מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לאסק- תוצאות ניתוח..מור01/12/2007
שלום רב. עברתי ניתוח מסוג LASEK לפני 3 שבועות במכון עיניים. מה שקורה זה שבסביבות שבוע וחצי אני חשה שעין ימין רואה הרבה פחות טוב מעין שמאל.. הראייה היא דיי מטושטשת בעין זו..אני יודעת שצריך לחכות זמן להחלמה מוחלטת אבל אני חוששת שהמצב לא ממש הולך להשתפר ושהניתוח לא הצליח. אני מוטרדת מהעניין מאוד, וממש חוששת מתיקון כי ההחלמה של השבוע הייתה לי ממש קשה.האם מצב של עין פחות רואה טוב מעין שניה זה מצב טבעי?? כמה זמן אפשר להעריך פחות או יותר שהניתוח הצליח?
תודה מראש..מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מצטרפת למור- עברתי ניתוח אינטרלאסיק
שירי01/12/2007במכון עיניים לפני כשבוע וחצי כבר בהתחלה ראיתי לא טוב בעין שמאל, ומאז אי שיפור, בדיקה אצל אופטמיטריסט גילתה כי אני רואה 6 מתוך 20 וכי יש לי מספר פלוס לא מבוטל וצילנידר בעין. הרופא המטפל טוען שזה כתוצאה של יובש בעין, האם זה יתכן? בינתיים אין כל שיפור? האם יובש בעין יכול להביא לראייה כל כך לקוייה בעין? ולמה אין כל שיפור בינתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההתאוששות לאחר ניתוח מתחת לכיפה
ד''ר דוד לנדאו02/12/2007שירי שלום,
שיטת האינטרלאסיק שייכת לשיטות הלייזר מתחת לכיפה, בשיטה זו התאוששות הראיה אמורה להיות מהירה (תוך 72 שעות).
יובש אכן יכול לגרום לאי סדירות של האפיתל והפרעה בראיה וכתוצאה מכך לתוצאות בדיקה אופטומטריסטית חריגות.
ממליץ מאוד להתמיד עם טיפות של דמעות מלאכותיות ללא חומרי שימור.
בכל מקרה ממליץ מאוד על קשר הדוק עם הרופא המנתח על מנת לשלול בעיות אחרות.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתגובה לשירי
ד``ר עמי הירש03/12/2007שירי שלום,
יובש בהחלט יכול לגרום למצב שאת מתארת.
באם התופעה לא חולפת תוך מס' ימים - לפחות 10 , תוך כדי הקפדה על הרטבה של העין , צרי קשר והגיעי לבדיקה
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהסבלנות אחרי ניתוחי LASEK
ד''ר דוד לנדאו02/12/2007מור שלום,
כפי שדן כתב לך, ההחלמה אחרי ניתוחי לייזר להסרת משקפיים עלפני השטח כמו LASEK מחייבת סבלנות וסובלנות עד שהראיה מתייצבת.
אני מבין את החששות שלך אך העצה היחידה שאני יכול לתת לך כרגע היא - העזרי בסבלנות.
כמנתח ותיק אני יודע שלעיתים אני חייב להיות גם פסיכולוג ולכן אני תמיד מציע למטופלים שלי להיות פתוחים איתי ובכל מקרה של חשש או ספק לבא לשבת איתי וללבן את הדברים.
הרבה פעמים שיחה כנה ותאום ציפיות חוזר עוזרים רבות ובסופו של דבר מגיעים ליעד גם אם הדרך קצת ארוכה.
לדעתי את צריכה להיות סבלנית עד סביבות שלושה חודשים מהניתוח עד שהכל מתיישב במקום ורק אז אפשר להעריך הערכה ראשונית אם יש בעיה או שהכל בעצם בסדר.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- סובלת מיובש והרופא שם פלגים בעינייםשירי01/12/2007
היום בבוקר שקמתי מהשינה היו לי הפרשות מהעיניים וניקיתי אותם. ההפרשות היו בקצה העין. ניקיתי אמנם בזהירות אך עדיין איך אני יודעת שלא הוצאתי בטעות את הפלגים.
האם הדבר אפשרי?
תודה,
מורן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שירי שלום
ד``ר עמי הירש02/12/2007באם הרופא החדיר לעפעפיים פלגים קבועים אל חשש גם אם ניקית הפרשות לא הוצאת את הפלגים.
באם הפלגים הם זמניים (רק ל5-7 ) ימים השפעתם כאמור חולפת תוך שבוע ולכן אין כל חשש מכך שהזזת אותם או גרמת להוצאתם.
ד"ר הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מתלבט מאד בין LASEK ל- LASIKדניאל קוגן29/11/2007
שלום ד"ר לנדאו, בשבוע הבא אעבור ניתוח אצלך. אמרת שאוכל לבחור בעצמי בין השיטות השונות.
בחרתי ב-LASEK . ועכשיו אני בדילמה נוראית. חבריי השונים וחלקם נותחו על ידך, כולם בחרו ב-LASIK ומאד מרוצים, במיוחד לאור ההתאוששות המהירה. האם ניתן עדיין לשנות את דעתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר LASEK מול LASIK
ד''ר דוד לנדאו30/11/2007דניאל שלום,
שיטות הלייזר על פני השטח (LASEK, PRK) נחשבות בטוחות יותר (חצי אחוז סיכון לעכירות בקרנית) אך כרוכות בהתאוששות איטית של הראיה, חוסר נוחות עד כאבים בימים הראשונים לאחר הניתוח.
בשיטות הלייזר מתחת לכיפה (LASIK) יש עד 5% סיבוכים המחייבים טיפולים נוספים אך שיטה זו מאפשרת התאוששות מהירה של הראיה ואין כאבים לאחר הניתוח.
אני מודע לעובדה שקשה להחליט בין שתי השיטות אך הייתי מציע לך לחפש את השיטה המתאימה ביותר לך.
אם אתה עוסק או תעסוק בספורט אתגרי, לדעתי שיטת ה- LASEK עדיפה.
אם אתה איש כוחות הביטחון גם כאן לדעתי LASEK עדיפה.
אם אתה איש משרד שלא עוסק באופן קבוע בספורט מעונין בהתאוששות מהירה של הראיה ומוכן לקחת על עצמך את הסיכון הגדול יותר לסיבוך - שיטת ה- LASIK תענה יותר לצרכך.
אם עדין אתה מתלבט, אנא צור קשר אם המכון ונקבע פגישה על מנת לעבור איתך את התהליך של ההחלטה מחדש.
בהצלחה בניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עין עצלהדני28/11/2007
שלום,
האם יש פתרון להסרת משקפיים לבת 14 (או כאשר היא תהיה גדולה יותר) והמספרים שלה מינוס 1.5 ומינוס 2 (עין עצלה), ללא פזילה.
או שאין סיכוי שיהיה פתרון כלשהו בעתיד ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול בעין עצלה
ד''ר דוד לנדאו29/11/2007רם שלום,
עין עצלה לא קשורה למרשם המשקפיים.
המשמעות של עין עצלה היא שהמוח בחר להתעלם מהמידע המגיע מעין זו מכיוון שתקופה ארוכה בגיל צעיר קיבל תמונות שונות מאוד משתי העיניים.
הטיפול המקובל היום הוא טיפול אורטופטי וסגירות העין החזקה עד גיל 6 או 8 שנים על מנת למנוע התפתחות עין עצלה.
לאחרונה מדברים על שיטה הנקראת neurovision שמטרתה לאמן את המח לחזור ולקבל את המידע מהעין העצלה גם לאחר גיל הילדות.
במקרה של נערה צעירה, צריך להמתין עד לאחר גיל 18 וגם לאחר שמרשם המשקפיים יתיצב.
אם אכן מאובחנת עין עצלה, ניתן כבר היום לפנות לשיטת ה- neurovision ולנסות לאמן את המח שלה לחזור לקבל את המידע מהעין העצלה.
ממליץ לפנות לרופא העיניים שלכם בקופה לבדיקה וייעוץ לגבי הנערה.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלות לד"ר הירש-מכון עיניים-דחוףתוף הגשם28/11/2007
אני אמורה מחר לעבור ניתוח אינטרלאסיק+ וויב פרונט בירושלים.
מעוניינת לברר כמה דברים שלא הצלחתי לברר עם המתאמת:
האם העובדה שאני עוברת את הלייזר עם הוויבפרונט,תתרום להעלאת אחוזי ההצלחה של הניתוח?
בהנחה שיש עד חמישה אחוז "תקלות" ידועות בסטטיסטיקה בניתוח האינטראלאסיק.
בקוראי הודעות קודמות שהתפרסמו בפורום,האם עלי לפני הניתוח לשאול את המנתח באם הקרנית "רכה" (מה השם הרפואי לזה?)קשה או שיש יותר מידי נוזל בעין שגורם לקורי העכביש ואולי יחמיר בעקבות הניתוח.
דבר נוסף,האם ניתן לגלוש ואחרי כמה זמן בגלשן גלים אחרי שעוברים ניתוח ליזר? (בהנחה שלא מקבלים התקף לב מהפחד,מה יקרה,שהכל יצליח)
האם אין סכנה גבוהה יותר לעין מנותחת שמקבלת "גלשן בראש" מעין שלא נותחה?
אחד הסיבות העיקריות שאני רוצה לעבור את הניתוח,היא הים.
תודה,ומחכה לתשובה דחופה,מחר הניתוח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות דחופות ?
ד''ר דוד לנדאו28/11/2007גברתי,
צר לי לקרא שלא קיבלת הסבר שמספק את כל שאלותיך מהרופא המנתח שלך לגבי הניתוח שלך.
אני מאוד מקפיד שהמנותחים שלי יקבלו תשובות מלאות לשאלותיהם לפני הניתוח ושהם מבינים היטב את המשמעויות של השיטות השונות של הניתוחים (תיאום ציפיות מדויק....).
ניתוח לייזר עם ליטוש מותאם אישית (wave front guided) מעלה את הסיכוי לראיה טובה לאחר הניתוח ואני מאוד ממליץ על צורה זו של ליטוש.
שיטת הליטוש המותאם אישית לא משפיעה על כמות הסיבוכים בניתוח לייזר מתחת לכיפה !!!
לצערי אין לנו אפשרות לאבחן מראש אנשים עם קרניות "רכות" מהרגיל לפני הניתוח.
אנחנו יודעים שיש אחוז קטן שלמנותחים שהקרניות שלהם "קשות" מהרגיל ואחוז קטן אחר שהקרניות שלהם "רכות" מהרגיל ולכן יש סיכון לתיקון יתר overcorrection או לתת תיקון undercorrection.
במקרים אילו יש סיכון לשארית מספר קטן.
אם יש מספיק עובי קרנית שארי יש אפשרות להציע ניתוח תיקון.
מבחינתי גלישה ספורטיבית בים היא ספורט אתגרי עם סיכון משמעותי לחבלה בפנים ובעין בעיקר לאחר נפילה מהגלשן או תקלה של "גלשן בראש".
בשיטות הניתוח מתחת לכיפה יש תמיד סכנה (אומנם לא שכיחה) לתזוזה של הכיפה לאחר חבלה לעין (פגיעה שתהיה משמעותית יותר בעין שעברה ניתוח לייזר בשיטת הלייזר מתחת לכיפה מאשר בעין שלא עברה ניתוח) גם שנים לאחר ניתוח מוצלח.
אולי כדאי במקרה כזה לשקול את החלופה של ניתוח לייזר עם פני השטח (LASEK,PRK).
מכיוון שהאפשרות לייעץ בפורום הזה מאוד מוגבלות, ממליץ מאוד לקבוע עם הרופא המנתח פגישה אפילו עוד הערב על מנת ללבן את כל השאלות והחששות שלך ולהגיע לניתוח עם הבנה טובה של הדברים ותיאום ציפיות מלא.
הצלחה בניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה,מקווה לא להצטער על הבחירה!
תוף הגשם28/11/2007* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שבוע לאחר ניתוח אינרלאסק cvאבי27/11/2007
שלום
לפני כחמישה ימים עברתי ניתוח אינטרלאסיק cv
ראייתי ירדה מ 6-6 יום לאחר הניתוח בשתי העניים לטענת האופטומטריסט
נכנסתי לאופטומטריסט והוא בדק אותי והוא אמר לי שאני לא רואה טוב בשתי העניים וכדאי לחזור
דחוף למרפאה להבדק
אני מרגיש בכל אופן שבמיוחד בעיין ימין הראיה נחלשה
נא תשובתכם בנושא
כי אני מאוד נילחצתי מהתשובה של האופטומטריסט שכניראה אצטרך לחזור למשקפיים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרכיב הזמן
ד''ר דוד לנדאו28/11/2007ליאור שלום,
חדות הראיה לאחר ניתוחי לייזר להסרת משקפיים לא יציבה בחודשים הראשונים לאחר הניתוח.
הראיה תפקודית כל הזמן אך יש ימים טובים יותר וימים טובים פחות.
לצערי, חלק מהאופטומריסטים המסחריים רואים בניתוחי לייזר להסרת משקפיים איום על עסקיהם ונוטים להמעיט בהצלחת הניתוח.
אם הראיה תפקודית, אין מקום לדאגה, היא תלך ותשתפר עם הזמן.
אם הראיה לא תפקודית, ממליץ מאוד לחזור לרופא המנתח שלך לבדיקה מלאה.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמה זה ראייה תפקודית
אבי28/11/2007ד"ר שלום
תודה רבה על התשובה
אך שאתה אומר ראיה תפקודית למה הכוונה
אני במהלך היום סובל קצת מסחרחורות וכאבי עניים ,ניראה לי כתוצאה מעומס על העניים
בנוסף כתבת לי בתשובתך שאם הראייה שלי תפקודית היא תלך ותשתפר ,
השאלה היא כשאתה אומר תשתפר אתה מתכוון שאני אראה 6/6 וללא מספרים
אודה על תשובתך המלאה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהראיה תפקודית
ד''ר דוד לנדאו29/11/2007ליאור שלום
ראיה תפקודית מוגדרת כחדות ראיה המאפשרת לך לתפקד באופן מלא בחיי היום יום,
ז"א אפשרות להכין לעצמך ארוחה, לצאת לבלות עם חברים, לראות טלביזיה,לנהוג ברכב, לקרא בספר ועוד..
אנחנו יודעים שמספיקה ראיה של 6/12 על מנת לתפקד מלא ואין צורך בראיה מושלמת של 6/6.
המקרים בהם אנחנו צריכים את מלא יכולת הראיה שלנו הם מועטים בחיי היום יום של אדם נורמטיבי.
אפילו תקנות התעבורה דורשות רק ראיה של 6/12 כדי לקבל רישיון נהיגה ברכב פרטי.
נראה לי שאם הראיה שלך תפקודית הניתוח הצליח.
במרבית המקרים (במספרים של מתחת למינוס 6 דיאופטריות) 99% מהמנותחים מגיעים לראיה תפקודית לאחר הניתוח.
אם הכל כשורה, סביר להניח שתוכל להגיע לראיה קרובה מאוד ל- 6/6 לאחר זמן מה.
ממליץ מאוד להתייעץ עם הרופא המנתח שלך לגבי העיניים שלך, הוא יודע יותר לגבי המקרה הפרטי שלך ויוכל לתת לך תשובות מדוייקות יותר.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חודש לאחר ניתוח lasekשי27/11/2007
אני כחודש לאחר ניתוח LASEK. נאמר לי ע"י המנתח להמשיך ולקחת טיפות עיניים ודמעות מלאכותיות שלושה פעמים ביום במשך שלושה חודשים לאחר הניתוח. מה בעצם תפקידן של הטיפות ושל הדמעות לקצב ההחלמה ולהתייצבות הראיה? האם חוסר עקביות בלקיחת הטיפות והדמעות משפיעים על קצב ההחלמה? לא תמיד אני זוכר לקחת את הטיפות עקב סדר יום עמוס.
ראייתי לאחר חודש טובה אך אינה מושלמת, עדיין אני רואה בעין אחת פחות טוב מהשניה, הילה סביב אורות וכתוביות כפולות בטלויזיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטיפול יש היגיון וחשוב להקפיד עליו
ד''ר דוד לנדאו27/11/2007שי שלום,
בשיטות הלייזר על פני השטח (LASEK, PRK) מסירים את שכבת הציפוי של הקרנית - האפיתל ומבצעים את ליטוש הלייזר על פני הקרנית החשופים.
לאחר ניתוח מצפים משכבת האפיתל לצמוח ולהשלים את עצמה.
שכבת האפיתל מורכבת מכמה תת שכבות של תאים וחייבת בסופו של דבר להגיע למילוי מלא של האפיתל ולמשטח פנים חלק כראי.
כל עוד לא חזרה שכבת האפיתל למצבה האופטימלי ופני המשטיח לא חלקים כראי, חדות הראיה לא שלמה ויש תחושה של הילות מסביב למקורות אור ו"צל" ליד כתוביות בטלביזיה.
מטרת הטיפות לאחר הניתוח הוא לעודד את ההחלמה המלאה של שכבת האפיתל, לשמור על תנאי לחות טובה שיאפשרו פני משטח חלקים ולמנוע היווצרות עכירות מתחת האפיתל.
לכן, חשוב מאוד להקפיד על הטיפול כדי להגיע כמה שיותר מהיר לראיה מיטבית.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- גלאקומהנאור27/11/2007
שלום!
יש לי גלאקומה מאז שנולדתי,באותו זמן העיניים שלי היו אדומות מאוד,אז כאשר הלכתי לרופא הוא גילה אצלי גלאקומה.
אותו רופא הציל את העיניים שלי! ובזכותו אני רואה, אמנם עם משקפיים אבל יותר טוב מזה אין!
בקשר לגלאקומה איני נוטל תרופות או טיפות נגד זה.
אני פשוט צריך רק להרכיב משקפיים וכל חצי שנה או שנה צריך ללכת להיבדק בקשר למספר העדשות.
השאלה שלי היא כזאת:
האם יש סיכוי שיקרה לי משהו ממחלה זו?למרות שאיני נוטל שום טיפות בעיניין?
האם אוכל לעבור ניתוח לייזר להסרת המשקפיים?
תודה על הקדשת הזמן...
שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלאוקומה
ד``ר עמי הירש27/11/2007שי שלום,
כדי לענות לשאלתך צריך לבדוק אותך רופא עיניים.
רק לאחר בדיקה ניתן להחליט האם אתה זקוק לטיפול קבוע, או האם ניתן לבצע לייזר להסרת המשקפיים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שיטת PRK לקרנית דקהבנימין26/11/2007
שלום וברכה.
עובי הקרנית הוא 480 מיקרון. ומס' המשקפים שאני מרכיב הוא 10.5 בערך ויתכן 11.
לאחר בדיקה הובהר לי שניתן לעשות ניתוח בשיטת ה-PRK. אך אם אצטרך בעתיד תיקון, לא ניתן יהיה לתקן ואצטרך כנראה להרכיב משקפים עם מס' 1 עד 2.
לא מזה אני חושש.
אם אני אצטרך תיקון אחר? שלא קשור לתיקון הראיה ונוצר בעקבות הניתוח. מה קורה אז?
נכון שהובהר לי של התופעות הלואי הן זמניות. אבל בדיוק מאלו צריכים לחשוש.
מה עושים?
אודה לך על תשובה ממוקדת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היחס בין עובי הקרנית ומרשם המשקפיים
ד''ר דוד לנדאו27/11/2007בנימין שלום,
עובי קרנית של 480 מיקרון עם מרשם משקפיים של קרוב ל- 11 דיאופטריות מהווה אתגר.
אין לי ספק שרק בשיטות הלייזר על פני השטח ניתן לסייע לך וגם אז ללא אפשרות של תיקון.
ואכן צריך לקחת בחשבון שיתכן וישאר מספר קטן בסוף הניתוח מכיוון שלא ניתן להסיר את כל המרשם בוודאות.
לגבי פעולות אחרות שיש צרוך לבצע שאינן קשורות לתיקון הראיה אך נוצרות בעקבות הניתוח, במרבית המקרים אין צורך בהסרת רקמה נוספת מהקרנית ולכן ניתן לטפל בהם ללא חשש.
ממליץ מאוד לשבת שוב עם המנתח המיועד שלך וללבן איתו את כל החששות שלך.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה רבה על התשובה.
בנימין28/11/2007בשורות טובות ורפואה שלימה.
בנימין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח להסרת משקפייםמיכל26/11/2007
שלום רב,
שמי מיכל ואני מאוד רוצה לבצע את הניתוח להסרת משקפיים, העניין הוא שאני חיה באיטליה (טורינו) ומסיבות שונות אני מעדיפה לבצע את הניתוח בארץ. שאלתי היא, האם שהות של כחודשיים בארץ מספיקה על מנת לבצע את הניתוח על כל שלביו (בדיקת התאמה, ניתוח, מעקב ראשוני)?כאשר את הביקורת חצי שנה אבצע בחופשה הבאה .
כמה זמן עובר מבדיקת ההתאמה עד תאריך הניתוח?
האם יש סיכוי לדעתכם שהמכונים יחזרו אליי טלפונית גם לאיטליה?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לוח זמנים
ד''ר דוד לנדאו27/11/2007מיכל שלום,
תקופה של חודשיים אמורה להספיק על מנת לאפשר בדיקת התאמה, ניתוח ומעקב של חודש.
במרבית המקרים, אם הכל הולך כשורה, אין כל בעיה לחזור לביקורת אחרי חצי שנה מכיוון שניתן לתאם ביקורת של שלושה חודשים אצל עמית למקצוע באיטליה.
בדרך כלל ניתן לבצע את הניתוח תוך שבוע מבדיקת ההתאמה (תלוי בעומס של המנתח).
לגבי חזרה טלפונית לאיטליה, אין לי מושג אבל ניתן לדעתי לשלוח הודעה דואר אלקטרוני באינטרנט ולהתכתב דרך האינטרנט בכל הנוגע לקביעת מועד ההתאמה ושאלות בסיסיות ראשוניות.
נסי [email protected]
אשמח לפגוש אותך בבדיקת ההתאמה
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלה חשובה!!!!!פזית26/11/2007
שלום יש לי משקפיים והמספר של העדשות בשתי העיניים הוא 5 ו- 3/4 . הקופת חולים שלי היא כללית מושלם ורציתי לדעת אם יש לי זכות לדרוש מימון של ניתוח או אם בגלל שיש לי מספר גבוהה יש לי איזה זכות מיוחדת??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חברות הביטוח וניתוחי לייזר
ד''ר דוד לנדאו27/11/2007פזית שלום,
לצערי הרב, במדינת ישראל, קוצר ראיה יהיה גבוה ככל שיהיה לא מוגדר כמחלה ולכן ניתוח כלשהוא לתיקון ליקוי הראיה אינו נכלל בסל השירותים או בפוליסת הביטוח של חברות הביטוח הרפואי.
מנסיוני לא נתקלתי בחברת ביטוח משלים של אחת מקופות החולים שמימנה ניתוח לייזר להסרת משקפיים או כל ניתוח אחר לתיקון ליקוי ראיה (קוצר ראיה או רוחק ראיה).
מנסיוני, גודל מרשם המשקפיים אינו נותן לך שום זכות מיוחדת בקופות החולים או חברות הביטוח הרפואי.
מנגד, לרוב חברות הביטוח הרפואי הסכמים מיוחדים עם מכוני הלייזר השונים כדי להבטיח הנחות והטבות למבוטחים שלהם ללא כל השתתפות אקטיבית מצידם.
מציע לברר בחברת הביטוח הרפואי שלך (במקרה שלך כנראה "כללית מושלם") אילו מכונים נותנים הנחות ותנאים מיוחדים למבוטחים שלהם ובאיזה הטבות מדובר.
כעיקרון, אני תמיד ממליץ לשים את נושא המחיר הכספי במקום נמוך בסדר העדיפויות כשמחפשים מכון לעבור בו את הניתוח. שיקולים של מקצועיות, אמינות וניסיון הם מרכיבים חשובים יותר.
לרשותך תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אחרי ניתוח לאסיק - רואה לא טובשירי25/11/2007
לפני כשבוע עברתי ניתוח לאסיק בשתי העיניים. אחרי הניתוח היו לי כאבים נוראיים בעין שמאל. הכאבים עברו עוד באותו הלילה.
לפני הניתוח היו לי מספרים של כ -4 בשתי העיניים. מיד לאחר הניתוח ראיתי טוב בעין ימין ולא טוב ומטושטש בעין שמאל. לאחר ספר ימים הלכתי לביקורת את הרופא המטפל והתברר שיש לי פלוס 2 וצילינדר בעין שמאל.
האם זהו מצב נורמלי? לעבור ממינוס לפלוס כ"כ גבוה, האם המצב הזה יכול לעבור ותוך כמה זמן בדרך כלל זה עובר.
תודה,
ליהיא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אני באותו מצב...
היפרופ מתחיל26/11/2007כמעט חודש אחרי לאסיק עם 2.00+ בשתי העינים. לפני הניתוח הייתי 8.00- ,ו 7.25-. אומרים שצריכה להיות רגרסיה מסוימת לכיוון המינוס במספרים גבוהים השאלה היא האם גם כזאת כמות של פלוס תרד ל0? ואם זה לא ירד האם ניתן לתקן זאת בניתוח תיקון של רוחק ראיה ? האם ניתוח כזה של רוחק ראיה לאחר ניתוח קוצר ראיה בכלל בטוח? נראה לי שאחרי שתי ניתוחים כאלה הצורה של הקרנית תשתנה לגמרי. יש תקווה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתיקון יתר לאחר ניתוח LASIK
ד''ר דוד לנדאו27/11/2007ליהיא שלום,
מצב של תיקון יתר overcorrection לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים הוא מצב מוכר אך לא שכיח. זה קורה במקרים בהם הקרנית "רכה" מידי ומינון הלייזר המקובל מלטש יותר ממה שתוכנן בתחילה.
יש מקרים אחרים כמו מצב לאחר דלקת בין הכיפה וקרנית בשיטת ה- Lasik הנקראת
Diffuse lamellaar keratitis DLK הגורמת לעיתים לאובדן רקמה ומעבר לתיקון יתר.
תופעה זו נעלמת לעיתים מעצמה אך לוקח זמן רב עד להתייצבות הקרנית.
ממליץ מאוד לשבת עם הרופא המנתח שלך ולהבין מה בדיוק קרה ומה היא תוכנית הטיפול/ המעקב המוצעת.
אם את מאוד מודאגת גם לאחר שיחה רצינית עם המנתח שלך, תוכלי לפנות לקבל חוות דעת שניה מומחה אחר בתחום (לרוב כרוך בתשלום נוסף).
אם עובי הקרנית השארי שלך מאפשר זאת והמצב יציב ניתן לדעתי לסייע לך בניתוח תיקון.
לסיכום, תיקון יתר הוא מצב מוכר אך לא שכיח לאחר ניתוחי לייזר מתחת לכיפה (Lasik), במקרים מסויימים התופעה חולפת מעצמה אך הדבר לוקח הרבה זמן, במקרים אחרים עם התייצבות הקרנית ניתן לבצע ניתוח תיקון.
נראה לי שיש לך צורך בסבלנות ויחסי אמון הדדי עם המנתח שלך והכל יסתדר בסופו של דבר.
רפואה שלמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- צילינדראפי25/11/2007
האם יש כיום שיטה להסרת צילינדרים בלייזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפי
ד``ר עמי הירש25/11/2007כן, עד לפני 6-7 שנים לא היה ניתן לבצע טיפול לאסטיגמציה , נכון להיום למעשה כל מכשירי הלייזר בעלי יכולת טיפול בגל חזית(wave front )אמורים לתת מענה לצילנדרים ,יש לציין כי הטיפול בצילינדר מוגבל עד ל 5 דיאופטר.
ד"ר הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהצילינדר
קורין15/04/2008המספר שלי הוא -3.5 לכל עין ויש לי גם צילינדר בשתי העיניים, רציתי לברר האם ניתוח הלייזר מתייקר עוד יותר כאשר יש צילינדר והאם גם הוא מוסר בניתוח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- פגיעה בעין יום לאחר ניתוח אינטרלאסקאבי23/11/2007
שלום
אני צריך את עזרתכם
אתמול יום חמישי ה-22/11/07 עברתי ניתוח אינטרלאסיק
יום לאחר הניתוח בטעות קיבלתי מרפק לעין שמאל מהבן שלי הקטן
אין לי דימומים או נפיחות ,אך המכה הייתה די חזקה
האם אני צריך לגשת לרופא בדחיפות או לתת לזמן לעשות את שלו?
בכלל האם נתקלתם במקרה כזה בעבר ? והאם יכול להגרם נזק כל שהוא לטווח קצר או ארוך
אנא תשובתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאור שלום
ד``ר עמי הירש25/11/2007אם הראיה לא נפגעה ככל הנראה לא קרה דבר , המשך בטיפול ללא כל שינוי לפי ההוראות שקיבלת
באם הנך מעונין להיות רגוע יותר אתה מוזמן בהחלט להבדק על ידי אחד מהרופאים שבמרפאתנו .
?! כמו כן יש להקפיד ולהגיע לביקורת של שבוע מיום הטיפול.
ד"ר הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח ליזרנאור23/11/2007
שבת שלום ומבורך!
יש לי כמה שאלות פשוט כל רופא עונה לי אחרת.
1. מה הגיל המינימלי שאפשר לעבור את ניתוח הליזר בעיניים?, דרך אגב אני בן 17
2. מה הצלינדר הכי גבוה שאפשר עדיין לעבור את ניתוח הלייזר באחוזי הצלחה גבוהים?
3. איזה מהמכונים אתה הכי ממליץ?
4. מה בדרך כלל המחירים?
האם קרה שמישהו מתוך המנותחים לא עבר את הניתוח או שהיו לו סיבוכים או עיוורון?
אשמח מאוד לתשובה!
שי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד``ר עמי הירש23/11/20071. גיל מינימלי 18 שנה בתנאי שבדיקת ההתאמה תקינהובעיקר שהמספר יציב לפחות שנה.
2. אפשר לנתח עד 5 מספרים של צילינדר באחוזי הצלחה גבוהים.
3. מרכז רפואי "עיניים".
4. מחיר יקבע ע"פי סוג הניתוח, סוג הניתוח ניקבע ע"פי ממצאי בדיקת ההתאמה ולכן לא ניתן לדעת מראש את המחיר.
5. פסולים לניתוח כ- 30 אחוז מכלל הניבדקים.
6. יתכנו סיבוכים נדירים לאחר הניתוח, פירוט לגביהם ניתן בבדיקת ההתאמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעוד בעיה
נאור23/11/2007
בקשר לשאלתי הקודמת ישנה עוד בעיה שקצת מציקה לי בזמן האחרון..
יש לי גלאקומה מאז שנולדתי,באותו זמן העיניים שלי היו אדומות מאוד,אז כאשר הלכתי לרופא הוא גילה אצלי גלאקומה.
אך אותו רופא הציל את העיניים שלי! ובזכותו אני רואה, אמנם עם משקפיים אבל יותר טוב מזה אין!
בקשר לגלאקומה איני נוטל תרופות או טיפות נגד זה.
אני פשוט צריך רק להרכיב משקפיים וכל חצי שנה או שנה צריך ללכת להיבדק בקשר למספר העדשות.
השאלה שלי היא כזאת:
האם יש סיכוי שיקרה לי משהו ממחלה זו?למרות שאיני נוטל שום טיפות בעיניין?
האם אוכל לעבור ניתוח לייזר להסרת המשקפיים?
תודה על הקדשת הזמן...
שי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)