מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היכן נמצא חיסון נגד שפעת מונע אותה לבריאים?יוסי04/12/2018
ד.נ.
היכן ומתי, אם בכלל, פורסם בכתב עת רפואי שחיסון נגד שפעת נמצא מועיל (מונע שפעת) ולכן דרוש ומומלץ גם לאנשים בריאים ו/או צעירים? יוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון שפעת
ד``ר רגב כהן04/12/2018יש כמות עצומה של ספרות על החיסון. באופן כללי הוא לא תמיד מונע מחלה אבל מונע סיבוכים של המחלה ומפחית את חומרתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרת בקשתי
יוסי04/12/2018אני מבקש לדעת באיזה כתב עת רפואי (ותאריך) ניתן למצוא מאמר ספציפי המצביע על תועלת החיסון לשפעת (מניעת המחלה או סיבוכיה והפחתת חומרתה) באנשים בריאים. העובדה שיש כמות עצומה של ספרות בעניין זה, עליה קראתי, לא עונה על בקשתי, ואני מקווה שכעת עלה בידי להבהירה, ואקבל לפחות שמות אחדים של מאמרים ומחבריהם ושמות כתבי העת בו פורסמו, ותאריכי פרסומם, כדי שאוכל לקרוא אותם. יוסי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בליטות תת עוריות קטנות בשני צדדי האוזנייםאורטל02/12/2018
שלום. אני מטיילת 3 חודשים הייתי בארגנטינה ואורוגוואי
כבר לפני כמה שבועות הבחנתי בשתי בליטות קטנות קרוב לאוזניים על הפאות. הן לא כואבות והן לא גדולות. זה לא משהו שהיה לי לפני כן.
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בליטות
ד``ר רגב כהן04/12/2018ממליץ לפנות לרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הדבקה שנייה בנגיף דנגינעמה02/12/2018
לפני 15 שנה נעקצתי מיתוש במזרח והודבקתי בדנגי. אני אמורה לנסוע שוב למזרח, הפעם מטעמי עבודה, הבנתי שעקיצה שנייה יכולה להיות מסוכנת, זה נכון? יש חיסון או משהו מונע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דנגי
ד``ר רגב כהן02/12/2018כן הדבקות חוזרת עלולה לגרום למחלה קשה יותר. אין כרגע חיסון. להמנע מנשיכות יתושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד חצבת ותופעות לוואישירה29/11/2018
שלום דוקטור,
בני בן 3 קיבל ביום שלישי מנה שנייה של חיסון נגד חצבת. כי אנחנו נוסעים לחו"ל.(כאשר קיבל החיסון בגיל שנה , קיבל חצבת קלה אחרי , נידמה לי, 5 ימים)
בלילה שלאחר החיסון בכה מאוד כל הלילה שכואבת האוזן.
הלכנו לרופא ילדים וא. א.ג ואמר שיש דלקת קלה ונתן טיפות אוזניים ל- 7 ימים.
הדלקת קלה, ולמרות זאת מתלונן שמאוד כואבת לו האוזן ולא מרגיש טוב.
נתנו לו נורופן, אחרי זה מרגיש טוב יותר.
היום יומיים לאחר החיסון יש שיפור , אבל מקבל נורופון כי עדיין
לא מרגיש טוב ומידי פעם מתלונן שהאוזן כואבת לו.
האם זה יכול להיות בגלל החיסון שקיבל?
מה לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון חצבת
ד``ר רגב כהן02/12/2018מאוד לא סביר שזה בגלל החיסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לחיטוי של סבוןשילת29/11/2018
שלום וברכה..יש לי עור עדין בעור הידיים ואני לעיתים משתמשת בסבו נים שכביכול חומרים טבעיים יותר ולא מכילים חומרי sls,, שאלתי היא האם מבחינת חיטוי והשמדת חיידקים יישנו הבדל בין הסבון ללא החומרים לסבון פשוט ורגיל ?והאם בסבונים הטבעיים יישנו חומר פעיל מספק שאפקטיבי בשטיפת ידיים לצורך חיטוי..תןדה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבון
ד``ר רגב כהן02/12/2018לחיטוי ידים יש להשתמש בסבון אנטיספטי או בתכשירים מבוססי אלכוהול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיטוי סבון
שילת02/12/2018אני מדברת על סבון לשימוש יומיומי בשביל לשמור על הגיינת הידיים ..לא בתנאי זיהום מיוחדים אתה ממליץ לשימוש בסבון אנטיספטי בשגרה ביום יום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבון
ד``ר רגב כהן02/12/2018לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך מטפלים בחיידק MRSAמאיר29/11/2018
אם אנטיביוטיקה לא עוזרת, אז איך כן מטפלים ב-MRSA?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Mrsa
ד``ר רגב כהן29/11/2018מדוע שאנטיביןטיקה לא תעזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלקול קיבה וכאב גרון - האם ליסטריה?דנה27/11/2018
שבוע 33, היה לי אתמול קלקול קיבה והיום התעוררתי עם כאב גרון, אין חום. אמרו לי שאלה תסמינים של ליסטריה, זה אפשרי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליסטריה
ד``ר רגב כהן27/11/2018בדכ עושה חום אבל מתואר גם ללא חום. אי אפשר לשלול בהתכתבות מסוג זה. מציע לפנןת לרופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליסטריה
עדן06/12/2018אשמח לדעת מה עשית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלבת מנשיכה של חתולת רחובעמרי25/11/2018
בחצר שלי התמקמה חתולת רחוב, אנחנו מאכילים אותה אבל לא נוגעים בה. אתמול היא נשכה אותי באצבע וירד קצת דם. החתולה נראית בסדר, האם צריך להיבדק אם נדבקתי בכלבת או במשהו אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חתול
ד``ר רגב כהן25/11/2018כמובן. ללכת בדחיפות ללשכת הבריאות המחוזית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות בחצבת באכילת מזוןרון22/11/2018
אם חלקתי אוכל עם חולה חצבת אני יכול להידבק במחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצבת
ד``ר רגב כהן25/11/2018סיכוי טוב יותר שתדבק מעצם השהות לידו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסונים נדרשים לקראת הריוןאחת19/11/2018
אין בידי את פנקס החיסונים מהילדות, אך זכור לי שחוסנתי בגן/בי"ס לפי התוכנית המומלצת לאותו זמן.
חליתי באבעבועות רוח בילדות.
בנוסף קיבלתי חיסון Heptitis B - חיסון ב3 מנות (10/02, 4/03, 11/03).
תוצאות בדיקות אחרונות:
Rubella igg 12.8IU/ml, (בבדיקה חודש וחצי לפני תוצאה של 13.5 )
Hepatitiss B surface Ag - Negative
Varicella Zoster IgG - Positive
Measles IgG - Positive
שאלות:
א.) חיסון אדמת לפני הריון - האם יש צורך לעשות לאור הנתונים הנ"ל (כאמור חוסנתי רק בילדות. לא ידוע לי אם מנה אחת או 2)?
מה הסיבה לשוני בנתונים בבדיקות שנעשו בפער של חודש וחצי?
האם ניתן לקבל חיסון רק נגד אדמת?
מכיון שכבר ישנם נוגדנים לחצבת ולורצילה שהחיסון נגדם מיותר, לא?
כמה זמן יש להמתין עם הריון? נתקלתי בדיעות חלוקות של לפחות חודש או 3 חודשים.
ב.) חיסון צהבת b - מכיון שחוסנתי ב3 מנות האם לא היו אמורים להיות נוגדנים? לכמה זמן החיסון "מחזיק"? האם עלי לחזור על החיסון וכמה מנות? כמה זמן יש להמתין עם הריון?
ג.) חיסון נגד שעלת - באם חוסנתי סמוך לפני הריון, האם עלי להתחסן שוב במהלכו?
כמה זמן מביצוע החיסון מועברים נוגדנים לעובר או שרק כאשר מקבלים אותו בהריון?
בנוסף אדם שקיבל חיסון נגד טטנוס, דיפטריה Td בעקבות פציעה - האם זהו החיסון המשולש שכולל גם חיסון נגד שעלת?
ד.) האם יש מגבלות בנוגע לכניסה להריון כאשר הגבר מקבל חיסון צהבת b?
וכן בכדי להיות מחוסן כמה מנות עליו לקבל כאשר הוא קיבל חיסון ב3 מנות ותוצאות הבדיקות שלו הינן:
HBsAg - Negative
HBsAb - 5.6 Negative
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים לקראת הריון-שאלה נוספת
אחת19/11/2018בקשר לחיסון נגד צהבת b ידוע לי שיש מס' סוגי תריכיבים. האם במצב הנתון לגבר ולאשה יש עדיפות לחיסון מסוג מסוים?
וכן באם תדרש נסיעה לחו"ל לצרכי עבודה - איזה חיסונים נוספים כדאי לבצע כעת בכדי לשלול הדבקה וסיכון כניסה ל/הריון?
(אין אפשרות להמתנה ארוכה עם הריון , לקראת טיפולי ivf)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסןנים
ד``ר רגב כהן19/11/2018יש לפנות למרפאת מטיילים ולקבל ייעוץ לגבי 2 השאלות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון חזרת צהבת אדמת05418/11/2018
האם ניתן לחלות במחלה אם חוסנתי פעמיים כשהייתי תינוק ובכיתה א? כיום בן 20
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד``ר רגב כהן25/11/2018מאוד מאוד לא סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה של נזלת בהריוןלילך17/11/2018
היי
האם יש,סכנה לעובר בפעולה הנל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד``ר רגב כהן17/11/2018לא נראה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם תשישות זו תופעה של חיסון שפעת בהריוןהריונית14/11/2018
אני חודש חמישי בהריון וחוסנתי נגד שפעת. למחרת הרגשתי תשישות קשה ואי נוחות במעי וככה כבר 3 ימים, זה קשור לחיסון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשישות
ד``ר רגב כהן15/11/2018לא סביר כי הסיבה היא החיסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התייעצות לא מחוסנת לחצבת בהריוןמרים13/11/2018
שלום,
אני בהכיון שבוע 18. ביצעתי בדיקת נוגדנים לחצבת והתוצאה הימתה 0.2, שלילי אסור להתחסן בהריון..
אני מורה בבית הספר וחשופה לאנשים שאינם מחוסנים מפאת גילם ( שנת לידה 57-77), וכן ילדים.
בעוד שבועיים אמורה לטוס לרומא.
יש מניעה מלטוס ( אחבוש מסיכה N95) .
האם הסיכון מוגבר לעומת היומיום?
אודה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצבת
ד``ר רגב כהן15/11/2018כן הסיכון מוגבר באירופה ובחשיפה לבתי נתיבות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לבחור שעובד איתי במשרדיעל11/11/2018
היי שלום וברכה ..יש לי ידיד בעבודה שעובד באותו שולחן לידי ואנחנו המון פעמים באים במגע ומתחבקים לעיתים קרובות.שבוע שעבר הוא סיפר לי שלפני יותר מעשור היה חולה בצהבת בי למשך כמה ימים ועבר לו לגמרי.מאז שהוא סיפר לי אני נורא מודאגת האם באמת הנגיף עובר?והאם הוא יכול להדביק אןתי בחיבוקים ידיתותיים ונשיקה בלחי?האם עליי להבדק?סליחה על הריבוי שאלות אני פשוט קצת היסטרית..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צהבת
ד``ר רגב כהן11/11/2018המחלה עוברת במגע קרוב וממושך. אין סכנה ממה שתארת. בכל מקרה רצוי להתחסן אם את לא מחוסנת מהילדות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)