מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאחר כריתת טחולרועי02/11/2012
ד"ר שלום,
שואל לגבי אבי, כבן 61, לאחר כריתת טחול עקב טראומה מלפני כ- 10 שנים.
קיבל חיסון pneumovax23 לאחר כריתת הטחול וחזר על חיסון זה כעבור 5 שנים. כמו כן חיסון מנקווקס לפני שנתיים.
ראיתי שבאתר משרד הבריאות פורסם ב2012 לוח חיסונים למבוגרים - בו קיימת המלצה לחיסון במנה אחת כנגד המופילוס אינפלואנזה b באנשים חסרי טחול.
השאלות שלי
1. האם אכן נחוץ לחסן כנגד חיידק זה במחוסרי טחול כשהם מבוגרים? לפי מה שקראתי במקום אחר, בד"כ במבוגרים יש חשיפה מוקדמת לחיידק זה והם מוגנים.
2. על פי מה שהוסבר בעבר, יש חשיבות לטיפול אנטיביוטי "מונע" כשיש זיהום של דרכי נשימה, למניעת ספסיס. עד כמה יש "למהר" בלקיחת אנטיביוטיקה - האם יש לחכות ורק כשיש חום לקחת אנטיביוטיקה או כבר בסימני הצטננות כגון נזלת וכאב גרון או שיעול (אך ללא חום)- כדאי לקחת אנטיביוטיקה.
3. האם אתה חושב שיש לקחת אנטיביוטיקה עוד לפני פנייה לבדיקת רופא ובדיקות דם (כגון תרבית) - כפי שקראתי במספר אתרים בחול או שבארץ נהוג כן להמתין לבדיקה ראשונית של הרופא.
4. במידה והנך חושב שכן כדאי לא להמתין ולמהר לקחת אנטיביוטיקה במצבים אלו -עוד לפני פנייה לרופא, מה נהוג לקחת בארץ ?
5. האם לחיסון המצומד לפנימוקוק (פרבנר13) יש עדיפות בעיניך על פני חיסון הפנימווקס23 במבוגרים וכדאי לבצעו לאחר 5 שנים החיסון הקודם או מאוחר יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאחר כריתת טחול - תגובה
ד``ר יסמין מאור06/11/2012על פי ההנחיות החדשות מומלץ להשלים גם חיסון עם פרבנר 13 בנוסף לפנמווקס שכבר קבל.
לגבי הצורך בטיפול אנטיביוטי - בדרך כלל ההמלצה היא לפנות בהקדם ליעוץ רפואי ויש לקחת טיפול אנטיביוטי מונע או מאד מקדים רק במקרים בהם שרות רפואי אינו נגיש. בארצנו הקטנה הפריסה של שרותי בריאות מצויינת ותמיד יש חדר מיון פתוח וזמין.
לגבי החיסון בהמופילוס - יש מחלוקת לגבי נחיצותו במבוגרים. החיסון גם לא מאושר לשימוש בגיל זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון כלבתדני02/11/2012
לפני 3 שנים קיבלתי חיסון לכלבת עקב חשש, להדבקה במהלך השבוע האחרון נשך אותי חתול רחוב ועקב קושי ביכולת להסגירו הוחלט לחסן אותי בשתי מנות דחף , בימים 0,3 את החיסון השני אני אקבל ביום הרביעי ולא כמקובל בגלל שזה נופל על סופ"ש, לאחר קריאה באינטרנט הבנתי שסטיות בחיסונים הראשונים עלולים לגרום לכשל בחיסון האם הדבר נכון?? אשמח לעזרתך..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון כלבת - תגובה
ד``ר יסמין מאור06/11/2012מאחר שמדובר בזריקות דחף ולא בחיסון ראשוני אני לא צופה בעייה במקרה זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV לחוצהאפרת31/10/2012
הייתי היום בסופר פארם. .עמדתי בתור לשלם.
מאחוריי פתאום שמעתי ילד משתעל. הסתובבתי וחצי מטר ממני ישב בחצי שכיבה ילד קטן בעגלה. האם אני יכולה להדיבק ב CMV ממנו. במידה ויש לו CMV ?
וכשעמדתי בתור אז עברה לידי איזו אישה עם ילד קטן על הידיים וכשהייתי עם הגב לכיוון שלה שמעתי שהילד שלה התעטש. ואז סיבבתי את הראש לכיוון שלה אחרי שהוא התעטש. האם אני יכולה לקבל כך CMV ?
אני דואגת כי אני בהריון מתקדם . שבוע 30. ואני לא מחוסנת ל CMV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV לחוצה - תגובה
ד``ר יסמין מאור06/11/2012בדרך כלל לא נידבקים כך ב-CMV אלא דרוש מגע יותר איניטימי עם הפרשות של אדם חולה. CMV בשבוע 30 להריון ברוב המקרים אינו מסוכן להתפתחות העובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקה - הדבקותSol30/10/2012
שלום רב,
יש לי ילדה בת חודש.
בסופש הקרוב אנחנו צריכים לנסוע לצפון לבר מצווה של האחיין של בעלי.
הבעיה היא שהאחיין הזה החלים ממחלת הנשיקה השבוע.
האם יש סיכוי שהקטנה תתדבק ממנו במחלת הנשיקה?
מה הסיכונים ואם בכלל?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה - הדבקות - תגובה
ד``ר יסמין מאור06/11/2012בדרך כלל נדבקים דרך מגע הדוק - נשיקות, או מגע עם הפרשות אחרות או שימוש בכלי אוכל משותפים.
קיים עדין סיכוי להדבקה - תלוי במצבו הקליני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בחיידק הקלבסיאלהנעמה29/10/2012
שלום,
אבא שלי, כבן 67, מאושפז בבית חולים השרון זו הפעם השלישית לאחר ניתוח פרוסטטה.
לצערי, במהלך האשפוז של הניתוח, הוא נדבק בחיידק הקלבסיאלה וכיום בעת האשפוז השלישי, ולאחר התייעצות עם רופא למחלות זיהומיות, החליטו לתת לו אנטיביוטיקה בשם Ertapenem לכעוד שבועיים של טיפול דרך הוריד במינון של פעם ביום.
אני פונה אליך כיון שקראתי שנתינת האנטיביוטיקה הזו נעשית רק לאחר אישור של רופא למחלות זיהומיות, ובמידה וגם היא תימצא עמידה, האפשרויות לטיפול אנטיביוטי מצטמצמות משמעותית.
כמובן שמידע זה מדאיג אותי שכן, נראה שלא קיימת אלטרנטיבה מגוונת לטיפול במידה וטיפול זה לא מצליח.
אם החיידק אכן עמיד לאנטיביוטיקה זו, מה ניתן ורצוי לעשות?
תודה,
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בחיידק הקלבסיאלה - תגובה
ד``ר יסמין מאור06/11/2012גם אם החיידק עמיד לארטפנם יש בדרך כלל עדין מספר מוגבל של אנטיביוטיקות שקרוב לודאי שהחיידק יהיה רגיש.
מעבר לכך אין ספק כי בעיית העמידות לאנטיביוטיקות היא מהותית ולכן שימוש מושכל באנטיביוטיקות כה חשוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ליסטריההראל26/10/2012
שלום,
אנחנו סטודנטים לרפואה לפני בחינת גמר בפנימית. יש לנו שאלה שלא מצאנו עליה תשובה ועכשיו אנחנו בחופשת בחינות ולא בבתי חולים, לכן אין לנו את מי לשאול. חשבנו אולי תוכלי לעזור לנו.
אם מטפלים אמפירית במנינגיטיס לפי גורמי סיכון בונקומיצין+רוצפין+אמפיצילין (נניח וזה האמפירי הנכון), וחוזרת תרבית שאומרת שגדל רק מתג גרם חיובי, האם נפסיק את הונקו ואת הרוצפין ונמשיך רק את האמפיצלין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליסטריה - תגובה
ד``ר יסמין מאור06/11/2012ראשית - בארץ במבוגרים לא מקובל להוסיף טיפול בונוקמיצין עקב העדר זנים עמידים של פנמוקוק במבוגרים וזאת בשונה מארצות הברית.
בדרך כלל מקובל להפסיק טיפול רק לאחר זיהוי החיידק - מתג גרם חיובי אינו תמיד ליסטריה ויכול להיות גם פתוגן אחר או קונטמינצייה ולכן מפסיקים או משנים טיפול לאחר זיהוי של החיידק. במידה והחולה לא קבל קודם אמפיצלין (למשל חולה צעיר) תשובה כזו מחייבת הוספת אמפיצלין לטיפול עד לקבלת זיהוי מלא.
דרך אגב במעבדה - עם מסתכלים על ליסטריה יש לחיידק תנועה אופיינית ולרוב ניתן כבר בשלב מוקדם לאמר אם זה חשד לליסטריה או משהו אחר.
בהצלחה בבחינות!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת חשובה לשאלתך
יגאל ידין08/11/2012הראל, אם מקורות הידע שלך ושל חבריך התרוקנו כל כך שהחלטתם לשאול שאלה בפורום ולהשתמש ב-BE OK בתור רפרנס, נראה לי שבית הספר שלכם נכשל בגדול בנושא החינוך הרפואי או שעברתם תהליך ניוון מתקדם שמאפשר לכם מאמץ יחיד - הקלדה.
טקסטבוק בפנימית/ניורולוגיה/מחלות זיהומיות? pub-med? אין סוף סקירות בספרות? uptodate?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הצילו בלחץ CMVאפרת26/10/2012
אני בהריון בשבוע 29.
אתמול נפגשתי עם חברה שלפני שבוע הייתה חולה עם חום . דיברנו כמה דקות בפארק.
היא לא השתעלה עליי ולא התעטשה עליי.
אני לא יודעת איזו מחלה הייתה לה. היא אומרת שהיה לה שפעת. ואני דואגת שאולי היה לה CMV והיא אפילו לא מודעת לזה.
עכשיו רציתי לשאול במידה וכן היה לה בשבוע שעבר CMV מה הסיכויים שלי להידבק ממנה ב CMV תוך כדי דיבור איתה פנים מול פנים שהיא עכשיו בריאה בלי חום. היא לא התעטשה עליי ולא השתעלה עליי בכלל.
אני ממש דואגת.
וגם רציתי לשאול במידה ואני אדבק ממנה ב CMV בשלב כזה של ההריון , שבוע 29 מה הנזקים שיכולים להיות בעובר בשבוע כזה מתקדם.
אני ממש דואגת ומאתמול לא מתפקדת. ובקושי אוכלת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הצילו בלחץ CMV - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/10/2012הסיכוי להדבקה באופן כזה נמוך.
בדרך כלל הדבקה בשבוע 29 להריון אינה מסוכנת לעובר.
בכל מקרה כדאי להתייעץ באופן מסודר עם זיהומולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההצילו בלחץ CMV - תגובה
ד``ר יסמין מאור06/11/2012הסיכוי להדבקה באופן כזה מאד נמוכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הנגיף עובר בנוזל הזרע?גלגול26/10/2012
שלום
אני ובעלי חלינו בעבר בcmv .
אני לפני תרומת ביצית .
בעלי נתן זרע בזמן שחלה שוב בcmv .
האם הנגיף עובר בנוזל הזרע?מה ההשפעה המחלה על ההריון העתידי?
תודה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/10/2012אין מידע מפורט בספרות עד כמה נוזלי זרע במסגרת הפרייה חוץ גופית יכולים להדביק עובר ב-\CMV. הדבקה של העובר במהלך הריון ב-CMV יכולה לגרום למומים התפתחותיים שונים. ככלל לא מומלץ לתרום זרע בזמן מחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים, דלקתמתן25/10/2012
יש לי תחושת צריבה חזקה וגירוי אדום בשפתיים הקטנות.
האם זה יכול להעיד על דלקת באיברי המין? זיהום?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים, דלקת - תגובה
ד``ר יסמין מאור25/10/2012בהחלט. כדאי לפנות לגינקולוג להערכה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- SBEגבי25/10/2012
חליתי מס' פעמים ב SBE בשל מסתם מיטרלי דולף וגם לאחר תיקון המסתם . מידי כמה שנים חזרה הבעיה וגם למרות שמירת היגיינת השיניים .
ישנם קריטריונים לאבחנה . הבעיה שהופעת חום או וגטציה יכולה לקחת זמן רב עם כל הסיכונים . האם ניתן להוכיח זיהום בסטרפ וירידנס או דומיו ע"י PCR
רק פעם אחת הצליחו לתרבת אצלי אז זה היה מקרה חריף עם אנטרוקוק בדם
בשאר הפעמים לא תרבתו והמהלך היה של SBE
בזיהום הראשון היתה נפיחות בגב הרגל (קרוב לודאי טרומבואמבוליה) ורק 3 שבועות אחכ היתה וגטציה גדולה של ס"מ ו לקח זמן עד שהופיע החום .
איך מוכיחים זיהום על המסתם רק עי תרבית ווגטציה
האבחנה כיום לדעתי מאוחרת צריך למצוא פיתרון מיד לאחר הבקטרמיה
מה דעתך במיוחד לאור העובדה שהמחלה מסכנת חיים יש לה סיבוכים וגורמת לנזק נוסף למסתם. (הורגת לאט)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר SBE - תגובה
ד``ר יסמין מאור25/10/2012אין דרך טובה לאבחן SBE באמצעות PCR בלבד. האבחנה תמיד נסמכת על מספר קריטריונים הכוללים עדות לתהליך זיהומי על פי תרביות דם או בדיקות סרולוגיות לחיידקים אשר לא נוטים לצמוח בדם, ממצאי בדיקת אקו וממצאים גופניים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקות במחלות מישיבה בשירותיםגלית24/10/2012
שלום, האם ילדים בבהס שיושבים בשירותים ולא שמים נייר טואלט יכולים להדבק במחלות?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקות במחלות מישיבה בשירותים - תגובה
ד``ר יסמין מאור25/10/2012דרך הדבקה זו נדירה ביותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVבהריון23/10/2012
שלום,
אני בשבוע 22 ובשלושת הימים האחרונים מצוננת- אף מנוזל, עיניים שורפות ומעט עייפות.
בתחילת ההריון בדקתי CMV שהיה שלילי (גם בעבר וגם בזמן הבדיקה).
1. רציתי לדעת האם עליי לעבור עכשיו בדיקת CMV? האם התופעות הללו יכולות להתאים לוירוס?
2. אם אני חולה עכשיו מתי עלי לעשות את הבדיקה כדי לראות אם זה אכן CMV?
3. במידה ונדבקים בשלב הזה של ההריון- האם השלב הוא קריטי ומסוכן לעובר? ובקיצור עד כמה אני צריכה להיות מודאגת..
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - תגובה
ד``ר יסמין מאור25/10/2012ללא בדיקה ובדיקות דם אינני יכולה לאמר מה הסבירות שאת חולה כעת ב-CMV.
הדבקה בשבוע 22 יכולה לעיתים להיות משמעותית לעובר אם כי ככל הנראה הסיכוי לנזק קטן יותר מאשר הדבקה בשלבים מוקדמים יותר של ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דוקסיליןנפתלי22/10/2012
האם ניתן לקחת דוקסילין (10 כדורים) פעם שניה כעבור שנה כנגד אוריאה פלסמה?
בפעם הראשונה לא היו תופעות לוואי. אני בן 63.
בתודה
נפתלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דוקסילין - תגובה
ד``ר יסמין מאור25/10/2012ברמה העקרונית ניתן לטפל שוב. אינני יכולה לחוות דעה על הצורך בטיפול ללא בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmגלגול22/10/2012
שלום
אני לפני תרומת ביצית.
בעלי חלה שוב ב cm ובזמן הזה נתן זרע.
אני מחוסני ולא דברתי שוב.
האם הנגיף יכול להשפיע על הזרע עצמו?
ההפריה נעשית במיקרומניפולציה .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cm - תגובה
ד``ר יסמין מאור25/10/2012לא ברור לי למה הכוונה? CMV.
אבקש להבהיר את השאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הגנה על תינוק ממחלות בבית חוליםשרון20/10/2012
אני אמא לתינוק בן חודשיים וחצי ואמורה שבוע הבא לעבור ניתוח ואשפוז במחלקה הכירורגית באיכילוב.
בהנחה שלא יאשרו לי חדר בידוד, מה אוכל לעשות כדי לשמור על הבן שלי מהדבקות?
הרי גם אם אצא לפגוש אותו בלובי, אני עדיין יכולה לשאת איתי חיידקים מהמחלקה.
אני חייבת לציין שאני אם חד הורית ולכן הוא יהיה חייב להיות איתי מספר שעות ביום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגנה על תינוק ממחלות בבית חולים - תגובה
ד``ר יסמין מאור25/10/2012בעקרון עדיף כי ילדים בגיל זה לא יסתובבו בבית חולים.
במידה ואין בררה חשוב לחטא ידיים או לשטוף ידיים בסבון לפני המגע עם התינוק.
בהצלחה בניתוח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)