מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שיפור דיסלקציההלל10/09/2007
הבן שלי בן 12 כיום ויש לו דיסלקציה המתבטאת בשגיאות כתיב רבות והיפוך אותיות. הוא ילד חכם וורבלי מאוד, אולם אני חושש כי הבעיה תפגע בו מבחינה לימודית ומבחינת הסיכוי שלו למצוא פרנסה טובה בבגרותו. האם יש גוף או שיטה המסייעת לשיפור דיסלקציה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיסלקסיה
אייל אליאש11/09/2007ציינת שמדובר בדיסלקסיה אך התיחסת יותר לנושא הכתיבה. בדיסלקסיה הדגש הוא על לקות הגורמת לקשיים בתהליכי הקריאה.
בכל אופן לגבי דרכי ם לעזרה הייתי מתיעץ עם המאבחן שאיבחן אותו . כדי להתאימן לבנך. בכל מקרה אין שיטה שפותרת את הבעיה.
לגבי העתיד , במסגרות החינוך הן בתיכון והן באוניברסיטה יש מודעות רבה לנושא וניתנות ההתאמות המתאימות כך שמניסיוני בנך יוכל להביא לידי ביטוי את יכולותיו. כנל גם לגבי מקומות עבודה . כמות הכתיבה הנדרשת כיום שלא בעזרת מחשב היא מועטה ומסתכמת בדרך כלל ברשימת הקניות לסופרמרקט....
הדגש לדעתי הוא האמונה של בנך ביכולותיו והתמיכה שלכם בו כהורים . זה המשתנה המנבא הטוב ביותר לעתיד יותר מאשר הלקויות שישנן
שנה טובה
איל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמחה לשטף אותכם !שי-לי08/09/2007
שלום לכולם
בתור אחת ששומרת בהדיקות על תזונה אורגנית ולאחרונה עברתי לגור בצפון
רוצה להמליץ על חנות אורגנית ומקצעית שגיליתי לאחרונה
בכזאת רמה היתי מצפה למצא חנות רק באזור המרכז
היתה לי הפתעה מדהמיה ולכן אני רוצה ליידע גם אתוכם
בכרמיאל יש חנות על תהרת טבעי ואורגני בשם "קסם הטבע"
מחירית סבירים מאוד מומלץ
בריאות ואושר
מכל הלב
שי-לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבריאות
אייל אליאש08/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיסקלקוליה?מי מאבחן?תמי06/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מי מאבחן
אייל אליאש07/09/2007מאבחנת דידקטית
פסיכולוג חינוכי/ית
נוירופסיכולוג/ית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי ראשי חאבחן בעיית קשב?תמי06/09/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
מי מאבחן הפרעת קשב
אייל אליאש07/09/2007מי שבדרך כלל מאבחן הפרעת קשב הוא נוירולוג או פסיכיאטר
זה בהיבט של החלטה על טיפול תרופתי .
בנוסף גם פסיכולוג יכול לאבחן הפרעת קשב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעית תקשורת?איריס05/09/2007
יש לי ילדה בת 5 השנה היא בגן בוגרים. הגננת טוענת שבמפגשים הילדה יוצאת מריכוז מהר מאוד ז"א כל דבר קטן שקורה יכול להסיח את דעתה מהנושא שהגננת מדברת עליו.
ובנוסף לעיתים בזמן המפגש הילדה שלי מתכופפת עם הראש למטה . הגננת ביקשה שנעשה לה בדיקת שמיעה.אני רוצה לציין שמול הטלויזיה היא מאוד שקועה וכשמקריאים לה סיפור היא מאוד מרוכזת. האם יש באמת בעיה של קשב וריכוז ואם כן איך מטפלים בבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון בגיל 5
אייל אליאש07/09/2007כדאי לבצע בדיקת שמיעה.
לגבי איבחון הפרעת קשב הגיל הוא גבולי . אך אם ישנם קשיים כדאי כדאי לפנות לפנות לפסיכולוג המתמחה בגילאים אלה כדי לעשות הערכה ראשונית .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות בגיל מבוגר.מוריה01/09/2007
שלום רב!
אני בת 20. אחרי שנתיים של תיכון מלא עם ציונים מעולים. לאחרונה התחלתי ללמוד לבחינה הפסיכומטרית ואני לא מצליחה להתרכז בחומר הנלמד כשם שהייתי מצליחה להתרכז בתיכון.באופן קיצוני. האם יכול להיות שהפרעת קשב וריכוז יכולה להופיע בגיל מבוגר כשלי?מה עושים? בנוסף, תמיד היו לי בעיות בהבנת הנקרא והייתי צריכה לקרוא מספר פעמים את המשפט, אך תמיד הייתי טובה במתמטיקה ובמספרים. איך אני יכולה לאבחן את הבעיה, אם יש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוריה
אייל אליאש02/09/2007שלום
הפרעת קשב על פי הגדרה צריכה לבוא לידי ביטוי כבר בגיל צעיר. יכול להיות שהיו קשיים שעימם התמודדת בהצלחה בתקופת התיכון אך בגלל אופי הלימוד השונה לפסיכומטרי הם באים לידי ביטוי כעת.
בכל מקרה כדאי לבדוק זאת. בהדסה אופטימל יש מרפאת קשב למבוגרים בה ניתן לעשות איבחון.
יש סניפים בירושליים ובתל אביב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לגבי הפרעת קשב וריכוזדנה31/08/2007
כתבתי בפורום על בני בן ב-4 שיש לו הפרעות מדוע אינך מתייחס למה שרשמתי ??
גם אם אינך יודע לאן להפנות אותי הייתי שמחה לתגובה לפחות שאינך יודע לאן להפנות אותי או איך לטפל בעניין הנ"ל . החלון של הפורום פתוח אצלי שבוע בכדי לראות את תשובתך . הרי זהו פורום להפרעות קשב וריכוז ?! והענות מצד פסיכולוג המתייחס למה שאנשים כותבים או שואלים ..?!
אנא ממך מצפה לתגובה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר "בעיות התנהגותיות קשות של בני בן ה-
דנה31/08/2007לידיעה על מה אני מדברת ..:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
אייל אליאש01/09/2007שלום דנה
ראשית התנצלות. פיספסתי כניראה את ההודעה שלך.
בנוגע לתמונה שהצגת. היא נשמעת מורכבת לכן לדעתי הייתי פונה להתיעצות עפ פסיכולוג המתמחה בילדים העובד באזור מגורייך. ניתן לבדוק עם פסיכולוג הגן לגבי המלצות. אם את מעונינת את יכולה לידע אותי לגבי אזור מגורייך ואז אוכל לעזור בהמלצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין למבוגרים.אלונה30/08/2007
אני בת 53 ושוקלת קרוב ל 100 ק"ג. השבוע התחלתי לקחת ריטלין ע"מ לגמור עבודות. יש לי בעיית ריכוז קשה. השאלה שלי האם בהתחשב בגילי ומשקלי מספיק 10 מ"ג או להגדיל את המינון.
עד כה הרגשתי בהקלה קטנה מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי
טל21/01/2009אני בת 35 התחלתי לנסות לקחת ריטלין בהמשך לבדיקת טובה שאובחנתי עם בעיית קשב וריכוז, לוקחת את הריטלין לסירוגין בהתאם לצורך לאו דוקא בימים בהם לומדת, בימים שכן ,יש תחושה אחרי שעה בערך שיש שינוי פיזי בדופק מהיר מעין תחושה של אנרגייה שעולה יותר תנועתיות ואחרי חצי שעה בערך ירידה ולאו דוקא פוקוס ומיקוד, האם אילו תחושות ותןפעות לוואי של הכדור גורם למעין ריגוש שעולה ויורד? האם ריטלין זה כדור ממכר? האם כדאי לקחת גם בימים שאני לא לומדת? אשמח לקבל תשובות האם אני פועלת נכון תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון רטאלין
אייל אליאש31/08/2007מינון הרטאלין נקבע בין היתר על פי יחס למשקל גוף . מינון של 10 מ"ג הוא מינון קטן יחסית. אך לצורך החלטה על שינוי מינון יש להתיעץ עם הרופא המטפל שרשם את התרופה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב וריכוז-מבוגריםנטליה28/08/2007
שלום, אני בת 28, רק בצבא עברתי אבחון , נמצא כי יש לי בעיית קשב וריכוז. הצלחתי לסיים תואר ראשון, עם עזרה רבה ועקשנות , אך הלימודים היו קשים לי מאוד ולוו בריטלין והשקעה מעל ומעבר.
היום אני עובדת בתחום שדרוש בו ריכוז רב, וישיבה מול מחשב שעות רבות. אופי עבודה זה לא מתאים לי- כמו לכל אחד הסובל מבעיות ריכוז, גם לי יש "קוצים בתחת".
רציתי לדעת, מבחינה מקצועית-אלו תחומים יכולים להתאים יותר לאנשים כמוני?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיוון מקצועי
אייל אליאש29/08/2007בתוך הקטגוריה של הפרעת קשב יש מגוון גדול של אנשים שחלק מהמאפיניים שלהם דומים וחלק שונים הן מבחינת הקשיים והן מבחינת תחומי עניין אישיים וכישורים . לכן לדעתי כדאי לפנות ליעוץ אישי בתחום הכוון תעסוקתי במקום המתמחה בתחום של הכוונה מקצועית למבוגרים עם הפרעת קשב.
מרפאת קשב למבוגרים עם יעוץ תעסוקתי נמצאת במרפאות של הדסה אופטימל הן בתל אביב והן בירושליים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מדברתמר27/08/2007
הילד שלי בן 3 ולפני כמה ימים הוא החליט שלא בא לו לדבר, אז חוץ מכמה מילים פה ושם הוא פשוט לא אומר כלום. אני משתגעת מזה, מה קרה לו ומה אני יכולה לעשות? צריך לקחת אותו לפסיכולוג או לרופא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסיק לדבר
אייל אליאש28/08/2007האם ידוע לך על משהוא משמעותי שקרה בימים האחרונים ?
אם לא, בשלב הראשון הייתי נמנע מלצור לחץ על הבן ומחכה עוד מספר ימים . ובנוסף שואל את המטפלת אם ישנה או גננת אם התופעה קוראת גם שההורים אינם בסביבה.
אם הפסקת הדיבור היא בכל המצבים ונמשכת עוד מספר ימים ללא שינוי הייתי פונה להתיעצות קודם עם הרופא המכיר את הבן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שגיאות כתיב בשפה זרהמירה23/08/2007
שלום!
בעברית כמעט שאין לי שגיאות כתיב אבל כשאני כותבת באגנלית יש לי המון שגיאות כתיב אפילו שאני יודעת לדבר מאוד טוב ומכירה הרבה מילים. אני גם קוראת לפעמים באנגלית בשביל להשתפר וכותבת על המחשב בשביל ללמוד מה השגיאות שלי אבל זה לא עוזר ואני נשארת אותו הדבר, יש כזה דבר דיסלקציה של שפה זרה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בשפה זרה
אייל אליאש27/08/2007לא ידוע לי על דיסלקסיה של שפה זרה בלבד. יכולים להיות קשיים הבאים לידי ביטוי פחות בשפת האם ויותר בלימודי שפה שניה.
ניתן להעריך זאת ולהמליץ על דרכי למידה מתאימות על ידי אבחון דידקטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטיזםדריה21/08/2007
איך אפשר לאבחן אוטיזם? בתחום אחריות של מי זה נמצא, מאבחנים רגילים או שצריך ללכת לגוף מיוחד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איבחון אוטיזם
אייל אליאש23/08/2007לא ציינת באיזה גיל הילד.
אם הילד עד גיל 6 הייתי פונה לברור ראשוני אצל רופא התפתחותי או ליחידה להתפתחות הילד של קופת החולים אליה את שיכת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבחן טובהדלית19/08/2007
שלום,
הבת שלי צריכה לעבור מבחן טובה, תוכל להסביר על המבחן הזה ומה הוא אמור לבדוק?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבחן טובה
אייל אליאש23/08/2007מבחן טובה הוא מבחן ממחושב הבודק יכולת לקשב מתמשך. המבחן אורך כ 20 דקות . במהלך המבחן מתבקש הילד להגיב או לא להגיב בלחיצת כפתור על פי הוראה להופעתו של סימן על מסך המחשב. במהלך המבחן נאספים הנתונים על אופן תיפקודו של הילד ומצביעים על כך האם האופן סטאטיסטי תיפקודו מתאים לילדים הסובלים מהפרעת קשב או לא.
ניתן בהוראת רופא לבצע את האיבחון פעם אחת ללא רטאלין ובמידת הצורך לחזור שוב על האיבחון תחת השפעת רטאלין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון נוירופסיכולוגיאלי09/08/2007
אשמח לשוחח עם מישהו שביצע את אבחון נוירופסיכולוגי
אני ממש חושש מזה.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזה אבחון?
דימא13/08/2007אני מכיר קצת את התחום, איזה אבחון אתה צריך לעבור, לאיזו מטרה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא יודע מה יש כמה סוגים
אלי16/08/2007עברתי תאונת דרכים וביקשו ממני לבצע את האיבחון הזה: אבחון נוירופסיכולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון נוירופסיכולוגי
בועז15/09/2007אלי שלום,
גם אני עברתי לאחרונה אבחון נוירופסיכולוגי בעקבות חבלת ראש קלה. שלחו אותי למכון קוגני-טיב שבתל אביב שמתמחה בבדיקות האלה. האבחון היה תהליך מעניין ומלמד והמאבחנת הייתה נעימה והסבירה בסבלנות רבה כל התהליך ומטרתו. כמו כן בסוף קבלתי דוח מאוד מפורט ומקצועי על תוצאות הבדיקה שמתאר את קשיי וגם את החוזק בתפקודי הקוגניטיבי ועוד. אין לך מה לפחד אולי כדי לך לדבר איתם. טל: 03-6957877
בהצלחה בועז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון נוירופסיכולוגי
אייל אליאש19/09/2007שלום אלי
אבחון נוירופסיכולוגי הוא סדרה של מבדקים הנועדו להעריך את היכולות הקוגניטיביות, תפיסה, חשיבה, זיכרון,ריכוז, תפקוד גרפומוטורי וכו..
האבחון נעשה תוך פגישה אישית עם פסיכולוג בה מועברים שאלונים , מטלות שונות שהנך מתבקש לעשות הן בעל פה והן בכתב.
תהליך האבחון נמשך בדרך כלל מספר שעות תלוי במטרת האבחון.
התהליך יכול להיות מענין ומלמד עבורך. אין מה לחשוש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- "ניתוקים"ד.01/08/2007
לחברה טובה שלי יש מעין ניותקים שגם אם היא באמצע שיחה מעניינת פתאום היא מפסיקה לקלוט לרגע, כאילו יש לה קצר, ולוקח לה זמן לחזור לשיחה. מה זה יכול להיות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוקים
אייל אליאש02/08/2007לעיתים יש ירידות בקשב. אך חשוב לדעת אם זה ממש נתקים לפרקי זמן קצרים והאם זו תופעה המוכרת לה מילדות או החלה בגיל מאוחר יותר או התגברה בגיל מאוחר.
לכך יכולות להיות סיבות שונות.
במקרה זה מומלץ לפנות לרופא המטפל ובמידת הצורך לנוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)
.jpg)