מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה עושים?שלום לכולם23/10/2007
שלום,
יכול להיות שיש לי בעייה בריכוז והבנה, אולי תוכלו על סמך הניסיון שלכם, לדעת אם יש או אין או שכדי ללכת לייעוץ.
אני בת 21. סיימתי צבא.
אחרי הצבא עשיתי קורס פסיכומטרי וניגשתי לבחינה.
לא הרגשתי הכי שולטת אבל ניסיתי בכל זאת וקיבלתי ציון נמוך יחסית (קצת מעל 500).
לאחר כמה חודשים עשיתי את הבחינה שוב, הפעם למדתי בעצמי עם עוד חבר.
ישבנו וחרשנו, השקענו המון זמן בללמוד.
אמנם היה קשה אבל כשהיינו עושים סימולציות (מבחנים שמדמים את הבחינה עצמה) היינו מקבלים ציונים מספיקים להתקבל למקצוע שאנחנו צריכים (בסביבות 600).
כשניגשתי לבחינה הוצאתי ציון נמוך אפילו יותר מהציון של הפעם הראשונה.
אני לא מבינה איך, כי ממש השקעתי... ואילו מי שלמדתי איתו קיבל מעל 600.
כל זה גורם לי לחשוב שאולי יש לי בעייה בריכוז. אבל איך אפשר להסביר שלא הייתה לי בעייה בריכוז כשלמדתי למבחן ועשיתי סימולציות?
בנוסף, לפעמים אני מרגישה שאני באמת קצת מעופפת ולא מחוברת לקרקע. שוכחת דברים פה ושם.
לפעמים גם לא נותנת מספיק תשומת לב לחבר שלי.. אני משתדלת לתת הכי הרבה שאני רק יכולה וגם לפעמים מצליחה למעט מקרים (פה ושם..) שמתפקשש לי.
אני יודעת להשקיע, והמון. אבל זה לא תמיד מצליח, ולפעמים כל ההשקעה שלי הולכת לטמיון..
יכול להיות שיש לי סוג של הפרעה שמונעת ממני להצליח גם ביחסים שלי עם החבר וגם בלימודים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה:
שלום לכולם23/10/2007הוספה:
בקשר לסימולציות, עשיתי את חלקן עם החבר, נכון. אבל חלק גדול מהן ומהכנת השיעורי בית עשיתי לבד ואפילו מדדתי עם זמנים ועמדתי בהם בצורה לא רעה...
לא הייתה לי בעייה לשבת ולקרוא או ללמוד לבד.. להפך, אני דווקה אוהבת ספרים ואפילו הייתי זו שהקימה, ערכה וכתבה כתבות בעיתון בבסיס.
תמיד הייתי אוהבת ליזום ולהיות אחראית פשוט משום מה, לא מצליחה להבין למה, אני לא מצליחה לפעמים וכל ההשקעה והכוונות הולכות לטמיון. כמו עם הפסיכומטרי. ולפעמים גם בזוגיות. אני כ"כ רוצה שיהיה לבן זוג שלי תמיד הכי טוב ולא תמיד מצליחה ליישם ומחליטה החלטות שלא מבטאות "ביחד". אני מתבלבלת פתאום. כאילו אם הייתי מקפיאה שנייה את הזמן וחושבת טוב טוב לפני שאני עושה הכל היה יוצא כמו שאני מאמינה ורוצה. אבל זה לא קורה, כל פעם מחדש יוצא שאני עושה משהו ואז הוא מסביר לי למה זה לא מבטא "יחד", ואני מסכימה איתו ולא מבינה למה עשיתי מה שעשיתי.
אבל מבחינת ארגון וסדר, אף פעם לא הייתה לי בעייה. גם לא בלימודים או בביצוע משימות משעממות, הייתי מהמקשיבים בשיעורים.. (טוב לא בכולם אבל הבנת את הכוונה, בצורה נורמלית). אף אחד לא התלונן על הארגון שלי, להפך. גם בצבא הייתי בתפקיד שדרש המון ארגון של פלוגה שלמה ותמיד החמיאו לי על הארגון...
מצטערת אם אולי אני חוזרת על השאלה אבל הרגשתי שאולי לא הסברתי את עצמי מספיק מקודם..
השאלה היא האם הבלבול, כשהוא קורה, נורמלי או שמה מעיד על הפרעה מסויימת?
האם הכשלון במבחן הוא תוצאה של התרגשות, תנאי מבחן גרועים בעליל (שולחן 5X8 ס"מ) ופחד להיכשל?
האם הפקשושים במערכת יחסים נובעים מחוסר תשומת לב רגעי שיכול לקרות לכל אחד?
או שאולי באמת יש לי הפרעה שלא מאפשרת לי להצליח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לכולם ושלום לך!
ד``ר עדי אדר23/10/2007תודה על המסר המפורט! בהמשך תקבל התייחסות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :) מחכה לתגובה :)
שלום לכולם23/10/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה עושים? זו השאלה....
ד``ר עדי אדר26/10/2007שלום לך!
אכן נתת תאור ארוך ומפורט על קשייך ואני רוצה להדגיש כי אין אפשרות מקצועית לבצע אבחנה בהתבסס על תאור ויהיה מפורט ככל שיהיה. לצורך כך יש לבצע אבחון פורמלי כולל בחינת הבטים רגשיים על מנת לנסות ולהגיע למסקנה.
אני רוצה לציין, בזהירות, כי לפחות מספר מאפיינים אשר ציינת לא מתאימים להפרעת קשב והכוונה ליכולתך לעבוד בסיטואציות משעממות. אנשים עם הפרעות קשב משתעממים מהר ומתקשים מאוד לתפקד בסיטואציות חד-גוניות.
נושא נוסף שציינת זה הארגון והסדר. גם כאן, אנשים עם הפרעות קשב נוטים להיות לא מסודרים, הם פזורי דעת, שוכחים לבצע דברים, מאחרים לפגישות עווד ועוד.
את מציינת שלא היו לך קשיים להקשיב בשיעורים – והרי זוהי מהות הפרעת הקשב!
מהתאור המאוד מפורט שלך עולה תמונה של איזה קושי להביא דברים לסיומת הנכונה שלהם, קושי במיומנויות בין-אישיות ויתכן מאוד אף קשיי למידה.
מבלי להיכנס לאבחנה מדויקת הרי שאלו הנושאים שהייתי מתמקד בהם בשלב ראשון בתהליך האבחוני. יש מקום לביצוע אבחון פסי-דידקטי תוך התמקדות גם בהטים רגשיים ובהמשכו ועל פי תוצאותיו לשקול אם יש מקום להערכה נוספת של תפקודי הקשב.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לשלום לכולם
אייל אליאש23/10/2007את מתארת קשיים המשפיעים על תיפקודך בצורה משמעותית לכן לדעתי כדאי לפנות ליעוץ למרכז המתמחה באיבחון ויעוץ למבוגרים במקום מגורייך. אפשרות אחת היא המרכז לאיבחון וטיפול בהפרעת קשב במבוגרים בהדסה אופטימל. יש סניף בתל אביב ובירושליים.
בהצלחה
איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 4עדי20/10/2007
הצילו, יש לי ילדה בת 4 מאוד חכמה ,פיקחית אבל... היא מאוד תזזתית, אלימה הגננת מתלוננת בגן על אלימות , גם כשיוצאים מהבית היא אלימה כלפי ילדים זרים גדולים ממנה...היא מדברת בצרחות היא כל היום מקפצת בלי סיבה לא מקשיבה לי או לבעלי ... אנחנו נורא מתוסכלית בלשון המעטה, ויחד עם זאת מרחמים עליה ובוכים שהיא מקבלת רק "פידבקים " רעים...( תפסיקי, אל תיגעי , אל תעשי, כנסי לחדר,די... וכו'...) יש ימים גרועים ויש גרועים יותר... בבקשה אני לא יודעת מה לעשות... היינו בטיפול 3 חודשים עם כדורים הומופאטיים - שממש לא עזרו.. אני רוצה ילדה רגועה קצת שתקשיב תכבד ושיהיו לנו יחסים הרבה יותר רגועים .. מחכה לתשובה מה לעשות ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו.....
ד``ר עדי אדר20/10/2007על פי התאור שלכם בהחלט ניתן להבין את הלחץ בו אתם שרויים. התנהגותה של הילדה לא נורמטיבית ואין ספק כי יש מקם לבצע אבחון על מנת לנסות ולהתאים לה טיפול והנחיות לצוות המטפל.
כיום יש מספר מרכזים בארץ, חוץ מהמכונים להתפתחות הילד (שגם זוהי מסגרת הבאה בחשבון) המאבחנים ומטפלים בילדים בגיל צעיר זה והכוונה היא למרכזים לגיל הרך או בשמם המעט מפחיד, היחידה הפסיכאטרית לגיל הרך (ואין שום סיבה לחשוש מכך!)– אלו המרכזים המאבחנים בעיות התנהגות לילדים מתחת לגיל 6 שנים. מרכזים אלו נמצאים במספר בתי חולים כולל ירושלים, תל השומר, סורוקה ועוד. מרכזים אלו מאוישים על צוות רב-תחומי, כולל פסיכיאטרים לילדים, פסיכולוגים, עובדים סוציאלים ועוד.
מאד מומלץ שתפנו לאחד המרכזים הללו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 4 שלא יושב בשקט במפגש בגןאפרת ח17/10/2007
הגננת התלוננה באוזני כי בני בן ה-4 אינו מצליח לשבת במפגש שבגן בשקט הוא קם כל הזמן, מכניס רגליו בין רגלי הכסא, נופל ומפריע למפגש, הוא אמר לי שלא נוח לו ושכואבות לו הרגליים. כשמשהו מעניין אותו הוא יושב בשקט גם 3 שעות כגוןף מחשב, ספר טלויזיה, הצגה...
החליפו לו כסא, העבירו אותו מקום אבל זה לא עזר? האם יש הצדקה ללכת לרופא התפתחותי או שעלי לעשות משהו אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יושב בשקט
אייל אליאש17/10/2007שלום אפרת
האם חוץ מהישיבה במפגש יש עוד קשיים בגן ? למשל עבודה ליד שולחנות יצירה. משחק עם ילדים. משחק במתקנים בחצר.
האם בבית כשיושב לאכול מרבה להתנועע ? האם הוא אימפולסיבי בתגובותיו ?
אם את רואה קשיים במידה מסוימת באחד מהתחומים אותם תיארתי הייתי פונה ליעוץ קודם כל לרופא הילדים המכיר את הבן.
איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאייל, תודה.
אפרת ח18/10/2007לשאלתך - בני יושב יפה לאכול, זז אבל לא הרבה, מה גם שאצלנו יושבים על שרפרף במטבח..
הוא יושב על הרמפה לפעמים חצי שעה רצוף ומרכיב פזל למשל או משחר בלגו ומכוניות בריכוז.
רופא הילדים לא מכיר אותו כל כך - זה משנה לצורכי איבחון?
שוב תודה על התיחסותך ותגובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיבחון בגיל הגן
אייל אליאש23/10/2007שלום אפרת
הרופא יכול להפנות אתכם למכון להתפתחות הילד של קופת החולים בה אתם חברים . שם יש צוות רב מקצועי שיכול לעזור באבחון הקשיים ובהמלצות לטיפול.
ניתן לפני זה לפנות ליעוץ לפסיכולוג הגן מטעם הרשות. לבקש ממנו לעשות תצפית על ילדכם ( מבלי שידע ) וכך תוכלו לקבל חוות דעת נוספת לגבי התיפקוד של בנכם בגן .
בהצלחה
איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זכויות המישפחהאתי ששון16/10/2007
מה הזכויות מביטוח לאומי שמגיעות להורים לילד שסובל מקשב וריכוז ובעיות היתנהגות ונימצא כבר שנה שניה בבית ספר מיוחד?ואך מתחילים את התהליך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביטוח לאומי
אייל אליאש16/10/2007אתי שלום
אני לא יודע מה הזכויות בביטוח הלאומי. אני אנסה לברר בימים הקרובים וכשתהיה לי תשובה אעביר אותה אלייך . בכל אופן תנסי לשאול את יועצת בית הספר בו לומד בנך או תכנסי לאתר של ביטוח לאומי אולי יש מידע שם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח לאומי
אתי ששון17/10/2007הפחתי רבות באינטרנט ולא מצאתי משהוא במיוחד לילדים עם בעית קשב והיתנהגות.שמעתי שיש איזה שהם זכויות ועזרה כספית למרות שאני יודעת שהם עושים את המות עד שהם נותנים משהוא אם הם נותנים? אבל תודה בכל זאת שאתה מוכן לברר בשבילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביטוח לאומי, מס הכנסה ו- ADHD
ד``ר עדי אדר20/10/2007שלום לך!
לא ידוע לי על קצבת מיוחדת כגון קצבת נכות אשר זכאים לה ילדים עם הפרעות קשב וריכוז. עם זאת קיימת אפשרות להגיש תביעה בתחום זה כאשר סביר להניח כי תדחה להוציא במקרים של ילד עם מוגבלות, פיגור שכלי, יתכן גם חלק מהילדים הלומדים במסגרת החינוך המיוחד.
לעומת זאת יש לדעת כי קיימת הטבת מס, זיכוי של 2 נקודות להורים לילדים עם שילוב של הפרעת קשב וכן לקוי למידה. אישורים אלו ניתנים לילדים הלומדים במסגרת החינוך המיוחד ויתכן גם חלק מהילדים הלומדים בכיתות משולבות או המקבלים שעות שילוב.
לצורך כך יש לקבל אישור של הרופא המאבחן על טופס מיוחד של מס הכנסה וכן אישור של ועדת השמה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 8 עם בעית הבנת הנקראמיטל16/10/2007
שלום רב1
בתי בת 8 ולומדת בכיתה ב'.היום שוחחתי עם המורה והיא סיפרה כי ילדתי קיבלה ציון נמוך מאוד בחשבון. יש לציין כי ילדתי יודעת תרגילי חשבון מצויין , אך כנראה הבעיה היא בבעיות מילוליות. המוזר הוא שבמבחן בהבנת הנקרא היא קיבלה ציון 90.כל תחילת עבודה בכל מקצוע שהוא ,בתי אומרת שהיא לא מבינה מה רוצים ואז אני מסבירה לה והיא פותרת את הבעיה.
אנחנו לא מצליחות להבין אם ישנה בעיית ריכוז או הבנה פשוטה , איך עליי לפעול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית קשב ?
אייל אליאש16/10/2007שלום מיטל
ניראה לי שכדי לבחון האם יש בעיה בהבנת הוראות או בעיה בקשב חשוב להבין את הרגלי העבודה של ביתך בכיתה. האם עובדת באופן עצמאי? מה מידת התיווך שמקבלת. כדאי לבדוק אם יש בעיה בקריאה או הבנת הנקרא חוץ מבעיות מילוליות בחשבון. חשוב לבדוק לא רק ציון אלה דרכי עבודה. אפשר לבקש מהמורה לשבת איתה פעם אחת לבד ולראות איך היא עובדת. בתחום החשבון חשוב לבחון אם הבעיה רק בבעיות מילוליות בחשבון ולא בתרגילים עצמם. ושוב האם ביתך מתמודדת באופן עצמאי ללא תיווך עם תרגילים בכיתה ובבית. בנוסף לא הייתי נלחץ ממבדק אחד בגיל הזה כי יכול להיות שהיא לא שולטת מספיק בחומר שעליו נבחנה ותירגול נוסף יעזור.
אם הבעיה נמשכת בחודשים הקרובים והתמונה האבחנתית לא ברורה ניתן לעשות איבחון דידקטי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אתה אומר על מוצר ohmאבי אג'ל14/10/2007
של חברת אג'ל
האם מוכר לך המוצר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבי
אייל אליאש14/10/2007אבי שלום .אני מצטער אך איני מכיר את המוצר הזה
איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמוצר OHM
ד``ר עדי אדר16/10/2007אבי שלום!
OHM הוא למעשה תוסף אנרגיה המכיל בין היתר את חומצת האמינו טאורין. חומצה זו חשובה לחילוף החומרים של שומן כולל ויטמינים מסיסי שומן.
הדוגלים בשימוש בחומר זה מייחסים לו תכונות רבות והוא משמש לטיפול לטווח רחב ביותר של הפרעות נוירולוגיות כולל ADHD. וכאן להערכתי טמון מילכוד מסוים. יש מעט מאוד חומרים ברפואה שיכולים לסייע לטווח רחב של הפרעות רפואיות. דוגמא לכך היא למשל הסטרואידים. מרבית החומרים , כולל הריטלין, שהתוסף הזה כביכול מחליף משמשים להתוויות ברורות ובודדות.
הנני ממליץ להתייחס בזהירות לחומרים המבטיחים הרים ונפלאות ובמיוחד בתחומים רבים. אין לי ספק כי הם מחללים ניסים ונפלאות לאלו אשר מוכרים אותם אך התועלת היא הרבה פחות ברורה לאלו הנזקקים והמשלמים לעתים הון רב עור חומרים שונים ומשונים.
בברכה,
דר עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פנייה למבוגרים עם ADHDמירב13/10/2007
במסגרת עבודה סמינריונית בקורס היפראקטיביות, קשיי קשב וריכוז אני מחפשת מתנדבים שיענו לי על שאלון אנונימי קצר.
כל עזרה תתקבל בשמחה
אפשר לפנות אלי במייל
(נא לרשום מאיזה פורום הגעתם אלי)
תודה מראש, מירב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בקשר למבוגרים עם ADHD
מדי27/03/2008מירב שלום
אני מציעה שתקראי את המכתב עד הסוף.
אני חושבת שאני יכולה לעזור לך
הבן שלי לקח ריטלין ותרופות נוספות מגיל 6
כיום הוא בן 24
הוא היה בטיפול במחלקה ניורולוגית בבית חולים לילדים "שניידר"
בתור מתבגר הוא היה בטיפול במרפאה שמתמחה בADHD בקופת חולים אורלנסקי בפתח תקווה
בשלב מסוים בצבא הוא החליט להפסיק לקחת תרופות
כיום הוא חזר ללימודים ולפי בקשתו הוא רוצה לחזור לריטלין
הוא לא יודע שאני נכנסתי לפורום
אם אוכל לעזור לך אשמח
הדוא"ל שלי הוא:
medygrinberg [email protected]
בהצלחה
מדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהadhd
מירב28/03/2008מדי שלום רב
אני מודה לך על התגובה
ועל נכונתך לעזור לי.
לא הצלחתי לשלוח לך מייל אני אני מצרפת את כתובת המייל שלי
[email protected]
כמו כן אני מחפשת כרגע גם מתנדבים עם ליקויי קריאה כך שאם יש לך רי\עיונות למי לפנות ובמי להעזר אני אשמח לשמוע
תודה ושבת שלום
מירב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלון
שירן28/03/2008שלום מירב,
אשמח לענות על השאלון שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהadhd
מירב28/03/2008תודה רבה על הענות
המייל שלי הוא [email protected]
תשלחי לי הודעה ואני אצרף לך את הקובץ.
תודה ושבת שלום, מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהADHD
מירב13/10/2007המייל שלי [email protected]
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופה ותופעות לוואידנית11/10/2007
לבני נרשמה קונצרטה- אשמח לדעת מהן תופעות הלוואי הצפויות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה
אייל אליאש11/10/2007שלום דנית
תופעת לוואי שכיחה היא חוסר בתחושת רעב תחת השפעת התרופה אם כי פחות מאשר הרטאלין קצר הטווח , על פי דיווחים.
איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית ריכוזיניב 3109/10/2007
אייל אליאש שלום,
אני חושב שיש לי בעיית ריכוז ש"אבחנתי" רק לפני שנה במהלך העבודה כמתמחה במשפטים.
זה בא לידיי ביטוי בכך שמדברים איתי לעיתים אני לא ממש מרגיש מפוכס, אני מרגיש פיזית שהראש קצת בעירפול, או במעין "בועה" אני מבין מה שאומרים לי ואני מגיב בהתאם אבל הצד השני למרות הכל קולט במבט שלי שאני לא ממש איתו, ואני מבין למה הוא מתכוון.
אין לי בעיית ריכוז עם חברים, רק כאשר אני מקבל מטלות במסגרת עבודה או מסגרת פורמלית אחרת (אני אולי נכנס למגננה) הראש נכנס למעיין "עמוק" "בועה" ולא מפוכס.
בלימודי התואר לא אבחנתי בבעיות ריכוז מיוחדות אצלי.
לפני התמחות עבדתי בחברת תקשורת 4 שנים כנציג בכיר בשירות לקוחות טלפוני ולא הייתה או לא אבחנתי בבעיית ריכוז, אומנם לא עמדתי בפני מטלות מורכבות או רציניות כמו היום אבל העבודה הייתה תובענית ודרשה מחויבות לעמוד ביעדים וסטנדרטים גבוהים.
בגדול החברים מכירים אותי כטיפוס שקצת לפעמים "מרחף" "עפיפון" , קצת מפוזר ואדיש ועדיין אין לי איתם שום בעיה וגם במפגש עם חברה שאני לא מכיר אני משתלב דיי טוב.
האם אתה רואה ב"אבחון" שלי בסיס לבעיית ריכוז ואיפה אני יכול לקבל עוד מידע?
אם כן היכן אני יכול לאבחן ולטפל בבעיה?
סה"כ על פניו אין לי בעיית ריכוז חריפה במיוחד אבל אני חושש שיהיה לי לרועץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעית קשב ?
אייל אליאש09/10/2007יניב שלום
התופעה שאתה מתאר בתקופה האחרונה בזמן ההתמחות יכולה לנבוע מבעית קשב ו/גם תגובת לחץ. אם היתה לך בעית קשב קשה יש להניח שהיית מרגיש זאת בתקופת הלימודים בצורה יותר משמעותית.
בכל מקרה אתה יכול לפנות למכון המתמחה באיבחון של הפרעת קשב אצל מבוגרים . אפשרות אחת היא הדסה אופטימל, שר"פ של בי"ח הדסה שם יש מרפאת קשב למבוגרים. יש סניף בירושליים ובתל אביב. ניתן לאבחן וליעץ בדרכי התמודדות אפשריות.
בהצלחה
איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האותיות מתהפכות ליבועז08/10/2007
הרבה פעמים קורה לי שאני כותב מהר והאותיות מתהפכות לי (למשל אפילו עכשיו כתבתי בהתחלה אהותיות במקום האותיות), בדרך כלל אני תופס את זה כשאני קורא עוד פעם את מה שכתבתי אבל זה לוקח הרבה זמן ואני בכל זאת מפספס לפעמים.
חוץ מהביעה הזאת אני בסדר, קורא הרבה, מצליח בלימודים (אני בכיתה י"א), רק זה מציק לי.
מה זה יכול להיות ואיך אפשר לטפל בבעיה הזאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אותיות מתהפכות
אייל אליאש09/10/2007שלום בועז
כדי לזהות את מקור הבעיה צריך מידע נוסף על זה שנתת.
אם זה מפריע לך , הייתי פונה להתיעץ עם מאבחנת דידקטית/ מאבחנת כישורי למידה באזור מגוריך . היא יכולה לעשות הערכה ,לקבל ממך מידע נוסף ולכוון אותך לעזרה מתאימה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גנטיקהרוני02/10/2007
האם יש נטייה גנטית להפרעת קשב וריכוז? כלומר אם האם סובלת מזה אז גם ילדיה יסבלו מזה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גנטיקה
אייל אליאש05/10/2007במשפחות שבהם יש קורבים מדגרה ראשונה שיש להם הפרעת קשב יש סיכוי למצוא עוד בני משפחה עם הפרעת קשב בשכיחות גבוהה יותר מאשר באוכלוסיה הרגילה.
אך הנטיה הגנטית לא אומרת שכאשר לאם יש הפרעת קשב אז לכל ילדיה תהיה הפרעת קשב. כמו לכל נטיה גנטית מתחום אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב-בגיל55מורן30/09/2007
ככל שאני מתבגרת, יכולת הריכוז שלי יורדת. האם זו הזדקנות או הפרעת קשב? מה עלי לעשות? פעם הייתי פותרת תשבצים בכייף והיום קשה לי לזכור פתרונות שפעם הייתי כותבת בקלות.קשה לי להתרכז אפילו בסרטים ארוכים, דבר שהיה תמיד מאוד מענג עבורי. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב בגיל מאוחר
אייל אליאש05/10/2007שלום מורן
הפרעת קשב כהפרעה ראשונית צריכה על פי ההגדרה לבוא לידי ביטוי כבר בילדות. כך שאם לכל אורך חייך לא סבלת מקשיי קשב שהשפיעו על תיפקודך בצורה משמעותית יש להניח שקשיי הריכוז שאת חשה בהם כעת הם על רקע של הפרעת קשב. קשיי ריכוז יכולים לבוא ממקורות שונים. הייתי פונה קודם כל להתיעצות עם הרופא המטפל המכיר אותך לאורך השנים . במידת הצורך ניתן לפנות לאיבחון נוירופסיכולוגי היכול לתרום באיתור מקור הבעיה. איבחונים נוירופסיכולוגים במבוגרים נערכים במקומות שונים בינהם מרפאת הקשב בהדסה אופטימל , מרפאת חוץ של בית החולים הדסה. יש סניף בירושליים ובתל אביב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותשרית24/09/2007
ראשית,שלום,מקווה שאקבל תשובה למרות חוסר פעילות הפורוםבתקופה האחרונה.
בני עבר בדיקת טובה.עם הריטלין התוצאות לא היו עם שינו משמעותי.ללא הריטלין התוצאות היו -4.7 מה ניתן ללמוד מכך.
מה ההבדל בין איבחון נוירופסיכולוגי לבין איבחון פסיכולוגי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית
אייל אליאש05/10/2007ראשית שנה טובה
בבדיקת הטובה משווים נתוני הבדיקה מבחינה סטאטיסטית עם נתוני המדגם כדי לבדוק האם הנתונים מתאימים למאפינים של ילדים עם הפרעת קשב ובאיזה מידה של ביטחון סטאטיסטי.
סיכום של פירוש הנתונים נמצא בדף סיכום הבדיקה הנמצא בידך. לגבי פירוש הנתונים המספריים עדיף להתיעץ עם הרופא שהפנה אותכם לבדיקה. בכל אופן אני מבין שלא היה הבדל משמעותי בתוצאות הבדיקה עם וללא רטאלין. את המשמעות לתוצאה הזאת צריך להבין בהקשר של נתונים ומידע נוסף שלא נמצאים בידי. וזה מתקשר לשאלתך השניה שכן ניראה לי שחלק מהתשובות הייתי מחפש באיבחון פסיכולוגי אם נערך לבנך. שכן אז היה מדגם רחב יותר של תיפקוד במבדקים שונים ולאורך זמן ארוך יותר.
איבחון נוירופסיכולוגי נערך על ידי פסיכולוג שהתמחה בתחום של הערכת הקשרים בין אנטומיה של תיפקודים מוחיים לבין תיפקודים קוגניטיביים והתנהגות.
בשדה היומיומי יש חפיפה בין אבחון פסיכולוגי שנערך על ידי פסיכולוג חינוכי ונוירופסיכולוג. כך שמאוד חשוב מי המאבחן ומידת ידיעתו וניסיונו באבחון ילדים עם הפרעת קשב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הגבול?דנית19/09/2007
מה הגבול בין הפרעת קשב לעצלנות טהורה? אני לא רוצה לייאש אם יש בעייה אך אני רוצה לדחוף אם יש רק עצלנות. מדובר כמובן על שיעורי בית ולימוד למבחנים. תודה וגמר חתימה טובה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצלנות ?
אייל אליאש20/09/2007כדי לענות על שאלתך יש תחילה להגדיר מהי "עצלנות"
אך מבלי להיכנס לענין זה ניתן לומר שהיכולת להניע את עצמנו ולהתמיד בלעשות דבר מה שאנו מעונינים בו שונה מאדם לאדם וכן בתחומים שונים אצל אותו אדם. כולנו נמצאים על הרצף.
הפרעת קשב מוגדרת כקושי בויסות קשב, בויסות ההתנהגות- אימפולסיביות, ותנועתיות יתר
(היפר אקטיביות ) הבולטת בחלק מהמקרים. בכל מקרה מדובר בקשיים הפוגעים הצורה משמעותית בתיפקודו של האדם, תחילת הופעת הסימפטומים צריך להיות לפני גיל 7.
כך שאם הגדרת ה"עצלנות" עונה על קריטריוניים אלה נוכל לכנות אותה בשם הפרעת קשב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין - מתי?חגית17/09/2007
כיצד ניתן לתת לילד ריטלין בבוקר כשהוא אינו רוצה לאכול קודם לכן כלום , ולשלוח אותו לבית הספר כשבכל שעות השפעת הריטלין הוא אינו מכניס דבר לפיו? בני רזה מאודדד, בבוקר הוא אינו אוהב לאכול. בתקופת החופש אינני נותנת לו כדור ואיכשהו עוברים הימים, עכשיו כשהשנה התחילה אני מוטרדת מכך מאוד.
ברצוני לשאול אותכם, האם חוסר התאבון נכון רק לגבי הריטלין או גם לגבי נוטלי הRS או הקונצרטה ? איך מתמודדים עם בעיה זו? אשמח מאוד לקבל תגובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רטאלין וחוסר תאבון
אייל אליאש19/09/2007שלום חגית
תופעת הלוואי לרטאלין , SR וקונצרטה הינה דיכוי תחושת הרעב. יש דיווחים של ילדים שתחת השפעה של קונצרטה מרגישים שבא להם לאכול אם כי פחות מבדרך כלל. אך זה אינדיבידואלי . חשוב הוא כמובן המינון.
בכל מקרה מה שעולה ממחקרים שכניראה הילדים משלימים את התזונה לאחר ירידת ההשפעה של התרופה כך שלאורך זמן לא נפגעת ההתפתחות שלהם. בכל מקרה כדאי להתיעץ עם הרופא המטפל ולעקוב אחר המשקל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)