מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מלרון ליום ביקור בקרוגר !צאלה13/08/2012
שלום רב ,
ברצוני לשאול אם יש טעם בלקיחת מלרון לחצי יום ביקור בפארק קרוגר בדרום אפריקה ?
אילו תופעות לוואי יכולותת להיגרם בעקבות לקיחת הכדור ?
תודה
צאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלרון ליום ביקור בקרוגר ! - תגובה
ד``ר יסמין מאור14/08/2012לא נראה לי הגיוני לקחת מלרון לחצי יום ביקור. אפשר במקום זאת להשתמש כל שעתיים שלוש בחומר יעל הדוחה יתושים וכך למנוע את העקיצות שהן הגורם להדבקה במלריה. השאלה המהותית היא האם זה האזור היחידי בו את חשופה למלריה או שיש עוד מקומות בטיול שחושפים אותך לסיכון זה.
תופעות הלואי במתן חד פעמי הן מינימליות וכוללות פריחוות שונות, כאבי בטן, כאבי ראש, הפרעה באנזימי כבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה !
צאלה14/08/2012תודה על התייחסותך ,
למעשה ליתר דיוק מדובר ב 24 שעות ששוהים בפארק קרוגר .
כל יתר המקומות על פי בדיקתי , לא חשופים למלריה . האם יש
צורך לדאוג גם לפנים במריחת חומר נגד יתושים ? החומרים המוכרים
אסורים על פי ידיעתי למריחה על עור הפנים .
שוב תודה על התייחסותך !
צאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מד חום בגני ילדיםעינת07/08/2012
שלום רב,
יש לי ילדה בת שנתיים וחצי. בגן הצוות כאשר צריך מודד חום, ישנו מד חום משותף אחד (למרות שיש לילדה שלי מד חום נפרד בתיק שלה לא תמיד הפרידו).
מדידת החום היא בטוסיק. השאלה שלי היא, מה קורה במידה ולא חיטאו את המד חום בין ילד לילד? באיזה מחלות ניתן להידבק - האם חלילה אפשר להדבק באיידס, צהבת וכו'? האם יש צורך לגשת לרופא לביצוע בדיקות דם כלשהן?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מד חום בגני ילדים - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/08/2012הסיכוי להדבקה בדרך זו קלוש ואחר והמדחום לא אמור לפצוע את הרירית שלל פי הטבעת.
על פי ההנחיות הקליניות יש לשטוף את המדחום במים וסבון ולחטא באלכוהול בין ילד לילד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
עינת21/08/2012שלום ותודה רבה על המענה.
מה זה רירית פי הטבעת, איפה זה ממוקם? בכניסה לפי הטבעת? או שבכלל קצה מדחום לא מגיע לשם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד``ר יסמין מאור26/08/2012רירית פי הטבעת זה העור שמצפה את הכניסה לפי הטבעת, שם מונח המד חום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מים חלודיםאופק04/08/2012
שלום רב,
במים בביתי יש טעם של חלודה (מתכת) ולעיתים רחוקות יש אפילו צבע צהבהב במים.
כנראה שהדבר נגרם בגלל צנרת ישנה ("רקובה").
האם מים חלודים ששותים אותם עלולים לסרטן, או בעייתים בריאותית.
תודה מראש על התשובה (או להפנייה לפורום אחר שיענה על שאלותיי טוב יותר).
אופק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מים חלודים - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/08/2012חלודה אינה גורמת למחלות זיהומיות. אינני מומסכת לענות לגבי סיכונים אחרים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בשפתיים +נפיחות מטרידהרייצל03/08/2012
שלום,
לפני כיומים התחיל להתפתח אצלי הרפס בשפה התחתונה מצד שמאל מלווה בגירוד ונפיחות קלה כמו תמיד..אתמול התעוררתי כהפצע עדין מוגלתי (בדרך כלל בשלב הזה הוא כבר היה מתחיל להתנכז החוצה) והשפה נפוחה..הבוקר כשקמתי השפה ממש נפוחה בצד אחד וזה מטריד ולא נוח ונעים הפצע יחסית קטן לרמה כזאת של נפיחות אין לי מושג מה היה הטריגר לפריצת ההרפס לא קרה משהו מיוחד ולא הייתי חולה
מה לעשות עם הנפיחות אין מצב שאני יוצאת ככה מהבית ..
האם יש סיכוי שזה ימישיך להתנפח במקום שהנפיחות תרד????
אשמח לתשובה בקרוב-
ותודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס בשפתיים +נפיחות מטרידה - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/08/2012אין אפשרות לענות בלי לראות את הפצע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לחיידק ה-GBSשי01/08/2012
האם כדאי לשמר דם טבורי אשר נתגלה בו חיידק ה-GBS?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לחיידק ה-GBS - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/08/2012בעקרון לא משתמשים להשתלה בדגימה מזוהמת בחיידקים. לא ברור לי האם GBS התגלה בדם הטבורי או באתר אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדוע לא קיבלתי מענה לשאלתי?נטע30/07/2012
שלום רב,
לפני מספר ימים, שאלתי שאלה בפורום זה.
אני רואה ששאלתי לא זכתה למענה. כנראה שהתפספסה השאלה...
אני מעתיקה שוב את השאלה -
שלום רב,
אני בחורה שמטופלת בטיפוליי פוריות בבנק הזרע.
לאחרונה, בתרבית שנלקחה ממני באופן וגינאלי (ולא דרך תרבית שתן) - התגלה אצלי חיידק: UREAPLASMA UREAL-PCR - חיובי.
אציין ואדגיש שבכל חיי היו לי יחסי מין רק עם שני בני זוג, ותמיד תמיד הדבר נעשה עם קונדום בלבד!
השאלות שלי:
א. האם יתכן, ונדבקתי כתוצאה מתרומת הזרע?
ב. האם יתכן ונדבקתי מאחד מבני הזוג שהיו לי בעבר, למרות שהשתמשו בקונדום?
ג. האם טיפול של 14 יום בדוקסילין - מספיק כדי למגר את החיידק?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא קיבלתי מענה לשאלתי? - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/07/2012ממש עכשיו עניתי - תסכלי בהמשך לשאלתך הקודמת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! אבל...עדיין לא ברור לי...
נטע01/08/2012ראשית, תודה על התיחסותך המפורטת.
שנית, עדיין לא ברור.
את כותבת, שכל הדרכים שתיארתי בשאלה (למטה) - יכולות לגרום להדבקה בחיידק ה"אוריאופלסמה".
ושוב אדגיש (ואשאל):
האם ניתן להידבק בחיידק אוריאופלסמה גם אם מקפידים להשתמש בקונדום בלבד (בעת יחסי מין)??
שוב, המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה! אבל...עדיין לא ברור לי... - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/08/2012כן, ניתן להדבק גם שמתמשים בקונדום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לד"ר יסמיןדן28/07/2012
שלום רב
בעבר שאלתי אותך אם ניתן להידבק מרוק בהפטיטיס סי במין אוראלי שביצעו בי.
ענית שסיכוי קלוש, ולא נידבקים מרוק.
סיכוי קלוש הכוונה היא סיכוי קרוב לאפס?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לד"ר יסמין - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/07/2012סיכוי קלוש הכוונה סיכוי קרוב מאד לאפס.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהריקי27/07/2012
שלום,
גיל 36 לפני שנה נדבקתי ב CMV הידבקות ראשונית עשיתי הפלה
כיום בני בן 4 חולה במחלת הנשיה ברצוני לדעת האם זה מסוכן להיכנס להריון כשבני נמצא במחלה?
תודה רבה
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/07/2012מחלת הנשיקה נגרמת משני וירוסים CMV ו-EBV. ל-CNV את כבר מחוסנת כך שאין בעייה. לגבי EBV אני לא יודעת אם את מחוסנת. בכל מקרה הוירוס הזה לא גורם בעיות בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לופוס וחיסונים לחו"לענבר26/07/2012
אני בת 21 ואני מאובחנת כחולת לופוס, אבל מאוד מאוד קל. הייתה לי בעבר נטייה לקרישיות דם, טרומבוציטים נמוכים ויש לי תפרחת פרפר על הלחיים.
היום הרוב המוחלט של התוצאות של הבדיקות דם שלי יוצא טוב, אני מוגדרת כחולת לופוס רק בגלל העבר ואני רק צריכה להיזהר מחשיפה לשמש ולקחת פלקוניל.
לאחרונה עברתי להיות מטופלת אצל רופאה ראומטולוגית בתל השומר ושאלתי אותה על חיסונים לחו"ל. אני מתכננת לטוס לכמה חודשים, אני עדיין לא יודעת לאן.
היא אמרה לי שחיסונים שבהם החיידק מוחלש הם לא טובים בשבילי, נגיד צהבת B. היא אמרה לי ללכת למרפאת מטיילים ולשאול שם בדיוק איזה חיסונים. קבעתי תור וגם התחלתי להסתכל באינטרנט, וראיתי שכמעט לכל מקום שרוצים לנסוע אליו צריך לקחת את החיסון של הצהבת B, זה אומר שאני לא אוכל לטוס לכל המקומות האלה? קראתי איפשהו בפורום בהודעה ישנה שלא לוקחים את החיסון הזה אם אתה על סטרואידים והמערכת החיסונית שלך חלשה. אני לא על סטרואידים, זה אומר שאני כן יכולה לקחת?
אני לא רוצה לקחת סתם סיכונים בגלל טיסה, אבל זה פשוט נראה לי קצת לא הגיוני. אני אשמח אם תוכלו לשפוך לי קצת אור על הנושא ולענות לי מהניסיון האישי שלכם.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לופוס וחיסונים לחו"ל - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/07/2012אין בעייה לקבל את החיסון לצהבת B במצבך. אני מניחה שאת מתכוונת לחיסון לקדחת צהובה שהוא באמת בעייתי לאנשים עם בעיות במערכת החיסון.
בכדי להחליט עד כמה את צריכה את החיסון ומה הסיכונים והיתרונות של חיסון מול לא להתחסן ממליצה לפנות למרפאת המטיילים או לזיהומולוג אחר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!-שאלה לגביי דרך ההידבקות בחידקנטע25/07/2012
שלום רב,
אני בחורה שמטופלת בטיפוליי פוריות בבנק הזרע.
לאחרונה, בתרבית שנלקחה ממני באופן וגינאלי (ולא דרך תרבית שתן) - התגלה אצלי חיידק: UREAPLASMA UREAL-PCR - חיובי.
אציין ואדגיש שבכל חיי היו לי יחסי מין רק עם שני בני זוג, ותמיד תמיד הדבר נעשה עם קונדום בלבד!
השאלות שלי:
א. האם יתכן, ונדבקתי כתוצאה מתרומת הזרע?
ב. האם יתכן ונדבקתי מאחד מבני הזוג שהיו לי בעבר, למרות שהשתמשו בקונדום?
ג. האם טיפול של 14 יום בדוקסילין - מספיק כדי למגר את החיידק?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף!-שאלה לגביי דרך ההידבקות בחידק - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/07/2012דרך ההדבקה באוראופלמה אינה ברורה לחלוטין. בכל מקרה כל הדרכים שתארת הם דרכי הדבקה אפשריות. יש ויכוח האם חיידק זה בכלל גורם למחלה קלינית ומה החשיבות שלו. לכן בהעדר סימפטומים אין המלצה לטיפול.
דוקסילין יעיל לעיתים ולעיתים אחרות יש צורך להשתמש באנטיביוטיקות אחרות.
ממליצה טרם התחלת טיפול על בדיקה והתיעצות שלא דרך האינטרנט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לזיהום ויראלי בהריוןהמודאגת25/07/2012
שלום רב, אני כרגע בשבוע 28. כשהייתי בשבוע 26 עלה לי החום ואושפזתי בבי"ח במשך כ- 5 ימים. במהלך שהותי בבי"ח היה חשד שאולי נדבקתי בוירוס ונעשתה לי בדיקת דם שהדגימה את הממצאים הבאים:
Parvovirus B19 IgG-b - גבולי
Parvovirus B19 IgM-B - שלילי
Coxsackievirus Ab-B - 1:256 (שיטת CFT)
Enteo - Echo Virus - 1:256 (שיטת CFT)
Adenovirus Ab - blood - 1:32 (שיטת CFT)
נאמר לי כי הבדיקות מחשידות לזיהום וירלי Coxsacki / Enteno-Echo.
על כן, ברצוני לברר מה זה אומר? האם הוירוס יכול לפגוע בעובר??
אודה לתשובתכם, אני נמצאת בלחץ נוראי בגלל זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לזיהום ויראלי בהריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/07/2012הוירוסים הלתלו יכולים לעיתים נדירות לפגוע גם בעובר. מומלץ במצבים אלו להיות במעקב גניקולוגי יותר צמוד ולעיתים לבצע גם בדיקת אקו לב וסקירת מערכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריחה ממחלת הנשיקה?שלי23/07/2012
כנראה אובחנה אצלי מחלת הנשיקה. לפני כ3 שבועות היה לי חיידק בגרון וקיבלתי אנטיביוטיקה (אני די בטוחה שזה היה מוקסיפן) למשך 10 ימים. כעת, במשך כמעט שבוע הופיעה פריחה משמעותית בגופי בעיקר בגב בחזה ובבטן, אך קיימת גם בגפיים. האם יש קשר בין הפריחה למחלת הנשיקה? מה אני יכולה לעשות כדי להפטר ממנה? (רופא משפחה ראה אותי היום ונתן לי האיסטון) וכמה זמן היא אמורה להמשך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריחה ממחלת הנשיקה יש טיפול
דנה24/07/2012היי
לי היה סיפור דומה שבו הופיעה לי פריחה אדומה של כתמים אדומים אחרי מחלת הנשיקה.
זה לא עובר כל כך מהר ואצלי זה נמשך חודשיים וחצי של כתמים על העור.
רופא עור לא ידע מה להציע לי ורק אמר תחכי שזה יעבור.
בעלי מצא בגוגל טיפול מדהים שמחק לי את הפריחה.
פשוט תכנסי לגוגל ותחפשי - הטיפול האלטרנטיבי במחלות עור.
זה אתר מעולה שמתמחה בפריחות ובמחלות עור .
שיהיה לך בהצלחה
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפריחה ממחלת הנשיקה? - תגובה
ד``ר יסמין מאור30/07/2012מתן מוקסיפן במחלת הנשיקה יכול לגרום לפריחה אך לפריחה יכולות להיות גם סיבות אחרות. אין לי אפשרות דרך האינטרנט להבחין בין הפריחות השונות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Sarcoidosisהיצן23/07/2012
אני מחפש מידע בנוגע למחלה בשם Sarcoidosis, מה הסיכונים, מה התהליך, מהו הטיפול האם מתקיימים מחקרים ואיכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Sarcoidosis - תגובה
ד``ר יסמין מאור23/07/2012מדובר בתהליך גרנולומטוטי באיברים שונים בגוף. חומרת המחלה תלוייה באיברים שנפגעים ויכולה להיות ממחלה קלה עד מחלה קשה. לא ידוע לי על מחקרים קליניים המתקיימים בנושא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv בהריוןיעל22/07/2012
שלום רב,
שמי יעל, ואני נמצאת בחודש השלישי להריוני (הריון שני). בחודש השני עברתי בדיקת CMV, ויומיים לאחר מכן ביצעתי אותה בשנית. התוצאות חזרו על עצמן :
IgG חיובי, כולל הערה בתחתית העמוד :
"שיטה חדשה מתאריך 6/6/2012
לא ליחס לערך בשיטה קודמת"
(יצויין כי בהריון הראשון, שיצא תקין לחלוטין, ביצעתי מס' פעמים בדיקת CMV, וה - IgG היה חיובי
בכל בדיקה, כאשר בדיקת avidity הראתה כי נדבקתי, לכל הפחות, מס' חודשים לפני הריון ראשון זה).
IgM חיובי, כולל הערה בתחתית העמוד:
See 2nd result by VIDAS"
תשובה נוכחית בשיטת ליאזון
שיטה חדשה מתאריך 6/6/2012
לא ליחס לערך בשיטה קודמת"
א ב ל מ צ ד ש נ י , ה – IgM יצא שלילי בשיטה נוספת שנבדקה (VIDAS), כולל הערה בתחתית העמוד :
"בוצע בשיטת ELFA-VIDAS
CMV IgM נבדק בשיטה נוספת"
מכל זה אני מבינה, לעניות דעתי, כי נחשפתי בעברי הרחוק (לכל המוקדם בהריון הראשון, לפני כשנתיים) ל- CMV, ועל כן ה – IgG חיובי.
מצד שני אני מבינה ש"מבקשים" ממני "להתעלם" מתוצאות הבדיקה שנעשתה בשיטת "ליאזון" לאור העובדה שקיימת בדיקה חדשה ואמינה יותר (ELFA-VIDAS), ואשר ניתן וצריך לשפוט את התוצאות בהתייחס אליה בלבד.
האם הצדק עימי, ואני יכולה להיות "רגועה" שלא נחשפתי, נכון לחודש השני להריוני, ל– CMV ?
נא הבהרתך בבקשה, אני מעט מודאגת.
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv בהריון - תגובה
ד``ר יסמין מאור23/07/2012בהנחה שאני מצליחה לעקוב נכון אחר כל התשובות, זה כתוב בצורה מבולבלת נראה שנדקת בעבר ב-CMV ולכן אין בעייה בהריון זה. במיוחד שעל פי שיטת VIDAS יצא IGM שלילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם קיים סיכוי הדבקות ?שי20/07/2012
שלום דוקטור,
לפני יומיים היה לי מפגש מיני עם עלמת חן ,
שבמהלכו היה מין וגינלי מוגן.
במהלך המפגש ביצעתי רימינג (ליקוק פי הטבעת),
ובמקביל בוצע חיכוך של הנרתיק שלה על פני , הרגשתי צריבה קלה כי התגלחתי כ 30 דקות לפני המפגש (רציתי להראות במיטבי :-) )
ברצוני לדעת האם ביצוע הרימינג ומגע של הנוזלים הוגינלים בפנים שלי אחרי גילוח (חשתי צריבה קלה), מעמידים אותי בסיכון להדבקות בנגיף ה HIV או הפטטיס B C ?
(מתנצל על התיאור הגרפי )
בתודה מראש ,
שי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם קיים סיכוי הדבקות ? - תגובה
ד``ר יסמין מאור23/07/2012הסיכוי להדבקה ב-HIV או HCV בפעילויות אלו קלוש.
יש סיכוי מעט יותר גבוה עם כי עדין נמוך להדבקה ב-HBV - ל-HBV יש חיסון, שיכול להיות שכבר קבלתה. ממליצה לודא השתחסנת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)