פורום הסרת משקפיים בלייזר - יש לך שאלה?

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• שאלה לגבי ניתוח לייזר
    טל
    28/10/2007

שלום.

אני בן 25 ויש לי מספר 1 בכל עין. אני מעוניין לעבור ניתוח לייזר. האם בשיטת השיוף, ככל שהמספר יותר גדול כך גם השיוף יותר גדול?

אני חושש מאוד לבצע את הניתוח כי למרות אחוזי הצלחה גדולים שמתפרסמים שוב ושוב, אני בכל יום רואה תגובות והודעות של מנותחים בפורומים שונים עם תוצאות מדאיגות כגון: ראיה לא מספיק טובה, הילות סביב מנורות, ראיה חלשה בלילה, חוסר פוקוס וכו...

המשקפיים מפריעות לי בעיקר בגלל שאני עוסק בספורט (ולמרות שהמספר קטן, עדיין זה מפריע).

למרות שהמספר קטן האם עדיין כדאי "להסתכן"?

תודה..

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    שאלה לגבי ניתוח לייזר

הוספת תגובה

• עובדות בסיסיות לגבי הניתוחים

ד''ר דוד לנדאו
    28/10/2007

טל שלום,

העיקרון של ניתוח לייזר להסרת משקפיים הוא שינוי קמירות הקרנית הקדמית על ידי הסרת רקמה ויצירת "מכתש" במרכז הקרנית.
    ככל שמרשם המשקפיים גדול יותר יש צורך להסיר יותר רקמה כך שה"מכתש" יהיה עמוק יותר.

כמו כל ניתוח יש גם לניתוחי לייזר להסרת משקפיים תופעות לואי וסיבוכים.
    אחוזי הסיכון שונים משיטה לשיטה.

אם התלות במשקפיים מפריעה לך מאוד בחיי היום יום ואתה מוכן לקחת את הסיכון הנמוך אך הממשי של סיבוכים לאחר ניתוח, אין לי ספק שתהנה מהתוצאות.

אם המשקפיים הם לא יותר ממטרד נסבל ואין אתה מוכן לקחת כל סיכון, הישאר עם המשקפיים.

ההחלטה לגבי הניתוח היא מאוד אישית ותלויה בכל אחד ואחד מאיתנו.

טכנית אין כל בעיה להסיר מספרים נמוכים, ורבים נהנים מאוד מחוסר התלות במשקפיים.

אשמח לזמין אותך לבדיקת התאמה, בה יבדקו העיניים שלך לוודא שאכן ניתן לבצע הניתוח. כמו כן תקבל מידע עובדתי אמין לגבי סיכויי ההצלחה, תופעות הלוואי והסיכונים שבניתוחי הלייזר להסרת המשקפיים. עם כל המידע שתקבל תוכל לבצע החלטה מידעת.

לרשותך תמיד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מדוע יש תנודות בראיה?
    מיכאל
    28/10/2007

שלום,

אני בערך כחודש אחרי ניתוח לאסק...בגדול רואה דיי טוב, כמעט כמו עם משקפים, אבל נראה לי שיש כאילו תנודות בראיה...יום אחד אני מרגיש שאני רואה ממש טוב ויום אחר משמעותית פחות.
    למה זה? האם זאת תופעה הגיונית?

כמו כן שאלה נוספת,
    האם ניתן לחזור להתאמן בחדר כושר, או שמומלץ לחכות עוד קצת?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    מדוע יש תנודות בראיה?

הוספת תגובה

• תנודות בראיה לאחר ניתוח לייזר

ד''ר דוד לנדאו
    28/10/2007

מיכאל שלום,

התופעה של תנודות בחדות הראיה לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים מוכרת היטב.
    יש ימים טובים יותר ויש ימים טובים פחות,
    בכל מקרה הראיה תפקודית גם בימים הפחות טובים.
    השינויים הולכים וקטנים עם הזמן עד שהראיה מתיצבת.
    תנודות אילו נמשכות ברמה זו או אחרת עד ששה חודשים לאחר הניתוח בממוצע.

לסיכום, לא נראה לי שיש לך בעיה, העזר בסבלנות, הראיה תתיצב עם הזמן.

כחודש לאחר ניתוח לייזר להסרת משקפיים ניתן לחזור לפעילות מלאה כולל חדר כושר.

התחל להנות מהעובדה שאתה לא תלוי במשקפיים !!!!!

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• פחד מלאסק
    מור
    27/10/2007

אני אמורה לעבור ניתוח לייזר בעיניים לאחר שנמצאתי כמתאימה לניתוח LASEK במרפאת עיניים.
    יומיים לפני שהייתי אמורה להכנס לניתוח חטפתי דלקת בעיניים שאיננה עוברת כבר שבועיים.
    הרופא עיניים אומר שיתכן שזה מלחץ עקב הניתוח. אני אכן מאוד חוששת לעבור את הניתוח הנ"ל ו כי שמעתי שהכאבים ביומיים הראשונים דיי רציניים. מצד שני אני כבר כל כך משתוקקת לעבור את הניתוח ולראות טוב ללא משקפיים. מה אני צריכה לעשות כדי להרגיע את הלחץ שנכנסתי אליו?? אני נורא מתוסכלת מכך..
    תודה מראש. מור

לבדיקת התאמה
    סגירה
    פחד מלאסק

הוספת תגובה

• החששות לפני ניתוח

ד''ר דוד לנדאו
    27/10/2007

מור שלום,

חששות לפני ניתוח הם דבר טבעי ואפילו ראוי.

ברוב המקרים ניתוח LASEK עצמו אינו כואב ועובר בקלות רבה.
    הימים הראשונים לאחר הניתוח מתאפיינים בתחושת חוסר נוחות בעיניים, ויש כאילו שמגדירים זאת ככאבים.
    ניתן להקל על התחושות בעזרת טיפות עיניים וכדורים להקלת כאבים.
    רוב המטופלים עוברים את התקופה הקשה ללא בעיות מיוחדות.
    הרגישים יותר זקוקים לעיתים קרובות לתמיכה נפשית מהרופא המנתח אך בכלל זה לא כל כך נורא.

בהצלחה בניתוח

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• אממ.... כמה שאלות
    עקומה שכמותי
    27/10/2007

אני בת 16 ויש לי משקפיים כבר 5 שנים ואני מעוניינת להסיר אותם בלייזר

אז...כמה זה יעלה?
    האם זה טוב בגיל כזה לעבור את ההסרה או שכדאי לחכות עוד כמה שנים?
    האם זה כואב?
    האם זה לכל החיים?

תודה מראש

לבדיקת התאמה
    סגירה
    אממ.... כמה שאלות

הוספת תגובה

• התזמון המתאים לניתוח להסרת משקפיים.

ד''ר דוד לנדאו
    27/10/2007

שלום,

על מנת שניתוח לייזר להסרת משקפיים יהיה אירוע חד פעמי יש צורך לוודא שמרשם המשקפיים יציב לאורך שנתיים לפחות.
    גיל ההתבגרות הוא תקופה של שינויים כולל מרשם המשקפיים.
    מומלץ מאוד לא לבצע הניתוח לפי גיל 18 שנים וזאת רק לאחר שמרשם המשקפיים יציב לפחות במשך שנה וחצי.

עלות הניתוח שונה ממכון למכון וכן תנאי התשלום, בכל מקרה מרכיב העלות צריך להיות בתחתית סולם השיקולים באיזה מכון לבצע הניתוח....

לפני הניתוח מבצעי בדיקת התאמה שבמהלכה אמור המועמד לניתוח לקבל מידע על שיטות הניתוח השונות, סיכויים וסיכונים.
    ממליץ לך מאוד להמתין בסבלנות עד שתגיעי לגיל המתאים ושמרשם המשקפיים שלך יציב.
    אין לי ספק שהתשובות שתקבלי היום יהיו שונות מאילו שתקבלי בעוד שנה או שנתיים.

אז עוד מעט סבלנות

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• סיבה לדאגה?
    שלומי
    26/10/2007

אני 8 ימים אחרי ניתוח לאסק עם C.V ויומיים אחרי הוצאת העדשות הטיפוליות.

הרופא במרפאה הבטיח שיפור ראייה אחרי הוצאת העדשות אבל בינתיים אין שום שיפור אלא טשטוש.

לפני הניתוח אמרו לי כשבוע לאחר הניתוח אוכל להגיע ל"ראייה תפקודית" כולל אפשרות לנהוג.

המצב היום הוא שאיני יכול לא לנהוג, לא לקרוא ולא לעשות כמעט שום דבר.

אני מודע להגדאות כי זה עשוי לקחת שלושה שבועות אבל במשך כל התהליך החל מהבדיקה הראשונה אמרו כי הראייה תחזור לאחר שבוע ועם הוצאת העדשות.

האם אתה רואה סיבה לדאגה? מה עושים?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    סיבה לדאגה?

הוספת תגובה

• כנראה אין סיבה לדאגה

ד''ר דוד לנדאו
    26/10/2007

שלומי שלום,

ניתוח לייזר להסרת משקפיים עם טיפול לייזר על פני השטח (PRK,LASEK) מאופין עלי ידי תקופת החלמה ארוכה יחסית. לוח הזמנים שרוב המנתחים מדברים עליו הוא לוח זמנים ממוצע.

אכן ברוב המטופלים ניתן להגיע לחדות ראיה תפקודית תוך שבוע או 10 ימים מהניתוח.
    בחלק קטן של המקרים הראיה התפקודית מופיעה לפני כן (יום יומיים לאחר הסרת העדשות הטיפוליות) ויש לצערי גם מטופלים שאצלהם תהליך ההחלמה איטי יותר.

נסה להשתמש בטיפות של דמעות מלאכותיות ללא חומרי שימור, לעיתים זה מחדד את הראיה.

בכל מקרה כדאי לחזור לרופא המנתח לבדיקה ותיאום ציפיות.

בשורה התחתונה, לא נראה לי שיש מקום לדאגה, יתכן מאוד שאתה שייך לקבוצה שמחלימה מעט יותר לאט אבל השיטה שנותחתה בה היא הבטוחה יותר ולדעתי בסופו של דבר תגיע לראיה טובה.

רפואה שלמה
    לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ephitelial erosion
    דורון
    24/10/2007

שלום
    לאחר שלא צלחו הטיפולים הרגילים
    ברצוני לדעת האם בניתוח להסרת אפיטל בלייזר מהסיבה של mapdot fingerprint corneal dystrophy חובה גם ללטש שיכבה מהקרניתעל מנת שיהיה לאפיטל בסיס חדש וטוב יותר לצמוח בריא ותקין עליו ?עלי לציין שראייתי מצויינת ולמרות שנאמר לי שהליטוש בקרנית יהיה אחיד-מה שישאיר אותי באותו מצב ראיה כמו לפני הניתוח אשמח לשמוע על חידושים בתחום

בברכה

דורון

לבדיקת התאמה
    סגירה
    ephitelial erosion

הוספת תגובה

• PTK כטיפול באירוזיות חוזרות

ד''ר דוד לנדאו
    24/10/2007

דורון שלום,

הדיסטרופיה של הקרנית מסוג Anterior basmant membrane distrophy או בשם אחר
    Map-Dot-Fingerprint corneal dystrophy גורמת לאירוזיות חוזרות של האפיתל.
    אירוזיות אילו קורות לרוב בלילה וגורמות לכאבים חזקים בבוקר.

הטיפול בבעיה זו מחולק לשתי רמות עיקריות:
    1. שמרנית
    2. התערבותית.

הטיפול השמרני הראשוני הוא שימוש בטיפות לחות לעין ללא חומרי שימור בנדיבות במשך היום, טיפות סלאיין היפרטוני 5% ארבע פעמים ביום ומשחת סיכה בלילה.

השלב השני בגישה השמרנית הוא עדשת מגע טיפולית הנשארת בעין שלושה חודשים מלאים.
    (אני אוהב להשתמש בעדשה של Night & Day extended wear שאני מחליף אחת לחודש) ובמקביל נותן טיפות אנטיביוטיות למניעת זיהום וטיפות של סטרואידים טופיקליים.

אם הטיפול השמרני לא הצליח לפתור את בעית האירועים החוזרים של האירוזיות ניתן לפנות לגישה ההתערבותית. כאן יש למעשה שתי חלופות:
    1. Stromal puncture ז"א ביצוע דיקור עדין עם מחט סטרילית של האיזור בו קרו הכי הרבה אירועים של אירוזיות עד מעבר לעומק של מחצית הסטרומה של הקרנית. הרעיון הוא לתת לאפיתל איזור מעט מחוספס יותר כדי לעגן עצמו היטב. שיטה פשוטה לביצוע, ניתנת לביצוע במרפאה עם תוצאות טובות יחסית ופגיעה מינימלית בראיה. לא ניתן לטפל בשיטה זו בשטחים נרחבים. (שיטה זו מיועדת בעיקר לאיזורים קטנים יחסית).
    2. Photo-Theraputic Keratectomy PTK בשיטה זו מסירים ידנית את שכבת האפיתל על שטח נרחב יחסית במרכז הקרנית (שטח זה חייב לכלול את האיזור שבו האפיתל אינו מעוגן היטב למקומו).
    לאחר מכן מסירים עם האקסיימר לייזר שכבה של עד 10 מיקרון כדי לתת לאפיתל שטח מעט מחוספס יותר להעגן עליו. לצערי (בניגוד למה שאמרו לך) טיפול זה יגרום לרוב להסטה היפראופית
    (hyperopic shift) ושינוי במרשם עד כדי צורך במשקפיים עם עדשות פלוס לאחר טיפול זה. אם המטופל סובל גם מקוצר ראיה ניתן לתקן את קוצר הראיה ובמקביל לפתור גם את בעית האירוזיות החוזרות.

ממליץ מאוד לפנות למומחה בתחום הקרנית על מנת לברר אם אכן מוצו הטיפולים השמרניים.
    אם כן, והאיזור הרופף רחב, לא יהיה מנוס מביצוע PTK אך יש לקחת בחשבון את ההסטה ההיפראופית ולהיות מוכן ל"שלם" את המחיר הזה.

אשמח לסייע לך אישית אם תצטרך

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• דוקטור שלום
    עוז
    24/10/2007

כשתבתי לך בעבר ועזרת לי ועכשיו עוד שאלה ברשותך .
    עברתי ניתוח lasik לפני 3 שבועות העין הימנית שלי הגיעה לתפקוד מלא ואני רואה בה מצויין .
    אך העין השמאלית שלי עדין מטושטשת .(היה לי צלינדר בשני העיניים)
    מיותר לציין שנפגשתי לפני שבוע וחצי עם הרופא המנתח שלי . והוא אמר לי לשים סטרודקס בשני העיניים שלוש פעמיים ביום למשך שבועיים ולחזור לראותו עוד שלושה חודשים .. כמובן שציינתי שאני רואה מטושטש עדיין בעין שמאל והוא אמר לי שלפי הבדיקה של האופטימטריסט אני כבר על 6\6.
    השאלה שלי היא האם במהלך השלושה חודשים האלה העין תעבור שינוי ניכר ואני אראה בה מצויין כמו בעין ימין? . או שהשיפור לא יהיה משמעותי ואולי כדאי לי לחזור שוב לרופא ולדבר איתו ?..
    אודה לך מאוד על עצה טובה ..

לבדיקת התאמה
    סגירה
    דוקטור שלום

הוספת תגובה

• חדות הראיה לאחר ניתוח LASIK

ד''ר דוד לנדאו
    24/10/2007

זיו שלום,

היתרון של ניתוח לייזר להסרת משקפיים בשיטת הלייזר מתחת לכיפה ( LASIK) הוא ההתאוששות המהירה של הראיה.

מעט מטרידה אותי העובדה ששלושה שבועות לאחר ניתוח LASIK הראיה בעין שמאל עדין מטושטשת לפי עדותך. גם ההמלצה להמשיך טיפול בטיפות סטרודקס מעבר לשלושה שבועות בשיטה זו, שונה מהפרוטוקולים המוכרים לי.

אין לי אפשרות לתת לך עצה טובה וראויה מבלי לבדוק אותך.
    ממליץ מאוד לחזור לרופא המנתח שלך ולדון איתו בחששות שלך.

צר לי שאין באפשרותי לעזור יותר

רפואה שלמה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי חדות ראיה חודש לאחר LASEK
    מיכאל
    23/10/2007

שלום דוקטור,

כתבתי לך בנושא לפני מספר שבועות, היום אני כמעט כחודש לאחר ניתוח PRK.
    כעקרון לדעתי הראיה עכשיו קרובה מאוד ללהיות כמו שהיתה עם משקפיים, אבל נשארה תופעה אחת המפריעה לי בראיה למרחק.

כשאני מסתכל על כתב מרוחק יחסית (נניח כיתוב קטן על שלט במרחק 5+ מ' בערך) אני עדיין לא רואה את הכתב בצורה חדה כמו שהייתי רואה עם משקפיים, אלא כאילו יש לו סוג של הילה מטושטשת קלה כזאת...

שמתי לב שאם אני מאמץ את העין (כלומר עושה מין תנועת כיווץ כזאת של העיניים) החדות משתפרת מאוד ואני רואה לדעתי מושלם לגמרי.

מה זה אומר בעצם?

תודה!

הוספת תגובה

• חדות הראיה כחודש לאחר ניתוח LASEK

ד''ר דוד לנדאו
    23/10/2007

דן שלום,

כחודש לאחר ניתוח לייזר על פני השטח (PRK, LASEK) הראיה לרוב תפקודית וכמעט מגיעה למצבה הסופי אך עדין יש מקום לשיפור קל.

ההילות סביב מקורות אור או סביב אותיות מקורה בעובדה שהאפיתל עדין בתהליך של סיום ריפוי ויתכן שהשכבה לא סדירה לגמרי.
    עובדה זו כמובן אינה פוגמת בעובדה שהראיה שלך תפקודית במלואה.

התופעה שאתה חובה אותה נעלמת בהדרגה תוך שלושת החודשים הראשונים לאחר הניתוח.

נראה לי שאתה מחלים באופן תקין ועם עוד קצת סבלנות וסובלנות תגיע בסופו של דבר לראיה שתספק אותך

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• לאסיק
    נעמה כדורי
    21/10/2007

עשיתי ניתוח לאסיק לפני שבוע ,בעין ימין יש שיפור ובעין שמאל כבר כמעת יומיים אני רואה פחות טוב .[יותר מטושטש] ואני לא מרגישה שיש איזושהי השתפרות בראיה בעין .לפני הניתוח היו לי רק צילינדרים ;בימין 2 [בערך] ובשמאל כמעט 3 .הראיה שלי כרגע יותר חדה בעיקר בעין ימין . האם זה בסדר? האם יש מקום לדאגה או שאני סתם מודאגת ותוצאות ודאיות רק אחרי שלושה חודשים?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    לאסיק

הוספת תגובה

• התאוששות הראיה אחרי LASIK

ד''ר דוד לנדאו
    21/10/2007

נעמה שלום,

ההתאוששות של חדות הראיה בשיטת ה- LASIK אמורה להיות מהירה (תוך 72 שעות מהניתוח).
    במידה והראיה שלך בעין שמאל הרבה פחות טובה מאשר בעין ימין ממליץ מאוד לחזור לרופא המנתח שלך לבד'יקה.

לצערי קימים מספר סיבוכים כמו קפלים בכיפת הקרנית או דלקת מתחת לכיפה DLK היכולים לגרום לראיה מטושטשת לאחר ניתוח LASIK. סיבוכים אילו ניתנים לטיפול וטוב מוקדם מאשר מאוחר.

למרות שאני כמעט משוכנע הכל אצלך בסדר, לא יזיק אם תבדקי על ידי הרופא המנתח שלך על מנת לשלול בעיה הדורשת טיפול.

רפואה שלמה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• כמה זמן זה קיים?
    נדב
    21/10/2007

כמה זמן קיימים ניתוחי לייזר?
    האם קיימים מחקרים שבדקו מה התוצאות לאורך זמן?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    כמה זמן זה קיים?

הוספת תגובה

• ניתוחי הלייזר קיימים מעל 15 שנים

ד''ר דוד לנדאו
    21/10/2007

נדב שלום,

האקסימר לייזר excimer Laser פותח במעבדות IBM ב- 1980 כדי לאפשר ליטוש מקירוסקופי של רכיבי המחשב במגמה למזער את המחשבים.

הניסויים הראשוניים בתחום ניתוחי לייזר להסרת משקפיים החלו כנראה ב- 1985.

הניתוחים הפכו לפופולריים החל משנת 1990 כאשר ביצעו את שיטת ה- PRK.
    פליקריס חידש את השיטה הישנה של ברקר ופיתח את שיטת ה- LASIK בסביבות 1993 (ניסויים ראשוניים בבני אדם) והוחל בניתוחים שיגרתיים ממש בסוף שנת 1996.

מאמרים מהשנה האחרונה סיכמו למעלה מ- 15 שנות ניסיון עם ניתוחי לייזר להסרת משקפיים בשיטת ה- PRK וקרוב ל- 10שנים בשיטת ה- LASIK.

לפי מאמרים אילו וניסיוני האישי התיקונים יציבים למשך זמן המעקב עד כה.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• חודש וחצי לאחר PRK
    אלעד
    17/10/2007

דר'' לנדאו שלום

עברתי ניתוח לייזר PRK לפני חודש וחצי, 2 מספר ו2 צילינדר בכל עין.
    כיום הבעיה היחידה שנותרה לי היא קושי בקריאה מעל גבי המחשב, ולעתים לראות כתב על הלוח
    ( סטודנט)..
    האם המצב נורמלי?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    חודש וחצי לאחר PRK

הוספת תגובה

• ראיה כחודש וחצי לאחר הניתוח

ד''ר דוד לנדאו
    20/10/2007

אלעד שלום,

תיקון צילינדר גבוה אפשרי בניתוחי לייזר להסרת משקפיים אך לעיתים נשאר צילינדר שארי קטן.
    במקרים שלא נשאר צילינדר המנותח חייב לללמוד לראות דרך מערכת אופטית ללא צילינדר מפני שכל חייו ראה דרך מערכת אופטית עם צילינדר.

ממליץ מאוד לדון בקשיים שלך עם המנתח שלך ולאחר בדיקה חוזרת לתכנן כיצד לסייע לך

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיה כחודש וחצי לאחר הניתוח

ד''ר דוד לנדאו
    20/10/2007

אלעד שלום,

תיקון צילינדר גבוה אפשרי בניתוחי לייזר להסרת משקפיים אך לעיתים נשאר צילינדר שארי קטן.
    במקרים שלא נשאר צילינדר המנותח חייב לללמוד לראות דרך מערכת אופטית ללא צילינדר מפני שכל חייו ראה דרך מערכת אופטית עם צילינדר.

ממליץ מאוד לדון בקשיים שלך עם המנתח שלך ולאחר בדיקה חוזרת לתכנן כיצד לסייע לך

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שבועיים לאחר ניתוח PRK\LASIK
    בוריס
    17/10/2007

שלום ד"ר!

עברתי את הניתוח לפני כשבועיים ואני מרגיש די בסדר
    למרות שהראייה שלי איזה 80 אחוז ממה שהיה עם משקפיים!
    השאלה שלי זה אם אני יכול לצאת לעבודה כבר אני עובד
    בשיפוצים גבס וכו.. שבעבודה זו
    יש הרבה מאוד אבק האם אני יכול כבר להתקרב לאבק?
    ואם אין בעיה שאני ירים משקלים כבדים ויתאץ יתר?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שבועיים לאחר ניתוח PRK\LASIK

הוספת תגובה

• האם prk או lasik .

ד``ר עמי הירש
    21/10/2007

שלום לך בוריס

חשוב לי לדעת איזה סוג טיפול עברת lasik או prk

תודה רבה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• lasek .

בוריס
    21/10/2007

lasek

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• מספר גבוה ואלרגיה בעקבות עדשות
    לירון
    16/10/2007

שלום!

אני בת 29 וחצי. יש לי מספר גבוה מאוד במשקפיים (14 בעין אחת ו-13 בשניה). אני מרכיבה עדשות מגע קשות נושמות מגיל 11, והסתדרתי אתן מצוין. אך לפני כשלושה חודשים וחצי התפתחה לי אלרגייה בעיניים, ואני לא מצליחה להחלים ממנה. כשהיא התחילה, טופלתי בבלפמיד והפסקתי את הרכבת העדשות למשך ארבעה ימים. חזרתי להרכיב אותן באישור הרופא, שאמר שנותרו רק שרידים מהאלרגיה, ולאחר כשבוע האלרגיה חזרה. האופטומטריסט ניסה להחליף לי את העדשות אך כלום לא הועיל. כעת החלטתי להפסיק להרכיב את העדשות למשך כשבועיים, וגם אפנה לרופא, שיחליט אם אני זקוקה לטיפול תרופתי. אבל האם ייתכן שלאחר שנים של הרכבה העיניים שלי פיתחו אנטי לעדשות ולא אוכל לחזור ולהרכיב אותן בכלל?
    יש לי שאלה נוספת. אני מתעניינת מאוד בטיפול בלייזר להסרת משקפיים. הבנתי שבעקבות המספרים הגדולים שלי, הסיכויים להסיר את כל המרשם קלושים ביותר. אם אעבור את הטיפול, עד איזה מספר כן יהיה ניתן להוריד לי? אני לא אוהבת בכלל להרכיב משקפיים. יש איזשהו פתרון למצב שלי?

הוספת תגובה

• מרשם גבוה ואלרגיה

ד''ר דוד לנדאו
    16/10/2007

שלום,

ראשית לנושא ה"אלרגיה" או יותר מקצועי לקרא לזה אי סבילות לעדשות:
    קורה לעיתים שבעקבות שינויים בהרכב תמיסות הטיפול בעדשות המגע (שינויים בחברות התרופות לא תמיד מעדכנות את הלקוחות לגביהן) מתפתחת אלרגיה לאחר הרכבת עדשות מגע.
    כעיקרון, ממליץ להמנע מהרכבת עדשות מגע לתקופות ארוכות יותר, (שבועיים לפחות לאחר הפסקת טיפול) ואחרי זה לשנות את התמיסות.
    ממליץ להיות בקשר הדוק עם רופא העיניים שלך ולהתמיד בטיפול מעקב שלו (להמנע משינוי מטפל כל הזמן).

לגבי האפשרות להסיר המשקפיים בניתוח לייזר, מרשם של 14 דיאופטריות הוא גבוה מאוד ולא ניתן להסיר מרשם זה בקרנית בעובי ממוצע. רק אם הקרנית שלך עבה מאוד (מעל 600 מיקרון) ניתן לשקול הדבר.
    חלופה נוספת היא להשתיל עדשת תוך עיניית לפני העדשה הטבעית. Phakic intra-ocular lens.
    בניתוח בשיטה זו עובי הקרנית אינו מרכיב בשיקולים.
    במידה ואת מעונינת תוכלי לפנות לאחר המכונים המציעים חלופה זו ולקבל יותר מידע לגבי הסיכויים להצלחה והסיכונים.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר לנדאו, תודה רבה

לירון
    16/10/2007

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• שבוע לאחר ניתוח lasek \ppk
    בוריס
    15/10/2007

ד"ר שלום!

עברתי ניתוח לפני שבוע בדיוק לאחר הניתוח 4 ימים לא ראיתי טוב
    בכלל ואז הראייה התחילה להשתפר ואז אחרי הורדת העדשות
    שוב ניהיה לא הכי טוב!
    נכון לעכשיו אני רואה די טוב ביום. אבל עין אחת לא רואה טוב בכלל
    ובשעות הערב אני די מתאמץ כידי לראות ועין אחת מאוד חלשה באחת אני רואה
    נחמד והשנייה בקושי ..

השאלה שלי האם זה אמור להיות ככה וזה התייצב בהמשך הזמן או שעליי לדבר
    עם הרופא המנתח שלי?

ועוד שאלה כמה זמן לאחר הניתוח אני יכול לחזור להתאמן בחדר כושר
    בהרמת משקלים כבדים?

לבדיקת התאמה
    סגירה
    שבוע לאחר ניתוח lasek \ppk

הוספת תגובה

• מה קורה שבוע לאחר ניתוח PRK/LASEK

ד''ר דוד לנדאו
    16/10/2007

מיכל שלום,

תהליך ההחלמה של האפיתל נמשך כשבוע עד 10 ימים (השכבה הראשונה).
    רק לאחר החלמת השכבה הראשונה הראיה תפקודית (עוד לא מלאה לגמרי).

הגוף שלנו אינו סימטרי לחלוטין ולכן הגיוני מאוד שיש קצב ריפוי שונה בין העיניים.

שבוע לאחר ניתוח הוא זמן קצר יחסית בשיטת הלייזר על פני השטח וראוי להמתין בסבלנות.
    בכל מקרה, אם יש לך ספקות דברי עם המנתח שלך שיוכל להרגיע אותך.

בשיטת הלייזר על פני השטח, אני ממליץ להמנע ממאמצים עד לאחר הסרת העדשות.
    לאחר מכן ניתן לבצע כל פעילות ומאמץ שהראיה מאפשרת.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• גוון העין
    אמא
    14/10/2007

האם ניתוח לייזר להסרת משקפיים עלול לשנות (גם אם מעט) את גוון העיניים?שמעתי על מקרה כזה מחברה ורציתי לוודא אם יש שחר לדברים כי אני מתכננת ניתוח.תודה.

לבדיקת התאמה
    סגירה
    גוון העין

הוספת תגובה

• צבע עיניים

ד''ר דוד לנדאו
    16/10/2007

צבע העיניים מקורו בכמות הפיגמנט בקשתית.
    הקשתית היא מבנה תוך עיניי.
    הלייזר שאנחנו משתמשים בו להסרת משקפיים מטפל במחצית החיצונית של הקרנית ואין לו כל השפעה על מבנים תוך עיניים.

לסיכום, אין כל שחר לאגדה שניתוח לייזר להסרת משקפיים יכול לשנות את צבע העין.

לרשותך תמיד

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה