פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• ניתוח ליזר שלא הצליח
    לימור
    21/12/2008

שלום רב, עברתי ניתוח ליזר בעיניים לפני כשנה בשיטה החדשה חיתוך בכל עין -1.5 עברתי את הבדיקות הנדרשות ולאחר כשלושה חודשים נאמר לי שהמספר לא 6/6 כרגע אני לא רואה טוב בלילות וןנאמר לי כי עליי לעשות תיקון. אני לא מעוניינת בתיקון. האם במצב זה אני זכאית להחזר כספי. שכן הניתוח לא הצליח אני לא רואה 6/6 תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוח ליזר שלא הצליח

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    23/12/2008

לא ברור לי איזה סוג של ליטוש לייזר עברת, האם הליטוש הסטנדרטי או ליטוש לייזר ע"י רובוט מסוג CUSTOMVUE? אני ממליץ לך לבוא לבדיקה יסודית ולראות האם בכל זאת ניתן להשיג תוצאה יותר בעזרת הליטוש הרובוטי. באם אינך רוצה תיקון, ניתן להשתמש בעדשות מגע או משקפיים עד שתגיעי להחלטה על תיקון. אם ניתן לתקן על סמך הממצאים הרפואיים של הקרנית לדעתי כדאי לבצע תיקון על מנת להשלים את המטרה לשמה התחלת את כל התהליך. התיקון אמור להיות הליך פשוט כמובן בהתאם למבנה הקרנית שלך אותו יש לבדוק. לגבי הנושא הכספי יש לפנות לאחראית הסניף.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לייזר בגוף תוך כדי לייזר בעיניים
    .
    19/12/2008

אהלן, אני עשיתי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר בעיניים לפני כחודש ורציתי לדעת האם אני יכולה ללכת השבוע לטיול להסרת שייער בליזר ?? לפי הרופא המנתח זה בסדר גמור כל עוד אני שמה משקפיים להגנה על העיניים, אך רציתי לשמוע את דעתכם - האם קרן האור החזקה של הלייזר (בגוף) יכולה לפגוע בעיניים שלי, חודש אחרי שטיפלתי בהן בלייזר.?? תודה רבה!

הוספת תגובה

• מסכים

ד''ר נדב בלפר
    20/12/2008

עם המנתח. אין לעיניך סיכון גדול יותר כעת מאשר היה לפני ניתוח הלייזר בעיניים
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה!

.
    20/12/2008

אז מדוע אומרים להימנע מלהיות בשמש ?? \ קרן השמש אינה דומה לקרן הלייזר ?? הרי בשעת הסרת שיער בלייזר הינך מתבקש לשים משקפיים להגנת העיניים .. מדוע ??

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח אם תענו ל לשאלתי..

.
    28/12/2008

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שוב - הסיכון לעיניים

ד''ר נדב בלפר
    31/12/2008

לפני או לאחר ניתוח - הוא אותו דבר
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• פרופסור קרמר
    לימור
    18/12/2008

נותחתי על-ידך ביום שלישי שעבר, קיבלתי ממך כמה מרשים של טיפות לעיניים אחת מהטיפות הם אנטיביוטיקה השאלה שלי האם זה מונע ממני לשאול שתייה אלכוהולית כמו: יין או וודקה... שאלה נוספת, יום שני הקרוב יש לי אירוע האם אני יוכל לשטוף את העיניים יום לפני? תודה,שניר.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    פרופסור קרמר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    23/12/2008

לימור ושניר שלום רב, אין בעיה לשתות אלכוהול אך מומלץ לא להשתכר יותר מדי כדי שלא לגעת או לשפשף את העיניים שלא במודע. לגבי רחיצת פנים וחפיפה אין לעשות זאת עד להוצאת העדשות
    בברכה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• קצת דחוף, ייעוץ...נואשת מהעיניים!!!
    angel
    17/12/2008

היי אני מרכיבה משקפיים מאז שאני זוכרת את עצמי, אני בת 27 כיום עברתי בילדותי ניתוח פזילה, מאז אני מרכיבה משקפיים....(פחות בילדות בגלל עיניין הבושה הידוע לכולם) ניסיתי את מזלי בכמה מכונים לגבי ניתוח לייזר ונמצאתי לא מתאימה בכולם (הדסה,רואים 6/6 ואמריקן לייזר) קרנית דקה, או איזהשהיא סוג של מחלה בעין, לא ממש הבנתי, רק הבנתי שעין אחת רואה יותר טוב מהשניה בהרבה ולכן אי אפשר לנתח ולקחת את הסיכון הזה אחרי אין ספור ימים של בכי ודיכאון כי נמצאתי לא מתאימה,החלטתי לנסות עדשות....מעבר למשקפיים שאני מרכיבה הלכתי על עדשות חד פעמיות בטענה שאשתמש בהם רק לצורכי אירועים, מסיבות וכו'... לא ליום יום אך ממש קשה לי עם זה, אני די דיסלקטית בכל מה שקשור בלשים אותם בעיניים...פשוט ככה... לאחרונה יצא לי לשמוע על דבר חדשני שאומר עדשות ששמים אותם בלילה וקמים בבוקר ורואים טוב לאיזה 16 שעות בערך, הבנתי שהם מאד יקרות...משהו כמו 3000/4000 ש'ח הייתי שמחה לדעת ואולי להיות בציפיה שאולי יום אחד יישתלם לי לעבור לעדשות אלו... ואני בטוחה שלעוד אנשים כמוני שמתקשים בלשים עדשות מגע, ונרתעים קצת מהמשקפיים השאלה היא אם זה בטוח, אם כדאי לנסות בכלל....אמממ מה אומרים המומחים, שווה לא שווה את המחיר, מסכן לא מסכן את הבריאות? אני ממש אשמח לשמוע מכם, זה מאד יעזור לי...אני די נואשת בקטע של העיניים.... תודה רבה לכם ויום מקסים angel

הוספת תגובה

• יש לפנות לפורום עדשות מגע

ד''ר נדב בלפר
    18/12/2008

עדשות אלו קרויות אורתו-קיי
    ORTHO K

בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת משקפיים בלייזר
    ליאל
    17/12/2008

אני בחורה בת 21 עברתי לפני כשנה ניתוח להסרת משקפיים הייתי מאוד מרוצה אך מה שאני מרגישה זה שהייתי יותר מדי פזיזה והמספר שלי לא היה יציב לכן כיום אני מרגישה ירידה בחדות הראיה אני מודעת לכך שהניתוח הוא עם אחריות לכל החיים (למרות שזה דבילי לומר זאת) האם בגיל יותר מאוחר אוכל לעבור את הניתוח שוב? עשיתי את שיטת השיוף הייתי מתאימה מאוד בשל שיכבה עבה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    הסרת משקפיים בלייזר

הוספת תגובה

• כן

ד''ר נדב בלפר
    18/12/2008

ניתן לעבור הניתוח שוב... בכל גיל (כמעט) בתנאי שאין סיבה רפואית לא לעשות כן והמספר יציב לפחות חצי שנה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לאסק לא עדיף מאחר ואין חיתוך?
    שרי
    14/12/2008

על פי מה שקראתי במאמרים שונים, כאשר עושים ניתוח בשיטות הלאסיק על כל סוגיהן, לרבות אינטראלאסיק וכו' נעשה חיתוך עמוק יותר בקרנית ובעקבות החיתוך והאיחוי מחדש, נוצרת צ לקת בקרנית לכל החיים. עוד עלה מהמאמרים, שהצלקת הזאת חשופה לפגיעה למשך כל החיים, היינו אם חס וחלילה אקבל מכה בעין, כל העסק יכול לזוז ולהיפתח. בנוסף, הצלקת עלולה לגרום לעכירות בראייה. אם כך, לא עדיף לנתח בשיטת לאסק? אומנם זמן הריפוי מעט ארוך יותר, אבל לדעתי , זה עדיף על פני צלקת בקרנית לכל החיים. עוד קראתי שהחיתוך בלאסיק פחות מדוייק והקרנית עלולה להיות לא ישרה וחלקה מה שעלול ליצור עיוות בראייה. לאור כל החסרונות האלה, לא ברור לי מדוע בכלל משתמשים בשיטה הזו ולא עושים לכולם בשיטת הלאסק, ללא חיתוך ועם הרמה של שכבת האפיתל בלבד, אשר מתחדשת בכל מקרה?.

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר עמי הירש
    16/12/2008

ככלל סכנתם העיקרית של ניתוחי הליטוש החיצוני PRK או ASA הינה בעצם העובדה שהקרנית נותרת לאחר הטיפול חשופה. ובכך מגבירה את הסכנה הן להופעת זיהום, והן לתהליכי הצטלקות בשל ריפוי לא סדיר של שכבת האפיתל. תופעות דומות עלולות להתרחש גם בשיטת הלאסק (LASEK) אך בשיטה זו האפיתל נשמר ונותר שלם ולפיכך הטיפול בין סוגי ניתוחי ה SURFACE הליטוש החיצוני של הקנרית, נחשב בטוח יותר. אגב, כפי שהיה נהוג לפני שנים רבות עדיין יש מנתחים המבצעים את ניתוחי ה SURFAE לכל עין בנפרד בשל סיבות אלו.
    לגבי הניתוחים בהם נוצרת כיפה טיפולית (FLAP) ההבדל הגדול בין LASIK ל INTRALASIK הינו העובדה כי בחיתוך עם סכין בעזרת מיקרוקרטום דהיינו ניתוח הלאסיק (LASIK), עובי הכיפה הטיפולית אינו מדויק, והעובדה החשובה ביותר הינו כי הכיפה הטיפולית מונחת בתום הטיפול על המשטח ואינה מקובעת אליו. בשיטת האינטרלסיק (INTRALASIK) הכיפה הטיפולית הינה דקה מאד (90 עד 100 מיקרון בלבד) ושליש הזמן מתכנון היווצרות הכיפה הטיפולית בעזרת האינטרלסיק (INTRALASIK) מוקדש לביצוע החיתוך הצידי דהיינו SIDE CUT. כך מתקבלת כיפה שבה ישנו בתום הטיפול חיבור ומנגנון קיבוע כמו עלי ומכתש, דהיינו לכיפה שוליים המסותתים בעומק ובזוית מסוימת הננעלים במגרעת שמסותתת על ידי מערכת הINTRALASE כך שמובטח נושא קיבוע הכיפה הטיפולית אל מיטת הטיפול. מערכת קיבוע זו נועדה להבטיח שהכיפה לא תזוז ממקומה גם במקרי חבלה חמורים. אגב, בנושא הצלקת שהזכרת, יש לזכור כי חיתוך הכיפה מתבצע בהיקף בקוטר של 9-9.5 מ"מ וקוטר זה לעולם אינו יכול לפגוע בחדות הראייה שכן הינו היקפי והוא הרבה מעבר לקוטר האישון דרכו אנו רואים.
    הערה נוספת, במידה ואכן נוצרת הצטלקות מיקרונית באיזור ה SIDE CUT כמנתחים אנו שמחים להיווצרותה שכן לו היינו מנתחים בשיטת ה SURFACE הרי שהצלקת היתה עלולה להיווצר על פני כל משטח הקרנית ולפגוע בראייה במידה ניכרת. בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התשובה המלומדת

שרי
    16/12/2008

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מתי ניתוח להסרת משקפיים הופך לרפואי
    טלי
    12/12/2008

שלום רב, אני בת 28, מרכיבה משקפיים מגיל 7. המספר שלי כרגע הוא כמעט 8 בכל עין, ונאמר לי שממספר מסויים קופות החולים מחשיבות את הניתוח להסרת משקפיים כצורך רפואי ולא ניתוח אסטתי (דבר שבהחלט מוזיל את עלויות הניתוח). חיפשתי באינטרנט ובספרי השירות של קופ"ח כללית (ברשותי כללית "מושלם") מידע לגבי המספר כדי לבחון כמה אני "רחוקה מהיעד". אשמח אם תוכלו לענות על שאלתי (מהו המספר שממנו ניתן לבצע את הניתוח חינם תחת הגדרה של ניתוח רפואי ולא אסטתי). תודה רבה טלי

הוספת תגובה

• תשובה לטלי

ד``ר עמי הירש
    14/12/2008

טלי שלום, במספרים כמו שלך את אינך כלולה בקטגוריה זו להנחה על רקע של בעיה רפואית, לשמחתך את רחוקה מאד מאותם מטופלים בהם קיימת התוויה רפואית לניתוח.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• איזו שיטת ניתוח בטוחה יותר?
    צחי
    10/12/2008

שלום, נמצאתי מתאים באופן חד-משמעי לניתוח אינטרלאזיק. יחד עם זאת, אני מבין שניתוח ה- LASEK הנו ניתוח בטוח יותר, שכן לא מתבצעת בו חדירה לקרנית. אני מבין שתהליך ההחלמה ממושך יותר בניתוח ה- LASEK, אך בהנחה שאכן מדובר בפרוצדורה בטוחה יותר, אני מוכן לספוג זאת על מנת להמנע מסיכון מיותר. אשמח לקבל התייחסות לנקודה זאת. צחי

לבדיקת התאמה
    סגירה
    איזו שיטת ניתוח בטוחה יותר?

הוספת תגובה

• ראה קודם

ד''ר נדב בלפר
    10/12/2008

שלום צחי
    יש בדף הזה בפורום 2 שאלות המפרטות על שאלתך
    אענהלכן בקצרה .... בלאסק אין חיתוך של הקרנית ולכן אין סיכון (קטן) בטיפול במתלה. יש אולי (!) קצת פחות החלשה של רקמת הקרנית לטווח הארוך. עם זאת, כפי שציינת, תהליך ההחלמה ארוך וכואב יותר. יש מקרים המתאימים רק לאחד מסוגי הניתוח ויש המתאימים לשניהם
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• משטח קרנית אחורי
    רועי
    09/12/2008

שלום, הייתי בבדיקה ב"עיניים" בשבוע שעבר ונאמר לי כי המצב שלי הוא אופטימלי לביצוע הניתוח, קרנית עבה ומספר נמוך. בבדיקה עם אופטומטריסט נאמר לי שבסניף שלכם בת"א לא מבצעים בדיקת משטח קרנית אחורי(או משהו שנשמע דומה), בדיקה שיכולה להצביע על פגיעה/דלקת בעין שתגרום בעתיד (אפילו 3-4 שנים קדימה) לעיוות בקרנית כתוצאה מהניתוח וסכנת עוורון/סיבוכים קשים. האם יש אמת בדבר? האם אתם מבצעים בדיקה מקדימה זו? תודה, רועי.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    משטח קרנית אחורי

הוספת תגובה

• תשובה לרועי

פרופ' ישראל קרמר
    09/12/2008

רועי שלום רב, יתכן וקיימת כאן אי הבנה לגבי הציוד האבחנתי הקיים במרפאתנו. נהפוך הוא, קיימת במרפאתנו מערכת הנקראת אורבסקן הבודקת בצורה אופטית מאד מדוייקת את הפנים האחוריות של הקרנית של הנבדק, ועל סמך בדיקה זו אנו קובעים את ההתאמה שלהנבדק לסוג הניתוח באם מדובר בשיוף שטחי בלבד כגון PRK או LASEK או INTRALASIK. ישנם מצבים שבהם ממצאי הבדיקה של המשטח האחורי של הקרנית אכן קובעים כי הנבדק איננו מתאים בכלל לניתוח לייזר לביטול משקפיים. אינפורמציה זו מתקבלת במרפאתנו לגבי כל נבדק ונבדק ואיננו מבצעים ניתוחי לייזר ללא אינפורמציה זו.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שיטה עדיפה
    לימור
    09/12/2008

שמי לימור,מרכיבה עדשות רכות בערך 10 שנים ומשקפיים ומגיל קטן. המספר שלי שתי העיניים 5 -מספר קבוע כבר שנים. הלכתי לבדיקת התאמה במכון לייזר ואמרו לי שמכוון שהמספר שלי גבוה אני יכולה לעשות רק בשיטת הלאסיק ולא בשיטת האינטרלאסיק. רציתי לשמוע חוות דעת נוספת ולמה אי אפשר לעשות בשיטת האינטרלאסיק,מהם הסיכונים או החסרונות?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שיטה עדיפה

הוספת תגובה

• שיטה עדיפה

לימור
    09/12/2008

שמי לימור,בת 29 מרכיבה עדשות מגע 10 שנים בערך ומשקפיים מגיל קטן. המספר שלי בשתי העיניים 5 כבר שנים. הלכתי לבדיקת התאמה ונמצאתי מתאימה לניתוח. במכון אמרו לי שאני יכולה לעשות את הניתוח או בשיטת הPRK ולא בשיטת האינטרלאסיק בגלל המספר הגבוה שיש לי. רציתי לדעת מה ההבדל בין השיטות. בתודה מראש לימור.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    09/12/2008

לימור שלום, לידיעתך שיטת האינטרלזיק מבוססת על חיתוך קליפה מהקרנית בשלב ראשון של הניתוח בעזרת לייזר חכם הנקרא אינטרלייזר המסוגל לחתוך את הקליפה במקום סכין החיתוך שמשתמשים בה בניתוח הלאסיק. בהשוואה לחיתוך ע"י סכין החיתוך שמתבצע בעזרת האינטרלייזר הוא מדויק מתוחכם ובטוח הרבה יותר.
    האינטרלייזר מסוגל לחתוך קליפה מאד דקה מהקרנית ולכן ניתן להשתמש בו בטיפול בקרניות דקות במקום ניתוח ה PRK או לאסק. היתרון בניתוח האינטרלזיק הוא החלמה מהירה מאד וחזרה לשגרה תוך יום עד יומיים. ה PRK לעומת זאת דורש החלמה איטית עם התאוששות ראייה הדרגתית מאד וארוכת טווח. לכן אם ניתן לבצע את ניתוח האינטרלזיק תמיד עדיף לבצעו על פני הליטוש השטחי. אני מסיק מדברייך שבבדיקה לא נמצאת מתאימה לניתוח האינטרלזיק על סמך הקביעה הקלינית מנתוני הבדיקה שלך במידה ועשית את הבדיקה במרפאתנו. אם נבדקת במכון אחר יכול להיות שהם אינם יודעים את הקריטריונים שלנו להתאמה לניתוח האינטרלזיק. אם נבדקת אצלנו, אין ברירה אלא לעבור את ניתוח ה PRK.
    חשוב לדעת, שתוצאת הראייה תהיה זהה לאחר שני ניתוחים אלו, אלא שתושג לאט יותר בניתוח PRK. במצבים כמו שלך יתכן וה PRK הוא ניתוח בטוח יותר עבורך לטווח הארוך. בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה היא.........

לימור
    09/12/2008

כן,אכן ניבדקתי אצלכם. ולפי מיטב הבנתי מהפקידה שהניתוח לייזר בשיטת האינטרלאסיק זה לא לבעלי מספר גבוה... אלא אם כן אני מבצעת את האינטרלאסיק+הרובוט. בסופו של דבר אני צריכה להחליט בין הניתוח לייזר עם הרובוט או ל-PRK אכן כך?...

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    14/12/2008

שלום לימור,
    במידה ועובי הקרנית הוא מעל 520 מיקרון ניתן לעשות ניתוח בשיטת הintralasik עם ההחלמה המהירה, כמובן תלוי במבנה הטופוגרפי של הקרנית שלך.
    לגבי הליטוש עם הרובוט- הוא מומלץ למספרים גבוהים כמו שלך ואישונים רחבים גם בשיטת ה Intralasik וגם בשיטת הPRK.
    בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי התאמה וסיכונים בלייזר
    מיכאל
    07/12/2008

שלום, אני בן 17 עוד מעט 18 ומרכיב משקפיים במספר 4 בשתי העיניים. דיברתי עם אמא שלי כמה פעמים על ניתוח לייזר ומבחינתה זה בסדר. רציתי לדעת מה הם הסיכונים ? והאם אני מתאים לניתוח כזה ? איך אפשר לבדוק ומה צריך לבדוק. ועוד שאלה האם זה פוגע בפרופיל הצבאי ?

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    09/12/2008

מיכאל שלום רב, במידה והמספר שלך יציב מזה כשנתיים ניתן לבצע ניתוח לייזר לביטול משקפיים במידה ותמצא מתאים בבדיקת ההתאמה. לגבי הסיכונים נסביר לך בסוף הבדיקה בהתאם לנתוני הקרנית וסוג הניתוח. עד כמה שידוע לי הפרופיל יורד באופן זמני ל 64 ועולה חזרה לפרופיל המקורי. ניתן לברר פרטים מעודכנים בלשכת גיוס.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות בנוגע לניתוח לייזר
    יוסי
    07/12/2008

שלום, אני לא יודע אם לעשות ניתוח בלייזר, פוחד מההשלכות של זה עליי. נולדתי עם CP ויש לי היסטוריה ארוכה של בעיות עיניים, עברתי שלוש ניתוחי פזילה ועכשיו לא רואים פזילה אבל לפי הרופאים עדיין ישנה פזילה שלא נראית לעין. אני פוחד שבגלל שאני CP הניתוח לא יצליח ויעשה רק נזק רב יותר לעיניים. האם מישהו שיש לו CP יכול לעבור ניתוח כזה?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    התלבטות בנוגע לניתוח לייזר

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    09/12/2008

יוסי שלום רב, לידיעתך אין שום בעיה לבצע ניתוח ליזר להורדת משקפיים בחולי CP. באם הנך מרכיב משקפיים בחיי יום יום אני מציע לך לבוא לבדיקת התאמה במרפאתנו על מנת לוודא שהינך מתאים לטיפול זה ולאיזה סוג ספציפי מבין ניתוחי הלייזר. לגבי הפזילה, עלינו לבדוק האם הפזילה תחמיר לאחר טיפול הלייזר ואת התשובה לכך תקבל בתום הבדיקה היסודית שנבצע. בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בקשר להשתלת עדשות..
    און סולומון
    07/12/2008

כמו שכתבתי כאן בעבר יש לי פלוסים 7 דיופטרים בשני העיניים+ 1.5 צילינדר ואני לא מסתדר עם משקפיים ועוד יותר לא מסתדר עם עדשות עכשיו הבנתי שקיים הניתוח של השתלת עדשות השאלה שלי כמה בטוח כבר לעשות את הניתוח הזה פה בארץ או עדיף בחו"ל ומה הסיכונים פה? הבנתי שזה ניתוח הרבה יותר קל מלייזר כי בסופו של דבר לא מתקנים את העין אלה יש לך מכשיר בעין שמתקן לך את הראייה ככה שזה אמור להיות הרבה יותר בטוח וגם ההחלמה אמורה להיות הרבה יותר קצרה..או שאני טועה? בכל מקרה אשמח לדעת מי מחברות הורדות המשקפיים בארץ מתעסקות עם זה? נגיד אמריקן לייזר עושה את הניתוח הזה? ומה העלויות שלו? והבנתי שזה כאילו הפיתרון לבעלי המספרים הגבוהים..שלא יכולים לעשות לייזר...האם זה נכון? ובכל אופן אשמח לדעת הכל על הנושא כי חיפשתי ולא ממש מצאתי...וכמה אתם ממליצים באמת ללכת על זה.....אני פשוט כל היום שומע על ניתוחי לייזר אבל כלום על השתלת עדשות...תודה ענקית ענקית לעונים...

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה בקשר להשתלת עדשות..

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    09/12/2008

און שלום רב, ניתוחי השתלת עדשות תוך עיניות לתיקון קוצר ראייה ורוחק ראייה קיימים מזה כ- 13 שנים. זה ניתוח שנותן תוצאות טובות מאד במספרים גבוהים אך לא תמיד ניתן להשתיל את העדשה בעין עם רוחק ראייה כמו שלך (+) היות ואותו חלק שבו משתילים את העדשה הוא לעיתים קרובות שטוח מדי ביחס לנתונים הנדרשים ע"י יצרן העדשה. לכן אני ממליץ לך לבוא לבדיקת התאמה במרפאתנו על מנת לקבוע אם אתה מתאים לטיפול לייזר או להשתלת עדשה. דרך אגב, אנו מבצעים את ניתוחי השתלת העדשה מזה 7 שנים ב"עיניים". אינני יודע מה מצב המכונים האחרים. בברכה,

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• חור ברשתית, האם לעבור תיקון?
    שרונה
    07/12/2008

שלום רב, נמצאתי מתאימה לניתוח לאסיק, מספרים 3 ו 3.5 , במהלך הבדיקות התגלה אצלי "מצע לחור" קטן. הרופא אמר שאני לא חייבת לעבור את הניתוח אבל כדאי לעבור אותו. שאלותיי: 1. האם התופעה הזו שכיחה? 2. האם לעבור את הניתוח? מה הסיכונים אם אשאיר אותו כמו שהוא? 3. האם יהיו לי צלקות או נקודות שייראו חיצונית ? 4. האם עצם זה שנוגעים לי באיזור, זה יהיה פתח למצב יותר מסובך בעתיד? תודה רבה שרונה

לבדיקת התאמה
    סגירה
    חור ברשתית, האם לעבור תיקון?

הוספת תגובה

• שכחתי להוסיף פרטים

שרונה
    07/12/2008

בת 34 , מרכיבה משקפיים 10שנים, עדשות רכות 8 שנים.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    07/12/2008

שרונה שלום, מומלץ לעשות בדיקה יסודית של האיזור הניווני שבו נראה החור ברשתית העין שלך, כי ישנם חורים ברשתית שיש להם נטייה להפתח ולגדול באופן טבעי ויש חורים שהם סטטיים. על פי מראה החור אני ממליץ לקבוע האם דרוש טיפול לייזר המיועד להלחמת חורים ברשתית לפני ניתוח הלייזר. יש לקבל החלטה לאחר בדיקה מהי הדרך הבטוחה ביותר במקרה שלך. דרך אגב איננו ממליצים היום לעבור ניתוח בשיטת הלאסיק אלא בשיטת האינטרלסיק היות ובשיטת הלאסיק חותכים את הקליפה בשלב הראשון של הניתוח בעזרת סכין הדומה בעקרונה לסכין גילוח המפעילה לחץ מכני על החלק הקדמי של העין שהוא הרבה יותר גבוה מהלחץ המופעל במערכת האינטרלייזר היוצר את הקליפה בניתוח אינטרלסיק. בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוחי לייזר במספרי נמוכים
    שואל
    06/12/2008

שלום רב בן 38 מרכיב משקפיים מגיל32 עם מספר יציב עד כה של 1 - (מינוס 1) 1.האם יתכן כי בגילי עדין המספר יעלה במשך השנים ועדיפ להמתין כעת..? 2.האם עדיף להמתין למספרים גבוהים יותר על מנת לבצע את הניתוח או שזה כלל לא משנה.? 3 האם יתכן מצב בו המספר ירד רק ל 0.25 -או ל ל 0.5- לאחר התיקון..ואז במקים מסויימים אזדקק למשקפיים..? 4.האם ישנם אחוזי הצלחה טובים גם עם מספרים מאוד נמוכים כאלה.?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ניתוחי לייזר במספרי נמוכים

הוספת תגובה

• תשובה

פרופ' ישראל קרמר
    07/12/2008

ראשית הסבירות שהמספר של משקפייך יעלה בעתיד היא נמוכה בגיל 38, שנית סוג קוצר הראייה שלך נקרא קוצר ראייה נמוך והוא לא מראה נטייה לעלות בתקופה כזו של גילך. בנוסף, רמת הדיוק של תיקון קוצר ראייה בסדר גודל כזה היא מאד גבוהה, הרבה יותר מאשר בקוצר ראייה בינוני עד גבוה. אני צופה לאחוזי הצלחה מאד גבוהים במקרה כזה.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה