מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פטריה בלשון ומשטח לשון- כמה ימי הפסקה?מיכל02/04/2019
שלום,
כבר 5 חודשים יש לי קנדידה בלשון וכל הרופאים אומרים שזה נראה כך(עקב משאפים). משטח לשון יצא תקין ואמרו לי שיש בזה מקום לטעויות. דקטרין אורל ג'ל במשך חודשים רבים לא עזר, ופלוקנוזול 150 מ"ג ל 15 ימים לא עזר.
קיבלתי הפניה לעשות שוב את משטח הלשון. כמה ימים צריך לחכות עם הפסקה של הדקטרין והפלוקנוזול עד שעושים משטח לשון שלא תפגע אמינותו בגלל הטיפול?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה
ד``ר רגב כהן05/04/2019כמב ימים.. אבל אם זה ממשיך למרות הטיפול לא צריכה להיות.בעיה אמיתי לבןדד אותה במעבדה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות פי סי ארזוהר01/04/2019
שלום רב
אני בת 36 לא נשואה לפני שבוע רופא נשים עשה לי בדיקה פי סי אר והיום קבלתי תוצאות כלמידיה ניזריה גונור טריכומונאס ואג מ גאניטיליום יוראה פרויום (מופיע בכולן תוצאה not detected( C בתוצאה של m hominis מופיע detected low ובתוצאה של יוראה יוריטיליסם מופיע detected moderea רציתי לדעת האם לפי התוצאות צריך לטפל. ?יש לציין שעדיין יש לי אודם באיבר מין שפתיים גדולות וקצת צריבה....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Pcr
ד``ר רגב כהן05/04/2019לפחות אחד המחוללים דורש טיפול. מציע לפנות לזיהומאי או לרופא ששלח את הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להדבקה אפשרית הליקובטוריעל31/03/2019
שלום וברכה..האם ניתן להדבק בהילקובקטר פילורי בכוס של שתייה משותפת?או בנשיקה בין בניי זוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כוס שתיה
ד``ר רגב כהן05/04/2019לא יודע. סביר שבמגע קרוב עם נשא ניתן להידבק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון אחרי cmv- התייעצותדנית28/03/2019
שלום
לפני 4 חודשים אני ובעלי נדבקנו בcmv.
רופא המשפחה אמר לנו להמתין עם היריון 3 חודשים והגניקולוג אמר 6 חודשים.
1. מי מביניהם צודק? האם ניתן לנסות להיכנס להיריון כבר עכשיו? (אם זה משנה - לא הושפעתי כלל מהוירוס, כלומר לא היו תסמינים).
2. הבנו שהנגיף יכול להיות מופרש הרבה מאוד זמן בגוף...
מה יקרה אם נחכה 6 חודשים ועדיין הcmv יהיה חיובי בדם? נצטרך לחכות עד שיהפוך לשלילי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV
ד``ר רגב כהן29/03/2019אף אחד לא יודע, מקובל להמתין 6 חודשים. אפשר לבדוק שיש זיקה גבוהה לפני הכניסה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cmv לפני כניסה להריוןמורן27/03/2019
היי לפני כשנה וחצי חליתי במחלת הנשיקה גם בנגיף ה ebv וגם ב cmv עד היום גם ערכי ה igg וערכי ה igm עדיין חיוביים
אנחנו מתכננים הריון בקרוב, האם מותר להיכנס להריון כשנגיף ה cmv עדיין פעיל?מה הסיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv
ד``ר רגב כהן29/03/2019מציע לפנות עם כל הנתונים כולל בדיקת זיקה עדכנית (avidity) לייעוץ אצל זיהומאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי דלקת חריפה באמצעות בדיקות דםיקי25/03/2019
שלום רב, אני סובל מדלקת חריפה בקיבה. האם ניתן לראות זאת בספירת דם? ואם כן תחת איזה סעיף? האם יש בדיקה ספציפית
שיכולה לאבחן את הדלקת בקיבה?
תודה מראש יקי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גסטריטיס
ד``ר רגב כהן29/03/2019דלקת של הקיבה יכולה לנבוע מכל מיני סיבות כולל לא זיהומיות. החיידק הליקובקטר שלרוב גורם לכך לא גורם לסימני דלקת משמעותיים בבדיקות הדם..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופת הדבקה cmv- בירורנועה25/03/2019
שלום,
נדבקתי לפני שלושה חודשים בcmv.
האם אני עדיין מדבקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cmv
ד``ר רגב כהן25/03/2019הוירוס יכול להיות מופרש חודשים רבים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לסימניי דםקרין25/03/2019
שלום וברכה..מצטערת מראש על השאלה הקצת מוזרה היום קניתי לחם מהסופר ואכלתי פרוסה .אחרי שסיימתי שמתי לב שהיה על השקית של הלחם ועל הסוגר סימנים אדומים כמו של דם שהתייבש ואני נורא לחוצה.שאלתי היא בהנחה שזה היה באמת דם של מישהו שנפצע ואכלתי מאותה שקית לחם האם יש סיכוי להדבק במחלה נגיפית או חיידק כלשהו דוגמת איידס או צהבת וכדומה?תודה רבה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה
ד``ר רגב כהן29/03/2019לא הייתי דואג יותר מדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קנדידה בכמה מוקדים בגוף... מה ניתן לעשות?מיכל19/03/2019
שלום,
אני מדוכאת חיסון. בעקבות משאפים של אשתמה יש לי כבר 7 חודשים פטריה בלשון בגרון ואולי גם בעוד מוקדים (וושט לא נבדק עדיין). כל המשחות לא עזרו, וקיבלתי פלוקנוזול 150 מ"ג לשבועיים ואין שיפור.
העניין הוא שבשני משטחים של הלשון התוצאה יצאה שלילית אך כל הרופאים רואים את הלשון ואומרים שזה חד משמעי פטריה, ושהמשטחים לא מדוייקים תמיד.יש לי המון המון לבן על הלשון, וצריבה קשה בלשון ובגרון. האם במצב כזה לקחת עוד פלוקנוזול לתקופה יותר ארוכה אולי כן יכול לפתור את המצב?
או שעדיף לנסות את כל התרופות האחרות שעובדות על סוגים אחרים של פטריות שעלייהן הפלוקנוזול לא עובדות לפי ניסוי וטעיה? תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קנדידה בלשון
ד``ר רגב כהן29/03/2019שלום
חיפוי לבן על הלשון יכול בהחלט להיות קנדידה, אבל אם זה לא מגיב לטיפול וגם לא צומח יש לחפש אבחנה אלטרנטיבית. קנדידה בד״כ צומחת בקלות. מציע לפנות לרופא פה ולסת. אולי מדובר בלאוקופלקיה או במחלה אחרת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נזק לגוף. אלכוהול וכדוריםאוהד16/03/2019
שלום,
רציתי לדעת מה מסוכן יותר לגוף - אלכוהול או כדורים פסיכיאטריים.
אלכוהול- וודקה, בירה, וויסקי 4-5 פעמים בשבוע
כדורים פסיכיאטריים- ציפרלקס / לוסטרל / למיקטל / סרקוול , באופן קבוע .. וכדור שינה כל לילה (בונדרומין / סטילנוקס ).
ברור לי ששתי האופציות מסוכנות לגוף (כבד, לב, מוח, כליות וכו׳..)
השאלה שלי- מה מבין 2 האופציות (אלכוהול/כדורים) מהווה סכנה יותר גדולה לגוף
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק
ד``ר רגב כהן16/03/2019לא הפורום המתאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמינים כבר שנהחוששת מהדבקה15/03/2019
קיימתי יחסים לא מוגנים לפני שנה. כחודש לאחר התחיל לי המון נזלת שקופה ברובה וגם לבנה קצת עם התעטשויות ולחץ/כאב בראש עם כאב גרון חזק של יום יומיים שעבר עם כדורי מציצה אך הנזלת והלחץ בראש נמשכו חודש-חודשיים. ניתן לי ספריי אף בשם אבאמיס שהעביר לי את הלחץ/כאב בראש אבל עד היום נשארתי עם נזילות קטנות לא משמעויות מידי פעם באף.
כמה חודשים אחרי התחילו לי כאביים בברכיים ובבית שחי שמקרנים לזרועות ולרגליים המלוות בהיחלשות הידיים הרגליים והזרועות בנוסף מדדתי את עצמי ואיבדתי שומן לכן החולשה וחשד לליפודיסטרופיה . יש לי גם בלוטה קטנה מתחת ללסת שזזה במגע עשיתי אולטרסאונד שחי צוואר וברכיים אך ממצאים תקינים.
הלימפוציטים שלי במהלך השנה:
45.5% 1.47(חודש אחרי המגע המיני)
39.7% 1.37(4 חודשים אחרי המגע)
51% 1.69(שנה אחרי המגע)
הנויטרפילים
45.5% 1.47(חודש אחרי המגע)
50.7% 1.75(4 חודשים אחרי המגע)
37% 1.23(שנה אחרי המגע)
Esr 26
Atypical lymphocytes 3
עשיתי 4 בדיקות hiv.
29 יום אחרי המגע תוצאה לא ברורה
44,91,189,370 ימים אחרי המגע כולם שליליים.
התסמינים של הכאבים והחולשה של השרירים שנמשכים עד היום זה ליפודיסטרופיה של hiv כרוני? צריך עוד בדיקות איידס?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגע מיני
ד``ר רגב כהן16/03/2019לא נראה שיש לך איידס. פנה לרופא להמשך הבירור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- q fever בדיקות מנס ציונהמשה11/03/2019
היי.
האם 2 בדיקות שיצאו לי על Q FEVER בחודש האחרון .
חיובי ל igg 400 וגבולי במצב הכרוני ל igg יכול להסביר את מה שיש לי כרגע
חולשה מטורפת , ירידה בתיפקודי כבד , חום כל יום , ספירת דם לא תקינה , הזעות לילה ובעיקר בלוטות לימפה נפוחות עם חשש ללימפומה ( לא סגור )
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Q
ד``ר רגב כהן11/03/2019יתכן כן. אנא פנה לרופא שלך או לזיהומאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון תולעים במעיים- בירורנועה07/03/2019
שלום,
האם אפשר לאבחן תולעים במעיים באמצעות בדיקת CT
או קולונוסקופיה ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תולעים
ד``ר רגב כהן07/03/2019לפעמים רואים תולעים בבדיקה אנדוסקופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים לפני טיסה להודו (פחות מחצי שנה מנטיסה הקודמות)תמר06/03/2019
שלום רב,
באוגוסט 2018 טסתי לצפון הודו וקבלתי את כל הזריקות לפי מרפאת המטיילים שהופנתי על ידי הקופות חולים ( מכון מור )
החודש (מרץ 2019) אני מתכננת לטוס להודו לאותם מקומות בדיוק.
האם עלי להתחסן שוב?
ואם כן על מה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הודו
ד``ר רגב כהן07/03/2019אם הטיול לאותו איזור ולאותו משך זמן וחוסנת כראוי פעם שעברה, אז כנראה אין צורך בחיסון נוסף.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארועים חוזרים של UTIשי06/03/2019
בת 85, ברקע סכרת, יל"ד, פולימיאלגיה.
מזה תקופה ארוכה חודשים סובלת מכאבים במתן שתן ותכיפות, בשנה האחרונה הייתה מספר פעמים צמיחה של E.COLI בשתן טופלה עי ציפרו מספר פעמים, ומקרודנטין עפי רגישות . לאחר הקורס האחרון שהסתיים מלפני 10 ימים, התסמינים ממשיכים ללא שינוי משמעותי,
בתרבית שתן חוזרת צמיחה של staph. aureus רגיש לאוקסצלין ומקרודנטין.
- האם חיידק הנ"ל יכול לגרום ל- UTI או שמדובר לדעתך בקולוניזציה של דרכי השתן (אין לה קטטר שתן) או קונטמינציה בזמן לקיחת התרבית?
האם יש צורך לדעתך במקרים כאלו בחיפוש מקור של חיידק גם בגוף (לב, כליות?) גם במקרים שאין עדות לחום? תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטפ בשתן
ד``ר רגב כהן07/03/2019כל התשובות לשאלות הטובות שהעלת הן חיוביות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)