מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- טיפולי פוריות לאחר CMVשרון09/10/2012
שלום
בחודש אפריל חליתי ב CMV ומייד הפסקתי את הטיפולים.
אלו תוצאות בדיקות אחרונות שנעשו ב 19.8:
CMV Ab IgG 232.3 AU/mL
CMV Ab IgM 1.92 Reactive Index
CMV IgG Avidity 36.71 %
CMV IgG (VIDAS) 58 aU/mL
CMV IgM (VIDAS) 0.80 Equivocal Index
האם אפשר לחזור לטיפולי פוריות ?
האם יש צורך לחזר על הבדיקות היום ?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות לאחר CMV - תגובה
ד``ר יסמין מאור25/10/2012ההמלצה בספרות היא לחכות לפחות 6 חודשים ממחלת CMV ועד כניסה להריון. יש המחמירים וממלצים על פרק זמן ארוך יותר אולם הספרות על כך אינה חד משמעית. אין צורך בשלב זה לחזור על הבדיקות הסרולוגיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוכים של קדחת הנילוסמירי מור יוסף09/10/2012
לד"ר יסמין שלום רב.
שמי מירי מור יוסף ואני בת 46 לפני כשנתיים בחודש אוגוסט חליתי בקדחת הנילוס שאובחנה בבדיקות דם בבית חולים רמב"ם.הנזק שנגרם לי הוא פגיעה עיצבית ברגל שמאל.כיום אני מתנלכת עם קביים וסט נמוך.לאחר שיקום בבית לוינשטיין.
אני מטופלת במרפאת כאב בבית חולים העמק בעפולה.ומושתלת אלקטרודה וקוצב בעמוד השידרה לכאבים.הומלץ על ידי הרופא במרפאת כאב על רשיון בשימוש בגראס רפואי.והוא שלח אישור לבקשה.הם שלחו לו תשובה להמציא להם מסמכיים רפואיים מהרפואה שמוכיח שיש פגיעה ניורולגית עקב הקדחת.ואז הרופא אומר לי מאיפה להמציא אישור כזה .האם תוכלי לעזור לילהוכיח לו שאפשר אשמח לעזרתך .כי אני סובלת ללא שינה לא מתפקדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיבוכים של קדחת הנילוס - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/10/2012קיימות עבודות רבות המדגימות נזק נורולוגי משני לקדחת הנילוס המערבי. בכדי לקבל מכתב רפואי המאמת קשר זה יש לקבוע תור למרפאה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר מחלה זיהומיתחן09/10/2012
שלום,
בתחילת אוגוסט (לפני כחודשיים) התפרצה אצלי מחלה זהומית.
נשלחתי לבדיקות שונות בין היתר למחלת הנשיקה אזר יצאו חיוביות אך לא ברור האם מדובר ב EBV או CMV משום ששני הערכים עלו בבדיקות. אשמח לקבל את חוות דעתך לפני כניסה להריון.
תודה מראש.
להלן תוצאות הבדיקות משני תאריכים שונים:
תוצאות בדיקה מתאריך 16.8.12:
EBV VCA IgM - Negative 12
EBV VCA_IgG - Positive 125
HEPATITIS A IgG - Positive
HEPATITIS A IgM - negative
HEPATITIS Bs Ab - 3.87 negative
HEPATITIS Bs Ag - negative
HEPATITIS C Ab - negative
CMV IgG - Positive
CMV IgM - positive
CMV IgM(Add.-VIDAS) - CMV IgM POS
לא ניתן לחשב(נמוך מידיי) - CMV AVIDITY
תוצאות בדיקה מתאריך 3.9.12:
C-REACTIVE PROTEIN - 0.23 mg/dl
EBV VCA IgM - Negative 15
EBV VCA_IgG - Positive 169
HEPATITIS Bs Ab - 4.36 negative
HEPATITIS Bs Ag - negative
HEPATITIS C Ab - negative
CMV IgG - Positive
CMV IgM - positive
CMV IgM(Add.-VIDAS) - CMV IgM POS
CMV AVIDITY - 0.19 low avidit
הערות לבדיקות:
EBV VCA lgM
POSITIVE: >=40
BORDERLINE: 20-40
NEGATIVE: 0-20
EBV VCA_IgG
POSITIVE: >=20
NEGATIVE: 0-20
CMV IgG
6/6/2012 שיטה חדשה מתאריך
CMV IgM
תשובה נוכחית בשיטת ליאזון
See 2nd result by VIDAS
6/6/2012 שיטה חדשה מתאריך
לא ליחס לערך בשיטה קודמת
CMV IgM(Add.-VIDAS)
ELFA-VIDAS בוצע בשיטת
נבדק בשיטה נוספת CMV IgM
CMV AVIDITY
חשד להדבקה ראשונית במהלך
חודשים הסמוכים לבדיקה 3 ה
0.2>avidity כאשר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לאחר מחלה זיהומית - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/10/2012הבדיקות תומכות בכך שנדבקת בעבר ב-EBV ושהזיהום הנוכחי היה משנית ל-CMV.
ההמלצה לאחר זיהום ב-CMV היא לחכות לפחות חצי שנה לפני כניסה להריון.
יש גם עבודות הממליצות לחכות שנתיים אם כי הסיכון יורד לאורך זמן.
בכדי לקבל פרטים יותר מפורטים ולהבין באופן יותר רציני את הסיכונים השונים מומלץ לקבוע תור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Salmonella enterica -תינוקרמה07/10/2012
שלום רב,
בדיקת תרבית צואה של בני בן התשעה חודשים שמקיא לסירוגין ומשלשל כבר 10 ימים עם הפוגה קצרה של שבוע היא
Salmonella enterica .
Amoxicillin/Clavul A רגיש <=2
Ampicillin רגיש בינוני >=16
Cefixime רגיש 0.5
Ciprofloxacin רגיש 0.5
Ceftriaxone רגיש <=1
Sulfamethoxa/Trimeth עמיד >=320
Tetracycline עמיד >=16
כרגע אין לו חום. הרופא המליץ על אוגמנטין רק אם יהיה לו חום.
מה הסכנות של סלמונלה?האם כדאי לתת לו אנטיביטיקה כבר מעכשיו? מהי ההמלצה התזונתית?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Salmonella enterica -תינוק - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/10/2012ההמלצה היא לטפל רק במחלה פעילה ולכן אם אין לו חום והוא אינו משלשל לא מקובל לתת טיפול. במידה ועדין יש סימפטומים יש להועץ ברופא לגבי הטיפול המומלץ.
אין המלצה תזונתית לטיפול במחלה זו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVשיר04/10/2012
שלום רב ד"ר
אני נמצאת בשבוע 39 להריוני. היות ובתחילת ההריון נמצא כי אין לי נוגדנים לCMV בוצעה בדיקה חודשית עד לחודש השישי. כל הבדיקות הנ"ל יצאו שליליות. לפני כשבוע הופיעו לי תסמינים דמויי שפעת לראשונה בהריון. אתמול עשיתי בדיקת דם לCMV שיצאה שלילית. ידוע לי שמזמן ההדבקה ועד לזמן הזיהוי בבידקת דם חולפים מס' שבועות. עם זאת, אם הופיעו לי תסמינים סימן שהדבקה הייתה כבר מזמן והיו אמורים לראותה בבדיקת הדם? שאלתי היא האם תוצאה שלילית בבדיקה לאחר שכבר הופיעו תסמינים הינה אמינה? או שקיים סיכוי שנדבקתי בוירוס ופשוט לא רואים זאת עדיין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/10/2012קיים בהחלט סיכוי שעשית את הבדיקות מוקדם מידי ולכן התוצאה השלילית לא אמינה. מאידך זיהום בשבוע 39 ב-CMV לא נחשב מסוכן לעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צהובה לא צהבתמירי03/10/2012
זה מספר חודשים שצבע גופי ,פני צהובים עשיתי את כל הבדיקות הכבד הכל תקין כל פצע או עקיצה של יתוש משאיר לי צלקת זה נראה לא טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהובה לא צהבת - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/10/2012לא יכולה להתייחס לבעייה ללא בדיקה. לעיתים אכילה מרובה של גזר יכולה לברום לצבע כתמתם צהוב בעור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידהדנה30/09/2012
שלום,
אני בת 33 וסובלת מגירויים בנרתיק כל כמה חודשים זה חוזר ואני מקבלת שוב ושוב טיפול לנרתיק הרופאה אומרת זה חיידקים וזה שכיח עשיתי מס' פעמים תרבית והכל טוב.
לאחרונה שאני מקיימת יחסים על החבר שלי על הקונדום יש פתיתים לבנים אבקה לבנה יבשה ואני לא מרגישה כלום, בעת יחסי מין לפני כן הרגשתי. כרגע אנחנו לא מקיימים יחסים, אני לא רואה על התחתון את הפתיתים הלבנים רק בעת קיום יחסי מין על הקונדום. אני כרגע בחו"ל אז קניתי ללא מרשם טבלית אחת של 500 מ"ג וקרם זה מה שאפשר השם שלה:canesten נגד פטרייה
מה עליי לעשות? פעם ראשונה אני רואה את הפתיתים ולפני היו הפרשות בצבע צהוב מאט זוהר ולא הרבה מעט על התחתונית, האם מדובר בקנדידה כי אני במקביל סובלת מאנמיה כל חיי כל הרופאים אמרו שזה קשור למוצא שלי כי אני תמנייה, ורוב התמנים סובלים מאנמיה, והכולסטרול שלי 220 אין לי סוכרת, אך אני סובלת מחרדות. ומטופלת בציפרלקס 20 מ"ג
יש לי כל הזמן יציאות לא שילשול אך לא מרגישה מרוקנת, תמיד יש עוד.
נשירת שיער, יש לי בטן נפוחה מאז שאני מכירה את עצמי ואני רזה.
אני מריגשה שלחם לא עושה לי טוב ומוצרי חלב, ונאמר לי שאני רגישה ללקטוס ע"י בדיקת שעשיתי לאחרונה, מה אוכל לעשות לשים קץ לזה, אנא בבקשה עזרי לי
אין לי אפשרות ללכת לרופא פה למרות שיש לי ביטוח אך מצבי הכלכלי לא מאפשר אנ אהיה בארץ רק בינואר.
אשמח לתשובה נ.ב- לפני שטסתי גם היה לי גירויים וגירוד מחוץ לנרתיק וקיבלתי טיפול אנטי פטרתי נאמר לי שיש לי קצת קנדידה בנרתיק, וההרגשה עברה וחזרה שוב עכשו, חודשיים אחרי, אני חייבת לציין שאכלתי לאחרונה הרבה סוכריות גומי ומתוק ולחם ופיצות ובשר.
תודה על זמנך
אשמח לשמוע ממך.
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/10/2012הממצאים שאת מתארת יכולים להתאים גם לקנדידה אולם לעיתים גם הפרשות טבעיות ונורמליות של הגוף נראות כך.
לצערי לא ניתן לתת אבחנה ללא בדיקה רפואית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצליחה להיפטר מתולעי מעיים!!נטלי28/09/2012
שלום רב, אני נלחמת די הרבה זמן עם תולעי מעיים שלא רוצות לעזוב אותי בשקט... עשיתי את כל הבדיקות אפשריות ולא גילו את הביצים.. שתיתי את כל התרופות שנתנו לי, שמרתי על היגיינה ואפילו דחפתי שן של שום במשך תקופה לטוסיק אך שום דבר לא עזר....
האם ניקולי מעי הגס- ניקוי קולוני יכול לעזור בזה? אם כן איפה מומלץ לעשות?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליחה להיפטר מתולעי מעיים!! - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/10/2012ניקוי מעי לא משפיע על פטריות.
למיטב הבנתי אם עשית את כל הבדיקות וכולן יצאו שליליות כפי הנראה שאינך סובלת מתולעים במעיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת צואהחני27/09/2012
שלום, עשיתי בדיקת צואה אשמח לדעת מה דעתך ולהלן התוצאות:
תהליך הבדיקה התוצאה
Parasites dir micr parasites not found
פירוט תוצאות הבדיקה Parasites in stool 1
תהליך הבדיקה התוצאה
Campyl stool culture Negative
Stool culture S/S Cult Negative
Stool culture שם הבדיקה הקצר שונה, השם הקודם הוא: STL-ADUR
פירוט תוצאות הבדיקה Stool cult profile* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת צואה - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/10/2012התוצאה היא שלילית כלומר לא נצאו טפילים בבדיקת צואה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידה חדה במשקלשרית22/09/2012
ד"ר נכבדה שלום רב,
אני פונה אליך בקשר עם אמי שרזתה במשך שנה וחצי כ- 18 ק"ג התחיל בערך לאחר שנפרטה אמא שלה - סבתי. אמי בת 58 גובה 163 ושוקלת כיום 58 וממשיכה לרדת בין 1-1.5 ק"ג מדי חודש. אני חוששת שמא תגיע בקצב זה למשקל אנורקטי. התזונה שלה טובה חלבונים, שומנים לא הרבה פחמימות אמנם, ירקות פירות אגוזים תמרים וכד'. מעשנת. לפני כשנתיים וחצי סבלה מהליקובקטור פילורי שגרם לדלקות קשות טופלה וכיום בסדר גמור, נמנעת ממאכלים מסויימים וללא שמרים. נמנעת ממצבי מתח שגורמים לה לכאבי בטן וליציאות רכות וחוששת שמא תמשיך לרזות מכך. מאוד עייפה במהלך היום ודי חלשה פיסית. לדבריה איננה בדכאון. מסרבת לטיפול פסיכולוגי או פסיכחאטרי אמנם יודעת שישנה בעייה ולדבריה הכל בשליטה, יוצאת לרקוד פעם-פעמיים בשבוע ומבלה עם חברים. אינינה עובדת. חיה בגפה. בלילה מתעוררת עם חשקים בלתי מוסברים למתוק אוכלת גלידה. יש לאמא בעיה בבלוטת התריס מטופלת באלטרוקסין בדיקות אינן מצביעות על בעיה. סובלת גם מנדודי שינה. מדי מס' חודשים עוברת בדיקות כלליות שיוצאות תקינות.בבדיקה למעט מעט סוכר. בדיקה אחרונה לפני כשבוע הצביע על כדוריות דם לבנות רבות המצביעות לדעת הרופאה שלה על המצאות מחלה אך ייתכן וקשור לטיפול רפואי שלקחה לפני כשבועיים בגלל התקררות..
אודה על ייעוצך המקצועי ועל דעתך אילו בדיקות ניתן לבצע על מנת לוודא שמצבה הבריאותי תקין ולשלול בעייה חיידקית שהיזיהומית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ירידה חדה במשקל - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/10/2012לא ניתן לתת יעוץ במקרה זה ללא בדיקה של החולה ובדיקות נוספות. מאידך נראה כי בהחלט יש מקום לברור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה חדה במשקל
שרית09/10/2012תודה ד"ר על תשובתך, אפעל בהתאם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאה שאלה דחופהדני12/09/2012
שלום,
קיבלתי טיפול מונע פפ ל=HIV, ועקב טעות במקום לקבל כדור אחד קומביויר, קיבלתי שניים, ובמקום שני כדורי קלטרה, קיבלתי אחד.
כך נטלתי בשלוש פעמים הראשונות רצוף 1 קלטרה ו-2 קומביויור. אחר כך תיקנתי את המינון השגוי.
האם משהו מיעילות הטיפול פפ נפגע? האם יש טעם להמשיך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופאה שאלה דחופה - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/10/2012ההמלצה היא לקחת כדור אחד של קומביביר פעמיים ביום ושני כדורים של קלטרה פעמיים ביום.
יש סיכוי שיעילות ה-PEP נפגעה אם לקחת טיפול באופן חלקי.
מאידך אם היתה התוויה לקחת טיפול מונע בהחלט יש טעם להמשיך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול PEP לשבוע
אייל30/11/2013שלום ד"ר
קשה לי עם טיפול ה- PEP, האם לקיחה של שבוע טיפול רצוף ב- 1X2 קלטרה ו- 1X2 קומביויר יכול להספיק, ואני אוכל להפסיק, כי זה עושה לי הרגשה רעה מאוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול PEP לשבוע - תגובה
ד``ר יסמין מאור02/12/2013ההמלצה היא אם יש התוויה לטיפול לקחת את הטיפול במשך 4 שבועות. אם אין התוויה אז לא צריך לקחת בכלל. לא מכירה חצי טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד דלקת ראיותדניאלה12/09/2012
שלום, בת 86 סובלת ממחלת לב כלילית, קיבלתי חיסון נגד דלקת ראיות לפני שבע שנים.
כדאי לחזור על החיסון השנה ואם כן, מה שם החיסון?
בתודה, דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון נגד דלקת ראיות - תגובה
ד``ר יסמין מאור09/10/2012לא מומלץ בגיל זה לחזור על חיסון נגד דלקת ראות.
מומלץ להתחסן מדי שנה נגד שפעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVלימור02/09/2012
שלום רב,
ביתי בת שלוש. לפני כחודש היה לה חום 39 יומיים - הרופא אמר שזה ויראלי. זה עבר ואחרי יומיים ועד עכשיו חום הגוף שלה 37.4-37.6. (היא חמימה וכשאני חושדת שיש לה חום מעל 38 אני בודקת לשמחתי אני טועה) היינו אצל הרופא מספר פעמים והוא לא מצא כלום. ברוך השם, היא מתנהגת כרגיל אבל התיאבון שלה פחת. בבדיקת דם שנעשתה לפני שבוע נמצא כי CMV IGM חיובי וגם CMV IGG חיובי. האם זו יכולה להיות הסיבה לחום הממושך? האם זה מצביע שהיא חלתה בCMV לאחרונה? מה צריך לעשות? אני מודאגת ואשמח להכוונה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - תגובה
ד``ר יסמין מאור03/09/2012הבדיקות יכולות להצביע על הדבקות ב-CMV לאחרונה. המחלה אינה מסוכנת ומאד נפוצה בילדים. אין צורך לעשות שום דבר מיוחד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם לקחת אנטיביוטיקה מראשהדסה02/09/2012
בס"ד
לכבוד ד"ר יסמין מאור
שלום רב. אני אישה כבת חמישים, לפני כעשרים וחמש שנים היתה לי שושנה ראשונה ברגל. אז לא תפסו את זה בזמן והרגל עד היום נפוחה לי וכו'. אני גם לובשת גרביים רפואיים כל יום, שנתן לי הרופא כלי דם. בכל אופן, בהתחלה היו חוזרות לי שושנות כל הזמן, עד שגיליתי פטנט שלי עזר, והפחית את כמות השושנה, שבמקום שזה כל כמה חודשים, היה יכול לעבור שבע שנים בלי שושנה ב"ה. ובכן מה שעשיתי זה שכל פעם שיש לי פצע פתוח או פטריות בין האצבעות ובכלל כמעט כל יום אני שמה פולידין. כמובן, רק על הרגל ואיפה שיש את הפצעים. לפעמים אפילו כמה פעמים ביום אם מתאפשר לי. אבל בבוקר כמעט תמיד. יש איזה רופאת עור שאמרה לי , שצריך להזהר שהפולידין לא פוגע בבלוטת התריס. אבל כל פעם שבדקתי את בלוטת התריס, ב"ה זה היה תקין. אני רוצה לציין שבדרך כלל השושנות באות בזמנים של מתח ולחץ, כמו חולי של אחד מבני המשפחה וכו'. את כל זה ספרתי רק לתת רקע למצב שלי.
בכל אופן , יש לי שאלה כזאת: אתמול בלילה ראיתי שהגוון של הרגל ששם היו רוב השושנות, הוא קצת יותר ורוד מרגיל, ויש איזה שני נקודות שם שתמיד שיש שושנה הם נהיות יותר אדומות וגם עכשיו זה קצת ככה. ויש אולי טיפה כאבים גם מתחת לברך, כמו שתמיד יש בשושנות, וגם בזמן האחרון היה לי הרבה מתח במשפחה, וגם הייתי מאוד מאוד עייפה, וגם היו לי פטריות בין האצבעות, אז האם כדאי לקחת אנטיביוטיקה מראש, אם עומד חלילה להיות שושנה. ובוא נגיד שאני אלך לרופא, והוא יגיד לי שכרגע אין אבל יכול להיות שזה עומד להיות שושנה, האם במקרה כזה כדאי לקחת אנטיביוטיקה מראש או עדיף לחכות ולראות מה יתפתח.
סליחה על אורך המכתב
בכבוד רב
הדסה
נ.ב. בדרך כלל לקחתי אוגמנטין
875 איזה פעמיים ביום וכ'.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לקחת אנטיביוטיקה מראש - תגובה
ד``ר יסמין מאור03/09/2012לא ניתן לתת יעוץ ללא בדיקה שלך ושל הרגל. בדרך כלל אנחנו לא ממליצים על טיפול מונע אלא במקרים חריגים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אימפטיגוורד01/09/2012
שלום לבתי בת שנה וחמישה חודשים התגלה פצע בצד הראש הרופא איבחן שזה אימפטיגו.
ונתן לה משחה אנטביוטית ואנטביוטיקה דרך הפה.
לפני שבועיים היא סיימה אנטביוטיקה עקב דלקת באוזניים. השאלה היא אם אפשר להימנע מאנטביוטיקה דרך הפה ורק למרוח משחה או שעדיף גם דרך הפה . הוא טוען שזה מתפשט וחייב לתת דרך הפה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אימפטיגו - תגובה
ד``ר יסמין מאור03/09/2012לא ניתן לתת לכך יעוץ דרך האינטנרט. תלוי במיקום, גודל וחומרת הנגעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)