פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינוי המינון
    רווית
    14/12/2008

הילד שלי בן 13 ולאחרונה יש המוןן תלונות מימורים על הפרעה בשיעורים וחוסר ריכוז הוא מטופל ברטלין sr 20מג היינו בביקורת והנורולוג העלה את הכמות ושינה לLA30 מג המישקל של ילדי הוא 53קג אני מאוד חוששת מהמינון האים זה הגיוני שינוי כזה ? להעלות בכמות כזו ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינוי המינון

הוספת תגובה

• מינון

ד``ר אריה בקלו
    14/12/2008

שלום,
    המינון שבנך קיבל שווה ערך ל 12-13 מג ריטלין רגיל . עכשיו זה גם נשמע לך הרבה ??
    בכל מקרה זה בהחלט מתאים לגילו ומשקלו.
    חשוב להשאר בקשר עם הרופא המטפל.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שימוש בירטלין ונהיגה
    יא
    12/12/2008

שלום רב: יש לי שאלה שמתרידה אותי רבות. אני תלמיד באחת המיכללות, לאחרונה סמתי לב שרבים מהסטודנטים נוטלים כדור ריטלין כשהם יושבים להתכונן למבחן ולתענתם הכדור (ריטלין) עוזר להם להיות יותר מרוכזים וקשובים ושהם גם מספיקים ללמוד יותר חומר .. באחת הפעמים החלטתי להיתנסות והכן נטלתו אני וחברי כדור באחד הערבים לפני בחינה. שאלתי הי שאני נוהג ברכב, והאים בדיקת סמיים שיגרתית (כגון שתן ,דם וכו..) יתגלו בגופי שרדי סם כול שהו (מאותם חומרים שעשוי הריטלין) ושאסור בשימוש על פי חוק בנהיגה , שיגרום לי בסופו של דבר לעמוד מול דוכן הנאשמים בעוון נהיגה תחת השפעת סמים.??? דרך הגב לא הרגשתי שינוי בריכוז עקב נטילת הכדור .אבל אים רופאים אומרים שזה עוזר מי אני שהחלוק על דעתם?? בתודה מראש ממני "י" ומשאר כול הסטודנטים חברי לספסל הלימודים, שגם להם התשובה חשובה מאוד..

לקביעת תור
    סגירה
    שימוש בירטלין ונהיגה

הוספת תגובה

• נהיגה וריטלין

ד``ר עדי אדר
    13/12/2008

שלום לך!

המלצתי הראשונה היא לעשות הגהה על מסר שנשלח בפורום. מסטודנט מצופה לכתוב עם פחות שגיאות כתיב (בהנחה שהוא אינו לקוי למידה).

לי לא ידוע שהרבה סטודנטים משתמשים בריטלין. מניסיוני כמאבחן הפרעות קשב מבוגרים בדרום הארץ בסיכומו של דבר רק מיעוט מהסטודנטים משיעים לאבחון בתחום זה.

בכל מקרה התרופה לא משפיעה על כל מי שנוטל אותה. סביר להניח כי מי שלא לוקה בהפרעת קשב יחוש השפעה קלה או שכלל לא יחוש בתחושת ריכוז בעקבות נטילתה.

לא מקובל לקחת ריטלין בשעות הערב! התרופה יכולה לגרום נודדי שינה ולשבש את ההתכוננות למבחן!

מאוד לא מומלץ לקחת תרופה ללא אבחון מסודר. ייתכנו תופעות לוואי עקב מינון לא נכון, נטילה לא בשעות המיועדות ועוד ועוד.

ריטלין הוא לא סם! אין להתייחס אליו כסם אלא כתרופה. כמובן שמי משתמש בתרופה זו בצורה לא נכונה יכול לגרום לעצמו לתופעות לא רצויות כולל שינויים חדים בתחושות ובמצב הרוח. בשימוש ובמינון כמומלץ על ידי רופאים ההשפעה של ריטלין היא כמו תרופה לכל דבר.

לא ידוע לי שנבדקים על ידי המשטרה תוצרי פירוק של ריטלין בשתן של נהגים. יתרה מכך מותר לנהוג עם ריטלין!!! למי שיש הפרעת קשב אני מאוד ממליץ לנהוג לאחר נטילת ריטלין!!! כמובן אני מתכוון לאוכלוסיית מבוגרים אשר נבדקו על ידי רופא והמלץ להם לקחת את התרופה.

בברכה
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ההבדלים בין סוגי הריטלין
    אני
    12/12/2008

שלום רב, הבת שלי כרגע עוברת מכדור וחצי של ריטלין 10 מ"ג ( פעם בבוקר ופעם אחה"צ) לכדור אחד של ריטלין LA20--מ"ג שהוא אינו בסל הבריאות , הרוקח הסביר לי ( כשקיטרתי שהכדור מאד יקר)שיש כדור ריטלין SR( 20מג אם אינני טועה..) שגם הוא ל-8 שעות עם התפרקות איטית. הבת שלי בת 9 ושוקלת 22 קג ויש לי שתי שאלות אם תוכלו בבקשה לעזור לי כי אני כבר מאד מבולבלת 1. האם כדאי לנסות קודם את הכדור SR שהוא בעלות זולה יותר כי הרי שהוא בדיוק כמו הLA..? 2. מה ההבדל בינהם 3. למשקל של ביתי האם הSR 20 יספיק לה הוא שלגילה והמשקל שלה היא תעבור אחרי 10 ימי ניסיון ל-30..( אני מנסה לא להסתמך רק על חוות דעת המורה והילדה אלה גם על ניסיון מאחרים כי אין לו שום מושג בזה.) אותה שאלה גם לגבי הLA20 האם לאחר 10 ימי ניסיון יוצא שעוברים ל-LA30/ מקווה שהייתי ברורה ולא עשיתי סלט אחד גדול מ-2 הכדורים הללו יום מצויין.

לקביעת תור
    סגירה
    ההבדלים בין סוגי הריטלין

הוספת תגובה

• הבדלים בין ריטלין LA לריטלין SR

ד``ר עדי אדר
    13/12/2008

שלום לך!

ריטלין LA לא זהה לריטלין SR! זהו כדור עדין יותר, עם פחות תופעות לוואי ומתאים במיוחד לילדים קטנים במשקל של 20-25 ק"ג.
    יתרון נוספ של הכדור הוא שניתן לפזר את תכולתו על מזון ובכך להקל את הבליעה (במידה והילד או הילדה מתקשים לבלוע).
    יש לציין כי השפעתו של הריטלין SR היא חזקה יותר אם כי ההשפעה לא שווה בעוצמתה במהלך היום.
    איני ממהר להעביר למינון של 30 מ"ג ילדים במשקל של 22 ק"ג. ברור שהחלטה זו צריכה להעשות עם הרופא המטפל ותתבצע ולאחר פרק זמן ארוך יותר ובוודאי לא אחרי 10 ימים.

ההערות לעיל אין כלליות ובכל נושא של החלטה על מינון יש להתחיעץ עם רופא המטפל.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדלים בין הכדורים

אני
    14/12/2008

קודם כל אני רוצה מאד להודות לך על התשובה הברורה והמלאה, עזרת לי כ"כ אבל ברשותך אשאל בכל זאת, באם מבחינה כלכלית קצת קשה לי הכדור LA 20מ"ג, האם הכדור המקביל לו( ריטלין SR 20 מ"ג)ייתן את אותה תפוקה האם הוא ממש לא יהיה נעים לה,ההבדל יורגש? ובאשר ליחס:שניהם 20 מ"ג??? לילדה בת 22 ק"ג בת 8.5 זה או LA 20 מ"ג או SR 20 מ"ג כמו כן הכדור הוא רק ל-8 שעות ( מ08.00 עד 16.00) מה קורה שיש פעילות חשובה אחה"צ(שיעור פרטי לדוגמא..)האם ניתן לתת כדור וחצי של ריטלין 10 מ"ג ואם כן באיזו שעה לבלוע אותו כשאת LA או SR בלענו ב 07.30 בבוקר כשצריך לקחת בחשבון את הקושי להירדם בערב כשהילדה בהשפעתו ( תקף בין 16.00 ל-20.00) סליחה שהשאלה ארוכה ומסורבלת אבל אני כ"כ מוטרדת מכך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבדלים בין הכדורים

ד``ר עדי אדר
    15/12/2008

שלום לך!
    לגבי השאלה הראשונה אני חשוב שכבר עניתי – אכן משך התרופה והמינון זהה . עם זאת בריטלין LA תופעות הלוואי יותר מתונות. כלומר ריטלין LA תרופה יותר עדינה ונסבלת יותר טוב על ידי ילדים צעירים.

עם זאת בהחלט יתכן וגם מתן ריטלין SR לא יגרום לתופעות לוואי.

בעיקרון ניתן לתת טיפול תרופתי סביב השעה 1500 אם כי לא במינונים המוגזמים שאת מציינת – אני מאוד ממליץ להתייעץ בנושא עם הרופא המטפל!

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פסיכולוג עם התמחות בהפרעות קשב וריכ
    עינת
    10/12/2008

מחפשת פסיכולוג/ית לילדים עם התמחות בהפרעות קשב וריכוז באזור פתח תקוה. אודה להמלצות.

הוספת תגובה

• המלצה על פסיכולוג

ד``ר עדי אדר
    13/12/2008

שלום!

איני נוהג להמליץ על אנשי מקצוע ספציפים במסגרת הפורום. אני ממליץ לפנות בנושא זה לפורום הפרעות קשב. כמובן ניתן להתיעץ בנושא עם היעוצת של בית הספר ויש גם פורומי תמיכה נוספים לילדים עם הפרעות קשב וריכו כאשר כמובן ההמלצות מתבססות על ניסיון של בודדים ואין בכך כדי לקבוע חוות דעת מלאה לגבי אכותם של המטפלים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איך ליתמודד עם בעיה של ילד היפר אקט
    רינת מחיפה
    10/12/2008

יש לי ילד בן 5וחצי תאום לתאומה ואחות קטנה בשנה וחצי, ותמיד היו לו בעיות יתפתחותיות ונירולוג הפחן אותו בעיות רב תחומי, שפתי תקשורת וקשב וריכוז. כיום בני נמצא בגן שפתי ששם הוא מקבל ריפואי בעיסוק, קלינאית תקשורת ופסיכולוגית., מה שרציתי לשאול איך ניתן ליתמודד עם בעיות בבית, בני מתעורר בבוקר ומתחילת הבוקר ועד הערב שהוא הולך לשון הוא לא מפסיק להציק להעיף דברים לצחוק בלי שום סיבה לעשות כול מיני תנועות מוזרות עם הגוף (דברים שאחותו לא עושה ביכלל) וזה גורם לכעסים רבים לתסכול שלי שאני לא יודעת איך ליתמודד איתו ואיך להרגיע אותו.. השמח עם תתין לי עצה מה לעשות.

הוספת תגובה

• דרכי התמודדות.....

ד``ר עדי אדר
    10/12/2008

שלום לך!

אני ממליץ להתחיל בטיפולים שהומלצו ואשר במסגרתם אני מניח שתקבלו עצות מועילות איך לנהוג כלפי הילד. סך הכל מדובר בטיפול מקיף אשר שסביר להניח כי אכן יועיל לו.

מכיון שלא בדקתו אותו ואיני יודע את אבחנותיו אני ממליץ להפנות את השאלה גם לנוירולוג המטפל כלומר האם הוא ממליץ בנוסף לטיפולים שהוזכרו גם אמצעים נוספים כגון טיפול תרופתי.

כמובן שיש לשוחח בנושא דרכי טיפול עם הפסיכולוגית. בדיוק בשביל זה הומלץ הטיפול!

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש לאחר שפגה השפעת הקונצרטה
    מתמחה
    09/12/2008

שלום לכולם אני עובד במשרד כ-11 שעות ביום, אני בן 27 ושוקל 85 ק"ג אני לוקח כשבועיים וחצי קונצרטה 27 מ"ג יש לציין שהתרופה בהחלט שינתה לי את הביצועים בעבודה במשרד ואני לשם שינוי מרוכז. ייתכן שאני צריך להגדיל קצת את המינון כי עדין יש לי רגעים של מוסחות דעת (גם "איבוד" ריכוז בדברי המרצה בקורס שאני לוקח) אבל אין להשוות אותם לקשיי ריכוז שהיו לפני. בנוסף אני סובל מכאבי ראש חזקים(מעין לחצים בראש כמו התקפי מיגרנה כאלה לסירוגין) כעבור 11 שעות פעילות התרופה. מעבר לזה אין לי שום תופעת לוואי אחרת ואין פגיעה בתיאבון. 1. מה הסיבה לכאבי הראש החזקים האלה ? והאם זה עובר עם הזמן ? 2. האם בכל זאת כדאי להגדיל מינון למרות העובדה שהכדור עוזר משמעותית אך עדיין "טעון שיפור קל" ?

הוספת תגובה

• מתמחה

ד``ר אריה בקלו
    10/12/2008

שלום,
    האם כאבי הראש החלו רק עם תחילת הטיפול בקונצרטה או שהיו גם קודם?
    הריטלין לסוגיו גורמים בחלק מהמקרים לכאבי ראש (חשוב לאכול בבוקר לפני נטילתו) .זאת תופעת לוואי מוכרת שברוב המקרים חולפת תוך כשבועיים. העובדה שכאבי הראש שלך הם בסוף היום מעלה את השאלה האם זה קשור רק לטיפול?
    בכל מקרה ,המינון שאתה נוטל הוא נמוך מאוד ביחס למשקלך.
    אני ממליץ לך להתיעץ עם הרופא שאיבחן אותך והמליץ על הטיפול.
    בברכה
    ד"ר בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות קשב וריכוז
    רותי
    07/12/2008

ביתי בת שש לומדת בכתה א'. בגן התלונה העיקרית היתה עקשנות ופינוק. (אנחנו מציבים גבולות לפעמים היא מגיבה קשה מאד נשכבת על הרצפה וצועקת בועטת וכו'. המצב המשפחתי -יש לה אח בן 21 ואחות בת 25)בבית הספר התלונה החוזרת - מדי פעם מתעלמת מבקשת המורה לבא ולעבוד איתה. הם אומרים שיש ימים טובים וימים פחות טובים. תלונה נוספת היא - ילדותיות. אין לה קשרים חברתיים יציבים. מדי פעם נפגשת עם ילדות(מצד שני היא מאד חברותית במפגשים עם אנשים לא מוכרים) יש לה קושי שנוגעים לה בחפצים כי היא מאד קשורה לחפצים. מעבר לקושי הרגשי הבעיה העיקרית שאני נתקלת בה היא שהיא שוכחת אותיות. עבדתי איתה הרבה על הנושא והיא עדיין מתקשה לעיתים. לא מצליחה לזכור תנועות מעבר לקמץ ושווא. אני די אובדת עצות ומכל האבחונים והטיפולים המוצעים הלכנו היום לעשות "טובה" . נראה לי סביר שיש בעית קשב וריכוז.בקשו שנגיע למבחן הנוסף - עם ריטלין. קראתי כבר המון על ריטלין ואני יודעת שהוא יכול להועיל. רציתי רק לוודא שאם הפסיכיאטר ימליץ על ריטלין זה לא יגיע לבית הספר ולא יחיבו אותה לקחת את התרופה. אני גם תוהה - האם תנאי הבדיקה- אחרי הצוהריים , רעשים, חוסר מוטיבציה שלה ואולי גם המאבחנת המסוימת עלולים להשפיע על תוצאות הבדיקה. האם כדאי גם לעשות עוד אבחונים. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות קשב וריכוז

הוספת תגובה

• בעיות

ד``ר אריה בקלו
    08/12/2008

רותי שלום,
    מהמידע שמסרת עולה שישנן בעיות בתחום הריגשי/ חברתי, בעיות למידה/ זכרון ויתכן שכל זה "יושב" על הפרעת קשב וריכוז.
    לחלוטין לא ברור לי מדוע פנית לביצוע בדיקת טובה עוד בטרם פנית לאיבחון מקצועי של הפרעת קשב וריכוז??! דומה הדבר להורה המבצע ספירת דם לילדו החולה במחלת חום ואז ניגש לרופא להמשך בדיקה.... . בדיקת טובה היא רק בדיקת עזר ואינה אבחנתית .
    המלצה על טיפול בריטלין תינתן רק לאחר איבחון מלא ע"י רופא מוסמך לכך. אין הדבר מחייב אותך כהורה,ובית הספר אינו יכול לכפות הטיפול. יחד עם זאת אני ממליץ לך שלא להתפס לדעות קדומות ,לבצע איבחון מלא ורק אז לבחון את דרכי הטיפול ללא מורא .
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה דחוף - ריטלין
    עלאא
    07/12/2008

קודם כל אני מתנצל על זה שהארכתי בשאלה אבל אני מרגיש צריך להבהיר את התמונה בבירור . אני בחור בן 19 , הייתי ידוע לאורך כל תקופת לימודיי בבית ספר (סיימתי תיכון לפני שנה) כילד מאוד חכם וגם חרוץ וממושמע . אך נתקלתי בהרבה מקרים לאורך תקופה זו באי ריכוז בזמן מבחנים ומטעיות טפשיות של חוסר תשומת לב , אני גם לא הייתי מרוכז בזמן שיעורים ב100% ,, היו לי תקופות של שנים שלא הייתי מרוכז בהם בזמן שיעורים והייתי תמיד מרחף עם הדימיון שלי . בתקופת הבגרויות הייתי בחור מאוד חרוץ ולפעמים הוצאתי מאיות ולפעמים אחרי עבודה קשה ומוכנות רבה הייתי מוציא ציונים שלא שיקפו בכלל את רמת הידע שלי , ותמיד היו זה הטעיות של חוסר ריכוז ושומת לב הם שפגעו בי .. בסוף עברתי את הבגריות עם ממוצע די גבוה והתפניתי לפסיכומטרי .. השקעתי המון בפסיכומטרי ולמדתי לו טוב טוב ובמלוא הרצינות .. עד שהגעתי לרמה של להוציא ציונים מעל 770 במבחני סימולציה ,, אך הבעיה שלי היא שאני לא יציב ולא צפוי .. יום אני מרגיש מרוכז ויכול ללמוד 13 שעות רצוף , ויום אני מאוד מטושטש ולא יכול ללמוד מילה וצערי הימים האלה הם רבים יותר . רציתי להתקבל לרפואה אך למראת זאת ואחרי השקעה ענקית קיבלתי ציון טוב אך לא מספיק כדי להתקבל לרפואה , ואני תמיד מרגיש שזה בגלל שביום הזה לא הייתי מפוקס .. * בשלוש השנים האחרונות סבלתי מהפרעות שניה לפעמים לתקופות ממושכות ולפעמים לתקופות אי עקביות , בסוף פניתי לבסכיאטר וכל מה שהוא עשה שהוא נתן לי סטילנוקס שאני לא משתמש נו כי אני לא חסיד של סמים . בעיית השינה שלי לא יכלתי לפתור , אך גם כשאני ישן במקרים רבים אני מרגיש שהשינה לא היתה עמוקה ולא היתה מספקת .. למראת כל זאת בדרך כלל הביצועים שלי בלימודים טובים וזה בגלל שאני מכריח את עצמי ללמוד הרבה וגם לחשוב הרבה למרות הקושי של אי הריכוז והעייפות הנובעת מחוסר שינה . אני עכשיו לומת בפקולה להנדסת חשמל ורוצה לעבור בשנה הבראה לרפואה , אך כעת עליי לעבור את מבחן הפסכימוטרי , בפעם הקודמת לא ישנתי לפני המבחן ולפי כך רמת הריכוז שלי ירדה פלאים ולא ממשתי רבע מהפוטנציאל והידע שלי . אני תמיד נתקל בזמן מבחנים בההרגשה שכל מש שעיתי חודשים ארוכים מתנפץ ביום אחד של מבחן שבו אני לא מרוכז אז ,, חשבתי לקחת ריטלין . אני מעוניין לקחת ריטלין באופן חד פעמי ביום מבחן הפסיכומטרי ולא להשמשש בו יותר . האם זה כדאי ? מה הנזק שעלול שאני עלול לספוג? איך אני יכול להשיג את התרופה הזאת ? אשמח לעזרה דחופה ..

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה דחוף - ריטלין

הוספת תגובה

• עזרה

ד``ר אריה בקלו
    07/12/2008

שאלתה הרבה שאלות....
    זה לא התחום שלי -הפרעות שינה ,אך אני בהחלט יכול לומר שיש לשינה לא מספקת/לא איכותית ,השפעה שלילית על טווחי קשב וריכוז ולכן כדאי לפתור את הבעיה.
    אתה מציין בעיות שעשויות להיות חלק מהפרעת קשב וריכוז אך את זאת תדע רק לאחר ביצוע איבחון מלא ויסודי .
    תרופת הריטלין ניתנת רק למי שעבר איבחון ונמצא סובל מההפרעה. אינני ממליץ לנסות אותה ללא פיקוח רפואי כשם שלא הייתי ממליץ לך ליטול ממריץ מסוג אחר.
    השקעת כל כך הרבה בניסיון להתקבל לרפואה, כדאי שתשקיע עוד קצת באיבחון מתאים שקרוב לוודאי יעלה אותך על דרך המלך.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגיש חוסר מינון כדי למצות את הכדור
    דבש27
    05/12/2008

אני לוקח קונצרטה 27 מ"ג כבר שבוע וחצי הכדור הזה ממש עוזר לי אני בן 27 ושוקל 87 ק"ג עובד במשרד כ-11 שעות ביום וקורא המון חומר יש לציין שהתפוקה שלי עלתה בהרבה איתה גם מידת העניין והריכוז אני פתאום עם יותר ביטחון לעשות דברים ולא ממש מתבלבל גם כתיבת מיילים לגורמים שונים תוך כדי העבודה נעשית הרבה יותר בקלות ובמהירות אני מסיים משימות מהר יותר אבל...... אני מרגיש כאילו אפשר עוד קצת כאילו חסר מינון בכדור עם כל הייתרונות והשיפורים שציינתי לעיל עדין יש לי רגעים שאני קצת מבולבל ולא מרוכז (אולם לא ניתן להשוות בכלל למצבי בלי הכדור) אני מרגיש כאילו אני צריך לקחת כדור עם מינון יותר גדול אני שוב אומר כי אני נוטל את הכדור כשבוע וחצי בלבד ויש לציין שהוא משפיע עליי בצורה טובה ללא תופעות לוואי (היו קצת ביומיים הראשונים ולא הופיעו שוב) איך אני יכול לדעת אם חסר מינון ?? כיצד אני יכול לדעת שאני באמת ממצה את יכולת הריכוז המקסימלית מהכדור ? (או במילים אחרות כמה מ"ג קונצרטה אני צריך בשביך למקסם את היעילות שלי?) התחושה היא כאילו עליתי מ 30% ל- 70% ביכולת,בתפוקה ובריכוז אני מעוניין להגיע ל- 100% שלי לצורך התשובה ההנחה היא שאני ישן טוב בלילה, אוכל טוב, ואין שום גורם אחר שעלול להשפיע מלבד הבעיה של ADHD שלי

הוספת תגובה

• מינון קונצרטה למבוגרים

ד``ר עדי אדר
    06/12/2008

שלום לך!

איני נוהג לתת יעוץ ספציפי לגבי מינון תרופתי כי נושא זה באחריותו של הרופא המטפל אך לפי המשקל שלך אתה מטופל במינון נמוך ביותר.

יש להעריך את מלוא ההשפעה של טיפול תרופתי בקונצרטה לאחר שבועיים-שלושה של טיפולים ברציפות.
    מקובל במשקל שלך לטפל במינונים של 36 מ"ג ואף 54 מ"ג.
    לכן כדאי להתייעץ בנושא הזה עם הרופא המטפל!
    בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נגיעות אובססיביות של ילד בן 6
    קרן
    05/12/2008

בני בין ה-6 החל לפני כחצי שנה לערך בנגיעות אובססיבויות בעצמו ובחפצים שבסביבתו.יש לציין שהוא ילד מאוד חכם ורגיש- הרבה יותר מבני גילו.בזמן האחרון המצב ממש הקצין .הוא טוען שהעניין מפריע לו והוא לדבריו"חייב לגעת כמה פעמים".הוא לא יכול להפסיק.הדבר קורה בעיקר בשעות הערב-כאשר הוא עייף וכאשר הוא לא בתנועה-לדוגמא רואה טלויזיה או סתם יושב(כאשר הוא משחק כדורגל או משתולל זה פוחת או לא מורגש).אני בילדותי סבלתי מתופעה זו של נגיעות מספר פעמים,כפייתיות בפעולות החוזרות מספר פעמים קבוע -תופעה שנעלמה לאחר מספר שנים ואימי כנראה סובלת מתסמונת טורט. ברצוני לדעת מה ניתן לעשות ולמי ניתן לפנות-עוד מעט בני יעלה לכתה א ואני לא רוצה שיסבול חברתית מהעניין.

הוספת תגובה

• הפרעה אובססיבית-קומפולסיבית

ד``ר עדי אדר
    06/12/2008

שלום לך!
    מומלץ במקרים אלו לקחת את הילד לבדיקה של פסיכיאטר ילדים. התיאור מתאים להפרעה כפייתית קומפולסיבית כאשר את מתארת רקע משפחתי.
    תופעות אלו יכולות להופיע בגלים צעירים, בעלי אופי גלי ולעתים נעלמות באופן עצמוני.

עם זאת במידה ואת חשה כי התופעה מהווה משום הפרעה לילד או מעוררת תגובות של ילדים או מבוגרים רצוי לפנות גם לייעוץ מקצועי.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון הפרעות קשב וריכוז
    יובל
    03/12/2008

שלום, בתי בת 7 + החל מכיתה א' שמתי לב כי היא לא מרוכזת כשאנו יושבים איתה בהכנת שיעורי הבית אנו מסבירים לה תרגילים היא מבינה ולאחר מכן כשאנו חוזרים על החומר איתה בתרגול נוסף היא לא יודעת מה לעשות , בשיעורי הבית היא ממהרת לעשות ולא קוראת את ההוראות ממהרת לפתור תרגילים בחשבון ולא שמה לב לסימן + או -למרות שאנו מעירים את תשומת ליבה לא מגלה עצמאות רוצה שישבו לידה ולא רוצה להתמודד עם דברים לבד יאמר לזכותה כי היא רוצה ללמוד ויש לה נכונות ורצון , פעמים רבות אנו מוצאים את עצמנו מותשים מלשבת איתה על דברים שחזרנו פעמים והיא כבר צריכה לדעת ובמקום להתקדם בחומר אנו חוזרים על דברים שאמורה לדעת , שוחחנו עם המורה והיא אמרה כי לא נראה כי יש לילדתנו בעיית קשב וריכוז מה גם שהמורה אמרה שילדתנו מגיעה הביתה בסביבות 17-18:00 רק כאשר היינו אנו מגיעים הביתה ואז היינו צריכים להכין עימה שיעורים ועלינו לגלות התחשבות אך לי נראה שיש משהו שאני לא יודעת מה זה , כי ישבנו איתה גם בבקרים ובשעות שונות ביום , אני לא רוצה ששנה ב' תסתיים בלי שעשינו משהו מצדנו ההורים לטובת ביתנו ואני לא רוצה לגשת שוב למורה מה עלי לעשות אם כן האם לגשת לאבחון קשב וריכוז יהיה נכון ? איזה מכן עלי לבחור עם מי ניתן להתייעץ ? אודה לתשובתכם

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון הפרעות קשב וריכוז

הוספת תגובה

• אבחון

ד``ר אריה בקלו
    05/12/2008

שלום רב
    ממה שאת מעלה, מצטיירת תמונה של חשד להפרעת קשב וריכוז.כמובן שלא ניתן לשלול במקביל גם בעיה דידקטית.
    אני ממליץ לגשת בשלב הראשון לאיבחון קשב וריכוז אצל אחד הגורמים המורשים(הרשימה המלאה באתר משרד הבריאות) ורק בהמשך ,בהתאם לתוצאות ,יש לשקול הרחבת הברור לכוון הדידקטי.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשב וריכוז

עדי
    12/12/2008

התקשרי בבקשה לטלפון 04-6211402

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ADD וNVLD באשה מבוגרת
    ששי
    02/12/2008

אחותי בת 34, אובחנה ע"י נוירולוג כסובלת מNVLD ןADD. בעבר היתה מעט דיכאונית. ייתכן שעל רקע זה הנוירולוג אמר שלא מתאים לה לקחת ריטלין. הבעיה העיקרית היא שרמת התפקוד שלה בכל תחומי החיים שקשורים לתעסוקה מופרעים על ידי הADD. יש לה טווח קשב קצר, היא מוסחת בקלות עובדת לאט מאוד ועובדת לא מספיק בדייקנות גם בעבודות פשוטות לכאורה. ההשלכות הן שכל עבודה שלוקחת לאדם הממוצע לבצעה 8 שעות, היא נאלצת לפעמים להישאר 12 שעות ויותר. היא מאבדת דברים שקורים לעבודה כגון מפתחות, היא עובדת קשה, בשכר נמוך וכמובן שבטחונה העצמי נמוך וזה עלול להוביל לדיכאון בעצמו. מה לעשות כדי שיהיה לה סיכוי בחיים?

לקביעת תור
    סגירה
    ADD וNVLD באשה מבוגרת

הוספת תגובה

• טיפול בריטלין במצבי דיכאון

ד``ר עדי אדר
    06/12/2008

שלום לך!

איני נכנס כמובן לשיקולים של הרופא המטפל ורק באופן כללי אציין כי רקע דיכאוני לא שולל אפשרות לטיפול בריטלין! רצוי במקרה כזה הערכה ומעקב של פסיכיאטר כאשר במידה ומומלץ טיפול בריטלין חשוב לעקוב אחר התפקוד ברגשי ובמיוחד להתרשם אם אין החמרה או הופעה מחודשת של דיכאון.
    יש לזכור כי טיפול יעיל בריטלין המשפר איכות חיים יכול למעשה למנוע או למתן תופעות דיכאוניות ולכן זהו שיקול יש לקחת בחשבון כאשר מחליטים על טיפול במצב זה.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילד לא רוצה לבלוע כדור
    לחץ בוקר
    01/12/2008

כל בוקר המטבח הופך לחמ"ל,הילד בן 9 אינו מוכן לבלוע את הכדור,טוען שזה לא נבלע לו. לקיחת האבקה עם מעדן הופך להיות טקס בלתי נסבל כי הילד מקיא, אשמח אם למישהו יש עיצה איך ומה עושים ע"מ שהילד כן יבלע את הכדור,מה השיטה?

לקביעת תור
    סגירה
    הילד לא רוצה לבלוע כדור

הוספת תגובה

• כדור

ד``ר אריה בקלו
    03/12/2008

שלום,
    אכן בעיה לא קלה ולצערי גם לא נדירה.
    בגיל 9 ניתן ורצוי ללמד את הילד לבלוע כדור. הלימוד נעשה באמצעות סוכריות יום הולדת בגדלים עולים עד לגודל של סוכריית טיק-טק, אותם עליו לבלוע (לא ללעוס) עם מים עד שזה בא בקלות ואז הכדור עצמו.
    במקביל נחוץ לדבר עם הילד על הנושא, לא בבוקר ,אלא בזמן פנוי ורגוע. לעיתים יש צורך בעזרה של פסיכולוג כדי לנסות ולאתר את שורש בעיית ההתנגדות.
    בברכה
    ד"ר בקלו אריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התייעצות לגבי ילד בן 5.5
    א.
    01/12/2008

בן הבכור בן 5.5 אובחן ע"י פסיכולוכית הגן והמרפא בעיסוק עם בעיית קשב וריכוז זה נובע מחוסר ריכוז, מוסכות מהירה, אי דחיית סיפוקים, קושי לעבוד בקבוצה, לא מזהה אותיות ומספרים וכמובן לא יודע לכתוב אותם וכו'... רציתי לשאול בבקשה למי הכי נכון לפנות לעזרה/אבחון בשביל לעזור לילד ולהכין אותו לקראת בית הספר. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    התייעצות לגבי ילד בן 5.5

הוספת תגובה

• בן 5.5

ד``ר אריה בקלו
    03/12/2008

שלום,
    אני מניח שלא נעשה איבחון מלא לילד אלא רק על-פי תצפיות בגן והערכת המרפאה בעיסוק.
    זה כמובן לא מספיק. הילד צריך לעבור איבחון מלא .
    עד גיל 6 ניתן להפנותו לבדיקה התפתחותית דרך קופת החולים אליה אתם שייכים. האפשרות האחרת היא לפנות לאיבחון פרטי אצל אחד ממורשיי האיבחון בתחום.
    בברכה
    ד"ר בקלו אריה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אתי
    30/11/2008

שלום שמעתי שיש אפשרות לעבור קורסים בהוראה מתקנת למבוגרים אני בת 21 ואובחנתי בגיל מאוחר יחסית עם דמילקציה והפרעות קשב האם אתם מכירים את הקורסים ועד כמה הם עוזרים ואיפה ניתן למצוא אליהם מידע נוסף תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• הוראה מתקנת

ד``ר עדי אדר
    30/11/2008

שלום לך!

אני מניח שאתה מתכוון לקורס לאסטרטגיות למידה. בעיקרון קורסים כאלו יש במספר מכללות אך אין לי מידע ספציפי.
    אני ממליץ שתפנה בשאלה זו למאבחנת אשר ביצעה לך את האבחון והיא אולי תוכל להנחות אותך בנושא או תפנה בשאלה זו בבפורמיים לליקויי למידה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה