מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התייעצות לגבי חיסון לחצבתטלי08/01/2019
שלום ד"ר כהן,
ברצוני להתייעץ איתך בנושא החצבת:
חליתי בחזרת ובאבעבועות רוח לפני גיל 19. לא חליתי בחצבת, וככל הידוע לי לא חוסנתי נגד חצבת.
אני ילידת ברית-המועצות, כעת אני בת 57.
בשנה שעברה נבדקתי ותוצאת הבדיקה הראשונה שלי לנוגדנים לחצבת היא:
Measles IgG - 2.23 U/ml ( borderline 1.1 U/ML
תוצאות הבדיקה החוזרת לנוגדנים:
(MEASLES IgG - 4.10 AI (borderline - 1.0 AI
(MUMPS IgG - 3.60 AI (borderline - 1.1
VARICELLA zoster IgG - positive
במיוחד כעת, בתקופת מגפה: האם, לדעתך, אני מוגנת נגד חצבת עם רמת נוגדנים (טיטר) של Measles IgG 4.1 ?
אם, לפי דעתך, בכל זאת רצוי שאתחסן נגד חצבת, האם לא תהיה סינרגיה לא-רצויה? אני חוששת מהתערבות במערכת החיסונית: הרי יוצא שכבר יש לי חסינות נרכשת לשאר המרכיבים של החיסון MMRV.
תודה רבה מראש על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חצבת
ד``ר רגב כהן13/01/2019לפי מה שאני מבין הרמה של נוגדנים מתחת לרמה הרצויה. אין שום בעיה להתחסן נגד אדמת וחזרת שוב. החיסון כנגד חצבת חשוב ביותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתייעצות לגבי חיסון
טלי13/01/2019אני סבורה שמנת חיסון אחת תספיק, כיוון שכבר יש לי מעט
נוגדנים - 4.1.
מה דעתך? שוב תודה על תשומת ליבך לשאלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצבת
ד``ר רגב כהן14/01/2019לא. אם הרמה לא מגינה יש להתחסן שוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון
ד``ר רגב כהן13/01/2019יש לקבל 2 מנות או לבדוק שיש רמה מגינה אחרי החיסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון
טלי14/01/2019
איזה מספר נוגדנים נחשב לרמה מגינה?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצבת
ד``ר רגב כהן14/01/2019יכול להשתנות בין מעבדות. המעבדה מספקת את הטווח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניקוי כלים במדיח מסעדותרוית08/01/2019
שלום וברכה תודה לך על הפורום המאד יפה. .יש לי שאלה שהרבה זמן עוברת לי בראש שאוכלים בחוץ במסעדות ובבתי הקפה.. הכלים בין הסועדים אמורים לעבור ניקוי במדיח מוסדי.שאלתי היא האם נגיד וסועד לפניי היה עם מחלה זיהומית כלשהיא אין סיכון שיכול לדבק? ובאופן כללי האם האמצעי ניקוי שהוא מדיח שמגיע ל70 מעלות אמור לנקות את הסכום והכלים ברמת סטריליות והגיינה מספיק טובה וחיטי מלא בין הסועדים?תודה רבה מראש..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מסעדות
ד``ר רגב כהן08/01/2019אני מסופק אם בכל המסעדות תנאי ההדחה טובים. יש סיכון לא רק מהכלים של הסועד הקודם אלא גם כזה שקשור לטיב המזון, לצורת הכנתו, ושימורו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניקוי כלים במסעדות
רוית08/01/2019היי ..תודה על התשובה המהירה בהנחה שאיכות המזון היא אכן תקינה..ולא רק במסעדות גם בשימוש ביתי האם מדיח בהדחה של 65 מעלות הוא מחטא ברמה שהכלי הוא ברמת חיטוי מספקת בין סועד אחד לשני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסעדות
ד``ר רגב כהן08/01/2019לרוב המחוללים כן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הידבקות בליסטריה בזמן הריוןיעל06/01/2019
האם לאישה בהריון מותר לאכול חומוס ביתי או בחומוסיה או שסכנת הליסטריה גבוהה מדי? האם אישה בהריון יכולה לאכול מכלי שהוגש בו חומוס ביתי ונשטף אבל לא בצורה יסודית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליסטריה
ד``ר רגב כהן06/01/2019יש להקפיד הקפדה יתרה בהריון להמנע ממוצרים חשודים ולשמור על הגיינה בהכנה ואכילה של מזון בעייתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון תינוקת עם CMV אסימפטומטיאיילת03/01/2019
האם אפשר לחסן כרגיל תינוקת שנולדה עם CMV אסימפטומטי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד``ר רגב כהן03/01/2019לא רואה בעיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת בדרכי השתן ללא אנטיביוטיקהמירי01/01/2019
שלום,
במקרה של זיהום בדרכי השתן עם pseudomonas aeruginosa שנמשך חודשיים אבל לא טופל באנטיביוטיקה אלא בצמחי מרפא, האם תרבית חוזרת שלילית עלולה להיות מוטעית בגלל חיידקים רדומים?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת שתן
ד``ר רגב כהן03/01/2019לא נראה סביר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv-הדבקת נשים בהריוןאיריס01/01/2019
שלום,
עשיתי בדיקת דם לפני יומיים וקיבלתי תוצאות חיוביות לגבי cmv.
IgG-174.8
IgM-חיובי חלש
7.IgG Avidity-26/
ב-18/10 הבדיקה ל-cmv יצאה שלילית.
1. יש לי הרבה חברות בהריון, האם עלי להתרחק מהן או מספיק שניזהר מהעברת רוק?
2. כמה זמן להערתך עלי להימנע מלהיכנס להריון?
אודה לתגובתך,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cmv
ד``ר רגב כהן03/01/2019מקובל חצי שנה מההדבקה אבל הייתי מתייעץ רשמית וגם מתחשב באיבידיות.
הוירוס עובר במגע וברוק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לבישול בטוחמירב01/01/2019
שלום וברכה אני בחודש רביעי להריון.אמא שלי חולה כמה ימים בשפעת .היא אתמול הכינה לי מרק עוף שבושל כשעה .שאלתי היא שהיא הכינה את האוכל אחרי בישול רכיל בסיר סגור כשעה האם בטוח לאכול מהאוכל?האם הטמפרטורה בבישול של שעה הורגת בוודאות את הווירוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרק
ד``ר רגב כהן03/01/2019לדעתי זה בטוח. סיכוי יותר גדול שתדבקי ממנה בדרך הרגילה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעלת נוגדנים iga גבוליטל30/12/2018
דר שלום,
תודה על תשובתך המהירה.
מה המשמעות של pertussis iga 11.4 גבולי
האם יש חשד כרגע לשעלת?
אני בחודש 9 וצריכה לדעת אם לשמור מרחק מאמא שלי שיצאו לה התשובות האלה והאם יש לחזור על הבדיקה או לקחת אזניל?
או שפשוט הבדיקה מעידה על כך שלא מחוסנת ולקחת חיסון?
תודה
טל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעלת
ד``ר רגב כהן30/12/2018פשוט לא מחוסנת. חשד למחלה- כאשר משתעלים...
להתחסן שתיכן וכל המשפחה שלא מחוסנת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שעלת נוגדנים בדם - דחוף תודהטל30/12/2018
שלום דר,
אני עתידה ללדת כל יום.
אמא שלי עשתה בדיקת נוגדני שעלת כי לפי פנקס חיסונים ולפי שנת לידה אף פעם לא חוסנה.
בדיקות דם
Pertussis igg
5>
Pertussis iga
11.40 גבולי
האם לחזור על הבדיקה? האם יש חשד לשעלת עכשווית?
האם היא צריכה לקחת אזניל?
אני יכולה ללדת כל יום וזה מסוכן מאוד לתינוק.
מצב תמונה של הבדיקות.
תודה
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת נוגדנים לשעלת
טל30/12/2018מצב תשובת נוגדנים לשעלת
האם היא צריכה להתחסן גם לשעלת או לפי התשובות נחשבת מחוסנת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשעלת
ד``ר רגב כהן30/12/2018כנראה לא חוסנה בשנים האחרונות ואין לה הגנה כרגע. ממליץ לה ולך אם לא חוסנת בהריון, לחזור על החיסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשיכה של עכבר בידניתאי30/12/2018
עכבר נשך אותי ביד, צריך לעשות משהו חוץ מחיטוי של האזור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכבר
ד``ר רגב כהן30/12/2018לגשת ללשכת הבריאות לגבי דיון כן לא חיסון כלבת. חיסון טטנוס אם אין בתוקף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד קדחת יפנית IXIAROאביקו28/12/2018
לרגל נסיעה להודו עשיתי שתי זריקות חיסון לקדחת יפנית. מיד לאחר שעשיתי את הזריקה השניה האחות משום מה אמרה שהמזרק היה שונה וללא ניצרה. זה נשמע לי קצת מלחיץ כי לא ידעתי שיש ניצרה למזרקים ומה המשמעות לזה האם זה מרמז על אפשרות שהיה שימוש קודם במזרק ולכן הניצרה חסרה מה שעלול להעמיד אותי בסכנה להדבקה באיידס או צהבת. או שמדובר בחשש שוא
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון
ד``ר רגב כהן28/12/2018לדעתי מדובר על מסרק עם מנה אחת כך שאין שימוש חוזר, אם כי מוטב לבדוק עם המרפאה בה זה קרה מה לדעתם היתה הבעיה עם החיסון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נמצא זיהום בבדיקת שתןרוני27/12/2018
בבדיקת שתן נמצא Staphylococcus haemolyticus גדול מ 100,000.
קיבלתי הוגמנטין ועדיין גבוה,ונמצא רגישות ל: Ciprofloxacin,Gentamicin Nitrofurantoin,Trimethoprim,
Vancomycin
מה הטיפול הנדרש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בשתן
ד``ר רגב כהן28/12/2018יש לפנות לרופא מטפל עם השאלה. יתכן ולא מדובר כלל בזיהום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בשתן קלסיבאלה למי לפנותזיוית26/12/2018
שלום רב
החיידק חזר לי 3 פעמים במשך 5חודשים בשתן.
קבלתי אוגמנטין...
לאיזה רופא מומחה פרטי אני צריכה לפנות אורולוג אן זיהומלוג?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק בשתן
ד``ר רגב כהן26/12/2018מציע לפנות לזיהומאי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיידק בשתן קלסיבאלה
חומרי זיוית26/12/2018האם יש הבדל בין זיהומולג לזיהומאי?
האם החיידק הזה הוא בתחום טיפולך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיידק בשתן
ד``ר רגב כהן26/12/2018זיהומאי זה המינוח הנכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נסיעה לפיליפינים לצורכי עבודהיעל25/12/2018
האם לנסיעה לפיליפינים לצורכי עבודה יש צורך להתחסן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיליפינים
ד``ר רגב כהן25/12/2018כן וגם להתייעץ לגבי התנהגות, מזון ומניעת נשיכות יתושים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת הנוגדנים לאדמת לפני הריוןמירי23/12/2018
לפני 7 שנים עשיתי חיסון אדמת לפני הריון, עכשיו אני לפני הריון נוסף ובבדיקה יצא שרמת הנוגדנים ירדה ל-17, האם אני צריכה לעשות חיסון נוסף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמת
ד``ר רגב כהן24/12/2018אם היתה רמה מגינה בהריון הקודם לא צריך לחזור על זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)