מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- על PRK, הקשרו למחלת קרוהן והשלכותיועידו08/01/2009
רופאים נכבדים שלום, שמי עידו ואני בן 20.5 שנים. אני מעוניין לעשות ניתוח הסרת משקפיים ויש לי מספר שאלות. 1. אני סובל ממחלת הקרוהן, איך זה משפיע על תוצאות הניתוח ומה הסיבוכים האפשריים? 2. אני סובל משעורה חוזרת בשני העפעפיים. ובעבר אף נאלצתי להסירם בניתוח. לכן, העיינים שלי יותר רגישות, ואיני יכול להרכיב עדשות בשל כך. לפני כחודשיים עשיתי בדיקת התאמה בהדסה. הרופא במקום המליץ לי לעבור את הניתוח PRK בכמה תנאים: א. להפסיק טיפול בכולכיצין - תרופה שאני נוטל לטיפול בקרוהן. ב. לעבור את הניתוח כל עין בנפרד. מספר שאלות עולות בנושא זה: 3. האם הפסקת הכולכיצין הכרחית? 4. כמה זמן ישבית אותי התהליך - מבחינת עבודה, פעילות גופנית וכו'. (PRK בכללי וכל עין בנפרד בפרט). 5. באפריל אני טס לחו"ל לטיול במזרח לתקופה ממושכת בה לא אוכל לשמור על איגיינה וטיפול סדיר. מהו זמן ההחלמה הסופי מPRK? כמה זמן אצטרך לשמור על איגיינה וניקיון מעל הצורך הבסיסי (טיפול בטיפות וכו'...)... 6. מאז הבדיקה נגם לי נזק קל לעין ימין בעקבות ריתוך ללא מסכה. האם כוויה זו מתעכה או שנגרם לי איזשהו נזק קבוע המונע ממני לעבור את הניתוח? ברור לי שהמצב שלי לא כזה פשוט, ושצריך בדיקה יסודית בכדי לקבל תשובה יסודית. אך אשמח שתענו על מה שכן אפשר, ולקבל את חוות הדעת שלכם. תודה רבה. עידו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרוהן
ד''ר נדב בלפר10/01/2009שלום עידו
אכן שאלה קשה ... ותשובה ארוכה
בעיקרון - כל מחלה סיסטמית, בעיקר כמו קרוהן, בה יש דלקת אוטואימונית כרונית, מהווה אתגר לגוף, למטופל ולמטפל. בעיקורן - יכולה ההחלמה לא מספיק צפויה (למשל החלמה איטית או הצטלקות יתרה) ... לכן רצוי לבצע את ההלצות שניתנו לך.
אני חושב שניתוח כזה רצוי שייעשה בנחת... ולא הייתי מלחיץ אותו לפני נסיעה כפי שתיארת.
סה'כ הניתוח משבית אותך לשבוע (כל עין במקרה שלך) ואח'כ חזרה הדרגתית לשיגרה - תלוי מהי בדיוק השגרה שלך וקצב ההחלמה שלך
לסיום - הכוויה מריתוך חולפת מיידית ללא שוב תופעות ארוכות טווח
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתגובה
עידו12/01/2009ד"ר בלפר, דבר ראשון, תודה רבה על העזרה. דבר שני, האם יש לך המלצות לגביי ניתוח לבעלי דלקות עפעפיים חוזרות (שעורה)? האם זה מפריע לניתוח, האם הניתוח עלול לגרום להתלקחות במצב העפעפיים? ואחרון, האם אכן יש קשר בין התרופה כולכיצין להחלמה מהניתוח? שוב תודה, עידו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהכולכיצין קרוהן ומה שביניהם
ד''ר נדב בלפר14/01/2009שלום עידו
אין קשר ישיר בין ניתוח הקרנית (לייזר) לעפעפיים
הדרך היעילה להקטנת אירועי שעורה היא הגיינה טובה (יש מגבונים מיוחדים לכך, למשל eyecare) וקומפרסים חמים פעם ביום - כשגרה
הרעיון של הכולכיצין הוא שאם לא תהיה התלקחות בלעדיו (אז הגוף / קרוהן יחסית במנוחה מבחינת פעילות אוטואימונית) יש סיכוי טוב יותר להחלמה טובה מהניתוח
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- משקפי שמש ונהיגה אחרי ניתוח א.ס..אנ.ל07/01/2009
ריצתי לדעת אם אני יכול כבר להרכיב משקפי שמש 3 ימים אחרי הניתוח . ולא אמרו לי מתי אני יכול לחזור לנהוג ולעבודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקפי שמש - מומלץ להשתמש
ד''ר נדב בלפר07/01/2009גם ובעיקר אחרי ניתוח
לנהיגה חוזרים לאחר התייצבות הראיה - די אישי אך סהכ כ 7-10 ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- סטרודקסאילן06/01/2009
שלום, אני 6 שבועות אחרי לאסק. בעין ימין הראיה חדה, בעין שמאל לא. נותחתי ע"י דוקטור עמי הירש שאמר שנראית בבירור בלימה בהחלמת עין שמאל עקב השימוש בסטרודקס, הוא אמר שאין לי מה לדאוג ושזה ישתפר בהדרגה מרגע שאפסיק להשתמש בטיפות הנ"ל. המילה "בלימה" מטרידה אותי... אשמח לקבל הסבר למה הוא בדיוק התכוון? תודה, אילן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' ישראל קרמר07/01/2009אילן שלום, יתכן מאד והכוונה בבלימה היא התקדמות איטית של ההחלמה הראייתית אחרי ניתוח מסוג לאסק. באופן כללי עליך לדעת שבעקבות ניתוח לאסק ההחלמה הראייתית היא איטית כתוצאה מתהליכי ריפוי שנמשכים בקרנית המלוטשת במשך מספר חודשים. לכן לא אתפלא אם בעין אחת הראייה עדיין לא הגיעה לחדות המקסימלית. יש להמתין בסבלנות עד להחלמה מלאה. כדאי גם להשתמש בתרופות ליובש כי לעיתים קיים יובש לאחר ניתוח מסוג לאסק והטיפות המומלצות הם ג'נטיל או הילוקומוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חורים ברשתיתספיר06/01/2009
קישורים ממומנים שלום רב! לפני כמה ימים נמצאו לי 3 חורים אטרופיים ברשתית בעין ימין. טופלתי בצריבה בלייזר מיד לאחר הממצאים. מה שמדאיג אותי זה שאני רק בת 21. אני מרכיבה משקפיים - יש לי 5:75 בעין ימין ו5:25 בעין שמאל. שאלותיי הן: 1. הבנתי שלא מומלץ להרים משאות כבדים או לעסוק בפעילות גופנית בזמן ההחלמה, כדי לא להפעיל לחץ על העין. האם זה נכון גם בצורה כללית? להפקיד על כך ביומיום כדי למנוע חורים נוספים? 2. האם יש סיכונים כלשהם ללידה רגילה בעתיד? (מבחינת הפעלת לחץ על העין שתיצור הרעה במצב) 3. האם זה נוצר אך ורק בגלל מבנה העין שלי, והיווצרות החורים לא מושפע מהסביבה (למשל, לחץ נפשי?) . לאחרונה עברתי תקופה קשה לאחר פרידה, הרגשתי הנפשית יכולה להשפיע איכשהו על הרעת המצב? 4. לאחר הניתוח הרגשתי ועודני מרגישה כאבים בעין, האם זאת תופעת לוואי של הניתוח? יש תופעות נוספות שאמורות לצוץ כתוצאה מההליך? תודה רבה מראש על התייחסותכם! ספיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' ישראל קרמר07/01/2009שלום רב, ניתן להרים משאות כבדים לאחר טיפול בניתוחים של לייזר לאיחוי קרעים ברשתית רק לאחר 3 חודשים כשאז הרשתית באיזור דבוקה היטב ע"י החלמת הלייזר. אין שום בעיה עם לידה מעבר לתקופה של חצי שנה לאחר הטיפול. אין שום קשר בין מצבים נפשיים ובין חורים ברשתית. חורים ברשתית קשורים אך ורק למבנה העין הסובלת מקוצר ראייה גבוה יחסית.דרך אגב ניתן גם לעבור ניתוח לייזר לביטול משקפיים מכל סוג שהוא כחודשיים לאחר הלחמת החורים ברשתית. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה לך ד"ר על התשובות!
ספיר08/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עדשות של אחרינ.ל06/01/2009
עברתי הסרת משקפיים בלייזר בשיטת אסא האם. ריצתי לדעת מתי אני אומר להוריד את העדשות שהרופא המנתח שם לי .ואם אפשר לחפוף את הראש יומים אחרי הניתוח
פרופ' ישראל קרמר07/01/2009ניתן להוריד את העדשות הרפואיות לאחר ניתוח א.ס.א רק לאחר ריפוי מושלם של פצע הליטוש בקרנית כלומר מינימום 5 ימים עדיף שבוע ימים. אסור לחפוף בתקופה זו ולא להכניס מים לאיזור העיניים הוצאת העדשות ע"י הרופא בלבד. בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יובש בעינייםאלה04/01/2009
שלום רב, עברתי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר מסוג אינטראלסיק לפני כשנה וחצי ועדין אני סובלת מיובש בעיניים עד כדי טשטוש ריאה בעין אחת. נאמר לי לפני הניתוח שיובש בעיניים זו תופעה שכיחה לאחר ניתוחים מסוג זה אך בד'כ זה חולף תוך מספר חודשים. האם יובש לאורך זמן זו תופעה מוכרת? האם יש תקווה שיובש יחלוף עם הזמן? תודה רבה
פרופ' ישראל קרמר07/01/2009שלום רב, יובש הוא אכן תופעה שכיחה לאחר ניתוח לייזר מסוג לאסיק או אינטראלאסיק בדרך כלל תופעה זו חולפת לאחר תקופה של 3-6 חודשים. נדיר שזה יימשך 12 חודשים. ישנם מקרים נדירים שבהם היובש נהפך לכרוני ונמשך מספר שנים ומצריך טיפול קבוע בתחליפי דמעות. ישנם מספר טיפולים ביובש שנמשך מעבר ל 6 חודשים: 1. הכנסת פקקים לצינורות הדמע 2. תחליפי דמעות מסוג הילוקומוד, ג'נטיל ג'ל, ויסקוטירס ג'ל וכדומה 3. ניתן לנסות תרופה חדשנית הנקראת רסטאזיס המיובאת מארה"ב אך היא מאד יקרה. 4. ניתן לנסות להשתמש במשחת ויטמין A ללילה וכן גם בשתי קפסולות ביום של אומגה 3. בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיפות מסוג F.M.Lליאור02/01/2009
שלום רב, אני לוקח טיפות F.M.L כחודש לאחר ניתוח LASEK. ברצוני לדעת מה תפקידן של טיפות אלה? במה הן מסייעות? האם הן אמורות לטפל בעניין היובש שיש לי בעין? תודה רבה.
פרופ' ישראל קרמר04/01/2009שלום רב, תפקיד טיפות ה FML הוא למנוע נסיגת האפקט של הליטוש השטחי של הקרנית ומניעת תגובה של הריקמה העלולה לגרום לעכירות. הן יכולות גם לטפל ביובש ובבעיות הדלקתיות הקשורות בו, במקרה של יובש מומלץ להשתמש בטיפות מסוג הילוקומוד, ויסקוטירס ג'ל, ג'נטיל וכו'. בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההודעה לד"ר בלפר
רוני04/01/2009ד"ר בלפר שלום מאת רוני- "המושל בכיפה" - כבר לא מושל ולא נעליים :) ביומיים האחרונים חלה נסיגה משמעותית בחדות הראייה שלי . אני כמעט בטוח כי זה נובע מהשימוש בטיפות ה- PRED FORTE לפתרון בעיית היובש בעיינים . החל מה-29.12.08 השתמשתי בטיפות הנ"ל במשך 6 ימים (2 טיפות ביום על פי הנחייתך ) בכל פעם אשר טיפטפתי את הטיפות לתוך עייני חשתי מעין תחושת מסך ענן לבן/ אפור אשר היה מתפוגג ונעלם לאחר כחצי שעה . . תחושת המסך / ענן לבן מלווה אותי כעת כל הזמן לאורך כל היום וגורמת לירידה משמעותית בחדות הראייה ולטישטוש. כפי שציינתי קודם לכן ביומיים האחרוניים המצב החריף ואני כעת סובל מסינוורים , הילות וכן גם כאבי ראש -תופעות אשר מעולם לא חוותי או נתקלתי בהם עד כה. . אני מאוד חרד ומוטרד מאחר וכבר ראיתי היטב רק לפני כשבוע ימים . החל מהיום הפסקתי להשתמש בטיפות . האם נגרם לעייניים נזק בלתי הפיך עקב השימוש בטיפות הנ"ל ? האם חדות הראייה תחזור לכשהייתה מלפני שבוע . האם ההילות והסינוורים יחלפו ?? אני חרד מאוד .. מה לעשות ?? תודה מראש רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלד"ר בלפר המשך הודעה מתאריך ה4.1.09
רוני06/01/2009ד"ר בלפר שלום בהמשך להודעה מתאריך ה-04.01.09 ... חלפו כ- 4 ימים מאז הפסקתי להשתמש בטיפות ה PRED-FORTE (בעצם הפסקתי להשתמש בכל "התרופות" בכדי למנוע הדרדרות המצב) ולאחר פרק זמן זה לא חל שום שיפור בחדות הראייה אני עדיין רואה מטושטש בעיקר למרחוק . תחושת היובש החריפה והעיינים אדומות אף יותר אני חושש שמא יש ל דלקת בעין כעת אני משתמש רק בטיפות ה- REFRESH אך חדות הראייה לא מגיעה למיטבה כפי שבעבר , קשה לי לתפקד כך הן בגלל טישטוש הראייה והן בגלל החשש לדלקת ואני מאוד חרד למצבי . מה עושים ?? בברכה רוני- "המושל בכיפה"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהבכל מקרה של חשש - בוא שוב לבדיקה
ד''ר נדב בלפר07/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הודעה לד"ר בלפר מאת "המושל בכיפה"רוני01/01/2009
ד"ר בלפר שלום תזכורת קלה- ביום ראשון ה-28.12.08 הגעתי למרפאתכם לצורך ביקורת (כחודשיים ושבוע לאחר הניתוח). אני סובל מיובש בעיינים אשר מתבטא בעיינים אדומות וקושי בעבודה מול מחשב . עד יום הביקורת נהגתי להתשמש בטיפות REFRESH המלצת לי להשתמש ב: PRED FORTE , VITA-PPOS, וב- VISCOTEARS (או בטיפות שהראת לי כדוגמא) וכעת לסוגיה שמציקה ליי השימוש בג'ל VISCOTEARS וגם בטיפות שנתת לי כדוגמא לא נוח לי ואף מציק. חדות הראייה נפגמת בניגוד לטיפות הREFRESH אשר השימוש בה מקנה לי חדות ראייה גבוהה יותר . לגבי יתר "התרופות" אין שום בעיה (אני שם את המשחה בלילה ומשתמש בטיפות FRED FORTE אגב כאשר אני שם את הטיפות 2 ביום אני מרגיש מעין מסך ענן כזה לכמה דקות האם זה נורמלי?? חזרתי להשתמש בטיפות ה- REFRESH במקום הג'ל בגלל ההבדלים המשמעותיים בחדות הראייה . האם אתה מסכים לכך ?? תודה רבה אין כמוך !!! רוני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאה אחוז מסכים
ד''ר נדב בלפר01/01/2009חשוב שיהיה לך תכשיר של תחליפי דמע ... שלא יציק לך מחד ושיועיל מאידך
כשאתה מול מחשב שים הרבה - אפשר כל 30-60 דקות כשאתה בעבודה רציפה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה ד"ר
רוני01/01/2009או קיי , אמשיך להשתמש בטיפות ה- REFRESH
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלא להסחף
חולה01/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמה כוונתך ?
רוני01/01/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הדרדרות ראייה לאחר ניתוח אינטראלאסיצ30/12/2008
דר. הירש שלום רב. שמי צופית . לפני כשלושה חודשים נותחתי על ידך בעין שמאל ולפני כחודשיים בעיין ימין - להסרת משקפיים. לפני שניגשתי לניתוח נאמר לי על ידך כי לדעתך ניתן יהיה להגיע לתיקון מלא (המספר בשתי העיניים לפני הניתוח היה קרוב לשבע). אכן לאחר הניתוח התוצאות היו יפות והלכו והשתפרו. אולם, לאחר חודשיים , חלה הדרדרות מהירה בעיין שמאל ובתוך חודש יש שם כבר מספר שלושת רבעי (נבדק במרפאתכם). התשובה שקיבלתי למצב היתה מאד לא מספקת: ראשית, ידעתי לפני הניתוח כי ייתכנו שינויים בחדות הראייה - אולם כאן לא מדובר בחדות - שלושת רבעי זה כבר מספר שמחייב משקפיים . שנית, בבדיקה שנערכה לי אתמול במרפאתכם ע"י דר מלר, הוא גם לא ידע להגיד לי האם בזה תיעצר ההידרדרות או שלו, ובמקום זה רשם לי טיפות "שאולי יעזרו". שלישית, לפי זה בדיוק אותו המצב עשוי להתפתח בעיין ימין שנותחה לאחר מכן - שגם היא מראה השתפרות מדהימה, אבל הגיעה בדיוק לנקודת הזמן שבה החלה עיין שמאל להדרד. בחיפושי באינטרנט גיליתי מספר מקרים שבהם אנשים תיארו הדרדרות דומה - שהחלה כשישה שבועות לאחר הניתוח. היות ואתם מצהירים כי אתם "נותנים אחריות לכל החיים", אני מבקשת לקבל הסבר מקיף על התופעה ומה ניתן לעשות (למותר לציין כי לו הייתי יודעת שבתוך חודש וחצי יחזור המספר - לא הייתי נגשת לניתוח). אודה להתייחסות רצינית. צופית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צופית שלום,
ד``ר עמי הירש01/01/2009צופית שלום, ראשית אם לפני הניתוח היית -7.00 וכיום את -0.75 הרי מותר לציין כי המספר לא "חזר" אלא קיימת ירידה יחסית קלה ומינימלית ביותר.
ניתן בהחלט לטפל במצבים כמו שלך ולכן הייתי ממליץ לך להגיע בהקדם לבדיקה אצלי אישית ולא אל אחד הרופאים העוזרים לי במרפאה. אנא התקשרי ישירות ואבדוק אותך בהקדם, ואטפל בהתאם לממצאי בדיקתך
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח PTK ולייזר להסרת משקפייםאלי29/12/2008
שלום יש לי אירוזיה בקרנית העין שמאל במשך שנה מלאה. תחילה טופלתי במשחה ובטיפות. בשלב מאוחר שהמצב החמיר וסבלתי מכאבים חדים בהשכמה, נאלצתי לעבור גרד בעין במאצעות תכשיר חד להסיר את האזור הפגום של האיפתל. הטיפול לא עזר לי. היום אני למעלה מ-5 חודשים עם עדשת מגע קבועה (מחליף כל חודש) ואני מטפטף טיפות יומיות נגד יובש, אנטיביוטיקה וסטרואיד. הרופא המליץ לי בלית ברירה לעבור את הניתוח PTK לייזר רפואי שהינו הטיפול שירפא אותי. 1. במה כרוך הניתוח הזה? מהם ההשלכות של ניתוח כזה? 2. כמה זמן אצטרך להחלים? 3. מהם הסיכונים לניתוח כזה? 4. האם ניתן בו זמנית לבצע כבר לייזר להסרת המשקפיים בעין הפגועה? יש לי משקפיים בשני העיניים מינוס 8 בשתי העיניים. אין לי צילינדר. תודה על תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח PTK ולייזר להסרת משקפיים
פרופ' ישראל קרמר30/12/2008אלי שלום רב,
1. ניתוח ליטוש לייזר של פצע בקרנית מסוג PTK הינו טיפול פשוט וקצר יחסית הכולל ליטוש לייזר מאוד שיטחי של שטח פני הקרנית ושל איזור הפצע.
2. ההחלמה לאחר ניתוח זה היא כ10-7 ימים, כאשר בתקופה זו הולכים עם עדשת מגע רפואית ("עדשת תחבושת") המקלה על ריפוי הליטוש והפצע השטחי בקרנית המטופלת.
3. אין הלכה למעשה סיכונים בעלי משמעות בניתוח זה, בטח בהשוואה למצב שבו הנך נמצא עם עדשה רפואית טפצע שאינו מתרפא כראוי מתחת לעדשה- מצב בו קיים סיכון של זיהום.
4.כן, ניתן בו זמנית לבצע ביטול של מספר המשקפיים, במידה והמשקפיים מייצגות תיקון של קוצר איה (-) ולא רוחק ראייה.
ראה מאמר שלי שפורסם ב British Jornal of ophtalmology לפני כ 8-10 שנים, על שילוב של שני הטיפולים הנ"ל PRK+PTK בבעיית קרנית זו.
אני מציע שתבוא לבדיקה במרפאתנו בהקדם,
בברכה,
פרופ' קרמר ישראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- התלבטות בנושא ניתוח להסרת משקפייםשולה29/12/2008
והכל כמובן תלוי במידת ההתאמה.... לפני שאזמין תור למכון, מס שאלות ברשותכם : א. נתקלתי בפורום במושג "מתלה", מהו מתלה ? ב. עברתי באפריל 2008 ניתוח להרמת עפעפיים., לא נראה לי שיש קשר, האם בכל זאת יש סיכון ? ג. אני בת 49 אם ניתן להסיר משקפיים בגילי ? ד. אני סובלת מעיניים יבשות ורגישות באופן קבוע ולא הומצאו עדין הטיפות שיקלו עלי, האם מנתחים גם במקרים כאלו ?? נורא רוצה להיפטר מהמשקפיים, אנא,השיבו שיש ניסים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי ???
שולה30/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעניתי
ד''ר נדב בלפר31/12/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהיובש
ד''ר נדב בלפר31/12/2008שלום שולה
יש ניסים - אנו זקוקים להם ברגע זה למצבינו בדרום ובעולם
לשאלותייך
א. נתקלתי בפורום במושג "מתלה", מהו מתלה ?
כשמנתחים בשיטת אינטראלסיק חותכים(בעזרת לייזר) חלון דק בקרנית... משייפים את הקרנית כנדרש בעזרת לייזר (אחר) ואז מחזירים את הרקמה למקומה - זהו המתלה
ב. עברתי באפריל 2008 ניתוח להרמת עפעפיים., לא נראה לי שיש קשר, האם בכל זאת יש סיכון ?
אכן - אין קשר ישיר פרט ליובש....
ג. אני בת 49 אם ניתן להסיר משקפיים בגילי ?
אכן, גם בגילך המופלג אפשר לבצע ניתוחים מסוג זה ... תלוי בהתאמה ובמידת הציפיות
ד. אני סובלת מעיניים יבשות ורגישות באופן קבוע ולא הומצאו עדין הטיפות שיקלו עלי, האם מנתחים גם במקרים כאלו
זו יכולה להיות בעיה ... מצריך התייחסות בבדיקת התאמה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- סנוורבת אל28/12/2008
שלום עשיתי לאסיק לפני 4 חודשים ומאז אני מסונוורת . אני לא מסוגלת להיות בחוץ בלי משקפי שמש האם זה ישתפר? תודה רינת
פרופ' ישראל קרמר29/12/2008יתכן מאד ויחול שיפור הדרגתי תוך מספר חודשים. ישנה אפשרות לבצע בדיקה רפואית ויסודית במרפאתנו כדי לראות האם קיים יובש או עכירות מתחת לקליפה הורמים לסינוור ואז לטפל בהתאם. בברכה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה דחופה בנוגע לניתוח prkמורן22/12/2008
שלום, לאחר בדיקת התאמה נמצאתי מתאימה לניתוח prk בשל אישונים רחבים, צילינדר ומספר -6.15. אני סטודנטית ורציתי לדעת האם תהליך ההחלמה יפריע לי לחזרה ללימודים. נקבע לי ניתוח לשבוע הבא ואני קצת חוששת מתהליך החלמה ארוך, שכן כחודש לאחר הניתוח מתחילה תקופת המבחנים. רציתי לדעת האם כדאי לי לדחות את הניתוח לאחר המבחנים או שלא אמורה להיות בעיה לחזור לללימודים. אם כן, מתי בערך אוכל לחזור לשיגרה וכן מתי אוכל לחזור לעבוד. אשמח על תשובה מהירה, שכן הניתוח בעוד שבוע תודה!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה למורן-החלמה מPRK
פרופ' ישראל קרמר23/12/2008מורן שלום, אני מאמין שחודש לאחר הניתוח הראייה תאפשר לך ללמוד וגם לעבוד.זהו הזמן הממוצע של ההחלמה הראייתית לאחר ניתוח מסוג PRK.עם זאת יש לציין כי יש תמיד חריגים. בסך הכל זהו ניתוח בטוח ללא מרכיב כירורגי הבעיה היחידה היא ההחלמה ההדרגתית ולעיתים האיטית. בברכה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאחר ניתוח לאסק ...אבי22/12/2008
רציתי להגיד הרבה תודה על זה שאתם מקדישים מזמנכם לקריאה וטיפול. אני חודש לאחר הניתוח ואני ראוה 6\6 לפי הרופא שבדק אותי אבל עדיין יש משהו שקצת מציק אשמח לשמוע דעתכם בעניין. בלילה - כל אור שאני רואה ישנה מסביב הילה. האם זה יחלוף? אני לא רואה טוב בחושך יש הסבר? האם אני צריך להמשיך לקחת אפ אמ אל למרות שהוא נגמר לי ואני כבר חודש אחרי. ולמה כשאני יושב מול המחשב אני מרגיש שהענייים של מתאמצות יתר על המידה. תודה רבה רבה על צומת הלב . בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאבי
פרופ' ישראל קרמר23/12/2008שלום רב,
לידיעתך ניתוח מסוג לאסק כרוך לעיתים בהחלמה איטית של ראיית הלילה כולל הילה בלילה אשר אמורה להיעלם אחרי חודש וחצי עד שלושה חודשים מהניתוח. במידה והמליצו לך לקחת FML יש להמשיך טיפות אלו בדיוק לפי ההוראות שקיבלת. לגבי העבודה מול המחשב, מומלץ לעשות מנוחה למשך 5-10 ד'ות כל שעה שעתיים כדי להקטין את דרגת היובש השכיח אחרי ניתוחים מהסוג הזה. מומלץ לטפל ביובש ע"י טיפות מסוג REFRESH או GENTEAL.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אמור לעבור ניתוח עוד כשבועייםיניב21/12/2008
שלום נמצאתי מתאים לניתוח במרפאת עיניים. אני אמור לעבור ניתוח והומלץ לי על שיטתהאינטראלאסיק. עין ימין -1.75 וחצי צילינדר-- ועין שמאל -2 ו3/4 צילינדר הבנתי שבשיטה הנ"ל עושים חיתוך בעזרת הלייזר ואחרי זה מלטשים השאלה שלי זה קודם כל לגבי החיתוך מתי החתך מתאחה לגמרי? ואחרי כמה חודשים נניח אני מקבל מכה יחסית חזקה ממישהו בעין האם החתך יכול להיפתח? האם יש איזה שהוא חסרון מיוחד בסוג הניתוח הזה? 2 מתי אני אמור לראות טוב אחרי הניתוח? 3 לפי המספרים שלי שהם לא גבוהים האם הניתוח אמור להיות קל יותר?ז"א פחות ליטוש ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה ליניב
פרופ' ישראל קרמר23/12/2008יניב שלום, לאחר ניתוח INTRALASIK מקובל לחשוב שההדבקות של הקליפה (כולל הגבול שלה) הנחתכת ע"י הלייזר בשלב הראשון של הניתוח דורשת תקופה של בין 6 ל- 12 חודשים על מנת שהקליפה תהיה עמידה בפני מכה ישירה. מכאן שאני ממליץ בשנה הראשונה לאחר הניתוח להזהר מחבלה ישירה בקרנית, שזו חבלה מאד נדירה האופיינית בעיקר לאנשים שעוסקים בספורט מיוחד כגון קרב מגע, ג'ודו, אגרוף וכדומה. גם לאחר שנה מהניתוח צריך להזהר מחבלה ישירה בקרנית. אם אתה עוסק באחד מסוגי הספורט האלו שבהם יש סיכוי גבוה להפגע בעיניים, מומלץ לעבור ניתוח מסוג PRK או LASEK.
חדות הראייה לאחר ניתוח מסוג זה מושגת באופן יחסי מהר מאד כלומר תוך יום עד יומיים מהניתוח. ככל שהמספר נמוך יותר, עומק הליטוש קטן יותר. האם הומלצה לך שיטת הליטוש הרובוטי המתוחכם הנקראת CUSTOMVUE (CV) המשפרת את תוצאות תיקון הצילינדר?
בהצלחה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)