פורום מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיהום חוזר
    הודיה-אפרת
    20/07/2012

שלום דר
    אני בחורה בת 20. בריאה.
    כל 4 שנים, מופיע לי ברגל (כף הרגל;איזור S 1ST + COUNEIFORM NAVICULAR
    נפיחות, אדמומיות וכאבים של ממש, המקשים במהלך היום והלילה. בד"כ זה מופיע ברגל שמאל, הולכת לרופא משפחה -ומקבלת ממנו אנטיביוטיקה, חולף עד לתקופה הזו שזה חוזר. לפני שבוע הופיעה לי הזיהום(?) ברגל ימין, הלכתו לר.משפחה, ההוא לא ידע מה זה אבל נתן לי אנט' מסוג צפורל והמשכתי לר. עור -וגם ההוא לא ידע מה זה והפנה אותי לזיהומיולוג. אך עדיין לא הגעתי לזיהומיולוג מפאת ביורוקרטיה. יש לציין ד"ר, שזו לא מעקיצה/משהו בנעל (זה גורם פנימי, לדעתי)
    לתשובתך/אבחנתך, אודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיהום חוזר

הוספת תגובה

• זיהום חוזר - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    23/07/2012

אין אפשרות לאבחן בעייה זו דרך האינטרנט. יכולה להיות בעיה זיהומית, אורטופדית, ראומטולובית או אימונית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סכנת הידבקות באמצעות העין
    מיכל
    19/07/2012

רציתי לשאול לגבי מצב שבו ספר אשר מתגאה בכיבושים מיניים (ורק לעיתים מוגנים- כולל במזרח הרחוק) אשר סיפר אותי ונחתך באצבעו בעת שסיפר אותי.
    בתחילה לא ייחסתי לכך חשיבות אולם מספר שערות חתוכות נכנסו לי לעין והטרידו , שבבי השיער קצת הציקו ולאחר דקות ארוכות דקרו ואף מאוד ומספר שעות לאחר מכן וגם ביום שלמחרת (מאחר ולא יצאו)הכנסתי אצבעי לעין וניסיתי להוציאם ללא הואיל והעין די האדימה ודמעה.
    אבקש לשאול אם סיטואצייה זו מסוכנת להידבקות באיידס ואם כן עד כמה? (ואם למשל עליי לעבור בדיקת איידס בשל כך ששבבי שיער ייתכן עם דם חדרו לעיניי)
    תודה

הוספת תגובה

• ממה אני חושש

אורן
    22/07/2012

אם שבבי השיער עם הדם היו בעיני לפחות יממה זה מגע ישיר וממושך? העין לדעתי נחשבת כל מקרה גם לריקמה עדינה. החשש עבורי שאם יש דם מזוהם הוא חדר באמצעות הדקירות והעין האדומה והדומעת (כאמור לאחר מס' שעות ניסיתי באמצעות אצבעי להוציא את השיער)האם אני טועה?
    שאלה נוספת שאם היה באמת דם על שבב השיער האם נוזל העין במשך השעות "שטף" אותו ואם כן לאן דם זה הגיע? למערכת הדם או ל"מקום " שאינו מסכן?
    אני אודה לך אם תוכלי להתייחס על מנת שארגע.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממה אני חושש - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    23/07/2012

הסיכוי להדבקה בדרך זו קלוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכלי בבקשה בבקשה להסביר מדוע

אורן
    23/07/2012

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוכלי בבקשה בבקשה להסביר מדוע - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    23/07/2012

עמידות הוירוסים באויר מאד נמוכה וגם מבחינה כמותית העומס הנגיפי באופן העברה כזה נמוך ולכן בפועל הסיכוי להדבקה קלוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת שתן לילדה בת שנה וחצי
    שלומי
    19/07/2012

שלום,
    לפני כ3 חודשים היה לבת שלי (גיל שנה וחצי) דלקת חריפה בדרכי השתן ובכליה כתוצאה מ E-COLI , לאחר טיפול IV ברוצפין (5 ימים) המשכנו בטיפול מונע של DISEPTYLE , לפני כשבוע עלה לילדה החום וביצענו בדיקת שתן דרך קטטר ,
    בבדיקה לא נמצא עדות לזיהום , והחום חלף אחרי יומיים , אבל...
    נכנסתי אתמול לראות את תשובות התרבית :
    Klebsiella pneumoniae < 10,000 CFU/ml

האם יש לתוצאה זו משמעות קלינית - קרי התחלת טיפול אנטיביוטי באנטיביוטיקה שספציפית לסוג זה ?

בתודה מראש ,
    הורה מאוד מודאג

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקת שתן לילדה בת שנה וחצי - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    19/07/2012

ראשית לא מקובל לתת טיפול מונע לדלקות בדרכי השתן לאחר ארוע בודד. הבעייה העיקרית זה שאם לוקחים אנטיביוטיקה לאורך זמן מתפתחת עמידות. יכול להיות שהיו במקרה זה שיקולים נוספים למתן אנטיביוטיקה מונעת כך שקשה ללא בדיקה וראייה של כל החומרים לתת יעוץ טוב.
    לגבי החיידק בשתן - צמיחה של 10,000 מושבות בדרך כלל לא נחשבת לזיהום. שוב צריך לראות את כל הפרטים בכדי לתת חוות דעת נכונ כך שאינני יכולה להתחייב לגבי הצורך או חסור הצורך בטיפול כעת ללא בדיקה..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על היעוץ

שלומי
    20/07/2012

שלומי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מורוסות מתפשטות
    טלי
    15/07/2012

שלום רב,
    רציתי לשאול שאלה.
    אחותי הגיעה לבית חולים עם כאב עז בגב ולאחר צילומים ובדיקות התגלה שיש לה מורסה באגן,לאחר נמצאו מורסות ברגל ובריאה.בבדיקות דם נמצא חידק בדם
    ולאחר מספר ימים החל חום גבוה שלא יורד כבר שבועיים,היא מקבלת אנטיביוטיקה
    המתחלפת בכל כמה ימים מפני שלא מצליחים להוריד את החום.
    השבוע נאמר לנו שלא רואים את החידק בדם ומאוד התעודדנו, אך לצערי החום עדיין לא יורד
    היא מקבלת כמויות של אנטיביוטיקה ואנו מאוד מודאגים. רציתי לבדוק האם ניתן לבקש לתת לאחותי
    פרוביוטיקה חזקה כמו vsl# 3 שתגן על רירית המעי שלה, ואולי אפילו תוכל לעזור בלחימה בחיידקים.

תודה והמשך ערב טוב
    טלי

לקביעת תור
    סגירה
    מורוסות מתפשטות

הוספת תגובה

• מורוסות מתפשטות - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    19/07/2012

אין אף עבודה שהוכיחה כי מתן פרוביוטיקה בסיטואציה כזו יעילה. מאידך יש גם סיכון במתן פרוביוטיקה באנשים מאד חולים כי החיידקים הללו בנסיבות מסויימות גם יכולים לגרום למחלה ולזיהום בדם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבעבועות רוח בהריון
    טלי
    09/07/2012

שלום רב,
    אני נמצאת בשבוע 36 להריון ועקב חשיפה לילד עם אבעבועות רוח, ביצעתי בדיקת IGG
    הבדיקה בוצעה 3 ימים לאחר החשיפה והתוצאה היתה הרבה מעל הנורמה - 1728 כשטווח נע בין 0 ל 165.לא בוצעה בדיקת IGM. בכל מקרה עברו שבועיים מאז ואיני חולה..
    האם התוצאה החריגה מראה שנחשפתי לאחרונה או במהלך ההריון ושיש סיכוי שהעובר נדבק על אף שלי לא היו סימנים קליניים של מחלה?
    לא בוצעה בדיקת נוגדנים לפני ההריון כך שאיני יודעת מה הסטטוס החיסוני שלי. כן ידוע לי שחליתי במחלה כשהייתי בת 3 חודשים..
    אשמח לתשובה מהירה...
    תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    אבעבועות רוח בהריון

הוספת תגובה

• אבעבועות רוח בהריון - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    10/07/2012

התוצאה מראה כי את מחוסנת נגד אבעבעות רוח ולכן החשיפה לא מסוכנת לך או לעובר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמינות בדיקת מחלות מין
    רועי
    08/07/2012

שלום רב,

ביצעתי לפני כמה זמן מספר בדיקות אצל רופא מומחה:
    1. בדיקת מהירה לHIV
    2. בדיקה מהירה לעגבת
    3. מתן שתן לאיתור דלקות
    4. בדיקת גופנית של איבר המין

כל התוצאות יצאו תקינות. המגע המיני שחששתי ממנו התרחש 8 שבועות לפני הבדיקות.
    חשוב לי לציין כי בכל תקופה לא היו לי תסמינים כלשהם.
    כמו כן, יום לאחר המגע המיני בגלל החשש ממנו קיבלתי 1 גרם של AZENIL.

האם אני יכול להיות בטוח בתוצאות הבדיקה?

לקביעת תור
    סגירה
    אמינות בדיקת מחלות מין

הוספת תגובה

• אמינות בדיקת מחלות מין - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    10/07/2012

אף בדיקה אינה מהימנה ב-100% אולם התוצאות מראות כי לא נדבקת ואתה יכול להיות רגוע. ממליצה בפעם הבאה להשתמש בקודנדום!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס
    אירנה
    05/07/2012

שלום רב,
    אחת העובדות אצלנו בחברה נדבקה בהפטיטיס B.
    היא הייתה שבוע בבית וחזרה לעבוד.
    היא מקבלת טיפול.
    השאלה האם ניתן להדבק ממנה?
    ואם כן, תוך כמה זמן מופיעים הסימנים?
    היא חזרה לפני שלושה ימים והיום בבוקר לא הרגשתי טוב, הקאתי ושילשלתי.
    אני מאוד לחוצה.
    אשמח לקבל הסבר בנושא.
    תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה
    הפטיטיס

הוספת תגובה

• הפטיטיס - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    10/07/2012

הדבקה בהפטיטיס B מתרחשת דרך מוצרי דם, יחסי מין, העברה מאם לעובר בהריון, או במגע אינטימי מתמשך כמו בין בני זוג או הורים וילדים. הדבקה במסגרת עבודה מאד נדירה. אין צורך באמצעי מניעה מיוחדים.
    בכל מקרה מומלץ לכל האוכלוסיה להתחסן נגד הפטיטיס B.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריאת כיוון- מה יש לי?
    אורית
    04/07/2012

שלום רב,
    אני בת 57, בריאה בדרך כלל. לפני כחודש: חולשת שרירים, אחרי כיומיים חום, דלקת גרון, צינון וגודש באף, חוסר תיאבון קבוע. לאחר כמה ימים עבר ללא טיפול. אבל - נשארה חולשה גדולה, חוסר תיאבון שהתגבר, בחילה והפרעות שינה. כמו כן חום נמוך - 7.2 ,לא כל היום. בדיקות דם, כולל שקיעת דם, תקינות כולן. אנזימי כבד תקינים. נבדקה נוכחות נוגדנים למחלת הנשיקה, והוסבר לי שהיתה לי את המחלה בעבר ועכשיו אין. בינתיים - דלקת בדרכי השתן, מטופלת באנטיב'. אני מרגישה רע מאד, כל מאמץ קטן מעייף אותי, כמעט ולא אוכלת כיוון שאוכל מגביר את הבחילה. למי עלי לפנות להתייעצות?

תודה על תשומת הלב מראש
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    קריאת כיוון- מה יש לי?

הוספת תגובה

• טיפול לגבי מחלת הנשיקה

ענת
    08/07/2012

גם לי היה את התסמינים האלה המון זמן
    ועברתי סיוט של בדיקות שכוחן על הנייר
    אבל בפועל לא נרפאתי מרפואה קונבציונלית.
    מתברר כי לעיתים וירוס מחלת הנשיקה נותר באופן רדום בגוף
    ומשבש את החיים מקצה לקצה.
    בעלי חיפש בגוגל ומצא טיפול בקוקטייל צמחי שהוא אותי מזה
    בתוך 4 ימים.

פשוט תנסי לגוגל ותקישי - טיפול בלעדי למחלת הנשיקה

תגיעי לאתר של המטפל שזה הדבר המדהים והיחיד בעולם נגד הוירוס.

כל טוב לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אורית
    08/07/2012

שלום ענת,
    תודה על תגובתך. אני לא בטוחה שיש לי מחלת הנשיקה כי גם אין לי סימנים קלאסיים שלה כמו בלוטות נפוחות, חום גבוה וכד'. בכל מקרה, תודה וכל טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריאת כיוון- מה יש לי? - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    10/07/2012

נראה שהכתובת היא זיהומולוג אולם ללא שיחה יותר מקיפה ובדיקה גופנית לא ניתן לתת יעוץ בעל ערך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מגע עם חצבת
    מיכל
    04/07/2012

שלום,
    הייתי במגע עם חולה חצבת לפני 9 ימים. כיוון שלא היו לי נוגדנים לחצבת ואני בהריון, קיבלתי זריקת אימונוגלובולינים (ולא חיסון פעיל) , 24 שעות לאחר החשיפה.
    עד כה לא הופיעו סתמינים של מחלה ואני מרגישה טוב.

כמה זמן עוד נדרש לחכות כדי לדעת שהסכנה חלפה?
    מתי אני מפסיקה להיות פוטנציאל מדבק ויכולה לשוב לעבודה?

תודה,

לקביעת תור
    סגירה
    מגע עם חצבת

הוספת תגובה

• מגע עם חצבת - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    10/07/2012

אם את לא חולה את לא נחשבת כמדביקה.
    תקופת הדגירה של חצבת היא כשבועיים.
    ברגע שקבלת אימונוגלובולינים את אמורה להיות מחוסנת כנגד הדבקה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נשאות צהבת B
    הדר
    02/07/2012

בבדיקות דם שעשיתי עלו התוצאות הבאות:

hepatitis bs ab - positive 53.81
    hepatitis bs ag - positive
    hepatitis bc ab TOT - negative
    hepatitis be ag - negative

מציינת כי חוסנתי (בשלוש מנות) כשהייתי ילדה.

האם יכול להתקיים מצב בו אני גם מחוסנת וגם נשאית?
    האם נשאות מגיעה בהכרח אחרי הדבקה?
    למיטב הבנתי, הנתון השלישי מעיד כי מעולם לא נחשפתי למחלה,
    האם סביר שערך הbs ag שגוי?

לקביעת תור
    סגירה
    נשאות צהבת B

הוספת תגובה

• נשאות צהבת B - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    04/07/2012

על פי הנתונים שרשמת מאחר ואת חיובית ל-HbSAg את נחשבת כנשאית של הפטיטיס B. אין טעם להיות בפניקה. ממליצה בחום לפנות למומחה במחלות כבד (גסטרואנטרולוג) בכדי לראות מה מצב הנשאות שלך והאם את זקוקה לטיפול. יש היום טיפולים מצויינים למחלה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן להידבק בסרטן?
    צביה
    28/06/2012

היי,אני בת 25 ויש לי חבר מזה חודשיים ,לאחרונה נתגלה כי הוא חולה בסרטן לימפומה(מסוג הודג'סטון) ובנוסף יש לו גם ווירוס מסוג קסטלמן.

האם ווירוס קסטלמן מדבק?איך ניתן להידבק ממנו?האם הוא עובר ברוק?מה הסיכוי שלי להידבק ממנו?

האם ניתן להידבק מסוג סרטן זה או מהווירוסים הכרוכים עמו בהתחשב בעובדה כי אנו מתנשקים,מעשנים לעיתים מאותה סיגריה?האם הסיכוי שלי להידבק בווירוסים עולה כאשר אני במגע עימו?

לקביעת תור
    סגירה
    האם ניתן להידבק בסרטן?

הוספת תגובה

• האם ניתן להידבק - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    04/07/2012

קסטלמן היא מחלה ולא וירוס. לעיתים יש קשר בין מחלה זו לבין זיהום בהרפס 8. מנגנון ההעברה של הרפס 8 לא ידוע במלואו אולם חושבים כי הוא עובר גם ביחסי מין וגם דרך הרוק. הרוב המכריע של האנשים שנדבקים בוירוס זה לא חולים ולכן גם הדבקה בו לא נחשבת כמסוכנת. לעיתים נדירות באנשים מדוכאי חיסון יכולה להתפתח מחלה שקשורה בוירוס זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דלקת כרום המוח
    אני אני
    24/06/2012

נחשפתי לפני בערך שבועיים לחולה מננגיטיס נגיפי למשך זמן של כחצי שעה, זמן לא רב, חבשתי מסכה מתאימה ולבשתי כפפות ובימים האחרונים התחלתי להרגיש כאבי ראש, סחרחורות ואני לא יודע אם זה קשור אבל כאבים חזקים לאחר חשיפה פתאומית לאור.
    רציתי לקבל חוות דעת בבקשה

לקביעת תור
    סגירה
    דלקת כרום המוח

הוספת תגובה

• דלקת כרום המוח - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    26/06/2012

ברוב המקרים דלקת קרום המח נגיפית אינה מדבקת, אבל זה כמובן תלוי בסוג הנגיף. במידה ואת/ה מרגישים לא טוב יש צורך להיבדק אם כי על פי הסיפור לא נראה לי כי מדובר בדלקת קרום המח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום
    עלמה
    24/06/2012

שלום דוקטור אני אחרי ניתוח בקנהה הנשימה נאלצו לצורך הניתוח לפתוח את בית החזה {סטרנום} התלוננתי וממשיכה להתלונן על תחושת שריפה חזקה בחזה לא צרבת וכאבים בתזוזה נשלחתי לבדיקות דם שהראו crp 14 wbc 12 בנוסף סיטי חזה ם שאין איחוי בין קצוות העצם ובמיפוי עצמות נרשם שיש חוסר איחוי והסיכוי לזיהום נמוך בהרבה אבל לא שלל לגמרי השאלה שלי איך ניתן לזהות זיהום שמנע את האיחוי בבית החזה עבר כבר חצי שנה מהניתוח

לקביעת תור
    סגירה
    זיהום

הוספת תגובה

• זיהום - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    26/06/2012

לעיתים מאד קשה לזהות זיהום שנגרם. לא ניתן לתת חוות דעת רצינית דרך האינטנט. על ידי שקלול של הסיפור הקליני, ההדמייה ובדיקות המעבדה ניתן להגיע להחלטה האם זה הכיוון ועל הצורך בהמשך ברור לצורך טיפול.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום בדרכי שתן וזריקות ג'נטמיצין
    אבי
    20/06/2012

שלום רב.

סבתי סובלת בחצי השנה האחרונה מזיהומים חוזרים ונשנים בדרכי השתן שנובעים מחיידק האי קולי.סבתי אלרגית לפניצילין ולמקרודנטין. במהלך החצי השנה אחרונה היא טופלה בטריוויד וציפרודקס. לאחרונה שהתגלה שוב החיידק בשתן,ולפי תוצאות המעבדה החיידק פיתח עמידות לאנטיביוטיקות שהיא טופלה בהם. בנוסף בדף המעבדה נכתב שהחיידק רגיש לג'נטמיצין. סבתי קיבלה5 זריקות של ג'נטמיצין,ושלושה ימים לאחר הזריקה האחרונה היא בצעה בדיקת שתן נוספת ועדיין התגלה בתרבית אי קולי. האם לוקח זמן לג'נטמיצין להרוג את החיידק,כלומר כמה זמן לאחר הזריקה האחרונה אמורים לבצע בדיקת שתן חוזרת? במידה והאי קולי פיתח עמידות גם לג'נטמיצין, האם זה אומר שהחיידק עמיד גם לאמיקאצין?

בתודה,אבי.

הוספת תגובה

• זיהום בדרכי שתן וזריקות ג&#39;נטמיצין - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    22/06/2012

חולים שמקבלים הרבה אנטיביוטיקות נוטים לפתח עמידויות ואז לאורך זמן יותר ויותר קשה למצוא אנטיביוטיקה שמתאימה. עמידות לגנטמיצין לא בהכרח אומרת גם עמידות לאמיקצין וצריך לראות בדיוק מי החיידק ומה פרופיל הרגישות הספציפי שלו.
    שאלה נוספת היא האם סבתך אכן סובלת מזיהומים חוזרים בדרכי השתן או שרק יש לה תרביות חיוביות ואז לא בהכרח יש צורך בטיפול אנטיביוטי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום,
    טלי
    18/06/2012

שלום, השאלה נוספת התעוררה בי היום בעקבות הפרסום על ליקוי החיטוי של המכשיר בבילנסון: זה פחד שקיים בי כבר שלוש שנים אך הדחקתי אותי והיום בעקבות הפרשה בבילנסון, זה התעורר: לפני שלוש שנים עברתי בדיקת אולטראסאונד וגינלית, בבית חולים מוכר על ידי שני רופאים. מנסיוני, בדרך כלל את החלק של המכשיר שמחדרים פנימה מכסים בכיסוי חד פעמי. באותה פעם ראיתי שלא כיסו את המכשיר אלה שפכו עליו איזה נוזל מאיזה בקבוק שלתומי נראה לי כמו חומר חיטוי. ואולם, לפי מיטב ידעתי אין נוזל חיטוי שעם שפיכתו הוא מחטא מידית מפני נגיפי איידס ועוד נגיפים. באותה שעה לא מצאתי לנכון לברר זאת עם צוות הרופאים כי הייתי משוכנעת שהם אחראים ויודעים מה הם עושים אולם כעת התעורר בי הפחד שמא נדבקתי ... תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שלום,

הוספת תגובה

• שלום, - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    18/06/2012

הסיכוי להדבקה גם אם המכשיר לא חוטא קלוש.
    בכל מקרה שפיכת החומר הנוזלי בהחלט כן יכולה לחטא את המכשיר מאחר ונגיף ה-HIV מאד רגיש לחומרי חיטוי וההשרדות שלו באויר העולם קצרה יחסית.
    למרות זאת הדרך הטובה ביותר להפיג את הדאגות היא פשוט לבצע בדיקה ל-HIV.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה