מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת esr גבוהה 33עינת19/10/2018
שלום רב,
לפני למעלה משבועיים חזרתי מסין חולה.
כאבינראש, אזניים סתומות, נזלת (עברה) חום נמוך והרגשה כללית ירודה.
עשיתי בדיקות דם תוצאת esr 33.
cmv igm שלילי
ebv igm שלילי
igg של שניהם חיובי.
מה זה אומר?
ולאיזה רופא אני יכולה ללכת באיזה תחום התמחות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיעת דם
ד``ר רגב כהן27/10/2018נשמע כמו וירוס. תתחילי אצל רופא המשפחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליעת יתוש בחודש 3 להריוןליאת17/10/2018
שלום וברכה.. וברכה ..אני קצת בלחץ אני בחודש 3 להיריןן אתמול תוך כדי הליכה נכנס לי יתוש לפה ובטעות בלעתי אותו.. האם ייתכן שיש סיכון להדבק במשהו זיהומי לי או לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתוש
ד``ר רגב כהן18/10/2018לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להתחסן נגד חצבת?גלית16/10/2018
אני ילדת 1959.
האם עלי להתחסן נגד חצבת.
אם כן , כמה מנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצבת
ד``ר רגב כהן18/10/2018כן. 2 מנות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לשלבקת חוגרת וחצבתגיל16/10/2018
בת 60 מעונינת לעשות חיסון לחצבת ושלבקת חוגרת.ידוע לי שהחיסונים הללו מוחלשים ולא מומתים ולכן שאלתי האם יש מניעה שאקבל אותם כאשר אני מטפלת וקרובה לנכדיי שהם בגיל שנה וביתי בהריון בשבוע 33.
האם אני מסכנת אותם? מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים
ד``ר רגב כהן18/10/2018אין בעיה להתחסן. אם מופיעה פריחה יש להמנע ממגע עם אשה בהריון שאינה מחוסנת לאבעבועות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת CMVגילת16/10/2018
שאלת cmv- אשמח אם אחד המומחים יוכל לענות.
אני בעלת cmv igg שלילי (לא היתה הדבקה ).
בבדיקה האחרונה בשבוע 31 התקבלו התוצאות הבאות:
cmv igg - שלילי
cmv igm - חיובי חלש
cmv igm additional assay - שלילי
האם זה אומר שיש סיכון להדבקה או שה additional assay שולל אותה? מה עלי לעשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון cmv
ד``ר רגב כהן18/10/2018לפנות למומחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצה ביפן על ידי עלוקהדליה15/10/2018
בני ביפן. נעקץ על ידי מה שחושב שזאת עלוקה. לא בטוחה, צירפתי תמונה. ירד לו דם. מחוסן לקדחת מח יפנית.
מה עליו לעשות כעת?
מהי החיה הזאת.
יש לו משחה אנטיביוטית וכן אנטיביוטיקה איתו. נחוץ להשתמש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עלוקה
ד``ר רגב כהן18/10/2018לא ברור לי מה זה.. מציע לפנות עם זה לרופא מקומי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מה שהרופא אמר לי הגיוני?תאיר14/10/2018
אני גרה באזור עפולה ובאחת הכיכרות חלפו על פניי 5 תנים שאחד מהם היה נראה רזה, חלש ועייף מאוד.
פחדתי שהוא חולה בכלבת ולכן הלכתי לרופא והוא אמר לי שמכיוון שהתחסנתי בחיסון נגד כלבת לפניי כתשעה חודשים וקצת(קיבלתי 4 מנות), אז גם אם היה מצב שתן חולה בכלבת חלף על פניי והיה מגע של רוק שלו על פצע קטן שהטריד אותי, אז אין סיבה לחיסונים נוספים מכיוון שהפצע הוא ממש קטן וגם אם באתי במגע עם רוק נגוע, 4 המנות שקיבלתי אמורים להגן עליי מכיוון שהחיסון תקף לשנה על פי דבריו.
קראתי באינטרנט על הנושא והבנתי שלאחר חשיפה נהוג לקבל 2 מנות נוספות.
השאלה שלי היא האם אפשר לסמוך על דבריו של הרופא?
האם לגודל הפצע יש חשיבות בקביעה אם צריך לקבל 2 מנות נוספות או לא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבת
ד``ר רגב כהן18/10/2018תן שחולף לא מעביר כלבת. אם יש מגע של רוק על עור פגוע יש לפנות ללשכת הבריאות המחוזית כדי להחליט אם זה מצדיק 2 מנות נוספות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש רופא אצלכם שיכול לעשות את הדבר הבא?עומר13/10/2018
אני קראתי שאפשר שרופא יכול לשלוח דגימת דם למשרד החקלאות למעבדה לכלבת ושם כמובן בתשלום יעשו בדיקת רמת נוגדנים נגד כלבת , יש רופא אצלכם שהוא יכול להוציא לי דם ולשלוח את הדגימות דם שלי למעבדה לכלבת במשרד החקלאות (שאני ישלם לו כסף כמובן)? ואז המעבדה לכלבת תעשה לי את הבדיקת נוגדנים נגד כלבת? תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר או שאתה יכול לעשות את הדבר הזה?
עומר13/10/2018או שאתה יכול לעשות את הדבר הזה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנוגדנים
ד``ר רגב כהן18/10/2018מדוע לעשות זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מרפאים חיידק באףנירה12/10/2018
אני בת 55 וסובלת כעשרים שנה ממחלות חוזרות עקב חיידק שנמצא אצלי בנחיר השמאלי. זה מתבטא מנזלת חריפה שאחריה מתהווה פצע גדול ונוראי מתחת לנחיר ונשאר שם לפחות לחודש. בשנים עברו, אושפזתי בבית חולים עם אנטיביוטיקה לווריד אך עם השנים שילבו לי שני סוגים של אנטיביוטיקה שהורידו לי קצת את הנפיחות בפנים וכדי שלא אצטרך להתאשפז. בשנה האחרונה מצאתי את עצמי חולה בבית לפחות לשבוע ובממוצע כל חודשיים. עשיתי בדיקות מקיפות במכון מר והכל בסדר. שאלתי היא: האם יש דרך להעלים לגמרי את החיידק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק באף
ד``ר רגב כהן12/10/2018לא בטוח שהחיידק הוא הגורם לכל אבל מציע לקחת תרבית מהאף ולפנות לזיהומאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק סטפ אאורס רגישזאב11/10/2018
שלום, אני מאובחן עם סטאומייליטיס בחוליות עמוד השדרה. בביופסיה נמצא חיידק סטפ אאורס רגיש. מטופל עם אנטחביוטיקה צפזולין למשך חודש וחצי דרך פיק ליין. בשבוע הבא אמור לסיים את החודש וחצי של הטיפול. לאורך כל התקופה סובל מכאבי גב ובטן. בשבוע האחרון הכאבים הוחמרו מאד עד כדי מצב של ריתוק למיטה. ה CPR גבוה ולא מתנרמל.
האם הגיוני שכמעט בתום תקופת הטיפול האנטיביוטי הכאבים לא פחתו אלה התגברו? , האם יתכן שהאנטיביוטיקה לא מצליחה להתגבר על הדלקת?, האם צריך לשנות אנטיביוטיקה?, איך יודעים שהדלקת הסתיימה?.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוסטאומיאליטיס
ד``ר רגב כהן12/10/2018יש לך מחלה מסוכנת, זה לא לפורום. זה מקרה בו מומלץ לחזור בהקדם לרופא שמטפל בך ולראות שהזיהום בחוליות נמצא תחת שליטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני צריכה לקבל 2 מנות נוספות?תמר10/10/2018
שלום ד"ר.
אני דיי מפוחדת וחייבת להתייעץ איתך לגביי נושא מסוים.
היסטוריית החיסונים שלי לכלבת היא כזאת:
לאחר חשיפה ראשונה לכלבת, התחלתי טיפול הכולל 4 מנות חיסון מסוג Verorab.
הטיפול התחיל מהתאריך 16/9 עד התאריך 2/10.
יומיים לאחר סיום הטיפול של החשיפה הראשונה שרט אותי חתול וקיבלתי 2 חיסונים נוספים ממש יומיים לאחר סיום החיסון.
כאשר אמרתי לאחות המחסנת ששלחו אותי ל- 2 חיסונים נוספים, היא הייתה ממש מופתעת שהפנו אותי לחיסונים נוספים מכיוון שעבר זמן קצר מאז שסיימתי את הטיפול הראשון לכלבת שכלל 4 חיסונים.
בכל מקרה, עברו שלושה ימים מאז הטיפול שלאחר חשיפה שניה שכלל 2 חיסונים נוספים מסוג Verorab, והיום, שלושה ימים לאחר סיום החיסונים חתול לא ידוע ליקק אותי על פצע פתוח שנמצא לי על הרגל...
אני גרה בסביבה שיש בה המון חתולי רחוב וקשה מאוד להימנע ממפגש איתם...
בכל מקרה רציתי לשאול, האם אני צריכה לקבל 2 מנות נוספות אם עברו 3 ימים וחצי מהטיפול האחרון שקיבלתי נגד כלבת, או שכל החיסונים שקיבלתי אמורים להגן עליי אם נחשפתי לכלבת זמן קצר לאחר סיום הטיפול?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלבת
ד``ר רגב כהן12/10/2018כנראה שלא אבל הסמכות והאחריות היא בלשכת הבריאות המחוזית. יש לחזןר אליהם עם שאלה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לכלבת אחרי שני מקרים של חשש לחשיפה11110/10/2018
זה מקרה ממש מוזר שקרה לי בטיול בצפון לפני שישה חודשים. אני חושב שנגעתי במשהו שנראה כמו פגר של בעל חיים, רציתי ללכת ללשכת הבריאות אבל כול מי שאני מכיר אמר לי שלא צריך. לכן בסוף לא הלכתי. וגם קרה לי מקרה נוסף לפני חודשיים שבו אני חושב שעטלף בעכו אזיל עלי ריר. גם במקרה זה לא הלכתי ללשכת הבריאות כי כולם אמרו לי שלא צריך. אבל לפני כמה שבועות נחשפתי למאמרים שאמרו שאני יכול לקבל כלבת כתוצאה מזה. ומאז כל פעם שאני מרגיש כאב בגרון או הרגשת שפעת (שלפי הבנתי הם התסמינים הראשונים של כלבת). אני מתחיל להיות חרד מאוד מאוד וזה משבש את איכות החיים שלי, מה לעשות?.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש
ד``ר רגב כהן10/10/2018גש ללשכת הבריאות וקבל יעוץ מסודר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק קלבסיאלה ודלקות בדרכי השתןעליזה09/10/2018
שלום, בעלי סובל באופן כרוני מדלקות חוזרות בדרכי השתן ,
ללפני חצי שנה עבר ניתוח רדיקאלי להסרת ערמונית וטיפול קרינתי , חודש וחצי לאחר סיום הקרנות חזר עליו חיידק
קלבסיאלה פנאומניה,
מה ניתן לעשות למנוע דלקות חוזרות בדרכי השתן
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בשתן
ד``ר רגב כהן09/10/2018לא כל נוכחות של חיידק בשתן דורשת טיפול. יש לפנות לרופא ואולי אף לזיהומאי כדי לראות האם יש צורך בטיפול בכלל ואם כן איזה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נפרד לאדמת ולחצבתYoav09/10/2018
שלום רב,
רציתי לדעת האם קיים או היה קיים בעבר חיסון לאדמת בלבד או שהוא תמיד ניתן כחלק מהחיסון המרובע? אני שואל כי בגני העירייה בעירנו נבדקת התחסנות של הצוות המטפל לאדמת בלבד.
בהקשר זה, ידועים לך הנהלים מבחינת חובת חיסונים של הצוות המטפל? (מיוחד נוכח התפרצות החצבת עכשיו)
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמת
ד``ר רגב כהן10/10/2018פעם היה חיסון אדמת לבד. מניח שעוד קיים אבל לא יהיה קל למצוא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוך כמה זמן לוקח לזינט להשפיע?ליטל09/10/2018
שלום,כבר 4 שבועות אני מרגישה תחושת אי נוחות בבטן (לא בדיוק כאבים יותר לחץ עמום כזה ).יום שני הלכתי לרופאה בערב ועשו לי בדיקת שתן והיא אמרה שיש לי דלקת בדרכי השתן והביאה לי זינט 500 פעמיים ביום.מטז לקחתי כבר 3 פעמים,ואני לא מרגיש הקלה בבטן,אם כבר להפך שאולי טיפה יותר לוחץ...האם זה הגיוני?תוך כמה זמן אמור להשפיע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זינט
ד``ר רגב כהן09/10/2018כל הסיפור לא נשמע כמו דלקת של דרכי השתן ויתכן מאוד שלזינט לא תהיה השפעה. מציע לחזור לרופא ולברר מדןע יש כאב בטן חודש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)