פורום מחלות זיהומיות - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כניסה להיריון ווירוס
    מודאגת
    27/12/2012

שלום,
    אני בת 28, שמנסה להיכנס להיריון כבר 5 חודשים.
    לאחרונה- שלחה אותי רופאת הנשים לבדיקות ואלה התוצאות:
    IU/ml 145 RUBELLA Ab IgG
    24 יש נוגדנים TOXOPLASMA IgG
    NEGATIVE TOXOPLASMA IgM
    107 יש נוגדנים CMV IgG
    גבולי CMV IgM
    EQUIVOCAL CMV IgM(Add.-VIDAS)
    INDEX

שאלותיי הן כאלה:
    ראשית האם צריכה להיות בעיה לעובר במידה ואכנס להיריון בקרוב?
    שנית, לפני כחצי שנה הייתי אמרוה לתרום מח עצם לחולה סרטן אולם אמרו לי כי באחת הבדיקות נראה כאילויש לי וירוס כמו מחלת הנשיקה ולכן לא אוכל לתרום- האם זה אותו הוירוס?
    שלישית, יש לי הפרעה קלה בתפקודי הכבד- איני מקבלת תרופות כלשהן והמומחים לא יודעים ממה זה נובע.. האם זה יכול להיות קשור לוירוס?
    אודה לתשובותיף בהקדם..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כניסה להיריון ווירוס

הוספת תגובה

• כניסה להיריון ווירוס - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    27/12/2012

קשה לי להאמין כי ההפרעה בתפדוקי הכבד קשורה לוירוס במידה ונדבקת לפני חצי שנה.
    לא ברור גם על סמך מה שרשמת האם לפני חצי שנה דובר על וירוס ה-CMV או EBV.
    במידה ואכן נדבקת לפני חצי שנה - יש אפשרות שנוגדנים מסוג IGM עדין יהיו חיוביים אולם כדאי לחזור על הבדיקות ולראות את הדינמיקה בין הבדיקות השונות ואז להתייעץ באופן מסודר עם זיהמולוג לגבי כניסה להריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך ממצאים מודאגתת - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    30/12/2012

בדרך כלל לאחר זיהום פעיל ב-CMV מומלץ לחכות עם הריון בין חצי שנה לשנתיים.
    בכדי לקבל המלצות אישיות יש להתייעץ באופן אישי ולא דרך האינטרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שעלת- המשך
    אבי 31
    25/12/2012

כרגע סיימתי טיפול אנטיביוטי באזניל אך מכיוון שלא היה שיפור רופאת המשפחה שלי אמרה שבבי"ח שניידר עם האזניל לא מספיק משלבים גם מוקסיפן וכך עשתה לי. אז כעת אני רק עם מוקסיפן אחרי חמישה ימים של אזניל. תמיד בדקו לי רק נוגדנים לשעלת ובדיקת PCR מעולם לא בוצעה. בעבר נאמר לי שאת הבדיקה הזו צריך לעשות בזמן מסויים ולא לאחר זמן ממושך של דגירה. (המעבדה אמרה לי את זה אני אחות במקצועי...) כך שקשה לתפוס זמן מדוייק.
    הומלץ לי ע"י רופא משפחה לחזור על בדיקת הנוגדנים לאחר חודש הבראה. מדוע? מה ניתן לראות אז?
    2. האם ייתכן שנוגדני igm חיובי או גבולי ב-3 שנים ולא מופיעים כלל נוגדני igg?
    3. האם כדאי לי להתחסן כנגד השעלת?
    היות ואני כבר אחרי טיפול אנטיביוטי לפחות חלקית עדיין יש טעם להתייעץ עם זיהומולוג?

לקביעת תור
    סגירה
    שעלת- המשך

הוספת תגובה

• שעלת- המשך - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    27/12/2012

נראה שמיצית את הטיפול. במידה ואתה עדין משתעלת יש להתייעץ כי קיימת אבחנה מבדלת בפרט שאני גם לא בטוחה על סמך הבדיקות שאכן חלית הפעם בשעלת.
    בכל מקרה מומלץ מאד להתחסן נגד שעלת בלי קשר להאם המחלה כעת היתה או לא היתה שעלת. חשוב לציין כי כשמדובר בשעלת במידה והטיפול ניתן בשלב מאוחר של המחלה הוא לא תמיד מאד יעיל. יש צורך בסבלנות ובסוף השיעול עובר לבד. גם אם מדובר במחלות זיהומיות אחרות לעיתים השיעול יכול להמשך זמן רב ולהיות מאד טורדני.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חשש להדבקה בבית החוליםבצהבת זיהומית
    שרית אברהם
    20/12/2012

למומחים שלום רב.

אמא שלי היתה מאושפזת 4 ימים בשל שבץ מוחי בבית החולים הלל יפה במחלקה פנימית ב.

היום, יום שיחרורה, הסתבר באופן מפתיע שהמאושפזת השכנה
    היתה חולה בנוסף לסרטן גם בצהבת זיהומית קטלנית מדבקת. הבת שלה סיפרה .
    החולה עדיין מאושפזת גם מחר 21.12.2012, כך שאם יהיה צורך אוכל למסור את שמה הפרטי ואת מספר החדר.

שום סימן לא יכול היה לרמוז על היותה חולה במחלה, לא שלט, לא עדכון בעלפה מהאחיות
    האחיות לא ניגשו אליה עם כפפות או ציוד מיוחד.

לפני יומיים, בערב, ביקשה החולה המדבקת שאחתוך ואקלף עבורה תפוח עץ שכבר נגסה בו והיה עליו רוק,
    והיפנתה אותי למגירה בה היה לה סכין. עם הסכין הזאת חתכתי את התפוח לבקשתה.
    החיתוכים לשמינית התפוח ואחר כך קילוף כל חלק מהם בניפרד, יצרו מגע קרוב בין להב הסכין לעור,
    כך שיתכן שנחתכתי קלות מבלי שאתן את הדעת על כך.
    מכיוון שלא חשדתי בכלום, בהסח הדעת קינחתי את אפי באצבעותי.

מניסיוני כסניטרית בבית חולים כרמל, ומביקורי בבית החולים שיבא ידוע לי כי במקרים כאלה,
    מוצג שלט מיוחד, החולים מצויים בבידוד וכל טיפול בהם נעשה עם כפפות, מסכה וחלוקים מיוחדים.

1. רציתי לשאול כיצד יתכן מחדל שכזה? איך ואילו פרטים אני יכולה לחייב מבית החולים למסור לי?
    2. מה עלי לעשות כדי לדעת אם אני או יתר בני משפחתי שהיו איתה בחדר בבעיה?
    תודה מראש:

מיכל דרור

הוספת תגובה

• חשש להדבקה בבית החוליםבצהבת זיהומית - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    25/12/2012

מחלותיה של החולה הסמוכה לא יכולות להיות גלויות לקהל הרחב מאחר ומדובר בהפרה של סודיות רפואית. זו בחירה של החולה האם היא מעוניינת לעדכן מבקרים לגבי מחלותיה או לא.אין חובה על הרופאים או בית החולים לעדכן מבקרים לגבי החולים האחרים בחדר וזו יכולה אפילו להיות עברה על החוק.
    לגופו של עניין בכדי להדבק בצהבת דרוש מגע אינטימי או חשיפה למוצרי דם. לא נדבקים על ידי קילוף של תפוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לתגובה

שרית אברהם
    25/12/2012

לד"ר שלום רב.
    צהבת מדבקת מסוג B מחייבת בידוד, זה לא קשור לפרטיות החולה,
    זאת סכנה לציבור, כדאי שתרענני את ידיעותיך.
    תפוח זה לא ענין מדבק, אבל רוק ודם - כן.
    חבל שהתמקדת בתפוח- בתשובתך ניכר הזלזול.
    תשובה מהירה ומוסמכת ניתנה לי מגורם בכיר אחר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת שעלת
    אבי
    18/12/2012

בת 29 בריאה בד"כ עם חשד לקרוהן, אנמיה כרונית שמטופלת בעירויי ברזל. כמו כן סובלת מסינוסיטיס כרונית ובעיות אוזניים. מזה כ-3 שנים שאני סובלת מסינוסיטיס רציני מטופלת בזינט ומיד בתום הטיפול האנטיביוטי מתחילה התקפי שיעולים עד הרגשת חנק. מזה כ-3 שנים שזה חוזר על עצמו. לפני שנתיים ולפני שנה אובחנה אצלי מחלת שעלת ע"י בדיקת דם עם נוגדני igm חיובי וללא הופעת נוגדני igg או iga .
    השבוע עשיתי שוב בדיקה לאחר תקופה ממושכת של שיעולים אלו שנמשכים כבר 3 שבועות והפעם יצאו אותן תשובות של igg וiga שלילי ו igm גבולי.
    בשנים קודמות קיבלתי טיפול אנטיביוטי באזניל 10 סיסי פעם ביום למשך 5 ימים וגם כעת רופאת המשפחה נתנה לי את אותו הטיפול. (אני אחות צעירה במקצועי...) ורציתי לשאול מס' שאלות:
    1. האם טיפול באזניל לתקופה של 5 ימים במינון 10 סיסי אכן יעיל?
    2. כיצד ייתכן שמחלת השעלת חוזרת על עצמה כ"כ הרבה פעמים שנה אחרי שנה? וללא הופעת נוגדנים של igg שחליתי בעבר? חשבתי שמפתחים איזה שהוא חיסון/ נוגדנים למחלות אלו...
    3. האם לא ניתן להתחסן כנגד השעלת שוב בתור מבוגרים? כפי שמחסנים ילדים?

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת שעלת

הוספת תגובה

• מחלת שעלת - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    25/12/2012

קשה לי להאמין כי חלית שוב בשעלת. יתכן ומדובר בתשובות גבוליות שלא מייצגות מחלה אמיתית. ממליצה במקרה כזה להשלים בדיקת PCR לשעלת ולהתייעץ באופן מסודר עם זיהומולוג כולל בדיקה לגבי השיעול הממושך.
    לא כדאי להתחיל טיפול לפני התיעצות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע להידבקות בצהבת
    מור
    16/12/2012

שלום רב,
    אמי חלתה בצהבת a, התסמינים הראשונים (דמויי השפעת) הופיעו בדיוק לפני 7 שבועות, שבועים לאחר מכן הופיעו תסמיני הצהבת עצמה.
    אני בהריון בחודש 7, איני מחוסנת, וכבר חודשיים שלא פגשתי את אמי בשל כך. רציתי לדעת האם כבר חלפה סכנת ההידבקות או שמא מוטב להמתין עוד.
    אציין רק שהיא מרגישה כבר טוב, כבר אין לה חום, יש לה תיאבון, והמדדים של בדיקות הדם נכון להשבוע הנם :

בילירובין ישיר : 1.36
    בילירובין כללי : 3.3
    got ast : 58
    GPT ALT : 61
    phosphatase : 180
    ggt : 241

תודה רבה מראש על ההתייחסות והתשובה
    (-:
    יום טוב
    מור

הוספת תגובה

• שאלה בנוגע להידבקות בצהבת - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    25/12/2012

בשלב זה היא כבר אינה מדבקת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלשולים הקאות ופריחה
    אביאל
    13/12/2012

שלום רב..
    אני בן 28 עובד במוסך ובריא בדר״כ.
    לפני שלושה ימים נכנסתי בבוקר להתפנות בשירותי של המוסך.
    לאחר כמה שניות שישבתי על מושב האסלה המים מתוך האסלה פרצו החוצה מסיבה טכנית לא ידועה ושטפו בעוצמה את איזור הישבן , הרגליים , הגוף והפנים .. ניגבתי את עצמי ושטפתי קצת במים , הודעתי להנהלה על הליקוי בשירותים והמשכתי בעבודתי..
    לאחר כשעה שעתיים החלה אצלי הרגשה לא טובה באיזור הבטן ורצתי לשירותים אחרים במתחם המוסך התיישבתי והחלתי לשלשל.
    מאותו רגע שהיה לפני שלושה ימים אני משלשל מים ירוקים בתדירות של למעלה מ 15 פעם ביום וזה רק הולך ומחמיר , התחילו לי גם גירודים באיזור הישבן שבהתחלה לא ייחסתי להם חשיבות.. וכשהסתכלתי הבחנתי במין בליטות כמו עקיצות יתוש גדולות שהחלו להתפשט לאיזור פלג גוף עליון ותחתון.
    כמובן שמצבי הכללי כרגע מבחינת הרגשה כללית וכאבי בטן הוא מצב לא טוב בלשון המעטה וכשאני מקיא אני מקיא את האוכל כמו שלעסתי ובלעתי אותו כאילו הוא לא מתעכל.
    עשיתי בדיקות דם ושתן ותרבית צואה , השתן יצא תקין לפי טענת הרופאים מבחינת התייבשות, בדיקת הדם העלתה שתי תוצאות חריגות ירידה חריגה ברמת הלימפומיטיס ועלייה חריגה ברמת הניוטרפיליס ( אם אני מבטא זאת נכון) .. לא כל תשובות המעבדה הגיעו מבחינת הצואה אבל כרגע אין סימן לביצי תולעים ופרזיטים.
    כרגע המצב רק נעשה רע ורע יותר מכל הבחינות שציינתי .. אני איבדתי המון ממשקלי ( גם ככה אני רזה ) . אני מתעורר באמצע הלילה בעקבות השלשול מספר פעמים בלילה..

ברצוני לשמוע בבקשה את חוות דעתך על המקרה כי עדיין לא ניתן לי הסבר מהו הגורם או המצב שנקלעתי אליו .. האם ניתן לקשר זאת למחלת מין כלשהי כגון איידס ( יש לי קונדמילה ) , האם זה קשור לאיזהו חיידק שהיה באסלת המוסך? , אילו בדיקות נוספות עליי לעבור.. הודה לך על תשובתך .. ברצוני לציין שלא חוויתי חוויה כזאת בחיי ..תודה על עזרתך.. אם תצטרך מידע נוסף אשמח לשתף..

לקביעת תור
    סגירה
    שלשולים הקאות ופריחה

הוספת תגובה

• שלשולים הקאות ופריחה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    25/12/2012

המקרה המתואר מאד לא נעים אבל הסיכוי להדבקה במחלות זיהומיות באופן כזה הוא נמוך. בודאי שלא ניתן באופן כזה להדבק באיידס.
    במידה ואתה עדין משלשל יש להשלים תרבית צואה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סיוע למטייל בהודו
    מוקי
    12/12/2012

היי,
    אני מטייל בדרום הודו, ושתיתי מיץ קנה סוכר שהתברר לאחר מכן ממקור מפוקפק (מכונת סחיטה מטונפת)

בשעות הראשונות לאחר מכן חשתי עייפות וכאבים בשרירים, אבל בבוקר שלאחר מכן זה עבר.

השאלה האם כדאי לקחת אנטיביוטיקה כטיפול מניעתי (הבאתי ציפרופלוקסצין) או שאם עבר אז לעזוב את זה.

מיותר לציין שאין לי גישה כרגע לשירותי רפואה רציניים.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    סיוע למטייל בהודו

הוספת תגובה

• סיוע למטייל בהודו - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    12/12/2012

במידה ואתה מרגיש טוב ולא משלשל לא מומלץ לקחת אנטיביוטיקה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלת הפה והגפיים ומחלת CMV
    אורית
    06/12/2012

שלום רב,
    במהלך ההריון לפני כחצי שנה נדבקתי בCMV. למזלי הילדה שלי נולדה לפני שלושה חודשים ללא הוירוס בשתן וללא IGM אך עם נוגדני IGG.- כל הרופאים המליצו לי להניק אותה.
    היום כשהיא בת שלושה חודשים היא חולה במחלת הפה והגפיים (יש לה פריחה של כמו שלפוחיות ברגליים) מחלה מדבקת.
    יש לי מס' שאלות
    1. האם זה קשור לCMV שכנראה עבר בהנקה, ומה ההשלכות של הדבקה בCMV לאחר הלידה (נולדה בשבוע 42)?
    2.האם מותר לי להניק אותה מהחזה, לאור החשש מהדבקה במחלת הפה והגפיים -יש לי עוד ילדה בת שנה ועשרה חודשים ?
    3. האם המחלה הזו חוזרת- כי הבת הגדולה שלי כבר עברה אותה?
    4. לגבי הCMV- את רושמת שלפי הספרות צריך לחכות בין חצי שנה לשנתיים עד להריון הבא. האם יש מדד מדויק יותר שיכול לאשר לי להכנס להריון בבטחה בטווח בין החצי שנה לשנתיים-אחרת כולם כביכול אמורים לחכות שנתיים ליתר בטחון?
    בתודה מראש,
    אורית

לקביעת תור
    סגירה
    מחלת הפה והגפיים ומחלת CMV

הוספת תגובה

• מחלת הפה והגפיים ומחלת CMV - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    09/12/2012

לגבי מחלת הפה והטלפיים - אין לזה קשר ל-CMV. הפצעים והרוק מדביקים. לעיתים ניתן לחלות פעם שנייה, בדרך כלל בפעם השנייה המחלה יותר קלה.
    לגבי CMV - בכדי להמליץ מתי כדאי להכנס להריון יש צורך ביעוץ אישי - לא כל דבר אפשר לעשות באינטנט.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חיידק בהריון
    נועה
    06/12/2012

לפני כחודש אכלתי סלט עם מיונז ולאחר מכן שילשלתי כמה ימים. . ביקשתי מרופא המשפחה לבצע תרבית דם אך הוא לא מצא את הבדיקה והפנה אותי לבדיקת צואה - מה שלא הסתדר לי לבצע . כיצד אוכל לדעת ככון להיום )(בחודש לאחר האירוע ) אם לא נדבקתי בליסטריה ?

לקביעת תור
    סגירה
    חיידק בהריון

הוספת תגובה

• חיידק בהריון - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    09/12/2012

אם כבר עבר חודש ואין לך חום ואת מרגישה טוב, והפסקת לשלשל אז אין סיבה לדאגה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפטיטיס בי
    דני
    05/12/2012

שלום לרופאה,

בדיקה לגילוי נשאות הפטיטיס בי שערכתי יצאה hbsag : שלילי.
    האם בדיקה זאת מספיקה לבדיקת נשאות או שיש צורך בבדיקה אחרת?

לקביעת תור
    סגירה
    הפטיטיס בי

הוספת תגובה

• הפטיטיס בי - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    12/12/2012

במרבית המקרים בדיקה זו מספיקה לשלילת נשאות אולם היא לא מוכיחה שאתה מחוסן. מומלץ להתחסן במידה ועוד לא עשית זאת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• Shigella sonnei-חיובי
    אלי
    05/12/2012

שלום,
    לביתנו התגלה Shigella sonnei-חיובי.
    היה חום שנמשך יומיים ועבר לבד.
    וכאבי בטן ושלשולים כבר שבוע (עדיין).
    היום קיבלה לקחת אזניל 200 פעם ביום למשך שלושה ימים. האם זה הטיפול השכיח? האם זה מספיק? אנו חוששים שלא.

אודה לתשובה מהירה בטרם נתחיל טיפול.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    Shigella sonnei-חיובי

הוספת תגובה

• Shigella sonnei-חיובי - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    12/12/2012

זה הטיפול המקובל למחלה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV הצילו.
    מיכל
    03/12/2012

אספתי את הבת שלי בת השלוש מהגן. וכשהכנסתי אותה לרכב אז היא הרימה את היד לכיוון הפנים שלי ואז הכף יד שלה נגעה בשפתיים שלי.
    מיד ניגבתי את השפתיים שלי בפד ספוג באלכוהול 70 אחוז.
    האם יש סיכוי שנדבקתי ב CMV.
    בכל זאת היא חזרה מהגן אני מניחה עם ידיים לא הכי נקיות ולא שטופות.
    מה הסיכוי שנידבקתי ב CMV.
    אני דואגת כי אני בהריון מתקדם שבוע 35 פלוס . ולא מחוסנת ל CMV.פעם אחרונה שעשיתי בדיקת דם ל CMV היה לפני שבוע בדיוק בשבוע 34 פלוס יום. והתשובה הייתה שלילית.
    ומה יקרה אם אני כתוצאה מהאירוע הזה אני נדבקתי ב CMV אז עד שהמחלה תהיה פעילה עם סימפטומים ועד שיתחיל עליה של נוגדים בדם(בטח לוקח קצת זמן מרגע החשיפה עד לשלב שבו הנוגדנים מתחילים להעלות בדם) עד אז אולי אני אלד . אז מה עושים. אם נדבקים בשלב. כזה. מפסיקים את ההריון. אני ממש בלחץ

לקביעת תור
    סגירה
    CMV הצילו.

הוספת תגובה

• CMV הצילו. - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    03/12/2012

הדבקה ב-CMV בטרימיסטר שלישי במרבית המקרים לא נחשבת כמסוכנת לעובר
    הסיכוי להדבקה ב-CMV באופן בו תיארת מאד נמוך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד שאלההההה
    דניאל לוי
    03/12/2012

עוד שאלה בקשר להרפס.....אני שמתי את המשחה עוד לפני שההרפס יצא, שהכל היה בסדר למראית עין, ורק הרגשתי עיקצוצים........ואז באמת כבר התחילו הקליפות הצהובות.....השאלה שלי זה מה הסיכוי בשלב הזה להדביק מישהי?? בנשיקה....

לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלההההה

הוספת תגובה

• עוד שאלההההה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    03/12/2012

קיים עדין סיכוי להדבקה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרפס
    דניאל לוי
    03/12/2012

אני בבעיה מאוד גדולה.......כבר תקופה שהרפס תוקף אותי בקביעות כל שלושה שבועות בערך, וזה מונע ממני לעבוד, אנשים מתרחקים ממני, ואני לא מסוגל לצאת!!!
    יש טיפול מונע להרפס?! כי ניסיתי לשים משחה שהרגשתי את העיקצוצים, עוד לפני ההתפרצות, וזה לא מנע אף פעם את ההתפרצות!!!! מה אפשר לעשות כדי להפסיק את הסיוט הזה?! אולי יש משחה יותר טובה שאת ממליצה???

בבקשה עזרהההההההה תודה!!

לקביעת תור
    סגירה
    הרפס

הוספת תגובה

• הרפס - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    03/12/2012

בעקרון קיים טיפול מונע אך בכדי לקבל המלצה לגביו יש להפגש עם זיהומולוג, לודא שהאבחנה נכונה ושאתה עומד בקריטריונים לקבלת הטיפול וגם מבין את המשמעות של טיפול ממושך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• CMV
    מיכל
    02/12/2012

אני בשבוע 35 להריון . סיימתי 35 שבועות מלאים
    יש לי תור למחר לשיננית ואני מתלבטת אם לדחות את התור או ללכת .
    אם אני דוחה את התור אז התור הבא זה בעוד שלושה חודשים. פעם אחרונה שהייתי אצל שיננית היה לפני 6 חודשים בדיוק.
    רציתי לשאול אם אפשר להידבק ב CMV אצל שיננית. אם למישהו שעשה ניקוי לפניי יש CMV ואז אני מתיישבת אחריו על כיסא הטיפולים ועושה ניקוי שיניים. האם אני יכולה להידבק ב CMV.
    אני יודעת שאת הראשנים של הכלים השיננית מחטאה ומחליפה אבל כל הצינורות אותם לא מחטאים . וגם כשהיא עובדת עם כפפות היא נוגעת ומכוונת את המנורה של הכיסא טיפולים . אפילו תוך כדי טיפול . וסביר להניח שעשתה זאת עם הפציינט הקודם. בקיצור השאלה אם ניתן להידבק ב CMV מטיפול שיניים. או ניקוי שיננית.
    אני לא מחוסת ל CMV

לקביעת תור
    סגירה
    CMV

הוספת תגובה

• CMV - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    03/12/2012

במידה והשיננית שומרת על כללי ההגיינה הבסיסיים - חיטוי כמקובל של הציוד בו היא משתמשת הסיכוי להדבקה קלוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה