מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח PRK לבעלי מבנה קרנית בעייתיאור-רם21/11/2007
לפני כשלוש שנים נבדקתי לשם ביצוע ניתוח לייזר לתיקון קוצר ראיה.
התברר כי איני מתאים לניתוח בשל מבנה הקרנית וכן בשל תופעת יובש בעיניים ממנה אני סובל.
שאלתי, האם כיום בשיטת PRK ניתן יהיה לתקן את קוצר הראיה למרות הנתונים הנ"ל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח prk ,תשובה
ד``ר עמי הירש23/11/2007שלום רב,
כדאי להבדק.
בחלק מהמקרים prk או lasek הן אופציות אפשריות אם קיים עוות של פני הקרנית לא ניתן לבצע גם prk; הכל נקבע לפי המצב בבדיקה. בברכה ובהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כאבי ראש לאחר ניתוח?הדס19/11/2007
שלום,
עברתי ניתוח להסרת משקפיים בשיטת זיאופטיק, לפני 3 שבועות. הניתוח הצליח (לפני כן היה לי -6.5 ו-4) ואני רואה מצוין כעת.
אלא ש... בהתחלה היה לי יובש שגרם לי לכאבי ראש (באיזור במצח) ולאחר שהתחלתי לשים דמעות מלאכותיות (כל שעה שעתיים) התחיל לי כאב ראש מסוג אחר.
כמעט כל ערב- אני מתחילה לסבול מכאבים באיזור המצח שעוברים אחר כך לחלק האחורי של הראש (קצת מעל הצואר).
מאחר ואני נוטה לעיתים לסבול ממיגרנות, אינני יודעת אם זה קשור לניתוח. האם יש לדעתך קשר?
או שזה מקרי שהכאבי ראש האלה התחילו? זה ממש משגע אותי...
תודה רבה מראש
הדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש לאחר ניתוח
ד``ר עמי הירש19/11/2007שלום הדר,
אין קשר בין מגרנות לבין הניתוח.
יובש עשוי לגרום לכאבי ראש.
יש להיבדק ע"י רופא המשפחה או נוירולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טיפול לא פולשני להסרת משקפייםאני18/11/2007
קראתי כאן מאמר באתר ובו נאמר:
הסובלים מקוצר ראייה נמוך בגילאי 18-40 עם מספר עד 1.5 ובני ה-50-40 הזקוקים למשקפי קריאה במהלך השנה האחרונה עד מספר 1.75, יכולים מעתה לשפר את הראייה, באמצעות טיפול לא ניתוחי, המבוסס על תרגול מונחה מול מחשב.
איפה אוכל לקבל עוד מידע בנוגע לטיפול? האם הוא כבר בשימוש, ויש הוכחות להצלחה, האם הוא מוכר ע"י קופות החולים או שהוא פרטי? מי מבצע מהי העלות וכו'
ממש חשוב לי הנושא הזה כי יש לי משקפיים לראיה למרחוק ואני לא שמה אותם כי אני לא אוהבת את זה וזה בכלל לא נוח לי ואשמח להיפטר מהם. זה נושא שמטריד אותי מאוד ומפריע לי ביום יום..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול neuro-vision
ד``ר עמי הירש19/11/2007ברשת עיניים מטפלים בשיטה זו רק במטופלים שעברו ניתוח לייזר במרפאתנו.
למיטב ידיעתי אין מרפאה בארץ המטפלת בשיטה זו .
מידע נוסף תוכל לקבל באתר www.neuro-vision.com* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- התלבטות בין ASA לשיטה אחרתרונית17/11/2007
שלום,
בעלי עשה ניתוח בשיטה ASA לפני קצת יותר משבוע והוא עדיין רואה מטושטש ונאמר לו אחרי הניתוח שהראיה יתיצב לאחר כחודשיים. אני גם הכלכתי ליעוץ ואמרו לי שאני גם מתאימה לניתוח ASA ושההחלמה תיקח בערך שבוע עד שאני אראה טוב. המספר שלי זה מינוס 5 בשני העיניים פלוס צילינדר קטן ובעלי היה לו מספר מינוס 3.
אני עובדת בתוך מזכירה ועובדת כל היום מול המחשב וחשוב לי ראיה תקינה וחדה באופן תמידי כמה שיותר מהר. יש לצין שאמרו לי ששיטת ASA הכי בטוחה. אני גם קבעתי טור בעוד שבועים איפה שבעלי עשה את הניתוח.
לאור הנ"ל -אני חוששת שזמן ההחלמה יהיה ארוך וזה יפריע לי בעבודה.
איזה שיטה מתאימה לי כך שהראיה שלי תהיה חדה ותקינה מהר ככול האשפר. האם כדי לי ללכת ליעוץ בשיטה אחרת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מהירות החלמה
ד''ר דוד לנדאו18/11/2007רונית שלום,
השם ASA הוא שם שיווקי לשיטת הלייזר על פני השטח, בשיטה זו התאוששות הראיה איטית (לוקח עשרה ימים ויותר לפני שהראיה חוזרת להיות תפקודית) ויש חוסר נוחות עד כאבים בימים הראשונים לאחר הניתוח.
בעבר היה מקובל לנתח בשיטה זו עין אחת, לאפשר לה להתאושש כחודש או חודשיים ורק אח"כ לנתח את הניתוח בעין השניה. בתקופת המעבר מבוצע שימוש בעין הלא מנותחת ומשקפיים או עדשת מגע.
רוב מטופלים שלי לא מעונינים לסובל חוסר נוחות או כאבים פעמיים, ובוחרים לעבור את הניתוח בשתי העיניים באותו יום. אני ממליץ במצב כזה להתכונן מבחינת מקום העבודה והחיים היום יומיים למצב של ראיה לא מיטבית.
שיטת הלייזר על פני השטח (ASA, PRK, LASEK) נחשבת לבטוחה מבין כל השיטות המוצעות היום עם סיכון של כחצי אחוז להווצרות עכירות במרכז הקרנית.
קיימת כמובן השיטה של לייזר מתחת לכיפה (LASIK, Intralase) המאפשרת התאוששות מהירה של הראיה תוך פחות מ- 72 שעות ואין היא כרוכה לרוב חוסר נוחות או כאבים לאחר הניתוח.
בשיטה זו חשוב מאוד שעובי הקרנית לפני הניתוח יהיה מספיק על מנת שעובי הקרנית השארי אחרי הניתוח יהיה גדול ממחצית עובי הקרנית לפני הניתוח.
בשיטה זו יש רמת סיכון גבוה יותר מאשר בשיטה הראשונה ברמה של בין 5% ל- 1% תלוי בפרסומים השונים.
אם עובי הקרנית שלך מאפשר זאת, את זקוקה לשיטה בה ההתאששות של הראיה מהירה מאוד ואת מוכנה לקחת את הסיכונים המלווים שיטה זו - יש מקום לשקול אותה ברצינות.
התייעצי שוב עם הרופא המנתח שלך לגבי הצרכים שלך והשיטה המתאימה לך ביותר.
במידה ואין הוא מבצע את שני הניתוחים ממליץ לפנות לחוות דעת נוספת במכון בו יכולים להציע את שתי השיטות ולקבל מידע נוסף.
במידה ויש צורך הרשי לי להזמין אותך לבדיקת התאמה וייעוץ, אין לי ספק שבסופו של דבר תוכלי לקבל את כל המידע הרלוונטי על מנת להגיע להחלטה מודעת.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה..michel12/11/2007
שלום אני בחורה בת 19 אני מרכיבה משקפיים בערך מגיל 13-12.
אבל בשנתיים -שלוש האחרונות אני רק עם עדשות מגע חודשיות.
הייתי רוצה לדעת יותר מתי הכי מומלץ יהיה אפשר לעשות הסרת משקפיים/עדשות
ולהסתדר בלעדייהם. המידה שלי היא 2- בשתיי העיניים ואין לי צילינדר. וכמה בערך בסביבות זה יעלה..
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזמן המתאים לניתוח להסרת משקפיים
ד''ר דוד לנדאו13/11/2007שלום,
הדרישה הבסיסית שלנו היא יציבות של מרשם המשקפיים במשך שנה לפחות.
אנחנו מאמינים שתהליך הגדילה של העיניים נעצר בסיום גיל ההתבגרות.
יש אנשים שמסיימים את תהליך צמיחה מוקדם יותר ואחרים מאוחר יותר.
מקובל לא לבצע ניתוח להסרת משקפיים לפני גיל 18 שנים וצריך לוודא היטב שמרשם המשקפיים יציב.
לצורך זה ניתן להעזר באופטומטריסט שלך שאני מקווה שבדק אותך בשנתיים שלוש האחרונות לפני שמכר לך את עדשות המגע ולקבל ממנו את הסטורית המרשמים שלך.
לגבי המחיר, משתנה מאוד ממכון למכון ותלוי במרכיבים נוספים שיש לעיתים להוסיף על מנת לשפר את הסיכויים להצלחה.
כעיקרון, לדעתי נושא המחיר צריך להיות במקום נמוך בסדר העדיפויות כאשר בוחרים מכון לעשות בו את הניתוח.
ממליץ מאוד לקבוע בדיקת התאמה, לבא אליה מוכנים עם הסטורית המרשמים מהאופטומטריסט שלך ולקבל ייעוץ מסודר לגבי האפשרות שלך לעבור ניתוח ובאיזו שיטה.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לחץ בעין לאחר ניתוחהדס11/11/2007
שלום,
לפני 10 ימים עברתי לאזיק זיאופטיק אצל פרופ' פרוכט בהדסה אופטימל.
בימים האחרונים הופיע אצלי מעין לחץ קל בעין ימין, שבא והולך. הלחץ קליל ביותר ואפילו לא כואב, אבל קצת מלחיץ ומציק, במיוחד שזה אחרי ניתוח..אני מרגישה שהוא מקרין על האיזור שמסביב לעין (הרקה והמצח)
יש לציין שאני רואה טוב מאוד, ואין לי אודם, יובש או הפרשות.
מה דעתך? האם זו תופעה נורמלית לאחר ניתוח או שעליי להתחיל לדאוג?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מקום לדאגה
ד''ר דוד לנדאו11/11/2007הד שלום,
מה שאת מתארת הם ככל כנשמע סימנים קלים של יובש בעיניים.
אם הראיה שלך תקינה ומדובר בלחץ קל בלבד סביר מאוד להניח ששימוש בטיפות של תחליפי דמעות ללא חומרי שימור יקלו עליך מאוד.
לדעתי אין מקום לדאגה, הכל נשמע לי תקין לחלוטין.
במידה ולמרות האמור לעייל ואת עדין מודאגת, אנא, אל תהססי, התקשרי למכון ואחד הרופאים יקבל אותך לבדיקה ויתן לך את הטיפול המתאים.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמקווה שאני לא מנדנדת,
הדס11/11/2007קודם כל תודה על תשובתך המפורטת!
אכן, הרגעת אותי מאוד.
עד עכשיו שמתי את הדמעות המלאכותיות בצורה לא סדירה- (פעם ביומיים...) וזאת למרות שאני עובדת על מחשב כ10-12 שעות ביום. מעתה אקפיד לשים אותן בסדירות ואני מקווה שהבעיה תיפטר.
תודה רבה,
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשמחתי לעזור
ד''ר דוד לנדאו13/11/2007הדס שלום,
שמחתי שיכולתי לעזור.
אכן, הקפידי על הטיפול בדמעות מלאכותיות מספר רב של פעמים ביום.
אם עדין יש בעיה, הרופאים במכון תמיד יהיו לרשותך.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאחרי שימוש רב בדמעות- אכן עבר לחלוט
הדס13/11/2007עבר לחלוטין.
תודה :-)
הדס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חדות הראיה ואיכות הראיהאבי10/11/2007
באיזה שיטה מבין השתיים הראשיות עם חיתוך הקרנית או בלי חיתוך הקרנית מגיעים לתוצאות הטובות ביותר ,כולל איכות הראיה לאחר ליטוש הקרנית ?
כלומר באיזה שיטה צלילות הקרנית נשמרת יותר טוב , לאחר ליטושה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדות ראיה לעומת איכות ראיה
ד''ר דוד לנדאו11/11/2007אבי שלום,
חדות ראיה היא היכולת להבדיל בין אותיות או מספרים שונים בגדלים הולכים וקטנים. ככל שאנחנו יכולים להבדיל בין אותיות קטנות יותר ממרחק נתון חדות הראיה טובה יותר.
בדיקת חדות הראיה מתבצעת בדרך כלל בתנאי ניגודיות מקסימליים.
איכות ראיה מתיחסת לתנאי ניגודיות נמוכים יותר, איכות גווני צבע ועוד.
בשיטת הלייזר מתחת לכיפה מושגת צלילות הקרנית מוקדם יותר מאשר בשיטת הליטוש על פני השטח. אם לא מתפתחת עכירות במרכז הקרנית (סיכון של 0.5% בשיטת הלייזר על פני השטח) ואם אין סיבוך הקשור לכיפת הקרנית (כמו קפלים בכיפה, או דלקת כימית מתחת לכיפה DLK ועוד) בשיטת הלייזר מתחת לכיפה אז גם חדות הראיה וגם איכות הראיה כמעט זהה בשתי השיטות בבדיקה של ששה חודשים לאחר הניתוח.
אין כרגע עדות ליתרון מובהק של שיטה אחת על השניה.
בשיטת הלייזר מתחת לכיפה התוצאות הרצויות מושגות תוך זמן קצר מאוד אך רמת הסיכון לסיבוך גבוה יותר. בשיטת הלייזר על פני השטח התאוששות הראיה ארוכה אך שיטה זו נחשבת לבטוחה יותר.
מקווה שעניתי לשאלותיך
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה !
אבי12/11/2007תודה רבה וגם חן חן .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- בדיקת התאמה יומיים לפני ניתוח לייזרשירי07/11/2007
קבעתי ניתוח לייזר להסרת משקפים באחד המכונים... היתה שם איזו בעיה והם התלבטו בין שיטת הלאסאק לאינטרלאסאק... הם עדין לא בטוחים על איזו שיטה כדאי לי ללכת ולהחליטו שאבוא שוב בבוקר של הניתוח לבדיקה חוזרת. ה"חוסר החלטיות" שלהם קצת הדאיג אותי והחלטתי לשמוע חוות דעת נוספת על השיטות המתאימות לי. קבעתי בדיקת התאמה עם מכון אחר שנקבעה בלית ברירה 4 ימים לפני הניתוח להסרת המשקפים במכון הראשון. האם יש בעיה כלשהי מבחינה בטיחותית לעיניים לקבוע בדיקת התאמה 4 ימים לפני הניתוח עצמו (עם כל הטיפות ששמים בעין ביום הבדיקה וכו)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחירה חופשית
ד''ר דוד לנדאו08/11/2007שירי שלום,
כעיקרון אני מבין שיש התלבטות בין שיטת לייזר על פני השטח (LASEK) ובין שיטת הלייזר מתחת לכיפה (Interlase).
כאשר יש התלבטות, מבחינתי, אני מעדיף ללכת על שיטת ה- LASEK מפני שהיא עדין נחשבת בטוחה יותר. תמיד צריך לזכור ששיטה זו כרוכה בהחלמה ארוכה ולעיתים לא כל כך נעימה.
לגבי בדיקת התאמה יומיים לפני ניתוח, הדבר אפשרי ואינו מפריע לניתוח כל עוד האישונים חזרו לגודלם ותפקודם הרגיל.
בהצלחה בניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- דוקטור שלוםעוז07/11/2007
קודם כל ברצוני לומר שאתה עושה פה שירות מעולה לציבור חן חן לך ותודה מקרב לב!!!
שנית כל רציתי לשאול שאלה .
למה הסטרודקס בעצם משמש במה הוא מועיל ומה תופעות הלואי שלו ... ?
תודה רבה על התשובה הכנה מראש עוז .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקיד הסטרואידים לאחר ניתוחי עיניים
ד''ר דוד לנדאו08/11/2007עוז שלום,
ראשית, תודה על המחמאה.
לגבי שאלתך:
סטרודקס הוא שם מסחרי לטיפות סטרואידים.
תפקיד הסטרואידים לאחר ניתוחי עיניים הוא להוריד את רמת הדלקת שתמיד מופיעה לאחר ניתוח ואפשר החלמה מהירה וטובה יותר.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אינטרלאסק או אינטרלסק costemvewאבי06/11/2007
אני אודה אם תענו על שאלתי
אמרו לי שאני מתאים לשתי השיטות אניטרלאסק הרגיל או ה-costemveue
מה יותר בטוח ויותר כדאי לעשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרלאסק לא שייך ל coustomview
ד''ר דוד לנדאו07/11/2007יניב שלום,
צר לי מאוד שלא קיבלת הסבר מלא לגבי השיטות שהציעו לך.
בשיטת הלייזר מתחת לכיפה מתחילים את הניתוח בחיתוך כיפה של הקרנית בעזרת מיקרוקרטום (סכין חשמלית זעירה) או בעזרת סכין לייזר (intralase). כרגע אני לא בטוח שיש לאחד ה"סכינים" יתרון חד משמעי אל השני.
לאחר חיתוך הכיפה מרימים אותה ורק אז מלטשים את רקמת הקרנית בעזרת האקסימר לייזר לצורה הרצויה על מנת לתקן את ליקוי הראיה שלך.
הליטוש יכול להתבצע בשיטה הסטנדרטית שבה מלטשים מכתש עגול או אליפטי אחיד שעומקו תלוי בכמות ה"מספרים" שאנחנו רוצים להסיר. הליטוש הוא זהה בכל המנותחים עם אותו מרשם, ליטוש סטנדרטי הוא כמו לרכוש בגד מקונפקציה, כל המכנסיים באותה מידה זהים ואם זו המידה שלך סביר מאוד שהם יתאימו לך פחות או יותר.
אם אתה רוצה התאמה טובה יותר של הבגד שלך אתה חייב לרכוש אותו מחיט או תופרת שיתפרו לך את הבגד לפי מידה. גם בניתוחי לייזר יש אפשרות לבצע ליטוש מותאם אישית לפי עיוותי האופטיקה של כל עין ועין. שיטת ליטוש זו נקראית coustom ablation ומכשירי אקסימר לייזר מהדור האחרון מאפשרים שיטת ליטוש זו לאחר מיפוי העין בעזרת טכנולוגית איבחון קדמת גל (Wavefront).
שמות מסחריים של שיטת הליטוש המותאמת אישית הם CoustomView או zyopyix.
כעיקרון, שיטת הליטוש המותאמת אישית יכולה לחסוך בכמות הרקמה שיש להסיר בניתוח הלייזר ובכ- 40% מהמטופלים תאפשר חדות ראיה טובה יותר מאשר השיטה הסטנדרטית.
החיסרון היחיד של שיטת הליטוש המותאמת אישית היא בתוספת המחיר לניתוח כאשר בוחרים בחלופה זו.
אישית אני ממליץ לבחור בשיטת הליטוש המותאמת אישית אם נושא תוספת המחיר אינו מרכיב מוביל בשיקולים. אם ניתנה לך האפשרות לבחור בין שיטת הליטוש המותאם אישית ובין השיטה הסטנדרטית ואין לך בעיה תקציבית, כדאי לבחור בשיטה המותאמת אישית. אם יש קושי תקציבי ניתן בהחלט לקבל תוצאה טובה גם בשיטת הליטוש הסטנדרטית.
ממליץ מאוד לשבת שוב עם הרופא המנתח ובקש ממנו להסביר לך שוב את ההבדלים בין השיטות ולבחון יחד איתו את היתרונות והחסרונות בכל חלופה.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאיזו שיטה הכי מתאימה לי
אבי07/11/2007שלום
יש לי מספר 2.5 וצלינדר 1.25 בעין ימין , ו-1.75 וצלינדר 1.00 בעין שמאל
האם כדאי לי לעשות את ה-interlask coustemview עם כרטיס ממחושב שמותאם אישית
או את האנטרלאסק הרגיל שישייף לי בדיוק לפי המספרים שציינתי על כל הקרנית
אודה מאוד על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהבמה לבחור
ד''ר דוד לנדאו07/11/2007ליאור שלום,
צר לי אם אאכזב אותך אך קשה לי מאוד להמליץ לך מבלי שיש לי נתונים מלאים כגון טופוגרפיה של הקרניות, עובי קרנית ונתוני בדיקת העיניים עצמן.
באופן עקרוני, במקרים של צילינדר מעל דיאופטר אחד אני חושב שיש יתרון יחסי לליטוש מותאם אישית על גבי הליטוש הסטנדרטי.
ממליץ מאוד לשבת שוב עם הרופא המנתח שלך וללבן את כל הסוגיות בכנות מלאה.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עלייה במספר לאחר ניתוח חיגורלירון06/11/2007
למרות שאני רק בת 29, עברתי לפני שבועיים ניתוח חיגור בעקבות היפרדות הרשתית. ההיפרדות נוצרה כנראה, עקב קוצר ראייה גבוה מאוד (13 בעין המנותחת ו-14 בעין השניה). הרופא אמר שסביר מאוד שלאחר הניתוח המספר יעלה בשתיים שלוש דיאופטריות, ושיהיה אפשר לקבוע כמה הוא עלה רק כשהעין תחלים מהניתוח. הבעיה היא שהוא רשם לי טיפות סטרודקס, שאני צריכה להמשיך להשתמש בהן עוד כשבוע וחצי, כלומר עד שלושה שבועות וחצי לאחר הניתוח, שזה בערך הזמן שהעין אמורה להחלים. קראתי בעלון המצורף לטיפות שהטיפות האלו עלולות לגרום לטשטוש ראייה. זה אומר שלא ניתן יהיה לקבוע כמה עלה המספר מיד עם הפסקת הטיפות. השאלה שלי היא מתי כדאי לי לפנות לאופטומטריסט על מנת שיקבע את המספר הסופי של העין המנותחת, כלומר כמה זמן עליי לחכות אחרי הפסקת הטיפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי במרשם לאחר ניתוח חיגור
ד''ר דוד לנדאו07/11/2007לירון שלום,
צר לי שלא אוכל לסייע לך רבות.
הפורום הזה דן בנושא של ניתוחים להסרת משקפיים ותחום הרשתית אינו חלק מנושא זה.
ניתוח חיגור גורם לשינוי באורך העין ולכן אנחנו מצפים לשינוי במרשם המשקפיים.
טיפות סטרודקס משפיעות על גורמים אחרים והן חיוניות להחלמה התקינה של העין שלך.
ממליץ מאוד להתייעץ עם מומחה הרשתית שניתח אותך לגבי הזמן המיטבי לפנות לאופטומטריסט לצרוך בדיקה ושינוי מרשם המשקפיים לפי הצורך.
אשמח לעזור בשאלות בתחום הקרנית והסרת משקפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה נוספת לגבי חדות ראיהמיכאל04/11/2007
ערב טוב,
אני בערך כחודש לאחר ניתוח לאסק.
רואה דיי טוב אבל עדיין לא ב-100% חד (לדוגמא, קשה לי קצת לראות שמות של רחובות בנסיעת לילה אם אני לא קרוב לשלט).
שמתי לב לעובדה מוזרה - כאשר אני מכווץ את העיניים אני רואה יותר טוב.
האם זה אומר שנשאר מספר?
האם זה צפוי להשתפר בהמשך או שישאר כך (אחרי חודש כבר הסתיימה תקופת ההחלמה לא?)
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חדות ראיה לאחר ניתוח לייזר.
ד''ר דוד לנדאו07/11/2007מיכאל שלום,
חדות הראיה לאחר ניתוחי לייזר להסרת משקפיים בשיטת הלייזר על פני השטח (LASEk, PRK, ASA, Epi-lasik וכו....) מגיעה בדרך כלל לראיה תפקודית מלאה כשבוע או עשרה ימים לאחר ניתוח.
לוקח זמן נוסף, בדרך כלל עד שלושה חודשים לאחר הניתוח כדי להגיע למצב הקבוע היציב.
כשאתה מכווץ את העיניים אתה יוצר מצב של pin hole זאת אומרת שאתה מאפשר רק לקרניים המרכזיות הישרות להגיע לרשתית, זה מתקן כל ליקוי ראיה אפשרי ובמקרה שלך לא מרמז על בעיה.
נראה לי שהכל אצלך בסדר גמור ואתה צריך להעזר בעוד קצת סבלנות עד שהמצב שלך יתייצב.
בכל מקרה ממליץ מאוד להשאר במעקב צמוד של הרופא המנתח שלך וללבן איתו כל בעיה שמטרידה אותך.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה, אז....
מיכאל07/11/2007אז בעיקרון אחרי שלושה חודשים אני אמור לראות כמו שאני רואה כאשר אני מכווץ את העיניים עכשיו?
או שלא בהכרח?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאכן, יש תקווה
ד''ר דוד לנדאו08/11/2007מיכאל שלום,
אם הבדיקות לפני הניתוח היו מדויקות והניתוח תקין, אכן רוב הסיכויים הם שהראיה לאחר כשלושה חודשים תהיה כפי שאתה מצפה.
אם למרות הכל נשארת עם מספר קטן נדע על כך תוך שלושה חודשים ואז תוכל לדון עם המנתח שלך על חלופות לטיפול (כמו ניתוח תיקון במידה ויש מספיק עובי קרנית שארי....).
בכל מקרה, עוד קצת סבלנות.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה
מיכאל08/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לכמה זמן זה מחזיק מעמד?דורון04/11/2007
לכמה זמן הניתוח להורדת משקפיים מחזיק מעמד?
אחרי כמה זמן הראייה שלי תדרדר בחזרה למה שהייתה לפני הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים היא לתמיד
ד''ר דוד לנדאו07/11/2007דורון שלום,
ניתוחי לייזר להסרת משקפיים קימים למעלה מ- 15 שנים.
הניסיון שהצטבר עד כה מראה שאם אין בעיה בניתוח עצמו אין שינוי בחדות הראיה למשך 15 שנים לפחות.
מכיוון שאין לנו עדין מידע לגבי טווחי זמן ארוכים יותר אין אפשרות להתחייב למה שיקרה בעוד שלושים או ארבעים שנים, יחד עם זאת, כמומחה קרנית, אם אני צריך לעשות "ניחוש" מבוסס ידע הייתי אומר שיש סיכוי טוב מאוד שהמצב ישאר יציב לאורך שנים עד שיופיעו תופעות הזקנה הרגילות כמו הקטרקט ויחייבו התערבות נוספת.
אם בוצע ניתוח לייזר להסרת משקפיים בצורה תקינה הראיה ואין בעיות נוספות, חדות הראיה אמורה להשאר יציבה ולא תחזור לעולם למצב שהייתה לפני הניתוח.
לסיכום:
על פני ניסיון של למעלה מ- שנים, הניתוח מחזיק מעמד יפה מאוד לאורך השנים ואין כל תחזית של הדרדרות חזרה לליקוי הראיה שלפני הניתוח.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- המלצה לשיטת ניתוח לבעל צילינדר גבוהhillel02/11/2007
שלום
האם בעל צילינדר 4.5 ומספר 2.5 במשקפיים יכול לעשות ניתוח לייזר בהנחה שהכל בסדר?
איזו שיטת ניתוח עדיפה במקרה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בצילינדר
ד''ר דוד לנדאו02/11/2007הלל שלום,
צילינדר גבוה מחייב בדיקת התאמה מדוקדקת על מנת לוודא שאין אתה לוקה בקרטוקונוס.
כמו כן יש צורך למדוד את עובי הקרניות שלך על מנת לדעת שיש מספיק רקמה להסיר בניתוח הלייזר.
כעיקרון ניתן להסיר צילינדר גבוה בשתי השיטות המוקבלות היום - הן בלייזר על פני השטח והן בלייזר מתחת לכיפה.
במקרים של צילינדר גבוה אני מאוד ממליץ לבצע את הליטוש המותאם אישית (Custom ablation) מפני שהצורת ליטוש זו מעלה את הסיכוי להסרה מלאה של הצילינדר.
צורת ליטוש זו מייקרת את עלות הניתוח אך היא לדעתי חיונית במקרים של צ ילינדר גבוה.
הרשה לי להזמין אותך לבדיקת התאמה, במהלכה יבדקו המרכיבים השונים של מבנה הקרנית והעין וכן תקבל מידע עובדתי על השיטות השונות לניתוח, יתרונות וחסרונות, סיכויים וסיכונים כך שבסוף היום תדע אם אתה מתאים לניתוח ותוכל לבחור את השיטה המתאמיה ביותר עבורך.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהיכול או שלא?
טל15/05/2009האם אני יכול לעשות לייזר לדעתך עוד לפני הבדיקות המקדימות
על פי הנתונים של היום:
(אני בן 16)-רצית לדעת אם אפשר לפתח תקווה
כל חצי שנה גדל לי המספר ברבע או חצי
נכון להיום המספר של בשני העיניים כמעט דומים יש לי מספר קרוב ל 3 וצילנדר גם קרוב ל 3
הבנתי שהצילנדר שלי גבוה ובעייתי לעשות את הניתוח האם זה נכון?
יש לציין שההורים שלי עשו את הניתוח ושניהם היום רואים 6:6 ורק אני נשארתי עם הגנים שהם בעצם הורישו לי :(
מה האחוזים שלי להיות מתאים לניתוח והאם בכלל אני יכול?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהבדיקה להתאמה לניתוח לייזר
hillel10/11/2007תודה על התשובה המפורטת.
האם הביקה היא חינם / היא תנאי לביצוע הניתוח במוסד ספציפי?
בכמה יתייקר הניתוח "בהתאמה אישית" כפי שציינת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהבדיקת התאמה
ד''ר דוד לנדאו11/11/2007הלל שלום,
בכל מכון המדיניות שונה לגבי עלות בדיקת ההתאמה, במכון שלנו הבדיקה היא חינם, אך במכונים אחרים יתכן שיש עלות לבדיקה שתהיה חלק מעלות הניתוח אם יתבצע במכון.
בדיקת התאמה במוסד המבצע את הניתוח הוא תנאי בל יעבור, מנתח הלוקח על עצמו לנתח חייב לוודא שהמנותח אכן מתאים לניתוח וכן שאין כל גורמי סיכום מיוחדים שיש לתת את הדעת לגביהם.
ניתוח לייזר להסרת משקפיים עם ליטוש מותאם אישית ייקר את הניתוח בין 3000 ש"ח עד 5000 ש"ח נוספים מעבר למחיר הבסיסי של הניתוח (תלוי במכון).
במקרים רבים השיפור בתוצאות מצדיק את העלות.
הרשה לי להזמין אותך לבדיקת התאמה כדי שתוכל לקבל יותר מידע לגבי האפשרות שלך לעבור את הניתוח.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- לאסק או אינטראלסיקאתי31/10/2007
שלום רב,
אני עומדת לפני ניתוח להסרת משקפיים ומתלבטת בין לאסק לאינטראלסיק, (נמצאתי מתאימה ל-2 השיטות).
בין שתי המרפאות שאני מתלבטת ביניהן - לאחת יש מכשיר אינטראלסיק והוא הטיפול היקר אצלהם והם ממליצים עליו, לשניה אין את מכשיר האינטראלסיק והם טוענים שהלסיק או האינטראלסיק לא מומלץ כי בטווח הרחוק יש לו תופעה של עיוות בקרנית.
אני מבולבלת ולא יודעת להחליט האם אחד מכוון לאינטראלסיק כי שם יש לו רווח גדול יותר והוא לא מתריע על בעייה שיכולה לצוץ בעקבותיו (או שהבעיה זניחה ולא משמעותית) ולעומת זאת המכון השני נגד הטיפול הזה כי אין לו את המכשיר או שאכן יש בטיפול הזה בעיה של עיוות בעין.
יש לציין כי שתי המרפאות ידועות, בעלות המלצות מוניטין ונסיון.
בברכה,
אתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מידע לצורך קבלת החלטה
ד''ר דוד לנדאו02/11/2007אתי שלום,
שיטת הלייזר להסרת משקפיים תוך ליטוש על פני שטח הקרנית (Surface ablation) או בשמות שיווקיים (PRK, LASEK, ASA) נחשבת כיום כשיטה הבטוחה יותר מבין כל השיטות. בשיטה זו מסירים את שכבת הציפוי של הקרנית (האפיתל) ומבצעים את ליטוש הלייזר על פני שטח הקרנית החשוף. לאחר הניתוח ממתינים לשכבת האפיתל להשלים את עצמה. תהליך הריפוי של שכבת האפיתל לוקח שבוע או 10 ימים ומלווה בחוסר נוחות עד כאבים והתאוששות איטית של הראיה. הסיבוך המשמעותי ביותר של שיטה זו הוא הווצרות עכירות במרכז הקרנית כתוצאה מריפוי לא תקין של שכבת האפיתל. הסיכון לסיבוך זה הוא מעט פחות מחצי אחוז. זיהום ועיוות של הקרנית נדירים מאוד בשיטה זו. בשל הסיכון הנמוך לסיבוך נחשבת שיטה זו לבטוחה יותר.
שיטות הלייזר מתחת לכיפה (Deep stromal ablation) או בשמות השיווקיים (LASIK', Intralase) מאפשרות מהלך התאוששות קצר הרבה יותר אך נחשבות לבעלות סיכון גבוה יותר.
בשיטות אילו בשלב ראשון חותכים כיפה של הקרנית בעובי של כ- 20% מעובי הקרנית (בשיטת ה- LASIK בעזרת מיקרוקרטום = סכין חשמלית, ובשיטת ה- INTRALASE בעזרת סכין לייזר) בשלב שני מרימים את הכיפה ומבצעים את הליטוש באקסיימר לייזר בעומק הקרנית, לאחר סיום הליטוש מחזירים את הכיפה למקומה. מכיוון שבשיטה זו אין פגיעה בשכבת האפיתל במרכז הקרנית התאוששות הראיה מהירה (תוך 72 שעות) ואין כאבים לאחר הניתוח.
בשיטה זו יש סיבוכים שנובעים מעצם חיתוך הקרנית (כיפה חלקית, קרעים וחורים בכיפה, כיפה לא מרכזית, ועוד....), קיים סיבוך של קפלים או קמטים בכיפה, צמיחת תאי אפיתל בין השכבות, דלקת לא זיהומית (Deep lamellar Keratitis) בין הכיפה והקרנית, תזוזה של הכיפה כתוצאה מחבלה גם שנים לאחר הניתוח (מסיבה זו שיטה זו לא מומלצת לאנשים העוסקים בספורט אתגרי או במקצוע שבו יש סיכון שיקבלו מכה חזקה בפנים)
הסיכון לעיוות של הקרנית גבוה יחסית בשיטה זו מכיוון שאנחנו מלטשים מראש בעומק הקרנית. הסיכון לזיהום כנראה דומה מאוד לסיכון בשיטת הליטוש על פני השטח.
כמות הסיכון לסיבוך בשיטה זו נעה בין 5% ל- 1% תלוי בפירסום שקוראים.
בשתי השיטות חדות הראיה לאחר שלושה חודשים דומה מאוד, ובחצי שנה זהה.
אם את מעונינת בשיטה עם התאוששות מהירה, נוחות רבה לאחר הניתוח ואת מוכנה לקבל את הסיכון הגבוה יותר יחסית אז שיטת הלייזר מתחת לכיפה היא השיטה בשבילך.
אם את מעונינת בשיטה בטוחה יותר ומוכנה ל"שלם" בתהליך החלמה מעט ארוך יותר ואולי לא כל כך נעים אז שיטת הלייזר על פני השטח היא השיטה בשבילך.
צר לי שבשני המכונים שביקרת בהם לא זכית לקבל הסבר מקיף יותר על השיטות השונות, יתרונות וחסרונות כדי שתוכלי לבצע את ההחלטה .
אני מקווה מאוד שעכשיו קיבלת את המידע הדרוש לך.
אם לא אשמח להזמין אותך לבדיקת התאמה אצלי ודון איתך בהבדלים בין השיטות עד שתקבלי את כל המידע שיאפשר לך להחליט.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)