מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- varicella zoster.pcr חיובימוניק19/06/2019
לפני כשבוע יצאו לי נגעים גניטליים כואבים וצורבים בבחינה ראשונית אובחן וקיבלתי טיפול לאחר 3 ימים לא היה שיפור וכפי שהונחתי חזרתי לרופא נשים ששינה את הטיפול ולקח משטחים כעת חזר אחד המשטחים עם תוצאה חיובית ל varicella zoster אבל צויין ש HSV1 ו HSV2 לא נתגלו. הבדיקה ספציפית להרפס טרם חזרה.
אשמח להבין את מהות התוצאה (אני מכירה את זה מאבעבועות רוח האם זו הכוונה?) והאם צריך לשוב לרופא נשים בעקבות תוצאה זו? יש לציין שgם הנגעים החלו כאבים באגן שהרופא לא התייחס אליהם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע נוסף
מוניק19/06/2019ברקע יש לי דלקת פרקים, אסתמה, אנדומטריוזיס.
יש לי בשבוע האחרון תופעות של איבוד שיווי משקל שבא והולך, כאבים לאורך עמוד השדרה וכאבי מפרקים (שכבר הרבה זמן לא היו בתצורה הזו) האם יכול להיות קשר בין הממצא לדברים שתיארתי?
האם כדאי לי גם לראות זיהמולוג לקבלת טיפול מקיף יותר (נטייה לדלקות מורכבות, הסתבכויות רפואיות מדברים פשוטים) או שמספיק רופא הנשים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לטטנוס מחתך קטןדוד17/06/2019
שלום וברכה!! נחתכתי פצע קטן ויחסית שטחי מקופסת שימורים של טונה וירד מעט דם.התחסנתי לטטנוס לפני 6 וחצי שנים האם עליי להתחסן שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טטנוס
ד``ר רגב כהן17/06/2019אני הייתי חוזר על המנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לחצבת הפטיטיס Bאבי17/06/2019
לד"ר רגב שלום
עשיתי בדיקה להפטיטיס B ורמת הנוגדנים שהתקבלה היא 4 .
צויין שאני לא מחוסן והערך המינימאלי הוא 10
לפני הרבה שנים עשיתי את כל שלושת החיסונים
האם צריך במצב זה לעשות חיסון אקטיבי לחיזוק או כל הסדרה של שלושת החיסונים או שכלל לא
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Hbv
ד``ר רגב כהן17/06/2019אפשר לעשות מנה אחת ואז לבדוק שוב נוגדנים חודש לאחריה. אם עדיין מתחת 10 אז להמשיך את הסדרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לסיכון מפציעה בעבודהרמי12/06/2019
שלום לך ד"ר נכבד.אני עובד בתור איש שיפוצים היום באתר היו איתנו צוות עובדים חדש ונפצעתי ברגל מהשפיץ של הארגז כלים שהיה חד מאד.היו על הארגז סימנים אדומים שככל הנראה הם סימניי צבע.אם חס וחלילה בכל זאת זה היה סימני דם יבש האם עליי להיות מודאג מהדבקה באיידס או צהבת בכזה מצב?תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פציעה
ד``ר רגב כהן12/06/2019לא סביר בעליל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיטוי של מחט והוצאת קוץמאיר10/06/2019
שלום וברכה .נתקע לי קוץ באצבע ולקחתי מחט וחיממתי אותה כמה שניות על הגז ואחר כך החדרתי לאצבע על מנת להוציא את הקוץ..האם חימום של המחט לכמה שניות מחטא אןתה כראוי ומחסל כל חיידק שיש עליה ?מודאג כי לי ירד לי די הרבה דם. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוץ
ד``ר רגב כהן01/07/2019רק תוןדא שיש לך חיסון טטנוס תקף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרביות מפצע פתוחטל07/06/2019
שלום, יש לי פצע פתוח כבר חמישה חודשים עקב ניתוח פילונידל ציסט. עשו לי תרבית במרץ ויצא לי פרוטאוס מיראביליטיס. עשו לי תרבית שלשום ויצא בתרבית אחת סטרפטוקוקוס מיטיס/ סטרפטוקוקוס אורליס צמיחה עשירה. ובתרבית השניה ויצא שם אסירכיה קולי (מקווה שכתבתי בעברית נכון) ופרוטאוס.. ברצוני לדעת מה זה אומר. האם יש לזה משמעות קלינית? או שזה פשוט חיידקים שנמצאים על העור?
תודה רבה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פצע
ד``ר רגב כהן08/06/2019כל פצע פתוח יצמיח חיידקים. לא תמיד יש לזה משמעות, אבל פצע שלא מחלים חודשים דורש בירור ואולי התערבות.
פנה לרופא שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לעגבת שאלות חשובותלחוץ03/06/2019
שלום, לפני זמן מה צץ לי כיב שטחי על איבר המין (רופא עור כינה את זה ארוזיה). רופא העור הפנה אותי לבדיקות בין השאר לעגבת. יום לאחר הופעת הכיב כאמור הלכתי להיבדק TREPONEMA PALLID. Ab snr by elisa חזרה שלילית !! חשוב לציין שהכיב נעלם לגמרי והתרפא תוך 3 ימים בלבד מהיום שבו הופיע !!. בדיקת העגבת שביצעתי כאמור הייתה אחרי 35 ימים (כחודש ושבוע) מהמקרה היחיד שיכול להיות חשוד.
רציתי לשאול: 1. האם אפשר להדבק בעגבת מעיסוי רגיל לגמרי והרפייה ידנית בלבד בסופו (עשתה לי ביד), אני גם קצת נישקתי אותה בחזה וזהו שום דבר מעבר- זה המקרה לכאורה. 2. האם ביצוע הבדיקה הנ"ל אחרי 35 ימים (כחודש ושבוע) ותשובה שלילית מספיקה? כמה היא אמינה אחרי תקופה זו? צריך לעשות גם בדיקת vdrl? או אולי לחזור על הבדיקה, אם כן ומתי? 3.האם נכון לאמר שהריפוי המהיר מאד (תוך 3 ימים בלבד כאמור מהופעת הכיב) אינו אופייני לעגבת ראשונית ובעצם מצביע על כך שמדובר בפצע שנוצר משפשוף או משהו כזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיפיליס
ד``ר רגב כהן04/06/20191. כן אפשר להדבק ממגע בעור חולה.
2. באחזוים לא מבוטלים הסרולודיה שלילית בעת הנגע הראשוני. פשוט לחזור על הבדיקה לסיפיליס
3. נכון הנגע בדכ מחלים תוך שבועות ולא ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד לעגבת שאלה חשובה
לחוץ04/06/2019תודה. עוד רופא חשד מאד בכך ושלח אותי לבדיקה חוזרת כמו שאמרת. ושוב בדיקת הtpha יצאה שלילית - והפעם 7 שבועות אחרי המגע החשוד !!! האם זה שולל סופית עגבת? אם לא מתי הבדיקה שוללת הדבקות בסיפיליס באופן סופי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיפיליס
ד``ר רגב כהן04/06/2019שולל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פדיקור וקוסמטיקה- כמה שאלותליאת02/06/2019
הי, אני עוסקת בתחום הפדיקור, יש לי מס' שאלות:
1. במהלך עבודתי אני נתקלת במצבים של נגעים(יבלות, אגזמה , פטריות) ומשתמשת בכפפות לשם כך.הבעיה היא שישנם חומרים דטרגנטים/אלכוהול וכד' שחודרים את הכפפה, האם מצב זה גורם לחדירה של הנגעים לעור שלי? בגלל פגיעה בבידוד העור שלי
2.אני מנקה את הציפורן והעור של הלקוחה בעזרת מכונת שיוף ויוצא שאני נושמת את חלקיקי השיוף של העור והציפורן( לעיתים יש פטריה), האם מצב זה מדבק במחלה זיהומית כגון: איידס וכד'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פדיקור וקוסמטיקה
ליאת05/06/2019למה אין מענה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפדיקור
ד``ר רגב כהן05/06/20191. כפפות אינן מספקות הגנה מושלמת, גם ללא דטרגנטים וחומרים שפוגעים בבידוד.
2. אפשר להדבק במגע עם העור בפטריה. פחות בדרך של שאיפה. אבל לא באיידס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפדיקור וקוסמטיקה
ליאת08/06/2019תודה,
אשמח לדעת מה מספק הגנה מושלמת והיכן ניתן לקבל הכוונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפדיקור
ד``ר רגב כהן08/06/2019הייגנת ידים לפני ואחרי עטיה והסרה של כפפות. אם פעולה מיצרת רסס כדאי מסכה לאף ולפה.
אין קוים מנחים או נהלים ברורים שאני מכיר בעבודה מסוג זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אלו תסמינים לעגבת שלב 2אביקו01/06/2019
יצאו לי פצעונים במספר מקומות הרגל והיד - מצ"ב תמונה.
האם הם פצעים שמאפיינים עגבת בשלב 2. הם הופיעו חצי שנה לאחר אירוע של עיסוי אירוטי ונבדקתי לאחר 7 שבועות לעגבת ויצאה תשובה שלילית תודה ד"ר רגב על תשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נגעים עוריים
ד``ר רגב כהן01/06/2019נראה לי כמו פטריה עורית. לא נראה כפריחה של סיפיליס. יש לפנןת לרופא עור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עקיצת קרציה ברגל בדרום אמריקהעינב30/05/2019
הבן שלי נמצא בדרום אמריקה ועקציה אותו קרציה גדולה שהיתה על רגלו כנראה שבוע. הוציאו את הקרציה ונתנו לו אנטיביוטיקה cilndomicina 300mg שלוש פעמים ביום עבור הפצע מהעקיצה ברגל.
לאחר יומיים הלך שוב למרפאה כי הפצע היה אדום ונתנו לו עוד אנטיביוטיקה doxiciclina - אמרו לו שזה גם לטיפול בפצע. -בעור ובקשו שיקח את שתי האנטיביוטיקות . כרגע אין לו חום או סימפתומים אחרים
קראתי באינטרנט שהאנטיביוטיקה הזו מטפלת בחיידק הריקציה שיכול להידבק בו . האם מתן האנטיביוטיקה לפני התפתחות סימני מחלת הריקציה נכונה ? אם במקרה יתרבה החיידק של הריקציה אצלו האם מתן האנטיביוטיקה לפני הזמן לא תהפוך אותו לעמיד ותוריד את אפקטיביות הטיפול אם יהיו בהמשך תסמיני מחלה? האם הטיפול נכון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרציה
ד``ר רגב כהן01/06/2019קשה לי לזהות את הקרציה. המחלות שמועברות הן ריקציות ארלכיות, בבזיה ובורליות כולל ליים. ברובם דוקסילין זה טיפול מתאים. לבורליות מקובל לקחת טיפול כדי למנוע את המחלה, ביתר המחלות זה פחות ברור. אם מופיעה מחלת חום או פריחה יש לפנות מיידית לרופא שם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חדירה אנאלית למישהי ל5 שניותמישהו25/05/2019
היי הייתי ממש שיכור ואני נורא מפחד חדרתי למישהי ממש חלקית רק עם הכיפה ממש ל5 שניות כי הייתי שיכור ..
אני נורא בחרדות ולחץ מאיידס
אני אחד שתמיד עושה מוגן ונבדקתי בעבר כבר וזה מאוד קשה לי לחכות שבועיים עכשיו..
בבקשה האם יש סיכוי להדבר באקט כל כך קצר ? כשהחדירה לא מלאה ובאמת ל5 שניות ?
אגב היא חולת סכרת ככה שזה עוד יותר מלחיץ אם יש קשר..
מחכה לתשובה בבקשה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איידס
ד``ר רגב כהן01/06/2019הסיכוי קטן ביותר אבל לא אפס
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרה לגבי פיענוח התשובהרגינה בנימינוב19/05/2019
שלום ד"ר רגב.
קיבלתי תוצאות בדיקה לאחר המתנה של חודש ואני מבינה שמשהו לא תקין בבדיקות שלי, הרופאה שלי בחו"ל כנראה לעוד שבוע ואשמח לעזרתך, שולחת לך צילום.
תודה מראש ואשמח לקבל תשובה ממך בבקשה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה
ד``ר רגב כהן01/06/2019סימני דלקת קלים. לא מאוד חריג אם זה זמני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מפחד מאוד לעשות בדיקה של איידסחיים16/05/2019
לפני 9 חודש קיימתי יחסי מין עם זונה היה קונדום כל המגע נמשך חצי שעה בערך ,אבל במהלך האקטים היה כמה דברים שאני חושש שיכול להיות שנדבקתי ,היה אקט שלקחתי לה את פטמות בשדיים משהו כמו 10 דקות לא זוכר אם היה לה חלב בשדיים ,ודבר היה לי פצעים מעל הפין ועכשיו השאלה מה לעשות אחרי בערך שבוע קבלתי דלקת גרון ופריחה ביד ומאז אני מרגיש כאבים בגב וצמררות ברגליים ותוחשת שריפה מה לעשות דוקטור ומה הסיכוי מפחד להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלות מין
ד``ר רגב כהן16/05/2019הפחד לא יעזור הרבה. עדיף לדעת ולטפל אם נדבקת. מציע ללכת לבדוק לא רק איידס אלא גם מחלות מין אחרות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על תשובתך.ושאלה נוספתנטלי14/05/2019
תודה על תשובתך.
כבר מספר ימים יש לי דלקת בעיניים,עיניים אדומות ונזלת . זה קורה לי בכל חודש מאי.
היום עשיתי חיסון מנה שניה של mmr . האם יש בעיה להתחיל היום לשים טיפות עיניים נגד אלרגיה או טיפות עיניים נגד דלקת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עינים
ד``ר רגב כהן14/05/2019אין בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה חיסון נוסף- בירורנטלי14/05/2019
שלום.
בת 30.אתמול הייתי במיון והיום התקשרו אליי שהייתה שם חולת חצבת. בגיל 8 עברתי השתלת מח עצם וכימותרפיה. אחרי שהחלמתי עשיתי בגיל 10 חיסונים שכללו פעם אחת את החיסון MMR. האם אני מחוסנת??? האם אני צריכה לעשות חיסון נוסף??
(יש לציין שכמובן עשיתי חיסון בגיל שנה ובגיל 7 אבל הכימותרפיה הייתה בגיל 8)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצבת
ד``ר רגב כהן14/05/2019כן. צריך 2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)