מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הסרת משקפיים למספרים נמוכים.שואל22/01/2009
שלום רב בן 37 מרכיב משקפיים מזה כ 5 שנים עם מספר יציב עד כה של 1 - (מינוס 1) ו -..0.75 (מינוס 0.75) 1.האם יתכן כי בגילי עדין המספר יעלה במשך השנים ועדיף להמתין כעת..? 2.האם יש קשר מובהק בין סיכוי הצלחת הניתוח לגבוה המספר כלומר האם בעלי מספרים נמוכים הינם בעלי סיכוי משופר להצליח בניתוח..? 2 האם יתכן מצב שלאחר הניתוח המספר ירד רק ל 0.25 -או ל ל 0.5- ואז במקרים מסויימים אזדקק למשקפיים..? 4.האם ישנם אחוזי הצלחה טובים גם עם מספרים מאוד נמוכים כאלה.? לתשובתכם אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאול השואל
ד''ר נדב בלפר22/01/2009שלום
מבצעים ניתוח כשהמספר יציב - בגילך סביר שזה יישאר יציב - איש אינו יודע בוודאות מתי וכמה ישתנה המספר
סביר שעדיף לך תיקון של עין אחת בלבד ... תוכל לראות בה לרחוק ובשניה לקרוב
0.25D זהו מספר שאינו מצריך משקפיים
גם אנשים עם 0.5D לא מרכיבים משקפיים בשגרה
ו... כן, אחוזי ההצלחה טובים גם עם מספרים קטנים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בחירת מרפאהאיריס21/01/2009
שלום לכם בן זוגי גילו 41 מרכיב עדשות מגע רכות (-6/7 ) אנו עומדים לערוך בדיקת התאמה לניתוח והבעיה היא שישנם כל כך הרבה מרפאות / רופאים איך בוחרים את המקום הנכון . לציין שדוא מרכיב את העדשות כ 20 שנה ומעולם לא הרכיב משקפיים כמו כן הוא משתמש בטיפות לדמע . כבודו של כל מנתח במקומו אבל....... על מה יש לתת את הדעת בבחירת המנתח (מלבד המלצות)? ו לתשובתכם אודה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנתח
ד''ר נדב בלפר21/01/2009הוא / היא צריך להיות משהו מנוסה עם "קבלות" והסמכה - וגם מישהו אמין שיש לכם עימו קשר מקצועי טוב. אני אוהב את השאלה - כמה אחוזים מהנבדקים אתם לא מנתחים....
כאן לא המקום להמלצה שמית , כמובן
אולי נסו מס מקומות וקבלו רושם + המלצות אישיות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמפרסמים את עצמם
חולה22/01/2009רק לא את בעלי המקצוע המפרסמים את עצמם ולוקחים לעצמם גמולים שנתיים של מיליון שקל בשנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לחוץ קצת לפני הניתוחיואב קרמר20/01/2009
מאז שהחלטתי לעשות את הניתוח רבים מחברי מספרים לי סיפורי זוועות, כשהייתי במרפאה שאלתי אם יכול להיות מצב של עיוורון או מצב של הרעה בראייה כגון טישטוש וכפילויות. אני מאוד מפחד עכשיו לעשות את הניתוח, אני מפחד שאחריו אם הראייה תפגע אני אהיה חסר אונים. הם באמת הניתוח לא כל כך בעייתי? מה הסיכויי האמיתי שאיכות החיים שלי תפגע? אין סטטיסטיקות של יפוק מהניתוח? אבקש את עזרתכם... יואב קרמר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר עמי הירש21/01/2009יואב שלום, הבנתי כי נבדרת ועל פי בדיקת ההתאמה נמצאת מתאים לטיפול. בעת הבדיקה נבדקו כל הפרמטרים שאיפשרו לרופא המנתח לקבוע שאתה מתאים. וביניהם לדוגמה: עובי הקרנית, ראייה יציבה, בריאותה הכללית של העין, קוטר האישון (כמענה לאחת השאלות השכיחות בנושא סינוור בלילה) איכות דוק הדמעות וכמותו (וזאת כמענה שוב לאחת מתופעות הלוואי השכיחות של יובש בעיניים), וככלל בסוג ניתוחי הלייזר (אינני יודע איזה ניתוח אתה אמור לעבור) הנוכחיים אחרוזי ההצלחה הניתוחייים הינם גכובים ביותר. בממוצע 95-97% הצלחה. ושוב במידה ונמצאת מתאים לטיפול על פי הפרמטרים המקובלים אני חושב שאתה יכול להיות רגוע ואין סיבה שאיכות חייך תפגע אלא להיפך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאם תוכל לספר בקצרה מה קרה לך?
יואב קרמר22/01/2009תודה על התגובה... נרגעתי קצת אך אני מרגיש שעדיין לא מספרים לי הכל.... כמה ניתוח PRK יכול לגרום לסבל אחריו? מה הזמן הארוך ביותר שמישהו התלונן על סבל? כמה אנשים מתלוננים על טישטוש ראייה או ראייה כפולה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהקודם כל הירגע
ד''ר נדב בלפר22/01/2009שלום יואב. לדעתי ברר לך את כל הפרטים הדרושים לך, ערוך סדר עדיפויות וקבל החלטה מושכלת ושקולה. אל תחפז
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהסיכונים מהניתוח
יניב28/01/2009אופיר שלום אני רואה שאתה מתכתב הרבה בפורום ושקרתה אצלך בניתוח בעייה אם תוכל לפרט איזה סוג ניתוח עברת איפה באיזה מכון ומי המנתח וכמובן מה הבעיה עצמה בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- סיכונים בניתוח לייזריניב20/01/2009
שלום אני יומיים לפני ניתוח בשיטת האינטרלאסיק+CV יש לי מספר 3.75 ב 2 העיינים+צילינדר קל כמה שאלות 1.האם יש סיכון להסתבכות ופגיעה בראייה או עיוורון לאחר הניתוח 2.איזה סיכונים יש בכלל בניתוח הזה 3.מה זמן ההחלמה 4.אני סובל כיום מיובש,הבנתי שהיובש רק יתחזק,מתי זה אמור להיפסק לגמרי 5.האם הראייה לשי סה"כ תשתפר בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד``ר עמי הירש21/01/2009יניב שלום, אתה מנותח בטכנולוגיה המתקדמת ביותר הקיימת כיום בשוק ניתוחי הלייזר. מכשיר האינטרלייז מעניק את הבטיחות הגבוהה ביותר בנושא הכנת הכיפה הטיפולית ושיטת ה CV מבטיחה את רמת ההצלחה הטיפולית בנושא האופטי ובנושא תופעות הלוואי כגון סינוור וראיית הילות בלילה. כל מנותחי הלייזר מקבלים המלצה להרטיב את הקרנית לאחר הניתוח בדמעות מלאכותיות למשך כחודשיים. כעבור חודשיים בבדיקתך ייקבע הצורך האם ניתן להפסיק טיפול תומך זה. אין ספק כי הנתונים שלך הינם מצויינים בנושא שיפור איכות הראייה וחדות הראייה בעזרת הניתוח שבחרת. זמן ההחלמה הוא מהיר יחסית בניתוח זה וניתן לחזור לתפקוד כעבור מספר ימים. בהצלחה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהיש סיכונים חמורים בניתוח
יוסי22/01/2009כולל עיוורון. ועל זה כבר יחתימו אותך ביום הניתוח (אל דאגה). כיום טפסי ההסכמה הם דרקוניים כדי להתנער מכל אחריות למקרים חמורים. לצערי הרב, התעוורתי חלקית כתוצאה מניתוח לייזר. אם עד עתה שמעת שמועות על סיפורי זוועה, אתה מוזמן לשמוע סיפור כזה מהנפגע עצמו. אם בא לך צלצל אליי ותקבל קצת מושג מה קורה כשניתוח לייזר נכשל. 0528590910. בכל מקרה, רק הצלחה (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהצודק
ששש03/02/2009גם אני שמעתי על סיכונים חבל"ז
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזריותם19/01/2009
מחר יש לי ניתוח לייזר ורציתי לדעת האם הניתוח במספרים קטנים 1.75 בשני העיניים כרוך בסיכון פחות ממספרים גבוהים (לאסיק) תודה
ד``ר עמי הירש21/01/2009התשובה היא לא, כניתוח אין הבדל בסיכונים בין מספרים נמוכים לגבוהים. כמובן שהתוצאות לאחר הניתוח וסיכויי ההצלחה שונים בין הקבוצות השונות כאשר במספרים נמוכים כמובן שההצלחה גבוהה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההרשה לי לחלוק על דעתך המלומדת
יוסי24/01/2009ככל שהמספר גבוה יותר, עומק השיוף של הקרנית גדול יותר ולכן הסיכוי להיחלשות הקרנית ועיוותה (אקטזיה) גדול יותר. אמנם עדיין לא ידועות כל הסיבות לאקטזיה. אבל הכלל הוא: ככל שמשייפים יותר מהקרנית הסיכוי לאקטזיה גדל. לכן אגב, יש עובי קרנית שאסור לרופאים לרדת ממנו. נמחיש את הדברים. נצא מנקודות ההנחה הבאות: א] שחייבים להשאיר עובי קרנית של 300 מקרון לאחר השיוף (אחרת קיים חשש מוגבר לעיוות הקרנית). ב] המיקרוקרטום או האינטרלייז פורס מתלה בעובי 100 מקרון (המתלה נחשב כאילו הוסר לחלוטין, ולמרות שמוחזר למקומו בתום הניתוח אינו תורם כמעט במאום לחוסנה של הקרנית) ג] הלייזר משייף 12 מקרון מהקרנית לכל מספר. כעת, לאורי וליוסי קרניות ממוצעות בעובי 530 מיקרון. לאורי מספר נמוך: 2 . כלומר שיוף של 24 מיקרון. לזה נוסיף את המתלה של 100 מיקרון. יוצא שאורי איבד 124 מיקרון מהקרנית שלו. כלומר נשאר לו 530-124=406 מיקרון. ליוסי מספר גבוה: 10. כלומר שיוף של 120 מיקרון. לזה נוסיף את המתלה של 100 מיקרון. יוצא שיוסי איבד 220 מיקרון מהקרנית. כלומר נשאר לו: 530-220=310 מיקרון. בעוד שאורי איבד 23 אחוז מהקרנית, יוסי איבד 41 אחוז מהקרנית!! אצל מי הקרנית נחלשה יותר? חד משמעית אצל יוסי שאיבד כמעט חצי מקרניתו. ללא ספק. שיוף מספר גבוה מהקרנית, גם תוך כדי השארת עובי קרנית מספיק, מסוכן יותר משיוף מספר נמוך (אם כי כבר קרו מקרים מעטים בהם גם שיוף מספר נמוך הוביל לאקטזיה) על החתום בחור שהתעוור חלקית מניתוח לייזר. בחור ששוייפו מקרניתו 15 מספרים(!) תוך כדי אי השארת עובי מיטת קרנית בטוח (250 מיקרון באותם ימים).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- 3 חודשים אחרי PRKיותם17/01/2009
שלום. אני 2.5 חודשים אחרי ניתוח PRK. יש לי ראייה כפולה בכל עיין לחוד ובשתיהן ביחד. לפני שבועיים היתי בביקורת ועדיין אין החלמה מלאה של תאי האפיתל. א. האם זה מצב ידוע גם הראייה הכפולה וגם הזמן הארוך של ההחלמה. ב. האם יש סיכוי שמצב זה יעבור? מקרוב, כמו מחשב, אני רואה בסדר גמור. תודה
פרופ' ישראל קרמר18/01/2009ישנם מקרים שבהם שכבת תאי האפיתל מתארגנת ומחלימה בצורה איטית, ולכן איכות הראייה יכולה להבתטא בראייה כפולה לתקופה מסוימת. וזו גם הסיבה להחלמה ארוכה בניתוח מסוג זה. הסיכויים גבוהים שהמצב ישתפר כדאי להוסיף טיפול נגד יובש מסוג הילוקומוד או ג'נטיל ג'ל בנוסף לטיפול בטיפות סטרואידים מקומיים שאותם יש לשקול בהתאם לתמונה הקלינית של הקרנית. בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אני לאחר בדיקת התאמה אצל ד"ר לוינגריעל16/01/2009
שכחתי לציין שיש לי יובש בעיניים ולכן איני מרכיבה עדשות כבר כמה שנים. לאורך כל הבדיקה לא נאמר לי דבר על היובש. יכול להיות שזה פוספס? או שלא מדובר ביובש קיצוני? קראתי שיובש מאריך את זמן ההחלמה בלאסק, מה שהומלץ לי. עד כדי כך שהעדשות הטיפוליות יהיו יותר זמן בעיניים עד לאי הצלחת הניתוח. האם זה נכון? מה עליי לעשות עכשיו? קבעתי תור לניתוח. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לטל
פרופ' ישראל קרמר18/01/2009שלום רב, יובש בעיניים זהו ממצא שניתן לראות אותו מבחינה קלינית רק במצבים קיצוניים. מדידת כמות הדמעות בעזרת תבחין נייר סופג היא לא מדוייקת כך שאינני מסתמך על הבדיקה הזו ואני לא מבצע אותה. יובש באופן כללי מחמיר לאחר ניתוחי לייזר לביטול משקפיים אך בעיקר בניתוחים מסוג אינטראלאסיק או לאסיק, ופחות לאחר ניתוחים מסוג לאסק או PRK. יש לקחת בחשבון כי יתכן וההחלמה תהיה איטית בעקבות היובש ותצטרכי לשים טיפות נגד יובש תקופה ארוכה יותר יחסית למטופלים אחרים.
לגבי נהיגה ועבודה על מחשב, יש לקחת בחשבון כי ישנם מקרים שחדות הראייה המאפשרת פעולות אלו לוקחת אצלם תקופה ארוכה יחסית (בין 3 ל- 4 שבועות)
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הייתי אתמול בבדיקת התאמהיעל16/01/2009
אצלכם והומלץ לי על לאסק. אני מוטרדת מזמן החזרה לשגרה. האם לאחר הסרת העדשות הטיפוליות אראה כך שאוכל לנהוג לעבודה? בחוברת ההסבר כתוב כי זה ייקח שלושה שבועות ולי אמרו 5 ימים. אני לא יכולה להרשות לעצמי לא ללכת לעבודה מעבר לשבוע. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תשובה מפורטת בשאלתך האחרונה
פרופ' ישראל קרמר18/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חודש לאחר PRK - פרופ' קרמראורית16/01/2009
שלום לכולכם, לפני כחודש נותחתי ע"י פרופ' קרמר בשיטת PRK. במהלך ניתוחה של עין ימין הרגשתי שאני מאבדת פוקוס מהנקודה עליה הסתכלתי, ואכן פעולתו של הלייזר פסקה למספר שניות והפרופ' שיפר את תנוחתי והמשיך. כיום, חודש אחרי, אני עדיין במצב של "ראייה תפקודית" כמו שקוראים לזה.. עין שמאל שלי מתפקדת בצורה טובה יחסית אבל עין ימין עדיין מטושטשת. אני צריכה לשבת קרוב מאוד למסך המחשב , קשה לי קצת בצפייה בטלויזיה ובנהיגת לילה. רציתי לשאול כמה דברים: 1. האם ההחלמה האיטית קשורה להפסקתו של הלייזר? 2. האם ההחלמה תימשך או שככה זה יישאר? אני לא מרגישה שיפור בשלושת השבועות האחרונים מאז הביקורת.. 3. אני מאוד מקפידה על הטיפות שרשם לי הפרופסור (התחלתי בויגמוס וסטרודקס, ובשבועיים האחרונים אני מטופלת בדתאמיצין 4 פעמים ביום + דמעות מלאכותיות + ג'נטיל ג'ל. ביומיים האחרונים אני מרגישה מעט צריבה לאחר השימוש בטיפות. האם יש לכך סיבה? 4. ואחרונה. כמה זמן, לדעתכם, ייקח עד שאוכל לראות בצורנ טובה? האם יש לכך סימנים מקדימים? תודה רבה וסופ"ש נעים! אורית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאורית
פרופ' ישראל קרמר18/01/2009אורית שלום, לידיעתך מערכת הלייזר המתוחכמת שברשת "עיניים" שבעזרתה אנו מנתחים מפסיקה את פעולתה באופן אוטומטי כאשר העין זזה מהמרכז האופטי של קרן הלייזר ועקב כך הלייזר הפסיק את פעולתו, וכשהעין חזרה למירכוז כנדרש הלייזר המשיך את פעולתו כמתוכנן.
יתכן וזו גם הסיבה שזמן הליטוש התארך ולכן ההחלמה הראייתית של עין זו היא איטית. בנוסף עליך לדעת כי ההחלמה הראייתית לאחר ניתוח מהסוג שעברת-PRK-קשור באופן כללי בהחלמה איטית של הראייה אשר יכולה לקחת מספר שבועות עד 3 חודשים. למרות שמקפידים על הוראות הטיפול...
ההחלמה הראייתית לא בהכרח קשורה לבעיה שהיתה בעין ימין אלא למספר המשקפיים עם או בלי צילינדר ולתהליכי הריפוי הטבעיים שקורים באיזור הליטוש השטחי של הקרנית בניתוח זה.
בקשר לצריבה שאת חשה, זו תופעה שקשורה ביובש ולכן כדאי להמשיך עם טיפות הג'נטיל ג'ל מספר פעמים ביום. לגבי השגת חדות ראייה מקסימלית יש להתאזר בסבלנות, זה יקח זמן אך אין מקום לדאגה. בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה
יעל18/01/2009תודה רבה פרופסור. בחרתי בך מבין מגוון רב של רופאים ואני שמחה על כך כל רגע! בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים בלייזרנריה16/01/2009
שלום רב אני עוד חודשים בן 18 יש לי מספר די גבוה במשקפיים 7 בכל עין בערך וצילינדר של 1.5 בין 1 ו 1.75 בעין שניה רציתי לדעת 1)מאיזה גיל אפשר לעשות ניוח לייזר 2)האם הסיכוי שאני יראה 6-6 אחרי הניתוח הוא סביר? 3)מה ההשפעת המספר הגבוה לאחר הניתוח?סבירות שהמספר יחזור לי גבוה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נריה
ד''ר נדב בלפר16/01/2009שלום נריה
נהוג לנתח לייזר מגיל 18.... אתה קרוב
עלשאלותיך האחרות אוכל לענות רק ספציפית - על סמך בדיקת התאמה - אין מספיק פרטים. בגדול - כל הניתוחיםהשונים אינם מונעים שינוי עתידי במבנה העין ובשינוי מספר עתידי המתרחש גם ללא ניתוח (למשל, את תקנה משקפיים חדשים אינך יכול לדעת מתי וכמה ישתנה המספר בעתיד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה לד"ר הירש - קרוס לינקינגיוסי14/01/2009
לפני כמה שנה עברתי ניתוח לאסיק אצל רופא בלתי אחראי (רשלן?) שהותיר לי עובי קרנית פחות מ-250 מיקרון. בסופו של דבר התפתח אצלי מה שקרוי post lasik ectasia והושתלה לי טבעת בעין ימין. אם כי נראה שהאקטזיה לא נעצרה, והיא מתקדמת לה מעדנות. הואיל ובעין השנייה, עין שמאל, אני למעשה עיוור (ושוב כתוצאה מניתוח הלאסיק שעברתי אצל אותו רופא) חשוב לי מאוד לשמור לפחות על עין ימין. שאלותי הן: א] האם טיפול קרוסלינקינג הוכח כיעיל לבלימת התפתחותה של האקטזיה? ב] האם טיפול זה כרוך בסיכונים? נא לפרט את כולם, כולל הנידח שבנידחים. ג] האם ניתן לבצע את הטיפול למרות הימצאות הטבעת בעין?. ד] האם מדובר בטיפול חד פעמי? רב פעמי? ה] כיצד בדיוק פועל הטיפול על הקרנית? אל תהסס להשתמש בטרמינולוגיה מקצועית. צא מנקודת הנחה שאבין אותה. ו] ממתי טיפול זה נמצא בארץ, ואפילו בשלב הניסיוני שלו? תודה למומחה ורפואה שלמה לכולנו.
ד``ר עמי הירש14/01/2009אופיר שלום, הכנס לאתר האינטרנט (של עיניים או בכל אתר אחר) ותוכל לקבל את המענה לכל שאלותייך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלהלי12/01/2009
עברתי בגיל קטן ניתוח לפזילה היום אני עם משקפים אך עדיין יש פזילה כשמורידים אותם איזה ניתוח מומלץ במצב זה, ומאיזה גיל ניתן לעשות אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח לייזר
פרופ' ישראל קרמר13/01/2009ניתוח לייזר מומלץ מגיל 18 . במידה והפזילה נעלמת ע"י הרכבת המשקפיים , הרי היא תעלם גם אחרי טיפול הליזר. את העובדה הזו יש לבדוק בבדיקת התאמה שתראה אם יש לך קוצר ראייה או רוחק ראייה . בברכה פרופסור קרמר ישראל .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עכירות הקרניתרוני11/01/2009
עברתי ניתוח לייזר להסרת משקפים PRKלפני שלוש שנים, המספר היה 10 מינוס. לאחר הניתוח נוצר עכירות קלה בקרנית בעיין שמאל. המנתח אמר לי שזה יעבור לבד ואין צורך בהתערבות כלל. היום העכירות ירדה במעט, והמנתח עדיין טוען שזה יעבור לבד, הוא הסביר לי שאצלי הרפוי מאוד מאוד אטי גם בעיין ימין הגעתי לראיה טובה לאחר שנה פלוס. ולשאלתי האם זה סביר שזה יחלוף לבד לאחר הרבה זמן???
פרופ' ישראל קרמר13/01/2009שלום רב,
לאחר תקופה של 3 שנים, לא סביר שדלקת תחלוף. אך יש להדגיש כי דלקת בקרנית בד"כ לא פוגעת בראייה, אלא אם כן היא גדולה בשטחה ובעלת דרגת עכירות גבוהה. דלקת בקרנית היא תופעה שכיחה אחרי PRK הנעשה עבור -1.00 דיאופטר בנוסף לכך עליך לדעת כי אם הראייה טובה בבדיקת האופטומטריסט אין צורך לטפל בדלקת זו. בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אמורה לעבור ניתוח לייזר ולחוצההגר09/01/2009
נמצאתי מתאימה לעבור ניתוח לייזר מסוג לאסק בעוד שבועיים אצל ד"ר דוייב המספר שלי בשני העיניים הוא 5.5 והקרנית שלי בנונית. אני מאוד חוששת איך מרגישים אחרי הניתוח? האם אני אראה טוב אחרי הניתוח? האם אוכל אחרי כשבוע לחזור לתפקוד רגיל בעבודה(אני כל היום על המחשב)? מה זה היובש שנוצר בעיניים אחרי הניתוח (אם בכלל)? למה ההחלמה יותר קשה הרי לא מתבצע שום חיתוך? אשמח אם תענו לי בהקדם תודה ושבת שלום :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חששות
ד''ר נדב בלפר10/01/2009שלום הגר
אכן, לחשוש ולהתרגש לפני ניתוח זה נורמלי
כל מנתח (ובודאי דר' דוייב) יענה בסבלנות על כל שאלותייך ויסביר לך.... אל תסכימי אחרת.
אנסה לתמצת: בניתוח הלאסק, כחצי שעה לאחר הניתוח פגה השפעת ההרדמה המקומית. יש כאב הנע ממינימאלי ועד קשה מאד (שונה מאדם לאדם). אנחנו רושמים למנותח כדורי +טיפות נגד כאב..... וכן שמים עדשות מגע על העין בתור תחבושת על מנת להקטין את תחושת אי הנוחות.
ההחלמה יותר כואבת מאשר באינטראלסיק משום שכאן מקלפים את האפיתל (החלק החיצוני של הקרנית) וכל עוד הוא לא התחדש זה בעצם פצע על העין = כואב.
לא מציע לבנות על שעות רבות מול המחשב שבוע לאחר הניתוח אלא חזרה הדרגתית יותר בת כמה ימים - כל יום קצת יותר.
שבת שלום ובהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתשובה
שירי לביא29/03/2009ההחלמה ממש ממש לא קשה רק ביום הניתוח את טיפה מטושטשת ודומעת, יום למחרת את ממש ממש חדשה,עברתי ניתוח לאסיק לפני יומיים,חייבת לציין שאני רואה מעולה בשתי עיניי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלאסק איננו לאסיק!!!
ד''ר נדב בלפר31/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלאסק = PRK = לייזר שיוף ללא חיתוך
יוסי31/03/2009
לאסק = PRK = לייזר שיוף ללא חיתוך
לאסיק = LASIK = חיתוך קרנית לייזר וסגירת הקרנית
חבל שהמונחים הרפואיים מאוד מבלבלים (לאסק ....לאסיק...)
לכן אני תמיד משתמש בביטוי PRK במקום לאסק וכך זה הרבה יותר ברור
יש PRK ויש לאסיק ... ואין בלבול
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהכל הכבוד
ד''ר נדב בלפר02/04/2009את מונח ה"לאסק" המציאו המשווקים - כדי שיידמה ל"לאסיק"
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר למספרים גבוהיםמורן08/01/2009
שלום, רציתי לשאול האם אחד משיטות הניתוחים השונות להסרת משקפיים יכולה להוריד לגמרי (!) מספר של מינוס 11 ? תודה, מורן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן כן
ד''ר נדב בלפר10/01/2009שלום מורן - יש כמה אפשרויות פוטנציאליות לכך - תלוי, כמובן בבדיקת ההתאמה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)