מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מהם החסרונות באינטרלאסיק?שי06/12/2008
אהלן,
קראתי לא מעט בנושא ההשוואה בין לאסיק לאינטרלאסיק כולל מאמרים בתחום מהעולם.
הבנתי שאינטרלאסיק אינו משיג תוצאות טובות יותר אלא מקטין את הסיכונים ובעיקר את סיכוני המתלה שהיו הנפוצים ביותר בניתוח הלאסיק.
עדיין, לא רק בארץ אלא גם בעולם הרבה רופאים מכובדים (שוב, מהתרשמותי באינטרנט) לא עוברים לחלוטין לאינטרלאסיק ומשתמשים לפעמים גם בלאסיק.
רציתי לשמוע קצת על מהם החסרונות של האינטרלאסיק ומתי בכל זאת כדאי להשתמש בלאסיק? קראתי במאמר שזמן השאיבה של האינטרלאסיק יותר ארוך ושזה פחות נח, האם אפשר להרחיב על זה קצת?
בנוסף האם עם אינטרלאסיק אין סיכוני מתלה בכלל או שחלק מהתופעות כן יכולות לקרוא (שוב, במקומות מסוימים כתוב שחורים במתלה יכולים לקרות גם עם אינטרלאסיק).
אשמח לתגובה מקצועית ומפורטת,
תודה,
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' ישראל קרמר07/12/2008שלום רב, על פי נסיוני ונסיון האחרים, ניתוח האינטרלסיק הוא ניתוח בטוח לאין ערוך בהשוואה לניתוח הלאסיק היות וההשוואה היא בין סכין החותכת בעקרון הדומה לסכין גילוח כגון ג'ילט. ההשוואה היא בין לייזר מתוחכם בעל טכנולוגיה ייחודית המסוגלת להכין את המתלה ללא פעולת חיתוך. האינטרלסיק הוא לייזר פולסי בעל משך פולס קצר ביותר של 1/10 בחזקת 12 שניות ולכן נקרא פמטוסקונד לייזר, הוא יוצר בועיות קטנטנות בקוטר של כ 5 מיקרון, הסמוכות אחת לשניה במרחק של כ 2 מיקרון וכתוצאה מכך הוא לא יכול לגרום לנזק למתלה היות וזו לא פעולת חיתוך. המקרים שקראת עליהם על נזק למתלה בזמן יצירתו היו מקרים שלא התאימו לניתוח האינטרלסיק ויש כאלו מקרים על כן עליך להגיע לבדיקת התאמה לבדוק אם אתה מתאים לסוג ניתוח זה . באופן כללי רמת הניתוח של האינטרלסיק גבוהה ביותר וזהו ניתוח מדויק מאד ומתחוכם כאשר ניתן לקבוע את מימדי המתלה צורתו ועומקו בהתאם למבנה הקרנית הספציפי של המטופל (customized flap). ניתן גם להגיע ליצירת מתלה דק ביותר הומוגני בעוביו לעומת העובי הבלתי הומוגני של המתלה שנוצר ע"י סכין הלאסיק שהוא עבה בהיקפו ודק במרכזו וזוהי אחת הסיבות לסיבוכים הקשורים בו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלת התאמה לניתוחיעל03/12/2008
שלום אני בת 38. מרכיבה צשקפיים מגיל 13, מספרים-6.5ו- 7.5. היו לי עדשות מגיל 15 עד גיל 30 ונאלצתי להסיר אותן לצמיתות עקב יובש. אני מעוניינת לעבור ניתוח לייזר. האם ניתן בשל המספרים שלי להגיע לתןצאות טובות? אם יישאר לי מספר 1 למשל, איני מעוניינת. האם זה משנה שיש לי יובש בעיניים ולעתים אלרגיות? העיניים שלי אדומות רוב הזמן. האם יש לי סיכוי בכלל לעבור ניתוח לייזר? איני רוצה לבזבז יום שלם בבדיקות התאמה אם מראש המקרה לא מתאים. המון תודה טליה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סיכוי טוב
ד''ר נדב בלפר03/12/2008שלום טליה
בכפוף לתוצאות בדיקת ההתאמה - יש לך סיכוי טוב לעבור ניתוח
היובש, השימוש הממושך בעדשות הם קצת לרעתך... אבל כדאי להיות ראליים בציפיות מהניתוח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה חשובהריקי03/12/2008
שלום, שאלה היפותטית- נגיד ובן אדם היה מתאים לניתוח PRK ובפועל עשו לו ניתוח LASIK, האם זה יכול לעשות נזק והאם זה קריטי? אני שואלת כי הייתי בשלושה מכונים - בשניים הומלץ לי לאסיק ובשלישי התעקשו לבצע PRK. אני די מתלבטת. תודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם וגם
ד''ר נדב בלפר03/12/2008שלום ריקי
יש הרבה מקרים בהם ניתן לבצע גם ניתוח PRK/LASEK וגם לאסיק באותה רמת בטיחות. יש לכל אחת מהשיטות בעד ונגד - כמו הרבה דברים בחיים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלהיוסי03/12/2008
שלום רב, אולי אתם יודעים, האם בניתוח עפעפיים מורידים גם שרירי מהעפעפיים או רק עור ? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום יוסי
ד''ר נדב בלפר03/12/2008יש סוגים שונים של ניתוחי עפעפיים.... ברובם מורידים עור +- חיזוק העיגון של השריר למקומו. יש מעט מקרים בהם יש כריתה של שריר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלהטלי30/11/2008
האם שימוש קבוע במשקפיים עם עדשות שרוטות עושה נזק לעיניים? אם כן, איזה נזק? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא... פרט לעובדה שלא רואים טוב דרכן
ד''ר נדב בלפר02/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר ועין עצלהדודו27/11/2008
שלום רב, הנני בן 30, נבדקתי ונמצאתי מתאים לעבור את ניתוח האינטרלאסיק. מאחר והיתה לי עין עצלה בילדותי אשר טופלה מצאו כי עדיין יש לי קצת עין עצלה. 1. רציתי לדעת מה מידת ההשפעה של ניתוח זה על עין עצלה ? האם יחול שיפור/יישאר ללא שינוי ? 2. באופן כללי - מה מידת ההצלחה של ניתוח זה במידה ויש לי מספר -6,-6.25 ? מה הסיכוי שאצטרך לחזור למשקפיים לאחר הניתוח ? בתודה מראש, דודו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הלייזר לא עצל
ד''ר נדב בלפר27/11/2008שלום דודו
ניתוחי הסרת משקפיים למיניהם (כולל לייזר ואינטראלאסיק) לא מתיימרים לתקן את הראיה יותר מאשר המשקפיים או עדשות המגע שלך. לכן, לפי ההגדרה של עין עצלה, לא צפוי שיפור מעבר למה שאתה רואה עם משקפיים גם בעין זו. יש לאחרונה טיפול חדש הקרוי נוירו-ויזין - חפש באתר של "עיניים" .....
שאלתך לגבי ההצלחה היא באמת באופן כללי ולכן אענה כך: יש לך סיכוי של מעל 90% לראות ראיה מיטבית (כמו המשקפיים) ויותר מ95% לראות ראיה תיפקודית יעילה
לגבי פרטי פרטים - שאל את הצוות המנתח - ייתנו לך גם חומר כתוב וגם הסבר כאוות נפשך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיפול אקסימר בלייזר לעין עצלהחולה25/11/2008
מה דעתכם בנידון והאם ימנע הצורך במשקפיים בעתיד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר עמי הירש26/11/2008קיימות מספר סיבות לעין עצלה. הגדרת עין עצלה יכולה להיות כתוצאה מבעיה אופטית או מבעיה של מערכת הראייה הקשורה למוח. לפיכך במידה והבעיה הינה אופטית ניתן לעיתים לשפר את הראייה. הקביעה אם ניתן לעזור לך תינתן רק לאחר בדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שיטת הניתוחריקי25/11/2008
שלום רב, ערכתי בדיקות התאמה בשני מכונים. במקום הראשון הומלץ לי לבצע ניתוח בשיטת lasik ואילו במכון השני בשיטת lasek. המספרים שלי בשתי העיניים הוא -2.5 והקרנית שלי די עבה (יותר מ500). המספר שלי עלה בשנה האחרונה בחצי מספר. עכשיו אני די מבולבלת ולא יודעת איזו שיטה עדיפה לי. הבנתי שבשיטת החיתוך עם סכין לא רוצים לקחת סיכון ואחריות ולכן לא מבצעים זאת. האם כדאי לבצע בדיקות במקום נוסף? איך אדע על מי לסמוך ? תודה על תשובתכם בהקדם האפשרי, ריקי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לריקי
ד``ר עמי הירש26/11/2008ריקי, את מתארת מצב שבו הראייה עדיין לא התייצבה. עליה של חצי מספר בשנה למי שהומספר שלו הוא -2, הינה עלייה שאותה כמובן כל ניתוח לייזר ולא משנה הסוג לא יכול למנוע. לפיכך מומלץ שתמתיני לפחות שנה עד שהמספר יתיצב לחלוטין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתגובה לתשובתך-ד"ר עמי הירש
ריקי28/11/2008שלום, עכשיו אני יותר מבולבלת. נבדקתי בהדסה וכן בעיניים ע"י ד"ר לוינגר בעצמו ובשני המקומות נאמר לי שהעלייה במספר אינה משמעותית וכי ניתן לבצע את הניתוח. אתה המלצת לי להמתין. כל רופא אומר משהו אחר! ממתינה לתשובה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שנה אחרי ניתוחהדס22/11/2008
שלום, לפני כשנה עברתי ניתוח לאסק לתיקון הראייה- לפני כן היה לי מספרים גבוהים- 6.5 ו4. כיום אני רואה טוב, למרות שבעין אחת טוב יותר מהשניה. אני סובלת בחודשים האחרונים מכאבי ראש, בדרך כלל בצד ימין של הראש (בדרך כלל במצח, בחלק העליון.) אני לא וידעת כל כך לאן לפנות- האם זה קשור לניתוח או משהו אחר? זה התחיל פשוט יום בהיר אחד באופן פתאומי לחלוטין, וקשה לי לקשר את זה למאמץ של העין או משהו כזה... למי פונים קודם? לרופא כללי? רופא עיניים שניתח אותי? אשמח להכוונה... תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר עמי הירש26/11/2008הדס שלום, לפי מה שאת מתארת כאבי הראש שלך אינם נובעים מבעייה של ראייה. באופן עקרוני בירור של כאבי ראש יכלול תמיד בדיקת רופא עיניים, בהמשך נוירולוג ולעיתים בדיקת אורטופד (בנושא עמוד שדרה צווארי) ולפיכך הייתי ממליץ לך בשלב ראשון להבדק אצל הרופא המנתח שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לייזראלונה22/11/2008
פרופ' קרמר שלום, במסגרת עבודתך בקופ"ח כללית פניתי אליך, והמלצת לי שבע שנים לאחר טיפול הלייזר לשים כמה חודשים טיפות בשם " ALPHGAN " שיעזרו לפקס את ראייתי בלילה למספר חודשים ואז להגיע לביקורת. הטיפות מאוד עזרו, ובנתיים אתה כבר לא עובד דרך הקופה, הפסקתי בנתיים את השימוש בטיפות משום שלא ידעתי אם אפשר להמשיך איתן. אז, א. אפשר לשים אותן ללא הגבלה?ב. לפנות לרופא דרך הקופה שמתמחה בלייזר או כל רופא? תודה, אלונה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה מפרופ' קרמר
פרופ' ישראל קרמר26/11/2008אלונה שלום, אין הגבלה בשימוש ב Alphagan
במידה ויש סנוורים מומלץ להמשיך, אם נעלמו עלייך להפסיק. אני בודק באופן פרטי במסגרת עיניים הייעוצים בתשלום. תוכלי להבדק אצל הרופא שניתח אותך. בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה לגבי ניתוח לייזר\השתלת עדשותאון ס21/11/2008
אז ככה ממה שידוע לי קוצר הראייה שלי הוא כזה יש לי פלוסים של 7 בשתי העניין, אני לא פוזל אבל ממה שאמרו לי הרופאים בעבר יש לי נטייה לפזילה, צילינדר 1.5..יענו קוראים לזה בעיית הזקנים את סוג קוצר הראייה הזה יש בדרך כלל לאנשים מבוגרים השאלה שלי אם ניתן לתקן כזאת קטאסטרופה עם ניתוח לייזר...ואם לא מה לבי השתלת עדשות? הבנתי שזה יעיל הרבה יותר ומסוכן הרבה פחות תודה רבה רבה לעוזרים ולעונים...
ד``ר עמי הירש26/11/2008שלום לך, בפלוסים כאלו גבוהים לא מקובל לבצע ניתוחי לייזר
בהתאם לבדיקת התאמה, ניתן יהיה לקבוע אם אפשר להציע לך השתלת עדשות. במידה וכן, זהו הפתרון המומלץ. שוב להזכירך בפלוס 7 לא מקובל לבצע טיפולי לייזר! בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר ניתוח לאסק...שלומי20/11/2008
אני שבוע ויום לאחר ניתוח לאסק..נותחתי במרפאת עיניים בסניף עזריאלי... ביממה האחרונה התחלתי לראות מטושטש בעין שמאל יחסית לעין ימין שבה אני רואה יחסית טוב מאוד.. רציתי לדעת אם יש בעיתיות עם זה ומה הגורם לזה.. בנוסף לכך אולי פרט שחשוב זה לאחר הוצאת העדשה הטיפולית נאמר לי ע"י הרופא המנתח שעין שמאל לא החלימה לגמריי והאם אני מעדיףלהיות עם עדשה טיפולית למשך יומיים נוספים או לעצום את העיניים כ3-4 שעות, החלטתי לעצום את העיניים, איך אני אוכל לדעת האם העין באמת נרפאה או שיכול להיות שזה גורם לי לטשטוש... אודה לכם אם תעזרו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גש לבדיקה
ד''ר נדב בלפר20/11/2008לפי תאורך - איני רואה תחליף לבדיקה ועצה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה לד"ר בלפר מאת "המושל בכיפה "רוני18/11/2008
ד"ר בלפר שלום רב אני כחודש ימים בדיוק לאחר הניתוח אצלכם (לאסק, PRK +OPD) ויש לי מספר שאלות 1. החל מיום פגישתנו (לפני כשבועיים ) ועל פי הנחייתך התחלתי להשתמש בטיפות/ דמעות מלאכותיות באופן עקבי.. כאשר אני מתסכל על טלויזיה או מחשב או מול לוח בכיתה אני מאמץ את העיינים ונאלץ לשים טיפות בתדירות תכופה יותר (העיניים אדומות / חמות ). ואני יכול לומר כי זה עוזר ואף מחדד את הראייה לזמן מסויים אך עדיין אני מאוד תלוי בהם . מתי אני אמור להפסיק להשתמש בטיפות הנ"ל ?? והאם זה מצב נורמלי שכעת לאחר חודש אני עדיין משתמש בטיפות ? 2. שמתי לב כי הראייה בעין ימין פחות טובה מאשר בעין שמאל (עין ימין היתה העין החלשה יותר ) האם אני צריך להיות מודאג .. ? 3.יש לי מעין שיטה כזאת לבדוק את חדות הראייה שלי . אני מחשיך את החדר לגמריי ומסתכל על הנוריות של ממיר הטלויזיה-כבלים שהן בצבע ירוק ומכסה כל עין . מה שאני רואה זה שהסימול של נורית הבקרה הינה בעלת צל . בעין שמאל כפי שציינתי קודם לכן הצל הינו קטן והראייה חדה יותר ,ובעין ימין הצל הינו גדול יותר מה שמסביר את הראייה המטושטשת שאני חווה בעין זו שאלתי היא :מה פשר הצל הזה האם זה הצילנדר או חדות הראיה ? אני מניח שכאשר לא יהיו צללים זה אומר שהראייה חדה בכל עין ?? אני מקווה שאכן זה ייקרה תודה רבה ומצטער על אורך השאלה רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משול ברוחך
ד''ר נדב בלפר18/11/2008לאחר חודש סביר שיהיה צורך בהרבה טיפות... לוקח כמה חודשים למצב היובש לחזור למצבו הבסיסי..
אין צורך להיות מודאג.... הראיה שלנו תמיד לא לגמרי זהה בין שתי העיניים... גם הידיים לא לגמרי זהות
וותר לעצמך על הדאגה והתיסכול במבחני ראיה קשים ... גם כשנבדקים אצלנו יש תמיד מספר שאותו לא רואים ... וחושבים שהראיה לא טובה................
הצל יכול להיות ראיה לא ברורה לגמרי משתי הסיבות שציינת - אולם יש אנשים או דברים שלעולם לא יהיו ברורים - גם לא עם משקפיים . גם נשרים לא רואים הכל תמיד בכל מצב
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלהחני18/11/2008
שלום רב, אני מרכיבה משקפיים והבדיקת ראיה האחרונה שעשיתי הייתה לפני 3 שנים. כיום אני רוצה לקנות משקפיים חדשים. האם אני יכולה להשתמש במספרים שנמצאו לי לפני 3 שנים או שצריך לעשות בדיקת עיניים חדשה? כל כמה זמן צריך לעשות בדיקת עיניים? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גשי לאופטומטריסט טוב....
ד''ר נדב בלפר20/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה
ד``ר עמי הירש26/11/2008חני היקרה, עברו שלוש שנים כמובן שאחרי פרק זמן כה ממושך מומלץ להבדק ע"י רופא עיניים ובהמשך ע"י אופטומטריסט כדי לקבוע שעינייך בריאות ואת המספר המתאים להן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לפני ניתוחyirat15/11/2008
בת 31, קוצר ראיה מספרים 6 ו-4 (0.25 צילינדר בעין אחת) אני אמורה לעבור ניתוח אינטראלאסיק השבוע אצל ד"ר הירש (אם לא אתחרט עד אז). אני מחפשת בפורומים מידע ו"סיפורי מקרה" של אנשים אחרי, וכל מה שהצלחתי למצוא זה מקרים של הסתבכויות מניתוחים. אמנם ברור שכל אלה שהצליח להם לא כותבים בפורומים :) אבל בכ"ז מאד מפחיד שהראיה עדיין חלשה אחרי חודש וחודשיים- הילות, סינוורים, מריחות, כאבים ומה לא... רציתי לדעת לכמה אנשים באמת זה לא מסתדר אחרי זמן סביר? שאלתי כמובן את הרופא בבדיקה ונעניתי "אחוז קטן" - מה זה אחוז קטן? אמנם כשמישהו "נופל" על האחוז הקטן לא משנה לו הסטטיסטיקה אבל בכל זאת... ממש לא בא לי להרוס לי את החיים, אני כ"כ חוששת! נכון שמשקפיים זה סיוט אבל לפחות מוכר כבר. אצל רוב האנשים - תוך כמה זמן מצליחים לחזור לתפקוד נורמלי? (לראות באופן סביר, לעבוד מול מחשב), תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוך מס ימים עד שבוע הראיה טובה
ד''ר נדב בלפר15/11/2008ממש חזרה מלאה לשיגרה... אין יובש, לא צריך טיפות וראיה מיטבית - יותר לכיוון חודש (אולי יותר אם השגרה היא הרבה זמן מול מחשב - המייבש את העיניים)
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהסיבוכים
yirat16/11/2008אבל עד כמה נדיר (או לא) שמסתבכים מעבר לחודש-חודשיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמה זה מסתבכים???
ד''ר נדב בלפר18/11/2008נדיר מאד (הרבה פחות מאחוז) שסיבוכים יתגלו אחרי חודשיים מניתוח PRK - לאחר שנמצאת מתאימה, כמובן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)