מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחפש פסיכולוג בנושא קשב וריכוזים130/12/2007
בני אובחן עם בעיות קשב וריכוז אני מחפש פסיכולוג על מנת שיעזור לילד בבעיות של אלימות והדרכה אשמח לקבל המלצות לפסיכולוגים בכירים באיזור ירושלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פסיכולוג המטפל בילדים עם הפרעת קשב
אייל אליאש02/01/2008שלום
בירושליים במסגרת של הדסה אופטימל שר"פ של בית החולים הדסה נמצא מרכז רב מקצועי המאבחן ומטפל בילדים עם הפרעת קשב וגם עם בעיות התנהגות נלוות. הטיפול כולל הדרכת הורים עבודה עם הילד עם יש צורך וגם הדרכה בבית הספר. דבר שמאוד חשוב במקרה שיש בעיות התנהגות.
מספר הטלפון : 1800399388
ניתן לקבוע פגישת יעוץ ראשונית ללא תשלום
בהצלחה
איל אליאש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה תופעות לוואי יש לתרופת ריטליןרותי משיח29/12/2007
http://enter-system.com/site/index.asp?depart_id=12973
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של ריטלין.
ד``ר עדי אדר01/01/2008לגבי תופעות לוואי של ריטלין
כללית יש לעקוב אחר אפשרות של הופעת תופעות לוואי: במינונים המקובלים כמעט ולא מדווחים תופעות לוואי להוציא תופעות של חוסר תאבון, לעתים בחילה או כאבי ראש. יש לזכור ריטלין היא תרופה מאוד בטוחה לשימוש כי התנאי להצלחת הטיפול הוא תחושה טובה וברור כי אם מופיעות תופעות לוואי יכולת הקשב והריכוז נפגמים וממילא הטיפול לא מצליח.
.מבין תופעות הלוואי ניתן לציין (אם כי שוב מודגש כי כי בהחלט ייתכן כי לא תופענה כלל תופעות לוואי או שרק באופן חלקי ומתון):
- חוסר תאבון – תופעת לוואי שכיחה הנעלמת בדרך כלל לאחר תום השפעת התרופה.
- כאבי ראש.
- בחילה, כאבי בטן
- קשיי הרדמות
- יובש בפה
- עצבנות, אי שקט (בעיקר לאחר חלוף השפעת התרופה)
- טשטוש ראייה
- דופק מהיר, עליה בלחץ דם.
- פריחה בעור
- טיקים
- עצירה זמנית בגדילה אשר מתוקנת בהמשך. במחקרים לא נמצאה לאורך זמן השפעה על הגדילה בילדים המטופלים בריטלין. עם זאת וכאמצעי זהירות מומלץ מעקב כמצוין בסעיף ב' לעייל.
- מתוארים לעתים הפרעות במצבי רוח, דכדוך, הסתגרות, נטייה לבכי ובמקרים מאוד נדירים (שכיחות של אחד לאלף מטופלים) תוארו הפרעות פסיכאטריות כולל מחשבות דמיוניות, הזיות. מצבים אלו לא שכיחים אך חובה לעקוב אחר כל ילד המטופל תרופתית. על ההורים לדווח מיידית לרופא המטפל ולי אם הילד מדווח על תופעות כאלו. חשוב באופן כללי מדי פעם לתחקר את הילדים ולשאול אותם לגבי תחושות שונות שהם חשים במהלך נטילת התרופה.
חשוב להדגיש שוב ושוב כי זוהי תרופה בטוחה לשימוש ובמרבית המקרים התועלת רבה בהרבה על הנזק. מעקב רפואי מסודר עשוי להפחית מאוד תופעות לוואי וכמובן להגביר את סיכויי הצלחת הטיפול.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין מעורר גירויים
אפרת15/07/2012שלום רב, אני מטופלת בריטלין הרבה שנים. מוכרחה לציין ששינה את חיי, הצלחה גדולה בזכות הטיפול.
מזה חודשים ארוכים ומייסרים אני סובלת מגירויים נוראיים.
בכל פעם שאני נוטלת את התרופה, מופיעים על גופי אין ספור ריריות, נקודות שחורות ולבנות מגרדות ומוציאות אותי מדעתי. לצערי זה מוביל להישגים נמוכים מאוד. פניתי לכל שרק יכולתי ולא מצאתי מענה. אני מאובחנת כסובלת מadhd ברמה גבוהה למדי. ללא ריטלין אין ביכולתי ללמוד. אני בת 24 ומטופלת בתרופה מגיל 16
אנא ממך תתווה לי את הדרך..האם ישנן תרופות המונעות את התופעה? או האם יש מוצא אחר? תודה רבה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין מעורר גירויים - תגובה
ד``ר עדי אדר15/07/2012שלום לך!
לא ברור לי לאיזה תופעה עורית את מתכוונת. אמנם מתוארים לעתים נדירות תועפות של אלרגיה לאחר נטילת ריטלין אך לא שמעתי על תופעה עורית בעוצמה כזו.
צריך כמובן לגשת לרופא עור ולבחון על מה מדובר ובהמשך להחליט עם הרופא המטפל האם להמשיך בתרופה הנוכחית או להחליף אותה.
לא ברור לי במה את מטופלת, האם זוהי תרופה חדשה אצלך, ממתי הופיעו תופעות אלו מכיוון שלפי מה שאת כותבת את מטופלת תקופה ארוכה.
כמובן חשוב מאוד להתרשם האם באמת התופעה מופיעה רק בימים של נטילת התרופה מכיוון שאז כמובן יש קשר לנטילת הריטלין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממה נובע בלאק אאוט באופן קבוע??תמר29/12/2007
שלום, אני סטודנטית למשחק ונתקלתי בבעיה שחוזרת על עצמה באופן קבוע. בכל פעם כשאני לומדת טקסטים בעל פה יש לי "בלאק אאוט" טוטאלי ואני מאוד מתקשה לצאת מהמצב הזה ומתחילה לחשוב שמשהו פיזי אצלי לא תקין. שמתי לב שהתופעה חוזרת על עצמה כל פעם גם כשאני יודעת את הטקסט מצויין. יכול להיות שאולי מדובר בבעיית ריכוז כלשהי? אני מנסה בכל כוחי להתגבר על הבעיה אך לצערי ללא הצלחה... מישהו יכול לעזור לי? בבקשה!! אשמח לקבל כל עצה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלאק אאוט
ד''ר לילך שלו-מבורך06/01/2008תמר שלום,
מהתיאור שלך אני מבינה שאת לומדת טקסט בעל-פה באופן תקין והקשיים הם בזמן 'מבחן' כלומר כאשר את עומדת במצב שבו את צריכה לשלוף את הטקסט הנלמד.
באופן עקרוני, לא סביר להניח שתופעת הבלאק אאוט נובעת מבעיית קשב וריכוז. ייתכן והסיבה לשכחה הפתאומית בזמן אמת (למרות השליטה הטובה בטקסט) נובעת מלחץ בו את נמצאת או ממאפייני הסיטואציה.
בכל מקרה, בהנחה שהזיכרון שלך טוב (ונראה שאכן כך הדבר מאחר שאת מדווחת על מצב בו את שולטת היטב בטקסט אותו למדת בעל-פה) על-מנת להפחית את הסיכוי לשכחה מהסוג הנ"ל את יכולה לנסות ולתרגל מצבי 'סימולציה' - כלומר מצב שמדמה את הסיטואציה בה תידרשי לומר את הטקסט.
כיוון נוסף שאני מציעה לך - בפעם הבאה שאת מתמודדת עם 'בלאק אאוט' - תנסי לדמיין את מצבי הלמידה והתרגול שלך - בהם את מבצעת את הטקסט כראוי (תנסי לדמיין שאת נמצאת במקום בו למדת את הטקסט, מצב הרוח שלך בזמן הלמידה וכו')..
שתי ההמלצות הנ"ל מתבססות על ממצאים מחקריים מתחום הזיכרון המראים שככל שה דימיון בין מאפייני מצב הלמידה ומצב המבחן דומים יותר כך הזכירה טובה יותר.
בהצלחה!!
לילך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משאביםיואב29/12/2007
האם בית ספר (יסודי) מקבל משאבים נוספים בגין תלמיד שאובחן כסובל מהפרעת קשב וריכוז?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משאבים בבית הספר
אייל אליאש07/01/2008יואב שלום
בית ספר מקבל משאבים נוספים לא על פי ההאבחנה אלה על פי הקביעה אם התלמיד זקוק לעזרה ותמיכה מעבר לרגיל וזאת על פי אישור של ועדה בתוך בית הספר או בהרכב רחב יותר תלוי בסוג העזרה הדרושה. ניתן לשאול את יועצת בית הספר .
איל אליאש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תכלית אבחון בעיות קשב וריכוזאבא מבולבל24/12/2007
שלום
הבת שלי בת 7 והיא לומדת בכיתה ב'. המורה מתלוננת שהילדה מאבדת עניין בנעשה בכיתה מהר מאד, מרחפת, ולא מחוברת למהלך השיעור. כשמטילים עליה משימות היא מבקשת מהמורה לוותר לה ואם המורה מתעקשת אז לוקח לה הרבה זמן להתחיל לבצע את המשימה. הצינים שלה בבית הספר נעים בין טוב לטוב מאד. גם בבית אנחנו עדים לנטיות הללו אך לא בצורה כל כך קיצונית. היא בפירוש לא אוהבת להתעסק בלימודים אחרי יום בבית הספר. עם זאת, היא יכולה לעסוק שעות בציור, גזירה והדבקות, לראות תוכניות טלוויזיה, להיפגש ולשחק עם חברים וחברות (מבחינה חברתית הילדה מאד מקובלת ואין טענות בתחום זה). המורה די לוחצת שניקח אותה לאבחון. בשלב זה אנחנו מסרבים משלושה טעמים: ראשית, גם אם יש בעיה היא קלה; שנית מה הטעם? ושלישית חשש מתיוגה במערכת "כסובלת מהפרעה". עם זאת ובכדי לתמוך בה אנחנו פנינו למורה המתמחה בהוראה מתקנת. גם המורה הזו רואה שיש בעיה של קשב וריכוז אך לא משהו דרמתי. חשוב לציין כי היום, הילדה לומדת בבית הספר, לאחר מכן היא הולכת למועדונית שם מסייעים לה בהכנת שיעורים, פעמיים בשבוע אחרי המועדונית היא נפגשת עם המורה להוראה מתקנת ולפחות פעמיים בשבוע אנחנו עובדים איתה על השיעורים בבית. יוצא שחייה סובבים במידה רבה סביב לימודים. להבנתי, הרצון של המורה "לאבחן" את הילדה נובע משיקולים מנהליים כלכליים ולא מסיבות פדגוגיות כי הרי הילדה, למיטב הבנתי מקבלת את כל התמיכה הפדגוגית הנדרשת ואולי אפילו יותר מדי. אם זאת הסיבה (אף אחד לא מספק נימוקים ברורים לאבחון), אז מה הטעם באבחון?
חשוב לי להדגיש כי לא מדובר בהיפראקטיביות.
במצב עניינים שכזה, מה התועלת באבחון. כיצד אבחון שכזה עשוי לסייע לילדה? מדוע להערכתכם בית הספר כל כך מעוניין באבחון?
תודה,
אבא מבולבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לשאלתך
הודיה הלוי01/01/2008קודם כל מצבך טוב משלי מאחר והמורה של בני בכיתה א' לחצה לתת לו ריטלין והיום בכיתה ב' הוא לוקח ריטלין רק בלחץ המורה הרופא נוירולוג לא רצה לתת ושוב המורה לחצה ואז הוא נתן היום הילד מקבל ריטלין עשינו לו איבחון ויתברר שאין לו בעיות קשב וריכוז אלא 2 בעיות אחרות אחד נוזלים באוזנים וממילא הוא לא שומע וזה גורם לו לתיסכול דבר שני יש פער בין הביצועי שלו לשפתי שלו זאת אומרת שמה שהוא עושה זה ברמת מחוננות ממש ואיך שהוא מתבטא זה ברמה נמוכה עד סתנדרטית והפער הזה יוצר לו תיסכול. אנחנו עכשיו צריכים להוריד אותו לאט לאט מהריטלין ולהצמיד לו מורה להוראה מתקנת אז קודם כל אני שמחה שלא נתתם ישר ריטלין עכשיו לשאלתך בקשר לאיבחון . לדעתי אין לך מה לחשוש מאיבחון . באיבחון יוכלו לחדד למורה להוראה מתקנת עם מה היא צריכה לעבוד עם הילדה כי לכל ילד יש קשיים אחרים ועדיף להיתמקד במה שהילדה זקוקה באמת ולא במה שמתאים לכולם . תקח בחשבון שהיא בסך הכל בת 8 בערך והיום בבתי הספר מפילים עליהם כאילו הם באוניברסיטה ודי מהר נמאס להם ולדעתי היא ילדה נורמאלית לחלוטין גם אני הייתי מעדיפה לשחק ולצייר ולעשות דברים שכייף לי במקום להתעסק בדברים משעממים כמו לימודים. בכל מקרה מה שתעשה , אל תתן לילדה הרגשה שהיא בעיתית אלא שיש לה איזה קושי ואתם רוצים לעזור לה להתגבר על הקושי. בשום פנים ואופן שהילדה לא תרגיש נחיתת או משהוא כזה ומה שחשוב הרבה עידוד וחיזוקים חיוביים שווה יותר מכל מורה מתקנת. ושיהיה הרבה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון הפרעות קשב וריכוז
ד``ר עדי אדר01/01/2008שלום לך!
אתה לא נשמע לי כאבא מבולבל אלא כהורה השואל שאלות נכונות. להוציא נושא אחד ממש לא מובן לי – למה כוונתך כי הרצון של בית הספר לבצע אבחון הוא מטעמים מנהליים כלכליים?
התאור של תפקודה של הילדה אכן עלול להתאים לאבחנה של הפרעת קשב מהסוג השקט – ADD . כמובן שאיני מאבחן אותה על סמך התאור אלא מציין כי מתעורר חשד בכיוון זה.
השיקול לבצע אבחון מותנה במצב התפקודי של הילדה. כלומר אם רמת ציוניה טובה עד טובה מאוד אז למרות שיתכן ויש הפרעת קשב לא חייבים לבצע אבחון בשלב הזה.
ככלל מומלץ לבצע אבחון לאו דווקא כשמועלה החשד הראשון לקיומה של ההפרעה אלא במצב בו קיימת הפרעה תפקודית התנהגותית, לימודית, חברתית או משפחתית. על פי התאור שלך הילדה לא נמצאה כיום בשלב זה.
מטרת אבחון מקצועי הוא לא לסייע בתיוגה של הילדה אלא כדי לבחון אם אכן יש קשיים ואם כן באילו תחומים ואיך ניתן לטפל בהם. הגישה של "המורים רוצים שקט" היא גישה שטחית ולעתים הורים מחמיצים את העיקר שהוא טובתה של הילדה.
איני יכול לקבוע על סמך התאור מה רמת תפקודה וכמובן איני מתיימר לדעת מה השיקולים המדויקים של בית הספר והעצה שלי היא פשוטה – אם אתם כהורים חשים כי הילדה במצוקה לימודית או חברתית עקב תפקודה אז יש בהחלט מקום לבצע אבחון.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הוראה מתקנתליהי23/12/2007
שלום רב,
הבן שלי בן 5, אובחן כ-ADHD לפני שבועים אצל ד"ר איריס מנור באניגמה. במקביל, הגננת עדכנה אותנו על קשיים במוכנות לכתה א' כגון מודעות פונולוגית, חשבון בסיסי, התמצאות במרחב וכך הלאה. קיבלנו המלצה להתחיל עימו שיעורים פרטניים בהוראה מתקנת, על מנת להכינו לכתה א' מתוך מחשבה שאותה מורה תמשיך ללוות אותו בכתה א'. עלי גם לפנות למכון להתפתחות הילד בקופ"ח על מנת לקבל משם ריפוי בעיסוק. אני מתלבטת אם בנושא של הוראה מתקנת לגשת דרך המלצות של חברות למורה פרטית שעולה בסביבות 70-80 ש"ח, או ללכת למכון רותם שנמצא במקום מגורי ושם לשלם 95 ש"ח לשיעור.
מה לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוראה מתקנת
אייל אליאש24/12/2007לדעתי חשוב ללכת לאיש מקצוע שיש לך המלצות לגביו . אם זו מורה להוראה מתקנת אז חשוב לוודא שהיא עבדה עם ילדים בגילאי הגן. אפשר לקבל המלצות מיועצת בית הספר היסודי שאליו בנך מיועד ללכת בשנת הלימודים הבאה. את מכון רותם איני מכיר כך שאני לא יכול לחוות דעה
בהצלחה
איל אליאש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון בגיל 3
אייל אליאש27/12/2007שלום לך
בגיל 3 עוד לא מקובל לאבחן הפרעת קשב. אך לדעתי כדאי לערוך איבחון התפתחותי כדי לבדוק את הקשיים ולהעריך את מקורם . חשוב בגיל הזה לזהות קשיים התפתחותיים שניתן לטפל בהם כבר בגיל הזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיה..עדי19/12/2007
שלום לכם,
בתי בית ה-15 לא מסוגלת לשבת על לימודים יותר מ-5 דקות יש לי ליקוי למידה כבר היינו אצל פיסיכודידקטית או משהו כזה..
ובנוסף היא מאוד מתקשה בהבנה, כשמדברים עלייה או כשהיא כותבת היא לא מבינה על מה מדובר רק כשהיא קוראת את זה או אומרת את זה בקול..היא מתחילה להבין פחות או יותר ולפעמים היא מתקשה בדברים וחוזרת עליהם הרבה הרבה פעמים ואנו מנסים לעזור לה אבל היא מתעצבנת ובוכה..מה עושים עם מצב כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון
אייל אליאש20/12/2007שלום
לא ברור מהמידע שציינת אם ביתך עברה איבחון. אם כן חשוב לשבת עם הפסיכולוג/ית שאבחנה אותה ולקבל הדרכה כיצד לעזור לביתך בתהליכי הלמידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקות למידה ובעיית קשבשלי19/12/2007
בתי בת 7.5 בכיתה ב' עם לקות שמיעה וקשב ולקות למידה היא בכיתה רגילה ומטופלת ברטלין
3 חודשים ומאז יש לה התפרצויות בכי חרדות הבית נמצאה בסיר לחץ מכל המצב.
איפה נוכל לקבל הדרכה איך להתמודד עם הבעיה כי לא רק הילדה מתוסכלת גם אני
זה השלכה שלי ושל הבת שלי רבות הרבה.
ובנוסף אני שוקלת להעביר אותה לכיתה קטנה אולי כך תוכל להמעיט בתסכולים שלה .
היא משווה עצמה כל הזמן מול הילדים בכיתה ונוצר פער בחומר הלמידה שלה מול הכיתה
למרות שהיא מקבלת הוראה מתקנת+תרפיה+מורת שמע בכל זאת יש פער והיא מאד אוהבת
את בי"ס האם זה יהיה נכון או שאני יעשה אבל לילדה?
מבובלבת מאד אשמח לשמוע תגובות .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקות למידה ובעית קשב
אייל אליאש20/12/2007שלי שלום
בנוגע לשינויים שציינת בהתנהגותה מאז לקיחת הרטאלין הייתי פונה להתיעצות לרופא שנתן את הטיפול.
בנוגע לכיתה הקטנה צריך להעריך את מידת ההשתלבות שלה בכיתה הרגילה בשנה הבאה מבחינת התפקוד הלימודי. בכיתה ב מה שחשוב זה לא הפער בתכני הלימוד אלה במיומנויות הנרכשות קריאה,כתיבה,חשבון. השיקול אם להשאר בכיתה רגילה או לעבור לכיתה "קטנה" הוא מורכב ולכן כדאי להתיעץ עם אנשי המקצוע העובדים עם ביתך.
איל אליאש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריך עזרה?גבריאל18/12/2007
אני בן 29 וסובל מבעיות ריכוז כבר 10 שנים,אני מחפש אימון אישי לריכוז בבית [בלי מחשב]
תודה מראש על העזרה
0545263795* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימון אישי
אייל אליאש20/12/2007גבריאל שלום
אני חושב שכדאי להתיעץ עם אנשי מקצןע המתמחים בטיפול בהפרעת קשב אצל מבוגרים. ניתן לפנות להדסה אופטימל שם יש מרפאה להפרעת קשב במבוגרים . יש סניפים בתל אביב ובירושליים.
בהצלחה
איל אליאש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאב ראש בנטילת ריטליןצור חנן18/12/2007
בתי בת ה-7 אובחנה כלקויית קשב וריכוז, הומלץ ע,י הנרולוד 10מ"ג כל בוקר.
בבדיקה האיבחונית כאשר נטלה 10מ"ג ריטלין דיווה על כאב ראש.
שאלתי:
האם כדאי להתחיל במינון נמוך יותר עד שהגוף "יתרגל" לריטלין?
תודה רבה מאוד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ועוד שאלונת קטנטונת....
צור חנן18/12/2007האם כדאי לתת אקומול נגד כאש הראש בימים הראשונים של נטילת הריטלין?
ושוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרטאלין
אייל אליאש20/12/2007צור חנן שלום
כאב ראש הוא תופעת לוואי שיכולה להופיע במיוחד בימים ראשונים בנטילת רטאלין. לגבי שאלת המינון וההתיחסות לכאב הראש כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל.
איל אליאש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא מודאגתאמא מודאגת17/12/2007
בתי חיילת בת 19. אובחנה עם בעיות בקשב וריכוז. בגיל ההתבגרות גילינו שגונבת מאיתנו כסף. היא הכחישה בכל פעם. יש לציין שהיא מקבלת כל מה שהיא צריכה כולל 400 שח לביזבוזים. השבוע תפסנו אותה עם הארנק של בעלי ביד. היא הכחישה שרצתה להוציא כסף. יש לציין שהיא מבזבזת המון כספים. אין לה ערך לכסף אפילו כסף שהרוויחה.
איך מתמודדים עם הבעיה. אנחנו כל הזמן מחביאים את הארנק אבל היא כבר ילדה גדולה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת כסף
אייל אליאש20/12/2007לאמא המודאגת
לקיחת כסף לא חיבת להיות קשורה לענין הפרעת הקשב. בנוסף ניראה שביתך מכחישה את הענין ולא מודה שיש בעיה. לדעתי כדאי לפנות להתיעצות לאיש מקצוע ולא לחכות.
איל אליאש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה - עזרת לנו
יואב29/12/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבחנהבני17/12/2007
שלום, אני חונכת ילד בכתה א', הוא מאד בעייתי גם התנהגותית וגם התפתחותית. לדעתי הבעיחה נובעת מהבית ומההורים, הוא רוצה תשומת לב ולכן הוא מפריע, מרביץ וכו'. למרות שבבית הספר טוענים כי הוא היפר או עם בעיות קשב. כיצד עושים את ההבדל כשההורים כלל לא מעורבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנה
אייל אליאש20/12/2007ראשית כמובן חשוב לקבל מידע מההורים. בדרך כלל שיש קשיים לאורך זמן הם תוצאה של שילוב של גורמים שונים הן התפתחותיים והן סביבתיים . תחשבי למשל שאם הבעיה שהוא רוצה תשומת לב למה הוא לא לומד בשקידה מתנהג יפה ומקבל הרבה תשומת לב חיובית ? מדוע יש צורך להרביץ כדי לקבל תשומת לב ? כך שברור שהתשובות הן מורכבות ולא נובעות מסיבה אחת.
איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זעקה לעזרה!!!!!!!!!!!!!!!דפנה12/12/2007
בתי בת 16.5 אובחנה כ ADD בעבר לקחה ריטלין והכל היה בסדר.בשלב מסוים החליטה שאינה רוצה לקחת ריטלין(הרגישה "דפוקה" "שונה" "חריגה") והפסיקה. לקראת גיל 14 הבינה שהיא זקוקה לכדור ושוב ניסתה לקחת אבל אז החלו משום מה תופעות לוואי (מס' שעות לאחר לקיחת הכדור) כמו שרירי לסת שנתפסו,ונטיה של הלסת לצד שמאל,חריקת שיניים וקושי בדיבור בעקבות השרירים התפוסים.
יש לציין שניסינו את כל המינונים של הריטלין והקונצרטה,ובכולם התופעה חזרה.
האם תופעה זו מוכרת לכם?
מה ניתן לעשות ,מפני שאין כל ספק שהחא זקוקה לטיפול בעקבות ה ADD?
למי עלי לפנות?
הפסכיאטר שפניתי אליו טען שאין מה לעשות,והמליץ על "פלוטין" ניסינו .לא עזר לקשב ולריכוז.
זקוקקה דחוף !!!!!!!!!לעזרה!!!!!!!!!! לילדה קשה מאד!!!!!!!!!!
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי של ריטלין???
ד``ר עדי אדר13/12/2007
שלום לך!
התופעה של התכווצויות שרירים (muscle cramps) היא תופעה נדירה המתוארת עם מתן ריטלין.
אני רוצה לציין כי מעולם לא התקלתי בעוצמה כזו של תופעות לוואי כפי שאת מתארת ולא ברור לי אם אכן מדובר בתופעת לוואי בעקבות מתן ריטלין או אולי תגובה ממקור אחר (נפשי?).
אם אכן נוסו כל סוגי התכשירים של ריטלין והם גורמים לאותן תופעות אז יש מקום עם הרופא המטפל (נוירולוג או פסיכיאטר) לשקול מעבר לתרופות אחרות כגון אדרל או סטרטרה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב ודיבורענת12/12/2007
שלום, בני בכתה א'. קצב הדיבור שלו מאד איטי, אך הוא מדבר בקול רם. הוא אינו מקשיב כלל ונראה כי הוא לא ממש מפנים דברים בבית הספר וגם בבית. עשינו לו בדיקת שמיעה והכל יצא תקין. מה יכול להסביר את העודה שהוא מדבר בצעקות, לא רציפות ולא מסוגל להקשיב בסבלנות כשמדברים אליו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב ודיבור - האמנם הפרעת קשב?
ד``ר עדי אדר12/12/2007שלום לך!
פנית לפורום של הפרעות קשב וריכוז ומן הסתם מישהו העלה את האפשרות של הפרעת קשב אצל בנך. אינו מקשיב, כלל, מתקשה לזכור ולהבין, מתקשה להקשיב בסבלנות וכו'.
יש מקם לבצע אבחון מסודר אצל מומחה בתחום זה כאשר כמובן נשאלת השאלה אם תסמינים אלו מפריעים לו בתפקודו. יש לזכור כי הפרעת קשב כשלעצמה לא מחייבת טיפול אלא אם קיימים קשים משמעותיים בתחום ההתנהגותי, חברתי, לימודי או משפחתי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ פסיכיאטרי דחוף לילד בן 9לימור מכלוף10/12/2007
ילדי אובחן כילד עם בעיות קשב וריכוז בנוסף יש לו דמיון פורה ולא מציאותי וחרדות כמו להכנס למעלית לחצות כביש ועוד.
יש לי בעיות עם בית הספר במקביל הוא קיבל רטלין פעם ראשונה למשך חודש של 10 מ"ג וזה רק והחמיר את דמיונו העשיר
איפה אני יכולה לקבל עזרה מיידית בנוגע לנושא?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ פסיכיאטרי דחוף לילד בן 9
ד``ר עדי אדר10/12/2007שלום לך!
לא מסרת פרטים לגבי מקום המגורים שלכם אבל כמובן שעליכם להתיעץ עם הרופא המאבחן (נוירולוג ילדים?) לגבי המשך הטיפול, מינון וכו'.
אם קיים מרכיב חרדתי והרושם הוא שהילד במצוקה רגשית (דמיון פורה - האם הכוונה להזיות???) אז בתאום עם רופא הילדים/נוירולוג לתאם תור אצל פסיכאטר/ית ילדים סמוך למקום מגורכם.
חד אורים שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)