פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• טעות מוזרה מאד
    שלומי
    24/01/2008

שלום

עשיתי בדיקת עיניים ב2 מכוני הסרת משקפיים ומשום מה התוצאות שלהם שונות:

במכון א': לדעתם המספר שלי הוא בעין ימין -3.25 (עם צילינדר -0.5) ובעין שמאל המספר -3.0 ו(עם צילינדר 0.25)

במכון ב': לדעתם שני העיניים שלי 2.75- בלי צילינדר

האם זאת לא שגיאה חמורה?! הרי זה עניין משמעותי עבור הניתוח

נ.ב. המשקפיים שאני מרכיב הינם -2.75 שניהם ומשקפיים אלו איתי כשנה וחצי.. ואני חושב שאולי אכן עלה לי המספר ב0.25 אך אף פעם לא היה לי צילינדר

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    טעות מוזרה מאד

הוספת תגובה

• טעות מוזרה מאד

ד``ר עמי הירש
    31/01/2008

החלטה לגבי נתוני הטיפול חייבת להתבצע על פי מספר מדדים-
    בדיקת אופטומטריסט לבדיקת הראייה הסובייקטיבית ומיפי הקרנית לוודא האם קיים צילינדר בקרנית והאם תוספת הצילינדר תשפר חדות הראייה הסוביקטיבית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מה ההבדל בין ASA (אסותא) לPRK
    דידי
    24/01/2008

אני מתלבט איפה לעשות את הניתוח.
    בכל החברות נאמר לי שהניתוח הוא בשיטת PRK, ובאסותא אמרו לי שזה בשיטת ASA, איזו שיטה עדיפה? (הקרנית שלי מספיק עבה לכל הניתוחים)

לבדיקת התאמה
    סגירה
    מה ההבדל בין ASA (אסותא) לPRK

הוספת תגובה

• אין שום הבדל בין שתי השיטות.

ד``ר עמי הירש
    31/01/2008

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• : כמה שאלות כלליות (דחוף לפני ניתוח
    שלומי
    24/01/2008

שלום לד"ר הירש

אשמח אם תעני לי על מספר שאלות:

1. ניתוח בשיטת לאסיק עם צילנדר יותר מסובך מאשר בלי צילינדר?

2. האם מומלץ לעשות את הניתוח בשיטת לאסיק כחודש וחצי לפני גיוס לקרבי (יש לקחת בחשבון את שעות השינה המועטות והלא מסודרות שיהיו שם)

3 עבור בן 22 שמספרו כמעט יציב האם כדאי לעשות את הניתוח עם עודף מספר? כלומר אם יש לי -2.75 האם כדאי לעשות מן "ביטוח" לעתיד ולעשות -3 שמא בעתיד יעלה הספר שלי ב-.0.25?

4. מה דעתך על לעשות את ההסרה באמריקן לייזר?

5. היה לי היפוטיטיס A בגיל 7 האם זה לא אמור למנוע את הניתוח? (B לא היה לי.. עשיתי חיסון נגד זה)

תודה על המענה מראש

הוספת תגובה

• תשובות

ד``ר עמי הירש
    31/01/2008

1. כן.

2. עדיף לא לבצע ניתוח לאסיק לפני שירות קרבי.

3. ממולץ לבצע טיפול בתיקון יתר אפילו של חצי מספר כלומר -3.25.

5. לא. אין בעיה לבצע את הניתוח.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• VISX מול Allegretto לאישונים גדולים
    Aquila
    23/01/2008

שלום,

קראתי אתמול בלילה הרבה מאמרים על הבעיות בראיית לילה שמתעוררות לאחר לייזר לאנשים עם אישונים גדולים. אני בן 22 ולכן נמצא בקבוצת סיכון לעניין זה (קוטר אישון ממוצע לגילי - גדול מ-7 מ"מ). אני גם חובב אסטרונומיה ולכן אני חייב ראייה טובה גם בתנאי חושך מוחלטים ושימוש במלוא גודל האישון שלי. (רוב האנשים משתמשים במלוא גודל האישון שלהם באמת פעם בכמה שנים. אני משתמש בו לפחות פעם בשבועיים או חודש). אני לא מעוניין לסבול מסינוורים, הילות, ghosts וכו'

אחת הטענות העיקריות שחוזרת בכל המאמרים היא הלייזר של VISX מלטש שטח אופטי קטן יותר מאשר לייזר Allegretto. מדובר על 6.5 מ"מ לעומת 8 מ"מ. הלייזר של VISX משתמש בשיטת blending כדי להחליק את השוליים של ה-1.5 מ"מ הנוספים כך שהירידה בפוקוס בשוליים תהיה הדרגתית. זה הפתרון שהחברה מצאה לבעיית השטח הקטן.
    Allegretto לעומת זאת, פשוט מלטש את כל ה-8 מ"מ. אפילו קראתי שגם מעבר לזה הם עושים blending, אבל זה היה בפורום ולא מצאתי לזה סימוכין במאמרים או באתר החברה. האם שיטה זו לא עדיפה? למה "להתקמצן" ולעשות 6.5 מ"מ עם תיקונים ל-1.5 הנוספים במקום פשוט לעשות את כל ה-8 מ"מ ל-100% ליטוש ומקסימום תוצאות?

טענה נוספת היא שלעולם השטח האופטי האפקטיבי, זה שפועל לאחר הניתוח ישיג חדות 100%, אינו תואם את זה שתוכנת בלייזר. כלומר, גם 6.5 או 8 מ"מ זה בערבון מוגבל, כי בפועל לאחר הניתוח ותקופת ההחלמה השטח שלוטש במדויק יהיה עוד קטן יותר. המחמירים ממליצים לתכנת למחשב של הלייזר שטח אופטי גדול ב-1 מ"מ מקוטר האישון, דבר שבלתי אפשרי ב-VISX, ובד"כ אפשרי ב-Allegretto (כל עוד אין למטופל אישונים ענקיים מעל 7.5 מ"מ). כך קראתי.

אם כן שאלותיי הן:

1. מה דעתך על ההבדל בין שתי השיטות של החברות השונות לטיפול בבעיית האישונים הגדולים?
    2. עד כמה באמת בד"כ הנסיגה משטח האופטי המתוכנת לשטח האופטי האפקטיבי בשני הלייזרים? האם ידועים לך נתונים מקיפים ומדויקים יותר ממחקרים שנעשו בנושא זה?
    3. אני מעדיף את מכון עיניים לביצוע הניתוח, אך חושש מהלייזר של VISX. האם עיניים מציעים גם טיפולים ב-Allegretto? או לייזר אחר שמתאים לאישונים רחבים? האם יש מכשירים חדשים של VISX עם ליטוש על שטח רחב יותר? (וכמה מ"מ?)
    4. בשום שלב של הבדיקות במכון לא זכור לי שהשאירו אותי 10 דקות בחושך כדי לתת לאישונים להתרחב לבדיקת קוטר האישון. איך אפשר להסביר זאת? קראתי מאמר גם על עניין זה בו נטען כי חייבים לחכות לפחות חמש דקות ועדיף עשר דקות בחשכה ואז לצלם ולמדוד את קוטר האישון. גם לא תחת טיפות להרחבת אישונים, כיוון שאלה לא מדמות את המצב הטבעי (מה גם שבעת שצילמו אותי לא הייתי תחת השפעת טיפות ולכן זה לא פותר את בעיית זמן ההסתגלות לחושך). האם ייתכן שנקבע לי קוטר אישון בעת שהוא לא התרחב למקסימום? זאת בעיה גדולה כי אני מתכנן כן לנצל את האישונים שלי למקסימום קוטרם בעתיד.

תודה ויום טוב,
    שי

לבדיקת התאמה
    סגירה
    VISX מול Allegretto לאישונים גדולים

הוספת תגובה

• visx

ד``ר עמי הירש
    23/01/2008

מכשיר הvisx הוא היחיד בעולם בו קיבוע העין במצב שכיבה זהה למצבה בעת הבדיקה - דהיינו בישיבה, שכן המערכת אינה מתבססת על הקרנית אלא על יציבות התמונה בקשתית (IR)

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המידע, אבל מה לגבי

Aquila
    24/01/2008

השאלות האחרות בהודעה שלי? מה לגבי גודל האישונים?

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• התלבטות קשה בין אמריקן לייזר לאסותא
    שרון
    22/01/2008

שלום רב!

אני בן 19, לפני גיוס (מרץ). לאחרונה החלטתי כי את ה-3 שנים הקרביות שלי אעביר ללא משקפיים. הייתי ב-4 מכונים - אמריקן לייזר, עיניים, קיירוויזין ואסותא - כולם אמרו לי שאני מתאים ב-100% ללא ספק (1 בעין שמאל 2 בעין ימין). העניין הוא שסבא וסבתא שלי מכירים את הרופא המנתח באסותא (דוד בן ניסן) כבר 15 שנה, והם סומכים עליו ומוכנים לממן את הניתוח רק אם אעשה אותו אצלו, באסותא. אני אישית יותר סומך על אמריקן לייזר.

אני צריך תשובה כנה ועובדתית - האם אסותא הוא מקום טוב לעשות בו את הניתוח? או שכדאי בכל זאת לעשות באמריקן לייזר?

תודה!

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר עמי הירש
    23/01/2008

אנא בצע את הניתוח אצל הרופא ממנו התרשמת בנושא מקצועיות ואישיות.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• הסרת משקפיים
    מוני
    22/01/2008

שמעתי כי השיטה החדשה ביותר היא לאסיק - מה השיטה?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    הסרת משקפיים

הוספת תגובה

• השיטה החדשה ביותר הינה Intra lasik

ד``ר עמי הירש
    23/01/2008

ניתן לקבל מידע על שיטה זו באינטרנט.

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• האם מומלץ ניתוח להסרת משקפים למספרי
    נועה
    20/01/2008

ברצוני לדעת האם מומלץ לי לעבור ניתוח להסרת משקפים למספרים הבאים:
    שמאל +1.75
    ימין +3
    אם כן, האם אתם מנתחים?

הוספת תגובה

• כן, הגיעי לבדיקת התאמה.

ד``ר עמי הירש
    23/01/2008

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אני מתאימה לניתוח לייזר?
    חן
    19/01/2008

שלום רב,

יש לי מספרים יחסית לא גדולים (קוצר ראייה)
    עין ימין 1.75-
    עין שמאל 1.50-
    ללא צילינדר

האם אני מתאימה לניתוח לייזר?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    האם אני מתאימה לניתוח לייזר?

הוספת תגובה

• התאמה לניתוחי לייזר

ד''ר דוד לנדאו
    20/01/2008

חן שלום,

טווח המרשם שלך נמצא בתחום הטיפול של מכשירי הלייזר להסרת משקפיים.

יחד עם זאת יש עוד מספר מרכיבים התורמים להחלטה אם אדם מתאים או לא מתאים לניתוח.

הרשי להזמין אותך לבדיקת התאמה, במהלכה יבדקו על המרכיבים החיוניים להחלטה, תקבלי הסבר על ניתוחי הלייזר השונים, סיכויים להצלחה וסיכונים. אני מקווה שבסוף בדיקת ההתאמה תדעי אם את מתאימה לניתוח ובאיזו שיטה.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• קטרקט
    מיה
    17/01/2008

שלום, האם ניתן לעשות ניתוח קטרקט בלייזר?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    קטרקט

הוספת תגובה

• ניתוחי קטרקט לא מבוצעים בלייזר

ד''ר דוד לנדאו
    20/01/2008

מיה שלום,

קטרקט הוא מצב בו העדשה הטבעית עכורה ופוגמת בראיה.

בניתוח קטרקט מרסקים את העדשה העכורה, שואבים את העדשה ומשתילים במקומה עדשה מלאכותית תוך עיניית מחומר פלסטי.

ריסוק העדשה בעין מבוצע על ידי מכשיר הנקרא Phacoemulsifier והוא עובד על גלי קול בתדירות על-קולית.

ניתוחי קטרקט לא מבוצעים בעזרת לייזר.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח
    רונית
    15/01/2008

שלום, אני חודש וחצי לאחר ניתוח לאסיק ורואה כפול. הרופא אמר שיתכן ואצטרך תיקון. שאלתי- אני סובלת מעור פנים רע ורופא העור המליץ על תרופה חזקה בשם רואקוטן שתופעת הלוואי היא ייבוש ריריות. האם ניתן לקחת לאחר הניתוח או שיפגע בהחלמת הקרניות?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    לאחר ניתוח

הוספת תגובה

• רואקוטן וניתוחים להסרת משקפיים

ד''ר דוד לנדאו
    20/01/2008

רונית שלום,

לצערי התרופה שרופא העור ממליץ לך טובה מאוד לנגעים על העור בעיקר בפנים אך מפריעה לריפוי תקין של ניתוחי לייזר להסרת משקפיים.

ממליץ להתייעץ עם רופא העיניים המנתח שלך לגבי התזמון המתאים לתיקון ולטיפול ברואקוטן.

רפואה שלמה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• קוצר ראיה חריג
    מאיר
    13/01/2008

לפורום שלום אני בחור צעיר עם קוצר ראיה חמור מספר המשקפיים שאני מרכיב הוא -32 בתוספת צילנדרים גבוהים .המראה שלי עם המשקפיים החזקות גורם לי להתבייש בהרכבתם אך בלעדיהם אני ממש עיור אני שומע התלחשיות של אנשים לגבי המשקפיים וזה מתסכל מאד.גם עם המשקפיים יכולת הראיה שלי מוגבלת ומפריעה לי בתיפקוד היומי.האם לאור נסיונכם ניתן לעזור לאחד כמוני בשיפור הראיה האם פגשתם אנשים עם קוצר ראיה גבוה משלי. אניצריך לציין שעדשות מגע אינני יכול להרכיב. אשמח לתשובה מפואטת ..בברכה גדעון..

לבדיקת התאמה
    סגירה
    קוצר ראיה חריג

הוספת תגובה

• קוצר ראיה חריג

ד''ר דוד לנדאו
    20/01/2008

מאיר שלום,

אם אכן אתה מרכיב משקפיים עם מרשם של 32.00- דיאופטריות ובנוסף לזה גם צילינדר גבוה, אכן אתה מאוד חריג.

לצערי, בניתוחי לייזר להסרת משקפיים לא ניתן לעזור לך.

יש אפשרות תיאורטית של השתלת עדשה מלאכותית תוך עיניית בנוסף לעדשה הטבעית שלך, בשיטה זו תיקנתי מרשם של 21.00- אבל למיטב זכרוני, החברה לא מיצרת עדשות עם עוצמה גבוהה יותר.

כמו כן יש אפשרות גם היא תיאורטית להוציא את העדשה הטבעית שלך ולהשתיל במקומה עדשה מלאכותית תוך עיניית כפי שאנחנו עושים בניתוחי קטרקט שיגרתיים.
    בקוצר ראיה גבוה כל כך אני בספק אם נוכל למצא עדשה עם עוצמה מתאימה עבורך וכמובן יש צורך לדון בסיכון המוגדל של היפרדות רשתית לאחר ניתוח כזה.

ממליץ לך מאוד לפנות לאחד ממומחי הקרנית והקטרקט בסמוך למקום מגורייך ולהתייעץ איתם.

לא בטוח שניתן לסייע לך אך שווה את המאמץ לקבל ייעוץ מסודר.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שבועיים לאחר הניתווח....
    יעל
    12/01/2008

שלום רב, לפני כשבועיים עברתי ניתוח מסוג PRK ואני עדיין רואה מטושטש ומתקשה מאוד לקרוא, לצפות בטלויזיה ובמסך מחשב. האם זה בגדר המקובל? מתי זה אמור להשתפר?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שבועיים לאחר הניתווח....

הוספת תגובה

• ההחלמה לאחר PRK ארוכה

ד''ר דוד לנדאו
    13/01/2008

יעל שלום,

ההחלמה לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשיטת הלייזר על פני השטח ארוכה יחסית.

מרבית המנותחים מגיעים לראיה תפקודית (לא ראיה של 6/6), תוך כעשרה ימים לאחר הניתוח.
    לעיתים זמן ההחלמה ארוך יותר.

על פי מה שאת כותבת לדעתי אין מקום לדאגה.

השיפור יהיה איטי אך יתמיד

בכל מקרה של חשש או ספק, פני לרופא המנתח שלך, לעיתים חלק מהטיפול הוא לבדוק לייעץ ולהרגיע.

רפואה שלמה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    איציק
    11/01/2008

שליש מספר וראייה 6\12 זה אותו דבר?
    ואם לא אז מה שליש מספר?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• מידות שונות

ד''ר דוד לנדאו
    13/01/2008

איציק שלום,

מרשם המשקפיים מורכב ממספרים של מספר וצילינדר.
    היחידות הן דיאופטרות (בפיזיקה דיאופטר הוא יחידה של מרחק נקודת הפוקוס של העין מהרשתית).
    בעזרת המרשם ניתן ללטש את עדשת המשקפיים/ עדשת המגע/ הקרנית לצורה המתאימה על מנת לתקן ליקויי ראיה.

חדות הראיה היא יחידה שונה שמבטאת את גודל האות הנראית יחסית למרחק מלוח הבדיקה.
    אין כל קשר בין שתי המידות האילו.

זה כמו לנסות להשוואת סנטימטרים לליטרים.

אין כל טבלה המתרגמת דיאופטריות ליחידות חדות ראיה.

מקווה שהצלחתי להסביר

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח Lasek
    מנותח
    10/01/2008

עברתי ניתוח LASEK ביום ראשון ונוצר מצב שעין אחת מחלימה יפה מאוד ואני מתחיל לראות בה חד אבל בעין השניה אני רואה בצורה עכורה מאוד ומטושטשת וזה מדאיג אותי מאוד. קיים הבדל גדול בן שתי העיניים.
    על פני העין לא נראים הבדלים בן העיניים וחשוב לציין שאני עדיין עם העדשות הטפוליות.
    אשמח לתשובה מהירה, תודה רבה!

לבדיקת התאמה
    סגירה
    לאחר ניתוח Lasek

הוספת תגובה

• תהליך ההחלמה לאחר ניתוח לייזר

ד''ר דוד לנדאו
    11/01/2008

יקירי,

בעשרת הימים הראשונים לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשיטת הליטוש על פני השטח כמו ה- LASEK אנחנו מצפים לראיה לא חדה ולעיתים מטושטשת.

נראה לי שאין מקום לדאגה מכיוון שאתה עוד בתקופת ההחלמה הראשונית.

ממליץ להיות בקשר הדוק עם הרופא המנתח שלך במידה ויש לך חששות מיוחדים.

רפואה שלמה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לד"ר לנדאו
    מנותח
    10/01/2008

ד"ר לנדאו הרגעת אותי מאוד.. אתה עונה בצורה כל כך יפה ומובנת!
    התרשמתי מימך מאוד ועוד בלי להכיר אותך אישית..
    אם עשיתי ניתוח בהדסה ויש לי רופא מנתח אחר .. אני יכולה גם להיפגש איתך?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה לד"ר לנדאו

הוספת תגובה

• גיבוי הדדי

ד''ר דוד לנדאו
    11/01/2008

נכבדי,

במכון שלנו בהדסה אופטימל עובדים חמישה מנתחים מנוסים, אנחנו מגבים אחד את השני במקרה הצורך.

אם אתה מגיע לביקורת ביום שבו גם אני מקבל אשמח להיפגש איתך ביחד עם הרופא המנתח שלך ולייעץ לך במשותף

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה