מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם אני חולה בקדחת קיוShahar05/03/2019
לרופא/ה שלום:
הופנתי לרופאה זיהומית לבירור עקב מחלה אחרת שהתפרצה אצלי ב 2015 והרופאה שלחה אותי לעשות בדיקת דם למחלת קדחת הקיו. לפי התשובה יצא חיובי ב-igG לקדחת Q אקוטית.
בנוסף אני מאובחן מ 2007 בהרפס זוסטר(שלבקת חוגרת)
עם תפרחת. ו ב- 2015 הרפס זוסטר ללא תפרחת.
הרופאה גם שלחה אותי לעשות בדיקות דם ל: EBV, CMV חיובי 600< EBV IgG-EBNA
שלילי 5.00> CMV IgG
שלילי 5.00> CMV IgM
חיובי 128.00 EBV VCA_IgG
שלילי 10.0> EBV VCA IgM
מה זה אומר לגבי המצב הבריאות שלי?
האם אני חולה בקדחת Q? אם כן, מה רמת המחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיו
ד``ר רגב כהן07/03/2019קשה לדעת בוודאות אבל אם הסיפור הקליני תומך, מאוד סביר שהיה לך קיו. מציע לפנות לזיהומאי להמלצות ולמעקב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלחץ נוראי- ילדה בת 8 שניםנטלי04/03/2019
שלום רב
בתי בת 8 שנים, תשובה חיובית לתרבית שתן מאתמול ENTERO FAECALIS GR.D, 10000 מושבות, ביקשתי תרבית מהרופא המטפל כי התלוננה על כאבי בטן, ראש, ותכיפות, היו לה תולעים בטוסיר וחלקם עברו לוגינה אך לא הצלחתי להוציא אותם ..לפני חצי שנה אי קולי בשתן שוב על רקע תולעים ועצירות...עשתה אז (לפני חצי שנה)אולטרסאונד כליות ותפקודי כיליה שהיו תקינים...ברשותך:
1. מה זה החיידק הנוראי הזה????איך הגיע אליה אני לא מבינה קראתי עליו דברים נוראיים...שזה חיידק של קטטר או של מחלות אימונולוגיות וכד'...
2. הרופא המטפל נתן לה להתחיל מוקסיפן 7 סיסי שלוש פעמים ביום , וגם לשלוח תרבית נוספת(קודם תרבית ואחכ להתחיל אנטיביוטיקה)אבל אני רואה שהחיידק הזה עמיד נורא האם זה נכון להתחיל אנטיביוטיקה או לחכות לתשובה נוספת של התרבית???
3. האם היית עורכת בירור נוסף בעקבות 2 דלקות בשתן בהפרש של חצי שנה ???
4.האם ייתכן כפי ששאלתי את הרופא המטפל שזה קשור לתועים שנדדו מהרקטום לוגינה וכך גרמו לדלקת???היא מקבלת ורמוקס כל פעם
5. האם חמוציות באבקה במקרה של החיידק הספציפי הזה יעיל כמו באי קולי?
אודה לך מאוד
אני בלחץ נוראי
בכבוד נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בשתן
ד``ר רגב כהן04/03/20191. חיידק רגיל יחסית. לא צריך לדאןג ככ
2. הטיפול הזה בדכ מתאים
3. אם זה סביב ארועי אצירת שתן עם התולעים לא הייתי מודאג מדי
4.יתכן
5. לא בטוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אאוזינופוליה אצל ילד בן 8.5דסי03/03/2019
שלום
בבדיקת דם שנערכה לבן שלי (בן 8.5 ), נמצאה אאוזינופילה - 80 k/ul,
14.6%,
אחוז המונוציטים גבוה גם הוא - 12.6,
כל הבדיקות האחרות תקינות, אין שום סימנים קליניים, הילד לא מתלונן על שום דבר ומרגיש טוב.
הרופאה רשמה תרופה נגד תולעים אבל אין שום סימנים נוספים,
האם אתה ממליץ לבצע בדיקות נוספות? האם התוצאות מצביעות אולי על זיהום אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד``ר רגב כהן04/03/2019הייתי רק חוזר על הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על הדבקה דחוףבר26/02/2019
שלום יש לי שאלה על מקרה מסויים
נגיד ומלצרית שחולה בסרטם
נגעה במפית והביא אותה
לסועדת והסועדת הכניס את המפית לאף
שלה ובנוסף הוציאה ליחה וניקתה את הפה באותה מפית שבא נגעה המלצרית
האם יש סיכוי להדבקה ?? בכך שהמפית נגעה באדם החולה ולאחר מכן הסועדת הכניסה את המפית לאיזור הפה או האף ??
אודה לתשובה הנושא קצת מדאיג
ועוד שאלה מה יכול לגרום להדבקה חלילה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סרטן
ד``ר רגב כהן04/03/2019סרטן אינו מדבק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת מומחה לבקטריולוגיהשרון26/02/2019
מעוניינת את הרופא הבכיר שמתמחה בבקטיריולוגיה דחוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקטריולוגיה
ד``ר רגב כהן04/03/2019אין ממש מקצוע כזה. יש מיקרוביולוג קליני ויש זיהומאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קומבו שלילית שוללת hiv?אור25/02/2019
בדיקת קומבו שיצאה שלילית שנה ושבוע מהמגע המיני הלא מוגן שוללת hiv או שצריך סוג בדיקה אחרת?
lipodystrophy קורה בדרכ תוך שנה מהדבקה? הרגליים שלי הפכו רזות חלשות וכואבות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר HIV
ד``ר רגב כהן25/02/2019כן אבל יש לברר את התלונות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ureaplasma urealyticum- בירור לגבי החיידקיסמין25/02/2019
שלום רב,
2 שאלות:
1.האם יש אפשרות להיות נשא של החיידק ורק כעבור שנים להתחיל להרגיש תסמינים כמו צריבה בשתן.
2. סיימתי טיפול בדוקסילין 100mg פעמיים ביום למשך 7 ימים. בתחילת הטיפול התסמינים כמעט נעלמו ולקראת הסוף חזרו שוב. האם בוודאות החיידק לא חוסל או שיש אפשרות שהחיידק חוסל, אבל התסמינים עדיין ישנם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוראפלזמה
ד``ר רגב כהן25/02/20191. לא סביר
2. החיידק יכול לא להעלם לחלוטין וזו הסיבה שהתלונות נשנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מהדבקה זדונית באיידסאביקו23/02/2019
במלתחה של הקאנטרי קלאב מישהו שאני לא מכיר נתן לי צ'פחה עם כף היד בכתף שלי, הייתי עם חולצה. אחר כך בבית הורדתי את החולצה וראיתי סימן אדום ושריטה, אם הייתה לו מחט עם דם האם יש חשש. תודה ד"ר רגב על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס
ד``ר רגב כהן25/02/2019מאוד לא סביר. תעשה בדיקה ותהיה רגוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכנת הדבקות באיידס לאחר מין אוראלי?תום22/02/2019
שלום רב,
קיימתי יחסים אורליים עם אדם שטוען שהוא בריא ( לא נשא לטענתו)
הוא גמר לי בפה ( מיד ירקתי)
בפה נכוותי יום קודם (ממזון) ויש קילוף (פצע) בלוע - האם זה יכול להוות סיכון להדבקה?
בנוסף חלק מנוזל הזרע נגע לי בידיים ויש לי שני חתכים קטנים ליד האצבעות ( לא חושב שהזרע נגע בהם אבל היה ליד בוודאות)
האם יש סכנת הדבקות ( במידה והוא כן נשא ) ?
אודה על תשובת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס
ד``ר רגב כהן25/02/2019מגע מיני אוראלי הוא בסיכון נמוך. אם יש פצעים או מחלות מין אחרות הסיכון עולה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סירופ לשיעול מוקוליט 250 מ"גשני21/02/2019
שלום רב,
רציתי לשאול לגבי סירופ לשיעול מוקוליט 250 מ"ג
האם יש תופעות לואי?
אני משתעלת ללא ליחה שיעול יבש האם הסירופ הזה יכול לעזור לי?
תודה רבה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוקוליט
ד``ר רגב כהן25/02/2019לא ככ מאמין בחומר הזה, עוזר לכייח כשיש ליחה. שעול יבש ללא ככ מתאים, ובכל מקרה בדכ אין יותר מדי תופעות לואי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Q fever ובלוטות לימפהמאיר19/02/2019
אני כבר כמה חודשים חולה עם חום כל יום חולשה ובחילות
לאחרונה אושפזתי בבית חולים ואובחנתי שיש לי נפיחות בבלוטת לימפה בבטן האחורית פלוס טחול קצת מוגדל ותפקודי כבד ירודים , ישר חששו אולי זה מחלת הסרטן .
ואז הגיע תשובה מהקופת חולים כמה ימים לפני שאושפזתי שבכלל אני חולה ב q fever.
האם q fever יכול לנפח בלוטת לימפה ולעשות את מה שאני מרגיש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Q
ד``ר רגב כהן20/02/2019בהחלט, מציע לפנות לייעוץ זיהומאי, המחלה עלולה להפוך לכרונית במקרים מסוימים ויש לה טיפול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לכמה חודשים לרוב נותנים פלוקנוזול?מיכל18/02/2019
שלום,
יש לי קנדידה בלשון, בגרון ואולי גם בוושט.(עקב משאפים לאסתמה). 3 חודשים זה לא עובר עם משחות.
אני אמורה לקבל פלוקנוזול. תוך כמה חודשים של טיפול תרופתי לרוב זה עובר?
וכל כמה זמן צריך לעשות תפקודי כבד?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוקונזול
ד``ר רגב כהן25/02/2019בד״כ עובד דיי מהר. צריך מעקב אנזימי כבד כל כמה שבועות. אפשר יותר תכוף בתחילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה נראה כמו פטריה על פי התמונה?מאיה17/02/2019
שלום, יש לי תחושת צריבה ובלשון.. האם בצילום שצירפתי החיפוי הלבן בלשון נראה כמו פטריה?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה
ד``ר רגב כהן17/02/2019אכן יכול להתאים לחיפוי של קנדידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהו מינון הפלוקנוזול המומלץ?מיכל16/02/2019
שלום,
יש לי פטריה בגרון, בלשון ובוושט שלא חולפת 3 חודשים , ופטריה וגינלית שכל הזמן חוזרת ת8 שנים.עם כל המשחות והתרחיצים. רופא אסתמה (זה בגלל המשאפים) אמר שירשום לי פלוקנוזול כשאחזור אליו עוד שבועיים, אבל הוא לא ידע בדיוק איזה מינון לתת והתחיל להסתבך עם זה ולבדוק במחשב.
איזה מינון לרוב נותנים במצב כזה ולכמה זמן?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פלוקונזול
ד``ר רגב כהן25/02/2019200-400 מ״ג ליום, 2-3 שבועות לזיהום וושטי.
פחות סביר שהוא יגרם רק ע״י משאפים... כדאי לברר את המצב החיסוני אם באמת יש קנדידיאזיס בוושט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד חצבת במצב רפואי מורכבאלינה14/02/2019
לד"ר כהן שלום רב,
אני פונה אלייך בשאלה שלרופאים שלי (המטולוגים ורופא ריאות) אין תשובה עליה.
אני בת 43, 5 שנים אחרי כימותרפיה ו-3 שנים אחרי סיום הטיפול התומך במבטרה בעקבות לימפומה, כרגע ברמיסיה.
בעקבות המבטרה, עד עכשיו יש לי אימונוגלובולינים נמוכים (IgG 4.85, IgA 0.55, IgM 0.27), ובעקבות הלימפומה, יש לי פגיעה נרחבת בריאות, ריאה אחת פיברוטית לחלוטין, ברונכיאקטזיות נרחבות בשתי הריאות, שיעול קשה קבוע עם הרבה כיח, נפח ריאות 30%.
מצבי הכללי לא טוב, הרבה חולשה, כאבי בטן, כאבי פרקים, נוירופתיה פריפרית וכו'.
בנוסף, אני מגיבה מאוד חזק לרוב התרופות, לטוב ולרע. עקרונית, לא הייתה לי בעבר בעיה עם חיסונים, להוציא את תרכובת החיסונים שקיבלתי בטירונות (שנת 1995) ואחרי זה חליתי, עם חום גבוה ושיעול למשך כמה חודשים, אם כי קשה להגיד עכשיו אם זה היה וירוס או תגובה לחיסון.
מאז הפגיעה הריאתית בעקבות לימפומה, כל מחלה הקשורה במערכת הנשימה, גורמת לירידה דרסטית במצבי ונמשכת חודשים.
השאלה היא לגבי חיסון נגד חצבת, שאין לי נוגדנים אליה. הרופאים שלי מעבירים את כובד ההחלטה אליי, אבל אין לי דרך לדעת את הדברים הבאים:
1. מה הסבירות שאחלה בעקבות החיסון לאור הנתונים הנ"ל? האם המחלה בעקבות ההתחסנות קלה יותר בדרך כלל ממחלה שנדבקים בה מחולה? האם אצלי המחלה בעקבות החיסון עלולה להיות יותר קשה מאשר אצל אדם בריא? האם יש דרך למנוע מראש סיבוכים של המחלה במקרה כזה?
2. האם קיים בארץ או בחו"ל חיסון נפרד נגד חצבת, ולא בתרכובת? אם כן, האם יש דרך להשיגו, גם אם באופן פרטי?
3. אם קרובי משפחתי (מבוגרים בלבד) ירצו להתחסן נגד חצבת, האם הם יהיו מדבקים עבורי בשבועות הראשונים אחרי החיסון, ואם כן, לכמה זמן?
4. מהו GAMASTAN והאם עדיף לי להתחסן בעזרתו מאשר בחיסון הרגיל? אם כן, איזה רופא אמור להפנות אותי לחיסון זה?
אודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון חצבת
ד``ר רגב כהן17/02/2019אכן מקרה סבוך, מציע לפנות עם זה לייעוץ מסודר.
לשאלותיך בקצרה -
1. אם אין לך נוגדנים כנגד חצבת יש סיכוי לא מבוטל להדבק בארץ או בחול. אם מחוסנים לרוב לא נדבקים בחצבת. המחלה בעקבות החיסון אצלך עלולה להיות יותר חמורה מהרגיל. אין דרך למנוע את הסיבוכים מהחיסון אבל המחלה עלולה להיות לעין ערוך יותר קשה והרבה יותר מסוכנת.
2. לא
3. לא. יכולים להתחסן. כך הם מגינים עליך מפניזה שהם ידבקו בחצבת וידביקו אותך
4. חיסון סביל, טוב לתקופה קצרה מאוד בלבד. בד״כ משתמים אחרי חשיפה למי שלא יכול לקבל את החיסון החי מוחלש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון חצבת במצב רפואי מורכב
אלינה19/02/2019לד"ר כהן תודה רבה וברשותך כמה שאלות הבהרה:
1. בסעיף 1 אתה מתייחס גם למחלה בעקבות החיסון וגם למחלה בעקבות הידבקות (המשפט האחרון)?
2. אם ניתן להתחסן רק בתרכובת, האם זה מעמיד אותי בפני סכנות נוספות מהרכיבים של דיפטריה וטטנוס?
3. לאיזה מומחה אתה ממליץ שאפנה - למחלות זיהומיות או לאימונולוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצבת
ד``ר רגב כהן19/02/20191. לא.. התכוונתי למחלה בעקבות הוירוס הפראי
2. התרכובת היא של חצבת עם חזרת ואדמת. אין קשר לטטנוס...
3. אולי אפשר להתחיל מאחד ובהמשך לקבל חיזוק מאימונולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון חצבת במצב רפואי מורכב
אלינה20/02/2019תודה רבה על תשובותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.png)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)