פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רגיעה מול הטלוויזיה
    שירן
    17/03/2008

שלום, בתי בת השניתיים נתקפת לעיתים בכי וצרחות ממש חזקים בייחוד כשאני לא בסביבתה, הדבר היחיד שיכול להרגיע אותה זה לבהות בטלויזיה, האם הרגל מגיל כזה לטלויזה עשוי ליצור אצלה בעיות בלימודים או בריכוז בגיל מבוגר יורת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רגיעה מול הטלוויזיה

הוספת תגובה

• צפיה בטלויזיה

אייל אליאש
    23/03/2008

שלום שירן
    צפיה בטלויזיה לא תגרום לכשעצמה בעית קשב. אך הייתי מברר את סיבת התגובות שלה ומנסה לעזור בצורה אחרת.
    איל אליאש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אי מתן רטלין
    יעל
    11/03/2008

שלום אני בת 32 . עברתי מבחן טובה וגילו שאכן אני סובלת מהפרעות קשב וריכוז. הלכתי לשתי ניורולוגים כדיי להתחיל ברטלין והם שלחו אותי לפסיכיאטר. הפסיכיאטר לא אישר בטענה שאני מבוגרת לרטלין. ברצוני לציין ששתי ילדיי הינם נותלים רטלין ,אמא שלי , ושתי האחים שלי.
    מה עליי לעשות? אני גרה בשפלה ומשפחתי גרה בדרום , האם יש הבדל ביחס הרופאים בגלל מקום גאוגרפי?

לקביעת תור
    סגירה
    אי מתן רטלין

הוספת תגובה

• אי מתן ריטלין

ד``ר עדי אדר
    12/03/2008

שלום לך!
    אני לא יכול כמובן להתייחס באופן ספציפי לאבחון שלך אבל אין מגבלת גיל למתן ריטלין. לא גזע, צבע, מין או איזור גאוגרפי...... המגבלה היחידה שבאה בחשבון היא רפואית. יתכן והפסיכאטרית חשבה שקיימת בעיה רפואית (כגון דיכאון, מצב חרדתי) אשר לעתים מונע מתן התרופה.

לא ברור לי מדוע נשלחת לפסיכאטרית. שוב יתכן והנוירולוגים חשבו יש בעיה בנושא. אני לא שולח כל מבוגר עם הפרעת קשב לבדיקה פסיכאטרית אלא אם יש סיבה לכך.

לסיכום - אם אין בעיה רפואית מיוחדת אין מניעה ממתן ריטלין בגל שלושים פלוס.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אולגה
    09/03/2008

שלום
    הילד בן 10 ומסרב להתעורר בבוקר. ניסינו כל דרך טובה ורעה ולא עוזר.
    .
    האם קושי להתעורר בבוקר (גם אחרי מספיק שעות שינה בלילה), קשור להפרעות קשב וריכוז?

חוץ מזה אפשר לקבל פתרון יצירתי לבעיה.

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• קשיי התעוררות

ד``ר עדי אדר
    12/03/2008

שלום לך!
    אין קשר ישיר בין קשיי התעוררות לבין הפרעת קשב וריכוז אם כי ילדים על הפרעות קשב עלולים לסבול מהפרעות שינה שונות.
    קשה להצביע על פיתרון יצירתי בהעדר נתונים נוספים, מתי הילד הולך לישון,, איך השינה שלו, האם יש ביעותי לילה, האם הוא נוחר, האם הוא מרבה להתעורר בלילה, האם התופעה מופיעה רק בימי לימודים או כל השבוע.

אני ממליץ ללכת לרופא המטפל ולבחון את הנושא. ניתן לשקול ביצוע בדיקת שינה ובמידת הצורך יש מרפאות מיוחדות בתחם זה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעית קשב וריכוז ללא מתן תרופות
    אביבה
    05/03/2008

לבני יש בעית קשב וריכוז וגם חרדות רציתי לדעת אים יש למישהו או ידוע למישהו שיש לו ילד שיש לו אותה בעיה או מקיר את הבעיה מקרוב .אבקש לחזור אלי או לתת לי עצה בנושא או אים ידוע לו שיש קבוצות תמיכה .אשמח לקבל תשובה .

בתודה
    אביבה

הוספת תגובה

• בעית קשב וריכוז ללא מתן תרופות

ד``ר עדי אדר
    06/03/2008

שלום לך!

לא ברור לי למה כוונתך. האם את מחפשת טיפול שלא כולל טיפול תרופתי, האם את מחפשת קבוצת תמיכה.

אני ממליץ לפנות לרופא, רצוי לפסיכאטר ילדים, אשר יבצע אבחון מסודר ואשר ימליץ על דרכי טיפול כאשר האפשרויות הם טיפול פסיכולוגי, רגשי וכן טיפול תרופתי.

איני ממליץ לצפות לסיוע דרך פורום, אין זה טיפול מקצועי ואין לצפות מהורה להשיא עצות, כל מקרה שונה וכל ילד הוא ועולם ומלואו והטיפול צריך להיות דרך מטפל אישי ולא דרך פורום.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    יעלה
    05/03/2008

הרופא רשם לי טיפול בסטרטרה - 60 מ"ג. האם אני יכולה להתחיל לקחת מייד 60 מ"ג או שיש להתחיל ממינון נמוך ולעלות בהדרגה?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• סטרטרה.

ד``ר עדי אדר
    06/03/2008

שלום לך!

איני נותן יעוץ תרופתי ספציפי בפורום ואני ממליץ להתחיל טיפול על פי המלצות הרופא המטפל.
    כללית מתחילים טיפול במינונים של 40-60 מ"ג וניתן לעלות , כמובן על פי הנחיות הרופא המטפל למינון של 100 מ"ג.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות בחשבון
    ענת
    02/03/2008

ביתי בת ה- 8 ילדה נבונה, פקחית, חכמה, יודעת להביע רגשות אך...... מתקשה בלימודי החשבון. יש פער גדול בין שפה לבין החשבון. המורה אומרת שיכול להיות בעיית דיסקלקוליה אך לבקשתי לקבלת מורת שילוב בחשבון נעניתי בשלילה (למרות שבמפוי קיבלה ציון נמוך)

אין לה בעיות חברתיות אך יש בעיות רגשיות בשל העובדה שהיא בת להורים גרושים. היא מאד מקובלת, אפשר להגיד אפילו מנהיגה, בעלת בטחון עצמי רב, אך בנוגע לשעור בכיתה היא מאד פטפטנית (למרות שהמורה מציינת שחל שיפור..כל הזמן עוברת מקום...), היא אוהבת לשלוט ולנהל את העניינים ואת כולם....., פחות מקשיבה לי -(לא תמיד יש גבולות ברורים...מודה!!) מדברת בקול רם, ותזזיתית במה שנוגע להכנת שעורי בית. (תתעסק "ב ה כ ל" אך לא בשיעורי הבית עד שאני מיוזמתי אקח אותה ואשב לצידה ואכין איתה את השיעורים) כשאני שואלת אותה אם יש שעורים באותו יום היא אומרת "לא זוכרת"..

יש לציין שיש לה סבלנות מגיל קטן לקרוא ספרים ולהעסיק את עצמה. למרות.... שבהרבה מקרים אני שומעת את המילים "משעמם לי"..

1. האם לדעתך יש מקום לאבחון הפרעות ריכוז? האם יש הפרדה בין הפרעות קשב להפרעות ריכוז?

2. כרגע היועצת לא עזרה לי אז ממי צריך לבקש אבחון פסיכו-דידקטי ?

3. האם הקופה (כללית) מממנת איבחונים כאלה?

4. האם אתה ממליץ על אבחון דידקטי בחשבון לפני איבחון פסיכו-דידקטי? ואיפה?

5. אפה נערכים אבחונים כאלה באיזור חיפה?

אודה לתשובתך המהירה....

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בחשבון

הוספת תגובה

• בעיות בחשבון?

ד``ר עדי אדר
    05/03/2008

שלום לך!
    הגדרת את הבעיה בבעיות בחשבון אך בהחלט יתכן כי מכלול התסמינים שתארת מכוונים לכיוון של הפרעת קשב, ריכוז , מיקוד, נטייה להשתעממות, ריבוי מלל, שתלטנות, קושי בקבלת גבולות והתחמקות מהכנת שיעורים.
    איני משוכנע שיש צורך לעשות כיום אבחון פסיכו-דידקטי ואולי ניתן להסתפק כיום בתגבור בתחום החשבון ולשקול את ביצוע האבחון בהמשך.
    אני ממליץ לפנות למוקד המידע של כללית מושלם לגבי מאבחנים באיזור שלך כאשר בהחלט יש מקום לבצע אבחון של הפרעת קשב וריכוז.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב וריכוז

מיכל
    07/03/2008

שלום לך,

לי יש בן שכיום בן 11, ואובחן עוד בגן חובה כסובל מבעיית קשב וריכוז.
    את תיארת את הבן שלי בדיוק בתיאורך את הבת שלך, במיוחד המשפט לגבי שיעורי בית - לא זוכרת...
    אני מציעה לך כן לקחת אותה לאבחון, ואני בכללית גם קיבלתי ומקבלת את כל האבחונים וטיפולים דרך הקופה.
    חבל שהיא סתם תסבול ותפתח פערים גדולים בחשבון שיהיה לה אח"כ קשה להשלים.
    דרך אגב, גם הבן שלי מאוד פיקח וחכם והיה קורא ספרים שלמים מכיתה א', ובחשבון פשוט יש לו בעיה קשה מאוד.

מקווה שעזרתי במעט, ובהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    לידור
    02/03/2008

האם נכון שרטלין ממכר ואם מפסיקים איתו אי אפשר יותר אף פעם להתרכז?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• האם ריטלין ממכר?

ד``ר עדי אדר
    05/03/2008

שלום לך לידור!
    ריטלין לא ממכר!!!!!!!! פשוט מאוד.

לא דווחו מקרים של התמכרות במי שנוטל את התרופה במינון ובדרכי הנטילה המקובלות.

אין שום בעיה להתחיל ולהפסיק את מתן התרופה עשרות ומאות פעמים.... וברור שאין פגיעה ביכולת הריכוז בהמשך.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהוי הבעיה
    מיטל חן
    26/02/2008

שלום רב,

כיצד אני יכולה כאם לילד בן 8 עם בעיות למידה, חוסר סבלנות ואלימות, ממה הוא סובל,ף כלומר יתכן כי מהפרעות קשב וריכוז, או שמשהו אחר יוצר אצלו את אי היכול ת ללמוד..

לקביעת תור
    סגירה
    זיהוי הבעיה

הוספת תגובה

• זיהו הבעיה! הכיצד?

ד``ר עדי אדר
    05/03/2008

התשובה לשאלתך מאוד פשוטה - עלייך לגשת עם בנך למומחה לאבחון הפרעות קשב וריכוז על מנת לבחון ולאפיין את קשייו התפקודיים. יש לזכור כי האבחנה היא לא בהכרח הפרעת קשב וקיימת גם אבחנה מבדלת.

עם זאת בלי אבחון מסודר לא תגיעי לתשובות מספקות והכי חשוב ילדך לא יזכה לטיפול הולם!

בהצלחה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תסמונת "טורט"
    לימור
    24/02/2008

שלום,

רציתי לדעת האם אפשר לקבל המלצה לגבי נוירולוג ילדים לביצוע אבחון לתסמונת טורט.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תסמונת "טורט"

הוספת תגובה

• תסמונת טורט

ד``ר עדי אדר
    25/02/2008

שלום לך!

מטעמים מדיקו-לגליים איני ממליץ על שמות של קולגות באתר.

עם זאת אני יכול להמליץ לכם על מרפאת טוראט בבית חולים שניידר כאשר למרפאה צוות רב מקצועי המאבחן ומטפל בהפרעה זו.
    כמובן שאתן יכולים לקבל שמות של מאבחנים דרך אתרים שונים העוסקים בתסמונת זו.

בברכה
    דר' עדי אדר

Tourette syndrome - על קצה המזלג......

תסמונת טורט קרויה על שמו של הנוירולוג הצרפתי ז'יל דל לה טורט אשר בשנת 1885 תאר 9 ילדים עם טיקים המלווים ע"י קולות. כמו כן יש לציין הפרעות נלוות כולל הפרעת קשב וריכוז עם או ללא פעלתנות יתר, הפרעה אובססיבית/קומפולסיבית, קושי בשליטה על דחפים.
    כיום הפרעה זו נחשבת ליחסית שכיחה עם ספקטרום רחב של הפרעות נוירו-התנהגותיות המשתנות בחומרתן במהלך השנים. עם זאת גם כיום שיעור האבחון בפעול נמוך מהשכיחות האמיתית של ההפרעה המאובחנת לעתים קרובות כהפרעה אחרת.
    אבחנה –
    טיקים – אלו תנועות פתאומיות, קצרות, אינטרמיטנטיות, בלתי רצוניות (או בלתי רצוניות באופן חלקי) המתחלקות לטיקים מוטוריים וקוליים. טיקים פשוטים מערבים רק קבוצת שרירים, יכולים להתבטא :
    טיקים קלוניים – תנועות קצרות, קופצניות.
    טיקים דיסטוניים- תנועה קצרה הגורמת למנח לא תקין של איבר. סטיית עיניים, ברוקסיזם (חריקות שיניים), פתיחת פה, טורטיקוליס, סיבוב כתפיים.
    טיקם טוניים – כגון מצמוץ ממושך (כגון שרירי בטן).
    Complex motor tics - תנועות מורכבות המזכירות תנועות נורמליות אך מבוצעות ללא מטרה מבחינת עוצמה ותזמון. בתנועות אלו כוללות קפיצה, מתן אגרופים, הנעת הראש, גו, סירוק שער, ועוד. בקבוצה זו כלולים גם תנועות גסות (Copropraxia) וגם תנועות חקיינות (Echopraxia).
    גם גיהוק, הקאה או ניסיון להקאה יכולים להיות טיקים מורכבים,
    לעתים טיקים אלו מהווים צורה של מעשה קומפולסיבי כאשר הם מלווים תחושה של חרדה או של אי נוחות המוקלת לאחר ביצוע התנועה.

Simple phonic tics - כוללים צניפות של האף, ניקוי גרון (קולות כחכוך), קולות ציוץ, צעקות, נביחה, קולות במציצה, שאיפת אוויר
    Complex phonic tics- כוללים ביטויים, ניבולי פה, קללות (coprolalia) וחזרה של משפטים או חלקי מילים של אחרים (echolalia). כמו כן תתכן חזרה על משפטים, מילים או חלקי מלים של הדובר (palilalia).
    הנטייה לקלל (קופרולליה) מצויה בפחות ממחצית החולים. עם זאת חלק מהילדים לומדים להסוות את הקללות ע"י החלפת אותיות. בחלק מהם תתכן רק מחשבה של קללות (קופרולליה מנטלית) מבלי לבטא את המילים עצמן!
    טיקים מוטורים ווקליים מוקדמים לעתים קרובות ע"י תחושות של חוסר נוחות עם הקלה זמנית לאחר ביצוע הטיק. דוגמאות לכך הן תחושת צריבה בעין לפני ביצוע מצמוץ, תחושת מתיחות בשרירים, תחושת גודש באף או גירוי בגרון. בנוסף לתחושת מקומיות אלו תתכן הרגשה כללית של חרדה או סימפטומים אחרים. הילדים אף מוסרים כי ביצוע חוזרת של טיק מסוים מקל על תחושה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הצעות לטיפול תרופתי
    אמא לנער
    24/02/2008

בני בן ה 13 לומד במסגרת חינוך מיוחד בגלל ADHD וקשיי התנהגות.
    הילד מקבל מכיתה א' רטלין ואח"כ בשנים האחרונות קונצרטה.
    בנוסף בשנתיים האחרונות הוא מקבל גם ריספונד.
    המנונים העכשויים הם קונצ'רטה 54 מ"ג וריספונד 1 מ"ג.
    בשנה האחרונה יש ילד תופעות של חוסר מוטיבציה, עצלות , חוסר מצב רוח וחוסר רצון לעשות דברים.
    משהו דומה מאוד לדיכאון.
    כמו כן הילד לא מפסיק להתלונןן על מיחושים שונים : כאבי ראש , כואב ברגליים ,כאבי גב ועוד...
    על כל מכה קטנה הוא מפסיק לתפקד .
    האם יש מקום להחליף את הטיפול התרופתי שלו ?
    במידה וכן איזה תרופות יכולות לבוא בחשבון?

לקביעת תור
    סגירה
    הצעות לטיפול תרופתי

הוספת תגובה

• הצעות לטיפול תרופתי

ד``ר עדי אדר
    25/02/2008

שלום לך!

במסגרת הפורום לא ניתן לתת לך תשובה ספציפית לבעיה המורכבת שאת מעלה.
    הנער מקבל טיפול תרופתי הנשמע סביר למצבו אם כי יש מקום לבחון עם הרופא המטפל את מינון הריספרדל.
    מבחינה מדיקו-לגלית איני נוהג לתת המלצות תרופתיות ספציפיות בפורום אך ברור כי הילד צריך להגיע לביקורת של הרופא המטפל על מנת לבחון מה הגורם לתלונותיו ולבחון את הצורך בהתאמת הטיפול התרופתי לתפקודו ולתלונותיו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חדש ומיוחד/ המקום למבוגרים עם ADHD
    ענת קורת
    23/02/2008

נפתח מרכז למפגש חברתי בלתי פורמלי למבוגרים עם ADHD.
    מפגש היכרות, מידע ושיחות
    והכל באוירה פתוחה ובגובה העיניים
    לפרטים : ענת קורת 0522756946

הוספת תגובה

• באיזו עיר?

אמא
    20/08/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החזרי מס לליקויי למידה

שלומי
    23/11/2012

בהתאם לרמת לקות הלימידה וקריטריונים נוסים עשויים ההורים להיות זכאים להטבת מס בגין הילד.
    מומלץ לבדוק אם ישנה זכאות להחזרי מס עקב לקות וזאת משום שניתן לקבל את הכסף רטרואקטיבית רק לתקופה מוגבלת
    החזרי מס יכולים להגיע לסכומים מאוד גדולים ומשמעותיים עבורינו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה לעשות יש לכם רעיון

שוש
    11/03/2008

בית מסודר יש אוכל אבל מה השווה החיים אין לי מצב רוח עולה יורד.
    יש לי לתלות כביסה לנצל את השמש ושום דבר לא עושה איזה אדישות.
    יא כבדה .

צריכה ללכת לצבוע את השיער יודעת ישער לבן ושום דבר .

דרך אגב הפסיכיאטרית הימליצה לי לעשות בדיקת קשב וריכוז.אז בעלי אומר לי מה זה יתן לך מה?
    בגלל שזה עלות גבובהה מאוד מאוד .1043 שקל.למבוגרים וחוץ מי זה אני לא עובדת .
    והאמת אני מקבלת תרופות למיקטל25 פעמיים ביום .ופאיזמה 2 ביום .

דרך אגב האם אפשר לקחת ריטלין בלי רופא בשבילי מישקל 87 .

כי הבת שלי היפרי וקשב ורעיכוז ובעלי אומר לי ברור שאת גם כזו .האם הריטלין יכול לעזור לי גם מבכינת מצב הרוח
    מישהו יודע .או שיש כדור אחר על מנת להיות מרוכז

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין רק עם מרשם רופא!

ענת קורת
    11/03/2008

התייעצי עם הפסיכאטרית שלך
    בכל אופן ריטלין לוקחים רק עם מרשם רופא!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למרו ת הכל אבחון.....

דר' עדי אדר
    20/04/2008

שלום לך!

למרות הכל אני חושב שאת צריכה לעבור אבחון מסודר.
    קיים סיכוי סביר שיש לך גם הפרעת קשב גם לאור הסיפור המשפחתי.
    במידה ויש לך ביטוח משלים אני מניח שאת יכולה לקבל החזר על חלק משמעותי מעלות האבחון.
    יש לקחת בחשבון כי טיפול בריטלין לעתים עלול להחמיר מצבים חרדתיים ולכן חשוב בלבצע אבחון אצל מומחה בתחום זה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לכי לפסיכיאטר מומחה דרך קופת החולים

נועה
    23/10/2008

אני שייכת לכללית וזה מה שעשיתי. עלה לי 100 ש"ח הלכתי לפסיכיאטר מומחה בהפרעות קשב וריכוז כהתייעצות עם רופא מומחה שמגיע לך דרך הקופה ויצאתי עם אבחון של ADD. אל תוותרי לכי. זה יוצא זול ושווה את זה. אגב קונסרטה עולה יקר אבל שווה. אם את יודעת שלא תוציאי את הסכום הגבוה שעולה הקונסרטה תבקשי מרשם לריטלין במקום כי זה ממומן ע"י הקופה ועולה רבה יותר זול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

סיגל
    21/02/2009

בשום אופן לא לקחת ריטאלין ללא אישור רופא (אין מצב שימכרו לך באופן חוקי) וחוץ מזה את חייבת א. אבחון אם אכן זה מה שאת צריכה. ב. תגובות בין תרופתיות עם מה שאת כבר נוטלת. אל תעשי שטויות זה עניין של חיים אומוות. עם תרופות לא משחקים בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ADD - מבוגרים

הדס
    19/03/2008

לאורך כל חיי נתקלתי "בתופעות" שהקשו על תיפקוד יום יומי
    הדבר החל להפריע כאשר ישנו צורך לשמור על מקום עבודה לטווח ארוך
    וכאשר רציתי לטפל בבעיה - זיהוי ודאי של הפרעת קשב וריכוז וטיפול בכך
    נתקלתי בקושי. לא מספיק שה-ADD מקשה גם הבירוקרטיה של קופות החולים.

אסביר:

איבחון פרטי עולה הרבה כסף (וכאשר לא מצליחים לשמור על מקום עבודה קבוע יש קושי לשלם זאת)

לא ניתן לבצע איבחון דרך קופ"ח מעל גיל 25 .

לאחר מספר ברורים עם הפנייה לפסיכיאטר - מעלה כי הם לא מבצעים מבחנים ל-ADD
    וצריך לבוא עם איבחון סופי.
    אז נשאלת השאלה למה זה לא תחת קורת גג אחת האיבחון והטיפול.

כול אחד מפנה אותי לאדם אחר ועדיין לא מצאתי פיתרון נאות.
    ה-ADD כפי שאני משערת שיש לי מפריע לי מאוד ומצמצם את חיי ללא מיצוי הפוטנציאל.
    אם יש לכם מידע אשר יכול לעזור לי אבקש תגובה!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ADD למבוגרים

אייל אליאש
    23/03/2008

הדס שלום
    בהדסה אופטימל , שר"פ של בית החולים הדסה יש מרכז המאחד בתוכו הן איבחון והן טיפול במבוגרים עם הפרעת קשב. יש סניפים בירושליים ובתל אביב.
    בהצלחה
    איל אליאש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון ADD למבוגרים

שרל'ה
    31/03/2008

מכון ענבר
    מאבחנים בכל גיל
    יופי של צוות נחמדים ומומחים
    מחירים סבירים ביותר
    אני גם קיבלתי החזר מקופ"ח שלי כי הם רשמו בקבלה שלי "יעוץ מומחה" ולקופה שלי זה הספיק.

04/6821222
    בהצלחה רבה
    כדאי לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם אפשר בבקשה עוד פרטים על המקום.

שאלה על תרופה
    19/04/2008

איפה הוא נמצא?
    האם הוא עובד עם הכללית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נראה לי שכן

מיכה
    03/06/2012

למרות שצריך לבדוק עם רואה חשבון מוסמך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקישור ששמת לא פעיל

מיכה
    04/06/2012

?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לדנה

מיכה
    04/06/2012

האם תוכלי לתת קישור נוסף, מה שנתת לא פעיל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החזרי מס....

דר' עדי אדר
    24/04/2008

שלום לך!

למיטב ידיעתי מגיע 2 נקודות זיכוי במס עבור ילד אשר מוגדר כלקוי למידה עם הפרעת קשב ואשר לומד במסגרת חינוך מיוחד.

לא כל ילד עם ADHD זכאי להטבה לעייל!

כמובן שניתן לברר את הנושא במס הכנסה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החזרי מס

אלברט
    04/06/2012

אמת שלא בכל תנאי מגיע החזרי מס וזה תלוי בהמון גורמים, אבל יחד עם זאת הייתי יותר ממליץ לפנות לבעל מקצוע שעוסק בתחום במקום לפנות אל פקידות מס הכנסה שמתחמקות ומסרבלות את העניינים (פשוט מתוך נסיון אישי ומר) גם אני הייתי באותה סירה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הטבה במס הכנסה

ori12
    11/10/2012

יש קריטריונים ספציפיים במס הכנסה לצורך קבלת החזר מס. כך שזה לא עניין שנתון לרצון טוב של פקידים. ברור שרצוי לפנות לבעלי מקצוע שמכירים קריטריונים אלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מפגש למבוגרים בעלי ADHD

לימור
    12/10/2008

הי ענת, האם עדיין מתקיימים מפגשים לא פורמלים לאנשים הסובלים מ- ADHD? אני מאוד מעוניינת להשתתף במפגש כזה, תודה, לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקויי למידה
    קרין
    22/02/2008

שלום רב שמי קרין ואני בת 25,מאובחנת כלקויית למידה. אין לי בגרות מלאה,נשאר לי להשלים במתמטיקה על מנת שתהיה לי בגרות מלאה. עשיתי 3 יחידות- בינתיים רק שני שאלונים ולא הלך לי טוב. למדתי עם מורה פרטית רגילה. שמעתי שיש מכינה לליקויי למידה באוניברסיטת חיפה ורציתי ללמוד שם את המתמטיקה,אבל אמרו לי שזה לא ייחשב לי בתור בגרות.

אני אובדת עצות ולא יודעת מה לעשות!!

שלוש פעמים עשיתי את שאלון 001 ופעם אחת את שאלון 002.

ברצוני גם ללמוד במכללת עמק יזרעאל מנהל מערכות בריאות, ואני מתלבטת אם לעשות מכינה על מנת לשפר את ציוני הבגרויות שלי אין לי ממוצע גבוה או שמא להתקבל ע"י פסיכומטרי והציון שאני צריכה להוציא הוא 530.

אני לא יודעת עם עקב קשיי הלמידה שלי אוכל ללמוד את הפסיכומטרי.

כמו כן יש לציין כי כשהייתי בתיכון הייתי בהתחלה בכיתת בגרות ולא התחשבו לי בהקלות והורידו אותי לכיתת גמר ונאלצתי להשלים את כל הבגרויות לאחר סיום התיכון.

נבחנתי בע"פ בכל המקצועות רבי המלל,בלשון עשיתי בחינה מותאמת וכך גם במתמטיקה.

בתודה רבה,קרין!

לקביעת תור
    סגירה
    ליקויי למידה

הוספת תגובה

• לקרין שלום!

ד``ר עדי אדר
    05/03/2008

שלום קרין!

אני מודה לך על המסר המפורט אך לצערי התחומים שאת מעלה לא בתחום המקצועי שלי.
    אשמח אם שאר חברי הפורום יתייחסו לפנייתך.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליקויי למידה

אייל אליאש
    06/03/2008

שלום קארין
    ראשית כל אל תתיאשי.
    במכתבך לא מפורטים המאפינים של לקויי הלמידה . לכן קשה לי להתיחס באופן ספציפי.
    לדעתי כדאי להתיעץ עם מורה להוראה מתקנת המתמחית בהגשה לבגרות במתמטיקה שתעבור על האיבחון ותיעץ לך מה הדרך המתאימה בה כדאי ללמוד למבחן שחסר לך במתמטיקה.
    לגבי הפסיכומטרי ץ יש התאמות במבחן הפסיכומטרי וניתן לפנות למרכז הארצי לבחינות כדי לבדוק לאילו התאמות את זקוקה ואז להעריך את סיכוייך לעבור את הבחינה בציון מתאים.
    בהצלחה
    איל אליאש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם יש בעיה והאם כדאי לבדוק?
    אפרת
    22/02/2008

שלום!
    בני בן 4.5 .פעלתן,חברותי מאוד, אוהב להיות במרכז העניינים ואקזביזיוניסט.
    שמעתי כמה פעמים מהמורה שלו לג'ודו שהוא לא ממש מרוכז בשיעור אלא 'עסוק בלעשות שטויות'.
    בדקתי עם הגננת וטוענת שאכן לפעמים מפריע במפגשים ,לא בדרך קבע, והיא לא בטוחה האם כי קשה לו להיות קשוב בקבוצה או כי הוא פשוט נהנה מהלצחיק את הילדים. ושאני יכולה לבדוק את הנושא. באחד על אחד, לטענתה,מרוכז מאוד ויכול לעבוד לזמן ממושך מאוד ומפגין יכולות מאוד גבוהות.
    בהפעלות,בימי הולדת למשל,יכול לשבת ללא בעיה מרותק במשך שעתיים.
    בבית - רואה שינוי בזכרון (לפעמים שוכח שמות ילדים מהגן, לרוב לא זוכר מה עשו בגן באותו יום)
    כשיושבים איתו באחד על אחד,מקריאים סיפור או מלמדים אותו משהו (אני או האב) לעיתים מאבד ריכוז (ויתכן כי השעה מאוחרת ועייף).
    קשה לי לדעת האם מדובר בשעמום,מרדנות או בעיית קשב
    .ומכיוון שאין קונסיסטנטיות בהתנהגות אני לא בטוחה האם יש לבדוק את הנושא.
    אשמח מאוד להמלצה!
    תודה
    אפרת

הוספת תגובה

• האם יש בעיה והאם כדאי לבדוק?

ד``ר עדי אדר
    25/02/2008

שלום לך!

איני מתרשם על פי תאור זה שאכן קיימת בעיה המצריכה כיום אבחון.
    בהתייחס לגילו הצעיר של הילד, העדר קווי התנהגות אימפולסיביים או אגרסיביים נראה לי כי בשלב זה מן הראוי "לעזוב אותו לנפשו" ולא להתחיל מסכת של אבחונים.
    איני רואה בתאור שלך מקום לדאגה ויש להמשיך ולעקוב אחר התפתחותו של השובב ולגדלו בנחת....

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה?
    אבי
    20/02/2008

יש לי ילדה בת 6 בכיתה א', חריפה ומבריקה, ציונים טובים חייכנית אולם הנהגותה בעייתית
    להורים וגם למורים ואף לאחותה בת ה-11 . אוהבת לשלוט ולנהל את העיניינים לא עושה את דברי המבוגרים ממנה . מבינה שצריכה להקשיב ולכבד את הוריה, המורים, אולם לא עושה זאת.
    מדברי המורה כך גם לחבריה לכיתה.
    רצונותיה הם הקודמים לכל , חוסר סבלנות ועודף ביטחון.
    אני לאורך זמן מקפיד להסביר וחוזר על עצמי על איך היא צריכה להתנהג ואני בטוח שזה לא נופל
    על אוזניים ערלות מצד אחד אך לא מבצעת מצד שני.

האם היא זקוקה לייעוץ טיפול?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעה?

הוספת תגובה

• שולטת בת 6

אייל אליאש
    21/02/2008

אבי שלום.
    אם אתה מרגיש שאופן התנהגותה פוגע בה ובתקשורת שלה עם אחרים כדאי לדעתי שאתה ובת זוגתך תפנו לקבלת יעוץ מתאים. בגיל זה ( 6 ) מוקד היעוץ בדרך כלל הוא הדרכה של ההורים ולא עבודה ישירה עם הילדה.
    בהצלחה
    איל אליאש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז
    רוית
    19/02/2008

מזה זמן רב שאני "חושדת " שאני סובלת מהפרעה זו . אתמול היתה לי שיחה עם מאמנת אישית העוסקת באימון למי שסובלים מהתופעה והיא הבחינה בכמה סימפטומים המוכרים לה . רציתי לשאול אם יש קשר בין התסמונת למתח נפשי , קושי לעמוד בלחצים וכו' ? כבר הבנתי שיש קשר לרגישות לרעשים .

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב וריכוז

הוספת תגובה

• המשך הפרעת קשב

רוית
    19/02/2008

אני שמה לב בעבודתי למשל ( שירות לקוחות טלפוני ) שטונים גבוהים של לקוחות מכניסים אותי למין ויברציה ובכלל קשה לי מאוד עם רעש .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• על הפרעת קשב, מתח נפשי ורגישות לרעש

ד``ר עדי אדר
    19/02/2008

שלום לך!
    אין קשר ישיר בין התסמונת למתח נפשי, לרגישות לרעשים ולקושי לעמוד בלחצים. אלו סימפטומים לא ספציפים שיכולים להופיע במגוון הפרעות ומצבים.
    יש לזכור כי תחילתה של הפרעת קשב בילדות ותסמינים שלה מושפעים ממצבים שונים כולל מתח נפשי אך השפעה היא לא ספציפית. כלומר ברור כי מתח נפשי עלול לפגוע בריכוז ואנשים עם הפרעות קשב עלולים לסבול ממצבי מתח אבל הגדרת התסמונת לא כוללת מצבים אלו.

לסיכום- אם את חושדת שאת לוקה בהפרעת קשב את צריכה פשוט לגשת למומחה העוסק בתחום זה לביצוע אבחון אשר עשוי לענות לך גם על שאלות נוספות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפנייה למומחה להפרעות קשב

רוית
    21/02/2008

האם המומחה צריך להיות נוירולוג או פסיכיאטר ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה