה במידה ויטול את הכדור, במשך יומיים נתתי לילד את הכדור בלא ידיעתו בשילוב ארוחת בוקר, לאחר שפתחתי את הקפסולה ופיזרתי במזון, ואכן התגובות שהתקבלו מביה"ס הראו שיפור מדהים, שאלתי היא האם ניתן לפזר את תחולת הכדור באוכל חם, ואם הוא לא מסיים את כל המנה, האם השפעת הכדור משתנה, איך אני יכולה לתת את הכדור לילד בלי ידיעתו, יש לציין שכאשר שמתי בכוס שוקו, הכדור לא נמס והוא נשאר בתחתית הכוס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן ריטלין לילד בלא ידיעתו - האמנם?
ד``ר עדי אדר21/11/2007שלום לך!
איני יועץ משפטי אך איני משוכנע כי מבחינה חוקית את רשאית לתת לילד תרופה ללא הסכמתו של אביו! אמנם את מוכרת כמשמורנית, דהינו הוא נמצא במשמורת שלך אך גם האב הוא אפוטרופוס (אלא אם נקבע אחרת).
ברור כי אם הילד לא בולע את מלוא המינון השפעת התרופה פוחתת! רצוי לא לתת א התרופה במזון, מאוד חם.
לגבי מתן התרופה ללא ידיעת הילד – אני חושב שזוהי לא שאלה רפואית ולכן רעיון שלך בנושא טוב כמו רעיון שלי. עם זאת לדעתי ילד זכאי לדעת איזה טיפול הוא מקבל ומיוחד לאור המצב המשפטי שבו הוא נמצא.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוי עצמי נמוךפרץ נאטלי19/11/2007
הבן שלי בן 6 סובל מביטחון עצמי נמוך הוא ביישן מאוד תמיד דואג מהסביבה איך יגיבו למראה שלו ללבוש שלו >הוא לא מוכן להקשיב להערות איך שמעירים לו הוא מתחיל לבכות אני חייבת לציין שרוב הזמן הוא לא לבד אלא עים אחייניות שלו הוא ילד מאוד רגיש ומפונק אוהב לדבר על הכול הוא מטופל בבמרכז לגיל הרך בריפוי ועיסוק עקב בעיות במוטוריקה הגסה והעדינה אני כאימו מאוד רוצה לדעת איך לטפל בדימוי העצמי שלו ולעלות לו את הביטחון העצמי שלו לפני כניסתו לבית הספר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימוי עצמי
אייל אליאש20/11/2007המושג ביטחון עצמי או בישנות אלו משמעויות שאת מעניקה להתנהגות של בנך. כדי ליצור שינוי אצל בנך בדפוסי החשיבה , תגובותיו הרגשיות ותיפקודו התנהגותי במקומות בהם יש קושי. יש צורך בקבלת מידע רב נוסף. כגון : מידע התפתחותי, תיפקוד במקומות שונים : משפחה, חברים, גן , חוגים, שכונה ועוד וכן בעיסוקים שונים. חשוב לדעת את דפוסי התקשורת בבית ועוד. לדעתי אם את חשה שהקשיים נמשכים זמן רב יחסית וללא שינוי משמעותי כדאי לפנות לפסיכולוג באיזור מגורייך המתמחה בהדרכת הורים לילדים בגילאים אלה. בכל מקרה לא הייתי שם את התאריך של תחילת א' כמטרה בפני עצמה.
בהצלחה
איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מופרעת קשבhoba19/11/2007
שלום,
בת 34, הרבה שכל בקודקוד וכאוס גדול שמנטרל אותו.
עם הקושי בלימודים עוד הצלחתי להתמודד.
אבל בעבודה, אירגון זמן, התמודדות עם ריבוי משימות,
זה פשוט פוגע.
אני נכשלת פעם אחרי פעם
וזה מרגיש נורא.
כל התחלת תפקיד,
טומנת בחובה את הסוף
וכל התקופה בין שתי הנקודות מלווה בחרדה גדולה
בתחושת מוצפות
בקיפאון
בתיסכול
ובתחושת חוסר אונים
כל פעם אותו הסיפור.
מקבלים אותי על סמך הפוטנציאל,
וזה נגמר כל פעם בגלל שאני לא מצליחה ל...
איך לכתוב את זה? להתאפס? להכנס למשבצת?
לעלות על מסילה?
הכל הפוך
הררי נייר
תחושה שאני טובעת בהם
לא יודעת איפה להתחיל.
זה גורם לי להרגיש כ"כ טיפשה וחסרת תועלת.
איך אני מפסיקה את זה???????????
איך אני מצליחה לבקוע מבעד לכלא הזה
ומצליחה למצות את כל מה שיש בי?????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרבה שכל וכאוס מנטרל
אייל אליאש20/11/2007לכותבת
את מעבירה במילים מאוד ברורות מה עובר עלייך.
בהנחה שאת מודעת ליכולתך וכישורייך וכן למקומות בהם את מתקשה וכן שאת סובלת מהפרעת קשב ( מאובחנת )
הייתי מתיעץ עם רופא המתמחה בטיפול בהפרעת קשב במבוגרים לשם שקילת טיפול תרופתי
וכן הייתי מקבל יעוץ לגבי סוגי העבודות המתאימות לכישורים שלך ולוקחות בחשבון את הקשיים . כדי להגדיר תחומים בהם תוכלי להרגיש שאת מצליחה להביא לידי ביטוי את יכולותיך.
בהדסה אופטימל ,שר"פ של בית החולים הדסה, יש מרפאת קשב למבוגרים עם צוות רב מקצועי היכול לנסות לתת מענה לקשיים שהעלת. יש סניף בתל אביב ובירושליים.
אל תתיאשי
איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובה לא טובה לרטליןתיקי15/11/2007
בני בן 7.8 צורך ברטלין 10 מ"ג אך לא מגיב טוב לתרופה טיקים עצבנות ייתר , התקפי זעם ופרצופים מוזרים, דיכאון ולא מתקשר עם החברים ופעליות חברתיות.
נסינו תרופות כמו רספידל ועדיין לא מצאנו תרופות שיחלפו את הרטלין ואי אפשר לשלוח אותו בלי כי יש לו בעיה של אלימות.
האם למשהוא יש עצה? אשמח לדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין - סוגים ותחליפים
ד``ר עדי אדר15/11/2007שלום לך!
ראשית ברצוני לתקן טעות סמנטית. בנך לא צורך אלא הוא מטופל בריטלין. זוהי תרופה.....
שנית, איני מתימר לתת פתרונות והמלצות טיפוליות תרופתיות ספציפיות. זה לא נכון מבחינה אתית וגם לא מבחינה מדיקו-לגלית.
לעצם פנייתך יש להדגיש כי חסרים פרטים רבים העשויים להבהיר את קשייו התפקודיים. העם התמונה הקלינית הראשונית שלו היא של התקפי זעם, טיקים מוטוריים ראשוניים או שהם קשורים לטיפול התרופתי. האם מתפתח לו "דיכאון" לאחר נטילת התרופה?
הטיפול התרופתי היעיל ביותר הנמצא בשימוש עשרות שנים הוא הריטלין ונגזרותיו (בישראל משווקים ארבעה תכשירים : ריטלין במינון של 10 מ"ג היעיל לפרק זמן של כארבע שעות, ריטלין SR 20 מ"ג היעיל לפרק זמן של 6-8 שעות וכן התכשיר החדש קונסרטה המשווק במינונים של 18 ו- 36 מ"ג והיעיל לפרק זמן של עד 12 שעות. התכשיר הרביעי בקבוצה זו הוא ריטלין LA (Long acting).
ריטלין יעיל (בדרגות שונות) ב- 80% מהילדים הנוטלים אותו, השפעתו מיידית אך לטווח קצר ועם מיעוט תופעות לוואי הנסבלות היטב ע"י מרבית הילדים. תרופה זו מאפשרת למיליוני ילדים להשתלב במסגרות החינוכיות הן מבחינה אקדמית והן מבחינה חברתית-משפחתית.
קיימים שני תכשירים נוספים לטיפול בהפרעת קשב וריכוז : אדרל – Aderral וכן סטרטרה – Strattera . זוהי תרופה חדשה אשר לא שייכת לקבוצת התרופות הקודמות.
תחליפים תרופתיים לריטלין כוללים תרופות כגון קלוניריט, פמולין (אשר שיווקו בארה"ב נאסר לשימוש עקב פוטנציאל הפטו-טוקסי), תרופות נוגדות דיכאון (כגון דפרקסן) וכן תרופות נוספות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטלין
תיקי18/11/2007ד"ר אדר עדי שלום.
התופעות שציינתי נגרמות עקב השימוש ברטלין וכן נסינו את כל הסוגים שציינת.
בשבוע שעבר הרופא נתן לו את הקלוניריט אך עדיין לא רכשנו את התרופה.
תוכל להסביר לי מהו פוטנציאל הפטו - טוקסי שציינת לגבי תרופה זו.
אודה לך מאוד.
וכן אדרל וסטרטרה לא שמעתי אפשר לקבל מידע לגבי תרופות אלו?
תודה מראש תיקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאדרל וסטרטרה- תחליפי ריטלין
ד``ר עדי אדר21/11/2007שלום לך!
בהמשך לשאלתך הנזק ההפטוטוקסי מתיחס לפמולין ולא לסטרטרה ולכן כיום תרופה זו לא משמשת לטיפול ב- ADHD.
מספר נתונים על שתי התרופות סטרטרה וכן אדרל.
הסטרטרה מהווה משב רוח מרענן בשדה הדי שמרני של תרופות לטיפול ב- ADHD . החידוש העיקרי שבתרופה זו היא בהיותה לא שייכת לקבוצת התרופות המעוררות (סטימולנטים) כמו ריטלין. היא נחשבת למעכבת קליטה מחודשת של החומר נוראפינפרין באזורי מפגש עצביים. כתוצאה מכך רמת חומר זה עולה והיא בעלת השפעה חיובית בשיפור תסמינים של קשב, אימפולסיביות ופעילות יתר.
התרופה לא מסווגת בעלת פוטנציאל להתמכרות ולכן צפוי שלא יהיה ה"הטרטור" הכרוך כיום ברישום תרופות לילדים ומבוגרים עם ADHD.
יתרון נוסף חשוב הוא בהעדר הסטיגמה והמוניטין הרעים שצבר הריטלין (שלא בצדק) ובכך מאפשרת תרופה זו פתיחת "דף חדש" להורים אשר חוששים ממתן תרופות מעוררות לילדיהם.
בעבודה שבוצעה על כ- 200 ילדים אשר טופלו או בריטלין או בסטרטרה נמצאה יעילות דומה עם שתי התרופות.
מבחינת תופועת הלוואי השכיחות ניתן להזכיר אי נוחות בטנית, ירידה בתאבון, בחילה, הקאה, יובש בפה, סחרחורת, עייפות ותנודתיות במצבי רוח. תוארו גם מקרי פריחה עורית.
התוויות נגד לטיפול בתרופה כוללים:
רגישות מוכחת לתרופה
מחלת עיניים (גלאוקומה)
שימוש בתרופות מסוימות (מעכבי MAO)
לחץ דם גבוה או נמוך
יש לציין כי התרופה הוכרזה על ידי האגודה האמריקאית לפסיכיאטריה של הילד (The American Academy of Child and Adolescent Psychiatry (AACAP),) כתרופת קו ראשון לטיפול ב- ASDHD .
התרופה ניתנת במנה אחת או שתיים ליום כאשר אין לשבור את הקפסולה (ויש בכך בעיה בילדים צעירים המתקשים לבלוע תרופות).
היא תרופה מעוררת, פסיכו-סטימולנטית המורכבת מתערובת של מלחי אמפטמינים. היא יעילה בשיפור סימפטומים של טווח קשב קצר, פעילות יתר וכן תסמיני אימפולסיביות.
אדרל נינתן בדרך כלל בשתי מנות ליום.
Adderral XR הוא תכשיר לטווח ארוך והוא פעיל למשך 10-12 שעות ובדומה לקונצרטה ניתן פעם אחת ביום.
מינון –
בדומה למתילפנידט (ריטלין) מנסים לתת את התרופה במינון היעיל הנמוך ביותר.
כללית המינון הניתן הוא בד"כ חצי מהמינון של ריטלין. התרופה ניתנת בילדים מעל גיל 3 שנים.
בד"כ בילדים סביב גיל 5 שנים המינון הניתן הוא 2.5 מ"ג.
הכדורים עצמם באים במינונים שונים החל מ- 5 מ"ג ועד ל – 30 מ"ג.
Adderral XR – ניתן לילדים מעל גיל 6 שנים והוא מופיע במינונים שונים החל מ- 5 מ"ג.
תופעות לוואי –
תופעות הלוואי דומות מאוד לריטלין כוללות חוסר תאבון, קשיי הרדמות,כאבי בטן, הגברת טיקים , הגברת מצבים דיכאוניים ומקרים נדירים של פסיכוזה.
מומלץ לא לטפל באדרל באנשים עם מחלות לבביות, פעילות יתר של בלוטת התריס, גלאוקומה, שימוש בתרופות נוגדי MAO
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז לתת או לא את האדרל
אתי27/01/2011שלום רב
אני אמא לילד בן 13 וחצי הסובל ההפרעת קשב וריכוז.בעבר,הילד לקח רטאלין את כל הסוגים שלו במינונים שונים אך לא היתה השפעה יעילה.הוא סבל "מריבאונד" ובנוסף לא נראה כל שינוי בתפקוד וביכולת הריכוז.
לאחר בדיקה הומלץ לתת לו את האדרל והאמת שהוא נוטל את התרופה זה השבוע השני וחל שיפור .
רציתי לדעת האם כדאי לתת את התרופה או שמא היא עלולה להיות מסוכנת כי האמת שהדעות חלוקות וזה מאוד מלחיץ אותי כאמא.
מה לגבי נושא הדיכאון שמוזכרכל הזמן בהקשר לתרופה זו והאם יש צורך לעשות כל שלושה חודשים בדיקות לתפקודי כבד
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עטא13/11/2007
איך משפרים את יכולת התפיסה ? ( הבנה וזכירה של דברים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיפור יכולת ?
אייל אליאש13/11/2007שלום א
תפיסה, הבנה וזכירה הן יכולות שונות הנמצאות באינטרקציה זו עם זו. כדי לענות חשוב להבין יותר לעומק מהן נקות החוזק ומהם הנקודות בהן קיים קושי. לאור זאת ניתן להתאים את אופי השיטה היעילה להתמודדות עם הקשיים. העקרונות של השיטות הן באופן כללי : שימוש בתחומי החוזק כדי להעזר בהם לשיפור התיפקוד בתחומי הקושי. לימוד טכניקות שונות ואימון.
איל אליאש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)